FORUM TV-SATСереда
24.04.2024, 08:22

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Цифрове телебачення DVB » Цифрове Кабельне ТБ ( DVB - C )
Цифрове Кабельне ТБ ( DVB - C )
RATVODДата: П`ятниця, 31.07.2009, 11:30 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
Цифрове Кабельне ТБ

RATVODДата: П`ятниця, 02.12.2011, 15:11 | Повідомлення # 76
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
НКМ оновила контент



Компанія "Національні кабельні мережі" (НКМ) перезапустила телеканал "24 Док".
З 5 грудня оновлений телеканал буде доступний 4 млн абонентів НКМ в Москві та Петербурзі і передплатникам "НТВ-Плюс", "Білайн ТБ", "Акадо" і Qwerty. До 2012 р. компанія буде транслювати на "24 Док" тільки покупної контент, згодом планує створювати власні програми. Представники компанії сподіваються, що каналом зацікавляться кабельні та супутникові мережі.

Про це розповіла генеральний продюсер "НКМ Медіа" (входить у ГК "Національні кабельні мережі") Віра Оболонкіна на прес-конференції, присвяченій запуску каналу. За її словами, з моменту появи каналу у компанії був ексклюзивний договір з "НТВ-Плюс". "Але аудиторія була неширока, і в лінійку TNS він не потрапляв. Ми хочемо зробити канал доступніше, актуальнішою. Ми вирішили вийти з ексклюзивного договору з" НТВ-Плюс ", ми залишаємося в базовому розширеному пакеті" НТВ-Плюс "і збираємося продавати канал інших мереж. Сподіваємося, що кабельні і супутникові оператори оцінять канал по достоїнству і включать його в свої пакети ", - поділилася Віра Оболонкіна.

За словами генерального директора НКМ Сергія Калугіна, канал входить у розширений соціальний пакет НКМ. "Цей канал ми будемо продавати по підписці, як і всі кабельні канали. Запустивши його в Москві та Петербурзі, ми даємо рекламодавцям доступ до майже 40% рекламної аудиторії. Поки ми не визначилися, яким буде обсяг реклами. Ми подивимося кілька місяців, визначимося з рекламної аудиторією, зробимо заміри, після цього можна починати продажу ", - поділився планами компанії Сергій Калугін. Частина фільмів, на які придбані права, НКР збирається транслювати в Інтернеті через безкоштовний хостинг, який буде фінансуватися за рахунок реклами.

Компанія не планує в найближчий рік займатися виробництвом оригінальних програм для каналу "24 Док". "Ми б дуже хотіли виробляти контент, але поки ми здійснюємо запуск і вважаємо, що необхідно просувати той контент, який вже придбали і який в Росії практично ніхто не бачив. Думаю, що в перший рік ми не будемо посилено займатися проектами власного виробництва", - уточнила Віра Оболонкіна.

Оператор супутникового телебачення "Триколор ТВ" зацікавлений в придбанні "24 Док" у НКР. "Ми давно хочемо включити який-небудь цікавий канал документального кіно до складу" Триколор ТВ ", - констатувала директор по контенту" Триколор ТВ "Юлія Шахманова. За її словами, за останні три місяці компанія запустила наступні телеканали:" СТВ + "в Ставропольському краї, "ОТВ" в Челябінській області, а також "Дощ", "Москва 24" та чотири телеканали виробництва ВГТРК - "Сарафан", "Країна", "Наука 2.0", "Спорт 2". "Як самий масовий оператор платного ТБ в Росії, ми зацікавлені і в масових телеканалах, і в нішевих. В даний час наші абоненти мають можливість дивитися близько 100 каналів, і їх кількість продовжить збільшуватися. Тому ми маємо можливість розвивати "нішеве телеперегляд" без шкоди для масового глядача ", - пояснила Юлія Шахманова.

Марія Петрова

comnews.ru


RATVODДата: Вівторок, 03.07.2012, 13:34 | Повідомлення # 77
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
ТБ прийде по кабелю



Відразу в 80 країнах число домогосподарств з цифровим ТБ подвоїться в період з 2011 по 2017 рік, досягнувши 1,32 млрд. Такий прогноз міститься в новому дослідженні Digital TV Research. На думку аналітиків цієї компанії, у світі проникнення цифрового ТБ зросте з 48,6% в 2011 році до 86,7% в 2017 році.

