FORUM TV-SATВівторок
07.05.2024, 12:30

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Супутникові новини » СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти. (Профілактика. Неполадки. Аварії.)
СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти.
RATVODДата: П`ятниця, 01.05.2009, 01:10 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28374
Статус: Оффлайн
Запуски супутників

Проекти. Контракти. Профілактика. Неполадки. Аварії.




Всі, хто викладає новини будь-якого роду,

повинні виставляти посилання на першоджерело !!!


Посилання повинно виглядати так: і бути активним
RATVODДата: Четвер, 29.10.2009, 23:15 | Повідомлення # 151
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28374
Статус: Оффлайн
Супутники "NSS-12" і "THOR 6"

Вдалий запуск

29 жовтня 2009р в 23:00 мск (21:00 CET) проведено успішний запуск
ракети-носія
Ariane 5 з супутниками Thor 6 і NSS 12 на борту.

Супутник Thor 6 має на борту 36 транспондерів Ku-band і замінить супутник Thor 3 у позиції 0.8 West. 20 транспондерів працюватимуть в європейському промені і 16 - в скандінавському промені.
Супутник NSS 12 має на борту 40 C-band і 48 Ku-band транспондерів і замінить супутники NSS 703 і NSS 5 у позиції 57 East.

Карти покриття NSS 12.



RATVODДата: Четвер, 29.10.2009, 23:28 | Повідомлення # 152
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28374
Статус: Оффлайн
Космічний апарат «Інтелсат-15»

встановлений на робоче місце

На космодромі Байконур почалися роботи з американським телекомунікаційним космічним апаратом «Інтелсат-15» (Intelsat-15), напередодні доставленим на Байконур.

Сьогодні вранці в монтажно-випробувальному корпусі майданчика 31 прошла вивантаження космічного апарату з контейнера і установка на робоче місце в чистовій камері монтажного корпусу.
Після завершення монтажних операцій іноземні фахівці за підтримки розрахунків космічного центру «Південний» приступили до прокладки комунікацій між супутником і наземним устаткуванням. Після перевірки ліній почнуться автономні випробування космічного апарату Intelsat 15.

Пуск ракети космічного призначення «Зеніт-2SБ» з розгінним блоком «ДМ-slБ» і американським телекомунікаційним космічним апаратом Intelsat 15 запланований на кінець листопада 2009 року.

roscosmos.ru


RATVODДата: П`ятниця, 30.10.2009, 13:35 | Повідомлення # 153
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28374
Статус: Оффлайн
Супутник "Eutelsat W7"

Розгінний блок «Бриз-М» для запуску європейського

космічного апарату «Eutelsat W7» доставлений на Байконур

Розгінний блок «Бриз-М», який використовуватиметься як четвертий рівень ракети космічного призначення «Протон-М» для виведення на орбіту космічного апарату W 7 («Eutelsat W7»), доставлений сьогодні на космодром Байконур важким транспортним літаком АН 124-100 російськоъ авіакомпанії «Політ».

Після розвантаження, контейнери з РБ доставлять на майданчик 92 космодроми в споруду 92А-50 («МІК»), де вже повним ходом йде підготовка ракети - носія «Протон» і космічного апарату «Eutelsat W7» до запуску.

Пуск ракети космічного призначення "Протон-М" з розгінним блоком "Бриз-М" і європейським телекомунікаційним космічним апаратом "Eutelsat W7" планується виконати в кінці листопада 2009 року.

www.sat24.ru

Повідомляє: Прес-служба "Роскосмосу"


RATVODДата: П`ятниця, 30.10.2009, 17:59 | Повідомлення # 154
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28374
Статус: Оффлайн
Супутник " Intelsat 15 "

На Байконурі проводиться збірка ракети « Зеніт »

для запуску космічного апарату « Інтелсат-15 »

На космодромі Байконур продовжуються роботи з підготовки до запуску ракети космічного призначення «Зеніт-2SБ» з розгінним блоком «ДМ-slБ» з американським телекомунікаційним космічним апаратом «Інтелсат-15» (Intelsat 15).

