FORUM TV-SATП`ятниця
26.04.2024, 10:39

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Супутникові новини » СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти. (Профілактика. Неполадки. Аварії.)
СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти.
RATVODДата: П`ятниця, 01.05.2009, 01:10 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Запуски супутників

Проекти. Контракти. Профілактика. Неполадки. Аварії.




Всі, хто викладає новини будь-якого роду,

повинні виставляти посилання на першоджерело !!!


Посилання повинно виглядати так: і бути активним
RATVODДата: Середа, 28.02.2018, 21:48 | Повідомлення # 1156
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Американська компанія запропонувала

новий спосіб запуску супутників на орбіту




Каліфорнійська компанія розглядає Гавайські острови як потенційне місце
для створення майданчика, з якого можна буде запускати на орбіту невеликі супутники.


Про це пише видання Hawaii News Now.

Компанія SpinLaunch збирає суму в 30 мільйонів доларів на розвиток проекту, який передбачає використання великих центрифуг для приведення в рух катапульт, які запускають корисний вантаж на орбіту Землі. Великі центрифуги використовуються для накопичення енергії, яка потім у вигляді швидкого імпульсу спрямовується в катапульту, що запускає корисний вантаж в космос на швидкості до 4 800 кілометрів на годину. У разі успішної реалізації даного проекту прискорювача, нас очікує значна економія енергії та коштів, необхідних для організації космічних запусків. Якщо говорити конкретними цифрами, то вартість одного космічного запуску скоротиться до позначки в 500 000 доларів.

Компанія SpinLaunch була заснована в 2014 році Джонатаном Яни. Перед цим Джонатан заснував Titan Aerospace - компанію, що виробляє дрони, які працюють від сонячної енергії, а згодом продав її Google. На момент створення в 2014 році статутний капітал SpinLaunch становив 1 мільйон доларів, в 2015 році компанія випустила акції на суму 2.9 мільйона доларів, в середині 2017 року - облігації на суму в 2.2 мільйона доларів, а в кінці 2017 року - ще на 2 мільйони доларів . Таким чином, за станом на сьогоднішній день компанії SpinLaunch вдалося накопичити в цілому 10 мільйонів доларів.

Минулого місяця на розгляд сенату штату Гаваї був винесений законопроект, який передбачає випуск облігацій на суму в 25 мільйонів доларів з метою надання компанії SpinLaunch допомоги для «створення елементів електричної системи запуску малих супутників».

У компанії SpinLaunch пропонують використовувати принцип прискорення обертання, в основі якого лежить використання кутового імпульсу для поступового прискорення космічного апарату до надзвукових швидкостей. Даний підхід передбачає використання надзвичайно дешевої інфраструктури і набагато меншу витрату енергії. У SpinLaunch збираються оцінити свої послуги в менш ніж 500 000 доларів за один запуск.

Борис Скуратівський

- 28 лютого, 2018



RATVODДата: Середа, 07.03.2018, 13:32 | Повідомлення # 1157
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
50-й ювілейний запуск ракети Falcon 9

відправив у космос іспанський супутник зв'язку




Сьогодні (6 березня) вранці компанія SpaceX успішно вивела на орбіту іспанський супутник зв'язку.
Даний - вже 50-й - запуск «робочої конячки» компанії - ракети Falcon 9 став свого роду ювілейним.


Компанія Hispasat успішно запустила в космос 12-ий супутник - Hispasat 30W-6. Апарат був запущений з Стартового комплексу 40 (SLC-40) бази ВПС США на мисі Канаверал, штат Флорида, за допомогою ракети Falcon 9 від компанії SpaceX.

Супутник буде розміщений в орбітальній позиції 30 градусів західної довготи, де він замінить супутник Hispasat 30W-4, паралельно розширивши доступну в даній позиції ємність.

Hispasat 30W-6 забезпечений 40 транспондерами Ku-діапазону, 10 транспондерами C-діапазону і здатний передавати до 6 променів в Ka-діапазоні.

Промені супутника спрямовані на акваторію Середземного Моря, Іспанію та інші країни Європи, Північно-Східну Африку і Американський континент. Апарат також розширює можливості оператора в Ka- і Ku-діапазонах, а крім того здатний транслювати промінь в C-діапазоні, що має Панамериканське покриття.

Така конфігурація супутника Hispasat 30W-6 дасть можливість використовувати його для скорочення цифрового розриву в країнах Північної Африки, Латинської Америки та на Піренейському півострові. Він дасть можливість поліпшити якість обслуговування, зокрема - в сфері дистрибуції аудіовізуального контенту в країнах Латинської Америки, завдяки чому доступ до даного контенту отримає більше 50 мільйонів чоловік.

