FORUM TV-SATПонеділок
06.05.2024, 02:20

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Супутникові новини » СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти. (Профілактика. Неполадки. Аварії.)
СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти.
RATVODДата: П`ятниця, 01.05.2009, 01:10 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28372
Статус: Оффлайн
Запуски супутників

Проекти. Контракти. Профілактика. Неполадки. Аварії.




Всі, хто викладає новини будь-якого роду,

повинні виставляти посилання на першоджерело !!!


Посилання повинно виглядати так: і бути активним
slavasamДата: Субота, 05.03.2016, 09:42 | Повідомлення # 991
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
SpaceX успішно вивела на орбіту комунікаційний супутник SES–9



Супутник призначений для забезпечення комунікаційних сигналів в Північно-Східній Азії та Індонезії, а також для зв'язку між суднами в Індійському океані.

Ракета Falcon 9 успішно вивела на орбіту комунікаційний супутник SES–9, доля першої ступені ракети-носія поки невідома, повідомляє компанія SpaceX.
Ракета-носій компанії Falcon 9 стартувала з космодрому на мисі Канаверал (штат Флорида) в 2:35 мск. Через 31 хвилину після старту супутник успішно відокремився від ракети-носія.
Старт вдалося здійснити з п'ятої спроби: раніше запуск двічі скасовували через погоду і стільки ж з технічних причин. Для Falcon 9 це третій успішний старт у 2016 році. Раніше в червні 2015 року Falcon 9 зазнала аварії при запуску вантажівки Dragon до МКС.
SES–9 створений компанією Boeing і належить супутникового оператора SES. Він призначений для забезпечення комунікаційних сигналів в Північно-Східній Азії та Індонезії, а також забезпечення зв'язку між судами в Індійському океані. Планується, що супутник, розрахунковий термін роботи якого складає 15 років, почне роботу у вересні, коли досягне своєї робочої позиції на орбіті на відстані приблизно 36 тисяч кілометрів над екватором Землі.
SpaceX виконала завдання по доставці супутника, але досі невідомо, яка доля першої ступені ракети, яку компанія мала намір посадити на плавучу платформу в Атлантичному океані.
Трансляція повернення на баржу першої ступені велася до того моменту, як вогненна куля, імовірно перша щабель Falcon 9 з'явилася в кадрі, після чого відео перервалося. Інформації від SpaceX про долю першої ступені поки не надходило.
Раніше в грудні компанії вдалося здійснити успішну вертикальну посадку першої сходинки на космодром, але три попередні посадки на плавучу платформу були провальними. SpaceX відпрацьовує технологію збереження першої ступені ракети-носія для подальших запусків з метою здешевлення космічних польотів.
Запуск SES-9 мав відбутися понад півроку тому, проте крах в червні ракети Falcon 9 при відправленні вантажу до МКС, відклало її. З тим, щоб супутник міг якомога швидше вийти на операційну позицію і почати роботу, було прийнято рішення вивести його на більш високу орбіту.

джерело
slavasamДата: П`ятниця, 25.03.2016, 19:27 | Повідомлення # 992
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Іран готується вивести на орбіту супутник "Дружба"


Міністерство інформаційно-комунікаційних технологій країни прийняло рішення відновити національну космічну програму

Іран планує вивести на орбіту власний телекомунікаційний супутник "Дусти" ("Дружба") до кінця року. Про це заявив у четвер на прес-конференції в Тегерані президент Іранського космічного агентства Мохсен Бахрамі.

"Міністерство інформаційно-комунікаційних технологій країни прийняло рішення відновити національну космічну програму і в цьому році планує виведення на орбіту власного телекомунікаційного супутника "Дружба", - наводить слова голови космічного відомства агентство Fars.

Мохсен Бахрамі вказав також на те, що ядерна угода між Іраном і "шісткою" (п'ять постійних членів СБ ООН і Німеччина) проклало шлях до більш широкого співробітництва з іншими державами. Така взаємодія буде сприяти розширенню і модернізації іранської авіакосмічної промисловості, вважає він.

Раніше міністр інформаційно-комунікаційних технологій Махмуд Ваези заявив, що Іран запланував до 2025 року вивести на орбіту два телекомунікаційних супутника за допомогою ракети-носія, розробленого іранськими інженерами. В даний час, підкреслив міністр, Іран "веде переговори з представниками великих міжнародних аерокосмічних корпорацій з тим, щоб налагодити постачання в Ісламську Республіку компонентів для виробництва супутників".
джерело
RATVODДата: П`ятниця, 01.04.2016, 08:22 | Повідомлення # 993
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28372
Статус: Оффлайн
Один з акціонерів S7 Group інвестує в «Морський старт»



За інформацією видання «Коммерсант», Владислав Фільов, якому належить частина акцій авіакомпанії S7 Group, прийняв рішення інвестувати в проект ракетно-космічної галузі «Морський старт», який передбачає запуск з плавучої платформи ракет «Зеніт».

