FORUM TV-SATП`ятниця
17.05.2024, 14:28

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Супутникові новини » СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти. (Профілактика. Неполадки. Аварії.)
СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти.
RATVODДата: П`ятниця, 01.05.2009, 01:10 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28377
Статус: Оффлайн
Запуски супутників

Проекти. Контракти. Профілактика. Неполадки. Аварії.




Всі, хто викладає новини будь-якого роду,

повинні виставляти посилання на першоджерело !!!


Посилання повинно виглядати так: і бути активним
RATVODДата: Середа, 11.11.2009, 12:37 | Повідомлення # 166
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28377
Статус: Оффлайн
Супутник " SIRIUS XM Radio-5 "

Підписаний контракт на запуск супутника "SIRIUS XM Radio-5"

Супутникова радіо-компанія Америки "SIRIUS XM Радіо", вчора оголосила про контракт на запуск супутника "XM-5".

Запуск намічений на 2010 рік з космодрому Байконур на Російському ракетоносії "Протон-м".

Після запуску, супутник буде встановлений в позицію 85West і обслуговуватиме абонентів по всій Північній Америці.

www.sat24.ru


kozakuaДата: Середа, 11.11.2009, 19:13 | Повідомлення # 167
V.I.P

Країна:
повідомлень: 3493
Статус: Оффлайн
"Amos-1" сменил название на «Intelsat-24»

Телекоммуникационный спутник «Amos-1», запущенный в 1996-ом году продолжит работу на орбите под новым именем «Intelsat-24».

Спутник до недавнего времени принадлежал Израилю и в своё время стал первым израильским спутником непосредственного телевещания и вёл свою работу в позиции 4 гр.з.д. Сейчас в этой орбитальной позиции успешно работают более новые спутники «Amos-2» и «Amos-3». В этом году «Amos-1» был продан известной компании «Intelsat» и пополнил орбитальный флот этого оператора.

В настоящее время КА «Intelsat-24» будет выполнять телекоммуникационные услуги на территории Восточной Азии. По сообщению израильских источников запас топлива позволит осуществлять вещание ещё несколько лет. Орбитальная позиция, где «Intelsat-24» продолжит свою работу пока неизвестна. В настоящий момент спутник находится в позиции 44 гр.в.д. и перемещается на восток.


Dreambox DM 7020 HD, Dreambox DM 800 HD Se HDD 2.5" 500 GB,AzBoX Elit HD HDD 3.5" 2 ТB ,DRE 4000
(90,85,80,75,66,60,53,39,36,31,19,16,13,9,4.8E - 4W)
RATVODДата: Четвер, 12.11.2009, 01:27 | Повідомлення # 168
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28377
Статус: Оффлайн
Супутники "ArabSat-5А" і "ArabSat-5B"

Уряд дозволив Міноборони провести запуск з космодрому Байконур

іноземних супутників зв'язку "ArabSat-5А" і "ArabSat-5B"

Розпорядження уряду від 2 листопада 2009 г N 1610-р дозволяє Міноборони використовувати на договірній основі космічні системи і комплекси військового призначення і залучати особовий склад військових частин для запусків з космодрому Байконур ракетами- носіями "Протон-М" з розгінними блоками "Бриз-М" космічних апаратів телекомунікаційного призначення ArabSat-5А і ArabSat-5B (Саудівська Аравія).

www.sat24.ru

Повідомляє:www.bit.prime-tass.ru


RATVODДата: Субота, 14.11.2009, 10:27 | Повідомлення # 169
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28377
Статус: Оффлайн
Супутник Thor 6, 1.8°E

Супутник почав тестування у позиції 1.8 East.

Частотний план.

Карти покриття :


європейський промінь ( K2 )


скандінавський промінь ( K1 )



RATVODДата: Субота, 14.11.2009, 10:38 | Повідомлення # 170
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28377
Статус: Оффлайн
"Інтерсупутник" здав позицію

СВІТЛАНА СЕРОВА
© ComNews
13.11.2009

Міжнародна організація космічного зв'язку "Інтерсупутник" передала право на використання
частотних привласнень в позиції
17 градусів с.д. ізраїльському операторові Spacecom.
Договір заключений на 15 років з можливістю подальшої пролонгації.

Ізраїльський оператор супутникового зв'язку Space-Ccommunication Ltd. (Spacecom) володіє супутниковим угрупуванням AMOS. У неї входять два борти: AMOS-2 і AMOS-3, розташовані за схемою co-location в одній орбітальній позиції, - 4 градуси з.д. AMOS-1, запущений в травні 1996 р., працював до середини 2008 р.