Апарат Hispasat 30W-6 став четвертим супутником з угруповання Hispasat, який був побудований компанією Space Systems Loral на основі платформи 1300. У створенні апарату також взяли участь кілька іспанських компаній, які виготовили окремі компоненти супутника і наземної інфраструктури. Зокрема, мова йде про такі компанії, як Thales Alenia Space España, Airbus D & S España, TRYO Aerospace, DAS Photonics, Iberespacio, GMV і Indra.

У своєму коментарі за підсумками запуску генеральний директор Hispasat Карлос Еспіноса зазначив: «Новий супутник дасть можливість задовольнити зростаючий на ринку попит на послуги зв'язку. У гіперзв'яаному світі, в якому ми всі зараз живемо, доступ до якісного широкосмугового інтернету є основою для економічного, соціального і навіть особистого розвитку, і цей супутник задовольняє дані потреби навіть в тих місцях, де немає доступу до інших технологій. Супутник Hispasat 30W-6 дасть нам можливість розширити доступні ємності і поліпшити якість обслуговування, а також дозволить завершити поточний етап програми зростання компанії ».

Борис Скуратівський

- 06 березня, 2018



RATVODДата: Субота, 10.03.2018, 10:42 | Повідомлення # 1158
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Ракета-носій "Союз" успішно вивела

чотири супутники зв'язку на орбіту



  
Старт був здійснений в п'ятницю з космодрому в Куру


Російська ракета-носій "Союз", яка стартувала в п'ятницю ввечері з космодрому в Куру (Французька Гвіана), успішно вивела на орбіту чотири супутники зв'язку. Про це повідомила віце-президент компанії Arianespace з питань місій, операцій і закупівель Люс Фабрегетт. Arianespace здійснює комерційні пуски російської ракети з цього космодрому.

"Ми раді повідомити, що всі чотири супутника успішно відокремилися від ракети, як і планувалося, і вийшли на їх орбіти", - сказала вона. Фабрегетт зазначила, що "це другий запуск з космодрому в Куру з початку цього року".

"Вітаю всіх партнерів з цим успіхом, - додала вона. - Я б хотіла висловити подяку нашим російським партнерам, зокрема держкорпорації" Роскосмос ", РКЦ" Прогрес ", за співпрацю". Головний технічний директор оператора SES Мартін Холівелл підтвердив, що "місія виконана успішно".

"Союз" стартував з космодрому в Куру 9 березня о 20:10 мск з 30-хвилинною затримкою через несприятливі метеоумови. Тривалість місії (від старту до роз'єднання супутників) склала більше двох годин. Супутники серії O3b MEO (Medium Earth Orbit - среднеорбітальні супутники Землі) створені корпорацією Thales Alenia Space на заводі у Канн (південь Франції). Вони виведені на орбіту висотою близько 8 тис.км, вона в чотири рази нижче звичайних для супутників зв'язку геостаціонарних орбіт.

Супутники стали частиною групи апаратів комунікаційної системи під назвою O3b. Вона належить люксембурзькому оператору SES і призначена для забезпечення високошвидкісного мобільного та стаціонарного зв'язку. Число апаратів в групі досягло таким чином 16. Наступні аналогічні запуски Arianespace планує здійснити в 2019 році.

Супутники комунікаційної системи O3b вже три рази виводилися на орбіту російськими "Союзами" з космодрому в Куру: в червні 2013 року, а також в липні і грудні 2014 го.

Запуски з космодрому у Французькій Гвіані


У п'ятницю з космодрому в Куру здійснили вже 18-й запуск російської ракети-носія "Союз". Спочатку його планувалося провести 6 березня, проте він був перенесений на 9 березня з-за додаткових перевірок, ініційованих Національним центром космічних досліджень Франції. Глава центру Жан-Ів Ле Галь пояснив, що 25 січня під час запуску європейської ракети-носія Ariane 5 відбулося порушення траєкторії її польоту. За його словами, це не створило жодної загрози для населення міста Куру, проте були вжиті заходи щодо посилення безпеки під час пусків і проведені додаткові перевірки на космодромі напередодні запуску "Союзу".

Наступний запуск ракети з космодрому у Французькій Гвіані запланований на 21 березня. Очікується, що Ariane 5 виведе на орбіту два супутники зв'язку, один призначений для передачі сигналу для Японії, інший - для Великобританії.

9 березня, 2018.



RATVODДата: Субота, 17.03.2018, 10:30 | Повідомлення # 1159
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Американська компанія запустила в космос

4 «нелегальних» супутники




Американська компанія, яка планує стати новим супутниковим оператором,
запустила на орбіту чотири невеликих супутники, використавши для цього індійську ракету.


Проблема полягає в тому, що компанія не отримувала дозволу на запуск даних супутників і тепер їх розглядають як «космічних хуліганів».

В американській Федеральній комісії з електрозв'язку (FCC) різко розкритикували рішення компанії Swarm Technology щодо «нелегального! Запуску супутників. У той же час, в самій компанії Swarm заявляють, що не знали про те, що їх заявка на отримання дозволу на запуск була відхилена.