З тих 648 млн домогосподарств, що будуть підключені до цифрового ТБ в найближчі п'ять років, 259 млн підключень доведеться на цифрові кабельні мережі. FTA DTT (коли приймається DTT-сигнал, але підписка на кабельні, DTH або IPTV-сервіси не оформлені) додадуть ще 174 млн домогосподарств, тоді як на платні DTT-сервіси доведеться 5 млн нових підключень. Кількість домогосподарств, підключених до платних IPTV-сервісів збільшиться на 114 млн, до платних DTH-сервісів - на 66 млн, тоді як до FTA DTH - на 31 млн.

Автор звіту Саймон Мюррей (Simon Murray) заявив, що на кінець 2011 року в світі залишалося ще 714 млн домогосподарств, що використовують аналогові ТБ-сервіси. До кінця 2012 року їх загальна кількість знизиться на 202 млн. Проникнення аналогового ТБ знизиться з 51,4% (кінець 2011 року) до 13,3% на кінець 2017 року.

Прихований текст
У 2017 році в світі буде налічуватися 140 млн аналогових наземних ТБ-підключень і 62 млн аналогових кабельних підключень. Проте, число передплатників цифрових кабельних мереж досягне 494 млн домогосподарств, за ними будуть слідувати 220 млн платних цифрових DTH підключень і ще 139 млн цифрових FTA DTH підключень. На платні IPTV-сервіси доведеться 165 млн домогосподарств - у порівнянні з 51 млн за підсумками 2011 року. Число домогосподарств, підключених до FTA DTT, досягне 291 млн, тоді як платне DTT через п'ять років залучить тільки ще 15 млн домогосподарств.

Цифрові кабельні платформи будуть найбільш популярні до кінця 2017 року, на них доведеться 32,4% всіх світових домогосподарств, підключених до сервісів цифрового ТБ. Аналогові кабельні мережі будуть обслуговувати тільки 4,1% домогосподарств. Далі в порядку убування: 16,7% домогосподарств будуть підключені до FTA DTT, з них 0,9% - до платних DTT мереж, ще 14,4% будуть підключені до платних цифровим DTH-мереж, 10,8% - до IPTV мереж 9,1% - до цифрових FTA DTH мереж. На аналогові мережі в цілому доведеться 9,2% всіх підключень.



З 648 млн знову підключених до ТВ-сервісів домогосподарств 440 млн (68%) доведеться на Азіатсько-Тихоокеанський регіон. У 2010 році Китай вже став найбільшим національним ринком цифрового ТБ, на кінець 2017 року тут прогнозується 417 млн ​​домогосподарств, підключених до цифрового ТБ. На другому місці, відповідно, Індія (124500000), яка до 2017 року перевершить США (122900000).

У першу десятку країн за кількістю домогосподарств, підключених до сервісів цифрового ТБ, також увійдуть Японія (50700000), Бразилія (47,1 млн), Росія (49 млн), Німеччина (37,1 млн), Франція і Великобританія ( по 27,5 млн), Мексика (26,2 млн).

Проникнення сервісів цифрового ТБ на кінець 2017 року буде варіюватися від 87% у Північній Америці до 22% на Близькому Сході та в Африці.
При цьому проникнення платного ТБ буде максимальним в Голландії (99,5%).



RATVODДата: Вівторок, 24.07.2012, 10:21 | Повідомлення # 78
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
«Тріолан»: заміна ТВі на «Банк ТВ» випадкова,

але повернути назад вже не можна




Телеканал ТВі в п'ятницю ввечері був відключений з технічних причин. Про це proit.com.ua заявив директор київського «Тріолан» Вадим Сидоренко.

«У п'ятницю ввечері наші фахівці, проводячи роботи, випадково« поклали »трансляцію ТВі. Йдучи додому, вони тимчасово включили на його місце канал «Банківське ТВ» Нацбанку. Цей канал є в пулі з 6-ти ще не включених в нашу мережу ефірних цифрових каналів. А недавнє рішення Нацради вимагає це зробити », - сказав Сидоренко.