У липні 2008 р. ВАТ "Інформаційні супутникові системи" імені академіка М.Ф. Решетнева" (ІСС) уклало контракт з Spacecom на постачання геостаціонарної зв'язкової супутникової системи AMOS 5. Космічний апарат має бути виготовлений і виведений на орбіту в кінці 2010 р. Він займе позицію 17 градусів с.д.

"Сподіваємося, що ІСС зробить якісний апарат, який відповідатиме високим вимогам іноземного замовника, - говорить генеральний директор VSAT-оператора "Телепорт-сервіс" Віталій Крамарь. - Цікавий сам прецедент володіння компанією "Інтерспутник" орбітально-частотними ресурсами. У Російській Федерації, на відміну від багатьох західних країн, орбітальними крапками володіє виключно держава, а право встановлювати в цих крапках комічні апарати належить лише державним організаціям. Це спадщина минулої епохи".

З точки зору міжнародного права правами на орбітальний ресурс володіють держави, а не компанії і організації. "Проте група держав може заявити супутникові мережі на користь міжнародної організації (який, наприклад, є "Інтерспутник"), - говорить директор міжнародного відділу "Інтерспутника" Віктор Вещунов. - До недавнього часу цим займалася адміністрація зв'язку Білорусії, але з 25 червня ця функція перейшла до Росії".

За останні декілька місяців "Інтерспутник" подав в Бюро радіозв'язки Міжнародного Союзу радіозв'язку заявки на здобуття частотних привласнень для мереж ще в чотирьох орбітальних позиціях. За словами Віктора Вещунова, після того, як звернення "Інтерспутника" буде опубліковано, організації належить скоординувати майбутні мережі з компаніями, привласненнями, що володіють, в сусідніх крапках. Ця процедура може зайняти 5-7 років. Після того, як всі умови будуть обумовлені, позиція буде закріплена за "Інтерспутником". Питання про передачу прав на використання мереж в позиціях організації вирішують Пораду і Експлуатаційний комітет "Інтерспутника". Які вже дали вказівку дирекції робити всі необхідні заходи для забезпечення успішної реалізації таких проектів.

Зокрема, "Інтерспутник" продовжує розвивати співпрацю з багатолітнім партнером компанією Asia Broadcast Satellite (ABS), яка експлуатує у позиції 75 градусів с.д. супутник ABS-1.

У 1995 р. компанії Lockheed Martin і Intersputnik організували спільне підприємство і запустили в позицію 75 градусів в.д. супутник LMI-1, розповів репортерові ComNews Віктор Вещунов. У 2000 р. сталася реструктуризація, а в 2006 р. - Lockheed Martin-Intersputnik разом зі своїм єдиним бортом і позицією перейшла до компанії ABS. LMI-1 був перейменований в ABS-1. Близько двох місяців тому в цю ж точку ABS поставила колишній корейський борт ABS-1A. Зроблено це було не з метою комерційної експлуатації, а аби захистити отримані частотні привласнення. Крім того, ABS вже почала виробництво нового супутника ABS-2 на заміну тому, що діє.

"Напевно, здача в оренду тимчасово не задіяних орбітальних позицій - це непогане рішення з комерційної точки зору, - міркує генеральний директор супутникового оператора "РуСат" Сергій Алимов. - Проте тут існують і "підводні камені" і все залежить від юридичного опрацювання питання. Адже по аналогії з російським земельним законодавством, де можливий викуп орендарем земельної ділянки, узятої в довгострокову оренду, тут також можлива ситуація, коли орендар, вклавши досить засобів в розвиток орбітальної позиції, може поставити питання про постійне закріплення цієї позиції за собою, мотивуючи це тим, що дана позиція не використовувалася довгий час на користь РФ і означає, по суті, не потрібна РФ. Сподіваюся, що юристи "Інтерспутника" добре підготовлені по даній проблематиці і здача в тривалу оренду орбітальних крапок не перетвориться банально на їх фактичний продаж".



RATVODДата: Субота, 14.11.2009, 21:43 | Повідомлення # 171
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28377
Статус: Оффлайн
Запуски цього місяця: Листопад 2009

Цього місяця запланований запуск трьох нових супутників,

два з яких самі очікувані цього року.

Новий виток в розвитку супутникового телебачення і Інтернету чекає нас із запуском цих супутників.

Зустрічаємо самі очікувані супутники цього року:

Супутник: Intelsat 15

Запуск супутника "Intelsat 15" намічений на 29 листопада
з космодрому "Байконур" що в Казахстані, ракета "Зеніт".