Компанія Swarm Tech, розташована в Пасадені, штат Каліфорнія, була створена в 2016 році колишніми інженерами Apple і Google - Бенджаміном Лонгмаером і Сарою Спанджело. У січні цього року вона запустила в космос кілька дослідних супутників. Супутники компанії, що отримали назву SpaceBEE, були запущені на орбіту на борту індійської ракети Indian Polar Satellite Launch Vehicle (PSLV), розробленою Індійською організацією космічних досліджень (ISRO).

У Swarm Technology націлені на надання послуг для сектора Інтернету речей, а також на впровадження інноваційних проектів і розширення можливостей зв'язку.

У той же час, в FCC навмисно відхилили в грудні минулого року заявку Swarm на проведення запуску супутників, а також анулювали виданий компанії дозвіл на запуск додаткових чотирьох супутників в квітні.

«Міжнародне бюро просить відхилити заявку, щоб провести дослідження впливу запуску і експлуатації чотирьох супутників без отримання необхідного дозволу, а також відповідних документів та уявлень, необхідних для отримання статусу ліцензіата Комісії», - йдеться в листі про скасування дозволу, направленому FCC на адресу компанії.

В FCC висловлюють стурбованість з приводу того, що «нелегальні» супутники можуть завдати шкоди законним супутникам, що знаходяться на орбіті.

Запущені супутники дуже малі (розміром приблизно з домашній WiFi маршрутизатор). «Однак, навіть при такому малому розмірі апарат може нести в собі серйозну руйнівну силу в разі зіткнення з іншим об'єктом на орбіті», - каже професор кафедри аерокосмічних досліджень при Технологічному інституті штату Джорджія Маркус Хольцингер. Хольцингер додав: «Зазвичай в подібних випадках відбувається руйнівний вибух, і уламки швидко розлітаються в різні боки».

Борис Скуратівський

- 15 березня, 2018



RATVODДата: Субота, 17.03.2018, 13:08 | Повідомлення # 1160
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Галузеві організації створили

Всесвітню супутникову коаліцію




Шість найбільших галузевих супутникових асоціацій сформували Світову організацію супутникову коаліцію (GSC)
- міжнародну групу, яка повинна буде координувати і впроваджувати в життя цілеспрямовані ініціативи
за підтримки сотень компаній-членів, розташованих в різних регіонах світу
.


Коаліція ініціює пріоритетні проекти від імені всієї індустрії, відкриваючи можливості для зростання і гарантуючи майбутнє для мільйонів зацікавлених осіб, чия діяльність залежить від рішень на базі супутникових технологій. Кінцевою метою GSC є формування екосистеми, яка дозволить підключити до світу інформаційних технологій всіх жителів планети.

Засновниками коаліції виступають такі органи:

* Abrasat (Бразилія).
* APSCC (Азіатсько-Тихоокеанський регіон).
* CASBAA (Азіатсько-Тихоокеанський регіон).
* Асоціація супутникових операторів регіону EMEA (Європа, Близький Схід, Африка, країни СНД).
* Global VSAT Forum (Всесвітня організація).
* Satellite Industry Association (США).


«Після успішної співпраці гравців супутникової індустрії в рамках WRC15, створення GSC стане наступним природним кроком на шляху до подальшого зміцнення позицій сектора супутникового зв'язку», - говорить генеральний секретар GVF Девід Хартшорн.

Оперативно реагуючи на прискорення темпів змін в цифровому світі і величезний попит на послуги зв'язку, в GSC сприятимуть зростанню обізнаності і розуміння найважливіших інноваційних технологій в супутниковійї індустрії і їх впливу на прийняття рішень в сфері розподілу і регулювання використання спектру, а також розвитку ринку.

Пріоритетними цілями GSC є захист позицій супутника як засобу для досягнення всеосяжного підключення - починаючи від втілення в життя плану Сталого розвитку від ООН (SDG) і цілей підключення Широкосмугової комісії до створення Мережі мереж, необхідної для запуску 5G. Крім цього, коаліція буде прагнути до того, щоб зробити супутник найважливішим елементом національних широкосмугових стратегій, універсальних програмних послуг та систем життєзабезпечення під час стихійних лих.

Борис Скуратівський

- 16 березня, 2018



RATVODДата: Понеділок, 19.03.2018, 22:57 | Повідомлення # 1161
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Проект OneWeb буде відкритий для всіх

операторів супутникового зв'язку




OneWeb - потужне супутникове угруповання, створення якого планує Грег Вайлер за участю Intelsat
як міноритарного акціонера, буде відкрите для інших користувачів своєї супутникової ємності.


Згідно з інформацією, озвученою Алексом Клейвелом з японського медіа-конгломерату SoftBank, на виставці Washington Satellite 2018, незважаючи на наявність фінансової зв'язку між Intelsat і OneWeb, остання буде відкрита для продажів ємностей іншим операторам геостаціонарних супутників.

