FORUM TV-SATСубота
20.04.2024, 16:41

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Цифрове телебачення DVB » Цифрове ефірне ТБ в Україні ( DVB-T2 ) (Без обговорення !!!)
Цифрове ефірне ТБ в Україні ( DVB-T2 )
marsДата: Неділя, 03.05.2009, 09:23 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 98
Статус: Оффлайн


DVB-T ( англ. Digital Video Broadcasting - Terrestrial)
- європейський стандарт ефірного цифрового мовлення , один з сімейства стандартів DVB . Використовується, насамперед, у різних європейських, азіатських та африканських державах, а також у Австралії як стандарт для передачі цифрового телебачення і радіо. Північноамериканський обидва до DVB називається ATSC , японський ISDB , в Китайській Народній Республіці DMB-T / H . DVB-T в різних країнах часто має інші скорочення, наприклад, у Великобританії і Ірландії воно називається «Digital Terrestrial Television (DTT)» або відповідно до вартості «Pay-TV» або «Freeview», в Іспанії «Televisión Digital Terrestre (TDT) », під Франції «Télévision Numérique Terrestre (TNT)».

Стандарт дозволяє передавати стисле відео, звук і дані в транспортному потоці MPEG , що використовує COFDM -модуляцію.

DVB-T в Україні


З 2006 року відеопотік всіх цифрових телеканалів у Києві транслювався в стандарті MPEG-2, але вже в 2008-2009 в ефірі з'явилися канали і в


Лідія Погребняк, «День»

Добавив: Олександр Глущенко




RATVODДата: Субота, 01.09.2018, 18:44 | Повідомлення # 286
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28363
Статус: Оффлайн
Україну насильно переводять на цифрове телебачення

всупереч рішенню суду



Реформа через одне місце

За інформацією Без Табу, президент Порошенко пішов на відкрите порушення закону,
щоб насильно впровадити цифрове телебачення, до якого Україна ще не готова фізично.


1 вересня Україна повинна була перейти на цифрове телебачення, відмовившись від аналогового. Дана реформа активно рекламувалася і просувалася на ТБ, з екранів розповідали про інноваційності рішення, поліпшенні якості і інші бонуси. Однак традиційно реформа почала гальмуватися на місцях. Як виявилося, інфраструктура і техніка опинилися до заявленого переходу на цифру банально не готові.

Далі питання перейшло в юридичну площину. 30 серпня 2018 Сарненський районний суд Рівненської області виніс рішення, яке заборонило вимикати аналогове телебачення, як це наказувала Постанова Кабміну і рішення Нацради з питань телебачення і радіомовлення.

Таким чином, суд задовольнив позов громадянки України Надії Мізюрко до Нацради з питань телебачення і радіомовлення. Третіми сторонами в позові виступають управління у справах захисту прав споживачів у Рівненській області, канал 1+1 та Кабмін.

Проте, як стало відомо Без Табу зі своїх джерел в Адміністрації президента, від керівництва країни надійшов наказ - всупереч рішенню відключити аналогове телебачення і насильно включати цифру. Таким чином, відбулося пряме втручання керівництва країни в роботу судової гілки влади, що є грубим порушенням демократії і законності.

Станом на ранок суботи, 1 вересня, всі передавальні центри України приступили до виконання неправомірного наказу. Цю інформацію підтвердили Без Табу в держпідприємстві Концерні РРТ (радіомовлення, радіозв'язку і телебачення)

Відзначимо, що "цифрою" на даний момент покрито лише 70% площі України, іншим 30% доведеться або чекати з моря погоди, або викручуватися самим, тобто - купувати супутникові тюнери, за допомогою яких до сих пір доступні російські пропагандистські канали.

Також лобістів переходу на цифру не раз критикували за непрозорість - хто реальні власники цифрових мультиплексів, які тепер отримали монопольне право, - невідомо. Виходячи з того, як завзято президент бореться за проведення "телереформи" і готовий порушувати заради цього закон, можливо, кінцевим бенефіціаром і вигодонабувачем є він.

01.09.2018

RATVODДата: Субота, 08.09.2018, 13:43 | Повідомлення # 287
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28363
Статус: Оффлайн
Національна рада звернулася до Вищої ради правосуддя

зі скаргою на дії судді

Сарненського районного суду Рівненської області




4 вересня Національна рада подала до Вищої ради правосуддя скаргу на дії
судді Сарненського районного суду Рівненської області Олексія Рижого,
який 30 серпня цього року виніс ухвалу у справі за позовом громадянки Надії Мізюрко
до Національної ради і Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення
стосовно вимкнення в Україні аналогового телевізійного мовлення.


Регулятор вважає, що прийняття цієї ухвали неправомірне, ухвала винесена з порушенням норм чинного законодавства України.

Водночас із позивними вимогами Н. Мізюрко подала до суду заяву про забезпечення позову, яку суддя О. Рижий задовольнив.

Національна рада подала до Сарненського районного суду Рівненської області заяву про скасування забезпечення позову у цій судовій справі та надіслала апеляційну скаргу на ухвалу про забезпечення позову.

ОПУБЛІКОВАНО, 04.09.2018

RATVODДата: Вівторок, 02.10.2018, 21:02 | Повідомлення # 288
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28363
Статус: Оффлайн
АМКУ З'ЯСОВУЄ ПРИЧИНУ ПІДНЯТТЯ ЦІН НА ТЮНЕРИ

ЦИФРОВОГО
ЕФІРНОГОТЕЛЕРАДІОМОВЛЕННЯ




Антимонопольний комітет України у зв’язку зі зверненнями та скаргами громадян для з’ясування питання завищених цін на телевізійні тюнери, які можуть приймати цифрове ефірне телебачення у стандарті DVB-T2 (MPEG-4), надіслав вимоги ТОВ «Розетка.УА», ТОВ «Сав-Дістибьюшн», ТОВ «Дієса», ТОВ «Алло», ТОВ «Комфі Трейд» та іншим мережам.

У зв’язку із вимкненням аналогового телемовлення в Україні, а також, беручи до уваги прохання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення зважати на можливе різке збільшення попиту серед населення на телевізійні тюнери, ініціативу Кабінету Міністрів України звільнити на термін до 1 січня 2020 року від в’їзного мита відео тюнерів цифрового ефірного телерадіомовлення стандарту DVB-T2 – питання цін на такі тюнери є надзвичайно важливим і будь-які зловживання у цій сфері, у разі їх наявності, є неприпустимими.

01.10.2018

RATVODДата: Понеділок, 12.11.2018, 18:59 | Повідомлення # 289
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28363
Статус: Оффлайн
Провайдери, мовники і «Зеонбуд»: відсутність регуляції

і запуск платного пакету
ефірної цифри




Провайдери платного телебачення стурбовані зміцненням конкурента.
#TIM 2018


Єдиний провайдер ефірного цифрового телебачення - компанія «Зеонбуд» - після відключення ефірного аналогового телебачення отримала майже 80% аналогових глядачів і тепер аудиторія провайдера - це практично третина всіх телеглядачів України. Компанія зміцнилася і хоче розвиватися - в планах збирати гроші не тільки з телеканалів, а й з телеглядачів, запустивши платний пакет.

При цьому як і раніше невідомо, хто володіє «рубильником» ефірного телебачення, - у «Зеонбуду» непрозора власність, що створює ризики для інформаційної безпеки. Всі спроби держави приструнити монополіста невдалі. Держвідомства акуратно натякають, що до виборів з «Зеонбудом» нічого робити не будуть, провайдер стане головним болем вже нової влади. Чи являеться «Зеонбуд» конкурентом для провайдерів платного телебачення? В якому форматі компанія хоче запустити пакет платних телеканалів? Чому Антимонопольний комітет не може довести монополію провайдера і врегулювати його тарифи? Чому Нацрада втратила інтерес до провайдера? Всі ці питання були підняті на спеціальній секції по «Зеонбуду», яка пройшла в четвер, 8 листопада, в рамках конференції #TIM 2018: Telecom, IT, Media. «Телекритика» структурувала все почуте.

Питання майбутнього компанії обговорювали представники державних відомств і провайдери платного телебачення. Модератором була Наталія Клітна - глава правління Асоціації провайдерів і постачальників контенту. Захід пройшов без участі представників «Зеонбуду». Модератор запевняла, що зробила все для того, щоб запрошення на конференцію дійшло до компанії. Проте відсутність спікерів останньої не завадило учасникам дискусії обговорити всі питання, що накопичилися, пов'язані з «Зеонбудом».