Сьогодні в монтажно-випробувальному корпусі майданчика 42 проводиться збірка ракети «Зеніт-2SБ» - виконується стиковка першого і другого рівнів ракети.

Призначений для цього пуску розгінний блок «ДМ-slБ» проходит автономні випробування на майданчику 254 космодроми.

Пуск ракети космічного призначення «Зеніт-2SБ» з розгінним блоком «ДМ-slБ» і американським телекомунікаційним космічним апаратом Intelsat 15 запланований на кінець листопада 2009 року.

www.sat24.ru

Повідомляє: Прес-служба КЦ "Південний" і "Роскосмосу"


RATVODДата: Вівторок, 03.11.2009, 00:43 | Повідомлення # 155
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28374
Статус: Оффлайн
Телекомунікаційний супутник ProtoStar-1

куплений компанією Intelsat

Intelsat, оператор супутникових послуг, став переможцем аукціону, який відбувся 29 жовтня 2009р.
Предметом аукціону був супутник ProtoStar-1, якого продали за 210 млн доларів.

Після завершення покупки, супутник буде перейменований в Intelsat 25 і поповнить усесвітній флот телекомунікаційних супутників Intelsat, які надають послуги в регіоні Атлантичного Океану.

ProtoStar-1 побудований компанією Space Systems Loral, має 22 транспондери в Ku діапазоні і транспондери в C діапазоні. Запущений на орбіту в липні 2008 р., термін служби 16 років.

Intelsat сподівається на закриття транзакції впродовж найближчих 30 днів.

www.sat.net.ua по матеріалах satkurier.pl


RATVODДата: Вівторок, 03.11.2009, 18:48 | Повідомлення # 156
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28374
Статус: Оффлайн
Супутник KazSat-2 практично готовий

Об'єм виконаних робіт із створення другого казахстанського супутника зв'язку і мовлення KazSat-2
складає 80%, повідомив президент АТ «Республіканський центр космічного зв'язку
і електромагнітної сумісності радіоелектронних засобів»
Віктор Лефтер.

Перший казахстанський супутник KazSat був запущений в червні 2006 року з космодрому Байконур. Контракт на виготовлення і запуск першого казахстанського геостационарного космічного апарату був підписаний в січні 2004 року Державним космічним науково-виробничим центром імені Хрунічева. Контракт передбачає створення наземної інфраструктури для управління і контролю за польотом космічного апарату, а також навчання і підготовку національних кадрів.

KazSat - перший космічний апарат для Казахстану, із запуском і експлуатацією якого почалася реалізація космічних програм країни. Основні принципи і умови співпраці по створенню супутника KazSat, виведенню його на геостационарную орбіту і створенню на його базі казахстанської космічної системи зв'язку і мовлення визначені в угоді між урядом РФ і урядом Казахстану, який було підписано 18 січня 2005 року в Москві.

Термін активного існування супутника був визначений в 10 років. Він мав 12 активних транспондерів, чотири з яких повинні були забезпечувати безперервне телемовлення, і вісім стволів для фіксованого зв'язку в Ku діапазоні із смугою ретрансляції кожного транспордера 72 Мгц, а так само 2 резервних транспордера, здатних забезпечувати безперервне телемовлення.

Проте, 8 червня минулого року сталася нештатна ситуація з супутником, що перервала мовлення на території Казахстану, яка виникла із-за проблеми в роботі системи управління космічним апаратом. У зв'язку з технічною несправністю і щоб уникнути зіткнення його з іншими космічними апаратами, що функціонують на геостационарной орбіті, за узгодженням із зацікавленими сторонами, 14 серпня поточного року супутник перекладений на орбіту поховання і відключений. В даний час ведуться всі необхідні роботи, направлені на здобуття страховки за космічний апарат KazSat.

