FORUM TV-SATП`ятниця
19.04.2024, 19:26

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Інтернет. Телекомунікації. » Новини ІНТЕРНЕТу
Новини ІНТЕРНЕТу
RATVODДата: Субота, 17.10.2009, 19:44 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Новини ІНТЕРНЕТу



9 правил пошуку інформації в GOOGLE,

про які не знають 96% користувачів




RATVODДата: Вівторок, 10.07.2018, 20:37 | Повідомлення # 106
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Україна опустилася на 58 рядок

у світовому рейтингу швидкості інтернету



Фото: Huffington Post

Україна як і раніше залишається за бортом ТОП-50 країн світу з найвищою швидкістю доступу в мережу.


Згідно з даними консалтингового агентства в області широкосмугового зв'язку Cable.co.uk, Україна опустилася з 54 на 58 місце в рейтингу країн з найбільш швидкісним інтернетом, пропустивши вперед такі країни як Косово, Молдова, Росія, Хорватія, Андорра, Естонія, Латвія, Литва і ін. Середня швидкість в нашій країні становить 11,28 Мбіт/с, що рівносильно завантаженні HD-відео об'ємом 5 ГБ протягом 1 години 33 сек.

Аналіз більш 163 мільйонів широкосмугових підключень в 200 країнах світу показав, що Сінгапур як і раніше залишається країною з найшвидшим інтернетом. Відразу за ним розташувалися Швеція, Данія, Норвегія і Румунія, яка замикає п'ятірку лідерів.

За даними Cable.co.uk, в цьому році Ємен втратив відразу 11 пунктів, опустившись на останнє місце рейтингу. Середня швидкість інтернету в цій країні склала 0,31 Мбіт/с.

Відзначимо, що США займають 20 сходинку в рейтингу, Японія - на 12 місці, Австралія - ​​52-а, Канада - 33-а.

Нагадаємо, в минулому році Україна займала 54 місце. Тоді середня швидкість інтернет-з'єднання становила 8,18 Мбіт/с. Як бачимо, збільшення середньої швидкості на 3,1 Мбіт/с не допомогло увійти в ТОП-50 країн. Більше того цього виявилося недостатньо, щоб утриматися на колишньому місці.


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .


- 10 липня, 2018

Редакція
RATVODДата: Середа, 18.07.2018, 17:48 | Повідомлення # 107
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Доступ до високошвидкісного інтернету

мають більше 75% домогосподарств Європи




Станом на кінець червня 2017 року понад трьох чвертей домогосподарств
в 28 країнах Європейського Союзу (EU28) мали доступ до високошвидкісного широкосмугового Інтернету.


Про це свідчать дані нового звіту, опублікованого сьогодні Європейською Комісією.

Дослідження «Покриття Європи широкосмуговим Інтернетом-2017» було проведено агентством IHS Markit і аналітичною фірмою Point Topic, що спеціалізується на дослідженнях ринку широкосмугового зв'язку.

Вперше ступінь доступності мереж 4G LTE виявилося рівній мірі доступності мереж 3G HSPA, якщо спиратися на кількість охоплених домогосподарств.

«Технологія VSDL ось уже шостий рік поспіль є найбільш швидкозростаючою технологією фіксованого широкосмугового зв'язку, чому сприяло швидке розгортання мереж VDSL в Італії і Чехії. В обох країнах були відзначені двозначні показники зростання в порівнянні з попереднім роком, - заявив старший аналітик відділу досліджень в HIS Markit Джеймс Джойнер. - Покриття мереж типу «Волокно в будинок» (FTTP) сильно зросло в порівнянні з тим, яке було відзначено при підготовці попереднього видання дослідження. Це, зокрема, сталося завдяки побудові нових мереж у Франції і в Іспанії. Втім, зростання в мережах, що працюють за технологією DOCSIS 3.0, сповільнилося, при цьому самі густонаселені райони вже отримали покриття».

Інші ключові висновки авторів дослідження:

> > Станом на кінець червня 2017 року 176 мільйонів домогосподарств ЄС мали доступ до широкосмугового Інтернету, що надається через мережі нового покоління (VDSL, DOCSIS 3.0 і FTTP), що на 9.9 мільйона домогосподарств більше, ніж було в кінці червня 2017.
> > До середини 2017 року послуги доступу до широкосмугового Інтернету на швидкості не менше 30 мегабіт в секунду в низхідному каналі були доступні 79% домогосподарств ЄС.
> > На національному рівні доступ до широкосмугового інтернету NGA мали 80.1% домогосподарств; для порівняння - в сільській місцевості цей показник становив 46.9%. Розрив на 33.2% на 3.5 пункти нижче розриву, зазначеного в торішньому дослідженні, проте, різниця залишається помітною.
> > Технологія VDSL залишається найбільш поширеною NGA технологією в країнах EU28, з її допомогою доступ до широкосмугового Інтернету отримують більш 53.4% ​​домогосподарств. 44.7% домогосподарств країн EU28 отримують доступ в Інтернет через мережі DOCSIS 3.0, при цьому технологія FTTP до середини 2017 року було доступна 26.8% домогосподарств регіону.
> > Вперше покриття мереж 3G HSPA в країнах EU28 не перевищило покриття мереж 4G LTE. Після того, як доступність мереж LTE зросла на 1.9% покриття мереж обох типів охоплює 97,9% всіх домогосподарств країн EU28.