Компанія SoftBank має значний вплив на проект OneWeb, будучи його основним інвестором, що вклав у створення мега-угруповання 1.5 мільярда доларів. Це дає SoftBank певні права на перепродаж ємностей угруповання. Клейвел також повідомив учасникам заходу про те, що в SoftBank готові інвестувати в компанії, що виробляють призначені для користувача широкосмугові термінали, щоб знизити ціну на такі пристрої.

«Ми будемо активно інвестувати в цей сектор, сподіваючись на отримання віддачі в довгостроковій перспективі», - додав він, зазначивши, що інвестиції в OneWeb не були короткостроковими інвестиціями, нагадавши, що всі попередні інвестиції (в Alibaba в 1999, Vodafone Japan в 2005 і Yahoo Japan в 1996) робилися в рамках довгострокових стратегій.

Спочатку для проекту OneWeb знадобиться приблизно 648 супутників на орбіті, і перші з них будуть запущені вже в цьому році. Засновник проекту, Грег Вайлер, каже, що велика частина ємності супутників вже продана. Надалі планується посилити угруповання запуском ще 1 972 супутників.

- 19 березня, 2018

Редакція


RATVODДата: Середа, 21.03.2018, 22:20 | Повідомлення # 1162
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Spacecom вибере підрядника для створення супутника Amos-8

в найближчі шість тижнів




Ізраїльський супутниковий оператор Spacecom намір протягом найближчого місяця
- максимум шести тижнів - вибрати виробника для космічного апарату Amos-8.


Таку заяву зробив Джейкоб Керет (Jacob Keret), старший віце-президент Spacecom, повідомляє SpaceNews. За його словами, вендори зараз працюють в умовах спаду, який триває кілька років, «жадають» замовлень і стали більш поступливими. Керет додав, що запуск Amos-8, на борту якого будуть ємності Ku- і Ka-диапозонов, запланований на кінець 2020 року.

Зараз Spacecom доводиться орендувати ємності космічного апарату AsiaSat-8. Тим самим оператор частково заповнює втрату супутника Amos-6, який був знищений 1 вересня 2016 року через вибух ракети-носія Falcon 9. Spacecom відмовиться від оренди цих ємностей після введення в експлуатацію Amos-8.

Нагадаємо, що в 2019 році Spacecom планує вивести на орбіту Amos-17, який замінить супутник Amos-5. Згідно з останньою заявою Джейкоба Керета, космічний апарат Amos-8 буде менше, ніж Amos-17.

20.03.2018



RATVODДата: П`ятниця, 23.03.2018, 19:04 | Повідомлення # 1163
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Китай запустить мережу «космічного» інтернету,

що складається з 80 супутників




Четверта академія Китайської аерокосмічної науково-промислової корпорації (CASIC),
що є генеральним підрядником китайської космічної програми, офіційно представила в п'ятницю
нову дочірню структуру, яка займатиметься організацією надання послуг доступу до космічного Інтернету
з використанням 80 невеликих супутників. Про це пише видання Ecns.cn.


Чжан Ді, заступник директора Академії, а також президент нової компанії Xingyun, заявив, що технологія стільникового мобільного зв'язку не здатна забезпечити доступ до Інтернету на більш ніж 80% суші і 95% акваторії океану.

Він заявив, що нова, космічна служба та Інтернет речей відкриють нову главу в сфері телекомунікацій і полегшать зв'язок в морі, на островах і в пустелі.

За словами Чжана, компанія Xingyun займеться дослідженнями, виробництвом і запуском низькоорбітальних супутників, створенням мережі і, нарешті, космічного Інтернету речей.

Він додав, що хмарні обчислення і Великі дані стануть частиною створюваної інформаційної екосистеми, яка повинна забезпечити доступ до Інтернету по всьому світу.

У січні 2017 року компанія Xingyun вже відправила на борту ракети Kuaizhou 1 на низьку навколоземну орбіту свій перший супутник. Для завершення формування системи компанія планує відправити в три етапи на орбіту в цілому 80 супутників, а головним цільовим ринком стануть країни - учасники ініціативного проекту «Один пояс, один шлях».

Нагадаємо, Китайська аерокосмічна науково-виробнича корпорація (CASIC) також планує створити на орбіті угруповання з 156 міні-супутників.

Борис Скуратівський

- 23 березня, 2018



RATVODДата: Четвер, 29.03.2018, 21:35 | Повідомлення # 1164
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Аналітики оцінили ринок супутникових транспондерів в $ 15.35 млрд



На ринку супутникових транспондерів до 2026 року очікується
феноменальне зростання до 28.65 мільярда доларів.


