FORUM TV-SATП`ятниця
29.03.2024, 01:59

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Новини телеканалів » Новини телеканалів і Медіа-груп України
Новини телеканалів і Медіа-груп України
RATVODДата: Середа, 04.01.2017, 18:59 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Новини телеканалів

і
Медіа-груп України


RATVODДата: Четвер, 31.10.2019, 09:36 | Повідомлення # 241
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Кодування телеканалів українських медіагруп

«для чайників»



Фото - mediasat.info

Чого очікувати та що робити


20 січня 2020 року на телевізійному ринку України відбудеться знакова подія - найбільші українські медіагрупи 1+1 Media («1+1», «2+2», ТЕТ, УНІАН, «ПлюсПлюс», «Бігуді»), «Медіа Група Україна» («Україна», НЛО TV, «Індиго»), StarLightMedia (СТБ, «Новий канал», ICTV, М1, М2, «ОЦЕ ТБ») та Inter Media Group («Інтер», НТН, К1, К2, «Мега», «Піксель», Zoom, «Enter-фільм») закодують супутниковий сигнал своїх телеканалів. Що це означає для українського телеглядача? Чи потрібно купувати якесь нове обладнання? Чи буде абонентська плата? Я зібрала найпоширеніші запитання звичайних користувачів - не експертів та гравців ринку - і відповідаю максимально зрозумілою мовою.

Що тут узагалі відбувається?

Україна намагається привести до ладу ринок платного телебачення. Вітчизняні телеканали закуповують за кордоном фільми та серіали, права на спортивні трансляції, формати шоу і дитячі передачі. За все це медіагрупи платять гроші. Правовласники при цьому вимагають, аби частина продукту була доступна глядачам лише на платній основі, чого українська сторона, на жаль, гарантувати не може. Адже на ринку працюють оператори супутникового ТБ, які віддають за безцінь пакети по 100 і навіть по 1 000 каналів, куди, природно, потрапляють і канали медіагруп. Українець, звісно ж, замислюється: «Навіщо мені роками платити за кабельне ТБ, якщо я можу один раз поставити тарілку та дивитися все це безкоштовно?» У результаті гроші отримують нелегальні оператори так званих сірих тарілок, а медіагрупам бракує коштів, щоби відраховувати правовласникам і створювати чи закуповувати новий якісний контент. Здоровий цикл обігу грошей між виробником телепродукту та кінцевим споживачем порушується. Гроші йдуть у тінь.

Тому українські медіагрупи кодують канали: аби їх могли дивитися лише ті, хто встановив тарілки легально і так само легально платить за послуги. Оператору Viasat або XtraTV. Ба більше, в ліцензіях багатьох каналів від початку прописане кодування, але медіагрупи довгі роки транслювали їх у некодованому вигляді, адже справедливо побоювалися, що споживач не платитиме. Особливо якщо одні медіагрупи закодують сигнал, а інші - ні. За останні декілька років медіагрупам вдалося домовитися, й «ізгоїв» із безкоштовними каналами не буде.

Хіба можна закодувати супутник?

Кодується не сам супутник, а сигнал телеканалів, що він посилає на приймальні станції на Землі.

Як зрозуміти, який у мене тип прийому телесигналу?

Старше покоління напевно пам'ятає антени, котрі часто доводилося крутити в руках або навіть ходити з ними туди-сюди в пошуках місця кращого прийому сигналу. А іноді й стояти біля телевізора з антеною в руці, поки інші члени сім'ї дивилися важливу передачу. Такі антени є і зараз - у такому разі у вас аналогове ефірне ТБ. І скоро (за планом - 31 грудня) його в Україні не буде. Тому треба поквапитися та перейти на інший тип - наприклад, кабельне або те саме супутникове телебачення.

Під кабельним мається на увазі, що до вашого телевізора безпосередньо, без будь-яких проміжних пристроїв, підключений кабель (до кожного телевізора - свій), котрий тягнеться звідкись зі стіни, і ви платите абонплату або оператору кабельного ТБ, або оператору, що відразу постачає і телебачення, й інтернет. Наприклад, компанії «Тріолан» або «ВОЛЯ». Телесигнал і доступ до інтернету можна передавати тим самим кабелем, на кінці якого - металевий штекер сріблястого кольору, котрий підключений до роз'єму телевізора.

Якщо ж кабель тягнеться від антени на вулиці та йде до невеликої приставки (коробочки з окремим другим пультом, яку ще називають тюнером, ресивером або сет-топ-боксом), а вже від неї - в телевізор, то у вас цифрове ефірне ТБ. Хвилюватися в такому разі не слід. Варто зазначити, що сучасні телевізори мають вбудовані тюнери для прийому ефірного сигналу, а кабелів та антен у них немає.

Ну і, нарешті, третій основний спосіб прийому телесигналу в Україні - супутниковий. Це означає, що біля вашого телевізора теж є приставка, а на балконі чи стіні будинку зовні - тарілка. Вітаю - в цьому разі ви у зоні ризику. І ця стаття точно для вас.

Що робити, коли в мене/батьків/бабусі/дідуся є супутникова тарілка?

Що ж, коли є тарілка, то треба розібратися, чи законно вона встановлена та чиїми послугами ви користуєтесь - піратів або легальних операторів. Загалом для вас і близьких майже нічого не зміниться, за тим винятком, що дивитися українські канали можна буде, докупивши або орендувавши обладнання.

Що саме потрібно купувати?

Більшість тарілок, як і раніше, зможуть приймати сигнал, а ось тюнер - ні. Саме його і потрібно буде замінити іншою «коробочкою». Наприклад, ресивером від ХtraTV.

Новий тюнер безкоштовний? Його надає оператор?

Ні. За тюнер доведеться платити. Є два варіанти: придбати або ж взяти в оренду в оператора. Наразі середня вартість тюнера становить близько тисячі гривень. Але якщо затягувати вирішення питання, як це любить середньостатистичний українець, то вартість зросте.

Ми живемо в селі, де супутник - єдиний спосіб дивитися ТБ. Купити новий тюнер - задорого. Що робити?

Орендувати тюнер. На ринку кажуть, що приставка - приміром, від XtraTV - коштуватиме 29 грн/місяць. Без нового тюнера найбільші українські канали просто зникнуть із ваших екранів.

Припустимо, я купив/орендував новий тюнер. Що далі?

Приставку треба активувати, звернувшись до колл-центру вашого офіційного оператора супутникового ТБ - Viasat або XtraTV. Обіцяють, що активація триватиме не більше 10 хвилин.

Чи потрібно платити за українські канали після активації тюнера?

Так. Запроваждується щомісячна абонентська плата, що залежатиме від обраного пакета. Наприклад, мінімальний пакет від Viasat - а це 73 канали, включаючи 23, які кодуються, - коштуватиме 29 грн на місяць.

Чому, кажучи про кодування, згадують і ефірне ТБ. Його теж кодують?

Ні. Ефірне ТБ, яке наразі працює і в аналоговому (сигнал можна прийняти на звичайну антену, про що я казала вище), і в цифровому (через приставки або вбудовані в телевізор тюнери) форматах, залишається тим самим ефірним телебаченням. Ніщо нікуди не зникає. Здійснюється кодування транспортного потоку ефірного ТБ або, простіше кажучи, самого сигналу ще перед доставкою кінцевому користувачеві. Дивитися канали можна як і раніше, але «скопіювати» сигнал не вийде. Це роблять для захисту від піратів, що перехоплюють сигнал та включають до своїх пакетів - абсолютно безкоштовно для себе (без відрахувань медіагрупам і правовласникам), проте з платою для споживача.