Згідно з даними, якими володіє видання, сторони дійшли принципової згоди щодо умов угоди. Зокрема, корпорація «Енергія», якій належить проект, продає все майно і обладнання без заборгованості, що накопичилася.

Вчора на брифінгу керівник державної корпорації «Роскосмос» пан Комаров повідомив про продаж проекту «Морський старт». За інформацією видання, що посилається на джерело в ракетно-космічній галузі, саме російський інвестор Владислав Фільов є покупцем, хоча попередні переговори велися з ОАЕ, Китаєм, Австралією, США, Бразилією.

Українські ракети «Зеніт» були зібрані на заводі «Південмаш» до того, як офіційна влада України заборонили співпрацю з Росією у військово-технічній галузі. До травня угода має бути виконано, і про результати повідомлено на вищому рівні, так як покупець готовий заплатити мільярди рублів.

Міжнародний проект «Морський старт» був створений для реалізації плану запуску ракет з плавучої платформи. У 1995 році американська компанія Boeing, суднобудівний завод у Норвегії Kvaerner (зараз Aker Solutions), українські підприємства (завод «Південмаш» і конструкторське бюро «Південне») і російська ракетно-космічна корпорація «Енергія» заснували компанію «Морський старт». У середині 2009 року компанія збанкрутувала, і в результаті реорганізації з 2010 року її головним акціонером стала корпорація «Енергія».

31 березня 2016.

Редакція Mediasat


slavasamДата: Середа, 13.04.2016, 15:27 | Повідомлення # 994
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Супутник "Либідь" Україна з Канадою

запланували запустити в цьому році



Вже в цьому році Україна спільно з канадськими колегами планує запуск телекомунікаційного супутника "Либідь" на орбіту Землі. Про це в ексклюзивному коментарі УНН повідомив голова Державного космічного агентства України Любомир Сабадош.
"Ми намагаємося реалізовувати виготовлення телекомунікаційного супутника "Либідь" спільно з канадськими партнерами і в цьому році ми плануємо його запуск", - зазначив Л. Сабадош.
Нагадаємо, запуск українського телекомунікаційного супутника "Либідь", який планується з 2011 року, відкладався із-за невиконання канадською стороною взятих на себе зобов'язань в зв'язку з фінансовими проблемами.
джерело
slavasamДата: Середа, 13.04.2016, 15:35 | Повідомлення # 995
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Група СОГАЗ розплатилася за втрату Amos-5




Найбільша в РФ страхова компанія СОГАЗ виконала свої зобов'язання по відшкодуванню збитків, пов'язаних з втратою супутника зв'язку Amos-5, повідомляється в прес-релізі групи.

У прес-релізі наголошується, що компанія в березні цього року повністю зробила всі виплати. Зазначимо, що загальна сума страховки Amos-5 склав 158,5 млн. доларів, а частина СОГАЗа — 2,5 млн. доларів.

Нагадаємо, космічний апарат (КА) Amos-5, розроблений в ІДС ім. Решетньова, забезпечував послугами зв'язку та телерадіомовлення країни Африки та Ізраїль. Був запущений в 2011 році. Термін його роботи повинен був закінчитися лише в 2026 році. Однак, як повідомляв Mediasat, 21 листопада минулого року Spacecom втратила контакт з КА. В середині січня цього року Mediasat писав, що Amos-5 був офіційно названий «мертвим». Трохи пізніше в ІДС ім. Решетньова назвали причину втрати супутника: він був пошкоджений метеоритом. Про те, як втрата супутника зв'язку вплине на доходи Spacecom

Після втрати супутника Amos-5 конкуренти спокушають клієнтів Spacecom до непристойності низькими цінами.

24 листопада генеральний директор компанії Spacecom Девід Поллак заявив, що остаточна, по всій видимості, втрата зв'язку з що належить компанії супутником зв'язку Amos-5 наочно продемонструвала те, наскільки жорсткою стала конкуренція на ринку супутникового зв'язку в Африці: оператори супутникового зв'язку, що є конкурентами Spacecom, вже запропонували відданим клієнтам Amos-5 свої послуги за рекордно низькими цінами.

В інтерв'ю Поллак зазначив, що через три дні після несподіваної втрати зв'язку із супутником Amos-5 практично не залишилося надії на те, що працездатність апарата буде відновлена. У результаті компанія Spacecom, розташована в Тель-Авіві, Ізраїль, буде змушена подавати своїм страховим агентам повідомлення про повну втрату контролю над супутником.