«Ми вже не зможемо поміняти канали місцями, так як тепер нас уже запитають, чому ми відключили« Банківське ТВ »», - зазначає Сидоренко.
За його словами, в Харкові, де у «Тріолан» підключено більше половини кабельних абонентів, канал ТВі відключений ще з квітня. При цьому з боку абонентів не було жодної скарги.

Нагадаємо, 20 липня канал ТВі зник з ефіру в декількох містах. Канал був відключений кабельною мережею «Тріолан».
«Без всяких попереджень наш телеканал був відключений кабельною мережею« Тріолан ». Це означає, що можливість дивитися ТВі позбавили частину жителів 11 міст України - Києва, Луганська, Одеси, Дніпропетровська, Запоріжжя, Донецька, Полтави, Сімферополя, Сум, Харкова, Чугуєва », - повідомляв у соціальній мережі Фейсбук Вахтанг Кіпіані.

Телеканал ТВі радить громадянам, які хочуть бачити ТВі у своєму телевізорі, відправити провайдеру листи з претензією.

Ще раніше, 12 липня на канал ТВі з'явилися для виїмки документів представники податкової. Під час спілкування з податківцями телевізійники з'ясували, що на гендиректора ТВі Миколи Княжицького було заведено кримінальну справу. Княжицький стверджує, що про порушення справи дізнався тільки в день приходу податківців.

«Ця стаття декриміналізована. Санкція по ній для мене до 25000 неоподатковуваних мінімумів. Канал ж хочуть змусити заплатити 6 мільйонів гривень. Абсурд ситуації в тому, що не ми винні державі, а держава повинна нам », - заявив Княжицький журналісту« МедіаБізнесу ».

«Я здивований тим фактом, що податкова недавно приходила в мою поліклініку і зажадала дані про мій стан здоров'я. У багатьох випадках це передує зміні запобіжного заходу », - зазначив гендиректор ТВі.

Княжицький допустив у коментарі МБ, що наступним кроком може стати його арешт.



RATVODДата: Середа, 15.08.2012, 16:31 | Повідомлення # 79
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
У Донецьку відключили телеканал ТВі



Донецькі провайдери в масовому порядку відключають телеканал ТВі, замінюючи його в сітці мовлення іншими каналами.
Про це повідомили абоненти мереж кабельного телебачення.

Так абонент ТРК "Кальміус" повідомив, що у нього в кінці минулого тижня ТВі замінили на канал мультфільмів "Піксель".

Абонент ТРК "Донецьке міське кабельне телебачення" розповів, що замість ТВі з'явився телеканал "Будинок кіно".

Інтернет-видання "Українська правда" повідомляє про випадки відключення в Маріуполі, де замість ТВі в мережі кабельного ТВ "Формат" включили телеканал "Донбас".

20 липня кабельна мережа "Тріолан" відключила канал ТВі в 11 містах - Києві, Луганську, Одесі, Дніпропетровську, Запоріжжі, Донецьку, Полтаві, Сімферополі, Сумах, Харкові, Чугуєві.

Керівник "Тріолан" Вадим Сидоренко заявляв, що телеканал ТВі найближчим часом не буде відновлено в мережі кабельного оператора "Тріолан". Про це повідомляють "Новости Донбасса".



RATVODДата: Неділя, 09.09.2012, 16:38 | Повідомлення # 80
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
Інтернет-провайдери і кабельники

розплатяться за прокладання своїх мереж




Міські власті ввели плату за розміщення обладнання операторів кабельного телебачення і інтернет-провайдерів на будівлях комунальної власності.

Відповідне рішення, яке має на меті «упорядкувати діяльність суб'єктів господарювання у сфері інформаційних технологій і зв'язку», було прийнято в середу на засіданні Харківського міськвиконкому. За словами директора департаменту житлового господарства Романа Нехорошкова, приводом для ухвалення цього рішення стали численні факти несанкціонованої прокладання телекомунікаційних мереж в будинках, в результаті чого комунальному майну наноситься значний збиток:

- Руйнуються покрівлі, парапети, оголовки. Це відбувається вже досить тривалий час, і жителі будинків постійно скаржаться. Тепер ми розробили механізм, за яким комунальне спеціалізоване підприємство «Інженерні мережі» здійснюватиме моніторинг та координацію дій, пов'язаних з розміщенням на об'єктах комунальної власності (це не лише житлові будинки, але і всі бюджетні установи та організації комунальної власності) обладнання інтернет-провайдерів і операторів кабельного телебачення. З підприємцями будуть укладені договори, за якими буде стягуватися плата, розрахована індивідуально для кожного об'єкта.

