FORUM TV-SATП`ятниця
29.03.2024, 11:21

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Інтернет. Телекомунікації. » Новини ІНТЕРНЕТу
Новини ІНТЕРНЕТу
RATVODДата: Субота, 17.10.2009, 19:44 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Новини ІНТЕРНЕТу



9 правил пошуку інформації в GOOGLE,

про які не знають 96% користувачів




RATVODДата: П`ятниця, 22.09.2017, 13:14 | Повідомлення # 91
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Цифрова нерівність: більше половини

населення Землі не має доступу до
інтернету




У Доповіді ООН з розвитку широкосмугового Інтернету підкреслюється цифрова нерівність в світі.


Незважаючи на те, що в даний час майже половина населення планети підключена до всесвітньої павутини, приблизно 3,9 мільярда людей як і раніше позбавлені можливості доступу до інтернету, що ще більше погіршує цифровий розрив в світі. Про це йдеться в останній доповіді ООН по ситуації з широкосмуговим інтернетом.

Автори доповіді «Широкосмуговий інтернет станом на 2017: широкосмуговий інтернет як каталізатор сталого розвитку» прогнозують, що до кінця 2017 року доступ до всесвітньої павутини матиме приблизно 3,58 мільярда осіб, або ж 48% від усього населення планети. Для порівняння - в кінці 2016 року доступ до широкосмугового інтернету мало 3,4 мільярда чоловік, або ж 45,9% населення Землі.

В епоху, коли майже половина населення планети має доступ до інтернету, основна увага, на думку експертів, слід приділяти тим районам, жителі яких поки не мають можливості виходу в глобальну мережу.

У країнах, що розвиваються, згідно з даними Міжнародного союзу електрозв'язку (ITU), проникнення Інтернету до кінця 2017 року сягне позначки в 41,3% (при 39% за станом на 2016 рік), а отже, найближчим часом проникнення інтернету в країнах, що розвиваються навряд чи досягне позначки в 50%. У той же час, в розвинених країнах проникнення Інтернету досягне 81%, при середньосвітовому показнику в 48%.

У найменш розвинених країнах, згідно з прогнозами, проникнення Інтернету досягне в 2017 році рівня всього в 17,5% (при 15,6% в 2016), а це означає, що цілі, встановлені програмою сталого розвитку від ООН, навряд чи будуть досягнуті до 2020 році.

Якщо говорити більш конкретно, то сьогодні приблизно 62% від тих, хто не має доступу до всесвітньої павутини, проживає в країнах Азіатсько-Тихоокеанського регіону, ще 17,8% - в країнах Африки. Ці показники пов'язані з тим, що найбільша кількість населення проживає саме в країнах Азіатсько-Тихоокеанського регіону, і в двох країнах з найбільшим населенням - Китаї та Індії - проживає, відповідно, 362 мільйона і 660 мільйонів чоловік, які не мають підключення до Інтернету. Примітно, однак, те, що паралельно Китай продовжує лідирувати на ринку послуг доступу в Інтернет за кількістю користувачів Інтернету. Їх в Піднебесній налічується близько 700 мільйонів. На другому місці в цьому списку розташувалася ... Індія, де доступ до всесвітньої павутини має 355 мільйонів чоловік.

Крім цього, в доповіді наголошується, що в цілому по світу кількість чоловіків, які користуються Інтернетом, перевищує кількість жінок. Однак, в країнах Північної і Південної Америки все абсолютно навпаки. Втім, дані останніх досліджень показують, що гендерний розрив у сфері користування Інтернетом розширюється в країнах, що розвиваються, особливо - в країнах Африки.

«Широкосмуговий Інтернет має вирішальне значення для підключення жителів планети до ресурсів, необхідних для поліпшення якості їхнього життя, а також для досягнення поставлених цілей сталого розвитку в усьому світі», - говорить генеральний секретар ITU Чжао Хулін.

«Цілі, поставлені для сфери освіти, гендерної рівності та розвитку інфраструктури передбачають також активний розвиток технологій зв'язку і інформації. Звіт «Широкосмуговий інтернет станом на 2017» показує, яким чином широкосмуговий Інтернет вже сприяє досягненню цих цілей і дає цінні рекомендації щодо того, як можна розширити даний внесок в майбутньому», - додав він.

У доповіді наголошується, що сприяння вкладенню інвестицій в широкосмуговий зв'язок, що йдуть з різних секторів, допоможе максимально використовувати потенціал цих технологій і наблизити світ до стану повноцінного і відкритого для всіх цифрового співтовариства.

Борис Скуратівський

- 21 вересня, 2017



RATVODДата: П`ятниця, 29.09.2017, 20:38 | Повідомлення # 92
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Україні загрожують торгові санкції США

через онлайн-піратство




18 вересня 2017 року на онлайн-виданні про порушення авторських прав в інтернеті TorrentFreak
з'явився
матеріал, який «передавав привіт» Україні. Наводимо його переклад повністю.


MPAA, RIAA і інші гіганти індустрії розваг незадоволені тим, як Україна бореться з онлайн-піратством і називають її «безпечним притулком» для багатьох піратських сайтів. У своїй рекомендації уряду США правовласники просять призупинити або обмежити торговельні преференції до тих пір, поки ситуація не покращиться.

Міжнародний альянс інтелектуальної власності (IIPA) рекомендує уряду США припинити поширення загальної системи торгових преференцій для України. Альянс заявляє, що країна робить недостатньо для захисту інтересів правовласників.

За їх твердженням, за минулий рік Україна отримала $ 53,7 мільйона односторонніх безмитних преференцій в США. У той час як американські компанії понесли мільйони доларів збитків через інтернет-піратство в Україні.

IIPA, до складу якого входять асоціації правовласників MPAA, RIAA і ESA, характеризує Україну як «тиху гавань» для піратських сайтів. І хоча 10 років тому, після минулих санкцій, вдалося придушити поширення піратського контенту на фізичних носіях, цифрове інтернет-піратство процвітає досі.

Одна з основних проблем - те, що хостингові компанії пропонують свої послуги сайтам, таким, що порушує авторські права. Без належного контролю все більше і більше сайтів переносять на них свої потужності.

«Слабкий контроль за цифровим контентом і ігнорування проблем захисту авторських прав протягом багатьох років привели до експоненціального зростання числа незаконних пірінгових (P2P) піратських хостингів і веб-сайтів, серед яких і найбільші в світі торренти, які хостятся в Україні, - пише IIPA. - Останні кілька років інтернет-пірати, користуючись нинішнім беззаконням, цілеспрямовано переміщують свої сервіси і сервера в Україну. Багато з цих незаконних ресурсів орієнтовані на аудиторію в Європі і Сполучених Штатах».

Правовласники наводять як приклад вже неіснуючий сайт ExtraTorrent. Але також відзначають, що в Україні є і багато інших торрентів, піратських ресурсів, кібер-блокувальників і дорвеїв.

Хоча піратські сайти розміщуються по всьому світу, ця проблема особливо актуальна в Україні, так як багато місцевих хостингових компаній не обробляють заявки на видалення піратського контенту. І це незважаючи на неодноразові заклики правовласників до співпраці.