У звіті вказується, що в 22 з 31 країни, що стала предметом дослідження, NGA покриття перевищує 80%. Як і в минулому році, Мальта виявилася єдиною країною з повним покриттям технологією NGA, при цьому в Швейцарії, Бельгії, Нідерландах, Ісландії та Португалії рівень покриття виявився вищим 95%. Країною з найменшим покриттям домогосподарств мережами NGA була визнана Греція. Також слід зазначити, що в Болгарії, Румунії, Хорватії, Польщі та Франції покриття мереж NGA в першій половині 2017 року склало менше 75% домогосподарств.

Як випливає зі звіту, протилежні стратегії розвитку мереж привели до різниці в покритті FTTP серед країн - членів ЄС. За рівнем доступності FTTP Португалія, Латвія, Литва та Іспанія займають провідні позиції серед країн EU28 - мережами FTTP тут охоплено понад 70% всіх домогосподарств. Оператори, що працюють в цих країнах, зосереджують свою основну увагу на побудові мереж FTTP замість модернізації існуючих мереж DSL до рівня VDSL. В результаті за станом на кінець червня 2017 покриття мереж VDSL в цих чотирьох країнах становило менше 20% від усіх домогосподарств. У той же час, в Бельгії, Греції та Великобританії доступ до мереж FTTP в кінці червня 2017 року мали менше 3% домогосподарств.

«Оператори з Бельгії та Великобританії вважають своїм пріоритетом модернізацію мереж до рівня VDSL, а не розвиток FTTP, тому обидві країни увійшли в верхню четвірку країн ЄС за рівнем доступності VDSL, - заявив Джойнер. - Сьогодні, коли процес модернізації мереж до рівня VDSL практично завершений, оператори з Бельгії та Великобританії озвучили плани щодо прискорення розвитку FTTP мереж, які повинні знайти своє відображення в дослідженні за підсумками наступного року».

Борис Скуратівський

- 17 липня, 2018



RATVODДата: Четвер, 02.08.2018, 20:38 | Повідомлення # 108
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
FTTH-Великобританія: країна повністю переорієнтується

на оптико-волоконні рішення при будівництві інтернет-мереж




Британський уряд виступив з революційним заявою про те, що мережі FTTH повинні
бути доступні в якості стандартного інтернет-рішення для кожного нового будинку.


Дана пропозиція є частиною нової національної стратегії в галузі телекомунікацій, розробленої Міністерством з питань цифрових технологій, культури, медіа та спорту (DCMS).

Мета стратегії полягає в тому, щоб забезпечити до 2033 року покриття всієї території Великобританії повноцінними волоконнооптичними мережами доступу до інтернету, які повинні прийти на зміну існуючим сьогодні мідним лініям. Також пропонується ввести в законодавство норми, які сприятимуть розвитку інвестицій в інфраструктурні проекти.

Дані досліджень показують, що Великобританія спустилася з 35 на 31 місце в глобальному рейтингу широкосмугового доступу, відставши від 25 інших країн Європи. Ці дані були отримані від M-Lab, партнерського проекту Google Open Source Research і PlantLab при Університеті Прінстона. Також були враховані результати, зібрані британським сайтом Cable, який порівнює широкосмугове покриття.

«Ми хочемо, щоб кожен житель Великобританії міг скористатися можливостями, запропонованими зв'язком світового класу - незалежно від того, де він живе, працює або куди подорожує, - каже секретар DCMS Джеремі Райт. - Цей радикально новий план майбутнього розвитку телекомунікацій в країні посилить конкуренцію і збільшить інвестиції в повноцінні оптико-волоконні мережі, створить більшу кількість комерційних можливостей, а також полегшить і здешевить процес розвитку інфраструктури 5G».

Втім, в міністерстві визнають, що в окремих регіонах країни малоймовірно самостійний розвиток ринку. Тому уряд повинен підтримувати інвестиції в важкодоступні регіони.