Як з'ясувалося, 60% з отриманих платежів КСП «Інженерні мережі» буде направляти на ремонт будівель, 25% - балансоутримувачам, щоб відшкодувати витрати на утримання місць розміщення телекомунікаційних мереж. Решта 15% будуть залишатися у розпорядженні «Інженерних мереж» для виконання статутних завдань цього підприємства, в обов'язки якого тепер входить і створення єдиної бази даних про розміщення всіх телекомунікаційних мереж у місті. Як позначиться введення плати для «кабельників» на ціні за їхні послуги для споживачів - поки це питання залишається відкритим.

Питання про договірних взаємовідносинах з «кабельниками» буде розглядатися і на найближчій сесії Харківської міськради - можливо, як складова частина змін, які планується внести до «Правила благоустрою міста Харкова». За словами Романа Нехорошкова, в цих змінах також буде посилений механізм проведення робіт з прокладання телекомунікаційних мереж на об'єктах комунальної власності.

Втім, «бум» з проведенням кабельних мереж в наших будинках вже, в основному, пройдений. І тепер правильніше було б взятися за виправлення тих порушень, які відбувалися при їх прокладанні: забивання дірок у стінах та перекриттях, приведенню в порядок хаотичних клубків з проводів на сходових майданчиках і т. п. Хоча простіше було б відразу, по першими ж скаргами мешканців , зобов'язати кабельників виправляти власні огріхи. Так само як і закликати до відповіді любителів встановлювати супутникові антени де доведеться, руйнуючи, знову ж таки, покрівлі та фасади будинків. Втім, як запевнив Роман Нехорошков, КП «Жилкомсервіс» та Комунальне ремонтно-будівельне підприємство, виявивши «тарілки», встановлені з порушенням правил технічної експлуатації будинків, видають їх власникам припис (або вивішують відповідне оголошення) демонтувати їх. Якщо ж господар антени ігнорує це прохання, від неї просто відключають кабель.

Тетяна Буряківська



RATVODДата: Вівторок, 09.10.2012, 21:38 | Повідомлення # 81
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
Азаров озадачив чиновників

трансляцією
ТВі




Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив голові Державного комітету телебачення і радіомовлення Олександру Курдіновичу вивчити питання ретрансляції програм телеканалу ТОВ ТРК «Телерадіосвіт» (логотип «ТВі») в кабельних мережах.

Як повідомили «Коментарям» у прес-службі Кабміну, з відповідним проханням глава уряду звернувся і до голови Нацтелерадіо Володимира Манжосова.

Згідно з повідомленням, прем'єр доручив провести 10 жовтня нараду, на якій грунтовно розглянути це питання, враховуючи всі його аспекти.

«Враховуючи передвиборчий період, питання проблемної подачі сигналу каналу ТВі в кабельних мережах деяких регіонів набуло широкого резонансу. Зокрема, поширюється інформація про використання чисто господарських спорів для нібито тиску на опозиційний телеканал », - зазначили в Кабміні.

У свою чергу гендиректор телеканалу ТВі Микола Княжицький нічого не знає про заплановану нараду, передає «ЛІГАБізнесІнформ».

«Мене ніхто не запрошував. Я планував завтра бути за кордоном, де у мене заплановані дуже важливі зустрічі. Якщо мене запросять, можливо, я їх відміню », - зазначив Княжицький.

Як повідомляли «Коментарі», 17 вересня Президент України Віктор Янукович звернувся до членів Нацради з питань телебачення і радіомовлення з проханням терміново розібратися з ситуацією навколо телеканалу ТВі, який прибирають зі своїх пакетів кабельні оператори.

Керівник Нацради Володимир Манжосов у свою чергу пообіцяв дати відповідь з цього питання за два тижні. За його словами, він надасть інформацію по всім провайдерам, «скільки відключається каналів і буде видно, що ніякої дискримінації, можливо, по ТВі немає».