Тобто кодування не впливає на ефірне ТБ?

Ні, не впливає.

Отже, можна змінити супутникове ТБ на ефірне?

Можна. І ефірне - на кабельне, і супутникове - на кабельне, і навпаки. Як вам завгодно. Варто, втім, зазначити, що медіагрупам не до душі, що телеканали, котрі кодуються на супутнику, як і раніше, безкоштовні у складі ефірного ТБ. І врешті-решт вони зроблять так, щоб і за мовники стягувалася абонплата. Для кабельного ж ТБ очікується зростання абонплати вже 2020 року.

Чи можу я перейти на ОТТ або IPTV?

Звісно, можете. Але обирайте послугу ретельно: по-перше, піратство само по собі шкідливе для карми, а по-друге, боротьба з піратством в Україні триває. Тому не варто думати, що зможете вічно дивитися передачі українських та зарубіжних телеканалів, не заплативши жодної копійки. Час переходити на світлий бік!



25 жовтня, 2019.

RATVODДата: Вівторок, 05.11.2019, 19:58 | Повідомлення # 242
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Нацрада видала телеканалу «НАШ»

ліцензію на супутникове мовлення



Фото - bagnet.org


30 жовтня на позаплановому засіданні члени Нацради з питань телебачення і радіомовлення
проголосували за видачу супутникової ліцензії інформаційно-аналітичному телеканалу «НАШ»,
що мовив на частоті каналу «Максі-ТВ», а тепер офіційно мовитиме під власним логотипом.


Представляти канал на засідання прийшли директор згаданого «Максі-ТВ» (ТОВ «Наша Прага») Тигран Мартиросян, а також співвласниця і керівник ТОВ «Наш 365» Олена Рудик. Саме «Наш 365» і вказано компанією, яка керуватиме каналом «НАШ».

За словами Мартиросяна, формально компанія «Наш 365» вже рік працює як продакшен і створює контент для лінійки телеканалів, в тому числі приблизно 18 годин добового контенту для «Максі-ТВ». На запитання Олександра Ільяшенка, коли ж з'явиться «НАШ», Мартиросян натякнув, що хоч завтра: «Як тільки отримуємо ліцензію - переходимо ... будемо мовити». Інформаційний контент в такому випадку зникне з ефіру «Максі-ТВ», який безуспішно намагався легалізувати зміну програмної концепції ще в грудні 2018 року. До слова, тоді «Максі-ТВ» отримав від регулятора попередження, і після видачі ліцензії «НАШ» повернеться до початкової сітки мовлення.

Проблема з логотипом також, очевидно, вирішена, а плашка «НАШ» прибрана з ефіру «Максі-ТВ». Мартиросян зазначив, що судові тяжби закінчилися, і патентні права на «НАШ» тепер в розпорядженні компанії. У сітці планується 15 годин 30 хвилин інформаційно-аналітичних і публіцистичних програм. Будуть новини, політичні, соціальні та економічні ток-шоу.

Що стосується команди, то Мартиросян згадав про 400 співробітників, з яких близько 200 - редактори і журналісти, які безпосередньо створюють контент. Переважно це молодь, але у вільне плавання її не кидають, а навчають, проводять майстер-класи.

Нагадаємо, що самовільно переформатований в «НАШ» телеканал «Максі-ТВ» стартував 7 листопада 2018 року. Його власником значився Володимир Мураєв, батько нардепа і голови партії «Наші» Євгена Мураєва. Тоді ж Мартиросян став керівником ТОВ «Наша Прага».

БОРИС СИДОРЕНКО

30 ЖОВТНЯ 2019

RATVODДата: П`ятниця, 08.11.2019, 16:32 | Повідомлення # 243
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Група 1+1 media розпочала

блекаути своїх телеканалів




Вони триватимуть до кодування сигналу.


З 4 листопада, в межах реалізації проекту кодування супутникового телевізійного сигналу, група 1+1 media розпочала блекаути своїх телеканалів – короткочасні маятникові відключення сигналу абонентам супутника. Блекаути триватимуть до кодування сигналу, яке заплановано на 20 січня 2020 року.

Відключення відбуваєься у прайм-тайм на телеканалах 1+1, 2+2 та ТЕТ і триватимуть 2 хвилини. У цей час трансляцію зображення програм вищезгаданих телеканалів буде повністю закрито плашкою, яка міститиме інформацію про кодування супутникового сигналу наступного змісту:

«Увага!
Це повідомлення саме для тебе! Уже на початку 2020 року супутниковий сигнал
цього та інших українських телеканалів буде закодовано!
Щоб мати змогу дивитись їх надалі, негайно звернись до офіційного телевізійного оператора!»
.


Відключення відбуватимуться з метою привернення уваги глядачів, які використовують супутниковий тип прийому сигналу, до наближення кодування, а також їхнього стимулювання до завчасної заміни приймального обладнання − тюнера. Додаткова інформація про кодування доступна на сайті групи 1+1 media. Для абонентів, які не бажають продовжувати дивитись телебачення через супутник є інші альтернативні сучасні способи: ефірне мовлення (Т2), кабельне ОТТ або IPTV телебачення.

Більше про кодування супутника читай за посиланням.

05.11.2019

RATVODДата: П`ятниця, 08.11.2019, 16:48 | Повідомлення # 244
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
У листопаді телеканали М1 і М2 групи StarLightMedia

вийдуть в HD якості




Уже в листопаді улюблені музичні телеканали М1 і М2 глядачі будуть дивитися в HD.


Два провайдери телевізійної послуги, офіційні партнери StarLightMedia - Ланет, MEGOGO - покажуть канали в версії з високою якістю. У порівнянні з SD картинка покращиться в п'ять разів.

Перехід на мовлення в HD якості - важливий етап реалізації стратегії медіа-групи StarLightMedia та розвитку ТВ-ринку України в цілому. Він дозволить глядачам отримати більш якісне зображення на своїх екранах, а партнерам по ринку - запропонувати клієнтам більшу цінність в порівнянні з ефірним мовленням.

«Дотримання принципів партнерства - головний аспект нашої роботи і наша цінність. Раніше ми вже заявляли, що в першому кварталі 2020 року телеканали групи StarLightMedia перейдуть в HD-мовлення. Організація ретрансляції телеканалів М1, М2 в HD-якості в мережах партнерів - один з важливих етапів виконання наших домовленостей з учасниками ринку. HD-якість вже є в мережах двох великих провайдерів телебачення України. При цьому кожен діючий партнер-провайдер StarLightMedia може теж взяти потік і показувати глядачеві кращу картинку. Для цього необхідно звернутися до менеджера свого регіону. Потік в HD можна прийняти через IP, технічну сторону забезпечує наш партнер компанія IPmedia», - коментує Микола Фаенгольд, Комерційний директор дивізіону Digital & PayTV StarLightMedia.

Уже зараз StarLightMedia виробляє 66% контенту в HD якості. До 2020 року відсоток зросте до ста. Перехід на HD-версії дає можливість провайдерам залучати нових абонентів і тим самим сприяти зростанню ринку.