«Ми схвально зустріли заяву уряду і поділяємо його амбітні плани, пов'язані з побудовою в Великобританії повноцінних оптико-волоконних мереж і мереж 5G, - коментує виконавчий директор Ofcom Шерон Вайт. - Уряд і Ofcom тісно співпрацюють між собою і з індустрією, щоб гарантувати людям і бізнесу можливість доступу до широкосмугових і мобільних технологій на рівні 21 століття».

Голова Комісії з питань національної інфраструктури сер Джон Армітт каже: «Проведена нами оцінка Національної інфраструктури підкреслила реальні переваги, які повноцінні оптико-волоконні широкосмугові мережі можуть запропонувати домогосподарствам і бізнесу в цій країні - і той реальний ризик, до якого можуть бути схильні віддалені і сільські райони . Тому я підтримую результати презентованого сьогодні Огляду інфраструктури телекомунікацій майбутнього, які відображають наші власні рекомендації і гарантують надання кожній громаді можливості насолоджуватися швидкісним і більш надійним з'єднанням. Паралельно з наданням можливостей для розвитку широкосмугових технологій в цілому, цей план також перетворить Великобританію в ідеальне місце для впровадження останніх мобільних технологій 5G, які будуть доступні скрізь, де люди живуть, працюють і подорожують».

Керівник відділу стратегії розвитку бізнес-середовища в організації виробників EEF Кріс Річардсон додає: «Сьогоднішній огляд є серйозним кроком на шляху до широкого розвитку повноцінних оптико-волоконних мереж, які потрібні індустрії для здійснення 4-ої промислової революції, і він наступає на п'яти Оцінці стану національної інфраструктури, яка була представлена ​​на минулому тижні. Виробники по всій країні інвестують в виділені лінії, що дають можливість подолати проблеми зі зв'язком в своїх регіонах, однак, досягнення даної мети для тих, хто перебуває занадто далеко від оптико-волоконних ліній, занадто дорого. Для виробників, які бажають інвестувати в цифрові технології з метою підвищення продуктивності, сьогоднішнє оголошення - це погляд «ззовні всередину», який передбачає пріоритетність урядової підтримки розвитку зв'язку в важкодоступних районах, що є істотним показником прогресу. З розвитком конкуренції на ринку повноцінних оптико-волоконних мереж уряд повинен запропонувати необхідні рішення на законодавчому рівні для швидкого здійснення цих змін, які гарантували б британським виробникам безперешкодне підвищення їх продуктивності».

Борис Скуратівський

- 02 серпня, 2018



RATVODДата: Вівторок, 21.08.2018, 20:23 | Повідомлення # 109
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
США випередили Європу

за використанням широкосмугового інтернету




США випереджають Європу за середніми показниками використання широкосмугового інтернету.
Про це свідчать дані агентства OpenVault, що займається питаннями галузевої аналітики і технологій
.


Згідно зі статистичними даними, наявними в розпорядженні OpenVault, за 12 місяців, що закінчилися 30 червня поточного року, середні обсяги використання кабельного широкосмугового інтернету в Європі виросли на 19,5%. При цьому в США за аналогічний період зростання склало 31%.

Серед тих, кого OpenVault називає «найбільш активними користувачами», в Європі лише 0,46% домогосподарств використовує щомісяця понад 1 Тб трафіку, при цьому в США частка таких домогосподарств - 2,5%.

По всьому світу обсяги використання широкосмугового інтернету продовжують збільшуватися - сьогодні темпи цього зростання становлять понад 30%.
За станом на 30 червня 2018 року середній обсяг використання трафіку склав 226,4 Гб - це трохи вище, ніж в першому кварталі поточного року.

За даними OpenVault, за рік середній обсяг використовуваного трафіку виріс на 31,3% - з 172,4 Гб до 226,4 Гб на одне домогосподарство. Річний приріст медіанного використання склав 37,4% - воно виросло з 88 Гб до більш 116,4 Гб на одне домогосподарство. А приріст числа найбільш активних користувачів - тих, хто споживає понад 1 Тб - зростання склало більше 100% - з 1,2% домогосподарств до 2,5% домогосподарств.

Як відзначають в OpenVault, білінг на основі споживання трафіку є ключовим фактором, що стримує зростання і навантаження на мережі.

Порівнявши дані по операторам, чий білінг заснований на обсягах споживаного трафіку, і тих, хто пропонує доступ в інтернет за фіксованими цінами, в компанії виявили, що у випадку з операторами, білінг яких не залежить від трафіку, середня кількість переданих даних на 12,2 % вище: за станом на червень 2018 абоненти провайдерів, з не тарифікуємим трафіком, споживали 241,9 Гб, а абоненти компаній, білінг яких залежить від трафіку - 215,6 Гб.

