FORUM TV-SATП`ятниця
03.05.2024, 00:07

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Супутникові новини » СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти. (Профілактика. Неполадки. Аварії.)
СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти.
RATVODДата: П`ятниця, 01.05.2009, 01:10 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28371
Статус: Оффлайн
Запуски супутників

Проекти. Контракти. Профілактика. Неполадки. Аварії.




Всі, хто викладає новини будь-якого роду,

повинні виставляти посилання на першоджерело !!!


Посилання повинно виглядати так: і бути активним
RATVODДата: Субота, 03.10.2009, 20:42 | Повідомлення # 136
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28371
Статус: Оффлайн
Туркменістан веде переговори

про придбання штучного супутника

Уряд Туркменістану веде переговори з потенційними партнерами про придбання
власного національного
штучного супутника,про це було сказано на останній нараді кабінету міністрів країни.

Як повідомляє офіційне туркменське джерело, президент Туркменістану Гурбангули Бердимухамедов відзначив, що наявність власного супутника повинна прискорити розвиток в країні систем зв'язку і Інтернету, телебачення, сприяти реалізації екологічних програм, вдосконаленню методів розвідки нових родовищ, а також успішній реалізації держпрограм.

"Тому при виборі партнерів слід орієнтуватися на компанії, що володіють найсучаснішими і високоефективними технологіями відповідно до світових стандартів якості", - сказав туркменський керівник, підкресливши особливу значущість вдосконалення засобів зв'язку для динамічного розвитку економіки країни.

www.sat24.ru

Сообщаєт:www.trend.az


RATVODДата: Неділя, 04.10.2009, 20:11 | Повідомлення # 137
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28371
Статус: Оффлайн
Супутники " Ямал - 300К " і " Ямал - 401 - 402 "

Опубліковані попередні карти покриття

супутників "Ямал-300К" і "Ямал-401-402"



RATVODДата: Вівторок, 06.10.2009, 08:54 | Повідомлення # 138
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28371
Статус: Оффлайн
"Газпром космічні системи" готує сім бортів

Супутниковий оператор "Газпром космічні системи" до 2015 р.

має намір запустити на орбіту ще сім космічних апаратів.

Таким чином, компанія планує зайняти всі закріплені за нею орбітальні позиції і відновити угрупування.

Як розповів репортерові ComNews заступник генерального директора "Газпром космічні системи" Ігор Кот, за компанією закріплено п'ять орбітальних позицій. У двох з них: 49 град. в.д. і 90 град. в.д. вже коштують борты "Ямал-100" і два "Ямал-200". Позиції 55 град. в.д., 81,75 град. в.д. і 163,5 град в.д. поки вільні, і оператор планує заповнити їх до кінця 2015 р. Крім того, в 2015 р. січе термін служби бортів "Ямал-200" і оператор хоче завчасно підготувати для них заміну.

Перша трійка з планованих семи бортів вже знаходиться у виробництві. "Ямал-300К" має бути виведений на орбіту в 2011 р., а два апарати "Ямал-400" - в 2012 р. Після введення цих бортів в експлуатацію загальна ємкість оператора складе 272 умовних транспондера (по 36 Мгц).

"Тепер, коли спірна ситуація з "Ямал-300К" вирішилася, і він знаходиться у виробництві, ми можемо задуматися про розвиток угрупування, - говорить Ігор Кот. - Незабаром ми будемо готові замовляти наступні апарати".

У 2013-2014 м. "Газпром космічні системи" має намір запустити ще два супутники "Ямал-500", а в 2015 р. - два борти "Ямал-600". З ними сумарна ємкість угрупування складе близько 400 умовних транспондерів.