«Багато веб-сайтів, що пропонують крадені авторські матеріали, процвітають. Частково через підтримку місцевих інтернет-провайдерів, - кажуть в IIPA. - Уже протягом багатьох років правовласники намагаються укладати приватні угоди з інтернет-провайдерами по створенню ефективних механізмів для боротьби з незаконними сайтами і зменшення нелегального пірингового трафіку. Однак, в силу відсутності законодавства, ці зусилля, як правило, безуспішні. Хоча деякі інтернет-провайдери таки видаляють посилання на вимогу».

Щоб домогтися реального прогресу, правовласники закликають відновити законодавство, щоб мати можливість залучати інтернет-сервіси до відповідальності і полегшити боротьбу з піратськими ресурсами в Україні.

«Законодавство потрібно для введення належних notice and takedown положень, які включають вимогу, щоб інтернет-провайдер обмежував доступ фізичним (або юридичним) особам, які регулярно порушують авторські права. Також вимоги зберігати інформацію для правоохоронних органів і забезпечити відповідальність третіх осіб по відношенню до інтернет-провайдингу».

Крім інтернет-піратства, IIPA також вказує на неправильне функціонування товариств зі збору авторських відрахувань в Україні. Вони вважають, що на даний момент є 18 активних і конкуруючих організацій, що створюють хаос, в якому правовласники не отримують належної компенсації.

IIPA рекомендує уряду США прийняти його петицію і призупинити або відкликати преференції для України до тих пір, поки не будуть зроблені належні заходи.

Уряд України, зі свого боку, інформує уряд США про вже досягнутий прогрес. Зараз в роботі вже є кілька нових законопроектів, спрямованих на поліпшення захисту прав інтелектуальної власності. Питання боротьби з піратством є одним з «ключових пріоритетів» національної політики, і Україна все ж сподівається запобігти можливим санкціям.

- 29 вересня, 2017

Редакція


RATVODДата: Вівторок, 10.10.2017, 12:59 | Повідомлення # 93
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Піратські сайти щорічно заробляють на рекламі

111 мільйонів доларів




У минулому році інтернет-ресурси з нелегальним контентом, що належать онлайн-піратам,
заробили в США приблизно 111 мільйонів доларів за рахунок реклами.
Проблема могла б бути ще більш серйозною, якби індустрія б не робила дієвих заходів.


Таким є ключовою меседж нового дослідження, проведеного Trustworthy Accountability Group (TAG) - організацією, перед якою рекламна індустрія поставила задачу ведення боротьби зі шкідливим програмним забезпеченням та запобігання шахрайству в мережі.

Згідно з інформацією, наявною у TAG, антипіратські заходи, вжиті цифровий рекламною галуззю, привели до зниження рекламних доходів власників піратських сайтів на 48-61% - або на 102-177 млн ​​доларів - залежно від розбивки між преміальними і непреміального рекламодавцями, такими як ігрові сайти і сайти знайомств.

Компанія Ernst & Young, що надає професійні послуги в галузі досліджень, отримала завдання провести аналіз масштабів проблеми і виявила, що преміальні рекламодавці скоротили витрати на рекламу на піратських сайтах на 36 мільйонів доларів, а непреміальні - на 75 мільйонів доларів.

Дослідники компанії прийшли до такого висновку після вивчення рекламних оголошень, які відображалися на 672 сайтах з середини листопада по середину грудня 2016 року, і відзначили, що на частку непреміальних рекламодавців за цей період довелося 83% оголошень, на 17% припало на оголошення від преміальних рекламодавців .

«Якби індустрія не робила б ніяких дієвих заходів контролю та цифрові пірати мали б справу виключно з преміальними рекламодавцями, ми вважаємо, що вони змогли б заробляти на цифровій рекламі 213 мільйонів щорічно», - заявили експерти Ernst & Young.

«У реальності в 2016 році вони заробили на такій рекламі приблизно 111 мільйонів доларів. Різниця в 102 мільйони доларів є чітким показником того, що дієві спроби контролю дають суттєві результати», - додали в агентстві.

Генеральний директор TAG Майк Занайс, висловлюючи своє глибоке задоволення отриманими результатами, заявив: «Ми поки що не виграли війну проти піратства, хто чесно заробляє на рекламі, проте ми вступили в бій і маємо непогані результати. Спільні зусилля сотень компаній, які використовують перевірені TAG антипіратські інструменти, знижують доходи порушників закону, які заробляють на краденому контенті, а також зменшили стимули його поширювати. Незважаючи на досягнуті успіхи, нам належить виконати ще чималу роботу, в рамках якої компанії повинні об'єднати свої зусилля для захисту своїх брендів від безлічі проблем, що викликаються піратством, фінансованим за рахунок реклами, фактами шахрайства, поширення шкідливих програм і відсутністю прозорості».

Борис Скуратівський

- 09 жовтня, 2017



RATVODДата: Субота, 11.11.2017, 11:36 | Повідомлення # 94
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Алюмінієва фольга покращує швидкість Wi-Fi,

- висновок дослідників




Відбивач з алюмінієвої фольги був протестований з різними маршрутизаторами,
включаючи моделі, що підтримують новий протокол 802.11ac.


Поставивши собі за мету вирішення проблем з бездротовим зв'язком в будинку і на вулиці, група дослідників з Дартмутського коледжу розробила унікальну і доступну систему на основі надрукованого на 3D-принтері відбивача, обгорненого в алюмінієву фольгу, призначеного для направлення сигналу в задану область.

У статті, опублікованій в EurekAlert, йдеться, що створений таким чином на замовлення дослідників рефлектор, виготовлений із пластику й металу, по суті, працює як формувач сигналу. Він забезпечує можливість кращого управління сигналом Wi-Fi шляхом його обмеження необхідним простором - наприклад, кімнатою - і відсікання можливостей поширення радіохвиль за межі цієї області.



Це, як зазначається в публікації, не тільки дасть користувачам можливість насолоджуватися більш якісним Wi-Fi зв'язком завдяки напрямку бездротових сигналів в сторону від стін і інших перешкод, але також дозволить підвищити рівень безпеки з'єднання, обмеживши можливу зону прийому лише тією територією, яка потрібна користувачу . Іншими словами, вам більше не доведеться хвилюватися про те, що ваш сигнал доступний сусідам.

«Таким чином, одним цим рішенням ми намагаємося відповісти на кілька запитів, що хвилюють середньостатистичних користувачів бездротових мереж», - каже доцент кафедри інформатики в Дартмутського коледжу Ся Чжоу.

Відбивач, розроблений командою дослідників з Дартмута, був протестований в роботі з самими різними маршрутизаторами, включаючи моделі, що підтримують новий протокол 802.11ac. Дивно, що потужність сигналу в бажаних областях збільшилася на 6dB, а на ділянках, де поширення сигналу небажано, спостерігалося зниження потужності на 10dB. Весь блок (якщо не брати до уваги вартості 3D друку) коштує приблизно 35 доларів (27 фунтів стерлінгів), що набагато дешевше вартості спрямованих антен, ціни на які досягають тисяч доларів.

Врахувавши попередній досвід, який полягав в розміщенні за маршрутизатором алюмінієвої банки для направлення потоку радіохвиль в одну сторону, в команді дослідників вирішили розвинути цю тему, створивши рефлектор власної конструкції для використання в різних приміщеннях і просторах.