Аналоговий перехід: всі вершки - у «Зеонбуду»


Про те як пройшов перерозподіл телевізійних домогосподарств за типами прийому розповіла Ірина Гребінська з департаменту дослідження ТВ-аудиторії «Індустріального телевізійного комітету». 77,8% сімей, що користуються ефірним аналогом, вибрали ефірне цифрове телебачення, ще 17,1% - супутник і тільки 5,1% - кабельне ТБ. У містах з населенням понад 50 тисяч вища частка тих, хто перейшов на кабельне телебачення, в малих населених пунктах - на супутникове. Решта глядачів аналогового ефірного ТБ - це в основному самотні люди старшого віку, жителі сільської місцевості (переважно на заході); вони дивляться ТВ менше інших - 3 години 49 хвилин на добу проти 5 години 18 хвилин.

В цілому станом на жовтень 2018 року в Україні залишилося 4,4% сімей, у яких ефірний аналог - основний тип прийому. До відключення аналогових абонентів було 10%. Якщо брати дані без урахування районів, які межують з Росією, в яких аналог залишається до 1 травня 2019 го, аналогових абонентів залишилося всього 3%. Кількість абонентів ефірного цифрового телебачення зросла до 26,3%; у кабельного ТБ - 30,1%, решта 39,2% користуються супутниковим ТБ, IPTV, ОТТ і MMDS (дані по ним об'єднані). У містах 50 тис. + Кабельне телебачення охоплює 56%; ефірна цифра - 22,3%; супутник та ін. - 17,9%. У населених пунктах менше 50 тис. чоловік високе проникнення у супутникового ТБ (IPTV, ОТТ і MMDS) - 56,8%, ефірна цифра - 29,6%, кабель - 8,7%.



(Не) монополія і (не) регуляція


Представник Антимонопольного комітету Ольга Карпюк повідомила, що відомство не змогло відстояти в суді оголошений в кінці 2014 року статус монополіста - він був скасований. Також відомство не відстояло штраф за непрозорі тарифи, винесений в 2015-му. Замість цього комітет уже півтора року веде нове розслідування тарифів компанії на предмет надання телеканалам різних знижок.

«У 2015 році ми визнали монопольне становище «Зеонбуду» за період починаючи з 2011-го, коли почала діяльність компанія, до жовтня 2014 року, за тарифну політику на той момент, - запевнила Ольга Карлюк. - Порушення в тому, що свою тарифну політику він формував, копіюючи тарифи Концерну РРТ. Оскільки тарифи КРРТ були на інші послуги, ніж у суб'єкта господарювання, тарифи якого не регулюються державою, за це порушення було накладено штраф, після чого було визнано наше рішення недійсним. Але це не позбавляє нас права за власною ініціативою провести нове дослідження. Ми його почали в березні 2017 го. Воно триває по сьогоднішній день. Тарифна політика провайдера, яка зараз висить на його сайті, та ж, що і з серпня 2015 го. У нашому новому розпорядженні ми прописали цей новий період - з 1 серпня 2015 року до сьогодні. Порушення триває, тарифна політика застосовується та ж. Знижки були до 50% і залежали від розміру тарифів. Для різних медійних груп вони надавалися по-різному. Який саме спосіб, які саме умови були надані, «Зеонбуд» не доводить. Це дає нам підстави у виробництві, розпочатому у 2017-му, застосувати додаткову кваліфікацію щодо формування тарифної політики. Можна говорити, що виробництво зараз знаходиться в стадії завершення. Але завершальній стадії передує стадія уявлення висновків. Зараз це все в стадії обговорення. Порушення є, порушення тривають. Ми жодним чином не змінюємо нашу позицію, яка у нас була в 2015 році».

Перший заступник глави Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ульяна Фещук вважає «Зеонбуд" не провайдером, а оператором. У Нацраді хочуть врегулювати його діяльність законопроектом, який депутати не приймають: «Нацрада сподівався, що буде прийнятий новий закон «Про аудіовізуальні Медіасервіси» і цьому оператору буде надано новий особливий статус. Але, як ви знаєте, сьогодні новий закон не прийнятий, особливого статусу у «Зеонбуду» немає. З огляду на, що скоро у «Зеонбуду» продовження ліцензії (ліцензія закінчується 8 грудня 2020 го. - Ред.), я особисто не знаю, що ми будемо робити (повноваження цього складу регулятора закінчуються в липні 2019 року. - Ред.). Ті санкції, які були застосовані Нацрадою до «Зеонбуду», були програні в судах. Фактично «Зеонбуд» - це чистий провайдер програмної послуги. Щодо тарифів, в цьому законі є норма, що тарифи «Зеонбуду» повинні регулюватися Нацсрвдою спільно з Антимонопольним комітетом і НКРЗІ. Були прописані особливі умови продовження ліцензії. Моя особиста думка - в якості провайдера його не повинно бути, оскільки «Зеонбуд» - це оператор. Його послуга - це надання умовно безкоштовного телебачення споживачеві. Глядач витрачається тільки раз - купуючи антену і тюнер. Договір з телекомпаніями на використання контенту, як я розумію, повинен залежати від того, на який обсяг території доставляється сигнал. Телеканали повинні бути зацікавлені в покритті, щоб воно було ширше. Щодо отримання ним ліцензії - це було не те щоб з порушеннями ... Розумієте, всі проблеми в наших законах робляться таким чином, щоб гарненько так пробігтися між усіма нормами закону, які можна було порушити, так, щоб ці норми закону не порушити. Тому ліцензія є, норми закону немає, регулювання також немає. Змінити це може внесення змін до нинішніх законів або прийняття нової редакції закону про аудіовізуальні Медіасервіси. Думаю, він таки буде прийнятий і вирішить ці питання. Але депутати зараз говорять, що немає політичної волі приймати закони, які б дозволили ввести нові правила гри».

Керуючий партнер юридичної компанії «Юрімекс» Юрій Крайняк наголошує на тому, що будучи провайдером, договори з телеканалами «Зеонбуд» укладає як оператор телекомунікацій. Врегулювати діяльність компанії до виборів не вдасться, вважає медіаюрист: «Коли буде закінчуватися ця ліцензія, виникне питання, як її продовжити за чинним регулювання. Регулятор утримувався від практики непродовження провайдерських ліцензій. Якщо ліцензія не продовжується, неясно, як буде існувати ефірне цифрове мовлення без «Зеонбуду». Ніхто не знає, як це повинно бути. У парламентську виборчу кампанію ми увійдемо без вирішення проблеми «Зеонбуду». Цього рішення варто чекати від наступного складу парламенту. Ліцензії провайдера програмної послуги «Зеонбуд» отримав помилково - він повинен був бути не провайдером, а, як Уляна Юріївна сказала, оператором телекомунікацій. Договори з телеканалами у «Зеонбуду» складено на надання телекомунікаційних послуг з використанням радіочастотного ресурсу. Вони отримали ліцензію провайдера або помилково або бажаючи заощадити на оплаті ліцензійного збору, оскільки ліцензія з використанням РЧР коштує значно дорожче. Тарифи провайдера Антимонопольний комітет не регулює і я не впевнений, що буде регулювати, оскільки тарифи не для абонентів, а для телеканалів. За цією логікою тарифи КРРТ повинні були регулюватися АМКУ. Завдяки «Зеонбуду» сьогодні існує незбалансованість ринку, коли абонент може отримати сигнал з платного кабелю або цей же сигнал з безкоштовного ефіру. Це як у інтернет-абоненти при виборі, де дивитися фільм, - там, де за гроші, або на торрентах. Знецінюється кабельний пакет. Якщо «Зеонбуд» - провайдер програмної послуги, то як так сталося, що у нього ексклюзивні відносини з телеканалами, за якими він поширює платний контент безкоштовно? Юридично виходить, що найбільший піратський ресурс - компанія «Зеонбуд». Держава не повинна втручатися в ці питання - це господарські відношення провайдера і телеканалу. Інше питання - держава повинна регулювати, наскільки чесна конкуренція. Законодавство не дає чіткої відповіді. (...) Швидше за все питання законсервується до закінчення ліцензії».

