FORUM TV-SATЧетвер
25.04.2024, 03:49

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Інтернет. Телекомунікації. » Безпека в мережі Інтернету. Кібербезпека. Телепіратство.
Безпека в мережі Інтернету. Кібербезпека. Телепіратство.
RATVODДата: Вівторок, 06.04.2010, 02:18 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Безпека в мережі Інтернету!



Кібербезпека. Телепіратство.
RATVODДата: Середа, 18.12.2019, 19:28 | Повідомлення # 76
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Роскомнагляд припинив роботу

піратського порталу Lostfilm



Зображення: WHATTONEWS

Роскомнагляд заблокував торрент-портал Lostfilm.


Таке рішення було прийнято в зв'язку зі скаргою Warner Bros. Entertainment Inc., передає РБК.

Згідно з даними, сайт Lostfilm.tv і кілька інших популярних ресурсів були заблоковані після того, як Warner Bros. подав проти них позов. Причиною невдоволення корпорації став незаконний показ на цих сайтах серіалу «Supergirl».

Відзначається, що Warner Bros. звернувся в Мосміськсуд ще цього літа. Через суд компанія вимагала, щоб Роскомнагляд припинив діяльність Lostfilm.tv. Разом з ним суд зобов'язав регулятора блокувати також ресурси Hdkinozor.ru, Filmhd1080.net, kinotan.ru, tracktor.in, retre.org і retre.org.

Нагадаємо, раніше Роскомнагляд заблокував 33 сайти за звинуваченням в піратстві. Ресурси займалися незаконною трансляцією контенту великих російських телеканалів.

Лада Васюкова

18 грудня, 2019.



RATVODДата: Субота, 21.12.2019, 23:58 | Повідомлення # 77
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Піратський сайт вперше добровільно

заблокував доступ відвідувачам




Причиною стало рішення щодо захисту прав інтелектуальної власності.


Уперше в історії сайт заблокував доступ сам до себе у зв’язку з антипіратським рішенням суду, що стосується третьої сторони. Про це повідомляє «Чисте небо».

OpenSubtitles − сайт-сховище субтитрів для нелегальних фільмів і серіалів, заблокував доступ до свого ресурсу. Причиною стало рішення щодо захисту прав інтелектуальної власності, яке було ухвалене датським судом щодо сайту Popcorn Time. OpenSubtitles був постачальником субтитрів для цього сайту через коди api.opensubtitles.org та dl.opensubtitles.org, так що ці АПИ повинні були бути заблоковані.

Але OpenSubtitles вирішив поставитися до рішення датського суду ширше, і тепер він перенаправляє усі відвідування з датських IP-адрес на сторінку з судовим наказом. Наказ розміщений на сайті датської групи по боротьбі з піратством RettighedsAlliancen, яка і написала OpenSubtitles лист про крадіжку контенту.

OpenSubtitles − одне з найбільших піратських сховищ субтитрів в інтернеті, куди щомісяця завантажуються мільйони одиниць текстового супроводу для використання правопорушників. Правовласники розглядають поширення субтитрів як невід’ємну частину піратської екосистеми.

Зокрема, такої позиції дотримується і RettighedsAlliancen. Діючи від імені кількох кінокомпаній, група домоглася рішення про блокування доступу на OpenSubtitles інтернет-провайдером TDC. В рамках добровільного угоди кілька інших локальних інтернет-провайдерів виконали рішення суду. Але OpenSubtitles пішов назустріч правовласникам і заблокував доступ для користувачів і через інших датських інтернет-провайдерів.

Нагадаємо, раніше найбільший піратський сайт The Pirate Bay запустив свій потоковий відеосервіс.

Від Telekritika

20.12.2019



RATVODДата: Четвер, 09.01.2020, 14:01 | Повідомлення # 78
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
У 2019 1 + 1 media подала 9 заяв

на
піратські кардшаринг-сервіси




Продовжуючи впроваджувати стратегію захисту телевізійного контенту і прав його виробників
і правовласників, протягом 2019 року група 1 + 1 media системно протидіяла піратству.


У минулому році юристи холдингу направили 62 претензії правопорушникам, спільно з працівниками Департаменту кіберполіції Національної поліції України провели 12 фіксацій порушень прав інтелектуальної власності, подали 9 заяв про порушення, пов'язані з діяльністю кардшарінгових сервісів. Про це кореспонденту Mediasat повідомили в прес-службі медіа-групи.

«Вже багато років 1 + 1 media веде активну боротьбу з нелегальним споживанням контенту. Досягнення 2019 року в цьому напрямку демонструють позитивну динаміку в залученні до відповідальності фізичних осіб, підприємств та стрімінгових веб-сайтів, які транслювали телеканали групи, не сплачуючи за це гроші і, фактично, займалися незаконним розповсюдженням телевізійного контенту. Упевнений, що ці цифри стануть попереджувальними для тих, хто в майбутньому планує вибрати для себе нелегальний спосіб використання контенту правовласників», - прокоментував Ярослав Пахольчук, генеральний директор 1 + 1 media.

Крім того за допомогою адвокатів Smartsolutions Law Group, партнера 1 + 1 media в області боротьби з піратством, група ініціювала відкриття 22 нових кримінальних проваджень, в рамках яких в 2019 році було проведено 8 експертних досліджень, 14 санкціонованих обшуків, оголошено підозри 6 особам і направлено 4 обвинувальних акти до розгляду в суді за результатами досудового розслідування. Загальна поточна кількість кримінальних проваджень проти порушників, відкритих за заявами групи, становить вже понад 50. За рік в результаті мирного врегулювання спору 1 + 1 media укладено 10 угод з провайдерами програмних послуг (порушниками).