Дослідники розробили програму, що отримала назву WiPrint, завантажили в неї різні дані - такі як місце розташування маршрутизатора та цільова область (напрямок, в якому було необхідно посилити потужність сигналу). Програма всього за 23 хвилини згенерувала креслення, який потім був видрукуваний на 3D принтері, обгорнутий в алюмінієву фольгу для використання і тестування.

У майбутньому члени команди планують визначитися з можливістю створення рефлектора з матеріалу, відмінного від надрукованого на 3D-принтері пластика, переслідуючи кінцеву мету розробки об'єкта, який міг би змінювати свою форму в залежності від внутрішнього розташування кімнати.

Борис Скуратівський

- 10 листопада, 2017



RATVODДата: Понеділок, 13.11.2017, 17:57 | Повідомлення # 95
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Інтернет не інструмент


Ілюстрація: Target Marketing


Увага, параноїкам не читати


Я пам'ятаю як свого часу говорив, що ера всесвітньої мережі інтернет проходить. Так, технологічно - це все ще мережа, але де-факто ми скочуємося до якихось вузьких (вузьких не від слова вузькість) індивідуальним платформам, які знаходяться в одних руках.

Саме ці платформи і стануть майбутнім для всіх користувачів «світового» інтернету. Саме вони будуть впливати на свідомість, думки, зміни тієї чи іншої ситуації і т.д. Загалом, це стає вже не інтернет, яким ви користувалися як Інструментом, це стає Інструментом, яким крутять Вами.

Ще раз, це моє бачення - ні більше, ні менше. Але про це пишуть і інші ...

Статтю, яку я приведу нижче, написав програміст - такий собі творець майбутнього, зміни парадигми призначених для користувача інтерфейсів Андре Стальц (André Staltz). І я повністю поділяю його думку.

До 2014 року було трохи людей, що використовують Google, Facebook і Amazon. Сьогодні багато людей користуються послугами трьох гігантів (відповідно, Google, Facebook, Amazon мають 70% впливу на всю інтернет аудиторію).

Не так багато змінилося і буквально призначений для користувача інтерфейс і функції на цих сайтах залишилися в основному недоторканими. Однак корінна динаміка влади в інтернеті кардинально змінилася і ці три компанії знаходяться в центрі фундаментальної трансформації Мережі.

Ми спостерігаємо в мережі, як зростання трафіку, так і зростання користувачів, дивіться графіки.

Наприклад, прямо зараз в мережі крім мене, а вірніше сказати разом зі мною, знаходиться 3,772,939,951 жителів планети (видать Америка ще не прокинулася.

Ось тут знайдете як зростання сайтів, так і зростання ПК в мережі.

Що ми маємо? 70% трафіку - це трафік зазначених компаній, а решта 30% трафіку розподіляються між усіма іншими мобільними додатками і веб-сайтами. Мобільні пристрої в основному використовуються для доступу до мереж Google і Facebook!

Мобільний трафік в даний час є більшістю інтернет-трафіку по всьому світу. Тільки в Латинській Америці послуги Google і Facebook мали 60% мобільного трафіку в 2015 році, і до кінця 2016 року досяг 70% (дивись дані SANDVINE).



Де, як і чому досягається панування саме цих платформ?


Ще одна демонстрація панування Google і Facebook спостерігається серед медіа-сайтів.

Звідки медіа-сайти отримують свій трафік? До 2014 року пошукова оптимізація (SEO) була поширеною практикою серед веб-розробників для поліпшення свого сайту для пошукових запитів Google, оскільки на нього припадало близько 35% трафіку, в той час як понад 50% трафіку надходило з різних місць в інтернеті. SEO був важливий, а присутність в Facebook було приємним. Протягом наступних 3 років трафік з Facebook виріс приблизно на 45%, перевищивши статус, який мав пошуковий трафік. У 2017 році засоби масової інформації залежать як від Google, так і від Facebook для перегляду сторінок, оскільки це велика частина їх трафіку.

Дивіться також дані.

Гігантам тісно в мережі


Відносини між медіа-сайтами і двома технічними гігантами складні. У 2014 році Facebook побудував Facebook Paper як спробу домогтися більшого контролю над споживанням новин. Їх тактика виявилася цілком невдалою, але їх стратегія тривала за допомогою різних засобів, таких як Facebook Instant Articles. Засоби масової інформації, які залежать від соціального трафіку і знаходяться під загрозою з боку «соціального бегемота», відреагували. Вони витягли підтримку Instant Articles.

Тим часом, Google відзначає, що його пошуковий трафік не збільшився, в той час як трафік Facebook піднявся, тому Google запускає свою альтернативу Instant Articles під назвою Accelerated Mobile Pages (AMP) і активно запускає статті з серверів Google замість того, щоб направляти трафік на медіа-сайти. Преса реагує аналогічно тому, як вони це робили для FB: повідомляє сміливі історії про прагнення Search Behemoth до контролю над споживанням новин.

Розуміючи, що одні вміють шукати, а другі об'єднувати, Google і FB перестали конкурувати безпосередньо, зосередившись на тому, що вони роблять найкраще.

Дані показують, що FB значно поліпшив своє домінування в інтернеті, в той час як Google Search істотно не змінився. Як саме Facebook досяг цього, і які події були ключовими для цього розвитку?

До 2014 року у обох компаній був портфель кількох веб-сервісів. Google ще не став Alphabet, тому його фокус був розсіяний. Компанія намагається вийти на соціальний ринок, спочатку Google Wave, потім Google Buzz, Orkut і Google+. В цілому Google придбала 18 компаній з категорії соціальних мереж, з яких тільки 1 придбання відбулося після 2014 року, а 5 з них відбулися в 2010 році. Facebook конкурував на ринку пошуку через Bing в партнерстві з Microsoft. Протягом 2014 року FB, мабуть, реорганізував себе, щоб зосередитися тільки на соціальній сфері. У лютому він купив WhatsApp, Google купив YouTube. У грудні він скасував своє партнерство з Bing. Утримання користувачів на Facebook.com неухильно росло (див. Таблицю нижче). Завдяки чотирьом простим продуктам, Facebook, WhatsApp, Messenger і Instagram, FB стала соціальної наддержавою !!!

Кількість щоденних активних користувачів Facebook станом на третій квартал 2017 року (у мільйонах).

Кількість щомісячних активних користувачів Facebook станом на третій квартал 2017 року (у мільйонах).

А ось далі ми підходимо до найцікавішого - це штучний інтелект (AI).

Google в 2014 році почав реорганізацію, щоб зосередитися тільки на штучному інтелекті. У січні 2014 року Google купила DeepMind, а у вересні вони закрили Orkut назавжди (один з небагатьох соціальних продуктів, який мав короткочасний успіх в деяких країнах). В даний час Google трохи відстає від FB з точки зору того, наскільки швидко зростає його домінування в інтернеті, але не із-за їх технічних знань, величезного бюджету, впливу і бачення в кінцевому підсумку його активи AI будуть відігравати величезну роль в інтернеті.

Це вже не ті компанії, що були 4 роки тому. Google більше не є інтернет-компанією, це інтернет-компанія знань. FB не є інтернет-компанією, це соціальна інтернет-компанія. Вони намагалися конкурувати, і цей конкурс тримав інтернет-ринок різноманітним. Однак сьогодні вони, схоже, в основному задоволені своїм ортогональним домінуванням в деяких частинах Мережі, і ми втрачаємо різноманітність варіантів.