RATVODДата: Четвер, 27.12.2012, 12:56 | Повідомлення # 82
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
Американська молодь відмовляється від кабелю



Компанія Diffusion Group провела дослідження потенційних телевізійних абонентів США і прийшла до наступних висновків. Крім того, що в країні продовжує зростати число так званих cord-cutters, тобто абонентів, які відмовляються від послуг звичайного кабельного ТБ на користь більш сучасних сервісів, наприклад, ОТТ, також в Америці стає все більше людей, які взагалі краще не користуватися телевізором.

Мова йде про cord-nevers. Як правило, це молода аудиторія, яка робить вибір на користь інтернету. Причому, ШПД вона ніколи не набуває в пакеті з ТВ-послугами. Якщо такі абоненти і дивляться телебачення, то за допомогою або ігрових консолей, або ОТТ-сервісів.

Така поведінка експерти Diffusion Group пояснюють бажанням молоді мати власне право вибору перегляду тієї чи іншої передачі, вони хочуть самостійно вирішувати - що їм дивитися сьогодні, а що - завтра. Чимале значення має також ціна - інтернет-доступ для молодої аудиторії набагато доступніше телевізійних послуг.

За даними Diffusion Group, число cord-cutters і cord-nevers в США активно збільшується. Так, якщо в 2010 році з усіх домогосподарств, підключених до послуг ШПД, платним телебаченням користувалося 92%, то в поточному році цей показник знизився до 87%. Експерти прогнозують, що до 2017 року в Америці 17200000 домогосподарств не будуть користуватися послугами Pay TV. З них 40% (близько 7 млн ​​домогосподарств) будуть саме cord-nevers.



RATVODДата: Вівторок, 19.08.2014, 17:36 | Повідомлення # 83
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
На ринку цифрового мовлення Латвії

відзначають недолік місцевого контенту




Великою проблемою на кабельному ринку Латвії, а також інших невеликих європейських країн є недолік місцевого, національного контенту, заявила директор Асоціації мовників Латвії Гунта Лідака на конференції Telco Trends 2014 в Юрмалі.

"Ми потрапили в число тих європейських країн, які найменше використовують власний контент. І це є, на мій погляд, основною проблемою Латвії, я думаю, що це і проблема інших маленьких країн, які не були готові вирішувати питання разом з носіями технологічних платформ , і з регуляторами, в тому числі - питання, як розвивати і як зробити побільше місцевого контенту ", - сказала вона.

Лідака зазначила, що хоча цифрове наземне телебачення в Латвії розвивалося дуже швидко, але на ринку склалася така ситуація, що місцеві канали змушені були платити операторам близько 100 тис євро на рік, що було занадто великою сумою. "У початку 2014 року провідні канали в зв'язку з цим і з тим, що рекламний ринок не збільшувався, вийшли з наземного безкоштовного ефірного мовлення ... Найпопулярніші канали в Латвії ... Безкоштовна платформа стала економічно необгрунтованою", - повідомила вона.

Питання в тому, як далі буде фінансуватися і розвиватися ефірне наземне безкоштовне телебачення в Латвії, заявила вона, але сама дати відповідь на це питання змогла.

Глава Асоціації латвійських мовників також повідомила, що на місцевому телевізійному ринку перше місце за кількістю зареєстрованих каналів займає Росія, а вже на другому місці йдуть латвійські канали. Крім того, досить широко представлена ​​Великобританія.

13.08.2014

RATVODДата: Субота, 23.07.2016, 10:41 | Повідомлення # 84
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
Які канали дивляться глядачі кабельного ТБ:

українські чи зарубіжні?




Загалом є три основні способи дивитися телеканали в Україні. Перший – це ловити канал з повітря на антену (ефірний); другий – це з космосу (супутниковий); третій – це приймати зі шнурка (кабельний). Це ще називають типи прийому каналів. Завдяки вимірюванням телевізійного споживання компанією Nielsen, яким ми послуговуємося у вивченні теледивлення, ми знаємо не лише, що, коли і з ким дивляться люди, але також і те, яким типом прийому вони користуються при кожному телеперегляді.

Найпоширенішим є кабельний прийом. Тут варто розуміти – в межах однієї сім’ї і навіть на одному телевізорі можуть бути різні типи прийому каналів. Нижче я буду показувати саме обсяги споживання, а не просту наявність того чи іншого типу прийому. Тобто, це будуть обсяги часу, який люди витрачають, дивлячись телебачення через кабельних операторів. Зупинимося на даних за останні три роки, коли вимірюваннями в Україні вже займається Nielsen.