Народний депутат БПП Григорій Шверк порівнює «Зеонбуд» з Концерном РРТ і підтверджує припущення, що проблеми, пов'язані з провайдером, перейдуть до нової влади: «Замість того щоб обговорювати, провайдер «Зеонбуд» або не провайдер, я б ставився до «Зеонбуду», як до КРРТ в минулому. Є КРРТ, з яким не можна нічого зробити, він транслював у відкритому вигляді аналоговий сигнал і всі, хто хотів зловити його на антену, могли це зробити. (...) Жорстка невизначеність по відношенню до «Зеонбуду» триватиме ще довго». Разом з тим депутат не вірить в ухвалення закону «Про аудіовізуальні Медіасервіси»: «Дуже низька ймовірність того, що закон« Про аудіовізуальних Медіасервіс »буде розглядатися цим складом парламенту». Україна повинна прийняти цей закон до 1 вересня 2019 року згідно з підписаною угодою про Асоціацію з ЄС (саме до цієї дати потрібно імплементувати Директиву ЄС про аудіовізуальні медіауслуги).

Юрій Крайняк парирує депутату: «Відносно того, що ситуація не змінилася, оскільки раніше був КРРТ, а сьогодні -« Зеонбуд », вважаю, що ситуація змінилася. За те, що раніше провайдери отримували безкоштовно (українські канали телегруп. - Ред.), Сьогодні доводиться платити. Тоді не було невідповідності, а сьогодні є».

Учасники конференції не загострювали увагу на непрозорій структурі власності «Зеонбуду». Хоча за день до конференції Комітет Верховної ради з питань свободи слова погодив законопроект, який зобов'язує провайдера назвати українських власників. Документ авторства народного депутата від «Народного фронту» Юрія Берези і позафракційного народного депутата Олександра Шевченко, вводить також додаткові норми для Нацради за запитом документації. Нагадаємо, сьогодні «Зеонбуд» належить кіпрській компанії Planbridge Limited, яка, в свою чергу, належить трьом іншим компаніям, дві з яких зареєстровані в Белізі (Burgerville Holdings Limited і Adisson Trading Limited), ще одна - на Британських Віргінських островах (Follberg Investments Limited ). Кінцевими бенефіціарними власниками «Зеонбуду» є троє громадян Кіпру (Деметріс Феллас, Ренос Мічалак Янго, Дякоу Грегоріс) і один громадянин Великобританії (Томас Адріан Девід Майлз).



Член Нацради Олександр Ільяшенко дав зрозуміти, що регулятор не дозволить КРРТ побудувати державний цифровий мультиплекс і створити конкуренцію «Зеонбуду»: «Там є тільки бажання і більше нічого», - говорить Ільяшенко. Він також в черговий раз розкритикував позицію КРРТ - спочатку конкурс мовників від Нацради на місця в мультиплексі, і тільки потім буде будівництво мультиплексу. «Оголосити конкурс на що? На неіснуючу мережу, з незрозумілих покриттям і незрозумілою вартістю? Ці питання були поставлені КРРТ і відповіді не отримані. Якщо ми проліцензіруем мовників, за рік вони повинні будуть почати мовлення. Якщо немає мережі, ліцензії будуть анульовані. Ми розмовляли з КРРТ, щоб показали кошти для будівництва. Їх немає. Кабмін чітко сказав - грошей немає, і в наступному році вони поки не передбачені».

Питання покриття «Зеонбуду» було піднято Григорієм Шверк. Депутат вважає, що «Зеонбуд» повинен добудувати мережу одного з мультиплексів і віддати його Концерну РРТ: «Чи потрібен країні ще один цифровий мультиплекс - який би він не був? При сьогоднішній ситуації «Зеонбуду» потрібно добудувати покриття хоча б одного з мультиплексів (їх у компанії чотири. - Ред.) І віддати його державі».

«Зеонбуд» vs провайдери


Відключення ефірного аналогу і перехід телегруп на платні взаєморозрахунки при ретрансляції зіграли на руку «Зеонбуду» - абоненти переходять саме на його послуги. Це змушує провайдерів кабельного телебачення вважати «Зеонбуд» своїм конкурентом, говорить глава ВПК Наталія Клітна: «У попередні роки провайдери не особливо звертали увагу на« Зеонбуд », не рахуючи його небезпечним конкурентом. «Ефір», платний «супутник» сприймалися абсолютно спокійно - всі існували, ніхто один одному не заважав. Але зараз ми уважно стежимо, оскільки сьогодні ефірне цифрове телебачення почало відбирати у ринку платного телебачення. Є така тенденція».

Гендиректор групи компаній «Тріолан» Вадим Сидоренко запевняє, що потужність «Зеонбуду» з роками буде тільки рости, його послуги будуть шкодити соціальним пакетам провайдерів: «Пропоную пофантазувати, що буде через рік - закодували супутник, відключили аналог в тих містах, де він ще є. Відповідно, кількість людей, які підключилися до «Зеонбуду», досягне ціфри 10 млн абонентів, тому що майже всі, хто був в аналогу і на супутнику, перейдуть на «Зеонбуд». До цього моменту всі розібралися, як користуватися, як налаштувати, з'явився ринок вживаних тюнерів (в продажу вони будуть дешевше оригінальних тюнерів. - Ред.). Налагоджена стандартна доставка тюнерів. Йде сарафанне радіо по тому, як його налаштувати, підключити. У цей момент у провайдерів є соцпакети, які по-великому рахунку нічим не відрізняються від того набору каналів, що зараз транслює «Зеонбуд». Практично всі абоненти соцпакетів переходять на «Зеонбуд». Звичайно ж, там є певні провали в зоні покриття. Але коли кількість їх абонентів становитиме 7-8-9-10 млн, я думаю, вони будуть намагатися вирішити питання, як його добудувати. Може десь вирішать питання з модуляцією. У будь-якому випадки вони технічне питання вирішать і це буде гравець, у якого буде як мінімум дві третини всіх абонентів в країні. Саме в секторі соцпакетів «Зеонбуд» є конкурентом усім провайдерам. Щоб нам не конкурувати, нам всім доведеться покинути цей сегмент».



Медіаюрист Андрій Соломаха не вірить в настільки песимістичний розвиток подій: «Ми повинні йти в платне телебачення і дякувати «Зеонбуду» за те, що він є. Нехай його регулюють Нацрада, НКРЗІ, АМКУ, нехай встановлюють йому в ліцензії перелік каналів, нехай йому навіть Кабмін встановить граничний тариф як для Концерну РРТ. Чим більше буде регулювання там, тим менше буде регулювання провайдерів. Буде чистий вільний ринок відносин провайдерів надавати послуги. Можливо, медіагрупи також зрозуміють, що якщо вони успішно продають телеканал «Піксель» або «Плюсплюс» в Pay TV і він дає погані рейтинги в загальнонаціональній цифровій мережі, тому що складно продати 3-4-річній дитині щось на велику суму, може вони самі будуть не продовжувати свої ліцензії в «Зеонбуді» і таким чином знімуть протиріччя між Pay TV і загальнонаціональними цифровими ліцензіями. Це еволюційний шлях, його потрібно просто пройти. Я не вважаю, що «Зеонбуд» ставить перешкоди в розвитку платного телебачення».



Член правління Інтернет-асоціації, керівник консалтингової компанії «Телекон» Костянтин Жакун іншої думки - «Зеонбуд» з запуском платного пакету стане повноцінним конкурентом провайдерам кабельного ТБ: «Сьогодні «Зеонбуд» складно вважати прямим конкурентом для провайдера програмної послуги, але він цілком може їм стати, якщо запустить платний пакет. Чутки про це ходили ще з 2014-го. «Зеонбуд», думаю, не залишив цю ідею - технологічна платформа у нього хороша, дозволяє формувати запас потужності, ресурсу. І тоді «Зеонбуд» стане прямим конкурентом усім учасникам ринку платного телебачення. Потрібно виходити з того, що було на ринку. У 2006-му на той час державний монополіст «Укртелеком» запустив інтернет-послугу ОГО - це був DSL. До цього «Укртелеком» займався тільки фіксованим зв'язком - це була соціальне навантаження, соціальний пакет, тарифи регулювалися державою - НКРЗІ. У них тоді було близько 8 млн абонентів фіксованого зв'язку, сьогодні їх менше. Але тоді він зміг набрати 1,5 млн абонентів, завдяки своїй підписці в 8 млн абонентів».

Платний пакет «Зеонбуду»


Єдиний провайдер ефірної цифри хоче запустити платний пакет телеканалів і просить Нацраду дозволити це зробити. Платний пакет буде запущений на базі вільних місць, які є в мультиплексах, а також за рахунок зменшення нинішньої кількості телеканалів. Про це на конференції повідомив Олександр Ільяшенко. Регулятор планує внести зміни до Плану розвитку телерадіопростору на наступний рік - документ 8 листопада винесено Нацрадою на місячне громадське обговорення. Регулятор хоче прописати в ньому можливий запуск платного пакету «Зеонбуду». Після прийняття його Нацрадою документ буде відправлений до Міністерства юстиції на реєстрацію.