Пошук, соціальні платформи, явно чогось не вистачає


І, звичайно, це комерція. А вірніше електронна комерція Amazon. Найважливіше, що компанія не фокусується на отриманні прибутку. Їх завдання - бути платформою, куди будуть збирати користувачів з мережі.

Стійкий акцент Amazon на довгострокове зростання.

Події і дані вище описують, як три інтернет-компанії отримали величезний вплив на інтернет, але чому це має на увазі початок смерті Мережі? Щоб відповісти на це, нам потрібно подумати про те, що таке інтернет, ким він був, є і чим він буде в майбутньому.

Первісне бачення Мережі відповідно з її творцем Тімом Бернерс-Лі було простором з багатостороннім виданням і споживанням інформації. Це було однорангове бачення, яке не залежить ні від однієї партії. Сам Тім стверджує, що інтернет вмирає: інтернет, який він хоче, і веб, який він отримав, вже не те ж саме.

Подивіться дуже цікаві дані зростання і скорочення мобільних і стаціонарних пристрій в мережі інтернет.

З 90-х років до 2010-го інтернет, який ми пережили, був дещо недосконалим своєї первісної мети. Різноманітність Web надало простір для декількох підприємств, для інновацій і процвітання, для розвитку незалежних спільнот любителів, а також для розміщення персональних сайтів на будь-яких фізичних серверах! Інфраструктурна різноманітність інтернету прямо пов'язана з успіхом різних веб-компаній і спільнот. Відкритість інтернету життєво важлива для забезпечення безпеки, доступності, інновацій та конкурентоспроможності.

Після 2014 року ми почали втрачати переваги інфраструктурного та економного різноманітності інтернету. Важко конкурувати з хмарними сервісами Amazon і Google, в яких розміщується величезна кількість сайтів для інших компаній. Будь-який веб-сайт, який прагне до істотного трафіку, залежить від пошуку і соціального трафіку.

Господа чиновники, що і як ви будете блокувати без згоди цих трьох постаментів в мережі? :)

Google, як компанія, народжена з інтернету, допомогла просунути інтернет як в технологічному плані, так і в усиновленні. Це незаперечно. Вони як і раніше докладають зусиль для поліпшення відкритого інтернету, наприклад, пропаганди прогресивних веб-додатків (PWA) над рідними мобільними додатками.

Мобільне використання зростає - вже перейшов робочий стіл в якості основного каналу для використання в інтернеті - і власні мобільні додатки поки є найкращим способом забезпечення хорошого користувальницького інтерфейсу на мобільних пристроях. Google збирає дані з мобільних додатків на Android і iOS.

Google підтримує блокуюбчі і запатентовані технології, такі як Firebase і залежні від Google установки AMP, в тій мірі, в якій це захищає відкриті PWA. Google не завжди захищає відкритий інтернет. Вони відмовилися від XMPP в Gtalk, а сам Gtalk застарів, вважаючи за краще Google Hangouts пропрієтарним протоколом. Інтернет-магазин Chrome - це обгороджений сад, наприклад, App Store. Вони закривають Google Reader на основі RSS, відкритого стандарту. Google Cloud TPU - це запатентоване апаратне забезпечення, яке існує тільки в своїх центрах обробки даних, підтримуючи їх платформу з відкритим вихідним кодом TensorFlow. Google Inbox страждає від «пропрієтарної повзучості»: нестандартні закриті алгоритми, які обіцяють організувати ваше життя, важливий компонент бізнес-моделі, заснованої на блокуванні.

Google - це величезна компанія, в якій співробітники мають автономію, багато проектів і зусиль. Великі зусилля є злагодженими і пристосовані до його місії: бути першою AI-компанією, яка закрита і живе у власній хмарі.

Що далі?


Як каже головний БДСМщик пан Анатолій Фроленко, ми всі помремо! Факт! Хтось - раніше, а хтось - пізніше. Що буде в мережі?

Наступний аналіз являє собою екстраполяцію на майбутнє, засновану на поточний стан інтернету і стратегіях, оприлюднених керівниками Google-Facebook-Amazon.

У 2017 році ми бачимо другу битву, яка, швидше за все, буде втрачена. Постачальники інтернет-послуг (ISP), ймовірно, скоро будуть визначати, який трафік може або не може бути присутнім на кінцевих пристроях користувачів. А попит цього трафіку будуть породжувати самі люди, через тягу до того, що є на цих платформах. Зміниться модель вартості трафіку, трафік Google-Facebook-Amazon буде дешевшим, а весь інший трафік буде більш дорогим, або з повним доступом в інтернет.

Сайти для компаній в принципі більше будуть не потрібні. Про це я, до речі, говорив і говорю багатьом своїм колегам. Якщо ви не наукова бібліотека і у вас немає кластерів інформації, навіщо тримати сайт в мережі, якщо з точки просування головне мати сторінку на FB. Ідеально звичайно мати обидва інструменти. Невеликі сайти електронної комерції будуть куплені Amazon або збанкрутують.

Відмова Google від пошуку (а таке вже є і зустрічається) - це знак того, як вони розвивають свою стратегію за межами інтернету. Протягом багатьох років Google використовувався як інструмент, який відігравав важливу роль в наданні допомоги в інтернеті, шляхом індексації його. Однак останнім часом Google не є привабливою пошуковою системою в мережі інтернет. Для цілей, викладених в їх заяві про місію, «для організації світової інформації та забезпечення її універсальності і корисності», пошуковий механізм був вичерпаний. Багатосекундний шлях від пошукового запиту, результатів пошуку, веб-сторінки до інформації - занадто довгий, щоб забезпечити ідеальний для користувача інтерфейс. Їх мета - скоротити посередників на цьому шляху.

Далі почнеться війна блокувань трафіку і інформації.

Бізнес Amazon як і раніше покладається на трафік на свій настільний веб-портал (на частку якого припадає 33% продажів), значна частина (25%) їх продажів доводиться на мобільні додатки, не кажучи вже про Amazon Echo. Як і Google Home, Amazon Echo обходить інтернет і використовує його лише для зв'язку між хмарою і кінцевим користувачем. У цих нових НЕ-веб-контекстах технологічні гіганти мають більше повноважень щодо трафіку даних. Вони можуть навіть безпосередньо блокувати один одного, наприклад, Google недавно скоротила підтримку трафіку YouTube на пристроях Amazon Echo.

Загальна картина серед цих трьох інтернет-гігантів полягає в тому, щоб виходити за рамки браузерів, створюючи нові віртуальні ПЛАТФОРМИ, де дані створюються і спільно використовуються. Мережа може померти, як і більшість інших технологій: просто стаючи менш привабливою, ніж нові технології. І, як і більшість застарілих технологій, вони не зникають раптово, і вони не зникають повністю. Ви все ще можете купити Walkman і послухати касету з нею, але технологія все ж втратила свою колективну значимість. Смерть в Мережі стане поступовою витратою її необхідності, а не драматичною втратою.

Тепер ми підходимо до найцікавішого.

Де-факто вже багато оголосили про будівництво СВОЇХ фізичних мереж. Де-факто, як Google так, і ФБ вже розставляють по всьому світу свої кеш-сервера, поєднуючи материки навіть своїми кабелями зв'язку. Вони почали будувати свою інфраструктуру.