За словами Ігоря Кота, при виборі виробника компанія готова віддати перевагу російським виробникам. "Проте проекти по створенню супутників будуть успешныи комерційно вигідні, коли будуть враховані і збалансовані інтереси багатьох груп: произвлдителей, споживачів, операторів", - відзначив він. Зразкову вартість проекту по доповненню і оновленню угрупування керівництво "Газпром космічні системи оцінює в $1,5 млрд. Традиційно оператор працює по принципах проектам фінансування, залучаючи банківські кредити, які повертає потім за рахунок доходів від роботи нових бортів.

VSAT-операторы співпрацею з "Газпром космічні системи" задоволені, і з нетерпінням чекають нових запусків. "Не дивлячись на те, що в угрупуванні "Ямал" мало супутників, всі вони якісні і працюють стабільно, - говорить генеральний директор компанії "Стек.Ком" Олег Куц. - Ми приглядаємося і до ресурсу бортів, що будуються".

"Компанія "РуСат" почала працювати з "Газпром космічні системи" задовго до запуску космічного апарату "Ямал-200", - згадує перший заступник генерального директора "РуСат" Олег Ватулін. - Весь цей час компанія забезпечує високу якість сервісу, що надається. Звичайно, затримка з виробництвом "Ямал-300" викликає жаль, адже у нас вже підписана попередня угода на оренду частотного ресурсу на цьому борту". Олег Ватулін упевнений, що зростаюче супутникове угрупування "Газпром космічні системи", особливо у позиції 90 град. в.д. дозволить компанії вирішити проблеми недоліку ресурсу. "Ми вітаємо рішучість і діяльність компанії у важкий час", - уклав він.

www.sat24.ru

Повідомляє: www.comnews.ru


RATVODДата: П`ятниця, 09.10.2009, 10:35 | Повідомлення # 139
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28371
Статус: Оффлайн
«Протоном» буде запущений найбільший в світі

телекомунікаційний супутник

На презентації Національної премії в області супутникового, кабельного і Інтернет телебачення -
«Золотий промінь»
, російський представник «Eutelsat» Микола Орлов відзначив,
що тільки наша країна через величезні розміри і відповідно велику кількість неефірних каналів
відважилася на свою національну премію для таких каналів
.

У зв'язку з швидким розвитком неефірного телерадіомовлення в Росії, існуючі потужності супутникового угрупування «Eutelsat», направлені на нашу країну, не забезпечують заявлений нею трафік. Тому в середині листопада 2009 р. «Протоном» буде запущений найбільший в світі телекомунікаційний супутник (вага близько 6 т), що дозволяє збільшити ресурс мовлення на Росію в 2,5 разу.

Як заявив із цього приводу генеральний директор НТВ Плюс Дмитро Самохин, його компанія, а також «Тріколор ТБ», до цих пір вимушені обмежувати введення нових каналів, З тим, що вводить до ладу нового супутника ці обмеження знімаються.

Але вже зараз через супутники «Eutelsat» ведуть своє мовлення російською мовою близько 200 каналів з Росії і СНД. Що ж до HD-телевидения (телебачення високої чіткості), то Росія забезпечує передачу більше 30 каналів з 100, трансльованих через супутники «Eutelsat».

Національна асоціація телерадіомовців (НАТ) за підтримки європейської премії HOT BIRD TV AWARDS вперше організовує конкурс серед неефірних тематичних телеканалів на здобуття премії. За різними підрахунками, неефірними формами платного телебачення в тій чи іншій мірі користується близько половини домогосподарств Росії.

Сама церемонія нагородження переможців відбудеться 15 жовтня на кіностудії «Мосфільм» (головою жюрі премії з 12 чоловік є директор «Мосфільма» Карен Шахназаров).

Свої заявки на «Золотий промінь» в 9 номінаціях подали 56 каналів. Серед номінацій «кіно, фільми, серіали», «пізнавальний канал», «кращий канал HD». Одна номінація відноситься до кращого іноземного каналу. Генеральним спонсором «Золотого променя» виступає «Eutelsat Communication» - організатор премії HOT BIRD TV AWARDS.