«Для того щоб виробляти і віщати в HD, команда StarLightMedia проводить модернізацію обладнання. Наприклад, ми модернізуємо монтажні сховища і монтажні станції. Це необхідно, тому що не всі комп'ютери можуть витримати нові навантаження. Також оновлюємо супутникову станцію і модернізуємо робочі станції відділів дизайну, промо і Діджитал. Вони вже мають досвід з таким матеріалом, але нова техніка дозволить робити це швидше », - каже Володимир Харченко, технічний директор StarLightMedia.

На думку генерального директора М1 і М2 Сергія Перцева: «Від переходу на HD-якість точно виграють і глядачі, і артисти, і ми, провідники між ними. Приємно, що нинішню ювілейну церемонію «М1 Music Awards» вже можна буде подивитися в HD! Тому, навіть не маючи можливості фізично бути присутнім на концерті, аудиторія точно залишиться в захваті від побаченого!»

«Для MEGOGO високу якість зображення завжди було в пріоритеті, - коментує Іван Шестаков, директор з маркетингу та стратегії MEGOGO. - Поява українських телеканалів, в тому числі М1 і М2, в HD-якості - вагома для нас подія, яку ми чекали більше трьох років. Це створить більш комфортні умови ТВ-перегляду для наших глядачів, що дійсно радує».

У новому році проекти каналів групи StarLightMedia в HD-якості будуть доступні в мережах партнерів телеринку, а саме - супутникових провайдерів, ОТТ / IPTV-провайдерів і провайдерів цифрового кабелю. У форматі HD перегляд не буде доступний в ефірі Т2 і в мережах провайдерів аналогових кабельних мереж.

«Ми розуміємо, що це створить різницю на ринку платного і безкоштовного телебачення. Тобто, у технологічних провайдерів буде перевага в якості, а у провайдерів з відсталими технологіями - привід для розвитку. Тим самим, переходячи в HD, ми не тільки поліпшуємо картинку для глядача, а й розвиваємо українське телебачення», - підкреслює важливість цього кроку комерційний директор дивізіону Digital & PayTV StraLightMedia Микола Фаенгольд.

07.11.2019



RATVODДата: П`ятниця, 08.11.2019, 21:08 | Повідомлення # 245
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Медіа Група Україна запускає

інформаційний телеканал
«Україна 24»




Інформаційний телеканал «Україна 24»

У грудні 2019 року телеканал «Україна 24» почне своє цілодобове
ефірне мовлення на всій території України, в кабельних мережах операторів,
на супутниковій платформі Xtra TV і ОТТ-платформі Oll.tv.


Програмна політика і ефірна сітка телеканалу «Україна 24» в даний час знаходиться в детальному опрацюванні. Запуском каналу займається Медіа Група Україна.

Холдинг Медіа Група Україна об'єднує національний телеканал загального інтересу «Україна», молодіжний телеканал НЛО TV, телеканал Індиго TV, тематичні канали «Футбол 1» / «Футбол 2», міжнародні канали Ukraine 1 / Ukraine 2 і NLO TV 1 / NLO TV 2, канали «Донбас», «34 телеканал», «Сигма», медіа-агентство повного циклу «медіа Партнерство Баїнг», оператора супутникового мовлення Xtra TV, ОТТ-платформа Oll.tv, продакшн-компанії «Теле Про» і «Допоможемо ТВ» , мультимедійну платформу СЬОГОДНІ - теленовини «Сегодня», сайт segodnya.ua; багатоплатформовий проект Vogue.UA.

08 листопада, 2019.

Редакція


RATVODДата: Неділя, 10.11.2019, 07:10 | Повідомлення # 246
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
В Україні запускають

ще один
футбольний телеканал



Олександр Денисов, директор телеканалів «Футбол»

У наступному році в Україні почне мовлення ще один телеканал,
ефір якого буде присвячений показу футбольних поєдинків.


У лютому 2020 року на телевізійному ринку України почне роботу третій футбольний канал, який поповнить портфель спортивних телеканалів Медіа Групи Україна. На додаток до вже існуючих каналів Футбол 1 і Футбол 2, буде запущений Футбол 3.

У медіахолдингу поки не розкривають деталі програмної концепції нового мовника, проте обіцяють зробити презентацію каналу через місяць.

Уже відомо, що дивитися Футбол 3 зможуть абоненти дочірніх сервісів платного телебачення: супутникової платформи XtraTV і OTT-сервісу OLL.TV.
Разом з тим планується включення каналу в пакети операторів кабельного телебачення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про запуск Медіа Групою Україна інформаційного телеканалу «Україна 24».

08 листопада, 2019.

Редакція


RATVODДата: Четвер, 21.11.2019, 00:20 | Повідомлення # 247
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Модулі для кодування дозволять

відстежити співпрацю
провайдерів з піратами




Після кодування супутникового сигналу медіагрупи зможуть відстежити,
якщо хтось із провайдерів-партнерів співпрацюватиме з піратами.


Про це 19 листопада під час конференції «Медіаправо», яку організовує Індустріальний телевізійний комітет, сказав начальник відділу легалізації контенту дивізіону Digital&Pay StarLightMedia Дмитро Левін.

За його словами, кодування сигналу медіагруп на супутнику відкриє нові можливості для боротьби з піратством. Вистежити провайдерів, які співпрацюють з піратами, можна буде завдяки модулям для декодування - САМ-модулям Verimatrix.

В’ячеслав Мієнко, генеральний директор ТРК «Студія 1+1», переконаний, що система Verimatrix надійно захищає контент від копіювання та розповсюдження, до того ж вона має безкартковий доступ. Про надійність системи, на його думку, свідчить і те, що вона ще жодного разу не була зламана, нею активно користуються країни Європи та США.

Утім, не всі учасники конференції мають такі оптимістичні погляди. Так, Олександр Папуця, адвокат-партнер Smartsolutions Law Group, яка представляє інтереси групи «1+1», вважає: «Усе, що придумала людина, вона ж може і зламати». Однак при цьому кодування, на його думку, допоможе виявити організаторів піратських ресурсів, які можуть співпрацювати з легальними провайдерами.

«Піратство не перемогли цілком у світі, але при цьому створили для піратів некомфортні умови», - додав він. Тому основний вектор боротьби з піратством спрямований саме на боротьбу з тими, хто фінансує нелегальні майданчики.

Нагадаємо, чотири найбільші медіагрупи погодили дорожню карту щодо кодування сигналу на супутнику. Дата остаточного кодування супутникового сигналу змістилася на початок 2020 року, а саме на 20 січня. Основні етапи кодування передбачені в дорожній карті. Медіагрупи з серпня роздають провайдерам, які мають діючі угоди на ретрансляцію телеканалів групи, пристрої декодування супутникового сигналу – САМ-модулі Verimatrix.

У листопаді «1+1 медіа» та StarLightMedia розпочали короткочасні маятникові відключення сигналу для абонентів супутника (блекаути).

Наталія Данькова

20 листопада, 2019



RATVODДата: П`ятниця, 13.12.2019, 17:46 | Повідомлення # 248
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Телеканали групи «Інтер» прописалися

на супутнику в форматі
DVB-S2




Дев'ять телеканалів, що входять в Inter Media Group,
з'явилися в новому пакеті на супутнику Astra 4A.


За інформацією порталу Sat-Digest, що відслідковує транспондерні новини, на супутнику Astra 4A (4,8 гр.с.д.) з'явився новий пакет, в який увійшли дев'ять каналів українського телевізійного холдингу Inter Media Group.