Також з'ясувалося, що річне зростання споживаного трафіку у абонентів провайдерів, що відносяться до першої групи, на 34% вище зростання споживаного трафіку абонентами провайдерів другої групи. Абоненти провайдерів, з не тарифікуємим трафіком, за рік, що завершився 30 червня, збільшили його споживання на 36,6%, в той час як абоненти тих компаній, які трафік тарифікують, збільшили його використання всього на 27,3%.

Борис Скуратівський

- 21 серпня, 2018



RATVODДата: Понеділок, 24.09.2018, 21:33 | Повідомлення # 110
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
27 і 28 вересня пройдуть

Дні українського Інтернету




Блокчейн, інтелектуальна власність, цифрові права, свобода і безпека онлайн
- в Києві пройдуть Дні українського Інтернету.


27 вересня відбудеться Youth IGF-UA для старшокласників і студентів, де обговорять участь молоді в процесах управління Інтернетом, а 28 вересня - пройде 9-й Український форум з управління Інтернетом IGF-UA.

Час: 27 і 28 вересня.

Місце: Київ, вул. Дорогожицька, 8, UBI HALL.

Реєстрація на сайті заходу.

Ці заходи є продовженням серії форумів, що проводяться в різних країнах світу з метою обговорення найбільш важливих проблем розвитку інформаційного суспільства, консолідації зусиль органів влади, бізнесу, інтернет-спільноти, професійної та академічної еліти для прискорення впровадження в життя досягнень інформаційних технологій, створення умов для всебічного розвитку інтернет-простору в інтересах суспільства.

На IGF-UA обговорюватимуться наступні теми:

> Свобода і безпека в Інтернеті.
> Медіа в епоху Інтернету.
> Кібербезпека.
> Питання DNS.
> Дитина онлайн: безпека і захист.
> Захист інтелектуальної власності в цифровому просторі.
> Україна і реформа європейського законодавства в сфері електронних комунікацій.
> Технологія блокчейн.
> Захист цифрових прав.


Повна програма доступна на сайті IGF-UA.

До події також можна приєднається в соціальній мережі Фейсбук. Хештеги події - # дніукраїнськогоінтернету, #igfua.

Також в рамках Днів українського Інтернету пройде неформальний захід Цифропаті для журналістів, правозахисників, громадських активістів, зацікавлених темою цифрових прав і безпеки онлайн. Деталі та реєстрація тут.

- 24 вересня, 2018

Редакція


RATVODДата: Четвер, 11.10.2018, 18:51 | Повідомлення # 111
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Інтернет може впасти на дві доби



Це ймовірно трапиться ввечері 11 вересня відразу в усьому світі.


Пов'язано це явище з глобальним оновленням так званих KSK-ключів. У зв'язку з цим багато користувачів замість сторінок необхідного сайту будуть бачити повідомлення про помилку. Про це повідомляє організація ICANN, яка керує адресним простором Інтернету.

Ці ключі використовуються в роботі системи DNSSEC. Сама система, в свою чергу, являє собою розширення безпеки системи доменних імен DNS. Ключі KSK (Key Signing key), що використовуються в DNSSEC для шифрування записів DNS, забезпечують невтручання хакерів в ці записи.

Іншими словами, кожне ім'я сайту відповідає якомусь IP-адресу. Без KSK-ключів зловмисники могли б виправити цей запис так, щоб користувачі переходили на інший шкідливий сайт.

У відомстві сподіваються, що для більшості користувачів зміна ключів пройде безболісно. Однак все ж кому то може «пощастити» і вони нарвуться на помилку. Все триватиме близько 48 годин.

- 11 жовтня 2018.

RATVODДата: Субота, 27.10.2018, 18:57 | Повідомлення # 112
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Широкосмуговим доступом в інтернет в усьому світі

користується майже
мільярд передплатників




У другому кварталі поточного року кількість абонентів фіксованих служб широкосмугового доступу
зросла в усьому світі на 2.5% в порівнянні з показниками аналогічного періоду попереднього року,
що стало найвищим зростанням за останні шість кварталів.


Про це йдеться в матеріалах останнього дослідження, проведеного Point Topic і представленого організацією Broadband Forum на Всесвітньому широкосмуговиму форумі 2018.

Станом на кінець червня число передплатників послуги досягло позначки в 983 мільйона, при цьому велика частина нових представляють не дуже розвинені країни і регіони. Більш розвинені і насичені ринки, де відзначається менший ріст, показали прагнення до збільшення якості пропонованих послуг.

Якщо розглядати дані цифри в розрізі регіонів, то на одні лише країни Східної Азії припало 70% від чистого приросту клієнтської бази. Даному регіону належить найбільша регіональна частка ринку - 46% від усіх підписаних (в попередньому місяці цей показник становив 47%). Частка країн Західної Європи на ринку зросла з 15%, зазначених у першому кварталі, до 17% у другому. А ось частка країн Північної Америки знизилася - з 13.1% до 12.6%.