Проте, багато аспектів інтернету втратять свою актуальність, а базову інфраструктуру можна оптимізувати тільки для трафіку Google, трафіку FB і трафіку Amazon. Швидше за все, всі інтернет оператори стануть придатками трафіку даної трійці. Трінет, якщо хочете. Концепція мережі робочих місць, яка породила інтернет-інфраструктуру, перемістилася б на більш абстрактний рівень: групи Facebook, Google Hangouts, G Suite і інші конкуруючі сервіси, які можуть бути придбані технічним гігантом. Мережі робочого місця вже сьогодні емулюються в програмному забезпеченні як послуги, а не як традиційні локальні мережі. Щоб поліпшити користувальницький інтерфейс, Трінет буде технічною еволюцією інтернету. Ці зусилля вже сьогодні відбуваються в Google. У довгостроковій перспективі підтримка маршрутизації для нового і старого Інтернету буде накладними витратами, тому було б корисно скоротити підтримку різноманітного інтернету на рівні протоколу і обладнання. Доступ до старого інтернету можна було б емулювати в хмарі Google, доступному через Трінет, подібно до того, як сьогодні можна емулювати Windows 95 в вашому браузері. Інтернет-провайдери визнають старіння інтернету і підтримують тільки Трінет, обумовлені ринковим попитом на оптимальний для користувача досвід від Google-Facebook-Amazon.

Резюмуємо


Про вас не потрібно збирати інформацію спецслужбам, ви самі видаєте її в мережу великій трійці. Далі справа математики зв'язати воєдино всі ваші акаунти, ваш гаджет, інформацію з гаджета і т.д.

Ми забуваємо, наскільки корисно було залишатися анонімним і контролювати те, що ми поділяємо, або як легко починати інтернет-запуск зі своїми незалежними серверами, які працюють з тими ж правами, що і на серверах Google.

Це вже до питання національної безпеки, коли мені частенько «реформатори» пробують розповісти, що поставимо нашу державну або іншу приватну інформацію на хмари Google.

Розмістивши свою інформацію на Трінет, ви будете постійно забороняти Google або FB, у вас не буде альтернативи, як створювати своє!

Звертаю увагу, приватні компанії, Google, Facebook і Amazon не повинні гарантувати вам доступ до їхніх мереж. У вас немає законного права на обліковий запис на їх серверах. Маючи свої сервера, ви будете мати свої права і могли б протистояти стратегіям, які роблять високотехнологічні гіганти.

Інтернет являє собою свободу: ефективний і неконтрольований обмін інформацією між людьми всіх країн. У Трінеті у нас буде ще більш яскравий обмін інформацією між людьми, але ми пожертвуємо свободою. Багато з нас будуть прокидатися з трагедією цього компромісу тільки тоді, коли це буде реальністю.

БЛОГ - Олександр Федієнко

- 13 листопада, 2017



RATVODДата: П`ятниця, 24.11.2017, 21:51 | Повідомлення # 96
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
У США планують відкликати законопроект

про
мережевий нейтралітет



Ілюстрація: thesocietypages.org

У Федеральній комісії із зв'язку США (FCC) виступили з пропозицією щодо скасування
законодавчих норм, які передбачають рівний доступ до ресурсів інтернету
.


У комісії пропонують дозволити операторам стягувати додаткову оплату за доступ до певних ділянок інтернету, а також до окремих web-сайтів.

Підкреслюючи важливість відновлення інтернет-свободи, голова правління FCC Аджіт Пай зазначив, що інтернет процвітав при практично повному невтручанні президента Клінтона, і можливо, що примітно, Республіканського конгресу.

«... в 2015 році попередній склад FCC піддався тиску з боку президента Обами. Голосуючи на догоду своїм партійним інтересам, його члени встановили жорсткі правила в інтернеті, що нагадують правила для комунальних служб. Це рішення було помилкою. Воно привело до зменшення інвестицій в будівництво і розширення широкосмугових мереж, а також зробило негативний вплив на впровадження інновацій».

Пай зазначив, що його пропозиції дадуть FCC можливість «знову захистити інтереси інтернет-провайдерів, захистити користувачів, а також сприяти розвитку конкуренції».

Дана заява породила дебати між телекомунікаційними компаніями і такими гравцями ринку, як Amazon і Google. Перші були б раді скористатися новими можливостями, які дадуть їм право розділити інтернет так, немов це добірка каналів платного телебачення - на базові, економні і преміальні пакети. Другі стверджують, що виступають за свободу слова.

«Немає ніяких сумнівів щодо того, що введення подібних норм викличе шквал обурення в середовищі тих, хто звик кричати «Все пропало!». Ми почуємо від них пророцтва щодо дат блокування web-сайтів, почала цензури контенту і встановлення владою контролю над інтернетом через ручних провайдерів, - говорить виконавчий віце-президент AT & T з питань регулювання та зовнішніх зв'язків Джоан Марш. - Такі заяви, звичайно, хороші для того, щоб мобілізувати своїх прихильників, але, по суті, позбавлені будь-яких підстав - як сьогодні, так і десять років тому, коли вони були вперше висунуті. Інтернет був відкритим середовищем для інновацій і співробітництва до нав'язливих спроб втрутитися з боку держави, і буде залишатися таким і після прийняття нових норм».

Голосування за законопроект в комісії, що складається з трьох республіканців і двох демократів, намічено на 14 грудня.

Борис Скуратівський

- 24 листопада, 2017



RATVODДата: Четвер, 21.12.2017, 21:41 | Повідомлення # 97
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Вчені придумали засіб здешевлення доставки

високошвидкісного інтернету




В рамках реалізації програми по зниженню вартості високошвидкісного інтернет-зв'язку
і споживаної в процесі її енергії вченим вдалося розробити оптичний носій, в якому численні промені світла
зможуть автоматично виправляти власні форми, не впливаючи при цьому один на одного.


Використання так званого ефекту нелінійної оптики здатне забезпечити прискорення обробки даних в тисячу разів в порівнянні з традиційним електронним методом, стверджують дослідники.

До сих пір було неможливо обробляти таким чином лише один оптичний промінь за одиницю часу, оскільки в разі появи безлічі світлових променів ефект нелінійної оптики також породжував шкідливу міжпроменеву взаємодію або ж взаємні перешкоди.

Дослідники з американського Університету Техасу в Арлінгтоні (UTA) і канадського Університету Вермонта (UVM) змогли домогтися успішної одночасної нелінійно-оптичної обробки множинних світлових променів на одному пристрої без перетворення їх в електронні промені, відкривши тим самим шлях для розкриття повного потенціалу даної технології.

«Наш новий нелінійний носій дозволив нам продемонструвати можливість одночасної, повністю оптичної регенерації на одному пристрої 16-ти каналів ущільнення каналів з поділом по довжині хвилі (WDM), і при цьому число каналів обмежувалося лише логістичними можливостями нашої лабораторії», - каже професор UTA Михайло Васильєв.

«Даний експеримент відкриває можливості для збільшення кількості каналів до позначки понад ста без збільшення вартості їх обробки, і все це - за допомогою пристрою розміром з книжку», - говорить Васильєв, який і очолював роботу над проектом, опублікованому в Nature Communications.

В даний час для усунення ефекту «зашумлення», що виникає при проходженні світлових променів в оптичних лініях зв'язку, оператори телекомунікацій часто змушені вдаватися до оптико-електронної регенерації.