Примітно, що мовлення каналів з нового транспондера на частоті 12437 МГц здійснюється з використанням стандарту DVB-S2. Вісім телеканалів, а це «Enter Фiльм», «Інтер», «K1», «K2», «Мега», «НТН», «Пiксель TV» і «Zoom», транслюються в некодованому вигляді з використанням кодека MPEG-2. Виняток склав телеканал «Iнтер +", супутниковий сигнал якого закодований в BISS і поширюється в форматі MPEG-4.

Новий пакет є копією існуючого пакету, розташованого на транспондері 12399 МГц.

Відзначимо, що для прийому сигналу каналів з нового транспондера буде потрібно сучасний супутниковий приймач з підтримкою стандарту DVB-S2 / 8PSK.

Параметри супутникового мовлення в стандарті DVB-S2:

Супутник: «Astra 4A» (4,8 гр.с.д.)
Частота: 12437 МГц
Поляризація: вертикальна (V)
Символьна швидкість: 30000 Мс/с
Корекція помилок (FEC): 2/3
Стандарт:DVB-S2 / 8PSK / MPEG-2 / MPEG-4

Параметри супутникового мовлення в стандарті DVB-S:

Супутник: «Astra 4A» (4,8 гр.с.д.)
Частота: 12399 МГц
Поляризація: вертикальна (V)
Символьна швидкість: 27500 Мс/с
Корекція помилок (FEC): 3/4
Стандарт: DVB-S / QPSK / MPEG-4


Нагадаємо, влітку поточного року до 50-річчя «Ну, постривай!» телеканал «Інтер» показав в ефірі всі серії культового мультсеріалу.

12 грудня, 2019.

Редакція


RATVODДата: Субота, 14.12.2019, 14:28 | Повідомлення # 249
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Тигран Мартиросян йде

з телеканалу
Мураєва ─ джерело



Фото: Facebook каналу “Наш”

На телеканалі «Наш» відбувається кадрова ротація
.

З інформаційного телеканалу «Наш», який знаходиться в орбіті впливу екснардепа Євгенія Мураєва, йде один із топ-менеджерів, а також ведучий програм каналу ─ Тигран Мартиросян. Про кадрові зміни повідомляє джерело «Телекритики», не говорячи про причини. Останні два місяці на телеканалі з’являється Дмитро Носиков ─ колишній генеральний продюсер телеканалу ТВі. У якому статусі працює Дмитро Носиков на каналі, джерело не уточнює.

Голова прес-служби телеканалу Євгена Баранська не змогла відповісти на питання «Телекритики» щодо кадрових змін. Тигран Мартиросян у коментарі «Телекритики» не спростував і не підтвердив озвучену інформацію про те, що залишає канал, пославшись на відпустку в Парижі. Офіційного призначення Дмитра Носикова на канал «Наш» не було. У коментарі «Телекритиці» він повідомив, що надає каналу якісь консалтингові послуги трохи більше 2-х місяців:

“Мені посада не потрібна. Ми — креативне агентство, виробляємо стратегію і форми, каналом не керуємо, надаємо тільки консалтингові послуги. Агентство імені мене, для західних клієнтів klvr.pro. Подробиці співпраці з Мураєвим не можу розголошувати, я з командою — під угодою про нерозголошення “, — зазначив Дмитро Носиков, не повідомивши, про який саме консалтинг йдеться.

У Дмитра, як уточнює джерело «Телекритики», є якийсь конфлікт з Оленою Рудик, яка була проти його призначення.

Нардеп «Слуги народу» Олександр Дубинський повідомляє, що телеканал проданий «Медіа Групі Україна» Ріната Ахметова для запуску телеканалу «Україна 24».

Цієї осені Євгеній Мураєв регулярно спростовував чутки про продаж телеканалу.

Тигран Мартиросян був директором компанії «Наша Прага», за ліцензією якої до листопада включно велося мовлення телеканалу «Наш». Сьогодні телеканал здійснює супутникове мовлення під ліцензією компанії «Наш 365», директор якої Олена Рудик.

У реєстрі підприємств Тигран Мартиросян залишається директором компанії «Наша Прага». Тигран Мартиросян значиться на сайті телеканалу як ведучий щоденної програми «Час» і щотижневої — «Підсумки», а також у графі «топ-менеджмент» як керівник телеканалу «Наш». У той час як Олена Рудик значиться генеральним директором каналу. Останній випуск програми «Час» за участю Тиграна Мартиросяна вийшов у четвер, 5 грудня. З цього тижня замість програми «Час» о 21:00 виходить програма «Наш вечір» з Артемом Никифоровим та Анастасією Гусаревою.

Дмитро Носиков з літа 2018-го по травень 2019-го був генеральним продюсером телеканалу ТВі, який пов’язують з донецьким бізнесменом Віталієм Кропачовим, якого називали неофіційними «куратором» державного енергетичного сектора при президенті Петру Порошенку. У травні 2020-го Дмитро Носиков заявив про те, що залишає телеканал разом зі своєю командою. Повноцінного мовлення канал тоді так і не запустив. При Носикові ТВі видозмінив назву на TVi, мовник повинен був стати аполітичним каналом для жіночої аудиторії зі слоганом «TVi: справжні історії». Носиков був кілька місяців генпродюсером телеканалу NewsOne, коли ним володів Євгеній Мураєв. Також Носиков був радником ексміністра енергетики і вугільної промисловості Ігоря Насалика, політконсультантом екснардепа БПП Ігоря Кононенко.

Офіційно компанія «Наша Прага» належить Володимиру Мураєву — батькові екс-нардепа Євгена Мураєва. У минулому році Володимир Мураєв виявився у центрі уваги після оприлюднення у ЗМІ його сторінки в «Однокласниках», де він регулярно робив перепости повідомлень зі сторінок антиукраїнських пабліків, на які підписаний. За даними каналу «24», кіпрська компанія за структурою власності нового мовника пов’язана з російським «Промсвязьбанком», який обслуговує фінансові операції Міністерства оборони Росії. Канал «Наш» дану інформацію спростовував.

Нагадаємо, інформаційний телеканал «Наш» почав самовільне мовлення на частотах жіночого супутникового розважального каналу «Максі-ТВ» 7 листопада 2018-го, після чого отримав попередження від Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Наприкінці березня регулятор звернувся до суду з проханням анулювання ліцензії каналу. У кінці травня суд призупинив провадження у справі анулювання ліцензії мовника до вступу в законну силу судового рішення у справі, предметом якої є оскарження попередження. Уже 30 жовтня Нацрада видала ТОВ «Наш 365» супутникову ліцензію на мовлення інформаційного телеканалу «Наш». Компанія «Наш 365» офіційно належить 6 менеджерам каналу, частка володіння яких становить по 16,67%: Євгенії Баранській (директор відділу маркетингу і PR), Євгену Дудику (генпродюсер), Роксолані Завінській (шеф-редактор), Ангеліні Пічик (ведуча) , Олені Рудик (директор продакшна) та Ользі Хім’як (випусковий редактор).

UPD від 20:10. Олена Рудик у відповідь на запит «Телекритики» повідомила про роль Дмитра Носікова на каналі: «Мартиросян знаходиться у відпустці. Дмитро Носіков не працює у нас на телеканалі. Він консультує в графічному оформленні та IT-інструментах. На телеканалі готується запуск нових проектів. І з учорашнього дня змінюється поступово «одяг» телеканалу».

Від Telekritika

13.12.2019



RATVODДата: Понеділок, 16.12.2019, 20:32 | Повідомлення # 250
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Телеканал «Україна 24» приступив

до прямоефірного мовлення



Інформаційний телеканал «Україна 24»

Сьогодні, 16 грудня, телеканал «Україна 24» приступив до повноцінного мовлення.