Сміливо можна сказати, що близько 60% споживання телебачення в Україні, припадає на кабельний тип прийому.

Загалом, як це сталося? Можливо, ви застали часи, коли на багатоповерхівках ще існували колективні антени. І, можливо, були свідками того, як їх захоплювали кабельні компанії. Інші кабельники по-різному використовували колодязі. Іншими словами, не важливо як це сталося, – але на певному етапі буття кабельне телебачення – це був дуже комфортний (а інколи – єдиний можливий) спосіб отримувати телеканали.

Можливо, ви також застали часи, коли у кабельників були власні телеканали – на яких вони півдня показували то MTV, то Cartoon Network, то якісь німецькі канали, то фільми з VHS-касет.

І от що відбувається зараз.

Подивимось, які канали дивляться українські глядачі, котрі включають для себе кабельний тип прийому (телеканали перераховані у порядку кількості часу, який провів глядач на тому чи іншому каналі).



Половину свого часу в кабельних мережах люди дивляться шість національних ефірних канали.

Але при цьому більш за все промо-радощів від кабельників отримують зарубіжні телеканали. «Сьогодні абоненти компанії дивляться більше 150 каналів», — пишається у своїх прес-релізах «Воля». У новинах – запуск телеканалів Eurosportnews та ексклюзивна трансляція Вімблдонського тенісного турніру на телеканалах Eurosport 1, Eurosport 2 і Eurosport 1HD. «Фільм місяця на TV1000 PREMIUM HD!», «Прем’єра на TV1000 MEGAHIT HD!», «Світова прем’єра на каналі «NATIONAL GEOGRAPHIC»!», — це емоції від кабельного оператора IpNet.

Отже, бачимо, що багато кабельних операторів помилково розуміє поведінку своїх абонентів, думаючи, що такі канали як Fox чи Eurosport можуть бути драйверами для покупки послуг кабельного провайдера. Переважній більшості телеглядачів потрібні українські топ-канали.

Але при цьому Fox’у, Eurosport’у та іншим Discovery, і навіть деяким російським телеканалам, українські кабельні провайдери платять за контент, який показують в своїх мережах, а думка про те, щоб платити українським виробникам контенту, викликає у них обурення.

Орест Білоскурський

- 22липня 2016

Мediasat
RATVODДата: П`ятниця, 26.08.2016, 20:37 | Повідомлення # 85
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
Восени в Тбілісі пройдуть

Дні Кабельного Телебачення Грузії




З 29 вересня по 01 жовтня 2016 року в Тбілісі пройде Міжнародна телекомунікаційна конференція-виставка
Дні Кабельного Телебачення Грузії
- «Третє тисячоліття Разом».


У конференції беруть участі діючі оператори кабельних мереж Грузії, професійні об'єднання і асоціації, представники Грузинської національної комісії з комунікації, виробники обладнання та представники телекомпаній. Також на конференції будуть присутні гості з Молдови, Латвії, Литви, Польщі, України, Росії, Білорусі, Вірменії, Азербайджану, Казахстану, Німеччини, Франції та інших країн.

Організатор конференції - «Союз кабельного телебачення Грузії».

Ключові теми:

> - Авторські та суміжні права. Сформований стан з авторських прав і шляхи боротьби з піратським розповсюдженням телеканалів в Грузії.
> - Цифрове мовлення. Оцінка і дослідження переходу на цифрове мовлення і відключення аналогового сигналу в Грузії.
> - IPTV. OTT. DTH і інші цифрові телебачення.
> - Цифрові технології. Розвиток і тенденції сучасних технологій.
> - Регулювання галузі.


Робочі мови: російська, грузинська. Організаторами буде забезпечено синхронний переклад
.

Отримати детальну інформацію та зареєструватися можна на офіційному сайті: www.cable-tv.ge

Слідкуйте за новинами конференції на офіційній сторінці в Facebook: www.facebook.com/CATVGeorgia

- 23 cерпня 2016

Редакція Мediasat


RATVODДата: Понеділок, 29.08.2016, 17:14 | Повідомлення # 86
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
У пакетах «Волі» з'явилися

ще два
пізнавальних канали




Нові ТВ-канали розкажуть телеглядачам про тварин і стиль життя.