Супутник Amos-5 був застрахований на загальну суму 158 мільйонів доларів, включаючи 50 мільйонів доларів страховки двигуна. Збій в роботі двигунів супутника, що трапився в 2013 році, привів до того, що страхова компанія внесла в договір винятки, які стосуються нових скарг, пов'язаних з подібними проблемами.

Поллак зазначив, що 21 листопада, в момент, коли перервався зв'язок із супутником і він перестав приймати і передавати сигнали, не проводилося ніяких спеціальних робіт, які могли б стати причиною того, що сталося.

«Це сталося, як грім серед ясного неба, – говорить Поллак про аварію. – Це ніяк не пов'язано з двигунами».
З тих пір виробнику супутника – російської компанії ВАТ «ІСС» імені академіка М. Ф. Решетньова» – так і не вдалося встановити можливу причину неполадки. Наземні телескопи підтвердили, що за станом на 24 листопада Amos-5 залишався у відведеному йому орбітальному секторі – у позиції 17° східної довготи на геостаціонарній орбіті на висоті 36 000 кілометрів над екватором.

Один з представників галузі супутникової зазначив, що в разі, якщо управління супутником не буде відновлено наземними командами, він, швидше за все, покине свою орбітальну позицію і почне рухатися по геостаціонарній дузі, ставши одним із супутників-зомбі», які представляють проблему – втім, цілком вирішуване – для власників супутників.

Поллак заявив, що компанія Spacecom зробить все від неї залежне для того, щоб попередити власників сусідніх супутників про проблеми зі супутником Amos-5, щоб вони у разі потреби змогли відсунути свої апарати в кути їх орбітальних осередків, дозволивши супутнику Amos-5 пройти повз них без проблем.

За словами Поллака, послугами супутника Amos-5 користувалося понад сотні відносно невеликих телеканалів та інших клієнтів компанії Spacecom, головним чином, з країн Африки. З 21 листопада всі ці компанії зайняті активним пошуком можливостей відновлення трансляцій і заспокоєнням схвильованих глядачів.

Поллак зазначив, що компанія Spacecom провела індивідуальні переговори з кожним з колишніх користувачів супутника Amos-5, запропонувавши на вибір два варіанти: або залишатися клієнтами Spacecom, і в такому разі компанія обіцяє їм провести оптові закупівлі резервних ємностей на супутниках конкурентів, або шукати вихід зі сформованої ситуації власними силами.

В принципі, компанія Spacecom цілком могла б провести переговори про купівлю ємностей, вартість кожного мегагерца яких в силу оптових знижок виявилася б нижче, ніж якщо б їх купували самі клієнти. Однак він зазначив, що можуть виникнути деякі труднощі.

«Тепер я розумію, наскільки хороший був Amos-5, оскільки коли ми почали розглядати можливості оренди ємностей на інших супутниках, які обслуговують регіон, ми виявили, що нам доведеться брати 54 мегагерца, щоб забезпечити нашим клієнтам те ж якість обслуговування, яке вони одержували через 36 мегагерц на супутнику Amos-5, – заявив Поллак. – Фактом є також те, що окремі наші клієнти вирішили від нас піти, отримавши від інших операторів пропозиції, ціна яких виявилася краще, ніж ми можемо запропонувати. Ці оператори укладають угоди за цінами нижче собівартості. Вони не зуміють з цього видертися і зруйнують ринок. Я не буду називати конкретні компанії, але ми всі знаємо, про кого саме мова»
джерело
slavasamДата: Вівторок, 19.04.2016, 08:13 | Повідомлення # 996
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
У Росії профільне міністерство пропонує поміняти іноземні супутники на вітчизняні.


За інформацією, оприлюдненою інформаційним агентством RNS, Мінкомзв'язку письмово звернулося до телекомунікаційним компаніям, що використовують у своїй діяльності іноземні апарати зв'язку, з проханням подумати про перехід на російські супутники.

Лист, підписаний головою департаменту, що займається інфраструктурними проектами, Максимом Мысевым, було направлено компаніям 28 березня поточного року. У ньому пропонується до 8 квітня надіслати інформацію про те, наскільки реальний і в які терміни переведення мовлення з іноземних супутників зв'язку на російські.

Інформагентству RNS пан Мысев заявив, що частина компаній вже надіслала запитувану інформацію. Зі своїх джерел агентству стало відомо, що лист було розіслано всім великим супутниковим операторам. Мета цієї акції – вивчити необхідність продовжувати ліцензії Держкомісії на радіочастоти, видані в 2010 та 2012 роках.

Однак представники галузі, думкою яких цікавився RNS, не бачать на сьогоднішній день альтернативи іноземним супутниками, оскільки російські космічні апарати не поширюють свій сигнал на територію всієї країни. Особливо непростий бачиться ситуація зі супутниковим покриттям європейської території Російської Федерації.

