FORUM TV-SATП`ятниця
26.04.2024, 06:11

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Інтернет. Телекомунікації. » Безпека в мережі Інтернету. Кібербезпека. Телепіратство.
Безпека в мережі Інтернету. Кібербезпека. Телепіратство.
RATVODДата: Вівторок, 06.04.2010, 02:18 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Безпека в мережі Інтернету!



Кібербезпека. Телепіратство.
RATVODДата: Субота, 16.03.2019, 18:38 | Повідомлення # 46
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Китай посилить заходи боротьби

з кіно
піратами




Державне управління у справах авторських прав КНР
реформує систему боротьби з онлайн-піратством.


Ресурсами, які нелегально розміщують фільми, займеться поліція, передає російська служба Синьхуа.

«Інспекції будуть зосереджені на сайтах, додатках для смартфонів, акаунтах WeChat і платформах електронної торгівлі», - йдеться в повідомленні.

Оскільки багато піратів для незаконного розміщення контенту використовують зарубіжні сервери, Управління націлене на розширення міжнародного співробітництва в боротьбі з порушеннями авторських прав.

Крім того, для більш ефективного виявлення і усунення піратських ресурсів регулятор підключить Державне управління кінематографії, міністерство громадської безпеки, а також Міністерство промисловості та інформатизації.

Відзначається, що особливо великі випадки нелегальної трансляції фільмів, що вийшли в кінотеатрах, були зафіксовані в перші два тижні лютого. Тоді Управлінню у справах авторських прав вдалося заблокувати понад 7,5 тисячі посилань на піратський контент.

Нагадаємо, раніше Mediasat повідомляв про те, що ряд голлівудських кіностудій подав у московський суд позови проти російських піратів. Протягом 2018 року в Росії було заблоковано 170 сайтів з нелегальними копіями кінопродукції.

Лада Васюкова

22 лютого, 2019.



RATVODДата: Субота, 16.03.2019, 18:38 | Повідомлення # 47
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Опитування: Більшість населення Латвії

засуджує інтернет-піратство




Латвійці в переважній більшості виступають проти неліцензійного контенту.


Уже третій рік поспіль опитування показує, що противників піратства в Республіці більше, ніж його прихильників, пише Sputnik Latvija.

Опитування дослідницького центру SKDS показало, що в Латвії негативно ставиться до піратського контенту кожен другий. Так, в цьому році проти неліцензійного контенту виступили 46% опитаних. Подібна тенденція спостерігається вже протягом трьох років.

Відзначається, що ставлення латвійців до порушення авторського права не завжди було різко негативним. З початком кризи 2008 року значна частина населення була на боці піратства, однак після 2015 року настрої жителів Латвії поступово змінювалися.

Нагадаємо, нещодавно Mediasat писав, про те, що протягом 2018 року в Латвії було відкрито 11 кримінальних процесів, пов'язаних з відео-піратством.

Лада Васюкова

26 лютого, 2019.



RATVODДата: Субота, 16.03.2019, 18:38 | Повідомлення # 48
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
У Нідерландах засудили пірата,

який надавав послуги кардшарінгу




Суд Гааги визнав винним і засудив оператора нідерландської піратської кардшарінгової мережі
до шестимісячного тюремного ув'язнення умовно з відстрочкою на три роки
і 240 годин громадських робіт, - пише Advanced Television.


Даний вирок став черговим в серії подібних рішень суду, прийнятих за підсумками спільного розслідування, проведеного Поліцією Нідерландів, компанією VodafoneZiggo і представниками Альянсу по боротьбі з піратством в аудіовізуальній сфері (AAPA).

Чоловік з Ауде-Ветерінг був звинувачений в здійсненні злочинних дій, пов'язаних з наданням послуг кардшарінгу. Перед цим, в липні 2018 року, 40-річний чоловік з Гронінгена був також засуджений за надання послуг кардшарінгу та інші злочинні дії, пов'язані з наданням нелегального доступу до послуг платного телебачення.