Китай лідирує за кількістю оптико-волоконних підключень - за рік, що завершився в червні, кількість підписок на послугу FTTH в цій країні виросла на 26%. Це означає, що на частку Китаю припало 80% чистого приросту FTTH за аналізований період. Істотні показники квартального зростання показали також ПАР, Бразилія, Великобританія і Франція. Італія, Нова Зеландія і Греція стали провідними ринками VDSL.

Тим часом, на розвинених ринках також було відзначено зростання показників ARPU - завдяки поліпшеним пропозицій і послуг, що підтримує широкосмуговий зв'язок на гігабітній швидкості.

Дані дослідження також свідчать про те, що близько 80% підключень по всьому світу є підключеннями через оптико-волоконні лінії або кабельні мережі. Кількість передплатників FTTH / B / C зросла на 30%, а кількість передплатників кабельного інтернету збільшилася на 5%. У той же час, ADSL втрачає передплатників.

Борис Скуратівський

- 26 жовтня, 2018



RATVODДата: Понеділок, 12.11.2018, 20:58 | Повідомлення # 113
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
1 + 1 медіа досягла рекордного показника

передачі потоку даних в
інтернеті




Холдинг «1 + 1 медіа» розширив канали доставки контенту в інтернеті до 800 Гбіт/с.


Таким чином група стала першою серед українських медіакомпаній, і другою на ринку України після відеосервісу YouTube, по підключеним каналах передачі даних користувачам сайтів і додатків.

Про це повідомляє прес-служба "1 + 1 медіа".

Нова інфраструктура доставки контенту здатна одночасно забезпечити перегляд відео в HD-якості для 400 тис. глядачів. В еквіваленті споживання текстового контенту - це можна порівняти з 2 млн користувачів, які знаходяться на сайтах і додатках групи.

Збільшення ємності каналу передачі даних пов'язано зі зростаючим попитом на відео в інтернеті і бажанням аудиторії дивитися його в форматах HD і Full HD. Так, найпопулярнішими відео серед користувачів ресурсів холдингу стали спортивні трансляції, праймові серіали, записи концертів і шоу. Наприклад, другий сезон серіалу # Школа на платформі 1 + 1 video в середньому набирає близько 3 млн переглядів.

«Попит на наш контент в інтернеті зростає. Для того, щоб забезпечити хороший користувальницький досвід для нашої аудиторії в онлайні, ми постійно модернізуємо інфраструктуру доставки контенту. У наступному році ми плануємо розширити канали передачі даних в два рази», - зазначає директор Діджитал-напрямки 1 + 1 медіа Ганна Ткаченко.

Раніше медіагрупа запустила мобільний додаток 1 + 1 video для android-телефонів з доступом до відеобібліотеки, яка містить 20 тис. годин українських фільмів, серіалів і шоу.

12.11.2018

RATVODДата: Четвер, 10.01.2019, 20:35 | Повідомлення # 114
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Нова технологічна платформа допоможе «розігнати»

швидкість
гігабітних мереж до 10 Гбіт/сек




Цілий ряд кабельних компаній, серед яких - Rogers і Shaw
- працюють над впровадженням нової технології.


У понеділок на виставці CES 2019 три компанії заявили про початок співпраці та поділилися з іншими гравцями кабельного ринку своїми планами щодо запуску мереж зі швидкістю передачі даних в 10 Гбіт/сек.

Асоціація Інтернету і телебачення (NCTA), CableLabs і Cable Europe працюють над реалізацією проекту нової технологічної платформи, що отримала назву 10G, яка дозволить «розігнати» існуючі мережі зі швидкістю 1 Гбіт/сек до швидкості в 10 Гбіт/сек.

Надалі проект 10G з розгортанням інфраструктури мереж зі швидкістю передачі даних в 10 Гбіт/сек підтримає компанія Intel.

Вже зараз ряд компаній по всьому світу працюють над впровадженням нової технології 10G. Зокрема, це такі компанії як Rogers і Shaw Communications в Канаді. Уже ведуться лабораторні тести, а польові тести, як очікується, почнуться в 2020 році.

Проект 10G буде реалізовуватися на базі існуючої інфраструктури мереж 1Gb, які передбачається модернізувати з використанням різних нових технологій. Крім збільшення швидкостей, мережі 10G запропонують своїм користувачам більш низьку затримку, велику ємність, а також підвищену безпеку.

«CableLabs розробляє технологію, яка забезпечить можливості для розвитку широкосмугових мереж підвищеної ємності, а також гігабітних служб в масштабах всієї галузі», - говорить президент і генеральний директор компанії Філ Маккіні.