«Ми завжди готові до діалогу і мирного врегулювання будь-яких суперечок до моменту відкриття кримінального провадження. Саме тому ми здійснюємо постійний моніторинг порушень і ведемо активну претензійну діяльність. Але якщо порушники не реагують на наші звернення, за роботу беруться адвокати. Впевнені, що притягнення злочинців до кримінальної відповідальності є найбільш дієвим способом захисту своїх прав, що, незважаючи на тривалий процес, не дозволяє уникати покарання. Зараз наші цивільні позови в рамках кримінальних проваджень вже досягають мільйонів гривень. В цьому році в особливому фокусі нашої уваги буде «кардшаринг». Також ми плануємо ініціювати ряд змін в законодавстві щодо спрощення процедури притягнення злочинців до відповідальності і його посилення за порушення прав інтелектуальної власності», - зазначив В'ячеслав Мієнко, директор по GR групи 1 + 1 media.

Для захисту прав виробників і власників контенту група 1 + 1 media разом з іншими українськими правовласниками в 2013 році приєдналася до Ініціативи «Чисте небо». Завдяки об'єднанню спільними зусиллями вони розвивають ринок легального аудіовізуального контенту в вітчизняному медійному просторі і ведуть активну боротьбу з сайтами і провайдерами, які використовують захищений правом інтелектуальної власності контент без дозволу правовласників.

09 січня, 2020

Редакція


RATVODДата: Субота, 11.01.2020, 19:09 | Повідомлення # 79
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Україна - серед головних

світових
піратів на думку ЄС



Фото: The Star Online

Напередодні 2020 року Європейська комісія опублікувала
другий звіт щодо захисту прав інтелектуальної власності в світі.


Найбільш проблемним названий Китай - це єдина країна, якій присвоєно пріоритет 1. Україна потрапила в список країн з пріоритетом 2, поряд з Індією, Туреччиною, Індонезією і Росією.

А згідно з дослідженням EUIPO-OECD «Про тенденції в торгівлі контрафактною і піратською продукцією» 2019 року, Україна також продовжує залишатися однією з чотирьох основних транзитних країн для потрапляння контрафакту на ринок ЄС.

У торішньому звіті ЄС Україна була в цьому ж «другому ряду». У звіті дається таке пояснення статусу «пріоритет 2»: «серйозні системні проблеми в галузі охорони і захисту прав інтелектуальної власності, нанесення значної шкоди бізнесу ЄС, в порівнянні з попереднім роком прогрес відсутній або мінімальний».

Найбільш проблемними моментами по Україні названі:

>> крадійство контенту в інтернеті і в супутниковому мовленні - експерти звертають увагу, що це серйозна проблема для Європи в цілому;
>> відсутність ефективної системи захисту патентів і даних в фармакологічному бізнесі і в сфері засобів захисту рослин;
>> проблеми з функціонуванням системи колективного управління правами, що робить негативний вплив на креативну галузь.


Позитивною подією в звіті названо прийняття в травні 2018 року Закону №2415 «Про Організації колективного управління правами»
.
Багаторічна відсутність прозорості і правова невизначеність підірвали систему колективного управління правами, але європейці відзначають зусилля української влади щодо виправлення ситуації.

А ось онлайн-піратство залишається серйозною проблемою для нашої країни. Поточне законодавство в цій сфері названо слабким і призводить до появи нових сайтів з краденим контентом.

Угода про асоціацію Україна-ЄС вимагає від України підвищення рівня захисту інтелектуальної власності. Звіт заявляє, що Європейська Комісія і Україна знаходяться в постійному діалозі про те, як вирішити проблему порушення авторських і суміжних прав. Зокрема, ЄС профінансував Twinning Project, щоб допомогти Україні в реалізації проекту зони вільної торгівлі і розробці нових законопроектів про права інтелектуальної власності.

«Попри дані звіту, що стосується відео-піратства, українське законодавство працює досить добре. Принаймні українські компанії, зокрема члени Ініціативи «Чисте небо», стурбовані цією проблемою, уже домоглися того, що їх контент нечасто потрапляє в інтернет без дозволу. А якщо це трапляється - проблема швидко вирішується за допомогою або адміністративного, або вже й кримінального впливу», - коментує директор Громадської спілки «Ініціатива Чисте небо» Катерина Федорова.

Катерина Федорова зазначає, що основною проблемою для аудіовізуальної сфери в Україні залишається бездіяльність зарубіжних правовласників, чий контент користується популярністю, і при такому ставленні дає можливість «піратам» добре на ньому заробляти. «Можливо, причиною є недовіра до української системи законодавства або економічні показники, які свідчать про те, що кошти, вкладені в захист прав, які не будуть відшкодовані за рахунок доходів з легального бізнесу. Але таке ставлення погіршує ситуацію і не дає нашій країні змінити стан речей, залишаючи нас в замкнутому колі і нерівних умовах».

Нагадаємо, схожий звіт випускає Торговельне представництво США. Країни, які названі в звіті найбільшими порушниками, можуть піддатися економічним санкціям з боку Сполучених Штатів. ЄС також звертається до економічних важелів в надії вплинути на ситуацію з піратством в різних країнах.

Ольга Ваганова

10 січня, 2020



RATVODДата: Понеділок, 20.01.2020, 15:48 | Повідомлення # 80
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Американський оператор має намір

побороти
піратство за допомогою блокчейна




Один з найбільших американських провайдерів оформив заявку на отримання патенту
на «антипіратську систему управління контентом», яка використовує технологію блокчейн,
даючи правовласникам можливість здійснювати контроль за використанням належного їм контенту.