«"Зеонбуд" до нас звернувся з листом надати йому таку можливість - запустити платний пакет. Ми поки що це питання вивчаємо. (...) Я розмовляв з представниками «Зеонбуду» щодо того, як вони це бачать, як вони дивляться на те, щоб обмежити кількість відкритих телеканалів, вони відповіли на це питання позитивно, оскільки самі розуміють, що 32 телеканали у відкритому доступі - це багато. Якщо вони будуть запускати платний пакет, є ризики, що його не будуть купувати, якщо більшість влаштовує 32 канали безкоштовно. Як це зробити - це питання інше, тому що на сьогоднішній день ми не може внести зміни до ліцензій телеканалів за своїм бажанням - має бути звернення як з боку мовників, які скажуть, що не хочуть, щоб «Зеонбуд» транслював їх канали у відкритому режимі , так і з боку «Зеонбуду». З 28 загальнонаціональних телеканалів є такі, які явно це обмірковують. Економічно сьогоднішня модель для них виглядає необґрунтованою - платити «Зеонбуду» гроші за поширення і в той же час не отримувати від рекламного ринку засобів, які вони платять «Зеонбуду» - це не економічна модель. Чи буде це в наступному році - залежить від переговорів», - розповів Олександр Ільяшенко.

Комерційний директор StarLightDigital Микола Фаенгольд не думає, що телегрупи домовляться між собою, які телеканали повинні увійти в платний пакет. У таких переговорах SLM вже наполягає на присутності трьох своїх каналів в безкоштовному пакеті: «Я не знаю, як зробити так, щоб 4 медіагрупи домовилися між собою, які канали повинні залишитися в безкоштовному пакеті« Зеонбуду ». Всі працюють на рекламному ринку, рекламні доходи превалюють. Ми за зменшення телеканалів, але тут повинен бути якийсь алгоритм. Були якісь зустрічі, що всі медіагрупи повинні залишити по одному телеканалу, але тут повинна бути інша позиція. У кожної телегрупи по одному сильному каналу, крім нашої, - у нас три сильних канали. Якби була конструкція у всіх залишити по одному сильному каналу, а ми - три, нас би це влаштувало».



Разом з тим він вважає, що платний пакет «Зеонбуду» зашкодить провайдерам платного телебачення. «З приводу кодування «Зеонбуду»: коли провайдери кажуть нам - закодуйте «Зеонбуд», тому що це добре, - я не до кінця розумію, чому це добре. Як бути з тими людьми, які купили некодовані коробочки? Навіщо у людей, які не перейшли на кабель і супутник, забирати можливість дивитися телебачення? У всьому світі є безкоштовний ефір, я не думаю, що вони стануть абонентами платного ТБ. Це не зовсім чесно по відношенню до людей, які купили дешеву цифрову ТВ-приставку за 300-500 гривень, оскільки не погодилися платити 50 гривень на місяць провайдеру. Припустимо, кодування «Зеонбуду» відбулося. Після цього логічно, «Зеонбуд» введе платну модель. Більшості іншим гравцям ринку платного телебачення настане кінець. Я для себе не можу уявити модель, коли у мене за допомогою Т2 є можливість дивитися і не платити за контент або заплатити і дивитися платний контент. Хочу подивитися платний канал - плачу, не хочу - не плачу, і при цьому у мене є якісь безкоштовні пакети. Навіщо мені кабельні провайдери? У ОТТ і IPTV хоча б більше сервісів. Для мене особисто прагнення кабельних провайдерів закодувати «Зеонбуд» незрозуміло», - додає Микола Фаенгольд.

Григорій Шверк не вірить, що телегрупи закодують свої канали в «Зеонбуді»: «4 роки тому, я, як член Нацради, боровся за розкодування сигналу «Зеонбуду». На прохання провайдерів в значній мірі. Не думаю, що хтось буде діяти на шкоду своїм інтересам. Не думаю, що хтось із мовників захоче зменшити свою аудиторію до того моменту, поки він отримує гроші від реклами». Із залу Шверку повідомляють, що телегрупи в травні кодують супутник, який дивляться 4 млн. Депутат наполягає на своєму: «Я слабо вірю, що ті доходи, які мовники можуть отримати від продажу платного контенту, покриють їм втрати від реклами. Це моя оцінка - я давно не в ринку, і не розумію точно, які гроші там крутяться. Але з боку я думаю, навряд чи на це можна розраховувати. І є друга проблема, яка побічно пов'язана з цією ситуацією. На порядку денному цього складу Верховної Ради і, думаю, наступного також - питання інформаційної безпеки. Тоді тема щось закрити і зменшити кількість каналів для перегляду населенням створить ризики того, що воно збільшить перегляд тих же російських телеканалів, оскільки в значній частині регіонів можна повернути антену в інший бік, наприклад, в бік Бєлгорода (охоплює Харківську область. - Ред ). А вони в цей час збільшують потужність своїх передавачів кожен раз. Я не кажу «за» або «проти», я описую ситуацію.»

Модератор панелі Наталія Клітна помітила, що при запуску платного пакету компанії все ж знадобиться провайдерська ліцензія Нацради: «Якщо «Зеонбуд» стане оператором, він не зможе запустити платний пакет - вони є тільки у провайдерів програмної послуги».



У кулуарах, тим часом, обговорювалося питання витрат компанії на запуск платного пакету. Лист про платний пакеті «Зеонбуд» відправляв Нацраді вже не вперше, але у відомстві радили направити гроші, які компанія ладна надати на запуск платного пакету, для добудови мережі першого мультиплексу «Зеонбуду». Як повідомляла «Телекритика», в жовтні «Зеонбуд» публічно відмовився від доставки передавачів в першому мультиплексі (в 47 населених пунктах в 19 областях України), переклавши вину на Концерн РРТ. Витрати на добудову мережі компанія оцінювала в 93 млн гривень. Зараз компанії належить витратитися на кодування свого транспортного супутникового сигналу в зв'язку зі супутниковим кодуванням в травні 2019 го. Це технічний процес, що не міняє принципу безкоштовного отримання каналів «Зеонбуду» населенням. Технічний супутниковий сигнал йде в форматі Multistream (DVB-S2 T2-MI), його бачать тільки спеціальні професійні тюнери. «Зеонбуд» саме так передає потік 28 національних каналів від головної станції в Києві до передавачів в регіонах (4 місцевих телеканали «Зеонбуд» передає по землі).

У цифровому ефірі доступні 28 загальнонаціональних телеканалів і по чотири регіональних в кожній області. Логічно, якщо в безкоштовному пакеті залишаться крім 4 місцевих каналів два громадські ( «Перший» і «Культура») і 7 інформаційних ( «112 Україна», «5 канал», «Прямий», «Еспресо», ZIK, «Рада» і «Бізнес» / TVI). Разом - вже 13 телеканалів, не рахуючи флагманські канали телегруп ( «1 + 1», «Україна», ICTV та «Інтер»). Співрозмовники «Телекритики» розповідали, що «Зеонбуд» активно цікавився цінами на українські платні телеканали. Зокрема, представників «Зеонбуду» цікавила цінова політика групи каналів «Континент ТВ» ( «Трофей», «Терра», «Наука» та «Фауна»).

Після конференції «Телекритика» поставила Олександру Ільяшенко уточнюючі питання щодо можливого запуску платного пакету «Зеонбуду».

Олександр Борисович, скільки вільних місць в мережі «Зеонбуду»? Які канали з безкоштовного пакету, на вашу думку, повинні піти в платні пакети?

У кожному мультиплексі зараз по 8 телеканалів, а можуть вести мовлення по 12 каналів. Тобто ще 16 телеканалів можуть віщати до цих 32. Поки що не йдеться конкретно про зменшення з 32 до 16 безкоштовних каналів. Це тільки обговорення. Може, в «Зеонбуді» зроблять зміщення каналів - перші два мультиплекси - безкоштовні, два інших - платні. Як на мене, в платний пакет повинні увійти нішеві телеканали телегруп. Якщо ми говоримо, наприклад, про канал ICTV, до нього питань немає. Навіщо йому йти в платний пакет? Він отримує дохід від рекламного ринку, завдяки вільному доступу до абонента. Витрати на оплату цифри у нього перекриваються доходами від реклами. Але з цих 28 телеканалів є повно тих, хто платять «Зеонбуду» і це не покривають кошти від реклами. Наприклад, «Ентер-фільм» або К2. Якщо подивитися на перелік цифрових каналів, 16 з них зможуть покривати витрати від рекламного ринку, решта 16 - ні. Якби вони прийшли, сіли за стіл переговорів і почали вважати, то платний пакет їм був би вигідніше: 800 тисяч гривень на місяць вони платять «Зеонбуду», а з рекламного ринку збирають, наприклад, 600 тисяч гривень, канал на 200 тисяч гривень в мінусі. Якщо завтра канал кодується, тоді він зможе зробити зустрічну пропозицію «Зеонбуду» - наприклад, "ти мені не платиш". Канал абияк дивляться в платному пакеті і якщо раніше було 600 тисяч гривень доходу при 200 тисяч збитку, а сьогодні 200 тисяч доходу і ці 200 тисяч йдуть в прибуток, то вже виникає економічний інтерес. Хто кому платитиме - це вже відносини «Зеонбуду» і телеканалів.