Роботи із створення другого казахстанського супутника зв'язку і мовлення KazSat-2 проводяться відповідно до підписаного в 2006 році договору між АТ «Республіканський центр космічного зв'язку і електромагнітної сумісності радіоелектронних засобів» і ГКНПЦ імені Хрунічева.

З врахуванням нештатної ситуації, що сталася на супутнику KazSat, розробником KazSat-2 - ГКНПЦ імені Хрунічева за узгодженням з казахстанською стороною прийняті необхідні заходи по модернізації системи управління, якісному поліпшенню характеристик і підвищенню надійності функціонування створюваного супутника. В даний час прийнято доповнення до існуючого Договору, що передбачає надання розробником гарантій якості і надійності створюваного KazSat-2, а також відповідальність розробника при настанні страхового випадку після запуску космічного апарату на орбіту і передачі його в експлуатацію казахстанській стороні.

Запуск створюваного КА KazSat-2 запланований на грудень 2010 року.

Відповідно до Стратегічного плану Національного космічного агентства Казахстану в поточному році ведуться роботи по розробці і узгодженню технічної подоби супутника зв'язку і мовлення KazSat-3.

profit.kz


RATVODДата: Вівторок, 03.11.2009, 18:53 | Повідомлення # 157
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28374
Статус: Оффлайн
Успішний старт найпотужнішої

європейської ракети-носія "Аріан-5" (відео)

З космодрому Куру у Французькій Гвіані успішно стартувала найпотужніша
європейська ракета
"Аріан-5" з двома телекомунікаційними супутниками на борту
.

Екваторіальний космодром Куру найзручніше місце для запуску ракет. Поля падіння - простори Атлантики, а додаткову потужність ракеті дає сама Земля.



RATVODДата: Вівторок, 03.11.2009, 23:19 | Повідомлення # 158
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28374
Статус: Оффлайн
ВАТ «Інформаційні супутникові системи»

приступило до створення супутників

« Експресс-АМ5 » і « Експресс-АМ6 »

27 жовтня 2009 року ВАТ «Інформаційні супутникові системи» імені академіка М.Ф. Решетнева»
приступило до створення телекомунікаційних космічних апаратів «Експресс-АМ5» і «Експресс-АМ6»
для державного оператора супутникового зв'язку Росії ФГУП «Космічний зв'язок» (ГПКС).

Контракт на ці супутники між ГПКС і ВАТ «ІСС» був підписаний 12 серпня поточного року за підсумками відкритого конкурсу. Він передбачає проектування, розробку, виготовлення, випробування, підготовку до запуску і здачу в експлуатацію на орбіті супутників «Експресс-АМ5» і «Експресс-АМ6».
Нові космічні апарати будуть створені ВАТ «Інформаційні супутникові системи» імені академіка М.Ф. Решетнева» спільно з підприємствами кооперації. Супутники дозволять створити необхідну інфраструктуру для забезпечення населення країни доступним багатопрограмним цифровим телевізійним і радіомовленням. Космічні апарати «Експресс-АМ5» і «Експресс-АМ6» призначені також для вирішення завдань рухливого президентського і урядового зв'язку, надання пакету мультисервисных послуг (цифрове телерадіомовлення, телефонія, відеоконференцзв'язок, передача даних, доступ до мережі Інтернет) і для створення мереж зв'язку на основі технології VSAT.
На борту космічних апаратів будуть встановлені транспондери C-, Ku-, Ka- і L-диапазона. Гарантійний термін активного існування супутників складе 15 років, потужність, що виділяється на корисне навантаження, - не менше 14 кВт. Планується, що КА «Експресс-АМ5» і «Експресс-АМ6» будуть виведені на орбіту в 2012 році.

roscosmos.ru


RATVODДата: Вівторок, 03.11.2009, 23:30 | Повідомлення # 159
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28374
Статус: Оффлайн
Eutelsat W7 буде запущений 23 листопада 2009 року

20 жовтня 2009 року супутник Eutelsat W7 доставлений на російський космодром Байконур в Казахстані
і в даний час проводяться завершальні підготовки до запуску, який, по повідомленню пресслужби Eutelsat,
запланований на 23 листопада 14:22 UTC (16:22 по Києву)
.