«Медіа Група Україна» запустила його на базі телеканалу «Ескулап», повідомляє прес-служба.

Згідно з даними, з сьогоднішнього дня починають роботу прямоефірні студії «Україна 24». Телеканал приступить до цілодобового ефірного мовлення на всій території України, в кабельних мережах операторів, на супутниковій платформі Xtra TV і ОТТ-платформі Oll.tv.

Першими в прямий ефір у студії «Україна 24» вийдуть: Борис Іванов, Олена Цинтила, Олексій Бурлаков, Микита Міхальов, Алла Щеличева, Олена Чабак, Марія Скиба, Андрій Булгаров.

«Планується три денних випуску talk-студій в будні: «Сьогодні. Ранок»- 10: 40-12: 30, «Сьогодні. День» - 14: 30-16: 30, «Україна сьогодні» - 19: 30-21: 30. У вихідні з 17:40 до 20:30 буде виходити розширений підсумковий випуск «Україна сьогодні»», - сказано в прес-релізі.

Також йдеться про те, що щогодини в ефірі телеканалу будуть з'являтися 10-хвилинні випуски новин, з підсумковими, 30-хвилинним, о 21:30. Вести новини будуть: Віра Свердлик, Катерина Федотенко, Анна Кунець, Вікторія Малосвітная і Сергій Никифоров.

Нагадаємо, на початку місяця повідомлялося, що телеканал «Україна 24» почав технічне мовлення в мережі DVB-T2.

Лада Васюкова

16 грудня, 2019.



RATVODДата: Субота, 21.12.2019, 23:39 | Повідомлення # 251
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
З перших вуст: провідні медіагрупи детально пояснюють,

для чого їм потрібне
супутникове кодування



Фото: pixabay

StarLightMedia, 1+1 media та «Медіа Група Україна» детально пояснюють,
чому вони вирішили
закодувати свої телеканали на супутнику 20 січня 2020 року.


20 січня 2020-го відбудеться кодування супутникового сигналу телеканалів чотирьох провідних українських телегруп − StarLightMedia, 1 + 1 media, «Медіа Групи Україна» та InterMediaGroup. Усього буде закодовано 23 українських телеканали: СТБ, ICTV, Новий канал, М1, М2, «Оце» (усі входять до StarLightMedia); «1+1», «2+2», ТЕТ, «ПлюсПлюс», «УНІАН» та «Бігуді» (усі − 1+1 media); «Інтер», НТН, К1, К2, «Мега», «Піксель», Zoom, «Enter-фільм» (усі − InterMediaGroup); «Україна», НЛО ТБ, «Індиго TV» (усі − «Медіа Група Україна»).

«Телекритика» досліджує цю ініціативу провідних телехолдингів у рамках спецпроєкту з кодування супутника. Ми підготували серію матеріалів. У попередньому матеріалі ми відповіли на найпоширеніші питання, пов’язані із супутниковим кодуванням. Сьогодні прийшов час детально ознайомити читачів із позицією телегруп. Її роз’яснюють Ярослав Пахольчук, виконавчий директор та директор напрямку платного телебачення 1 + 1 media; Федір Гречанінов, директор зі стратегії та розвитку бізнесу «Медіа Групи Україна» та Микола Фаєнгольд, комерційний директор Didgital & Pay TV телегрупи StarLightMedia.

Навіщо телегрупи кодуються на супутнику


Кодування супутникового сигналу телеканалів медіагруп є загальною міжнародною практикою закордонних телеканалів, які використовують супутниковий сигнал лише як транспортний сигнал для провайдерів платного телебачення. За кордоном не залишилося жодної великої телегрупи із великою кількістю телеканалів із відкритим супутниковим сигналом.

Кодування супутникового сигналу дозволить дотримуватися угоди із західними правовласниками контенту. Отримані телегрупами права на розповсюдження фільмів і серіалів або на адаптацію форматів телепередач обмежені лише територією України: «Супутникове кодування є критичною необхідністю вітчизняного медійного ринку відповідати загальноприйнятим світовим стандартам дистрибуції контенту, − починає Ярослав Пахольчук. − Закодований телевізійний сигнал є гарантією захисту контенту для його виробників і правовласників на певній та юридично закріпленій території. Це означає, що, якщо ми купуємо закордонній контент і адаптуємо його на території України, ми, як транслятор, зобов’язані контролювати поширення контенту тільки у межах країни».

Микола Фаєнгольд говорить про зобов’язання перед провайдерами щодо розвитку ринку платного телебачення: «Наразі ринок платного телебачення належить провайдерам. І вони нам вказують шлях, яким цей ринок може розвиватися. Кодування супутника − одна з їхніх вимог. Ми розуміємо: чим більше ми розвинемо цей ринок, тим більше перспектив у нас, як у виробників контенту. Ми віримо у розвиток ринку платного телебачення. І розуміємо, що станемо його повноцінними гравцями, коли почнемо виробляти продукти для нього».

Телегрупи дали обіцянку закодувати супутниковий сигнал своїх телеканалів у кінці 2016-го − напередодні скасування законодавчої норми про трансляцію комерційних телеканалів «Універсальної програмної послуги», виконання якої обов’язкове для ТБ-провайдерів (норма набула чинності 1 січня 2017-го). Як результат, за три роки телегрупи «обілетили» 450 провайдерів платного телебачення. «Для співпраці із провайдерами ринку платного телебачення у 2016 році ми створили спеціальний відділ, який займається оформленням прав на ретрансляцію наших каналів у мережах провайдерів, − розповідає Микола Фаєнгольд.Наразі підписані договори з понад 450 провайдерами на 2019 рік та відбувається переговорний процес на 2020 рік про поширення наших каналів у мережах провайдерів платної послуги».

Кодування супутникового сигналу дозволить вирівняти ціни на ретрансляцію телеканалів медіагрупи для провайдерів різних типів прийому сигналу. Спочатку ринкові відносини у телегруп склалися з ОТТ-провайдерами − вони з 2014-го почали платити телегрупам за ретрансляцію їхніх телеканалів у своїх ТБ-пакетах за ринковою ціною. Тоді як провайдери кабельного телебачення та IPTV під’єдналися до платного ретрансляції тільки з 2017-го, для них телегрупи вводили оплату поступово. У 2020-му вона зрівняється з оплатою ОТТ-операторів.

«Справедлива винагорода для усіх виробників медіаконтенту в Україні − дуже актуальне питання, без вирішення якого ми не отримаємо сталого розвитку ринку, − пояснює Федір Гречанінов. − Багато учасників ринку платного телебачення отримують сьогодні незаслужені переваги саме завдяки непрозорості, неефективності та перекосам, які існують зараз. Тому ми іноді відчуваємо значний опір змінам. Але я впевнений, що з часом правильність таких змін зрозуміють як представники ринку, так і споживачі, які хочуть отримувати якісний сучасний продукт».

StarLightMedia отримані від дистрибуції гроші обіцяє витрачати на виробництво контенту з локальною українською складовою − як для ТБ, так для інтернету: «Кодування супутникового сигналу ніколи не було для нашої медіагрупи ідеєю фікс. Зокрема, тому що ми не є учасниками платного ринку. При цьому ми з вами не можемо не звертати увагу на успіх платної моделі у світі. Наша увага, як глядача, давно прикута до платних сервісів, таких як Netflix, HBO, Apple TV plus, усі чекають доступу до Disney+ і запуску HBO Max. Ми бачимо, що саме платних моделях створюється високоякісний контент, серед якого багато must see. Про нього говорять, і ти навіть підписуєшся на платний сервіс, щоб його подивитися. Звичайно, для нашого ринку цей шлях непростий. Але формування великого платного ринку створює умови для формування великого виробництва локального контенту в Україні для того, щоб залишалися таланти і працювали б за гідну оплату».