На питання RNS про те, чи отримували вони подібний лист, найбільші супутникові компанії «Триколор ТБ» і «Оріон» відповіли негативно. AltegroSky і «РуСат» відмовилися коментувати дану інформацію.

У свою чергу ФГУП «Космічна зв'язок» вже заявила про свою готовність замінити іноземні супутники зв'язку своїми космічними апаратами.
джерело
RATVODДата: Вівторок, 19.04.2016, 08:35 | Повідомлення # 997
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28372
Статус: Оффлайн
У Intelsat всерйоз зацікавилися

концепцією
«космічного буксира»




Слідом за аналогічним бажанням компанії AES, в компанії Intelsat також висловили величезну зацікавленість в автоматичних комічних апаратах, які можна було б використовувати для проведення на орбіті операцію з порятунку пошкоджених супутників.

Компанія Intelsat веде переговори з компанією Orbital ATK (яка в даний час також проводить переговори з SES) і заявляє про те, що саме вона стане першим користувачем створюваних компанією Orbital угруповання з п'яти таких супутників, призначених для надання послуг з ремонту і обслуговування. Запуск першого такого апарату запланований на 2018 рік, а його введення в експлуатацію намічене на 2019 - даний супутник стане частиною масштабного проекту ціною в 1 мільярд доларів зі створення на орбіті «флоту» з ремонтних супутників.

На початковому етапі ці апарати будуть виконувати роль «засобів для продовження місій» і зможуть продовжувати термін життя діючих супутників на орбіті. Однак в майбутньому можна очікувати удосконалення цих автоматичних апаратів, яке дасть їм можливість виправляти такі проблеми, як заїдання або нерозкриття сонячних панелей, а також проводити дозаправку супутників.

План Intelsat полягає в тому, щоб використовувати перший супутник від Orbital як «реактивного ранця», який пристиковується до проблемного супутнику для виконання своєї місії. Потім «реактивний ранець» буде отстиковиваться і направлятися до наступного супутнику. Контракт між Intelsat і Orbital укладений на 5 років.

- 14 Квітня, 2016

Редакція Mediasat


RATVODДата: Вівторок, 19.04.2016, 08:36 | Повідомлення # 998
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28372
Статус: Оффлайн
Глава Білорусі допускає

виведення на орбіту ще одного супутника




Під час відвідування Центру управління білоруським супутником зв'язку Олександр Лукашенко представив своє бачення перспектив розвитку космічної галузі.

Журналіст телеканалу «Мир 24» Дарина Хорькова в своєму репортажі про відвідування білоруським президентом Центру управління супутником зв'язку «Белінтерсат-1» розповіла про плани керівництва Білорусі активно розвивати ракетно-космічну галузь.

Центр, керуючий супутником «Белінтерсат-1» (піднятий на орбіту в 2016 році з космодрому в Китаї), розташований недалеко від столиці. Величезні тарілки приймають сигнал, який передається першим білоруським супутником зв'язку. Президент зміг на власні очі побачити, яким чином відбувається процес управління космічним апаратом. Йому продемонстрували роботу апаратних і телепорту, за допомогою якого здійснюється супутникове мовлення і зв'язок.

Дана галузь є однією з пріоритетних і перспективних в білоруській економіці, оскільки велика кількість сегментів, що використовують супутниковий зв'язок (цифрове телевізійне мовлення, інтернет, телемедицина, телефонія, дистанційна освіта), є прибутковими.
Олександр Лукашенко зазначив, що у Білорусі досить інтелектуального, технічного та фінансового потенціалу, щоб запустити ще один, а то й два супутника зв'язку. Президент повідомив про те, що в цьому напрямку ведуться активні роботи.

Крім використання в повсякденному житті, супутниковий зв'язок має першорядне значення і для військових цілей. Як відомо, сателіт є найбезпечнішим видом зв'язку, що забезпечує можливість мобільної комунікації між командуванням і підрозділами.
Президент підкреслив, що і далі планує вкладати необхідні ресурси в розвиток ракетобудування, оскільки ракетна зброя є запорукою безпеки та обороноздатності країни.

В ході зустрічі співробітників Центру з Олександром Лукашенко піднімалося питання можливої ​​нестачі робочих місць у зв'язку зі збільшенням пенсійного віку. Однак Президент запевнив, що всі випускники вищих навчальних закладів будуть забезпечені місцем роботи, а за тих, хто закінчив затребувані спеціальності, роботодавці будуть боротися.

Крім телекомунікаційного супутника, Білорусь має апарат «БелКа-2», запущений в 2012 році і призначений для зондування Землі.

18 Квітня, 2016

Редакція Mediasat


slavasamДата: Вівторок, 19.04.2016, 15:24 | Повідомлення # 999
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Супутник "Azerspace-2"

Розпочато роботи по будівництву другого телекомунікаційного супутника Азербайджану Azerspace-2.