У [furl=http://appft.uspto.gov/netacgi/nph-Parser?Sect1=PTO2&Sect2=HITOFF&u=%2Fnetahtml%2FPTO%2Fsearch-adv.html&r=2&f=G&l=50&d=PG01&p=1&S1=(%22Dish+Network%22.AANM.)&OS=AANM/%22Dish+Network%22&RS=AANM/%22Dish+Network%22]заявці[/furl], поданій компанією Dish Network в Бюро по патентах і товарних знаків США, приведено опис системи, що дозволяє правовласнику вбудовувати в код контенту ідентифікаційні знаки, які можна зберігати і регулярно оновлювати, використовуючи розподілений реєстр обліку. У компанії Dish стверджують, що пропонована система допоможе більш ретельно відслідковувати і забезпечувати дотримання авторського права, попереджаючи платформи про факти незаконного використання контенту.

У тексті заявки, поданої в Бюро, йдеться про те, що однією з основних проблем потокової передачі даних в Інтернеті є те, що індустрії стає все важче боротися з піратством контенту. Дистрибуційних платформ стає так багато, що правовласникам все важче їх ефективно контролювати. І незважаючи на те, що нелегально розповсюджуваний контент може бути просто вилучено після виявлення, зазвичай до того, як це трапляється, його встигають переглянути мільйони глядачів.

Антипіратська система від компанії Dish Network, яка вперше була описана в липні 2018 року, буде використовувати технологію блокчейна для «вбудовування» в контент даних про правовласників, його імені, контактної інформації - причому, все це може завантажувати і змінювати лише сам правовласник.

Ідея полягає в тому, щоб надавати дистрибуційним платформам незмінний еталонний орієнтир для гарантування правильної авторизації всіх публікацій на сайті. Крім можливості проведення більш ефективної перевірки авторських прав, система також надає платформам можливість забезпечувати дотримання прав власності на контент і вживати заходів, спрямованих проти тих, хто використовує цей текст без дозволу.

Поки не зовсім ясно, чи буде антипіратська система, запропонована Dish Network, працювати на власному блокчейні, або ж буде використовувати вже існуючу платформу.

Система дозволяє завантажувачам купувати контент безпосередньо у правовласників. А наявність в ній функціональних коштів для обміну означає, що користувачі можуть платити правовласникам грошима або криптовалютою, отримуючи натомість унікальні маркери, що дають їм право на використання контенту.

Ці маркери ідентичності самі по собі налаштовуються, надаючи завантажувачам доступ до контенту протягом обмеженого часу, або можливість редагувати контент на певних платформах. Якщо завантажувач не має відповідних прав доступу, система може автоматично повідомити його і правовласника про те, що контент використовується без дозволу.

Компанія Dish, що надає свої послуги понад 9.5 мільйона передплатників по всій країні, є одним з найбільших в США провайдером послуг супутникового телебачення. Однак, в даний час компанії доводиться боротися за утримання передплатників, оскільки все більша кількість людей перемикається на використання потокових інтернет-платформ. За друге півріччя 2019 року компанія втратила 400 000 передплатників, які стали так званими «кабельними відмовниками», що, втім, нижче показників 2018 року, коли від послуг компанії відмовилося більше одного мільйона чоловік.

Нагадаємо, з літа 2018 року Dish Network приймає абонентські платежі в Bitcoin Cash.

Борис Скуратівський

20 січня, 2020



RATVODДата: Понеділок, 20.01.2020, 16:01 | Повідомлення # 81
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Хакер виклав у відкритий доступ

паролідля понад 500 тисяч IoT-пристроїв




Оператор сервісу, який здійснює DDoS-атаки на замовлення, виклав в мережу
паролі для 515 тисяч пристроїв інтернету речей, маршрутизаторів і сервісів.


У списках значаться IP-адреси, логіни і паролі для сервісу Telnet - протоколу віддаленого доступу до пристроїв, передає SecurityLab.ru.

Повідомляється, що для своїх цілей хакер використовував видимі в інтернеті пристрої з відкритими Telnet-портами, після чого підбирав до них заводські або нескладні паролі. Як правило, такий метод використовують зловмисники для підключень до пристроїв і заражень їх вірусним ПЗ.

При цьому зазвичай оператори хакерських сервісів такі дані не викладають у відкритий доступ. Однак в даному випадку кіберзлочинець запевняє, що дані йому більше не потрібні, оскільки він переходить на нову модель бізнесу.

Нагадаємо, в лабораторії «Доктор Веб» відзначають чимале зростання кількості вірусних атак на розумні гаджети, техніку і електроніку. За 2018 рік було зафіксовано 99,2 мільйона випадків захоплення шкідливим ПЗ, а це в чотири рази більше, ніж роком раніше.

Більш того, прогнози аналітиків на майбутнє зовсім невтішні: число кібератак, як і їх складність, в подальшому буде тільки збільшуватися. На думку експертів, це пов'язано навіть не стільки з розвитком IoT, скільки з байдужим ставленням користувачів до власної кібербезпеки.

Лада Васюкова

20 січня, 2020



RATVODДата: Понеділок, 20.01.2020, 17:15 | Повідомлення # 82
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Піратство і аккаунт-шерінг принесли

американським провайдерам багатомільярдні збитки



Фото: CreativeFuture

Якщо ця тенденція збережеться - до 2023 року втрати операторів послуг платного телебачення
і ОТТ по всьому світу складуть, за прогнозами Parks Associates, 67 мільярдів доларів.


Згідно з даними зі звіту, опублікованого агентством Parks Associates, в 2019 році американські оператори послуг платного телебачення і ОТТ втратили 9.1 мільярда доларів через випадки піратства і спільного використання облікових записів абонентів (аккаунт-шерінг). Роблячи прогноз на майбутнє, експерти Parks стверджують, що до 2023 року піратство відеоконтенту буде коштувати операторам по всьому світу збитків на суму понад 67 мільярдів доларів.