Що робити телеглядачам супутникового телебачення: поради телегруп


Сьогодні телегрупи поставили перед собою завдання переконати пострадянського телеглядача у тому, що телебачення не може бути безкоштовним. У StarLightMedia запевняють, що телеглядачі здебільшого вже готові платити навіть за ті телеканали, які раніше були умовно безкоштовними. Усього домогосподарств із платним телебаченням на сьогодні близько третини − 4,5 млн сімей із понад 15 мільйонів.

«Не дивлячись на стереотип про те, що українці не хочуть платити за контент, глядачі вже сьогодні платять за телебачення − укладаючи контракт зі своїм кабельним або супутниковим оператором, підписуючись на ОТТ-сервіс, − повідомляє Микола Фаєнгольд. − Сьогодні 4,5 млн домогосподарств платять за телевізійну послугу, а після кодування супутника, за нашими прогнозами, у платного ринку буде майже сім мільйонів. Згідно з результатами досліджень, які ми проводили, тільки до 600 тисяч абонентів можуть залишитися на безкоштовному супутнику. Ми до цього готові, ми розуміємо, що це тимчасове явище і що частина з них потім до нас повернеться. Бо глядач, в першу чергу, йде за контентом. Якщо ж він залишиться на безкоштовному супутнику, то, швидше за все, він і зараз не дивиться наші канали. Але, звичайно, ми робимо все можливе, щоб не втратити глядача − наші канали залишаються у безкоштовному доступі в ефірному цифровому телебаченні DVB-T2. А значить, соціально незахищені верстви населення, ті, хто не хочуть або не готові платити, ті, для кого якість картинки неважлива, зможуть і далі дивитися нас безкоштовно».

У відтік аудиторії українського телебачення після супутникового кодування не вірить також Ярослав Пахольчук: «Ми не втратимо аудиторію − скоріше, відбудеться перетікання абонентів у інші способи перегляду. Така поведінка абонентів, при зміні у мовленні, є нормальною практикою, тому нічого критичного ми у цьому не бачимо. Люди, які звикли дивитися певні продукти, наприклад великі розважальні шоу, такі як «Голос країни», «Танці з зірками» та інші, на певних телеканалах й у певний час, захочуть отримувати свій улюблений контент, тому для них кодування не стане на заваді. Вони зможуть подивитися шоу якщо не на супутнику, то, наприклад, на 1+1 video − безкоштовно з переглядом реклами або без реклами, оформивши підписку. Ті, кому важливо отримувати тільки інформацію про те, що відбувається у країні і світі, отримають можливість переглядати інформаційні телеканали, які залишаться у відкритому доступі після кодування».

Кодування супутникового сигналу стосується лише розважального телебачення. Інформаційних телеканалів з відкритим супутниковим сигналом сьогодні вже понад 20. З кожним роком їх кількість зростає. Також залишиться відкритим супутниковий сигнал телеканалів державного і суспільного мовлення − «Першого», «Культури», «Ради» та UA TV. Таким чином, жителі окупованих Росією територій України залишаться в українському інформаційному просторі.

Федір Гречанінов запевняє, що у платних ТБ-послугах із преміум-телеканалами глядач дивиться, у першу чергу, провідні українські телеканали: «Звичайно, будуть такі абоненти, які залишаться у відкритому доступі після кодування. Але кодування сигналу на супутнику − це частина нашої стратегії і плану довгострокового розвитку. До складу «Медіа Групи Україна» входять два провайдери − супутниковий оператор XTRA TV та ОТТ-оператор OLL.TV. Тому ми постійно аналізуємо динаміку підключень і відтоку абонентів. Кількість тих, хто готовий платити за якісну послугу в Україні, як і в усьому світі, зростає. Радує, що наших глядачів цікавлять саме національні канали топ-6 телеканалів («Україна», «1+1», ICTV, СТБ, Новий канал та «Інтер») − це той ключовий продукт, якого потребує більшість».

Мінімальна вартість ТБ-послуги провайдерів платного телебачення наступного року складе 80 гривень на місяць. «Ми впевнені, що абоненти готові платити, інше питання у тому, чи хочуть вони й чи розуміють, що це нормальна світова практика, − вважає Ярослав Пахольчук. − Після кодування абонентська плата за оптимальний тарифний ТБ-пакет, який міститиме й закодовані популярні телеканали, складе від 80 грн/міс. Ця вартість є абсолютно посильною для середньостатистичного абонента − за можливість використовувати мобільний інтернет, наприклад, він платить щомісяця у середньому вдвічі більше. Контент − це такий само продукт, як і мобільний інтернет або електроенергія у будинку, хочеш користуватися − плати».

Зараз телегрупи спантеличені організацією ефективного процесу кодування та інформування глядачів безкоштовного супутникового телебачення про зміни, які на них чекають. «Що стосується глядачів супутникового телебачення, то ми вже зараз інформуємо їх про те, що станеться, коли система буде закодована. З 4 листопада спеціально для супутникових глядачів запущені блекаути − трансляція програми переривається на 2 хвилини й закривається плашкою з інформацією про те, що на них чекає найближчим часом і куди необхідно звернутися», − уточнює Микола Фаєнгольд.

Федір Гречанінов пропонує глядачам безкоштовного супутникового телебачення не відкладати вибір наостанок: «Важливо, щоб глядачі відкритого супутника швидше зрозуміли, що зовсім скоро вони не зможуть дивитися свої улюблені телеканали та заздалегідь подбали про те, щоб мати можливість дивитися ці канали у майбутньому. Неможливо за один-два дні перепід’єднати мільйони домогосподарств. Тому ми вирішили робити блекаути для глядачів безкоштовного супутникового сигналу − це потужний інструмент інформування, до того ж постійно публікуються статті, виходять телесюжети із покроковою інструкцією, як під’єднатися до легального контенту. Сума, яку потрібно заплатити за мінімальний пакет XTRA TV або VIASAT, для більшості глядачів супутникового телебачення доступна. Ба більше, більшість глядачів також можуть вибрати іншу технологію прийому. Але попри всі наші зусилля, думаю, традиційно пік підключень зафіксуємо напередодні години Х − 20 січня, а також вже після відключення сигналу. Хоча, звичайно, хотілося б, щоб процес був більш комфортним для телеглядачів, але це вже питання до свідомості громадян, яке ми не зможемо змінити за кілька місяців».