Як говориться в прес-релізі компанії «Воля», абонентам телекомпровайдера тепер доступні до перегляду два нових телеканали
- «Фауна» та «Fine Living HD». Вони будуть доступні всім телеглядачам цифрового і інтерактивного ТВ «Волі».

Нагадаємо, на засіданні Національної ради від 2 червня телекомпанія «Алма» отримала три супутникові ліцензії для каналів «Фауна», а також «Наука» і «Терра». Два останніх вже доступні користувачам «Волі».

Тематичне наповнення телевізійного каналу «Фауна», як уже можна зрозуміти з його назви, буде складатися з документальних фільмів, телепрограм і ток-шоу про тваринний світ, авторських телепередач відомих біологів і натуралістів.

Телеканал «Fine Living HD» розрахований в основному на жіночу аудиторію. Його програми розкажуть глядачам про стиль життя та моду, події світського життя, благоустрій свого житла, кулінарії, спорту та вихованню дітей.

Нагадаємо, раніше в мережі «Воля» почав роботу телеканал АМС, мовлення якого здійснюється українською мовою.

Аліса Стоянова

- 29 cерпня 2016

Мediasat


RATVODДата: Вівторок, 06.12.2016, 11:08 | Повідомлення # 87
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
Українські канали з 1 січня стануть платними



1 січня в Україні набуває чинності законопроект №3504 «Про внесення змін до Закону України« Про телебачення і радіомовлення »
(щодо уточнення умов розповсюдження програм телерадіоорганізацій в складі універсальної програмної послуги)»
прийнятий Верховною Радою в жовтні і підписаний Президентом на початку листопада.


Таким чином, з нового року медіагрупи отримують право вимагати з операторів платного телебачення плату за мовлення каналів в їх мережах.

На даний момент медіагрупи озвучили мінімальну вартість свого контенту для мереж платного ТБ, при укладанні договорів в грудні цього року. Відзначимо, що канали продаються тільки пакетами.

Пакет каналів 1 + 1 media (6 каналів: «1 + 1», «2 + 2», «ТЕТ», «Плюсплюс», «Уніан ТБ» і «Бігуді») - 0,75 грн за 1 абонента в місяць.

Пакет каналів StarLightMedia (6 каналів: «СТБ», «ICTV», «Новий канал», «QTV», «М1» та «М2») - 0,75 грн за 1 абонента в місяць.
Пропозиція дійсна до 1 січня,з 1 січня вартість дистрибуції складе 1,5 грн за абонента.

Пакет каналів «Медіа Група Україна» (3 канали: «Україна», «НЛО TV» і «Індиго TV») - 0,45грн за 1 абонента в місяць.

Пакет каналів Inter Media Group (8 каналів: «Інтер», «НТН», «Мега», «Enter-фільм», «Піксель», «K1», «K2» і «Zoom») - 3 грн за 1 абонента в місяць.


Всі ціни, зазначені вище, мають одну обмовку - медіагрупи будуть погоджувати вартість з кожним провайдером в залежності від його абонентської бази.

За словами представників медіагруп, «ціни з 01 січня 2017 року можуть збільшитися в кілька разів».

Вартість дистрибуції у кабельних мережах також озвучив «5 канал» - 0,1 грн за одного абонента на місяць.

- 05 грудня, 2016.

Редакція Mediasat


RATVODДата: Середа, 07.12.2016, 19:59 | Повідомлення # 88
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
З 1 січня кабельні оператори Одеси припинять мовлення

низки
центральних українських телеканалів




Одеські кабельні оператори всерйоз мають намір зупинити мовлення
здебільшого центральних телеканалів України, повідомляє Інтерфакс.


Кілька операторів вже заявили про бажання припинити трансляцію каналів з 1 січня 2017 року.

За словами директора Союзу операторів телекомунікацій Одеси Станіслава Ясиневич, підвищення тарифів на оплату трансляції телеканалів втрачає сенс в їх використанні, так як абоненти просто переключаться на супутникове телебачення.

«Ми прийняли рішення, що 1 січня в 00:00 ми відключаємо канали», - заявив Ясиневич.