Сказав у четвер заступник міністра зв'язку і високих технологій Ильтимас Мамедов.
За його словами, на сьогоднішній день виробником супутника зроблено близько 20 відсотків будівельних робіт.

"Роботи з підготовки до запуску супутника, який запланований на 2017 рік, ведуться за графіком", - сказав Мамедов.

Як сказали раніше Trend в ВАТ "Азеркосмос", для ознайомлення з процесом проектування співробітник ВАТ знаходиться на заводі виробника супутника - компанії Space Systems Loral (SSL) - в США.

Дизайн супутника заснований на платформі 1300-ї серії (SS/L 1300), яка використовується при створенні середніх і важких геостаціонарних і високоеліптичних телекомунікаційних супутників. Друга супутникова програма буде профінансована за рахунок довгострокової та пільгової кредитної лінії кредитно-експортного агентства Канади Export Development Canada (EDC).

Супутник буде розміщений на орбітальній позиції в 45 градусів східної довготи, орендованої азербайджанською стороною у міжнародної організації супутникового зв'язку Intelsat, яка також виступає в ролі орендаря 45,9 відсотка ресурсів супутника. В зону обслуговування Azerspace-2 увійдуть країни Європи, Південно-Східної Азії, Ближнього Сходу та Африки.
Геостаціонарний супутник Azerspace-2 призначений для надання послуг цифрового телерадіомовлення, доступу до мережі інтернет, передачі даних, створення мультисервісних мереж VSAT і так далі.
[url=Супутник "Azerspace-2" Розпочато роботи по будівництву другого телекомунікаційного супутника Азербайджану Azerspace-2. Сказав у четвер заступник міністра зв'язку і високих технологій Ильтимас Мамедов. За його словами, на сьогоднішній день виробником супутника зроблено близько 20 відсотків будівельних робіт. "Роботи з підготовки до запуску супутника, який запланований на 2017 рік, ведуться за графіком", - сказав Мамедов. Як сказали раніше Trend в ВАТ "Азеркосмос", для ознайомлення з процесом проектування співробітник ВАТ знаходиться на заводі виробника супутника - компанії Space Systems Loral (SSL) - в США. Дизайн супутника заснований на платформі 1300-ї серії (SS/L 1300), яка використовується при створенні середніх і важких геостаціонарних і високоеліптичних телекомунікаційних супутників. Друга супутникова програма буде профінансована за рахунок довгострокової та пільгової кредитної лінії кредитно-експортного агентства Канади Export Development Canada (EDC). Супутник буде розміщений на орбітальній позиції в 45 градусів східної довготи, орендованої азербайджанською стороною у міжнародної організації супутникового зв'язку Intelsat, яка також виступає в ролі орендаря 45,9 відсотка ресурсів супутника. В зону обслуговування Azerspace-2 увійдуть країни Європи, Південно-Східної Азії, Ближнього Сходу та Африки. Геостаціонарний супутник Azerspace-2 призначений для надання послуг цифрового телерадіомовлення, доступу до мережі інтернет, передачі даних, створення мультисервісних мереж VSAT і так далі.
джерело
RATVODДата: Четвер, 28.04.2016, 18:11 | Повідомлення # 1000
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28372
Статус: Оффлайн
«Роскосмос» створить єдиний центр

космічних запусків




Управляти комерційною експлуатацією ракет-носіїв буде єдина структура.


Для оптимального регулювання взаємовідносин з клієнтами та проведення необхідних маркетингових заходів «Роскосмосом» прийнято рішення створити єдиний центр комерційних запусків.

За інформацією представляє корпорацію Ігоря Буренкова, на якого посилається видання «Известия», створена структура буде проводити маркетинг запусків ракет-носіїв вітчизняного виробництва. Ігор Буренков зазначив, що створення нового оператора планується в рамках реформування всієї ракетобудівній і космічної галузі. Єдине регулювання діяльності російських підприємств, пов'язаної з просуванням пускових послуг на світовому телекомунікаційному ринку, виглядає цілком закономірним і доцільним в сучасних умовах.

Незважаючи на те, що чіткого бачення системи функціонування нової структури ще немає, пан Буренков впевнений, що наявність одного оператора, керуючого комерційними запусками, дозволить більш диференційовано підходити до замовників пускових послуг і оптимально вибудовувати взаємини з ними.

До сьогоднішнього дня, як пише видання «Известия», російські виробники самостійно вели маркетингову діяльність на зовнішньому ринку. Вперше про необхідність створити єдину структуру, яка б регулювала маркетинг пускових послуг подібно «Рособоронекспорту», ​​що займається продажем озброєння на зовнішні ринки, заговорив у 2011 році Володимир Поповкін (тодішній глава Федерального космічного агентства).