Бажаючі дізнатися більше про розроблені компанією CloudLabs технологіії, що лежать в основі проекту 10G, можуть знайти необхідну інформацію на сайті компанії.

В цілому, проект 10G відкриває перед користувачами захоплюючі перспективи, які, втім, поки ще далекі від втілення в реальність. Гігабітний інтернет все ще значною мірою новинка, і йому ще належить стати нормою.

Проте, багато хто бачить в 10G привабливе майбутнє, і очікують успішного проходження тестів. Більше інформації про 10G шукайте за цим посиланням.

Борис Скуратівський

10 січня, 2019.



RATVODДата: Четвер, 17.01.2019, 14:06 | Повідомлення # 115
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
300-кілограмовий супутник

забезпечить
Аляску доступом в інтернет



Анкоридж, Аляска

Astranis Space Technologies - стартап, який розробляє наносупутники для інтернет-доступу -
уклав перший контракт на геостаціонарній апарат з Pacific Dataport Inc. (PDI), інтернет-провайдером з Аляски.


Він заявлений як перший супутник з угруповання.

Космічний апарат, назви якого поки не оголошено, охопить Аляску і Алеутські острови, зоною покриття Ка-діапазону. При масі в 300 кг апарат повинен забезпечити пропускну здатність в 7,5 Гбіт/с. Запуск заявлений на 2020 рік, термін служби - 7 років.

Як повідомляє засновник і генеральний директор Astranis Джон Гедмарк (John Gedmark), таким компаніям як OneWeb, SpaceX і Google знадобляться роки, щоб надати ШПД жителям віддалених регіонів. PDI і Astranis за допомогою надмалих геостаціонарних апаратів почнуть це робити вже з майбутнього року.

Засновник компанії Pacific Dataport Inc. Чак Шуман (Chuck Schumann) заснував компанію, яка надає послуги супутникового ТБ, в 1984 році. Останнім часом, за його заявою, клієнти все більше вимагають високошвидкісний інтернет-доступ. При цьому, вважає Чак Шуман, розвиток супутникового ШПД на Алясці сильно відстає від інших регіонів. Слідуючи за активним користувальницьким запитом, Шуман в 2016 році заснував провайдера супутникового ШПД - компанію Pacific Dataport Inc.

Як повідомляється в прес-релізі, сьогодні 39% жителів Аляски не мають високошвидкісного інтернет-доступу, це більше, ніж в будь-якому іншому штаті США. Замовлений PDI супутник повинен стати першим з угрупування, яке в підсумку забезпечить на Алясці загальну пропускну здатність 40-50 Гбіт/с.

17.01.2019



RATVODДата: П`ятниця, 25.01.2019, 20:13 | Повідомлення # 116
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Українцям обіцяють

подорожчання
інтернету на четверть




Українські інтернет-провайдери будуть змушені підняти ціни на інтернет
до середини 2019 року в середньому на 25%.


Про це заявив голова Інтернет Асоціації України Олександр Федієнко в ефірі одного з телеканалів.

"В середньому це (подорожчання інтернет - ред.) десь до 25%. Це до середини 2019 року", - зазначив він.

За словами Федієнко, інтернет-провайдери в Україні змушені будуть вдатися до перегляду тарифів внаслідок інфляції.

"Відбувається зростання вартості валюти. А ми купуємо інтернет-трафік за валюту", - зазначив він.

При цьому, як зазначив Федієнко, в Україні інтернет в рази дешевше, ніж в Європі.

"За те пакет, за який наш громадянин платить 3-4 долари, ви будете платити за кордоном приблизно 20-22 долара", - зазначив він.

За даними Реєстру операторів, провайдерів телекомунікацій, за станом на кінець грудня 2018 року в Україні було понад 7 тис. суб'єктів господарювання - операторів, провайдерів телекомунікацій, які надають або можуть надавати послуги доступу до Інтернету.

Як повідомялося, минулого тижня один з найбільших інтернет-провайдерів України "Воля" оголосив про підвищення тарифів на 15-20% вже з 1 лютого. Оновлений прейскурант був розміщений на сайті компанії 17 січня. Вартість найдешевшого пакету послуг "Інтернет 100" для Києва з 1 лютого складе 165 грн проти 145 грн раніше. В цілому зміни стосуватимуться близько 15 пакетів оператора.

24.01.2019

RATVODДата: Понеділок, 28.01.2019, 19:58 | Повідомлення # 117
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
EDNS не по зубам: З лютого можуть перестати

працювати держпортали
України




В Україні можуть виникнути проблеми з роботою деяких державних порталів.


Це станеться, якщо до лютого портали не переведуть на нові стандарти DNS. Про це пише UBR.