Які ще телеканали повинні увійти в платний пакет? Як бути з ліцензуванням цих мовників?

В платний пакет повинні потрапляти канали преміум-класу, за які абонент готовий доплачувати гроші. Це вже «Зеонбуд» повинен провести серйозні дослідження. Ліцензування ми поки не обговорювали, але, як я собі це бачу, ми будемо вносити зміни тільки в ліцензію «Зеонбуду». Телеканали ми ліцензувати не будемо - вони будуть потрапляти в ці платні пакети по своїй ліцензії.

Текст - Павло Мандрик

RATVODДата: Вівторок, 18.12.2018, 20:46 | Повідомлення # 290
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28363
Статус: Оффлайн
Після виборів. Українські телеканали

закодують на супутнику



Фото: iStock / Global Images Ukraine

Глядачам запропонують купити або орендувати телеприставку,
а також щомісяця оплачувати один з пакетів каналів. Мінімальна вартість
- 29 грн.


Після проведення президентських виборів, в травні 2019 років чотири українські медіагрупи закодують телеканали на супутнику. Про це LIGA.net повідомили кілька джерел у галузі - в сфері виробництва телеприставок і супутникового зв'язку.

Зараз медіагрупи Інтер (Дмитра Фірташа, Сергія Льовочкіна і Валерія Хорошковського), StarLightMedia (Віктора Пінчука), Україна (Ріната Ахметова) і 1 + 1 (Ігоря Коломойського) в цілому транслюють 23 телеканали: Інтер, НТН, К1, К2, МЕГА, піксель, Zoom, Enter-фільм, СТБ, ICTV, Новий, М1, М2, Оце, Україна, НЛО ТБ, Індіго TV, 1 + 1, 2 + 2, ТЕТ, Плюсплюс, УНІАН ТБ і Бігуді.

Кодування повинно було відбутися ще в 2018 році, але переговорний процес зайняв більше часу.

Все готово


Група 1 + 1 вчора повідомила, що спільно з іншими медіагрупи готує кодування своїх телеканалів на другий квартал 2019 року, не уточнюючи дату. Вона вже підписала угоду про постачання супутникових ТВ-приймачів. Перша партія приставок, як повідомили в медіа групі Ігоря Коломойського, вже поставлена ​​компанією Стронг - в кількості 45000. На думку групи, ця кількість необхідна для задоволення першої хвилі попиту.

Починаючи з 12 грудня, обладнання можна придбати в українському роздробі. Його вартість - 1099 грн. Як з'ясувала LIGA.net, крім Стронг найближчим часом буде оголошений ще один постачальник приставок. Так само, як і при запуску цифрової ефірної мережі Зеонбуд (Т2), українські глядачі не зможуть купити на ринку будь-який тюнер, щоб приймати канали чотирьох медіагруп. Працювати будуть тільки ті приставки, які обрали самі медійники.

Скільки буде коштувати українське ТБ на супутнику


Як і планувалося спочатку, закодовані пакети українських телеканалів будуть продаватися через двох провайдерів - Viasat (контролюється Олександром Ткаченком - главою 1 + 1) і xtraTV (належить МГУ Ріната Ахметова).

Viasat вже вивів на ринок спеціальний тарифний пакет Національний, що включає 73 телеканали (в тому числі канали чотирьох медіагруп) за 29 грн / міс. Очевидно, це буде мінімальна ціна за перегляд "українського супутника".

Xtra TV теж збирається продавати супутниковий ресивер за 1099 грн (або його можна брати в оренду за 29 грн / міс). Як повідомив провайдер, він починає переклад абонентів з карток доступу на приставки.

"З 10 грудня на картах умовного доступу буде доступний тільки пакет Футбол в SD-якості", - уточнюється в повідомленні провайдера. При цьому йдеться, що кількість замовлень ресиверів вже перевершили всі очікування.

Відразу кілька співрозмовників на ринку повідомили редакції, що крім базового національного пакету медіа-групи готуються продавати через двох згаданих провайдерів додаткові пакети. Зокрема - пакет HD-каналів, який буде коштувати орієнтовно в два рази дорожче базового. Йдеться про три HD-канали Плюсів, трьох - Інтера, і двох - Медіа Групи Україна.

Що вибере телеглядач?


Як розповідає голова представництва компанії SES в Україні та країнах СНД Онно Зонневельд, зараз на супутнику є понад 100 українських каналів без кодування. А супутникове телебачення приймає близько 4,5 млн домогосподарств. Вага чотирьох українських медіагруп в національному супутниковому ефірі, за його словами, більше 60%. Тому після кодування, зрозуміло, частина людей буде шукати заміну. Зонневельд вважає, що послугами провайдерів супутникового ТБ скористається мінімум 800 000 домогосподарств. Тобто це ті, хто зважаться платити.

З ним погоджується генеральний директор Omega TV Олександр Глущенко. "У 2019 ми будемо спостерігати, як супутникові абоненти будуть кидатися в пошуках альтернативного прийому ТВ-сигналу. Потрібно розуміти, що це аудиторія, яка за 17 років існування українських каналів на супутнику взагалі НЕ звикла платити за телебачення", - розповідає він.

За словами менеджера, ці люди готові були витратити гроші на ТБ тільки один раз - коли купували тюнер і тарілку. І більше не платять нікому.

Тому, як вважає Глущенко, велика частка цієї аудиторії в результаті осяде на безкоштовній цифрі (Т2), купивши відповідну приставку. Частина споживачів буде дивитися ТБ по інтернет-каналу. "Уже зараз локальні інтернет-провайдери домовляються з нами про співпрацю - надання телевізійного сервісу Омега ТВ своїм абонентам, готуючись до підвищеного попиту на ТБ в травні після включення кодування. Частина аудиторії піде на кабельне ТБ", - говорить менеджер.

Як прогнозує Глущенко, альтернативні ТВ-провайдери розділять в цілому близько 3 млн абонентів. "Медіагрупи хочуть, щоб у них залишився 1 мільйон. Будемо сподіватися, що вони прийдуть до своєї мети за два роки. А ми - ще раніше,"- резюмує він.

Підводячи підсумки, варто сказати, що після кодування українських каналів у вільному доступі на різних супутниках будуть як і раніше висіти десятки російських каналів. І український глядач може зробити вибір в тому числі і в їх користь.

Стас Юрасов - редактор ЛІГА.Tech
Євген Шишацький - кореспондент ЛІГА.Tech

13.12.2018


RATVODДата: Вівторок, 18.12.2018, 22:57 | Повідомлення # 291
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28363
Статус: Оффлайн
В «1 + 1 медіа» відповіли на критику

акційних тарифів ТВ-послуг провайдерів



Photo by Central Press / Getty Images

Група «1 + 1 медіа» відповіла на критику запуску акційного тарифу
супутниковим провайдером VIASAT в зв'язку з прийдешнім супутниковим кодуванням.


Компанія VIASAT для залучення абонентів до початку кодування супутникового сигналу каналів чотирьох телегруп запустила спеціальний тарифний пакет «Національний», що включає рейтингові та національні телеканали за 29 грн/міс. Представники ОТТ-операторів і провайдерів кабельного телебачення розкритикували ціну пакета, розгорнувши дискусію в Facebook. Група «1 + 1 медіа» вказує на маніпуляції з боку учасників ринку, оскільки інформація про акційний тариф була озвучена заздалегідь, він буде дійсний півроку - до початку кодування телегруп.

У своєму повідомленні група висловила «глибоку стурбованість перекручуванням фактів» провайдерами телевізійної послуги щодо невідповідності раніше озвученої медіагрупи вартості тарифних пакетів, яка буде діяти до моменту кодування супутникового сигналу.