"Intelsat 15" замінить супутник "Intelsat 709" такою, що відслужила свій термін у позиції 85Е. Супутник має 22 потужних транспондера Ku-диапазона, які будуть направлені на Близький Схід, Індійський океан і Росію, 4 транспондери із смугою 36 Мгц, хоча раніше планувалося 6, але в "Intelsat" вирішили, що ринок Близького Сходу перспективніший, ніж в Росії.

Замовником є компанія "Intelsat", яка проводить оновлення свого угрупування, а виробником Orbital Sciences Corporation, що використовує для цього власну платформу STAR-2. Компанія "Оріон Експрес" оголосила про плани по цьому супутнику, а саме нова DTH-платформа "Континент ТБ".

Компанія "РуСат" теж оголосила про свої плани на даний борт, компанія організовуватиме супутниковий Інтернет через даний супутник у форматі DVB-S2 для юридичних осіб, а приватні особи отримають Інтернет через нинішніх провайдерів причому, у тому числі і двосторонній з недорогим устаткуванням в районі 15-20 тисяч.

Карти покриття:

Технічні характеристики:

Супутник: Eutelsat W7

Європейський телекомунікаційний космічний апарат "Eutelsat W7"

виготовлений європейським супутнико-будівельним концерном

"Алкатель Аленія Спейс" (Alcatel Alenia Space) на базі

платформи "Спейсбас-4000С4" (Spacebus-4000C4).

При стартовій масі в 5,6 тонн космічний апарат несе 70 транспондерів (стволів ретрансляції) Ku-диапазона, які в шести променях віщатимуть на Європу, Росію, Африку, Близький Схід і Центральну Азію.

24 транспондери W7 у фіксованому промені будуть виділені для безпосереднього телерадіомовлення на території Росії і України на додаток до W4, а 12 транспондерів працюватимуть в промені, що перенацілюється. Для широкосмугових послуг буде виділено до 27 транспондерів, які прийдуть на заміну ємкості SESAT 1.

Пуск ракети космічного призначення "Протон-М" з розгінним блоком "Бриз-М" і європейським телекомунікаційним
космічним апаратом
"Eutelsat W7" планується виконати 23 листопада 2009 року з космодрому Байконур.

Такі компанії як "Триколор ТБ" і "NTV Plus" вже оголосили про розширення своїх ємкостей, на яких з'являться нові телеканали.

Карти покриття:

Супутник: Intelsat 14

"Intelsat 14" буде в орбітальній позиції 45West.

З тим аби забезпечити надання послуг замовникам в Америці і Європі. Новий супутник буде оснащений 40 C-диапазона і 22 транспондерів Ku-диапазона.

Запуск супутника призначений на 14 листопада, Ракето-носієм "Atlas 5" з космодрому на мисі Канаверал.

Карти покриття:

www.sat24.ru Рубрика: Запуски місяця


RATVODДата: Субота, 14.11.2009, 21:46 | Повідомлення # 172
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28377
Статус: Оффлайн
Супутник "Intelsat 14"

Сьогодні повинен був відбутися

запуск супутника "Intelsat 14".

На даний момент пуск зупинений, новий час запуску не відомий.

Стежити за трансляцією запуску можна тут: www.spaceflightnow.com


RATVODДата: Понеділок, 16.11.2009, 13:41 | Повідомлення # 173
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28377
Статус: Оффлайн
Супутник " Eutelsat W7 "

На космодромі Байконур продовжується підготовка до запуску Російської ракети "Протон-М"
з розгінним блоком "Бриз-М" і європейським космічним апаратом W7.

В неділю, 15 листопада, космічна головна частина (КГЧ), що складається із зістикованих розгінного блоку "Бриз-М" і космічного апарату W7 («Дабл Ю 7») під головним обтічником, була перевезена в зал збірки з ракетою "Протон-М". Після завершення транспортування головна частина була пристикована до ракети-носія.

Сьогодні в монтажно-випробувальному корпусі майданчика 92А-50 космодрому проводяться спільні перевірки системи управління розгінного блоку "Бриз-М" і системи управління ракети-носія "Протон-М". Виконуються автономні випробування бортовий цифровий обчислювальний комплекс розгінного блоку. На головну частину встановлюється термочехол.

Контракт на запуск з використанням ракети «Протон-М» уклало російсько-американське спільне підприємство International Launch Services Inc. (ILS). Власником контрольного пакету в ILS є Державний космічний науково-виробничий центр імені М.В. Хрунічева, розробник і виробник ракети-носія «Протон» і розгінного блоку «Бриз-М».