Aviation Explorer


RATVODДата: Четвер, 15.10.2009, 22:15 | Повідомлення # 140
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28371
Статус: Оффлайн
Супутник " ProtoStar - 1 "

29 жовтня компанія "SES" можливо купить супутник "ProtoStar-1"

Супутниковий оператор ProtoStar оголосив про банкротство своїх підрозділів
і має намір продати два своїх супутника, які зараз знаходяться на орбіті в працездатному стані
.

14 жовтня є вдень, коли потенційні покупці повинні офіційно заявити про зацікавленість в придбанні супутника ProtoStar-1. Продаж буде здійснений 29 жовтня 2009г. у Нью-Йорку.

ProtoStar-2 також буде проданий, але акціонери повідомили, що продаж даного супутника буде здійснений декілька пізніше. Продаж ProtoStar-2 трохи ускладнює той факт, що компанія SES має певні мовні права в Ku діапазоні з даного супутника. ProtoStar-2 зараз почав повноцінну роботу в орбітальній позиції 107,7E.

Компанія SES сприймається як потенційний покупець супутника ProtoStar-2 (конкуруючи в цьому питанні з Eutelsat) і очевидно також супутника ProtoStar-1, який запущений на орбіту в липні 2008 р.

При покупці супутника ProtoStar-1 існує вірогідність того що його переведуть в іншу орбітальну позицію з нинішньої 98,3E.

www.sat24.ru

Повідомляє:www.rapidtvnews.com


RATVODДата: Субота, 17.10.2009, 20:54 | Повідомлення # 141
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28371
Статус: Оффлайн
Супутник "Eutelsat W7"

На космодромі Байконур почалися роботи з ракетою-носієм "Протон-М",
яка спільно з розгінним блоком "Бриз-М", повинна вивести на орбіту "Eutelsat W7".

Сьогодні в монтажно-випробувальному корпусі майданчика 92А50 почалося вивантаження з вагонів блоків ракети-носія, йде приймання комплектуючих.

Сьогодні ж на майданчику 200 космодрому почалися роботи з підготовки наземного устаткування стартового комплексу до майбутнього пуску.

www.sat24.ru

Повідомляє: Прес-служба КЦ "Південний" і "Роскосмоса"


RATVODДата: Вівторок, 20.10.2009, 16:03 | Повідомлення # 142
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28371
Статус: Оффлайн
Супутник "Eutelsat W7"

Сьогодні в 8.40 мск на аеродромі "Ювілейний" Байконура зробив посадку літак Ан-124 "Руслан",
який доставив на космодром космічний апарат "Eutelsat W7".

Після проведення митного очищення вантажу, контейнер з космічним апаратом і допоміжне устаткування будуть перезавантажені на агрегат транспортування і перевезені в монтажно-випробувальний корпус майданчика 92А-50,
де космічний апарат проходить підготовку до запуску.

Європейський телекомунікаційний космічний апарат "Eutelsat W7" виготовлений європейським супутникобудівним концерном "Алкатель Аленія Спейс" (Alcatel Alenia Space) на базі платформи "Спейсбас-4000С4" (Spacebus-4000C4).

При стартовій масі в 5,6 тонн космічний апарат несе 70 транспондерів (стволів ретрансляції) Ku-диапазону, які в шести променях віщатимуть на Європу, Росію, Африку, Близький Схід і Центральну Азію.

Пуск ракети космічного призначення "Протон-М" з розгінним блоком "Бриз-М" і європейським
телекомунікаційним космічним апаратом
"Eutelsat W7" планується виконати 18 листопада 2009 року.

Повідомляє: Прес-служба КЦ "Південний" і "Роскосмосу"


RATVODДата: Вівторок, 20.10.2009, 16:03 | Повідомлення # 143
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28371
Статус: Оффлайн
Супутник "Eutelsat W7"

Сьогодні в 8.40 мск на аеродромі "Ювілейний" Байконура зробив посадку літак Ан-124 "Руслан",
який доставив на космодром космічний апарат "Eutelsat W7".