За даними агентства Stratistics MRC, станом на 2017 рік вартість світового ринку супутникових транспондерів становила 15.35 мільярда доларів, а до 2026 року за прогнозами досягне позначки в 28.65 мільярда доларів - при середньорічному зростанні (CAGR) в 7.1% за вказаний проміжок часу. Зростанню ринку сприятимуть такі чинники, як зростання послуг, що надаються в Ku- і Ka-діапазонах, удосконалення технологій, що використовуються в системах VSAT, а також зростаючий попит на супутники високої пропускної здатності. У той же час, розвиток ринку будуть гальмувати такі фактори, як зростання телекомунікаційних мереж, потреба у великих інвестиціях, невдалі запуски супутників, а також аварії при їх експлуатації.

Супутниковий транспондер являє собою блок, що складається з передавача і приймача, встановлений на супутнику зв'язку (радіо, ТБ, дані). Коли наземна станція передає радіосигнал на супутник, транспондер приймає цей сигнал, підсилює його, змінює частоту (зазвичай на нижчу, щоб уникнути зворотного зав'язки з приймаючою антеною) і передає сигнал (що несе в собі контент радіо або ТБ, або дані) на Землю в вигляді супутникового променя, який приймається антенами безлічі наземних станцій і потім переправляється користувачам.

C-діапазон являє собою унікальний блок частот для супутників зв'язку. Більш низькі частоти, що входять в C-діапазон, забезпечують кращу в порівнянні з Ku- і Ka-діапазоном якість і проходження при несприятливих погодних умовах. Зростання в цьому діапазоні пов'язане зі збільшенням кількості транспондерів, які використовуються для прогнозів погоди, телерадіомовлення, картографії та інших додатків. C-діапазон краще підходить для користувачів, яким необхідні широкі канали передачі даних.

Серед ключових факторів, що впливають на ринок супутникових транспондерів, згадана діяльність таких компаній, як SES SA, Arabsat, Embratel Star One, Eutelsat Communications SA, Hispasat, Intesat SA, Singapore Telecommunication Limited (Singtel), SKY Perfect JSAT Corporation, Telesat Canada, Thaicom Public Company Limited, Inmarsat і O3b Networks.

Борис Скуратівський

- 27 березня, 2018



RATVODДата: Четвер, 29.03.2018, 21:44 | Повідомлення # 1165
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Японська корпорація замовила будівництво супутника

для мовлення в форматі
Super Hi-Vision




Японська корпорація Broadcasting Satellite System Corp (BSAT) замовляє у компанії Space Systems/Loral (SS/L)
новий супутник
BSAT 4b, який допоможе забезпечити роздачу сигналу в стандарті Super Hi-Vision
на DTH-платформи під час проведення Олімпійських ігор в Токіо 2020 року
.


«Для нас велика честь - надати компанії B-SAT другий супутник, який зможе гарантувати дистрибуцію високоякісного телевізійного контенту під час проведення Олімпійських ігор 2020 року, - говорить президент групи SS/L Даріо Замаріан. - Ми вважаємо, що ніщо так не підкреслює значимість наших можливостей, як повторні замовлення від задоволених супутникових операторів, тому ми плануємо продовжити співпрацю з нашими партнерами з B-SAT ».

У листопаді 2017 компанія SS/L виготовила для BSAT супутник BSAT-4a; апарат BSAT-4b стане подібним мовним супутником Ku-діапазону підвищеної пропускної здатності. Супутник BSAT-4b буде розміщений в орбітальній позиції 110 градусів східної довготи, де він буде працювати в парі з супутником BSAT-4b.

B-SAT є унікальним супутниковим оператором, який надає в Японії послуги мовлення в смузі 12 ГГц BSS. Компанія була заснована в квітні 1993 року і знаходиться в Токіо. З моменту свого заснування компанія B-SAT, яка на 49.9% належить громадському мовнику Японії NHK, докладала максимум зусиль, спрямованих на забезпечення стабільної передачі даних через супутник і безперервності мовлення. В даний час компанія BSAT володіє і управляє чотирма супутниками - BSAT-3a, BSAT-3b і BSAT-3c (використовуються для трансляції каналів в 2К/HDTV), а також BSAT-4a. Компанія BSAT вже почала тестове мовлення в стандартах 4К/8K і планує почати регулярне мовлення в цьому стандарті з грудня 2018 років через супутник BSAT-4a.

«Компанія SSL завершила виготовлення супутника BSAT-4a раніше графіка, і сьогодні цей супутник успішно експлуатується на орбіті, - говорить президент і генеральний директор BSAT Такаші Ябаші. - Ми раді можливості розширити нашу плідну співпрацю з SS/L, в рамках якого і буде здійснюватися виробництво супутника BSAT-4b ».