У звіті Parks Associates за 2019 рік зазначається, що одні тільки американські оператори недоотримали за рік дохід в розмірі 9.1 мільярда доларів, з яких приблизно 2.5 мільярда доларів були недоотримані безпосередньо через діяльність піратів; по всій Північній Америці пірати завдали збитки на суму в 8.4 мільярда доларів. Серед видів піратства, перерахованих в звіті Parks, - крадіжка відеоконтенту на стадії виробництва, крадіжка відеоконтенту на стадії дистрибуції, крадіжка з використанням зламаних призначених для користувача пристроїв і крадіжка з платформ інших піратів.

При цьому, за даними Parks, основні заходи, що вживаються в США в сфері боротьби з піратством, спрямовані на виявлення та припинення фактів спільного використання облікових записів і зловживань користувачів. Дослідження, проведене експертами Parks і охопило американські домогосподарства, що мають підключення до швидкісного інтернету, показало, що 5% респондентів використовувало чужі облікові записи для отримання доступу до послуг платного телебачення, а 6% - для отримання доступу до відео в мережі Інтернет. В іншому звіті - підготовленому агентством Hub - міститься докладна інформація про те, наскільки широке поширення набула практика спільного використання паролів - зокрема, серед підлітків і молоді: 80% представників цих вікових категорій визнали, що обмінюються або обмінювалися в минулому паролями для доступу до потокових платформ.

«В цілому випадки обміну обліковими даними можна умовно розділити на дві категорії, - говорить аналітик Parks Associates Стівен Хоулі. - Велика частина подібних випадків є ненавмисними діями, які не переслідують цілей отримання прибутку. Але набагато більше побоювання викликає той факт, що пірати купують через так званий «Dark Web» об'ємні бази крадених даних, і використовують автоматичні системи для виявлення проникаючих облікових записів кінцевих користувачів».

Загалом, за даними Parks, в 2019 році послугами піратських відео-платформ скористалося 12,5 мільйона американських домогосподарств, які є абонентами служб платного ТБ. Втім, ця цифра, як і раніше нижче показників, зазначених у країнах Азіатсько-Тихоокеанського регіону.

Борис Скуратівський

20 січня, 2020



RATVODДата: Вівторок, 21.01.2020, 19:26 | Повідомлення # 83
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
В Україні вперше притягнули телепіратів

до кримінальної відповідальності за порушення авторських прав




Вперше в Україні, завдяки активним і консолідованих дій медіагруп 1 + 1 media і StarLightMedia з протидії піратству телевізійного контенту,
порушник був притягнутий до кримінальної відповідальності за тяжкий злочин, а саме - за порушення авторського права і суміжних прав,
яке завдало матеріальної шкоди в особливо великому розмірі і, відповідно до Закону України,
передбачає покарання у вигляді позбавлення воліна строк до шести років з позбавленням права
обіймати певні посади або займатися певною діятельністю на термін до трьох років.


Минулого тижня, 16 січня 2020 р Біляївський районний суд Одеської області виніс вирок одному з інтернет-провайдерів Одеського регіону в справі про нелегальне надання абонентам інтернет-провайдера послуги IPTV-телебачення без укладання ліцензійних договорів з правовласниками.

Так, спільними зусиллями медіагруп 1 + 1 media і StarLightMedia, адвокатів Smartsolutions Law Group і Національної поліції України в ході досудового розслідування злочину було проведено 2 обшуки, вилучено обладнання провайдера і проведено ряд судових експертиз, які довели факт скоєння злочину, передбаченого ч. 3 ст . 176 Кримінального кодексу України (порушення авторського права і суміжних прав). Було встановлено, що в період 2018-2019 рр., з метою отримання незаконного доходу, провайдер використовував програми мовлення телеканалів 1 + 1, 2 + 2, ТЕТ, Бігуді, УНІАН, Плюсплюс, СТБ, Новий канал, ICTV, Оце, М1 і М2, не сплачуючи роялті власникам каналів і наживаючись на абонентах.

«Ми вдячні за професійну роботу правоохоронних органів та адвокатів. Питання захисту наших прав залишається в пріоритетному фокусі нашої уваги і ми очікуємо найближчим часом такі вироки судів», - зазначив В'ячеслав Мієнко, директор по GR групи 1 + 1 media.

Цей випадок залучення провайдера-пірата до кримінальної відповідальності демонструє готовність медіагруп відстоювати свої права, як правовласників контенту, і захищати абонентів від ризику залишитися без телебачення в будь-який момент через незаконні дії окремих провайдерів.

«Вперше в практиці за порушення суміжних прав судом був визнаний винним в скоєнні тяжкого злочину, передбаченого частиною 3 ст. 176 КК України керівник компанії інтернет-провайдера, який покриває велику частину Одеської області. Це особа, використовуючи своє службове становище, здійснила неправомірне поширення програм мовлення телеканалів «1 + 1», «2 + 2», «ТЕТ», «Плюсплюс», «УНІАН», «Бігуді». Своїми діями правопорушник завдав правовласнику матеріальної шкоди у великому розмірі, але, розуміючи, що покарання за відповідною санкції цього правопорушення передбачає, крім іншого, позбавлення волі на строк до шести років, порушник визнав свою провину і висловив бажання компенсувати завдані їм матеріальні збитки. Зі свого боку, представники потерпілих дали свою згоду на укладення підозрюваним угоди про визнання вини з прокурором, на підставі якого 16 січня 2020 р судом було винесено вирок і призначене покарання не пов'язане з позбавленням волі», - прокоментував Олександр Папуця, керуючий партнер Smartsolutions Law Group.