«Медіагрупи та провайдери раніше вже домовилися і офіційно повідомляли на індустріальних заходах про те, що в період насичення ринку обладнанням для прийому закодованого сигналу супутника вартість базових тарифних пакетів, що включають національні телеканали, буде соціальною і прийнятною для населення. Тому ми вважаємо, що численні заяви від провайдерів, які глибоко здивовані озвученої деякими учасниками ринку вартістю національних тарифних пакетів в 29 грн/міс. до моменту кодування, є відвертою маніпуляцією і яскравим прикладом подвійних стандартів», - йдеться в повідомленні групи.

Акційна місячна ціна 29 гривень за пакет національних телеканалів у VIASAT буде діяти до моменту супутникового кодування, запланованого на другий квартал 2019 року: «Для того щоб стимулювати перехід супутникових FTA абонентів на 4 КАС телевізійні тюнери, за допомогою яких вони зможуть продовжити отримувати доступ до національних телеканалів після кодування сигналу, ми завчасно подбали про насичення ринку сет-топ-боксами, і "1 + 1 медіа", як і інші медіагрупи, вже неодноразово озвучували свою єдину ринкову позиц ію - до кодування тарифні пропозиції, які фактично включають набір національних телеканалів, повинні мати невисоку і прийнятну для абонентів вартість», - прокоментував Ярослав Пахольчук, виконавчий директор і директор напрямку платного телебачення «1 + 1 медіа».

На сайті провайдера вказані такі ціни на пакети:

1) «Національний» - 29 грн / міс. Включає національні канали, а також «Квартал ТВ», Paramount Comedy, FilmUA Drama, Bolt (всього понад 70 каналів);
2) «Сімейний» - від 69 до 99 грн / міс. Додатково - канали Viasat: TV1000, TV1000 Action, TV1000 WorldKino, VipComedy, Nature, History, Sport, Explorer. Всього понад 80 каналів;
3) «Престижний» - понад 110 каналів, від 149 до 199 грн. Додатково - канали груп Sony, Discovery, National Geographic, Fox, Nickelodeon. etc. Включає 10 HD каналів;
4) «Преміум HD» - понад 120 каналів за 249 грн / міс. Додатково - віасатовскіе канали Vip Premiere і Vip Megahit. Включає 12 HD каналів.

Додатково можна підключити 2 еротичні канали (Penthouse и Playboy TV) за 39 грн, телеканали Vip Premiere і Vip Megahit за 59 грн або послугу «Додатково ТВ» за 69 грн.

Також провайдер пропонує придбати операторський тюнер за 1099 грн, з виїздом майстра - 1499 грн, з установкою супутникової антени - 2999 грн.

Нагадаємо, раніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що провайдери ТВ-послуги в кінці минулого року негласно домовилися з телегрупами тримати в 2018-м мінімальну ціну за пакет ТВ-послуги в Києві на рівні 50 гривень на місяць. Провайдери зобов'язали телегрупи реагувати на ціни, які нижче цієї суми. У 2019 мінімальна вартість ТВ-пакету для Києва повинна скласти вже 70 гривень на місяць з абонента, для регіонів передбачені окремі тарифи. Також телегрупи і провайдери досягли угоди про терміни акційних тарифів - вони повинні тривати не більше шести місяців.

Інформація про акційний тариф VIASAT вперше була публічно озвучена 8 листопада на конференції ТІМ, яку широко висвітлювала «Телекритика». Занижених цін на пакети в порівнянні з кабельними провайдерами у VIASAT не буде: «До моменту кодування у провайдерів супутникового телебачення буде продукт за ціною 19-29 гривень, - повідомляв провайдерам Ярослав Пахольчук. -Ми ще вважаємо, якою має бути підйомна ціна, але розуміємо, що бар'єр входу повинен бути мінімальним. Але після кодування ціна буде близько 70 гривень». На конференції провайдери погодилися з доводами і не висловлювали своє обурення.

Тему акційного тарифу VIASAT підняв в Facebook директор ОТТ-оператора Omega TV Олександр Глущенко після вчорашнього релізу про доставку першої партії супутникових тюнерів, необхідних для декодування сигналу. Оператор Omega TV не надає послуги абонентам, він працює за партнерською програмою з ISP-провайдерами. Влітку питання до мінімального тарифу Omega TV виникали у телегрупи StarLightMedia, яка називала їх заниженими. Провайдер пропонував мінімальний місячний ТВ-пакет за 39 гривень на постійній основі (не вказуючи, що він акційний), після зауваження StarLightMedia в Omega TV підняли його вартість до 49 гривень.

Фото: для колажу використано фото Gettyimages: 3268398


Текст - Павло Мандрик

13.12.2018


RATVODДата: Понеділок, 14.01.2019, 11:31 | Повідомлення # 292
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28363
Статус: Оффлайн
Нацрада відмовила в переоформленні

ліцензії
«УНІАН ТБ». Плюси обурені



Фото - rbc.ua

В п'ятницю відбулося перше в новому році засідання Нацради з питань телебачення і радіомовлення.


Кому-то воно, може, і принесло добрі вісті, але тільки не групі «1 + 1 медіа»: одному з каналів холдингу, «УНІАН ТБ», відмовили в переоформленні цифровий ліцензії.

Суть питання в тому, що у «УНІАН ТБ» є ліцензія на цифрове ефірне (багатоканальне) мовлення в мультиплексі МХ-4 з 2008 року (в 2015-му Нацрада її продовжив). Тепер же Плюси захотіли змінити номер мультиплексу на МХ-3, але регулятор їм в цьому відмовив. Мотивом рішення було те, що у «УНІАН ТБ» немає договору з «Зеонбудом», проте Плюси запевняють, що він підписаний ще влітку, а рішення Нацради - політично мотивоване.

За старою доброю традицією, група не стала мовчати і випустила з цього приводу заяву. Пропоную ознайомитися:

«Група «1+1 медіа» обурена таким рішенням Нацради та вважає, що у розпалі передвиборчої кампанії, безпідставна відмова у ліцензії інформаційному каналу та видача ліцензії пропрезидентським каналам є виключно політично мотивованою.

- Ми бачимо, що із наближенням виборів частішають випадки, коли пропрезидентська більшість в Нацраді продовжує відстоювати інтереси певних політичних сил. Нас непокоїть, що Верховна Рада чомусь не встигла проголосувати у 2018 році за постанову про мораторій на проведення перевірок ЗМІ контролюючими відомствами у передвиборчий період, що є усталеною практикою виборів минулих років в Україні. Ми переконані, що напередодні виборів політики мають стояти осторонь роботи незалежних ЗМІ, - коментує генеральний директор 1+1 медіа Олександр Ткаченко. - В той же час, відмовляючи у переоформленні ліцензії УНІАН ТБ, велику частину населення України штучно лишають доступу до якісного контенту та звужують вибір глядача до каналів, що транслюють виключно провладну точку зору.

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення також посилається на нібито відсутність договору між УНІАН ТБ та «Зеонбудом». Втім цей договір був підписаний ще 20 липня 2018 року.

- Наша законодавча база побудована таким чином, що створює великий простір для політичних маніпуляцій. Ми переконані, що на період передвиборчої кампанії має наступити режим тиші, коли політичні сили не будуть втручатися в діяльність медіагруп, а ліцензії видаватимуться відповідно до норм закону. Інакше ситуація все більше нагадуватиме роман Джорджа Орвелла «1984»
, - коментує директор юридичного департаменту «1+1 медіа» Тетяна Смирнова.

«1+1 медіа» має намір відстоювати свої права у судовому порядку».

Тепер слово за Нацрадою.

За матеріалами прес-служби 1 + 1


11.01.2019.

RATVODДата: Середа, 30.01.2019, 00:18 | Повідомлення # 293
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28363
Статус: Оффлайн
«Зеонбуд» роз`яснив свою позицію

щодо тарифів
Концерну РРТ



Фото: pixabay

Єдиний провайдер ефірного цифрового телебачення компанія «Зеонбуд»
висловилася проти державного регулювання тарифів КРРТ.


У «Зеонбуді» готові до публічного обговорення тарифної політики за участю чотирьох провідних телегруп. Провайдер не озвучив розцінок для телеканалів, натомість повідомив, що готовий заморозити ціни для телеканалів, якщо КРРТ залишить попередні розцінки. Про це в компанії розповіли у відповідь на запитання «Телекритики». Публікуємо отриману відповідь компанії повністю.