Після проведення митного очищення вантажу, контейнер з космічним апаратом і допоміжне устаткування будуть перезавантажені на агрегат транспортування і перевезені в монтажно-випробувальний корпус майданчика 92А-50,
де космічний апарат проходить підготовку до запуску.

Європейський телекомунікаційний космічний апарат "Eutelsat W7" виготовлений європейським супутникобудівним концерном "Алкатель Аленія Спейс" (Alcatel Alenia Space) на базі платформи "Спейсбас-4000С4" (Spacebus-4000C4).

При стартовій масі в 5,6 тонн космічний апарат несе 70 транспондерів (стволів ретрансляції) Ku-диапазону, які в шести променях віщатимуть на Європу, Росію, Африку, Близький Схід і Центральну Азію.

Пуск ракети космічного призначення "Протон-М" з розгінним блоком "Бриз-М" і європейським
телекомунікаційним космічним апаратом
"Eutelsat W7" планується виконати 18 листопада 2009 року.

Повідомляє: Прес-служба КЦ "Південний" і "Роскосмосу"


RATVODДата: Вівторок, 20.10.2009, 16:07 | Повідомлення # 144
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28371
Статус: Оффлайн
Супутник "Eutelsat W7"

Опубліковані попередні карти нового супутника "Eutelsat W7"

www.sat24.ru


RATVODДата: Четвер, 22.10.2009, 20:35 | Повідомлення # 145
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28371
Статус: Оффлайн
Супутник " Asiasat - 2 "

Супутник "Asiasat-2" покинув свою позицію 100.5E і прямує на захід.

Нова точка стояння супутника доки не відома.



RATVODДата: Неділя, 25.10.2009, 21:45 | Повідомлення # 146
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28371
Статус: Оффлайн
На Байконурі розгортаються роботи

в рамках пускової кампанії «Інтелсат-15»

На космодромі Байконур широким фронтом розгортаються роботи в рамках пускової кампанії "Зеніт-3М" - "Інтелсат-15" (Intelsat 15).
23-10-2009 в монтажно-випробувальному корпусі майданчика 254 космодроми пройшла установка в стенд розгінного блоку ДМ-slБ, який спільно з ракетою-носієм "Зеніт-2М" повинен буде вивести на орбіту американський телекомунікаційний космічний апарат Intelsat 15.
Розгінні блоки сімейства ДМ виготовляються ракетно-космічною корпорацією "Енергією" імені С.П.Корольова і застосовуються на ракетах-носіях "Протон", "Зеніт-3SL" (запускається з "Морського старту") і "Зеніт-3М" з розгінним блоком ДМ-slБ (або "Зеніт-3SLБ").
Блок призначається для перекладу космічних апаратів з низької опорної орбіти на геопереходную або безпосередньо на геостационарную орбіту.
Всього з Байконура проведено три пуски ракет "Зеніт-3М", що є новітньою версією ракети "Зеніт" - в квітні 2008 року був запущений супутник "Амос-3" (Amos 3), а в лютому і червні 2009 року - Телстар-11Н (Telstar 11N) і Міасат-3А (MEASAT 3А).
Пуск ракети космічного призначення "Зеніт-3М" з розгінним блоком ДМ-slБ ("Зеніт-3SLБ") і американським телекомунікаційним космічним апаратом Intelsat 15 запланований на кінець листопада - початок грудня 2009 року.
Прес-служба КЦ "Південний"
roscosmos.ru


RATVODДата: Вівторок, 27.10.2009, 15:48 | Повідомлення # 147
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28371
Статус: Оффлайн
Супутник " Intelsat 15 "

На Байконур доставлений супутник "Intelsat 15"

Сьогодні в 6.30 мск на аеродромі «Ювілейний» зробив посадку літак Ан-124 «Руслан», який доставив на космодром Байконур американський телекомунікаційний космічний апарат «Інтелсат-15» (Intelsat 15).