Супутник W7 побудований за замовленням оператора Eutelsat компанією Thales Alenia Space. W7 є найбільшим супутником, він замінить W4 у позиції 36E, де більш ніж в два рази збільшить доступну ємкість.

W7 оснащений 70 транспондерами і 5 променями, він забезпечить покриття Росії і Африки, Європи, Близького Сходу і Центральної Азії.

Чергові чотири супутники будуть запущені на орбіту до кінця 2011 р. (W3B, КА-sat, W3C і ATLANTIC BIRD 7).

Характеристики W7:

Виробник - Thales Alenia Space
Платформа - Spacebus 4000 C4
Маса - 5600 кг
Термін служби: 15 років

www.sat.net.ua


RATVODДата: Вівторок, 03.11.2009, 23:32 | Повідомлення # 160
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28374
Статус: Оффлайн
Eutelsat W7 буде запущений 23 листопада 2009 року

20 жовтня 2009 року супутник Eutelsat W7 доставлений на російський космодром Байконур в Казахстані
і в даний час проводяться завершальні підготовки до запуску, який, по повідомленню пресслужби Eutelsat,
запланований на 23 листопада 14:22 UTC (16:22 по Києву)
.

Супутник W7 побудований за замовленням оператора Eutelsat компанією Thales Alenia Space. W7 є найбільшим супутником, він замінить W4 у позиції 36E, де більш ніж в два рази збільшить доступну ємкість.

W7 оснащений 70 транспондерами і 5 променями, він забезпечить покриття Росії і Африки, Європи, Близького Сходу і Центральної Азії.

Чергові чотири супутники будуть запущені на орбіту до кінця 2011 р. (W3B, КА-sat, W3C і ATLANTIC BIRD 7).

Характеристики W7:

Виробник - Thales Alenia Space
Платформа - Spacebus 4000 C4
Маса - 5600 кг
Термін служби: 15 років

www.sat.net.ua


RATVODДата: Середа, 04.11.2009, 00:03 | Повідомлення # 161
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28374
Статус: Оффлайн
Telenor запустив Thor 6

Норвезький оператор Telenor успішно запустив геостационарный супутник Thor 6.
Апарат буде встановлений в позиції 1 градус західної довготи.

Борт Thor 6 був запущений з космодрому Гвіана ракетою-носієм Ariane 5 ECA. Перш ніж супутник буде встановлений у позиції 1 градус західної довготи і почне надавати послуги, він пройдет ретельне тестування працездатності всіх систем.

Із запуском в експлуатацію Thor 6 в позиції Teleonor отримає 71 транспондер, і зможе розширити супутникове мовлення.

"Thor 6 - це типовий регіональний супутник, - говорить генеральний директор супутникового оператора "Сетьтелеком" Сергій Пехтерев. - Апарат середнього класу всього з одним променем Кu- діапазону орієнтованим строго на Скандинавію і Балтіку, але з хорошою потужність, що говорить про його орієнтацію на телемовлення, у тому числі ТВЧ".

"З введенням в експлуатацію цього апарату для Скандинавії буде розширена ємкість для надання широкосмугових послуг на базі VSAT-сетей, - відзначає генеральний директор супутникового оператор Сергій Алимов. - Це зайвий раз доводить ту, що високу зажадалася такого роду послуг, навіть в країнах з високорозвиненою телекомунікаційною інфраструктурою. Мені, як представникові оператора, що працює в Росії на подібному ринку, залишається лише заздрити колегам з Європи, що отримали в своє розпорядження додаткові 36 транспондерів".