Пуск ракети космічного призначення "Протон-М" з розгінним блоком "Бриз-М" і європейським телекомунікаційним космічним апаратом «Дабл Ю 7» запланований на 23 листопада 2009г.

www.sat24.ru

Повідомляє: Прес-служба "ГКНПЦ ім. М.В. Хрунічева"


RATVODДата: Понеділок, 16.11.2009, 17:53 | Повідомлення # 174
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28377
Статус: Оффлайн
" Asiasat - 2 " став « Amos - 5i »

Офіційний сайт ізраїльського супутникового оператора «Spacecom» повідомив,
що
в січні в позиції 17 гр.с.д. почне роботу супутник «Amos-5i».

Супутник працюватиме в C-діапазоні на пан-африканський регіон в широкому промені, в ku-діапазоні мовлення буде в регіональному промені.
Супутник надаватиме різні телекомунікаційні послуги, в т.ч. DTH-телемовлення і VSAT.
У 2011-ому році супутник буде замінений на новий КА - «Amos-5» в разі успішного запуску.
За інформацією сайту flysat.com майбутнім супутником «Amos-5i» є КА «Asiasat-2», який недавно був замінений у позиції 100,5 гр.с.д. «Asiasat-5».
Зараз «Asiasat-2» рухається на захід.


RATVODДата: Понеділок, 16.11.2009, 18:48 | Повідомлення # 175
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28377
Статус: Оффлайн
У позицію 75Е встановлять супутник Eutelsat W76

Європейський супутниковий оператор "Eutelsat" значною мірою сприяв орбітальній позиції 75Е.

Супутник "Eutelsat W76" переміститься в позицію, 75Е і працюватиме спільно з супутниками ABS 1 і АБС 1A.

www.sat24.ru

Повідомляє:www.parabola.cz


RATVODДата: Понеділок, 16.11.2009, 18:50 | Повідомлення # 176
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28377
Статус: Оффлайн
Супутник "Eutelsat W76"

Супутник "Eutelsat W76" Після установки в позицію 75Е,

буде перейменований в ABS-1B



RATVODДата: Понеділок, 16.11.2009, 18:52 | Повідомлення # 177
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28377
Статус: Оффлайн
Супутник " NSS - 12 "

Супутник "NSS-12" Почав тестування в позиції 58.6Е



RATVODДата: Понеділок, 16.11.2009, 18:55 | Повідомлення # 178
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28377
Статус: Оффлайн
Супутник "Intelsat 15"

На космодромі Байконур продовжуються інтенсивні роботи з підготовки до запуску ракети космічного призначення "Зеніт-2SБ" з розгінним блоком ДМ-slБ і телекомунікаційним космічним апаратом "Інтелсат-15".

В неділю, 15 листопада, в монтажно-випробувальному корпусі майданчика 31 космодрому почалася збірка космічної головної частини - супутник "Інтелсат-15" був встановлений на перехідній відсік (диспенсер).

Сьогодні збірка головної частини продовжується. Протягом дня планується провести стиковку космічного апарату з розгінним блоком ДМ-slБ. Після завершення монтажних робіт буде проведена збірка схеми для проведення перевірки електричних з'єднань.

Ракета "Зеніт-2SБ" знаходиться в монтажно-випробувальному корпусі майданчика 42 космодроми. Сьогодні на ній виконуються електричні випробування системи управління.

www.sat24.ru

Повідомляє: Прес-служба КЦ "Південний"


RATVODДата: Вівторок, 17.11.2009, 09:44 | Повідомлення # 179
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28377
Статус: Оффлайн
Нові подробиці позиції 75Е.

Eutelsat і ABS об'єднали зусилля.

Супутникові оператори Eutelsat Communications і Asia Broadcast Satellite (ABS) підписали стратегічну угоду про комерційну співпрацю в позиції 75 градусів в.д.

Право на використання частотних привласнень в цій точці ABS отримала від Міжнародної організації космічного зв'язку "Інтерспутник".

"Позиція 75 градусів с.д. - білоруська, - пояснив репортерові ComNews регіональний директор Eutelsat в Росії і СНД Микола Орлов. - "Інтерспутник" використовує її за угодою, оскільки Білорусія входить в цю організацію. Eutelsat же належить позиція 76 градусів с.д. Оскільки працювати в таких позиціях двом бортам різних компаній неможливо, було прийнято рішення про спільне використання прав".