Згідно з даними, на нові стандарти протоколу система доменних імен, EDNS, вже перейшли більше 90% світових ресурсів. Однак, незважаючи на швидкість виконання і невисоку вартість операції, багато провайдерів досі не оновили програмне забезпечення. Зокрема, серед українських ресурсів: сайт Міністерства інфраструктури, Міністерства молоді та спорту, а також сайт мережі Ланет. Якщо змін не буде - вже з першого лютого дані ресурси працювати не будуть, оскільки потрапляють в так звану «червону зону».

«Ці домени можуть стати недоступними, оскільки кореневі DNS сервера і великі публічні резолвери (DNS сервера), наприклад, Google 8.8.8.8, перестануть приймати від них інформацію про домени. Але є ще час оновитися», - підмітив співвласник Alfa-Inet Олександр Телятников.

Відзначається, що в «жовту зону» потрапили провайдер Фрінет, Olx.ua, сайт націоналізованого ПриватБанку, сторінки Мінфіну, МЕРТ, СБУ, Держпраці, МЗС, Міноборони і навіть Кабміну. Ці сайти будуть працювати, однак можуть стати легкою мішенню для хакерів, оскільки не підтримують нові стандарти безпеки.

У свою чергу сайти Нацбанку, Укргазбанку, Ощадбанку, Мінінформполітіки, Мінрегіонбуду, ГФС, Нацполіціі, аеропортів Бориспіль і Київ, Укрзалізниці, а також інтернет-магазин Розетка не зіткнуться з труднощами, оскільки перевірку пройшли.

Лада Васюкова

28 січня, 2019.



RATVODДата: Вівторок, 29.01.2019, 17:43 | Повідомлення # 118
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
«Розумні» гаджети з доступом в Інтернет

потенційно небезпечні для мережі, - Вінтон Серф




Фото: Business Insider

Творець Інтернету назвав «розумні» гаджети найбільшою потенційною небезпекою для мережі.


Головна проблема таких пристроїв - недоліки в програмному забезпеченні. Про це Вінтон Серф розповів порталу Business Insider.

Як повідомив Серф, кількість пристроїв з можливістю підключення до інтернету безперервно зростає. Такі гаджети, як правило, мають багато серйозних програмних помилок і недоліків. Паралельно зі збільшенням їх кількості зростає загроза для мережі в цілому.

«На відміну від ПК або смартфонів, на ринку інтелектуальних гаджетів немає домінуючої операційної системи або систем. У той час як переважна більшість використовують деякі версії Linux, багато версій знаходяться в процесі розробки і багато сильно налаштовуються виробниками. Таким чином, Microsoft, Google або Apple не можуть просто випустити оновлення операційної системи і захистити переважну більшість пристроїв одночасно», - пояснює «батько» Інтернету.

За його словами, збиток від недоліків у захисті або помилок в програмуванні може бути незначним (проблеми з функціонуванням). Однак завжди є ризик більш серйозних проблем, наприклад, масових хакерських атак.

Крім того, Серф називає два можливих вирішення проблеми. Одним з них є створення інструментів, що виявляють і виправляють помилки програмного забезпечення окремих пристроїв. В іншому випадку необхідно попереднє співробітництво з програмістами, що працюють над безпекою гаджетів і допомога у виявленні недоліків ще на стадії виробництва.

Варто відзначити, що за прогнозами дослідницької компанії Gartner, вже в поточному році з'явиться близько 14 млрд. нових потенційно небезпечних «розумних» гаджетів, а до 2021 року їх кількість наблизиться до 25 мільярдів.

Лада Васюкова

29 січня, 2019.



RATVODДата: Четвер, 31.01.2019, 10:43 | Повідомлення # 119
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Влада України перегляне вимоги

до якості
інтернету




Національна комісія регулювання в сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ) доповнила
наказ Адміністрації Держспецзв'язку, що стосується вимог до послуг інтернет-доступу.


Інформація про це розміщена на сайті регулятора.

Згідно з даними, Нацкомісія розглянула Проект наказу «Про затвердження Вимог щодо рівня якості послуг передачі даних і доступу в Інтернет» на засіданні 29 січня. Проект Адміністрації державної служби спецзв'язку і захисту інформації був узгоджений і доповнений пропозиціями НКРЗІ.

Зокрема, Комісія акцентує увагу на таких показниках, як швидкість прийому/передачі даних, час затримки між пакетами; варіація затримки (джиттер) і втрата пакетів.

На думку НКРЗІ, саме ці критерії найбільше впливають на роботу інтернет-додатків і є важливими для користувачів телекомунікаційних послуг.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про майбутнє подорожчання інтернет-тарифів вже до середини року.

Лада Васюкова

30 січня, 2019.