«Захист інтелектуальної власності - основа креативної економіки, і наше завдання, як правовласників, боротися за неї. В ході щоденних перевірок провайдерів, які незаконно ретранслюють телеканали групи, ми виявили цього інтернет-провайдера. За внутрішнім алгоритмом дій, ми зв'язалися з ним з вимогою припинити незаконну ретрансляцію телеканалів групи StarLightMedia або укласти договір і працювати в легальному полі. Провайдер не надав відповіді, ретрансляція тривала. В середині 2018 було подано заяву в кіберполіцію, після чого почалося досудове розслідування. За цей час було проведено слідчий експеримент, обшук з вилученням техніки в двох місцях одночасно, проведені технічна і економічна експертизи. Після чого було вручено підозру. Для нашої медіагрупи це вже другий вирок проти інтернет провайдера, який незаконно ретранслював телеканали групи. Але є й відмінність в цих двох кейсах. Перший вирок був за частиною 1 статті 176, а цей вже по 3 частині статті 176», - пояснив Дмитро Левін, керівник Центру моніторингу контенту Дивізіону Digital & PayTV StarLightMedia.

«Ми в StarlightMedia намагаємося створити умови, при яких співробітники медіа і автори контенту отримують гідні і комфортні умови роботи. При цьому галузь створення і споживання контенту в цілому зростає. Для StarLightMedia це важливо і є невід'ємним завданням відповідального медіа бізнесу. Боротьба з піратством - непростий напрямок роботи. В даний момент в команді Дмитра понад 30 кримінальних справ, серед яких вже є кейси по залученню піратів до відповідальності за порушення невеликої тяжкості. Кожне нове рішення суду створює прецедент на ринку. Це робить подальші кроки в боротьбі з піратством легшими і більш усвідомленими. Наша мета - якомога швидше припинити факти піратства. Щоб потенційні злодії боялися навіть думати про крадіжку інтелектуальної власності», - прокоментував Микола Фаенгольд, комерційний директор дивізіону Digital & PayTV StarLightMedia.

Нагадаємо, в 2019 році 1 + 1 media подала 9 заяв на піратські кардшаринг-сервіси.

21 січня, 2020

Редакція


RATVODДата: Субота, 08.08.2020, 09:58 | Повідомлення # 84
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Кіберполіція обшукала сервіси продажу телеприставок

через незаконну ретрансляцію каналів трьох медіагруп




3 серпня представники кіберполіції провели обшук сервісу для продажу телевізійних приставок
(Aura HD, Mag 250, U2C, Android та Smart TV), за допомогою якого здійснювалась незаконна ретрансляція
низки телеканалів груп «1+1 медіа», StarLightMedia та медіахолдингу «Медіа Група Україна»
.


Про це повідомляє пресслужба медіагрупи «1+1».

Обшуки проводили працівники відділу протидії кіберзлочинам у Миколаївській області Причорноморського управління кіберполіції Департаменту кіберполіції Національної поліції України.

Медіахолдинги «1+1 медіа», StarLightMedia та «Медіа Група Україна» подали заяви щодо вчинення злочинів, передбачених частиною 3 статті 176 (порушення авторських та суміжних прав) та частиною 2 статті 361 (несанкціоноване втручання у телекомунікаційну мережу) Кримінального кодексу України, до відділу протидії кіберзлочинам у Миколаївській області.

У межах цього кримінального провадження було проведено обшук у двох містах, в Одесі та Миколаєві, та було встановлено причетних до порушення осіб. Ними виявилися мешканці Одеської та Миколаївської областей. У помешканнях фігурантів справи правоохоронці вилучили мобільні телефони, банківські картки та комп’ютерне обладнання, за допомогою якого здійснювалось адміністрування піратського онлайн-порталу для продажу телеприставок. Вилучене обладнання направлено до експертного центру для проведення ряду експертиз та, як результат, повинно бути оголошено підозри із крадіжки інтелектуальної власності.

«Існування креативної економіки можливо тільки при дотриманні авторського права, а боротьба з піратством є невід'ємною частиною її побудови. Одне з наших завдань, щоб сам факт піратства був винятком із правил, а не навпаки. Для нас кожне розслідування − це не тільки крок до припинення крадіжки контенту, але і допомога нашим партнерам у розвитку ринку», − розповідає Микола Фаенгольд, директор дивізіону PayTV & Digital StarLightMedia.

В’ячеслав Мієнко, директор з GR групи «1+1 медіа», наголосив на тому, що захист інтелектуальної власності, а саме продуктів медіахолдингу, залишається пріоритетним завданням групи: «Це потребує нашої уваги та співпраці з правоохоронними органами задля зменшення рівня подібних порушень у майбутньому. Наразі чекаємо на результати експертиз вилученого обладнання та судове рішення щодо справи».

Антон Яцик, директор департаменту фінансово-економічної та інформаційної безпеки «Медіа Група Україна», зазначив, що згаданий кейс є прикладом співпраці медіагруп: «Завдяки нашим спільним зусиллям медіаринок України з кожним роком все більше трансформується у напрямку легальних та чесних принципів ведення бізнесу».

Також представники медіагруп відзначили роботу кіберполіції і висловили вдячність за співпрацю.

Нагадаємо, у січні 2020 року суд в Одеській області оштрафував керівника провайдера SkyNet на 34 тис. грн за порушення авторського права і суміжних прав через нелегальну трансляцію каналів «1+1 медіа» та StarLightMedia.

07 серпня 2020

RATVODДата: Вівторок, 15.09.2020, 20:32 | Повідомлення # 85
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Боротьба з піратством: Ініціатива «Чисте небо»

озвучила досягнення і цілі на найближче майбутнє



В'ячеслав Мієнко, керівник Ініціативи «Чисте небо»

Антипіратська Ініціатива «Чисте небо» взяла участь
в конференції
Telecom Ukraine 2020.