«Піратство - це злочин, який може впливати на доходи власників контенту і правовласників, а також мати серйозні наслідки для всієї галузі, - заявив віце-президент компанії Irdeto з питань послуг в сфері кібербезпеки і віце-президент AAPA Марк Малреді. - Преміальний контент широко затребуваний по всьому світу і AAPA продовжить співпрацю з провідними операторами - такими, як VodafoneZiggo - допомагаючи їм захищати свої інвестиції і притягати до відповідальності злочинців, які крадуть представляє цінність контент для його подальшого поширення. Даний вирок є свідченням успішної співпраці між галуззю і правоохоронними структурами, а також, можливо, змусить піратів задуматися про свої дії і змінити своє зневажливе ставлення до галузі».

Кардшарінгове піратство продовжує являти собою серйозну загрозу діяльності операторів платного телебачення та радіомовних компаній. Даний тип піратства виражається в тому, що зловмисник краде і передає іншим постійно змінювані контрольні слова, якими обмінюються смарт-карта і сет-топ-бокс, даючи можливість своїм передплатникам дивитися телевізійний контент, за який вони не заплатили законним способом.

Борис Скуратівський

- 12 березчя, 2019



RATVODДата: Понеділок, 18.03.2019, 18:51 | Повідомлення # 49
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Яндекс тестує бота

для боротьби з
інтернет-піратами




Днями Яндекс представив нову розробку
для поліпшення системи боротьби з інтернет-піратством.


Компанія запустила бота, який відстежує неліцензійний контент. Про це пише 3Dnews.

Згідно з даними, основне завдання програмного бота полягає в пошуку сайтів, які потрапили в реєстр піратських ресурсів. На даний момент Яндексу вдалося виявити кілька мільйонів сторінок з незаконним контентом.

Також повідомляється, що до кінця тижня дані, отримані ботом, будуть відправлені на перевірку правовласникам. Від правильності «вибору» сайтів програмою буде залежати її використання в подальшому.

Нагадаємо, за підрахунками WebKontrol, за минулий рік Росії вдалося збільшити результативність боротьби з піратами в інтернеті. У 2018 році було прикрито більш ніж 370 піратських ресурсів і ще 1,5 тис. «Дзеркал» сайтів з неліцензійним контентом.

Лада Васюкова

- 18 березня, 2019



RATVODДата: Субота, 23.03.2019, 17:55 | Повідомлення # 50
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Три британці відправилися за ґрати за

нелегальної трансляції футбольних матчів АПЛ




Три людини були засуджені до тюремного ув'язнення в цілому на 17 років за нелегальну
потокову трансляцію футбольних матчів англійської Прем'єр-Ліги (АПЛ) на території Великобританії.


Стівен Кінг, який керував мережею зловмисників, був засуджений до ув'язнення на термін в сім років і чотири місяці, Пол Ролстон був відправлений за грати на шість років і чотири місяці, а Деніел Малон отримав три роки і три місяці.

Діючи під торговими марками Dreambox (не зареєстрована), Dreambox TV Limited, і Digital Switchover Limited, троє чоловіків пропонували нелегальний доступ до контенту Прем'єр-Ліги через сайти dreamboxtv.co.uk і yourfootie.com.

Преміальний контент, вироблений біліше ніж 20-ю мовниками з усього світу, транслювався в більш ніж 1 000 пабах, клубах і будинках по всій території Англії і Уельсу протягом 10 років, принісши компаніям зловмисників дохід на суму в понад 5 мільйонів фунтів стерлінгів.

Згідно з даними FACT - організації, що займається захистом прав інтелектуальної власності на території Великобританії - це, мабуть, одні з найсуворіших вироків за злочини, пов'язані з піратством.