Телегрупи разом із супутниковим кодуванням планують також створювати різницю між тим, що є в ефірі, і платною пропозицією. Абоненти платних провайдерів отримають HD-версії телеканалів, і це буде головна відмінність від безкоштовної послуги цифрового ефірного ТБ, де всі телеканали йдуть у SD. «Щоб різниця між платним і безкоштовним була помітнішою, ми йдемо на створення HD каналів, − акцентує Микола Фаєнгольд. − Абоненти, які захочуть дивитися якісну картинку, зможуть звернутися до провайдера платної послуги. Канали нашої медіагрупи у форматі HD будуть доступні у супутникових провайдерів, ОТТ/IPTV-провайдерів і провайдерів цифрового кабелю. У форматі HD ми не будемо у безкоштовному цифровому ефірі. Також HD не буде в аналогових провайдерів кабельного телебачення, це пов’язано з самою технологією. Цьогоріч на наше прохання відділ дослідження холдингу провів опитування телеглядачів на предмет цінової чутливості ринку платного ТБ − скільки глядач готовий платити за доступ до каналів у HD якості. У нас є чудові цифри, які ми вже повідомляли − абонент готовий платити до 150 гривень на місяць за доступ до телеканалів. Ми спілкувалися з ОТТ і кабельними провайдерами, які активно підіймали ціни. Як показала практика, люди спокійно налаштовані до підвищення ціни, якщо їм пропонують хороший сервіс. Відтік, на думку провайдерів, мінімальний − до 5%. Відповідно, питання оплати для глядача не є критичним. Він хоче споживати якісний контент найбільш зручним для нього способом. А наш контент якісний».

Боротьба з піратством: покарання посилиться


Кодування супутникового сигналу дозволить медіагрупі побороти піратство, його сигнал, оскільки піратські телесервіси втратять джерело для поширення сигналу: «Зараз мовлення телеканалів у незакодованому вигляді в Україні є «відкритою фіранкою» для піратів контенту, які не тільки не платять гроші за контент, але і піддають абонентів, яким вони надають сигнал, перспективі у будь-який момент залишитися без телебачення, − застерігає Ярослав Пахольчук. − Ми працюємо над тим, щоб ринок платного телебачення розвивався, і намагаємося не допускати, щоб кіберзлочинці цьому перешкоджали. 2019−й був досить продуктивним у цьому напрямку, і незабаром ми поділимося статистикою наших досягнень з антипіратства. Упевнений, що після кодування динаміка виявлення і притягнення піратів до відповідальності буде збільшуватися».

Телегрупи сьогодні активно карають піратів у юридичній площині. «Медіа Група Україна» активно займається захистом медіаконтенту з 2013 року (пояснює Сергій Чернящук, експерт з питань інтелектуальної власності МГУ) і після кодування зупинятися не планує: «Що ми захищаємо? Це придбаний та власний телесеріальний контент (VOD), телеканали «Україна», «НЛО TV», «Індиго TV», «Футбол 1», «Футбол 2», авторські статті, а також інші об’єкти інтелектуальної власності, права на які належать МГУ та її активам. Кожен факт використання об’єктів інтелектуальної власності ми ретельно вивчаємо на предмет наявності порушення і, за необхідності, вживаємо відповідних заходів. У першу чергу, наше завдання − припинити піратство і не допускати його у майбутньому. Для цього ми проводимо роз’яснювальну роботу з порушниками, пояснюючи суть правопорушення і вимагаючи припинити піратство. Якщо ж це не допомагає, ми фіксуємо факт порушення і ведемо розгляд у правовому полі: відправляємо офіційні претензії, ініціюємо кримінальні провадження, а також подаємо позовні заяви до суду».

Супутникове кодування дозволить посилити покарання піратів: «Наразі у рамках кримінального права за нашою ініціативою відкрито 42 кримінальні справи, − повідомляє Микола Фаєнгольд. − За останні два роки проведено 11 обшуків, 3 справи передані до суду. З однієї вже винесено кримінальний вирок. Кодування супутникового сигналу допоможе нам ще ефективніше боротися з піратами. Бо тоді ми зможемо притягати їх за ст. 361 Кримінального кодексу, а не за ст. 176, як це відбувається зараз. У 361 статті прописане жорсткіше покарання. Також зараз ми ініціюємо захист інтелектуальної власності у рамках держави. Повинні з’явитися відповідальні суди й прокурори, які займаються безпосередньо авторським правом. Але ми розуміємо, що це тривалий процес. Тому для оперативного захисту свого авторського права у нас працює Центр моніторингу контенту».

StarLightMedia − єдина з телегруп, яка має окрему структуру для боротьби з піратством. Центр моніторингу контенту був створений у 2014-му і за п’ять років досяг успіху у своїй справі: «До створення власного Центру моніторингу контенту у 2014-му проблема була дуже гострою. Понад 50% переглядів нашого відео в інтернеті доводилися на піратські ресурси. Тому боротьба з піратством є пріоритетним напрямком діяльності групи. Завдяки роботі центру, перші 2-3 сторінки Google, а це понад 80% переглядів контенту, вже зачищені. Сьогодні там представлені або наші сайти, або сайти партнерів, на яких наш контент розміщений легально у нашому плеєрі. Ми розуміємо, що це не вирішення лише нашої проблеми і не пошук втраченого доходу правовласників. Боротьба з піратством − це оздоровлення усього телевізійного ринку України. Розуміючи, що піратство − це бізнес, ми вийшли за межі стандартних інструментів і знайшли додаткові. Сьогодні ми співпрацюємо з Visa та MasterCard та за їх допомогою блокуємо платежі піратів. Також ми виступили ініціаторами підписання меморандуму з асоціацією платіжних систем EMA. Усе це для того, щоб банки знали про компанії, які сприяють порушенням авторського права. І щоб вони, як Visa та MasterCard, могли відключати піратів від прийому платежів. Співпрацюємо ми й з OLX − найбільшим в Україні майданчиком оголошень. Раніше на ньому розміщувалися оголошення, у яких пропонувалися підключення піратського телебачення або доступ до піратського контенту. Завдяки алгоритму, який ми розробили, вже на етапі премодерації подібні оголошення блокуються і не з’являються на цьому ресурсі. Блокуємо ми їх й у соціальних мережах − у Facebook, Instagram, а також на YouTube. І це далебі не повний перелік наших інструментів. Ми продовжуємо роботу у цьому напрямку, ми відкриті до цього питання і ділимося досвідом з ринком та партнерами. З цією метою на сайті ініціативи «Чисте небо» ми розмістили інструкції із докладним алгоритмом боротьби з піратством, щоб кожен правовласник міг скористатися напрацьованим нами досвідом», − резюмує Микола Фаєнгольд.

Відповіді на найпоширеніші питання про кодування провідних українських телеканалів, які досить часто звучать від користувачів, читайте за цим посиланням.

Від Павло Мандрик

20.12.2019



RATVODДата: Середа, 25.12.2019, 09:46 | Повідомлення # 252
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Нацрада дозволила каналам УНІАН і «Плюсплюс»

обмінятися логотипами




Національна рада з питань телебачення і радіомовлення погодила
обмін логотипами для телеканалів «Плюсплюс» і УНІАН.


Тепер юридичною особою «Плюсплюс» є ТОВ «УНІАН ТБ», а юрособою УНІАНУ - ТОВ «Гравіс», повідомляє Детектор Медіа.

Справа в тому, що в минулому місяці УНІАН з мультиплексу МХ-4 перейшов в МХ-3 «Зеонбуду». Після обміну логотипами в МХ-3 мовитиме не
просвітницько-інформаційний УНІАН, а дитячий «Плюсплюс». А в регіональному мультиплексі Концерну РРТ в 22 містах Одеської області - ситуація буде протилежна.

Відзначається, що програмні концепції двох телеканалів відрізняються кардинально. У «Плюсплюс» прописано 4 години 20 хвилин на дитячі передачі, 1 година 30 хвилин - на розважальні, ще годину - на науково-просвітницькі, а також 8 годині 46 хвилин - на фільмопоказ. У той же час УНІАНу належить 6 годині 51 хвилині на показ науково-просвітницьких передач, 6 годині 15 хвилин - інформаційно-аналітичних, 30 хвилин - на дитячі передачі і всього 2 години на фільмопоказ.