- 28 Квітня, 2016

Редакція Mediasat


slavasamДата: Субота, 30.04.2016, 07:50 | Повідомлення # 1001
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Запуск ракети "Протон-М" з супутником Intelsat 31 з Байконура

призначили на 28 травня


Апарат призначений для забезпечення телетрансляцій в Південній Америці


Запуск ракети-носія "Протон-М" з супутником Intelsat 31 з космодрому Байконур заплановано на 28 травня, повідомили ТАРС у дирекції з комунікацій Центру ім. Хрунічева.
"Визначена погоджена з замовником дата пуску - 28 травня", - повідомили на підприємстві.
Запуск апарату, призначеного для забезпечення телетрансляцій в Південній Америці, не раз переносився. Спочатку його планувалося провести в кінці 2015 року, потім - у квітні 2016, пізніше старт призначили на 17 травня.
Згідно з циклограмою польоту, виведення космічного апарату на суперсинхронную орбіту з апогеєм (найвищою точкою) 65 тисяч км за допомогою "Протон" і розгінного блоку "Бриз-М" займе в цілому 15 годин 31 хвилину.
Вперше схема виведення корисного навантаження на суперсинхронную орбіту, апогей якої розташовується істотно вище геостаціонарної орбіти, застосовувалася в березні 2012 року при запуску американського супутника Intelsat-22. В червні 2013 року "Протон" успішно доставив на суперсинхронную орбіту люксембурзька супутник SES-6. У грудні 2013 року і в лютому 2015 а таку орбіту були виведені супутники зв'язку Inmarsat-5F1 і Inmarsat-5F2.
джерело


Повідомлення відредагував slavasam - Субота, 30.04.2016, 07:52
RATVODДата: П`ятниця, 06.05.2016, 11:10 | Повідомлення # 1002
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28372
Статус: Оффлайн
SpaceX успішно посадила нижчу ступінь ракети

на платформу в океані




Компанія здійснила запуск ракети Falcon 9 з японським супутником зв'язку


Американській компанії SpaceX вдалося успішно здійснити керований спуск нижньої ступені ракети-носія Falcon 9 на морську платформу в Атлантичному океані. Про це заявили представники SpaceX.
"Перший ступінь Falcon 9 приземлилася на платформу", - йдеться в повідомленні компанії.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Компанія SpaceX задумала знизити вартість запусків ракет до $ 43 млн

Запуск ракети із супутником зв'язку JCSAT-14 японської компанії-оператора SKY Perfect JSAT Group був проведений з комплексу бази ВПС США на мисі Канаверал (штат Флорида).

Попередній керований спуск відпрацьованого елемента на морську платформу, вироблений на початку квітня після запуску Falcon 9 з космічним вантажним кораблем Dragon, також завершився успішно. До цього чотири спроби зберегти щабель закінчувалися невдачами. У SpaceX вважають, що повторне використання першого ступеня дозволить компанії зменшити вартість комерційних пусків.

ДОВІДКА

JCSAT-14, розрахований на 15 років безперервної роботи, замінить один із застарілих апаратів сімейства JCSAT японської корпорації, що є одним з найбільших супутникових операторів на азіатському ринку.

JCSAT-14 масою близько 5 тонн, побудований американською компанією SSL, призначений для передачі телевізійного та інтернет-сигналу на територію низки азіатських країн, а також частково Австралії і Росії.


ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Аварія Falcon 9 - частина прогресу SpaceX

Кирило Волков

6 травня, 2016

ТАСС


RATVODДата: П`ятниця, 06.05.2016, 21:44 | Повідомлення # 1003
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28372
Статус: Оффлайн
Синергія супутникових орбіт:

SES бере під свій контроль O3b




Супутниковий оператор SES бере під свій контроль компанію O3b, яка управляє угрупованням супутників, що роздають із середньою навколоземної орбіти широкосмуговий Інтернет в Ka-діапазоні. У SES кажуть, що O3b примножить сили геостаціонарних супутників компанії, ринків урядової, морський зв'язку, енергетики та транспортних каналів стільникового зв'язку.

29 квітня супутниковий оператор SES заявив про отримання контрольного пакету акцій O3b Networks, якій належить угруповання супутників, що знаходяться на середній навколоземній орбіті. По суті, SES збільшила свою частку в компанії з 49,1% до 50,5%, за 20 мільйонів доларів.

У компанії заявляють, що акціонери O3b взяли запропонований ним сценарій, за яким люксембурзька компанія SES викупить 49,5% акцій O3b за 710 мільйонів доларів до жовтня 2017 року разі, якщо в SES не вирішать зробити це раніше чи акціонери O3b захочуть вийти на IPO.