Зловмисники співпрацювали з різними третіми особами на території Великобританії і по всій Європі, запускаючи нелегальні потоки - одним з їх партнерів був Террі О'Рейлі, засуджений в 2016 році до тюремного ув'язнення на термін в чотири роки за нелегальне розповсюдження контенту Прем'єр-Ліги і провайдерів платного ТВ.

Оголошуючи вироки, суддя назвав діяльність обвинувачених «нечесним, брудним бізнесом», а також зазначив, що власники пабів, які користувалися послугами зловмисників, також «вкрай нечистоплотні».

«Сьогоднішнє рішення суду стало черговим доказом того, що система правосуддя знаходить і карає компанії і приватних осіб, які порушують права власників інтелектуальної власності. Винесені вироки про позбавлення волі відображають всю серйозність того, що відбувається і масштаб злочинів, - говорить директор юридичного відділу Прем'єр-Ліги Стівен Пламб. - Інвестиції Прем'єр-Ліги в розвиток сучасних технологій, а також широкі антипіратські заходи - подібні до того, яке мало місце зараз, продовження судових процесів - все це вказує на те, що для піратства в сфері футбольного контенту в Великобританії настали важкі часи».

У липні минулого року Прем'єр-Ліга змогла домогтися від суду підтвердження рішення, що зобов'язує найбільших британських провайдерів послуг доступу в Інтернет (серед яких, зокрема, такі компанії як Sky, BT, Virgin Media, TalkTalk, plusnet і EE), блокувати роботу серверів, які транслюють нелегальні потоки з матчів.

За попередній рік вдалося заблокувати 5 000 IP-адрес серверів, які транслювали нелегальний потоковий контент.

Нещодавно Прем'єр-Ліга відкрила офіс в Сінгапурі, який повинен буде забезпечувати боротьбу з піратством контенту в регіоні, в тому числі - блокувати нелегальні трансляції в інтернеті. У минулому році Прем'єр-Лізі вдалося в судовому порядку домогтися прийняття таких рішень від ряду сінгапурських провайдерів.

Борис Скуратівський

- 22 березня, 2019



RATVODДата: Середа, 27.03.2019, 18:35 | Повідомлення # 51
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
У другому кварталі минулого року в «Чисте небо» було подано

100 повідомлень про 33 піратящих провайдерів



Фото: Alexander Skarsgard

У 2018 році Ініціатива «Чисте небо» і входячі до неї правовласники закликали провайдерів
та інших зацікавлених осіб подавати інформацію про провайдерів
при підозрі на порушення права інтелектуальної власності.


Вся подана інформація в обов'язковому порядку обробляється.

За другу половину 2018 року «Чисте небо» отримало близько 100 повідомлень про 33 піратящих провайдерів. Серед них було п'ять львівських, чотири чернівецьких, три харківських, два одеських і два київських.

«Я завжди говорю, що ефективна боротьба з крадіжками контенту вимагає участі всього залученого легального бізнесу. У тому числі провайдерів інтернету і платного телебачення. З огляду на гіперлокальность і територіальну роздробленість цього бізнесу, ми дуже розраховуємо на людей «на місцях», які знають своїх сусідів і можуть попросити нас перевірити їх. Адже якщо сусід не платить retransmission fee, його цивілізований конкурент потрапляє в нерівні конкурентні умови. Це і несправедливо і створює бар'єр у розвитку всієї спільноти», - каже Катерина Федорова

Коли інформація про нового або підозрілого провайдера потрапляє до правовласників, вони перевіряють стан відносин з ним. Якщо контракту на трансляцію контенту дійсно немає, то з компанією зв'язуються. За підсумками переговорів або провайдер укладає договір, або правовласник починає юридичні дії з фіксування правопорушення та подачі позову в суд.

З 33 отриманих запитів на перевірку провайдерів у 17 був контракт на трансляцію, 14 знаходяться на етапі очікування підтвердження порушення і за двома вже ведеться досудове розслідування.