«ТОВ “Зеонбуд” за відкрите, публічне і професійне обговорення вартості послуг нашого товариства та Концерну РРТ з обов’язковою участю представників провідних медіагруп. Адже саме на них ляже основний тягар витрат. Сподіваємося, що ніхто не має сумнівів у тому, що групи «Інтер», «1+1 медіа», StarLightMedia і «Медіа Група Україна» здатні прагматично відстоювати інтереси телеіндустрії.

Державне регулювання тарифів послуг, що надаються Концерном РРТ нашому товариству не передбачене чинним законодавством. Вважаємо, що такі норми відповідають світовій практиці. Більше того, впевнені в тому, що державне регулювання призведе до значного підвищення вартості послуг Концерну РРТ, а відповідно і наших. Логіка чиновників буде проста – Концерн РРТ державне підприємство, тому високі тарифи – це турбота про державу, а низькі тарифи – ризик отримати кримінальне провадження за завдані збитки держбюджету.

Щодо ситуації в січні. Протягом останніх трьох років вартість послуг «Зеонбуду» для телеканалів залишалася без змін, навіть незважаючи на щорічне підвищення тарифів для нашого підприємства Концерном РРТ. Ми й зараз декларуємо готовність не змінювати вартість наших послуг, за умови аналогічного мораторію на підвищення цін з боку державного оператора. На сьогодні ми не отримали офіційно інформації від Концерну РРТ про їхні нові наміри, тому за січень телекомпаніям виставимо рахунки за старими цінами, тобто цінами, чинними з 2015 року. Подальше залежить винятково від тарифної стратегії Концерну РРТ.

Як відомо, ми не погодилися з попередньою пропозицією Концерну РРТ про підвищення вартості послуг. Вважаємо таке значне підвищення надмірним та безпідставним. Водночас ми розуміємо об’єктивні труднощі в роботі Концерну РРТ після відключення аналогового телебачення. Ні ми, ні телеканали не зацікавлені в тому, щоб ці труднощі призвели до зупинок у роботі Концерну РРТ. Ми з великою повагою ставимося до висококваліфікованого колективу державного оператора, наші підприємства пов’язують багато років плідної співпраці. Але водночас треба розуміти, що неможливо ставитися до телеканалів з позиції «куди вони подінуться». Ефірне телебачення не є безальтернативним, тому нам із Концерном РРТ необхідно знайти виважене рішення, яке дасть змогу зберегти конкурентну спроможність наших колективів на ринку доставки телевізійного продукту до телеглядача»
.

Нагадаємо, «Зеонбуд» не підписав контракт на 2019 рік зі своїм головним підрядником – державним Концерном РРТ, звинувативши компанію в зриві переговорів і «шантажі» відключити цифрові передавачі з 1 січня. Після цього в Держспецзв’язку 29 грудня була скликана робоча група за участю Нацради з питань телерадіомовлення та телегруп, на якій обидві сторони домовилися працювати за старими тарифами до 1 лютого і розробити нові тарифи разом із телегрупами і «державним експертом Міністерства юстиції». З протоколом погодилися всі учасники робочої групи, підписавши його. Але на зустрічі 11 січня т. в. о. «Зеонбуду» Ірина Аляб’єва відкликала свій підпис. Раніше повідомлялося, що свої тарифи компанія склала, скопіювавши тарифи Концерну РРТ, через що в 2014–2016 мала проблеми з Антимонопольним комітетом.

Екс-гендиректор КРРТ Петро Семерей запевнив «Телекритику», що на початку грудня він домовився з нардепом від «Опоблоку» Юрієм Мороко, якого називають «сірим кардиналом “Зеонбуду”», про зростання оплати з 10 до 15 млн гривень на місяць до 1 травня і до 20 млн гривень після 1 травня. Але компанія відмовилася підписати контракт, попросивши знизити підвищення тарифів до коефіцієнта 1,4. На думку Петра Семерея, провайдер хоче «збити ціну і диктувати свої умови», скориставшись «статусом супермонополіста». Вартість місяця мовлення в мережі «Зеонбуду» для телеканалів становить 1,5 млн гривень. На час дії аналога діяла знижка 50%. У грудні «Зеонбуд» офіційно повідомив, що має намір підвищити тарифи на 30%, не уточнюючи конкретної суми. На ринку вважають, що компанія планує повністю забрати знижку і додати 30%. Компанія не повідомила, якою буде ціна на її послуги після 1 травня – коли заплановане повне відключення ефірного аналога. У зв’язку з цим канал «Еспресо» надіслав держорганам листи з критикою тарифної політики «Зеонбуду» на 2019-й.

Від - Telekritika

29.01.2019




RATVODДата: Четвер, 31.01.2019, 12:04 | Повідомлення # 294
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28363
Статус: Оффлайн
Мін'юст не схвалив створення

платного пакету в мережі
«Зеонбуду»




Міністерство юстиції не підтримало запуск платного пакету телеканалів «Зеонбудом»,
виходячи зі скарг провайдерів платного телебачення.


Про це пише Телекритика.

Згідно з даними, складений Нацрадою План розвитку національного телерадіоінформаційного простору не був затверджений Мін'юстом і був повернутий на доопрацювання через наявність в ньому пункту про запуск платного пакету «Зеонбуду». Цей пункт викликав обурення провайдерів кабельного ТБ, оскільки, на їхню думку, це створює нерівні умови для діяльності на ринку телевізійних послуг. На сторону незгодних стали великі холдинги StarLightMedia та «1 + 1 медіа».

«Такий шлях розвитку цифрового ефірного провайдера посилить нерівні умови діяльності для провайдерів різних технологій, оскільки" Зеонбуд "на сьогоднішній день є єдиним постачальником програмної послуги, який, на відміну від інших, не дотримується вимоги закону "Про телебачення і радіомовлення" в частині підтвердження придбання прав на поширення (ретрансляцію) програм мовників (п. 3 ст. 40), не зобов'язаня універсальної програмної послуги (п. 9 ст. 39) і не укладає договори з абонентами (п. 7 ст. 39)», - коментують ситуацію в Асоціації правовласників і постачальників контенту (АППК).

Крім ВПК проти прийняття плану виступили ще п'ять асоціацій: Інтернет асоціація України, Телекомунікаційна палата України, Спілка кабельного ТБ України, Союз операторів телекомунікацій Одеси, Всеукраїнська асоціація операторів кабельного телебачення і телеінформаційних мереж.



Лада Васюкова

30 січня, 2019.



RATVODДата: Неділя, 03.02.2019, 19:49 | Повідомлення # 295
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28363
Статус: Оффлайн
Не домовилися: «Зеонбуд» і Концерн РРТ

не погодили тарифи на 2019 рік




Переговори між провайдером і держпідприємством залишаються відкритими.


Питання повинно було вирішитися до першого лютого, передає Телекритика.

Зокрема, «Зеонбуд» спільно з загальнонаціональними каналами висловив невдоволення зростанням цін на послуги Концерну, оскільки вважають його необґрунтованим. У свою чергу Концерн запевняє, що встановив мінімальну оплату, яка виключає всі невиробничі витрати.

На думку провайдера, причиною несправедливо високих цін є надмірно широкий штат КРРТ, на оплату роботи якого потрібні великі гроші.

«У Концерну РРТ 25 філій, де в середньому в кожному по 25 зайвих управлінців. Це 625 надлишкових одиниць персоналу і треба зауважити, що не фахівців, а адміністраторів. Правильно припустити, що у командного складу зарплата вище, ніж середня по підприємству, тобто не менше 15 тис. гривень. В результаті отримуємо, що наше підприємство і телекомпанії повинні заплатити за утримання персоналу 112 мільйонів на рік», - повідомляє прес-служба «Зеонбуду».

«Зеонбуд» зазначає, що єдиним вірним рішенням у даній ситуації буде «зменшити кількість філій, ліквідувати непрацюючі об'єкти, зменшити земельні ділянки, і, відповідно, витрати».

Нагадаємо, раніше Мін'юст не схвалив створення платного пакету в мережі «Зеонбуду».

Лада Васюкова

01 лютого, 2019.



RATVODДата: Понеділок, 04.02.2019, 10:34 | Повідомлення # 296
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28363
Статус: Оффлайн
У «Зеонбуді» запевняють, що не поспішають

із запуском
платного пакету




Єдиний провайдер ефірного цифрового телебачення компанія «Зеонбуд» запевняє, що не планує
запроваджувати платний пакет телеканалів, поки це не буде врегульовано на законодавчому рівні.


Про це компанія повідомила «Телекритиці» у відповідь на офіційний запит до прес-служби провайдера.