Даний процес забезпечує перетворення оптичних сигналів в електричні за допомогою швидких світлових датчиків, обробку їх за допомогою напівпровідникових схем, а потім - зворотнє їх перетворення в світлові промені за допомогою лазерів, встановлених після електронно-оптичних модуляторів.

За словами вчених, кожне оптичне волокно здатне передавати більше сотні різних сигналів з різною довжиною хвилі - дана технологія відома як мультиплексування з поділом по довжині хвилі (WDM).

Подібна оптико-електронна регенерація повинна проводитися окремо для променя кожної довжини хвилі, що вимагає наявності великих, дорогих, енергоємних і не дуже ефективних регенераторів, - говорять учені.

Борис Скуратівський

- 21 грудня, 2017



RATVODДата: Середа, 07.02.2018, 21:31 | Повідомлення # 98
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Число інтернет-користувачів у світі

перевалило за позначку в
4 мільярди




80% користувачів Інтернету по всьому світу виявляють активність в соціальних мережах.


HOOTSUITE - найбільш часто використовувана платформа для управління соціальними медіа - і міжнародне соціально-орієнтоване творче агентство We Are Social підготували звіт «Цифрові медіа в 2018» (Digital in 2018). Даний звіт є доповідь про поточний стан речей і тенденції в секторі соціальних медіа по всьому світу.

Для підготовки сьомого видання щорічного звіту були використані дані, зібрані в 239 країнах світу, свідчать про те, що загальна кількість користувачів Інтернету в усьому світі перевалила за позначку в чотири мільярди. Це означає, що можливість виходу в мережу має більше половини населення планети. При цьому майже 3.2 мільярда активних користувачів Інтернету використовують соціальні мережі для зв'язку один з одним, споживання контенту, взаємодії з брендами та інших дій.

Серед ключових висновків за підсумками 2018 року:

* За останні 12 місяців кількість користувачів Інтернету зросла на 7% і досягло позначки в 4.021 мільярда, що складає 53% від усього населення Землі.
* Використання соціальних медіа по всьому світу виросло за останні 12 місяців на 13%, досягнувши позначки в 3.196 мільярда користувачів.
* Використання соціальних медіа через мобільні пристрої виросло за рік на 14%, до позначки в 2.958 мільярда користувачів, при цьому 93% користувачів соціальних медіа заходять туди з мобільних пристроїв.
* Загальний час, проведений в 2018 році в мережі всіма користувачами Інтернету, в сукупності складе 1 мільярд років, з яких 325 мільйонів умовних років буде витрачено на соціальні мережі.
* Мобільний інтернет є домінуючим в країнах Азіатсько-Тихоокеанського регіону. 41% населення цих країн активно використовує соціальні медіа за допомогою мобільного доступу. З 2017 року кількість користувачів соціальних медіа в даному регіоні зросла на 14%, завдяки чому проникнення соціальних медіа тут досягло 42% від усього населення. В цілому ж кількість користувачів інтернету перевалило за позначку в 2 мільярди, що представляє собою зростання на 5% за один минулий рік.

Автори звіту також прийшли до висновку, що зростання Інтернету стимулює зростання інтернет-торгівлі - в 2017 році 1.77 мільярда користувачів Інтернету купили в мережі різні товари, що представляє собою зростання на 8% в порівнянні з попереднім роком.

В цілому за минулі 12 місяців користувачі витратили 1.474 трильйона доларів на покупки товарів через електронні платформи - на 16% більше, ніж в 2016.

«Звіт «Цифрові медіа в 218» підкреслює зростання використання інтернету та соціальних медіа приватними особами і компаніями по всьому світу. Дана динаміка назавжди змінила поведінку користувачів, так як прості громадяни і професіонали в області бізнесу все частіше проводять дослідження, приймають рішення про покупки, шукають підтримку і рекомендують бренди в режимі онлайн. Сьогодні для отримання конкурентної переваги кожен керівник повинен з головою зануритися в цифровий світ, ведучи там пошук своїх клієнтів і кращих ринків для продажу товарів і послуг», - говорить маркетинг-директор Hootsuite Пенні Вілсон.

«Виходячи з того, що сьогодні інтернетом користується чотири мільярди чоловік, вихід в онлайн уже став способом життя для більшості з нас. Однак, інтернет-компанії не зупиняються, і націлені на наступний мільярд користувачів. Тому в найближчі місяці в цифровій сфері нас очікують найважливіші зміни. Аудіовізуальний контент почне переважати над текстом - особливо це стосується соціальних медіа та додатків для обміну повідомленнями. У той же час, голосові команди і камери замінять клавіатуру в якості основного засобу введення даних. Соціальні відносини і онлайн-суспільства будуть розвиватися таким чином, щоб взяти на озброєння ці нові способи взаємодії людей між собою. Результати приємно здивують всіх нас, проте, компаніям слід готуватися до цих змін вже сьогодні», - додає міжнародний консультант We Are Social Саймон Кемп.

Борис Скуратівський

- 05 лютого, 2018



RATVODДата: Середа, 07.02.2018, 22:02 | Повідомлення # 99
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Навесні в Україні з'явиться

4G-інтернет



Ілюстрація: TechRasa

Українські оператори послуг зв'язку запустять мобільний інтернет в стандарті 4G в березні або на початку квітня.


Три найбільших українських мобільних оператора на минулому в Києві аукціоні виграли тендер на ліцензії, що дозволяють їм надавати послуги зв'язку в стандарті 4G, - повідомляє державне новинне агентство «Укрінформ».

Компанії Kyivstar, Vodafone Україна і Lifecell за право надавати дані послуги перерахують до державного бюджету України в цілому близько 89 мільйонів доларів.

Згідно з інформацією українських ЗМІ, на першому етапі дана послуга буде запущена в п'яти найбільших містах України - а саме, в Києві, Харкові, Львові, Одесі та Дніпрі.

Протягом найближчих чотирьох років доступ до мереж 4G з'явиться в усіх українських містах з населенням понад 10 тисяч осіб.

- 07 лютого, 2018

Редакція


RATVODДата: Вівторок, 27.02.2018, 20:44 | Повідомлення # 100
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
SpaceX проти OneWeb:

битва за право підключити планету до інтернету




22 лютого компанія SpaceX успішно запустила на орбіту ракету,
яка вивела два невеликих «тестових» супутники.


Запуск був проведений з бази ВПС Ванденбург в штаті Каліфорнія о 6:17 ранку за каліфорнійським часом (14:17 за Гринвічем).

Вони повинні стати частиною угруповання, яке на початковому етапі буде включати в себе 4 425 апаратів. Проект «Starlink», що реалізується за підтримки Ілона Маска, запускається з метою надання доступу до широкосмугового інтернету мільярдам користувачів, які проживають в районах з поганим покриттям або взагалі без покриття.

Маск обіцяє в майбутньому вивести ще 7 518 супутників на дуже низьку орбіту (всього 322 км над Землею) з метою надання користувачам понад якісного зв'язку в стандарті 5G з мінімальною затримкою сигналу.

Цього разу в SpaceX не планували повертати перший ступінь ракети на Землю (яка також вивела на орбіту іспанський супутник для спостереження за Землею), так як вона вже одного разу побувала в космосі і є першою версією ракети Falcon 9. Однак в SpaceX все ж сподіваються відновити для подальшого використання найбільш цінну частину ракети - обтічник.

