FORUM TV-SATЧетвер
25.04.2024, 09:15

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Телебачення 3D TV » Стереоскопічне телебачення 3D TV
Стереоскопічне телебачення 3D TV
RATVODДата: Субота, 28.08.2010, 14:28 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Стереоскопічне телебачення 3D TV

Мовлення у форматі 3D




Стереоскопічне 3D-телебачення було вперше продемонстровано 10 серпня 1928 р. Джоном Логі Байдером у Лондоні.

Перший 3D-телевізор був випущений в 1935 році.


RATVODДата: Субота, 28.08.2010, 14:35 | Повідомлення # 46
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Мільйони глядачів HD TV не отримують

зображення кращої якості

Згідно дослідженням, дві третини користувачів, які вважають, що дивляться телевізор
з рівнем картинки
підвищеної якості High Definition (HD), не знають про те,
що для цього їм потрібне спеціальне устаткування
.

Зокрема, більше шести мільйонів британців упевнені, що телевізор, що володіє опцією HD, автоматично робить зображення краще. Насправді для цього потрібно придбати аксесуари, призначені для реалізації сигналу рівня HD. Таким устаткуванням може стати домашня техніка або будь-які гаджети, які можуть розблоковувати сигнал трансляції з розширеною якістю зображення, наприклад, DVD або Blu-Ray-програвачі.

Опит 9500 глядачів показав, що більше 55 відсотків домогосподарств Великобританії витратили сотні або навіть тисячі фунтів на технології HD. 30 відсотків вважали, що вони можуть насолоджуватися високою якістю HD при перегляді телепрограм і програванні Blu-ray дисків вдома за допомогою телевізора. Лише 58 відсотків цієї групи опитаних знали про те, що для цього потрібно використовувати такі додаткові пристрої, як DVD, Blu-ray-плеєри або ігрові консолі PS3.

Саймон Хеллер (Simon Heller), прес-секретар Британської Асоціації Відео (British Video Association), сказав: «Напередодні чемпіонату світу ще більше людей захоче придбати телевізори з функцією HD-зображення, але вони повинні розуміти, що телебачення високої чіткості само по собі не виникає. Для цього потрібне додаткове устаткування».

Популярність HD TV зростає у Великобританії - об'єм продажів телевізорів HD Ready досяг майже 23 мільйонів до кінця 2009 року. За даними засобів масової інформації, близько 70 відсотків (2,33 млн.) від загального об'єму продажів за квартал склали телевізори HD Ready. У доповіді також вказано, що цифрове телебачення присутнє в 91,4 % загальної кількості господарств великобританців.

Автор: anastacia_bond
Джерело: www.telegraph.co.uk
oszone.net


RatvodTechДата: Субота, 28.08.2010, 14:35 | Повідомлення # 47
Зам.Адмін

Країна:
повідомлень: 227
Статус: Оффлайн
Половина стадіонів на ЧС-2010 в ЮАР буде

обладнана апаратурою для трансляції в 3D

FIFA і компанія Sony виступили із заявою, в якій повідомили подробиці
майбутньої трансляції в
3D форматі Чемпіонату світу по футболу 2010 року,
який пройде з 11 червня по 11 липня в Південно-африканській Республіці.

У 3D-форматі транслюватимуться 25 матчів фінального турніру Чемпіонату світу по футболу 2010 року.

Нагадаємо, що всього в ході фінального турніру відбудеться 64 матчі. Розклад трансляцій 3D форматі вже відомо. У FIFA стверджують, що при виборі трансльованих матчів виходили з найбільшої привабливості для публіки. Переговори з приводу прав на трансляцію доки ведуться, але вже відомо перші дві фірми, що уклали контракти, - ESPN (США) і Sogecable (Іспанія). Поглянути ці матчі зможуть власники 3D-телевизоров, що є абонентами провайдерів об'ємного телебачення. До речі, пряма трансляція 8 матчів в 3D форматі також пройдет в кінотеатрах. Права на показ матчів чемпіонату в кінотеатрах і інших суспільних місцях дісталися швейцарській компанії Aruna Media AG.

Компанія Sony, що володіє ексклюзивними правами на зйомку фінального турніру в 3D форматі, випустить цього року офіційний 3D фільм про Чемпіонат світу по футболу 2010 років на диску Blu-ray. На підтримку цього фільму буде знято 25 промо-трейлеров, які покажуть з використанням телевізорів Sony 3D BRAVIA в 4000 пунктах роздрібної торгівлі компанії Sony по всьому світу.