Борис Скуратівський

- 28 березня, 2018



RATVODДата: П`ятниця, 30.03.2018, 22:24 | Повідомлення # 1166
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
SpaceX запустила ракету

з
десятьма супутниками зв'язку



© AP Photo/Terry Renna

Falcon 9 стартувала з бази ВПС США Ванденберг


Компанія SpaceX запустила в п'ятницю ракету-носій Falcon 9 з десятьма телекомунікаційними супутниками Iridium NEXT. Трансляцію SpaceX вела на своєму сайті

Старт був здійснений з бази ВПС США Ванденберг (штат Каліфорнія) в 7:13 за часом Західного узбережжя США (17:13 за київським часом). Перший ступінь ракети, яка вже відділилася, до цього була використана при відправці в космос супутників Iridium NEXT в жовтні 2017 року і була повернута на Землю. На цей раз здійснювати її керований спуск не планується.
Раніше очікувалося, що запуск відбудеться в четвер. Операція була відкладена у зв'язку з проблемами з одним із супутників.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Чому світ в захваті від запуску ракети Ілона Маска

Новітні телекомунікаційні супутники Iridium NEXT належать компанії Iridium Communications. Цей міжнародний оператор мобільного зв'язку, який базується в американському штаті Вірджинія, в партнерстві з франко-італійською компанією Thales Alenia Space поставив завдання зібрати і випробувати 81 супутник Iridium NEXT.

Запуск щонайменше 75 таких апаратів доручений SpaceX. Планується, що всі ці супутники будуть перебувати на орбіті вже до середини 2018 року

30 березня, 2018.



RATVODДата: Середа, 04.04.2018, 23:08 | Повідомлення # 1167
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Компанія Iridium запустила п'яту порцію

супутників
NEXT




Iridium NEXT супутникова мережа нового покоління від компанії Iridium вартістю в 3 мільярди доларів для
організації мобільного доступу в Інтернет. Створення мережі повинно бути завершено до кінця поточного року.


Компанія Iridium Communications Inc. за сприяння компанії SpaceX успішно вивела на орбіту п'яту порцію супутників Iridium NEXT, що складається з десяти апаратів. Всі 10 запущених супутників успішно встановили зв'язок з Центром управління супутникової мережею Iridium і готові до початку тестування. Незадовго перед цим запуском в компанії Iridium заявили, що загальне число її абонентів перевищило 1 мільйон.

Більше половини від загального числа абонентів мережі Iridium складають різні IoT-пристрої, що пропонують широкий спектр рішень від сотень ліцензованих технологічних партнерів компанії. Подібні пристрої можуть робити все - починаючи від відстеження видів, що знаходяться під загрозою зникнення, моніторингу роботи ліній електропередач і закінчуючи контролем за температурою в вантажних транспортних контейнерах і забезпеченням роботи систем попередження про цунамі, що насувається. Після завершення в поточному році створення супутникового угруповання Iridium NEXT, мережа накриє всю територію Землі, принісши такі нові можливості, як служба широкосмугового доступу в L-діапазоні Iridium Certus і система глобального відстеження та моніторингу літальних апаратів Aireon.

«Для нас стало приємною несподіванкою це унікальний збіг - ми подолали позначку в один мільйон передплатників практично одночасно із запуском чергової порції супутників, хоча очікували, що досягнемо цих показників набагато пізніше, - заявив генеральний директор Iridium Метт Деш. - Нові супутники, які ми запускаємо, нові послуги, які ми пропонуємо, а також стабільне зростання числа передплатників зміцнюють наші позиції в якості лідера індустрії і платформи для критично важливого глобального зв'язку. Все це підкреслює серйозну трансформацію, через яку пройшла наша компанія за останні 10 років. Це свідчить про серйозну довіру, яку надають нашій мережі наші клієнти і партнери. І наша мережа продовжує рости - процес створення угруповання Iridium NEXT близький до свого завершення ».


Станом на сьогоднішній день компанія Iridium провела вже п'ять успішних запусків супутників Iridium NEXT. Під час кожного такого запуску, що відбувався з бази ВПС США Ванденберг у штаті Каліфорнія і організованого компанією SpaceX, на орбіти виводилося 10 супутників. В даний час компанія Iridium планує в цілому вісім запусків супутників Iridium NEXT, які будуть організовані компанією SpaceX і доставлять на орбіту в цілому 75 нових супутників. В цілому будується 81 супутник, 66 з них - у чинне угруповання, дев'ять - в орбітальному резерві, а ще шість - в наземному резерві.

Кожен такий запуск переслідує стратегічну мету доставки нових супутників на заздалегідь певні орбітальні площині, що, в кінцевому підсумку, повинно гарантувати завершення створення угруповання в максимально стислі терміни. Мережа Iridium об'єднує в собі шість полярних орбітальних площин, на кожній з яких розташовано 11 працюючих, пов'язаних між собою супутників. В цілому - 66 в чинному угрупованні. Десять запущених супутників Iridium NEXT успішно досягли першої орбітальної площини, де в найближчі 30 днів вони замінять супутники першого покоління.

Супутники Iridium NEXT замінять існуюче глобальне супутникове угруповання компанії - це стане одним з найбільш масштабних процесів з технологічної модернізації, яке коли-небудь відбувалися в космосі. Він відображає еволюцію інфраструктури критичного зв'язку, який використовується урядами і різними організаціями по всьому світу для розвитку бізнесу, забезпечення передачі інформації, розширення можливості надання допомоги під час катастроф і інших дій.