Ольга Ваганова

- 27 березня, 2019



RATVODДата: Понеділок, 01.04.2019, 18:13 | Повідомлення # 52
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Піратству бій: В Україні з'явилися

інспектори з питань
інтелектуальної власності




Наказом від 27 березня 2019 року Міністерство економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ)
призначило виконувати обов'язки державних інспекторів з питань інтелектуальної власності
сімох посадових осіб МЕРТ.


Ними стали Валерій Жалдак - Глава Департаменту інтелектуальної власності, Богдан Падучак, Олексій Арданов, В'ячеслав Гаврильчик, Інна Дмитренко, Георгій Кануников і Оксана Ярмоленко.

Нарешті механізм захисту інтелектуальної власності в інтернеті, прописаний в Законі «Про державну підтримку кінематографії в Україні», запрацює. Неукомплектованість МЕРТ даними інспекторами гальмувала застосування антипіратських норм прийнятого в 2017 році Закону. Вони передбачені п. 10 ч. 1 ст. 255 Кодексу про адміністративні правопорушення України, і їм надано право складати протоколи щодо осіб, які вчинили правопорушення у сфері інтелектуальної власності.

Але поки Закон приймався, існуюча Державна служба інтелектуальної власності була розформована, і її функції передані в МЕРТ. У Міністерстві був створений департамент інтелектуальної власності, але не було призначено відповідних суб'єктів.

«Ми вітаємо такі довгоочікувані позитивні зрушення в роботі Департаменту інтелектуальної власності МЕРТ», - каже Катерина Федорова, керівник Громадської спілки «Ініціатива Чисте небо».

З відродженням державних інспекторів з питань інтелектуальної власності пов'язані надії всіх, хто бореться з крадіжками контенту, на те, що їх активна діяльність стане ефективним перешкодою для піратства, особливо в мережі інтернет.

«Бажаємо якнайшвидшого старту реалізації своїх законних повноважень і формування постійного складу інспекторів. Зі свого боку, ми завжди відкриті до співпраці і допомоги в спільній справі», - коментує Олександр Папуця, адвокат Smartsolutions Law Group.

«Процедури, передбачені ст. 52-1 Закону України "Про авторське право і суміжні права" нарешті запрацюють по-справжньому, - сподівається Ігор Михайлов, заступник голови Української антипіратської асоціації. - А заяви правовласників про припинення порушення авторського права в інтернеті, за нереагування на які державними інспекторами можуть ініціюватися процедури притягнення порушників до адміністративної відповідальності, стануть дієвим механізмом для зменшення інтернет піратства в Україні».

«Очевидно, для нас, як правовласників, вкрай важлива ефективність механізмів боротьби з піратством. Без можливості фіксації правопорушень залучити пірата до відповідальності було неможливо, - резюмує Анатолій Максимчук, заступник генерального директора StarLightMedia (телеканали СТБ, Новий, ICTV, M1, М2, Оце), юридичний директор групи. - У той же час ми розуміємо, що дієвість цієї фінансової інституції буде багато в чому залежати від того, як Міністерство економічного розвитку і торгівлі налагодить його роботу і сподіваємося, що "перезавантаження" системи дозволить більш ефективно захищати права інтелектуальної власності в Україні».

Ольга Ваганова

01 квітня, 2019



RATVODДата: Четвер, 11.04.2019, 20:44 | Повідомлення # 53
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
У Білорусі пірата засудять

за злом комплектів
«Триколору»




У Білорусі відправлять під суд чоловіка, який зламував техніку «Триколору»
для надання користувачам нелегального доступу до телеканалів.


Про це пише TVnews.by.

Згідно з даними, порушник заробляв тим, що перепрошивав приставки «Триколор ТВ». Таким чином його клієнти могли отримувати нелегальний безкоштовний доступ до «Першого каналу», каналу «Росія 1», НТВ і т.д.

Відзначається, що обвинуваченого судитимуть за хакерської статті, йому загрожує до двох років в'язниці.