Повідомляється, що п'ять з десяти стадіонів - місць проведення матчів фінального турніру, будуть обладнані апаратурою для трансляції і зйомки в 3D-формате, що включає сім пар професійних камер Sony HDC-1500. Йдеться про стадіонах Soccer City і Ellis Park в Йоханнесбурге, а також стадіонах в Дурбане, Кейптауне і Порт-Елізабете.

По матеріалах: "3DNews"


RATVODДата: Субота, 28.08.2010, 14:36 | Повідомлення # 48
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Motorola DCX: телеприставка з 3D-TV

Компанія Motorola представила вдосконалену телеприставку лінійки DCX з оновленим ПЗ
для обробки 3D сигналу, яка дозволяє користувачам насолодитися телевізійним 3D-мовленням
максимальної якості, не виходячи з будинку.

Підрозділи Mobile Devices і Home business компанії Motorola представили сьогодні вдосконалене програмне забезпечення для обробки 3D відеосигналу в телеприставках. Розширюючи лінійку телеприставок DCX, оновлені пристрої володіють винятковою функціональністю і пропонують користувачам насолодитися телевізійним 3D-вещанием максимальної якості, не виходячи з будинку. Приставки обробляють 3D-сигнал перед тим, як вивести його на екран телевізора, так що користувачам тепер не потрібно використовувати пульт дистанційного керування для зміни налаштувань кожного разу при перемиканні між форматами 2D і 3D. Крім того, під час 3D-трансляции зберігається візуальна цілісність екранного меню і іншого функціонала.

HD-телеприставка Motorola DCX700

«Motorola почала розробки в області 3D-технологій більше 10 років тому і за цей час стала справжнім лідером галузі, випустивши на ринок інноваційні рішення для домашнього перегляду телебачення у форматі 3D, - говорить Джон Берк (John Burke), старший віце-президент компанії Motorola. - Спеціальне вдосконалене програмне забезпечення для роботи з 3D вже сьогодні дає нашим замовникам можливість впровадження високоякісного 3D-телевещания в рамках існуючої інфраструктури. Зосередившись на якості абонентських сервісів, Motorola піднімає 3D-технологии на новий рівень, завдяки чому 3D-видео стає доступним не лише в кінотеатрі, але і в домашніх умовах».

Як повідомляє компанія, багато провайдерів вже оголосили про свій намір транслювати телепрограми у форматі 3D. Проте до цих пір залишалися не вирішеними декілька важливих технологічних проблем, пов'язаних з доставкою 3D сигналу в існуючій інфраструктурі і з нинішнім устаткуванням. Сумісний 3D-контент сьогодні можна передати за допомогою звичайних телевізійних приставок і поглянути на 3D-телевизоре. Для цього користувачеві потрібно міняти налаштування в екранному меню, що робить перегляд 3D-контента не зовсім зручним. Нові приставки Motorola беруть завдання обробки 3D-сигнала на себе, вирішуючи проблему незручності і підтверджуючи репутацію компанії як лідера галузі.

Нові пристрої Motorola володіють наступними функциями:Распознавание формату 3D: програмне забезпечення для обробки 3D автоматично розпізнає наявність 3D-контента і визначає використовуваного типа 3D-формата, аби забезпечити коректну доставку і відображення сигналу в 3D-телевизоре. В результаті, споживач дістає можливість плавно перемикатися між 2D і 3D каналами. Крім того, приставки з підтримкою 3D здатні відтворювати картинку в режимі 1080p24/30 як в стандарті MPEG-4, так і MPEG-2.Реформатирование контента: При виявленні 3D-контента, приставка автоматично переформатує весь текст і графіку на екрані відповідно до потрібного 3D формату для коректного відображення в 3D-телевизоре. Програмне забезпечення для обробки 3D підтримує всі екранні елементи: субтитри, аварійні попередження, графічні і текстові накладення, а також електронні програми телепередач (ТБ-гіди) і додатка. «3D-телевидение швидко набирає популярність, стаючи форматом мовлення, що усе більш зажадався. Поява технологій трансляції високоякісного 3D-изображения прямо на екран домашнього телевізора стало важливим етапом в розвитку галузі. Дослідження IDC показало, що користувачі, що дивилися фільми у форматі 3D в кінотеатрі, виявляють велику цікавість до домашніх пристроїв з підтримкою 3D - говорить Грег Айланд (Greg Ireland), аналітик компанії IDC. - Motorola з успіхом демонструє можливості роботи з форматом 3D, що робить компанію одним з лідерів ринку 3D TV».