На думку генерального директора VSAT-оператора "Телепорт-сервіс" Віталія Крамаря, запуск Thor 6 може служити прикладом мирної, ефективної глобальної міжнародної інтеграції в складному технологічному проекті. "Уявіть собі територію цього виробничого процесу - запуск двох інкапсульованих супутників Thor 6 і NSS-12 здійснений в Гвіані в Південній Америці, - говорить він, - Thor 6 належить норвезькому Теленору, виробила його Thales що складається з італійських, французьких, бельгійських і американських співробітників, за участю консультантів з міжнародного Intelsat, в який входить близько 100 країн. А Росія взяла участь в цьому проекті, перевозячи Thor 6 з французької Ніцци нашим літаком АН-124. У таких проектах високоякісні результати досягаються бажанням синергії".

СВІТЛАНА СЕРОВА
© ComNews


RATVODДата: Субота, 07.11.2009, 00:12 | Повідомлення # 162
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28374
Статус: Оффлайн
Контракт на створення першого

азербайджанського супутника

буде підписаний до кінця листопада

Контракт на запуск першого національного космічного телекомунікаційного супутника Азербайджану (Azerspace) буде підписаний до кінця листопада, сказав в п'ятницю на прес-конференції в штаб-квартирі партії "Ені Азербайджан" міністр зв'язку і інформаційних технологій Алі Аббасов.

Переможцем тендеру на створення супутника стала американська компанія Orbital Sciences Corporation.

За словами міністра, в даний час ведуться переговори з виконавцем проекту і страховою компанією. У первинному варіанті контракту запуск супутника передбачалося здійснить за допомогою американської ракети-носія "Фалкон". Але у зв'язку з тим, що американський проект затримується, ведуться переговори з Укроборонсервісом по виведенню супутника Azerspace на ракетоносії Зеніт, який добре зарекомендував себе в цій галузі.

Вартість супутника, за даними МСИТ, складе порядка 163 мільйони манатов. Будівництво самого супутника обійдеться в суму близько 87 мільйонів манатов, 40 мільйонів манатов буде витрачено на виведення його на орбіту, 16 мільйонів манатов коштуватиме центр управління супутником, а що залишилися 18 мільйонів манатов підуть на 100-процентне страхування супутника.

Згідно затвердженому плану, виведення супутника на орбіту очікується до кінця 2011 року.

Термін експлуатації супутника складе 15 років, термін окупності - близько п'яти років. Азербайджан має намір використовувати порядка 25 відсотків ресурсів супутника, остання частина буде запропонована операторам інших країн.

На сьогодні з боку ITU (International Telecommunications Union) Азербайджану виділено дві позиції на геостационарной орбіті для локального і одна позиція для міжнародного використання.

Виведення супутника зв'язку на орбіту стане першим кроком в реалізації перспективних проектів по перетворенню Азербайджану на країну з космічною індустрією.

Наявність національного супутника дозволить країні налагодити якісний і надійний зв'язок, телемовлення, а також збільшити кількість каналів зв'язку.

Г.Велієв
trend.az


RATVODДата: Субота, 07.11.2009, 00:13 | Повідомлення # 163
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28374
Статус: Оффлайн
На Байконурі продовжується підготовка

до запуску космічного апарату « Інтелсат-15 »