Нагадаємо, в березні «Триколор» відзвітував про виконану роботу в області боротьби з телевізійним піратством. Спільно з правоохоронцями оператор в 2018 році відкрив 12 кримінальних справ з питань цифрового піратства. Крім того, було порушено 28 адміністративних проваджень.

Лада Васюкова

11 квітня, 2019.



RATVODДата: Середа, 17.04.2019, 15:27 | Повідомлення # 54
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
У протоколі WPA3 виявлені вразливості,

що дозволяють отримати пароль до
Wi-Fi



Фото: © Pixabay

Можливо, WPA3 не так захищений, як нам здавалося раніше.


За словами дослідників, для злому пароля WPA3 хакеру потрібно всього 125 доларів.

Дослідники, що займаються питаннями безпеки комп'ютерних мереж, виявили декілька вразливостей в протоколі WPA3 (Протокол захищеного доступу до Wi-Fi, 3 верся), які дозволяють зловмисникам зламувати паролі користувачів і отримувати в кінцевому підсумку доступ до зашифрованого трафіку. Не меншу тривогу викликає той факт, що це, схоже, можна зробити досить швидко і недорого.

Метою розробки протоколу WPA3 частково було рішення проблем з основними уразливостями, виявленими в протоколах WPA2 і WPA, які раніше широко використовувалися для захисту трафіку в домашніх і частково корпоративних бездротових мережах. Ця конкретна уразливість, яка отримала назву KRACK (атака реінсталляціі ключів) дозволяла зловмисникові відстежувати зашифрований трафік між комп'ютерами і точками бездротового доступу.

Більш сучасний протокол захисту усунув цю уразливість, а також додав цілий ряд додаткових захистів, однак, в кінцевому підсумку, він виявився не таким вже безпечним, як ми думали. У підготовленій доповіді під назвою «Кров дракона» (PDF), дослідники Матті Ванхоеф і Еяль Ронен стверджують, що використовується в протоколі WPA3 рукостискання SAE (одночасна авторизація рівних), широко відоме як Dragonfly ( «Стрекоза»), вразливе перед атаками на поділ паролів .

«Ці атаки нагадують так звані «атаки по словнику» (методом «грубої сили») і дозволяють зловмисникові відновити пароль шляхом маніпуляцій з таймингом або витоками в кеші бічних каналів», - йдеться в доповіді.

Атаки по словнику методом грубої сили дозволяють зловмисникові вгадувати паролі і парольні фрази методом підбору різних варіантів з використанням спеціальних програм. В даному випадку одна з таких вразливостей дозволяє зловмисникові підбирати методом «грубої сили» паролі, що складаються з восьми знаків в нижньому регістрі.

Це викликає тривогу, особливо в світлі того, що, на думку дослідників, зловмисникові знадобиться всього 125 доларів на покупку хмарних ресурсів Amazon EC2 для виконання даного завдання. Залежно від мети атаки, це може бути досить маленькою сумою.

Це лише одна з вразливостей, на яку вказали дослідники.

«У світлі озвученої інформації про можливі атаки ми схильні вважати, що протокол WPA3 не відповідає вимогам, що висуваються до сучасних протоколів безпеки. Більш того, ми вважаємо, що ці атаки можна було б передбачити, якби в Wi-Fi Alliance забезпечили більш відкритий процес сертифікації WPA3», - кажуть дослідники.

У свою чергу в Wi-Fi Alliance поставили під сумнів значимість фактів, озвучених в доповіді, вказавши на те, що окреслені питання зачіпають лише «обмежену кількість ранніх варіантів протоколу WPA3» і можуть бути всі «усунуті шляхом оновлення програмного забезпечення». Більш того, в Wi-Fi Alliance вказали на відсутність доказів того, що уразливості, описані в доповіді, дійсно використовувалися зловмисниками на практиці.