Так, до списку телеканалів, які готуються до відключення, входять: «5 канал», «Інтер», «СТБ», «Новий канал», телеканал «Україна», ICTV та «1 + 1» і ряд інших.

Примітно, що, з урахуванням відключення ще й практично всіх російських телеканалів, незабаром кабельним операторам просто нічого буде транслювати.

Нагадаємо, раніше вже повідомлялося, що з 1 січня ряд центральних телеканалів стануть платними для провайдерів. Особливо цікаво, що в переліку, які готуються до відключення телеканалів входить також «5 канал», що належить Петру Порошенко, який і підписував зміни в законопроект.

Микита Наумов

- 07 грудня, 2016




RATVODДата: Понеділок, 19.12.2016, 10:53 | Повідомлення # 89
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
Стали відомі деталі переговорів

медіа-груп і провайдерів




Mediasat вдалося ознайомитися з текстом пропозиції медіа-групи StarLightMedia
про умови ретрансляції кабельними операторами телеканалів.


Нагадаємо, у зв'язку зі зміною складу телеканалів, які входять до УПП, медіа-групи оголосили, що провайдерам доведеться платити за ретрансляцію їхніх телеканалів або вимкнути їх з мереж. Оператори визнали поправку до Закону щодо УПП несправедливою, а вимоги медіа-груп ультимативними і деструктивними для ринку.

Згідно із запропонованими умовами, провайдер повинен буде платити StarLightMedia 7500 грн в місяць за ретрансляцію 6 телеканалів групи (СТБ, «Новий канал», ICTV, M1, M2, QTV) - сума вказана в даному документі. Наскільки відомо, в залежності від розмірів абонентської бази провайдерам пропонують різну вартість оплати за контент. З 1-жовтня 2017 року медіа-група залишає за собою право переглянути вартість. Додаткова вартість, 1 грн за абонента, буде стягуватися за catch-up права. Обов'язковою умовою виступає те, що всі 6 каналів повинні входити в усі пакети провайдера, в т.ч. і соціальний, і не можуть бути представлені в якості окремого платного пакету, а транслюватися в якості Free TV в складі інших пакетів.

Також провайдер не має права змінювати частоти (номер позиції в абонентському меню). Винятком може стати варіант, при якому СТБ, «Новий канал», ICTV будуть в першій п'ятірці, а інші канали - у відповідних тематичних розділах.



Провайдери висловили своє обурення умовами договору, про що писав Mediasat, деякі заявили про готовність відключити телеканали медіа-груп. 15 грудня оператори представили Нацраді пропозицію втрутитися, заморозити набуття чинності законопроекту і відрегулювати ситуацію. Однак реалізувати на практиці ці дії буде проблематично, тому що вони суперечать законодавству України.



Ірина Сахно

- 16 грудня, 2016




RATVODДата: Середа, 21.12.2016, 22:45 | Повідомлення # 90
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
АМКУ перевіряє порушення конкурентного законодавства

кабельними операторами і медіагрупами




Антимонопольний комітет заявив про підозру ряду медіагруп і кабельних операторів
в порушенні антиконкурентного законодавства, повідомляє прес-реліз відомства
.


Питання піднялося відразу після внесення змін до закону «Про телебачення і радіомовлення», щодо програмної послуги. Як відомо, раніше операторів зобов'язували транслювати телеканали з чотирьох основних медіагруп, а вже з 1 січня наступного року обов'язкова трансляція торкнеться лише державних і місцевих каналів, а також каналів суспільного мовлення.

Раніше медіагрупи заявили, що відтепер трансляція їх телеканалів для кабельних операторів стане платною і буде здійснюватися за передоплатою.

«Антимонопольний комітет вважає, що повинні існувати прозорі проконкурентні комерційні умови, економічно обґрунтована модель визначення вартості продукту, який пропонується медіагрупами до продажу», - повідомили в АМКУ.

Перевірка порушень буде проводитися по так званих «сходах»: спочатку з'ясується, як медіагрупи складають пакети для операторів, а вже далі - як оператори надають ті самі пакети споживачеві.

У разі виявлення порушень до будь-якої зі сторін будуть застосовані санкції.

Микита Наумов

-21 грудня, 2016


Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Цифрове телебачення DVB » Цифрове Кабельне ТБ ( DVB - C )
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024