Після проходження митного огляду, космічний апарат і допоміжне устаткування будуть переобтяжений на платформу транспортування і доставлений на майданчик 31 космодрому, де супутник проходить підготовку до пуску.

Космічний апарат Intelsat 15 побудований американською корпорацією «Орбітал Сайенсиз Корпорейшн» (Orbital Sciences Corporation) на базі платформи «Стар-2» (STAR-2).

Пуск ракети космічного призначення «Зеніт-2SБ» з розгінним «блоком ДМ-slБ» і американським телекомунікаційним космічним апаратом "Intelsat 15" запланований на кінець листопада 2009 року.

www.sat24.ru

Повідомляє: Прес-служба КЦ "Південний" і "Роскосмосу"


RATVODДата: Середа, 28.10.2009, 20:30 | Повідомлення # 148
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28371
Статус: Оффлайн
Супутники "NSS-12" і "THOR 6"

Компанія "Arianespace" повідомляє про готовність

ракетоносія і супутників "NSS-12" і "THOR 6"

Супутники встановлені і готові до запуску, запуск відбудеться
завтра 29 жовтня з космодрому Куру у Французькій Гвіані
.

Час запуску:

www.sat24.ru


RATVODДата: Середа, 28.10.2009, 21:14 | Повідомлення # 149
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28371
Статус: Оффлайн
Створення білоруського супутника

знаходиться на завершуючій стадії

Робота над створенням білоруського супутника знаходиться на завершуючій стадії, повідомив на Білоруському космічному конгресі генеральний директор - генеральний конструктор Всеросійського науково-дослідного інституту електромеханіки Леонід Макріденко.

"Білоруський космічний апарат повністю укомплектований, зібраний, в даний час проводиться його наземне випробування", - сказав Леонід Макріденко. Білоруський супутник створений по найсучасніших технологіях, він малогабаритний, важить близько 400 кг, відрізняється хорошими характеристиками як по роздільній здатності, маневреності, динаміці, так і по інших характеристиках.

Запуск російського супутника "Канопус-в" і білоруського космічного апарату запланований на другий квартал майбутнього року. На орбіту вони будуть виведені ракетоносієм "Союз". При цьому першим буде відокремлений російський супутник, а потім білоруський. Леонід Макріденко відзначив, що протягом декількох місяців буде побудована орбітальна система, найбільш оптимальна для вирішення завдань як на користь Росії, так і Білорусі.

Управління білоруським супутником здійснюватиметься і з російських наземних командно-вимірювальних пунктів, і з білоруського центру управління польотом. Центр управління польотом білоруського супутника створюється на базі Об'єднаного інституту проблем інформатики. "Планується, що в цьому - початку наступного місяця почнеться постачання устаткування для наземного комплексу і центру управління польотом білоруського супутника", - додав Леонід Макріденко.

БЕЛТА, BYBANNER
comnews.ru


RATVODДата: Четвер, 29.10.2009, 15:55 | Повідомлення # 150
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28371
Статус: Оффлайн
Супутники " NSS-12 " і " THOR 6 "

Сьогодні пусковий день супутників "NSS-12" і "THOR 6"

Обидва супутники ловитимуться в Росії, детальніше про ці супутники можна взнати з рубриці: Запуски місяця.

Запуск відбудеться сьогодні з 23-00 по Москві з космодрому Куру у Французькій Гвіані.

Побачити старт ракетоносія можна буде з супутника:

Thor 5. 0.8 West: 12341 V 28000 7/8. Промінь "Thor-5 T2" Відкрито

і в Інтернеті за адресою: www.videocorner.tv

www.sat24.ru


Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Супутникові новини » СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти. (Профілактика. Неполадки. Аварії.)
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024