RATVODДата: Неділя, 03.02.2019, 21:35 | Повідомлення # 120
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Нове життя:

реінкарнація ICO на ринку криптовалюти



фото: Getty Images

За останній рік вартість біткоіна впала практично в 5 разів, і ті, хто мріяли збагатитися,
залишили цю ідею. Але чи все так погано на ринку крипти?


Тривалий час чутки про криптовалюту нагадували гойдалки: падатиме - не буде, купувати - не купувати. Початок попереднього року трохи протверезило кріптобізнесменів, адже біткоін почав «летіти вниз». За цей період капіталізація ринку скоротилася майже в сім разів - з $ 830 млрд до $ 120 млрд. Добовий обсяг торгів за цей же період знизився більш ніж в чотири рази - з $ 67,7 млрд до $ 15,7 млрд. Вартість «кріптовалютного золота» біткоіна за рік впала з $ 17 500 до $ 3500.. Згідно зі звітом аналітичної компанії Diar, у другій половині 2018 року активність в галузі знизилася через жорсткого контролю фінансових регуляторів, особливо Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC), а також падіння вартості цифрових грошей.

Зауважимо, що, незважаючи на кризу в капіталізації, інфраструктура кріптовалютних платежів продовжує розвиватися. У січні 2019 року видання Lifewire опублікувало список з 15 компаній, що приймають до оплати біткоіни онлайн. Серед них корпорація Microsoft, розробник програмного забезпечення для інтернет-магазинів Shopify, онлайн-рітейлер Overstock.

Сервіси для використання крипти в повсякденному житті також продовжують розвиватися. Так, в кінці грудня 2018 року Samsung подав заявку на реєстрацію товарного знака Samsung Crypto Wallet в Бюро з інтелектуальної власності Великобританії.

У січні 2019 року швейцарський банк Falcon Private Bank запустив кріптокошельки з функцією конвертації біткоінів і альткоінов в традиційні гроші.

Нагадаємо, відомий всім гаманець Wirex дозволяє клієнтам зберігати заощадження в трьох фіатних валютах - доларах, євро, британських фунтах - і конвертувати їх в п'ять криптовалют - біткоіни, ефіри, лайткоіни, Ripple і маркери Pigzbe - всередині гаманця вбудований внутрішній обмінний сервіс. Користувачі конвертують валюти в одному сервісі, без необхідності виведення коштів на рахунки сторонніх обмінників. Також завдяки конвертеру Wirex користувачі отримали можливість обмінювати криптовалюту на традиційні гроші і виводити кошти на банківські карти, які обслуговує партнерська фінансова компанія Contis.

Незважаючи на те, що за даними Sky News, понад 340 британських кріпто- і блокчейн-компаній припинили свою роботу в минулому році, застосування блокчейна в пристроях і сервісах інтернету речей зросла з 9% до 19% протягом 2018 року. Блокчейном почав неквапливо цікавитися великий бізнес, у якого є ресурси на те, щоб тестувати технологію в різних проектах і не піддаватися зневірі. Сьогодні компанії намагаються вдумливо підходити до пошуку відповідного застосування. Цікаво, що блокчейном впритул почали займатися і благодійні організації. Вони застосовують криптовалюту і роблять свою діяльність максимально прозорою, оскільки шляхи фінансових потоків легко відстежити завдяки блокчейну.

І якщо до кінця 2018 роки інвестори остаточно втратили довіру до ICO (первинна пропозиція монет), то вони знайшли його в STO (пропозиція токенів, які прирівняні до цінних паперів і офіційно регулюються державою) і стейблкоінах (кріптоактіви, підкріплені фізичними активами, традиційними валютами або найбільш стабільними криптовалютами).

У 2018 році Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC) сформулювала вимоги до традиційних ICO, які змусили багатьох переходити на STO. SEC запропонувала стартапам офіційно реєструвати ICO за допомогою форми D. До участі в ICO допускалися тільки акредитовані інвестори, які володіють активами на суму понад $ 1 млн, особи з річним доходом понад $ 200 тис. і компанії з активами вартістю понад $ 5 млн. Так, до форми D вдався блокчейн-проект TON братів Дурових. За прогнозами консалтингової компанії ICO Alert, капіталізація ринку STO досягне $ 10 трлн до 2020 року.

Як бачимо, не так вже й погані справи у «цифрового золота». Завдяки розвитку технологій, присутності на ринку великих бізнесів і навіть держструктур, які щільно впроваджують криптовалюту в розвиток сервісів, у людства є шанс зробити онлайн-платежі ще швидше і перевести звичні нам швидкості на інший рівень.

Від - Telekritika

01.02.2019


Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Інтернет. Телекомунікації. » Новини ІНТЕРНЕТу
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024