На космодромі Байконур продовжуються підготовка до пуску ракети космічного призначення «Зеніт-2SБ» з розгінним блоком «ДМ-slБ» і американським телекомунікаційним космічним апаратом «Інтелсат-15» (Intelsat 15).
Сьогодні вранці космічний апарат «Інтелсат-15» був перевезений з монтажно-випробувального корпусу на заправну станцію майданчика 31. Після вивантаження КА встановлений в чистовий намет, де іноземні і російські фахівці проводять збірку схеми для заправки рухової установки космічного апарату компонентами палива і стислими газами.
Ракета «Зеніт-2SБ» проходит підготовку до пуску в монтажно-випробувальному корпусі майданчика 42 космодроми. Сьогодні проведені комплексні випробування РН, виконані роботи по збірці системи для пневмоиспытаний.
Роботи з розгінним блоком «ДМ-slБ» проводяться в монтажно-випробувальному корпусі майданчика 254 космодроми. Розрахунки РКК «Енергія» ім. С.П.Корольова і інших підприємств галузі ведуть автономні випробування бортових батарей розгінного блоку, електровипробування системи управління РБ.
Пуск ракети космічного призначення «Зеніт-2SБ» з розгінним блоком «ДМ-slБ» і американським телекомунікаційним космічним апаратом Intelsat 15 запланований на кінець листопада 2009 року.

Прес-служби Роськосмоса і Космічного центру «Південний»

roscosmos.ru


RATVODДата: Понеділок, 09.11.2009, 18:21 | Повідомлення # 164
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28374
Статус: Оффлайн
Супутник " Apstar-7 "

Заключений контракт на запуск

телекомунікаційного супутника "Apstar-7"

Вивід на геостаціонарну орбіту повинна забезпечити китайська ракета Chang Zheng-3B/E в 2012 році.

Супутник буде встановлений в позицію 76.5Е, на борту є 28 сі і 28 ку транспондерів.

Зона обслуговування: Азія, Близький Схід, Австралія і Африка.

www.sat24.ru

Повідомляє:www.space-travel.com


RATVODДата: Вівторок, 10.11.2009, 19:57 | Повідомлення # 165
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28374
Статус: Оффлайн
РКК "Енергія" має намір

врятувати проект "Морський старт"

РКК "Енергія" спільно зі своїми партнерами докладає всі необхідні зусилля по порятунку збанкрутілого проекту
"Морський старт" і вважає його перспективним, повідомив журналістів президент РКК "Енергія" Віталій Лопота.

Консорціум "Морський старт" займається запусками супутників з району екватора з плавучої платформи в Тихому океані. Супутники виводяться на орбіту за допомогою ракет-носіїв "Зеніт-3SL".

"Якщо заважати не будуть, то врятуємо ("Морський старт"). Заважатимуть - важкувато буде. Ми беремо участь і робимо все, аби проект не звалився", - сказав він.

У червні 2009 року міжнародний консорціум "Морський старт" оголосив про банкротство. Заява про реорганізацію вхідних в консорціум компаній Sea Launch Company L. L. C., Sea Launch Limited Partnership і їх підрозділів було подане до суду у справах про банкротство округу Делавер в США.

Заява про реорганізацію подана відповідно до глави 11 кодексу США про банкротство. Згідно заяві компанії, її активи складають 100-500 мільйонів доларів, а борги - 0,5-1 мільярда доларів.

"Боїнг" розплатився з боргами "Морського старту" і виставив претензії до останніх партнерів. "Боїнг" - досить потужна і финансовоустойчивая структура. Він свої зобов'язання виконав. І ми зараз докладаємо зусилля, аби врятувати проект, і аби "Боїнг" не нам рахунки виставляв, а отримував дивіденди з цього проекту, погашаючи свої борги. Насправді "Боїнг" сам винен. Перспективи є і інвесторів знайшли", - сказав Лопота.

До складу засновників консорціуму "Морський старт" увійшли американська компанія Boeing Commercial Space Company (40% статутного капіталу), російська ракетно-космічна корпорація "Енергія" імені С.П. Королева (25%), норвезька Kvaerner Maritime a.s. (20%) і аерокосмічні підприємства України: ПО "Южмашзавод", ГКБ "Південне" ім. М.К. Янгеля (15%).

www.sat24.ru

Сообщаєт:www.rian.ru


Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Супутникові новини » СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти. (Профілактика. Неполадки. Аварії.)
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024