Генеральний директор SES Карім Сабагх заявив, що очікувана консолідація O3b з фінансовою структурою SES стала революційною подією для позиціонування SES на зростаючих ринках, включаючи сектор військової і морської зв'язку, нафто- і газовидобутку, енергетики та магістральних каналів стільникового зв'язку. Сабагх зазначив, що значення O3b в сфері авіаційного зв'язку в світлі нещодавно проведеного досвіду з американським урядовим авіалайнером, що використовують O3b і ViaSat Inc. буде лише зростати.

Читайте також: SES надасть супутникові ємності для трансляції Літніх Олімпійських ігор 2016

Що знаходиться на Британських Нормандських островах компанія O3b управляє 12 супутниками, розташованими на екваторіальній орбіті на висоті 8 000 кілометрів над Землею. Ключовими ринками для даних супутників є область, що лежить між 45 градусом серверної і 45 градусом південної широти, при цьому робота окремих додатків можлива до лінії 62 паралелі від екватора.

Виступаючи перед учасниками конференції для інвесторів, Саббагх заявив, що компанія O3b, яка вже замовила і готує до запуску в другій половині 2019 року вісім нових супутників, з часом зможе розширити покриття до полярних областей, запустивши супутники на орбіту з високим нахилом.

У SES інвесторам заявили, що, згідно з прогнозами, виручка O3b в 2016 році повинна скласти майже 100 мільйонів доларів, що вдвічі більше доходів компанії в 2015 році. А до 2021 року, коли у компанії буде 20 супутників, її річний виторг, швидше за все, перевищить 500 мільйонів доларів. Поточні резерви компанії за твердими замовленнями складають 350 мільйонів доларів.

Інвестиції SES в розмірі 20 мільйонів доларів в отримання компанією частки більше 50% акцій O3b збільшили загальні інвестиції SES до позначки в 323 мільйони доларів. З огляду на суму транзакції, а також узгоджену з акціонерами ціну в 710 мільйонів доларів за решту 49,5% акцій O3b, загальна вартість акцій компанії становить 1,43 мільярда доларів.

Спочатку менеджмент SES дивився на компанію O3b зі змішаними почуттями, побоюючись того, що вона може становити серйозну загрозу позиціям SES в сфері зв'язку між точками і транкінгового зв'язку.

Читайте також: SES запускає проект SATLAS для підтримки інновацій в сфері супутникового зв'язку

Однак з тих пір багато чого змінилося. За словами Саббагха, після двох років роботи з O3b в компанії прийшли до висновку, що «побоювання були дещо перебільшені», бо SES знаходиться «в більш вигідному становищі».

Угода, яку комерційний директор SES Падрейг МакКарті повинен закрити до кінця року, також є доказом того, що в SES визнали головний аргумент O3b - то, що завдяки малому рівню затримки низькоорбітальні супутники мають чітке перевагу перед геостаціонарними на декількох ринках.

За підрахунками експертів SES до 20% міжнародного ринку передачі даних для систем урядової, мобільного та корпоративного зв'язку сильно залежить від ступеня затримки сигналу.

Інші великі оператори послуг фіксованого супутникового зв'язку прийшли до того ж висновку. Такі оператори, як Intelsat і Telesat інвестують нехай і більш скромні суми в низькоорбітальні супутникові угруповання, проте ніхто з них поки не досяг масштабів рівня SES.

За словами МакКарті останні 12 супутників O3b в поточній конфігурації, чотири з яких уже на орбіті, а вісім замовлені, обійдуться в 80 мільйонів доларів за один апарат, включаючи власне виробництво на заводах Thales Alenia Space у Франції і Італії, а також запуск європейським консорціумом Arianespace на борту європеїзовані російських ракет типу «Союз». Загальна сума включає в себе також страховку.

Читайте також: SES збирається купити «космічний буксир»

Інформація про придбання акцій O3b затьмарила собою загальні фінансові результати SES за підсумками кварталу, що завершився 31 березня. Тому ми пропонуємо вашій увазі основні пункти:

Розміри виручки компанії від мобільних додатків - головним чином, аеронавігаційних - виросли за перші три місяці року на 60,5%, до позначки в 22 мільйони євро. Сектор мобільного зв'язку в даний час приносить компанії 5% від загальної виручки, що на 2% вище показників минулого року.
SES підписала великі контракти на оренду ємностей з провайдерами аеронавігаційної зв'язку Gogo, Panasonic Avionics і GEE. Дані контракти пов'язані, головним чином, з використанням майбутніх супутників високої пропускної здатності SES-12, SES-14 і SES-15, запуск яких намічений на 2017 рік. У березні компанія SES запустила службу морського зв'язку з використанням Ka-діапазону. Спочатку служба призначена для європейського ринку.
Супутник SES-9, запущений в березні на борту ракети Falcon 9 Full Thrust від компанії SpaceX, повинен бути введений в експлуатацію в середині поточного року. При цьому його 53 транспондера Ku-діапазону розширять покриття SES в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.
Частка мовлення в стандарті високої чіткості становить в даний час 32,5% від загального числа каналів, які транслюються через супутники SES, при 30% рік тому. Всього в світі через супутники оператора зараз віщає 2 375 таких каналів. Перехід телеканалів з мовлення в стандартному дозволі на мовлення в високої чіткості збільшує попит на супутникові ємності, тому операторам важливо стежити за новими рішеннями в сфері компресії сигналу.
Крім цього компанія SES також віщає 23 телеканалу в режимі надвисокої чіткості; станом на 31 грудня минулого року таких каналів на супутниках оператора було 19.