Для вас, як для кінцевих користувачів це означає лише одне: вам необхідно переконатися в тому, що програмне забезпечення вашого маршрутизатора оновлено до останньої версії, що, в будь-якому випадку, непогано для безпеки.

Борис Скуратівський

16 квітня, 2019.



RATVODДата: Середа, 17.04.2019, 20:38 | Повідомлення # 55
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Антипіратський бот Яндекса

не вразив правовласників




Правовласники залишилися незадоволені антипіратським ботом, запущеним Яндексом.


У листі до компанії вони вказали, що система не справляється зі своїми безпосередніми завданнями, пише РБК.

Основне завдання програмного бота полягала в тому, щоб відстежувати посилання на піратський контент і вносити їх до спеціального реєстру сайтів з неліцензійними матеріалами.

Однак правовласники, які підписали в минулому році антипіратський меморандум, відзначають, що нова система від Яндекса не функціонує належним чином, а пошуки незаконного контенту проводить з великими неточностями.

Наприклад, бот знаходив сайти з ознаками порушення, але наступні перевірки ресурсу показували, що неліцензійні матеріали в ньому не присутні.

Нагадаємо, Яндекс почав тестувати свого антипіратського бота в другій половині березня. На той момент компанії вдалося виявити кілька мільйонів сторінок з незаконним контентом.

Лада Васюкова

16 квітня, 2019.



RATVODДата: П`ятниця, 19.04.2019, 12:32 | Повідомлення # 56
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Хакери атакували систему доменних імен

Всесвітньої мережі




Хакери зробили атаку на інфраструктуру Всесвітньої мережі.


Метою хакерів групи Sea Turtle виявилася система доменних імен інтернету (DNS), пише KO.

Повідомляється, що зловмисникам вдалося «хакнуть» домени верхнього рівня різних країн, в зв'язку з чим вони зможуть перехоплювати весь проходящий трафік. Зокрема, в зоні ризику опинилися адреси, що закінчуються на co.uk і .ru.

Від кіберактаки постраждали телеком-компанії, провайдери серверів і доменні регістри. Однак, як повідомляють фахівці компанії Cisco, зловмисники націлені, в першу чергу, на урядові (особливо військові) установи.

Нагадаємо, почастішання кібератак, націлених на інфраструктуру інтернету, ще в лютому зазначила корпорація ICANN. Шкідлива активність, націлена на інфраструктуру DNS, ставить під загрозу роботу всього інтернету.

Лада Васюкова

18 квітня, 2019

RATVODДата: Понеділок, 22.04.2019, 18:46 | Повідомлення # 57
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Хакерська атака «вибила»

прямий ефір
американського каналу




Метеорологічний канал The Weather Channel перервав
прямий ефір програми AMHQ через хакерську атаку
.


Телеканал був змушений транслювати запис іншої передачі протягом 90 хвилин, пише Хаkер.ru.

Згідно з даними, телеканал постраждав від якогось неназваного шифрувальника. Експерти впевнені, що атака навряд чи могла бути спрямованою, оскільки від шифрувальника не застрахований ніхто.

Самі представники The Weather Channel інцидент ніяк не коментують. Відомо тільки, що правоохоронні органи почали розслідування по даній справі.

У свою чергу громадськість досить гостро відреагувала на те, що трапилося. Під час збою прямого ефіру користувачі направили сотні скарг в соцмережі.

Нагадаємо, минулого тижня стало відомо, що хакери здійснили атаку на інфраструктуру Всесвітньої мережі. Метою хакерів групи Sea Turtle виявилася система доменних імен інтернету (DNS).

Лада Васюкова

- 22 квітня, 2019



RATVODДата: П`ятниця, 26.04.2019, 20:57 | Повідомлення # 58
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Латвійці стали менше користуватися

піратськими ТВ-послугами




У Латвії скоротилася кількість прихильників нелегального отримання ТВ-послуг.


У період з 2017 до 2018 року громадян, які використовують сервіси піратського телебачення, стало менше на 37 тисяч, передає MixNews.