В'ячеслав Мієнко, керівник Ініціативи, розповів про створення єдиного центру моніторингу, найближчих пріоритетні завдання «Чистого неба», серед яких співпраця з державними та правоохоронними органами, вихід на міжнародний рівень в сфері захисту інтелектуальної власності, введення санкцій на канали Російської Федерації, а також про останні досягнення в боротьбі з піратством.

На початку вересня щорічна подія Telecom Ukraine в Одесі - одна з найбільших в Україні в сфері телекомунікацій, медіа і контенту, об'єднало профільні асоціації та громадські організації, представників влади, галузеві компанії, світових виробників і постачальників сучасного телекомунікаційного обладнання та інших представників, зацікавлених в розвитку галузі, обмін досвідом та партнерських відносинах для подальшої співпраці.

Як зазначив В'ячеслав, одна з головних цілей на даному етапі - співпраця з державними органами, яке має кілька напрямків. По-перше, робота над змінами в законодавстві - для цього в рамках «Чистого неба» створено спеціальну робочу групу. У пріоритеті - посилення відповідальності за порушення прав інтелектуальної власності. Наприклад, «Чисте небо» пропонує виділити в окрему статтю Кримінального кодексу відповідальність за фінансування піратства (на даний момент вона вважається складом злочину в рамках 176-ї статті). Таким чином вийде розвести відповідальність за безпосереднє порушення і фінансування таких дій.

Крім того були підготовлені пропозиції про внесення змін до різноманітних законів, зокрема «Про телекомунікації», «Про авторське право» і «Про рекламу». Серед цих змін, наприклад, є пропозиція заборонити рекламу на піратських ресурсах, як один із способів протидії фінансуванню піратству.

Іншим важливим напрямком є ​​розвиток співпраці з правоохоронними органами. Як повідомив В'ячеслав Мієнко, на даний момент Ініціатива працює над створенням міжвідомчої групи по кримінальних справах - для того, щоб прискорити юридичні процеси в захисті авторських прав і об'єднати зусилля всіх правоохоронних органів, причетних до боротьби з піратством.

Третій напрям - вихід на міжнародний рівень в сфері захисту інтелектуальної власності. Очікується, що до кінця поточного року Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України, яке є регулятором у сфері захисту інтелектуальної власності, підпише меморандум із Всесвітньою організацією інтелектуальної власності. Таким чином, в України з'явиться можливість долучитися до проекту Building Respect for IP (BRIP) Database Project. Це міжнародний аналог нашого blacklists.org - перелік ресурсів, до яких у правовласників є претензії.

Також В'ячеслав Мієнко актуалізував гостру проблему - поширення різними сервісами телеканалів Російської Федерації. Важливим завданням зараз є застосування до них санкцій. Кроки до цього вже зроблені: в рамках співпраці з підгрупою РНБО з протидії інформаційному впливу країни-агресора учасники Ініціативи «Чисте небо» сформували і передали на розгляд РНБО доменні імена і IP адреси понад 100 кардшарингових і ОТТ-ресурсів.

Що стосується вже досягнутих результатів, то за останні три роки, як зазначає керівник Ініціативи «Чисте небо», є певні успіхи в боротьбі з крадіжками контенту. Відзначимо деякі з них. В рамках підходу follow the money і роботи сервісу blacklists.org ряд відомих рекламодавців і великих рекламних агентств перестали розміщувати рекламу на піратах, зокрема, в 2020 році це такі компанії як АЛЛО, Ельдорадо, Укрпошта, ModnaKasta, Ria.com і інші.

У відкритих кримінальних виробництвах проти злодіїв контенту на даний момент фігурує 266 правопорушників, а за порушення прав інтелектуальної власності було винесено 39 судових вироків. В цьому році було винесено перший вирок за частиною 3 статті 176 Кримінального кодексу України (порушення авторського права і суміжних прав). Також в цьому році було відкрито перше в Україні кримінальне провадження щодо фінансування піратства.

Зроблено певні кроки для позбавлення піратів можливості вести діяльність в Україні, зокрема 24 піратським сервісам заблоковані банківські платежі Visa / MasterCard і EMA. Понад 2 млн піратського відео було видалено в мережі Інтернет і більше 100 піратських програм видалені з AppStore і GooglePlay.

«Для зменшення рівня піратства необхідні узгоджені дії всіх учасників ринку. Приєднуйтесь до боротьби з крадіжками контенту разом з нами. B2B партнерство - найбільш ефективний шлях для цього», - підсумовуючи виступ, звернувся до представників медіаринку на конференції Telecom Ukraine 2020 В'ячеслав Мієнко.

Ольга Ваганова

15 вересня, 2020



RATVODДата: Неділя, 20.09.2020, 08:10 | Повідомлення # 86
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Кіберполіція блокувала роботу провайдера,

незаконно поширював
5 українських каналів



Фото: кіберполіції України

Кіберполіції спільно з співробітниками Головного слідчого управління Нацполіції
припинила незаконну трансляцію п'яти українських телеканалів в Київській і Вінницькій областях.


Порушники надавали нелегальний доступ до каналів з 2017 року, повідомляє офіційний сайт кіберполіції.

Згідно з даними, правоохоронцям вдалося встановити, що фігуранти протягом трьох років пропонували українцям послуги з підключення інтернету і кабельного мовлення. При цьому в пакеті послуг були вказані п'ять телеканалів, на ретрансляцію яких провайдер не мав дозволу.

Кіберполіцейський і Нацполіція провели обшуки за адресою підприємства і в будинках фігурантів. Було вилучено обладнання для ретрансляції та документація. За попередніми даними, сума збитків, завданих діяльністю порушників, перевищила 1 мільйон гривень.