«Станом на сьогоднішній день «Зеонбуд» не має права, згідно з виданими ліцензіями, розповсюджувати у власній телемережі програми телеканалів, крім тих, які визначені Національною радою. Нам відомо про те, що 14 грудня 2018 р. Національна рада погодила новий План розвитку, який передбачає можливість для провайдера програмної послуги багатоканальної телемережі додати платний пакет, за певних умов. Але, відповідно до ч. 3 ст. 17 закону «Про Національну раду з питань телебачення і радіомовлення», нормативно-правові акти мають проходити державну реєстрацію в Міністерстві юстиції. Відтак, ми вважаємо, що говорити про те, що «Зеонбуд» відтепер має можливість впроваджувати платний пакет і надавати коментарі з цього приводу, на наш погляд, є передчасним», – йдеться в повідомленні провайдера. У «Зеонбуді» висловили готовність прокоментувати цю тему докладніше з часом.

Нагадаємо, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 13 грудня ухвалила План розвитку національного телерадіоінформаційного простору. Документ, зокрема, пропонує закріпити, що за наявності в 4 мультиплексах «Зеонбуду» вільного ресурсу, провайдер може запустити кодований пакет каналів для надання платної ТБ-послуги. 30 січня стало відомо про те, що документ не пройшов реєстрації в Міністерстві юстиції і був відправлений Нацраді на доопрацювання. Після реєстрації документ зміг би отримати статус офіційного.

Шість асоціацій провайдерів програмної послуги під час громадського обговорення документа, яке завершилося 8 грудня, рекомендували регулятору не ухвалювати План у такій редакції, оскільки він виходить за повноваження Нацради і не відповідає законодавству. Провайдери кабельного телебачення трактують ці пункти Плану як старт «проекту “гібридного” ефірного цифрового телебачення, що передбачає надання для населення 32 телеканалів безкоштовно і запуск платного пакету з 16–20 телеканалами». Запуск платного пакету «Зеонбудом», на їхню думку, посилить нерівні умови діяльності для провайдерів різних технологій. На сторону провайдерів стали також провідні телехолдинги – StarLightMedia та «1+1 медіа», виступивши проти платного пакету.

Від - Telekritika

01.02.2019




RATVODДата: Субота, 23.02.2019, 19:52 | Повідомлення # 297
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28363
Статус: Оффлайн
«Зеонбуд» і НСТУ уклали договір

за новими тарифами




«Зеонбуд» уклав з Громадським контракт на цифрове мовлення
за новими тарифами, пише Детектор Медіа.


Повідомляється, що провайдер буде транслювати програми Національної громадської телерадіокомпанії України в цифровому форматі в стандарті DVB-T2. Загальна плата за тарифи складе 58 млн. 977 тис. гривень.

«НСТУ замовила 8742 години мовлення для загальнонаціональних телеканалів «UA: Перший» і «UA: Культура», а також для регіональної філії «UA: Донбас». Для інших 21 регіональної філії НСТУ замовлено 5826 годин мовлення», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що, незважаючи на зростання тарифів в 2019 році на 37%, обидві сторони в контракті узгодили зменшення вартості послуг.

Нагадаємо, що раніше Міністерство юстиції не підтримало запуск платного пакету «Зеонбудом», спираючись на скарги провайдерів платного телебачення.

Лада Васюкова

21 лютого, 2019.



RATVODДата: Вівторок, 12.03.2019, 09:40 | Повідомлення # 298
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28363
Статус: Оффлайн
Поява платного пакету телеканалів «Зеонбуду»

вдарить по ринку Рay TV — Федір Гречанінов




Поява платного пакету телеканалів «Зеонбуду» завдасть удару по платному ринку,
вважає директор зі стратегії та цифрового бізнесу групи StarLightMedia Федір Гречанінов.


Про це він розказав в інтерв’ю «Детектор медіа».

За його словами, від таких дій можуть постраждати десятки або сотні компаній.

«Робота з «Зеонбудом» як з провайдером, а не оператором, для мене нічим не краща, ніж робота з будь-яким іншим провайдером, у якого «Зеонбуд» зараз може відібрати абонентів. Крім того у кожного бізнесу є певна ступінь масштабу, коли бізнес стає нерентабельним. Якщо у провайдера, умовно кажучи, 10 тисяч абонентів і з них 5 тисяч підуть в «Зеонбуд», то прибуток провайдера зменшиться не в два рази, а в десять або в сто, і провайдер може стати збитковим. Тому що є великий обсяг фіксованих витрат», - зазначив пан Гречанінов.

Він звертає увагу на те, що якщо «Зеонбуду» все ж таки вдасться запустити платний пакет, то він стане великим провайдером з двома мільйонами абонентів: «Але це буде провайдер, у якого дуже обмежена пропускна здатність. 200 каналів він не може показати. А цей провайдер отримає право визначати, які канали доступні, а які - ні. Хіба це стійка модель?».

Детальніше читайте в інтерв’ю Федора Гречанінова.

Нагадаємо, наприкінці 2018 року Національна рада з питань телебачення та радіомовлення зробила крок назустріч створенню пакету платних каналів у мережі «Зеонбуду». Регулятор вніс зміни до Плану розвитку національного телерадіоінформаційного простору, в яких передбачив, що в разі наявності в мультиплексах МХ-1, МХ-2, МХ-3, МХ-5 вільного ресурсу провайдер цих мереж (тобто «Зеонбуд») «може надавати програмні послуги після внесення відповідних змін до ліцензій».

Тобто зміни передбачають, що «Зеонбуд» може запровадити платний пакет, звернувшись до Нацради із заявою про переоформлення ліцензії та отримавши від Нацради «добро». План розвитку також не передбачає проведення конкурсу на місця в платному пакеті: конкурс проводиться лише на вільні місця, передбачені для розповсюдження 32 безкоштовних каналів.

Наталія Данькова

11 березня 2019




RATVODДата: Четвер, 14.03.2019, 21:48 | Повідомлення # 299
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28363
Статус: Оффлайн
18 березня на території України можуть

відключити
ефірне цифрове мовлення




Таке припущення в своєму пості в соціальній мережі Facebook
зробив народний депутат від БПП Григорій Шверк.


Концерн радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (КРРТ) може відключити мережу наземного цифрового телемовлення «Зеонбуд». Це, за словами Григорія Шверка, може статися вже 18 березня.

За інформацією нардепа, на засіданні Комітету свободи слова, яке відбулося 13 березня, стало відомо про заборгованість компанії «Зеонбуд» перед Концерном. Останній, в свою чергу, в разі не погашення суми боргу до 18-березня обіцяє відключити цифрове телебачення Т2 по всій країні.

За даними видання «Телекритика», конфлікт між КРРТ і «Зеонбудом» загострився в кінці грудня минулого року, коли КРРТ і «Зеонбуд» не підписали контракт на поточний рік. Відзначається, що до цього моменту сторони так і не прийшли до обопільного рішення.

Нагадаємо, раніше не чекаючи рішення конфлікту між Концерном РРТ і «Зеонбудом», Національний суспільний мовник України (НГТУ) погодився укласти контракт з останнім за новими тарифами.

14 березня 2019.

Редакція


RATVODДата: П`ятниця, 15.03.2019, 20:59 | Повідомлення # 300
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28363
Статус: Оффлайн
Концерн РРТ не відключить

цифрове ефірне мовлення, - голова Нацради



Фото: Arrow Electronics

Таке рішення було прийнято на зустрічі 14 березня за участю членів Нацради
і представників Концерну РРТ, «Зеонбуду», Держспецзв'язку.


18 березня Концерн РРТ не відключатиме ефірне цифрове телемовлення через борги компанії «Зеонбуд». Про це пише видання «Детектор медіа» з посиланням на слова голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрія Артеменка.

«Зустріч була важка. Ми намагалися поєднати інтереси Концерну РРТ і «Зеонбуду» в формуванні тарифів для галузі. Швидких результатів зустрічі немає. Єдине - домовилися, що 18 березня відключення цифрового ефіру не відбудеться. Хоча це і створює великі проблеми для Концерну РРТ», - розповів Юрій Артеменко.

Разом з тим було досягнуто згоди, результатом якого стануть щотижневі робочі зустрічі представників Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення, оператора «Зеонбуд», Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації і медіагруп.

Нацрада буде виступати в цій робочій групі в якості посередника між Концерном РРТ і «Зеонбуд».

Нагадаємо, раніше народний депутат від БПП Григорій Шверк повідомив про можливе відключення на території України мережі ефірного цифрового мовлення.

15 березня 2019.

Редакція


Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Цифрове телебачення DVB » Цифрове ефірне ТБ в Україні ( DVB-T2 ) (Без обговорення !!!)
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024