В рамках угоди Eutelsat переведе борт Eurobird-4 в позицію 75 градусів с.д. до що вже стоїть там ABS-1 і ABS-1A. Таким чином ємкість в позиції буде збільшена на 8 транспондерів Ku-діапазону для роботи на ринках Близького Сходу, Середньої Азії і Росії. Eurobird-4 буде перейменований в W75 для клієнтів Eutelsat і в ABS-1B для клієнтів ABS. Він працюватиме в цій позиції до запуску борту ABS-2, який очікується в 2012 р.

Для Eutelsat це не перший подібний проект. Аналогічним чином оператор вже працює з ФГУП "Космічний зв'язок" (ГПКС) в крапці 53 градуси с.д.

"Це угода з ABS ще раз підкреслює прагнення Eutelsat розвивати партнерства з супутниковими операторами, аби забезпечити оптимальне використання орбітального ресурсу для абонентів, - відзначив глава Eutelsat Мішель де Розен. - Ми раді почати комерційну діяльність в позиції 75 градусів в.д. в партнерстві з ABS і сподіваємося, що співпраця з оператором буде міцною і тривалою".

Глава ABS Том Чой назвав підписання угоди історичною подією. "Борт W75/ABS-1B принесе додаткову ємкість Ku-диапазона в цю позицію, де потреба в нім дуже велика, - відзначив він. - Тепер наші клієнти зможуть почати розвивати бізнес, використовуючи цю позицію, на два з половиною роки раніше, не дождаясь запуску борту ABS-2".

"Це новий поворот в долі Eutelsat W76 (у дівоцтві Hot Bird 3 - ім'я яке він отримав при запуску в далекому 1997 р., а потім даний борт встиг побувати і Eurobird 10, Eutelsat 2-F9, Eurobird 4, Eutelsat W76, а тепер ось і W75/ABS-1B), - говорить генеральний директор супутникового оператора "Сетьтелеком" Сергій Пехтерев. - Його нинішній технічний стан - нахил орбіти в 0,5 градуса - тобто він може працювати лише з антенами, що мають трекінг, і з 2 променів працездатний лише один Wide Beam в Кu-діапазоні, з 8 транспондерами з 20, які були працездатні при запуску ІСЗ". Він відзначає, що співпраця двох операторів носить більше політичний, чим комерційний характер.

"В цього альянсу можуть бути дуже далекі і успішні перспективи, - говорить Сергій Пехтерев. - Що стосується комерції, хоч промінь Eutelsat W76 і направлений зараз на ринок Середньої Азії і Середнього Сходу з поки що дефіцитом сегменту, але успішний запуск 29 жовтня NSS-12 в точку 57E повинен сильно зменшити цей дефіцит. Поки комерційний аспект даної операції може бути лише для організації магістральних каналів між телепортами і при роздачі недорого Інтернету, у тому числі однобічного".

На думку генерального директора VSAT-оператора "Телепорт-сервіс" Віталія Крамаря, ця співпраця може стати прикладом по ефективному використанню орбітальних позицій для російських підприємств. "Хочеться побачити подібну взаємодію і на вітчизняних підприємствах, що експлуатують російські крапки, наприклад, в домовленостях по тимчасовому завантаженню орбітально-частотного ресурсу 80 градусів, - відзначив він. - Як мінімум ще рік, в цій стратегічній для Росії крапці, в дефіцитному Ku-диапазоне, продовжуватиме експлуатацію супутник знаходиться в аварійному стані і працездатний лише декілька годин на добу".

В той же час, на думку першого заступника генерального директора супутникового оператора "РуСат", Олега Ватуліна, крапка 75 градусів і сама прекрасно личить для надання послуг на території Росії. "Мабуть, західні оператори все ж бачать в Росії перспективи і не хочуть відставати від конкурентів, - міркує він. - В будь-якому разі це буде хороша підмога в розвитку міжнародного супутникового угрупування. Вже на даний момент крапка 75 градусів має вельми солідне оточення. Викликає жаль лише мала кількість транспондерів. Настав час для вибору орбітальної крапки в районі 70-95 градусів для створення багатосупутникової орбітальної позиції для розвитку мультисервисных послуг, по аналогії з європейськими".

Карта покриття супутника "Eutelsat W76"

коли він знаходився у позиції 76.Е

www.sat24.ru

Повідомляє:www.comnews.ru


RATVODДата: Середа, 18.11.2009, 10:52 | Повідомлення # 180
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28377
Статус: Оффлайн
Супутник "Eutelsat W7"

Опубліковані уточнені карти

Європейського, Російського і рухливого променя.

Європейський промінь:

Російський промінь:

Рухливий промінь:

www.sat24.ru


Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Супутникові новини » СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти. (Профілактика. Неполадки. Аварії.)
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024