Відзначається, що вилучені докази були відправлені на експертизу, слідчі дії тривають. Було відкрито кримінальне провадження за фактом порушення авторського права і суміжних прав. Фігурантам загрожує до 6 років позбавлення волі.

Нагадаємо, в серпні кіберполіції припинила незаконне розповсюдження телеконтенту в Миколаєві. Зловмисники підключали глядачам трансляції платних телеканалів без дозволу правовласників.

Лада Васюкова

17 вересня, 2020.




RATVODДата: Неділя, 20.09.2020, 08:27 | Повідомлення # 87
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Британець отримав два роки в'язниці за продаж

телеприставок з піратським доступом до сервісів
платного ТБ




Чоловік, який визнав себе винним у продажі сет-топ-боксів, які нелегально
забезпечували доступ до контенту платного ТБ, поміщений під варту на два роки.


Пол Жак із Західного Йоркшира (Великобританія) продав приблизно 2 500 нелегальних пристроїв, надавши покупцям також нелегальну підписку на контент.

У період з 2015 по 2019 рік він заробив більше 200 000 фунтів стерлінгів на продажі сет-топ-боксів через свій web-сайт і через eBay.

Покупці пристроїв отримували можливість дивитися спортивні передачі і фільми з платформ платного телебачення без оформлення підписки у легальних провайдерів.

Помічник головного констебля, керівник відділу національної поліції по боротьбі зі злочинами в сфері інтелектуальної власності, Піт О'Догерті сказав: «Суворість вироку, винесеного у цій справі, підкреслює серйозність даного злочину і покликаний служити попередженням для всіх тих, хто причетний до онлайн-піратства - як тих, хто безпосередньо займається розповсюдженням нелегального контенту, так і тих, хто дивиться його будинку».

Виконавчий директор антипіратської організації FACT Кірон Шарп додає: «Це ще один випадок, який демонструє серйозність наслідків, з якими ризикують зіткнутися особи, які вирішили порушити закон, пропонуючи незаконний контент.FACT буде продовжувати співпрацювати з мовними компаніями і правовласниками, шукаючи способи і можливості для боротьби з практикою нелегальних потокових трансляцій і притягнення до відповідальності тих, хто за цим стоїть. Це не сіра зона, і будь-хто, хто займається поширенням нелегального контенту, ризикує бути засудженим».

Даний вирок став останнім в серії акцій, спрямованих на боротьбу з незаконним потоковим мовленням в мережі і тими, хто отримує з нього прибуток.

Нагадаємо, в червні поточного року в Британії екс-поліцейський отримав рік в'язниці за телепіратство.

Борис Скуратівський

18 вересня, 2020.




RATVODДата: П`ятниця, 09.10.2020, 09:13 | Повідомлення # 88
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
На Закарпатті оштрафували провайдера,

який піратив канали
1 + 1 media і «Медіа Групи Україна»




У Закарпатській області припинили незаконну ретрансляцію каналів.


Місцевий провайдер без дозволу правовласників поширював телеканали 1 + 1 media і «Медіа Групи Україна», повідомляє прес-служба Ініціативи «Чисте небо».

Повідомляється, що провайдер піратив канали групи 1 + 1 media: «1 + 1», «2 + 2», «ТЕТ», «Плюсплюс», «УНІАН», «Бігуді» і телеканали «Медіа Групи Україна»: «Футбол 1», «Футбол 2», «Україна», «НЛО TV».

В ході досудового розслідування ГУ НП Закарпатській області та Управління СБУ в Закарпатській області провели санкціонований обшук в приміщеннях фігуранта. Була вилучена телекомунікаційна техніка і проведено ряд судових експертиз, що довело факт винності провайдера.

Відзначається, що обидві медіагрупи уклали з провайдером мирну угоду, в результаті якої порушник зобов'язується виплатити постраждалим сторонам штраф. Обидві угоди були затверджені судом.

«З огляду на те, що порушник визнав провину, уклав ліцензійний договір і повністю відшкодував завдані збитки, йому було запропоновано укладення угоди про примирення. Угода була затверджена судом 1 жовтня 2020. Цей вирок став вже четвертим в 2020 році, за яким порушники суміжних прав 1 + 1 media притягнуті до кримінальної відповідальності», - повідомив партнер SMARTSOLUTIONS LAW GROUP, що представляють інтереси 1 + 1 media у напрямку боротьби з піратством, Олександр Папуця.

Нагадаємо, днями в Сумах суд оштрафував українця за незаконне поширення телеканалів. Місцевий житель без згоди власника авторських прав здійснював ретрансляцію каналів «Футбол 1» і «Футбол 2».

Лада Васюкова

08 жовтня, 2020.




RATVODДата: Субота, 24.10.2020, 08:07 | Повідомлення # 89
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Ініціатива «Чисте небо» заявила

про розширення членства




«Чисте небо» запрошує гравців медіаринку, які прагнуть запобігти поширенню
нелегального контенту і захистити авторське право в Україні, приєднатися до Ініціативи.


«Чисте небо» працює в рамках підходу follow the money. Тільки за останні три роки Ініціатива домоглася відмови відомих рекламодавців і великих агентств від розміщення реклами на піратських ресурсах. Учасники «Чистого неба» мають намір ініціювати зміни в закон «Про рекламу», щоб заборонити її розміщення на таких ресурсах взагалі.

«Сім років тому мене переконували, що боротися в Україні з піратством неможливо. Однак, досягнення Ініціативи говорять самі за себе. Зараз ми маємо унікальну експертизу та досвід, якими готові ділитися з Вами. На даний момент фігурує 266 правопорушників контенту в порушених кримінальних виробництвах і винесено 39 судових вироків за порушення прав інтелектуальної власності. У цьому році також винесено перший вирок за частиною 3 статті 176 Кримінального кодексу України (порушення авторського права і суміжних прав) і відкрито перше в Україні кримінальне провадження щодо фінансування піратства», - говорить В'ячеслав Мієнко, керівник Ініціативи «Чисте небо».