Борис Скуратівський

- 03 квітня, 2018



RATVODДата: Субота, 07.04.2018, 08:50 | Повідомлення # 1168
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Ракета Ariane-5 з супутниками зв'язку

стартувала з космодрому у
Французькій Гвіані



© EPA PHOTO ESA CNES ARIANESPACE, архів

Повідомляється, що загальна вага супутників перевищує 10 т


Важка ракета-носій Європейського космічного агентства Ariane-5 з двома телекомунікаційними супутниками на борту стартувала в ніч на п'ятницю з космодрому в Гвіанському космічному центрі (ГКЦ). Пряму трансляцію на своєму сайті вела компанія Arianespace, яка обслуговує запуски з Французької Гвіани.

Перший супутник - DSN1-Superbird 8 - запущений для японського оператора SKY Perfect JSAT Corporation. На нього встановлені транспондери, які будуть надавати послуги зв'язку головним чином на японському ринку.

Другий супутник - Hylas 4 - виводиться на орбіту для британської телекомунікаційної компанії Avanti, що представляє послуги зв'язку на території країн Європи, Африки та Близького Сходу.

Загальна вага супутників перевищує 10 т. Очікується, що тривалість польоту складе 34 хвилини. Як повідомили в прес-службі Arianespace, нинішній старт Ariane-5 став другим за рахунком запуском цієї ракети-носія з космодрому в Куру з початку 2018 року.

Перший в цьому році запуск Ariane-5 відбувся 25 січня. Однак, як повідомив глава Національного центру космічних досліджень Франції Жан-Ів Ле Галь, під час запуску сталося порушення траєкторії польоту ракети. Це не створило жодної загрози для населення міста Куру. У центрі, проте, вважали за необхідне вжити заходів щодо посилення безпеки під час пусків і провести додаткові перевірки на космодромі.

Всього за 2017 рік з майданчика ГКЦ було запущено 11 ракет - шість Ariane-5, два "Союзу-СТ" і три Vega. Всі запуски, за оцінками служб космодрому, пройшли успішно.

05 квітня, 2018.



RATVODДата: Субота, 07.04.2018, 12:09 | Повідомлення # 1169
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Охоплення SES становить 351 мільйонів

домогосподарств по всьому світу




Згідно Satellite Monitor, до щорічного дослідження ринку компанією SES, кількість відео домогосподарств,
обслуговуваних SES, продовжує зростати, досягнувши 351 мільйонів в 2017 році.


Таке значне технічне охоплення порівняно з 325 мільйонами домогосподарств у 2016 році означає, що тепер SES доставляє відео контент більш ніж 1 мільярду глядачів по всьому світу.

Зростання технічного охоплення SES обумовлено географічним розширенням дослідження (вперше дослідження проведено в Ефіопії, Танзанії, Уганді і Туреччини) і більш широким охопленням Yahlive в країнах Магрибу, що в цілому додало 17 мільйонів додаткових домогосподарств. Таким чином, технічне охоплення SES збільшилося на 9 мільйонів домогосподарств, переважно в Нігерії, Гані і на Близькому Сході.

З 351 мільйона домогосподарств SES безпосередньо охоплює 145 мільйонів, опосередковано ж SES обслуговує 147 мільйонів кабельних домогосподарств, 40 мільйонів IPTV домогосподарств і 18 мільйонів домогосподарств, які використовують наземне ефірне телебачення.

Satellite Monitor показує, що Європа як і раніше є сильним і стійким ринком, де супутникове мовлення - приваблива платформа для надійної і економічно ефективної доставки відео широкій аудиторії. В даний час в Європі охоплення SES становить 167 мільйонів домогосподарств, в порівнянні з 156 мільйонами в 2016 році. Це зростання, в основному, обумовлене додаванням охоплення в Туреччині і додатковим охопленням Yahlive в країнах Магрибу, що в цілому склало 10 мільйонів домогосподарств. Технічне охоплення основних ринків в Європі будо стабільним.

Дослідження також показує ключову роль SES в доставці HD-контенту: сьогодні SES доставляє HD-контент в 107 мільйонів домогосподарств, що становить дві третини всіх європейських телевізійних HD-домогосподарств. Будучи провідною HD-платформою, SES доставляє 2602 канали в форматі HD по всьому світу, із загального числа 7709 телеканалів. В Європі SES доставляє глядачам 2670 телеканалів, 798 з яких в форматі HD.

В Україні супутникове мовлення є єдиною платформою, яка показала зростання в 2017 році: з 14 мільйонів ТВ домогосподарств супутникове охоплення склало 31% (для порівняння в 2016 році охоплення становило 29%). Кабельне, наземне ефірне і IPTV охоплення склали 34%, 33% і 3% відповідно. Крім того, показники цифрового телебачення збільшилися на 4% в період між 2016 і 2017 роками, в основному за рахунок використання супутника, який обслуговує 61% з 7 мільйонів цифрових домогосподарств.