Якщо все піде згідно з наміченим планом, то, за словами Маска, два тестових супутника - Microsat 2a і 2b - можна буде активно використовувати для обслуговування 14 мільйонів американців, які проживають в сільських районах країни, а також ще 1,2 мільйона тих американців, які проживають в районах, де практично немає зв'язку. Це стане можливим після запуску на низьку навколоземну орбіту приблизно 800 супутників, що може бути зроблено протягом 2020-21 років.

Втім, Маск - далеко не єдиний, хто вирішив використовувати космос для подібних цілей. Є ще з півдюжини проектів, пов'язаних з цим ринком.

Найбільш перспективним з них є проект OneWeb, що розвивається за підтримки Грега Вайлера і фінансований консорціумом багатих інвесторів, серед яких - японська компанія SoftBank, компанія Airbus, компанія Virgin Річарда Бренсона, Intelsat, індійська Bharti, Qualcomm і навіть Coca Cola.

Компанія планує запустити 720 супутників - також на низьку навколоземну орбіту - на висоту в 1200 км. І перший етап запуску проекту має розпочатися вже в наступному році. В даний час OneWeb створює супутники, здатні забезпечувати доступ в інтернет на швидкості в 500 Мбіт/сек - з перспективою збільшення до 2,5 Гбіт/сек до 2021. Перша група з 10 супутників буде готова до запуску в травні. В даний час Вайлер будує у Флориді спеціалізовану фабрику для масового виробництва супутників.

- 27 лютого, 2018

Редакція


RATVODДата: П`ятниця, 02.03.2018, 20:14 | Повідомлення # 101
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
«1 + 1 медіа»виводить на ринок рішення

щодо захисту авторських прав в
інтернеті




Група «1 + 1 медіа» запустила новий комерційний продукт SUDUM - технологічно-правова система
захисту авторських прав в інтернеті, яка блокує нелегальні копії відеоконтенту на сайтах,
популярних соціальних мережах і відеохостингу.


Про це Mediasat повідомили в прес-службі медіа-групи.

Як розповіли нашому кореспонденту, SUDUM в автоматичному режимі 24/7 проводить пошук нелегальних копій відео в інтернеті. Після виявлення піратської версії контенту, програма самостійно розсилає скаргу веб-сайту, хостинг-провайдеру, адміністрації соціальної мережі. Роботу системи контролюють фахівці «1 + 1 медіа», щоб уникнути випадкових блокувань легального контенту.

Спочатку SUDUM був розроблений департаментом 1 + 1 Digital для захисту власного контенту медіахолдингу від піратів. Після першого року роботи системи, «1 + 1 медіа» вдалося досягти 94% ефективності по зачистці нелегальних копій в інтернеті: було видалено 200 тис. копій, а прибуток, від збільшеного трафіку на онлайн-майданчиках групи, збільшилася на 40%.

«Інтернет-піратство - нагальна проблема для правовласників, і одна з головних причин, по якій вони недоотримують прибуток. Сьогодні виробники контенту об'єднуються для вирішення цієї проблеми. Нам важливо бути компанією, яка не тільки бореться з піратами, але і пропонує ринку свої рішення для боротьби з ними. У нас є багатий досвід захисту свого контенту і ми готові його масштабувати на бізнеси інших правовласників», - зазначає Анна Ткаченко, директор Діджитал-напряму «1 + 1 медіа».

Сьогодні рішення здатне забезпечити захист інтересів правовласників в рунеті і уанеті, а першими клієнтами «1 + 1 медіа» щодо захисту авторських прав за допомогою системи SUDUM стали KINOMANIA, KINOLIFE Distribution, Must See Movie і Ukrainian Film Distribution.

У плани по розвитку SUDUM входить розширення типів контенту, які може захищати система: аудіофайли, тексти, графічні зображення. Крім того, в разі успіху на українському ринку, «1 + 1 медіа» планує представити своє рішення закордонним правовласникам.

- 02 березня, 2018

Редакція


RATVODДата: Вівторок, 20.03.2018, 00:07 | Повідомлення # 102
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Британський уряд ініціює програму

для розвитку
гігагітного інтернету




Британський канцлер казначейства Філіп Хаммонд оголосив про запуск Національної схеми
гігабітних широкосмугових ваучерів (GBVS), в рамках якої компанії малого та середнього бізнесу отримають ваучери
для підключення до повноцінного оптико-волоконного широкосмугового інтернету на суму в 3000 фунтів стерлінгів.
Приватні особи отримають ваучери на суму в 500 фунтів стерлінгів.


Дана схема є частиною більш широкого плану уряду щодо збільшення кількості компаній і домогосподарств, підключених до повноцінного оптико-волоконного широкосмугового інтернету, і заснована на програмі Локальні повноцінні оптико-волоконні мережі з бюджетом в 200 мільйонів фунтів стерлінгів, яка передбачає виділення фінансових коштів місцевим громадам на розвиток таких мереж. Це частина даних урядом обіцянок зробити до 2022 року повноцінний оптико-волоконний інтернет доступним щонайменше 10 мільйонам домогосподарств і компаній.

Хаммонд заявив: «Ми підтримуємо британський малий бізнес, інвестуючи 67 мільйонів фунтів стерлінгів на розвиток повноцінних оптико-волоконних широкосмугових мереж по всій країні. Це забезпечить доступ до більш швидкого і надійного широкосмугового інтернету, створить цифрову інфраструктуру, таку необхідну для майбутнього нашої економіки».

Міністр культури, зв'язку медіа та спорту Метт Хенкок додав: «Малий бізнес є основою британської економіки, і сьогодні він може максимально прискорити свій розвиток завдяки можливості підключення до інтернету на гігабітних швидкостях. Створюючи в Британії передові повноцінні оптико-волоконні мережі, ми закладаємо основи цифрової інфраструктури, здатної вже сьогодні забезпечити те, що знадобиться завтра новим поколінням наших громадян».

В даний час лише 3% будівель в Великобританії має доступ до повноцінного оптико-волоконного Інтернету.

Реєстрація потенційних одержувачів ваучерів почнеться в кінці березня - перед стартом реалізації схеми, а сама схема буде діяти до березня 2021, або до того моменту, коли будуть розподілені всі наявні засоби.

Компанія TrueSpeed ​​стала першим провайдером в Великобританії, який запускав цю схему в тестовому режимі для бізнесу та житлового сектора.

Генеральний директор компанії Еван Вайебург коментує: «Досвід, отриманий нами в рамках проведення пілотного проекту, повинен стати основою плану впровадження даної схеми по всій країні, оскільки Схема гігабітних широкосмугових ваучерів запускається на загальнонаціональному рівні. Інвестиції в розмірі 67 мільйонів фунтів стерлінгів - вельми знаковий показник, який повинен стати каталізатором залучення в якості інвестицій сотень мільйонів фунтів стерлінгів по всій країні. Це забезпечує уряду економічно ефективний спосіб підтримки провайдерів оптико-волоконної інфраструктури, які отримують фінансування з приватних джерел, в їх прагненні забезпечити зв'язок тим, хто до сих пір його не має».