«Число нелегальних підключень домогосподарств до платного ТБ в минулому році скоротилася на 19,5%, в порівнянні з 2017 роком. Відповідно, на 19,8% (тобто на 37 000) скоротилося число жителів, які користуються нелегальними підключеннями до платного ТБ - з 187 000 жителів у 2017 році до 150 000 жителів у минулому році », - пише ресурс.


Інфографіка видання MixNews


Якщо брати більш великий період, то з 2015 до 2018 року домогосподарств-прихильників піратського підключення стало менше на 36%.

Відзначається, що в 2018 році нелегальні послуги підключення до ТВ заподіяли Латвії збиток в розмірі 6,2 мільйона євро від недоотриманих податків. Це на 3,7 млн. менше, ніж роком раніше.

Нагадаємо, опитування дослідницького центру SKDS показав, що населення Латвії в переважній більшості виступає проти неліцензійного контенту. Уже третій рік поспіль опитування показує, що противників піратства в Республіці більше, ніж його прихильників.

Лада Васюкова

26 квітня, 2019



RATVODДата: Субота, 04.05.2019, 11:57 | Повідомлення # 59
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Мінус 9,5 тис .: Роскомнадзор

поділився результатами боротьби з піратством



Кадр з фільму «Пірати Карибського моря»

Роскомнадзор відзвітував про результати боротьби з нелегальним розповсюдженням
інтернет-контенту після вступу в силу поправок до антипіратського закону.


Протягом чотирьох років в Росії регулятор прикрив більше 9,5 піратських сайтів, передає ТАСС.

«На сьогоднішній день Роскомнадзором оброблено близько 6 тис. визначень Мосміськсуду про вжиття забезпечувальних заходів. Крім цього, надійшло понад 500 рішень Мосміськсуду про постійне блокування і більше 5,5 тис. рішень Мінкомзв'язку щодо копій заблокованих піратських ресурсів. Зараз доступ обмежується до більш ніж 9,5 тис. інтернет-ресурсів», - повідомила прес-служба Роскомнадзора.

Нагадаємо, в Росії в кінці попереднього місяця регулятор заблокував понад 130 сайтів з нелегальними копіями серіалу «Гра престолів». У планах Роскомнадзору - блокування контенту ще на 26 ресурсах.

Лада Васюкова

- 02 травня, 2019



RATVODДата: Понеділок, 06.05.2019, 15:23 | Повідомлення # 60
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Кіберполіція прикрила

4 великих
піратських сайтів регіону




Українська кіберполіція встановила особу двох піратів, що адмініструють чотири
великих нелегальних ресурси
- kinogo.co.ua, uafilm.top, ukrfilm.top, kino-hd.top.


Незаконна діяльність приносила порушниками сотні тисяч гривень, повідомляється на офіційному сайті правоохоронного органу.

Згідно з даними, щодня піратські ресурси налічували понад 100 тисяч переглядів, приносячи своїм власникам тисячі доларів, зароблених на рекламі. Зокрема, kinogo.co.ua є одним з найвідоміших нелегальних кіноаресурсів в мережах пошукових систем.

Правоохоронцями було встановлено особу адміністраторів піратських сайтів - два брати 32-х і 38-ми років з Дніпропетровської області. Відомо також, що одним із спільників був діючий співробітник фіскальної служби України.

Кіберполіцією розпочато досудове розслідування. Були проведені обшуки та вилучена техніка, за допомогою якої проводилося піратське адміністрування. Порушникам загрожує позбавлення волі на строк до шести років.

Нагадаємо, в квітні Департамент кіберполіції повідомив про початок операції «Пірати». Протягом місяця правоохоронці посилять методи протидії порушенню авторських прав.

Лада Васюкова

06 травня, 2018.



Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Інтернет. Телекомунікації. » Безпека в мережі Інтернету. Кібербезпека. Телепіратство.
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024