Охоплення SES в Україні становить понад 11 мільйонів домогосподарств, 4 мільйони з яких обслуговуються безпосередньо в преміальній орбітальній позиції 5 градусів східної довготи Результати дослідження також демонструють лідируючу позицію SES в доставці HD - близько 1 мільйона домогосподарств користуються HD в Україні (показник виріс на 30%), всі вони безпосередньо обслуговуються супутниками SES.

В Африці охоплення SES становить 30 мільйонів домогосподарств. У Західній Африці охоплення домогосподарств значно зросло, збільшившись з 3 до 11 мільйонів в Нігерії і з 2 до 4 мільйонів в Гані. Охоплення в Ефіопії, Уганді і Танзанії, які включені в Satellite Monitor в перший раз, становить 7 мільйонів домогосподарств. Через Yahlive, спільне підприємство SES і Yahsat, компанія SES збільшила охоплення до 13 мільйонів домогосподарств на Близькому Сході і в Південно-Західній Азії, в порівнянні з 11 мільйонами в 2016 році. SES також охоплює 32 мільйони домогосподарств в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, 75 мільйонів домогосподарств в Північній Америці і 33 мільйони домогосподарств в Латинській Америці.

«Satellite Monitor показує, що наша стратегія інвестування в ринки, що розвиваються є успішною і призводить до значно більшого географічним охопленням, - сказав Фердинанд Кайзер, генеральний директор SES Video. Ми продовжуємо використовувати наше зростаюче, унікальне технічне охоплення в усьому світі, щоб допомогти нашим клієнтам будувати свій бізнес і розширювати свою аудиторію. В Африці наша інфраструктура буде як і раніше грати ключову роль при переході на цифрове телебачення, в той час як в розвинених країнах, а саме в Європі, наші супутники залишаються провідною платформою для доставки HD-контенту та розповсюдження Ultra HD серед мільйонів домогосподарств. Ми також рішуче підтримуємо розвиток і впровадження HD і Ultra HD в Північній і Південній Америці і Азіатсько-Тихоокеанському регіоні ».


06 квітня, 2018.

Редакція


RATVODДата: Субота, 07.04.2018, 13:39 | Повідомлення # 1170
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Ізраїльський інвестхолдинг може стати власником

супутникового оператора
Spacecom




Ізраїльський супутниковий оператор Spacecom, що володіє групою супутників AMOS і вже понад рік тому
виставлений на продаж, знаходиться в процесі придбання місцевої інвестиційною компанією
IDB Development.


На перший погляд угода укладається за вигідною ціною. Згідно з [furl=https://www.calcalistech.com/ctech/articles/0,7340,L-3735454,00.html]публікаціями ізраїльської преси[/furl], спочатку компанія IDB запропонувала всього 45.75 мільйона доларів за 54.7% акцій Spacecom, плюс фінансові вливання на суму в 11.45 мільйона доларів.

Згідно з чутками, що надходять з Тель-Авіва, з тих пір компанія IDB потроїла суму передбачуваних фінансових вливань до позначки в 34 мільйони доларів.

Супутниковий оператор Spacecom є дочірньою компанією холдингу Eurocom Group, який є мажоритарним акціонером ізраїльського телекомунікаційного гіганта Bezeq. Втім, діяльність компанії Bezeq затьмарена фінансовим скандалом - її генеральний директор Шауль Еловіч підозрюється в скоєнні ряду злочинних дій, серед яких, зокрема, корупція. В кінці лютого Еловіч, а також його син і дочка, покинули раду директорів компанії Bezeq.

Компаній IDB є найстарішою (заснована в 1981 році) і найбільшої інвестиційної холдинговою компанією Ізраїлю. Вона також управляє корпорацією Discount Investment Corp (75% акцій) Едуардо Ельштайна, яка раніше пропонувала повністю викупити Eurocom. Корпорація Discount Investment контролює компанію Cellcom Israel Ltd., яка є конкурентом Bezeq.

Повідомляється, що компанія Eurocom має заборгованість перед кредитними банками та організаціями, яка може досягати 420 мільйонів доларів.

У березні компанія Spacecom замовила новий супутник (який буде називатися Amos-8), виробництвом якого займеться Space Systems / Loral. В даний час компанія щорічно сплачує 22 мільйони доларів за оренду супутника AsiaSat-8, що належить компанії з Гонконгу. Даний апарат повинен закрити «діру» в обслуговуванні клієнтів Spacecom до моменту виведення на орбіту нового супутника. Amos-8 буде готовий до запуску в 2020 році.

Борис Скуратівський

- 06 квітня, 2018



Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Супутникові новини » СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти. (Профілактика. Неполадки. Аварії.)
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024