Борис Скуратівський

- 19 березня, 2018



RATVODДата: Вівторок, 20.03.2018, 19:17 | Повідомлення # 103
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Південна Корея профінансує прискорений

розвиток
10-гігабіного інтернету




Уряд Південної Кореї планує залучити два консорціуми для реалізації проектів,
які повинні будуть прискорити процес комерціалізації 10-гігабіних інтернет-мереж.


Південна Корея фінансуватиме проекти, які повинні допомогти забезпечити розвиток в країні 10-гігабіного інтернету.

У понеділок Міністерство з питань науки і ІКТ оголосило відкритий конкурс проектів, що мають відношення до 10-гігабіного інтернету. За підсумками конкурсу міністерство вибере два консорціуми, які отримають фінансову підтримку в розмірі 940 мільйонів південнокорейських вон (877 000 доларів). Крайній термін подачі проектів - 10 квітня.

Місцеві телекомунікаційні компанії KT і LG Uplus, а також підрозділ компанії SK Telecom, що займається фіксованим зв'язком, планує запустити 10-гігабіний інтернет вже в травні цього року.

Компанія KT, лідер на ринку послуг фіксованого зв'язку, з 2016 року проводить роботи по обмеженому впровадження 10-гігабіного інтернету в містах Сеул і Пхенчхан.

У міністерстві науки мають намір знайти через відкритий конкурс розробників обладнання, які будуть співпрацювати з телекомами і мовниками для прискорення процесу впровадження таких мереж.

Гігабітний інтернет досить широко комерціалізований в країні - приблизна кількість його користувачів становить 6.7 мільйона чоловік.

Інтернет на швидкості 10 Гбіт/с - тобто, в 10 разів швидше гігабітного - забезпечить міцну основу для впровадження в країні послуг, що вимагають великої пропускної здатності. Зокрема, як зазначають в Міністерстві, мова йде про голографічний контент, доповненої і віртуальної реальності, телерадіомовлення і службах 5G.

Кінцева мета полягає в тому, щоб до 2020 року забезпечити покриття 10-гігабіним інтернетом 50% території країни, повідомляють в міністерстві.

У червні поточного року Південна Корея, що входить в число країн з найбільшим мобільним покриттям, планує провести аукціон на частоти, необхідні для розвитку 5G технологій, що дасть можливість вже в наступному році запустити в країні комерційну мережу нового покоління.

Минулого тижня фінансований урядом науково-дослідний інститут ETRI заявив про факт розробки технології, що дозволяє автоматично перенаправляти трафік між мережами 5G і Wi-Fi.

Борис Скуратівський

- 20 березня, 2018



RATVODДата: Понеділок, 02.04.2018, 19:23 | Повідомлення # 104
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Україна втрачає і додає: представлений оновлений

рейтинг швидкості підключення до
інтернету




Ірландська компанія Ookla представила лютневий рейтинг швидкості підключення до інтернету Speedtest Global Index,
в якому Україна втратила одну позицію в секторі мобільного інтернету, але додала один пункт
в списку країн з найбільш швидкісним фіксованим інтернетом.


Згідно з даними нового звіту Україна займає 117 місце в світовому рейтингу по швидкості мобільного доступу в мережу з результатом 7,35 Мбіт/с (Download) і 2,62 Мбіт/с (Upload). При цьому середня світова швидкість дорівнює 22,16 Мбіт/с і 9,01 Мбіт/с відповідно. Як то кажуть, є куди рости. Сподіваємося, початок запуску мереж 4G в Україні, поліпшить становище нашої країни в світовому рейтингу.



Втім, в Україні ситуація з фіксованим доступом в інтернет йде набагато краще, ніж з мобільним - ми входимо в ТОП-50 країн (47 місце), де абоненти мають можливість підключаться до високошвидкісного інтернету. Результат України - 34,89 Мбіт/с (Download) і 35,13 Мбіт/с (Upload).

Додамо, що беззмінним лідером за швидкістю мобільного інтернету залишається Норвегія з результатом 62,07 Мбіт/с (Download). А в рейтингу країн з найбільш швидкісним фіксованим доступом до мережі на першому місці як і раніше залишається Сінгапур з результатом 161,53 Мбіт/с (Download).



Віталій Мосейчук

- 02 квітня, 2018



RATVODДата: Середа, 13.06.2018, 22:20 | Повідомлення # 105
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
77% інтернет-абонентів користуються послугами

оптико-волоконних і кабельних мереж




На частку оптико-волоконних і кабельних мереж доводиться сьогодні
77% від загального числа передплатників послуг фіксованого доступу в інтернет.


Такі останні дані, опубліковані Point Topic.

У новому звіті, який посилається на дані Global Broadband Statistics, що враховує кількість передплатників до кінця 2017 - говориться, що більше 50% жителів понад 40 країн, серед яких - Сінгапур (97%), Китай (89%), Сполучені Штати (87 %) і Великобританія (55%) підключені до Інтернету через оптичні, мідно-оптичні та кабельні мережі.

Директор з питань досліджень компанії Point Topic доктор Іоланта Верстаті, виступаючи за дорученням Broadband Forum, заявив: «За нашими даними користувачі з більшості регіонів все активніше роблять вибір на користь швидких широкосмугових послуг, пропонованих через волоконні і кабельні мережі, вважаючи за краще їх ADSL. Ця тенденція буде зберігатися, оскільки все більше молодих, жадних до трафіку, користувачів стають тими, хто приймає рішення і платить. І це при тому, що службам фіксованого зв'язку доведеться конкурувати за їхні гаманці зі надшвидкісними мобільними службами 4G LTE і 5G».

На частку технологій на основі волокон припадає 57% всіх абонентських підключень, або ж 530 мільйонів, і Верстаті погоджується з твердженням про те, що саме VDSL і Gfast сприяли зростанню волоконних технологій. Технологію Gfast сьогодні вже використовують або тестує більше 30 операторів по всіх континентах.

«Gfast пропонує операторам більш рентабельний варіант використання волоконних технологій, який підійде для тих, хто бажає модернізувати існуючі мережі швидко і без особливих проблем, - заявила вона. - Це дасть їм можливість обслуговувати більше абонентів в менш заселених областях, де інвестиції в прямі волоконні технології не несуть такої економічної віддачі».

На частку кабелю - в тому числі, гібридних волоконно-кабельних рішень, доводиться 20% від загальної кількості підключень в сфері широкосмугового фіксованого зв'язку, говориться в доповіді. При цьому останні стандарти в сфері таких технологій в даний час активно впроваджуються на цілому ряді ринків - зокрема, такі рішення дуже популярні в Північній Америці - завдяки їх здатності забезпечувати гігабітні швидкості завантаження.

Генеральний директор Broadband Forum Роберт Мерш вважає, що дані цифри відображають перехід від періоду випробувань до масового впровадження нових технологій, що дозволяють оператору розвивати волоконні мережі, не вводячи їх безпосередньо в будівлі.

Він зазначає: «Якщо оператори хочуть пропонувати конкурентоспроможні технології широкосмугового доступу, для них життєво важливою є необхідність максимально вкладатися в такі технології, як Gfast. Розширення охоплення існуючих волоконних мереж таким чином є економічно виправданим, даючи користувачам такі бажані для них можливості швидкісного доступу».

Борис Скуратівський

- 12 червня, 2018

Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Інтернет. Телекомунікації. » Новини ІНТЕРНЕТу
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024