Нагадаємо, за підсумками останнього конкурсу Нацради на цифрові ліцензії для 11 місцевих телеканалів в Дніпрі, Нікополі, Київській області, Харкові, Запоріжжі перемогли ТОВ «Гравіс» з концепцією каналу «Плюсплюс» і кілька регіональних компаній групи «1 + 1 медіа» з концепцією каналу «Плюсплюс». При тому, що законодавчо каналу з одним логотипом і концепцією мовлення в ефірі одного міста на декількох частотах заборонено.

Лада Васюкова

23 грудня, 2019.



RATVODДата: Середа, 25.12.2019, 10:20 | Повідомлення # 253
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Музичний телеканал хоче закодуватися

на супутнику разом із телегрупами.



Скріншот сайту Music Box UA

Музичний телеканал Music Box UA планує закодувати свій супутниковий сигнал
у 2020-му разом із телеканалами медіагруп.


Відповідна інформація вказана у роликах телеканалу. Коли саме відбудеться кодування супутникового сигналу, канал не повідомляє.



У коментарі «Телекритиці» на телеканалі відмовили, пославшись на відпустку уповноваженої особи − генерального продюсера мовника Сергія Кобеля. За словами представниці мовника, орієнтовна дата, коли канал закодує свій супутниковий сигнал − 1 березня. При цьому представниця мовника відмовилася пояснити, чи планує мовник розвивати платну дистрибуцію.

Телеканал Music Box UA транслює свій сигнал через супутник Astra 4A компанії SES Astra. У повідомленні на сайті мовника зазначено, що це доступно у більш ніж 400 кабельних операторів, зокрема й у мережах «Воля» та «Тріолан». З листопада 2016-го телеканал присутній у Польщі у мережі кабельних операторів INEA, TOYA та VECTRA.

Music Box UA займає друге місце у рейтингу музичної ніші (після М1). Мовник на 98% належить ізраїльському бізнесменові Вадиму Сойрефу (був продюсером та чоловіком співачки Анни Резникової) і директору телеканалу Ігорю Шапіро (2%).

Зазначимо, 20 січня 2020-го відбудеться кодування супутникового сигналу телеканалів чотирьох провідних українських телегруп − StarLightMedia, 1+1 media, «Медіа Групи Україна» та InterMediaGroup. Усього буде закодовано 23 українські телеканали: СТБ, ICTV, Новий канал, М1, М2, «Оце» (усі входять у StarLightMedia); «1+1», «2+2», ТЕТ, «ПлюсПлюс», «УНІАН» та «Бігуді» (усі – 1+1 media); «Інтер», НТН, К1, К2, «Мега», «Піксель», Zoom, «Enter-фільм» (усі − InterMediaGroup); «Україна», НЛО ТБ, «Індиго TV» (усі − «Медіа Група Україна»). Кодуються на супутнику лише розважальні телеканали. Інформаційні канали, а також канали державного та суспільного мовлення залишаються у відкритому вигляді. Телегрупи неодноразово закликали розважальні телеканали, які не входять до медіагрупи, закодувати супутниковий сигнал разом з ними.

Нагадаємо, абоненти безкоштовного супутникового телебачення після кодування телеканалів телегрупи повинні зробити вибір − перейти на інший тип прийому − ефірне цифрове, кабельне ТБ, ОТТ або залишитися на супутнику, під’єднавши послуги Viasat або Xtra TV − єдиних операторів супутникового телебачення, які будуть надавати доступ до українських ТБ-каналів, закодованих після 20 січня 2020.

Від Тelekritika

23.12.2019



RATVODДата: Середа, 25.12.2019, 10:22 | Повідомлення # 254
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
«UA: Перший» переоформить ліцензії

в зв'язку з ребрендингом



Зображення: Hubs.ua

Телеканал Національної громадської телерадіокомпанії України (НГТУ) «UA: Перший»
подавдо Національної ради з питань телебачення і радіомовлення
заяву на переоформлення своїх ліцензій у зв'язку зі зміною логотипу.


Канал буде перейменований в «Громадське ТБ», передає Детектор Медіа.

Згідно з даними, ще роком раніше генеральний продюсер з розвитку НГТУ Микола Ковальчук в інтерв'ю детектор Медіа натякнув, що «UA: Перший» в майбутньому змінить назву. За його словами, це необхідно, щоб позбавити канал від асоціацій з державним.

Пізніше, ще в одному інтерв'ю, цю інформацію підтвердив член правління Громадського Ярослав Лодигін. Він анонсував, що канал з новою назвою вийде вже 1 січня 2020 року.

Однак, виходячи з того, що 20 грудня було останнє засідання Нацради в поточному році, а ліцензії «UA: Першого» переоформлені були - очікувати виходу каналу з новим логотипом на початку січня не варто.

Нагадаємо, «UA: Перший» в числі інших державних і громадських програм повинен увійти в новий сьомий цифровий мультиплекс (МХ-7), затвердженого Нацрадою. Мультиплекс охопить діапазон в 174 - 230 МГц, його оператором виступить Концерн РРТ.

Лада Васюкова

23 грудня, 2019.



RATVODДата: Середа, 25.12.2019, 10:37 | Повідомлення # 255
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Нацрада видала каналу «Футбол 3»

ліцензію на супутникове мовлення



Фото: ua.tribuna.com

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення в п'ятницю, 20 грудня
видала телеканалу «Футбол 3» ліцензію на супутникове мовлення.


Новий футбольний телеканал вмістить в себе весь спортивний контент, що не увійшов до ефіру двох його попередників, передає Телекритика.

Згідно з даними, «Футбол 3» отримав ліцензію терміном на 10 років. Вона була оформлена на ТОВ «ТРК« Україна », вже володіє дозволами на мовлення для каналів «Україна», «НЛО ТV», «Футбол 1» і «Футбол 2».

«У ліцензії телеканалу зазначено кодоване мовлення (Verimatrix) на супутнику Astra 4A, оператор супутникового ретранслятора - шведська компанія SES ASTRA AB, оператор телекомунікацій -« Сес Сіріус Україна »; стандарт мовлення - DVB- S2, MPEG-4 », - пише ресурс.

Що стосується програмної концепції, для телеканалу заявлено понад 15 годин спортивних трансляцій і програм на добу. У той же час національний продукт становитиме трохи більше 19 годин на добу (80,2%), іноземний - майже 5 годин (19,8%), а контент власного виробництва - 6 годин на добу (25%).

За словами представників телеканалу, запуск третього футбольно каналу був необхідний, оскільки весь закуплений контент просто не поміщається в «Футбол 1/2». Дивитися «Футбол 3» зможуть абоненти дочірніх служб платного телебачення: супутникової платформи XtraTV і OTT-сервісу OLL.TV. Разом з тим планується включення каналу в пакети операторів кабельного телебачення.

Нагадаємо, на початку місяця «Медіа Група Україна» прийняла рішення з наступного року прибрати канали «Футбол 1» і «Футбол 2» з базових пакетів - вони перейдуть на модель поштучного продажу «а la carte». У той же час новий «Футбол 3» зможуть транслювати всі провайдери.

Лада Васюкова

23 грудня, 2019.



Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Новини телеканалів » Новини телеканалів і Медіа-груп України
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024