Серед головних переваг членства можна виділити те, що члени «Чистого неба» отримають доступ до внесення ресурсів-правопорушників на сервіс blacklists.org.ua і на міжнародну платформу Всесвітньої організації із захисту інтелектуальної власності WIPO ALERT Database.

Також компанії, які приєднаються до Ініціативи, отримають експертизу і консалтинг в сфері захисту авторських прав, допомога у взаємодії з державними органами та в судових розслідуваннях, PR-підтримку, а також обмін досвідом з іншими членами і партнерами Ініціативи.

Більш того, членство в «Чистому небі» надає доступ до механізмів блокування фінансових потоків «піратів» в банках і платіжних системах (Visa / MasterCard) завдяки співпраці з асоціацією ЕМА. В'ячеслав коментує, що за останні три роки були заблоковані банківські платежі Visa / MasterCard і EMA 24 піратським сервісів, в мережі Інтернет видалено понад 2 млн піратського відео, а з AppStore і GooglePlay - понад 100 піратських програм.

Процедура приєднання до Ініціативи «Чисте небо» досить проста: для початку необхідно залишити коротку заявку на сайті, після чого Ініціатива зв'яжеться для отримання додаткової інформації.

«Чисте небо» пропонує повне та асоційоване членство, які відрізняються повноваженнями учасників та розміру внесків. Рішення щодо членства приймають загальні збори учасників Ініціативи. Повні члени мають право голосу на загальних зборах, а внески повних членів покривають основні витрати «Чистого неба».

Асоційовані і повні члени отримують доступ до інформації, наукових досліджень та заходів союзу, можуть брати участь в обговоренні індустріальних ініціатив і користуватися послугами партнерів «Чистого неба» на платній основі (це ресурси blacklists і WIPO ALERT Database, сервіс Sudum, послуги центру моніторингу контенту та правова допомога адвокатів Smartsolutions Law Group).

«Ми запрошуємо подавати заявки українські продакшн-компанії, національні та іноземні телеканали і інших правовласників, рекламні агентства, ОТТ сервіси, провайдерів програмних послуг і всіх, кому не байдужа тема захисту прав інтелектуальної власності, а також тих, хто підтримує принципи Ініціативи. Переконані, що для зменшення рівня піратства необхідні узгоджені дії і небайдужість учасників медіаринку», - додає В'ячеслав.

Громадський союз «Ініціатива» Чисте небо є некомерційним і неприбутковим об'єднанням, створеним з метою розвитку легального аудіовізуального продукту і боротьби з сайтами, що поширюють піратський контент. Ініціатива налічує 20 компаній-членів і партнерів, серед яких компанії 1 + 1 Media, StarLightMedia, Smartsolutions Law Group, Українська Антипіратська Асоціація (УАПА), Gemius, Getty Images, Publicis Group, Viasat, "Київстар ТВ», Індустріальний телевізійний комітет (ІТК ), Recreativ, асоціація ЕМА і інші.

22 жовтня, 2020.

Редакція


RATVODДата: Середа, 28.10.2020, 08:52 | Повідомлення # 90
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
У Запорізькій області винесли вирок за несанкціоноване

розповсюдження телеканалів
«Медіа Групи Україна»




У Запорізькій області суд виніс вирок за здійснення незаконної трансляції
спортивних телеканалів «Медіа Групи Україна» – «Футбол 1/2».


Розслідування справи розпочалось із рекламного оголошення, розповсюдженого наприкінці 2019 року в мережі Інтернет. У ньому пропонувалося придбати та підключити Smart STB-приставки, за допомогою яких можна було переглядати телевізійні канали «Футбол 1/2» на території Запорізької області. Компанія ВІНДЕКС (юридичний представник «Медіа Групи Україна») передала інформацію до правоохоронних органів.

Начальник відділу протидії кіберзлочинам у Запорізькій області Валентин Солдатенко: «Співробітниками відділу здійснено оперативне супроводження у кримінальному провадженні за фактом несанкціонованого втручання у роботу мереж електрозв'язку ТОВ "ТРК "Україна". В ході документування протиправної діяльності мешканця міста Запоріжжя встановлено факт налаштування супутникового обладнання та підключення його до STB-ресивера та мережі Інтернет з метою надання можливості безперешкодного перегляду кодованих сигналів телеканалів "Футбол 1/2", що й призвело до підробки та спотворення процесу обробки інформації. Після проведення комплексу слідчих та оперативних дій особу було викрито та пред'явлено підозру у вчиненні кримінальних правопорушень за ст. ст. 361, 361-2 КК України. Справу передано до суду та, як наслідок, 04 вересня 2020 року ухвалено вирок щодо визнання особи винною у вчиненні кримінальних правопорушень».

Директор компанії ВІНДЕКС Павло Миколюк: «Цей вирок є дійсно важливим для нас, адже після кодування сигналу правовласником, ТОВ "ТРК "Україна", факти кардшарінгу відійшли в минуле. Але нині існують факти незаконного розповсюдження кодованих сигналів телеканалів правовласника, в тому числі через мережу Інтернет. Тому ми знайшли шляхи рішення щодо фіксації цих незаконних фактів. Наголошуємо вчергове, що єдиним законним та безпечним шляхом до надання послуг телебачення в Україні через мережу Iнтернет є легальні ОТТ-сервіси та провайдери-партнери ТОВ "ТРК "Україна", які гарантують якість телевізійного сигналу та сервісу».

Опубликовано 27 жовтня, 2020.

Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Інтернет. Телекомунікації. » Безпека в мережі Інтернету. Кібербезпека. Телепіратство.
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024