Загальна кількість телеканалів, що віщають через супутники SES, збільшилася на 8,6% - до позначки в 7 309. За перші три місяці поточного року виручка компанії від послуг передачі відео зросла на 5%, або ж на 3,2% при стабільному курсі євро -доллар, досягнувши частки в 71% від загальної виручки SES.

- 6 травня, 2016

Редакція Mediasat


RATVODДата: Понеділок, 16.05.2016, 08:13 | Повідомлення # 1004
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28372
Статус: Оффлайн
Супутник SES-9 здійснив

дивно швидкий вихід на орбіту




SES-9 представляє собою потужний супутник зв'язку, першочерговим завданням якого є роздача сигналу DTH-платформ на території Індії, Південної Азії та Індонезії.

Лише 5 березня він був запущений в космос на борту ракети Falcon-9 від компанії SpaceX і вже досяг потрібної орбіти, де проходить повний набір тестів напередодні розміщення в плановій орбітальній точці - 108,2 ° східної довготи.

SES-9 замінить на орбіті супутник NSS-11, проте, крім власне заміни, він також значно розширить доступні в даній позиції ємності і збільшить якість трансляції та покриття завдяки більш потужним транспондерам. Крім DTH платформ, в списку існуючих клієнтів SES є також компанії, які передають відео і дані, а також служби VSAT. Супутник SES-9 має також два потужних «морських» променя, які допоможуть залучити клієнтів з сектора морського зв'язку.

Діпак Мартур, старший віце-президент SES, який курирує ринки Азіатсько-Тихоокеанського регіону, висловив величезну подяку компанії SpaceX за допомогу у виведенні супутника SES-9 на перехідну орбіту, що заощадило компанії як мінімум чотири тижні, а то й більше, в порівнянні з трьома- чотирма місяцями, які звичайно потрібні для виведення на орбіту супутників з повністю електричною тягою.

«Електричні двигуни дали нам приблизно 10% поліпшення в цій подорожі. Я вкрай задоволений роботою нового супутника. Минуло три з половиною роки з моменту його розробки, і ми з нетерпінням чекаємо того моменту, коли він виявиться в проектній орбітальній позиції », - констатував Мартур.

- 13 травня, 2016

Редакція Mediasat


RATVODДата: Середа, 01.06.2016, 11:38 | Повідомлення # 1005
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28372
Статус: Оффлайн
До кінця нинішнього року

український супутник зв'язку «Либідь-1» запущений не буде




Через економічні проблеми і нестачу фінансування запуск в космос телекомунікаційного супутника «Либідь-1» знову відкладається на невизначений термін. У нинішньому році зобов'язання по фінансуванню проекту не виконав підрядник з Канади.

За словами представників державного космічного агентства України, до завершення нинішнього року плановий старт телекомунікаційного супутника «Либідь-1» відбутися не зможе. Проект багаторазово переносився з 2011-го. Голова ДКАУ Л. Сабадош розповів ЗМІ, що в рамках доступного пускового вікна не вийде реалізувати намічений запуск, оскільки підрядник з Канади (виробник космічного устаткування MDA) не зміг виконати необхідні технічні вимоги. Українська ж сторона повністю і своєчасно виконує зобов'язання, покладені на себе раніше.

Керівник ДКАУ підкреслив, що в даний час з представниками MDA обговорюються виниклі труднощі, найближчим часом передбачається остаточно вирішити всі питання. Старт і виведення супутника «Либідь-1» на навколоземну орбіту було потрібно зробити в рамках запуску національної української системи супутникової телекомунікації. Сім років тому ДКАУ підписало контракт з виробником MDA з Канади, який повинен був здійснити повний цикл створення і передстартового обслуговування супутника зв'язку, паралельно надавши допомогу в будівництві необхідної інфраструктури в Україні.

Спочатку запуск планувалося здійснити 5 років тому, але через фінансові та технічні проблеми він багаторазово відкладався. В даний час супутник «Либідь-1» знаходиться на території Росії, де зберігається на складі. Обсяг фінансових вкладень в дану програму з бюджету країни - близько 38,4 млн гривень.

- 31 травня, 2016

Редакція Mediasat


Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Супутникові новини » СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти. (Профілактика. Неполадки. Аварії.)
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024