«Лінійка телеприставок Motorola підтримує доставку відповідного 3D-сигнала до кінцевого користувача, що спрощує процес впровадження 3D телебачення для провайдерів послуг, - говорить Джон Берк. - Той факт, що провайдери починають освоювати 3D-технологии, лише підігріє інтерес споживачів і підвищить попит на 3D. Motorola продовжуватиме інноваційні розробки в області 3D-телевидения, аби допомогти нашим замовникам просувати цю приголомшливу послугу».

Спільно із замовниками, Motorola працюватиме над забезпеченням підтримки 3D для всіх лінійок телеприставок. Детальнішу інформацію про Motorola і 3D-телевидении можна знайти на сайті компанії. Motorola продемонструє нові телевізійні приставки з підтримкою 3D на виставці 2010 NAB Show, яка проходит 12-15 квітня в Лас-Вегасі.

Раніше редакція THG повідомила, що корпорацією Motorola вироблено 100 мільйонів цифрових розважальних пристроїв (телеприставок). Це досягнення відображає як заслуги самої компанії, так і стрімкі темпи розвитку світової індустрії телекомунікаційних послуг за останніх 50 років.

SITEUA


RATVODДата: Субота, 28.08.2010, 14:36 | Повідомлення # 49
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Ericsson створила платформу

для масового впровадження 3D-телебачення

Компанія Ericsson оголосила про створення платформи для каналів постачання
тривимірного зображення "CExH42 MPEG-4 AVC HD Contribution Encoder"
,
яка, за словами представників самої компанії, в найближчому майбутньому дозволить
масове впровадження
3D-телебачення "вдома", повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

Як пише ЛІГАБізнесІнформ в компанії повідомили, що до 2015 року буде продано близько 80 млн. тривимірних телевізорів, з урахуванням того, що їх випуск почався лише на початку нинішнього року. Очікується, що за 5 років сукупні доходи від їх продажів досягнуть $ 60 млрд.

За словами керівника відділення компанії "Solution Area TV" Стаффана Персона, повідомляє агентство, технології ТБ-камер, передачі і відображення дають тепер можливість упровадити тривимірне телебачення в будинках.

Нагадаємо, в лютому 2010 року компанія Sony заявила, що будуватиме 3D передвежные телестудії (ПТС) для компаній BSkyB (Sky) і Telegenic. Футбольні матчі в 3D транслює британський канал Sky Sports. У квітні Sky має намір запустити перший європейський 3D-канал.

smi.liga.net
mediabusiness.com.ua


RATVODДата: Субота, 28.08.2010, 14:36 | Повідомлення # 50
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
3D і HDTV від ГПКС

ГПКС готується розвивати послуги 3D і HDTV за допомогою нових супутників серії «ЕКСПРЕСС-АТ»

ФГУП «Космічний зв'язок» (ГПКС) - національний оператор супутникового зв'язку Росії - готується до створення супутників безпосереднього мовлення «Експресс-АТ1» і «Експресс-АТ2». Не менше 25% ресурсу нових космічних апаратів планується використовувати для розвитку телевізійних цифрових платформ у форматах 3D і HDTV в Російській Федерації.

ГПКС завершує розробку документації супутників, які планується вивести на геостационарную орбіту в 2012 р. Космічний апарат супутникового безпосереднього мовлення «Експресс-АТ1» прийде на зміну апарату «Бонум-1». Він буде розміщений в орбітальній позиції 56 градусів східної довготи. Планується, що територія обслуговування нового супутника захопить європейську частину Росії, Урал і Східний Сибір. Ресурс супутника зажадається платформами DTH (Direct-To-Home), що діють, а також під розвиток нових проектів в області супутникового безпосереднього мовлення (в т.ч. по технологіях HDTV і 3D).

«Супутники грають ключову роль в розвитку цифрового телебачення у всьому світі, - підкреслив в.о. генерального директора ГПКС Юрій Прохоров. - При визначенні подоби нових космічних апаратів ГПКС робить ставку на інноваційні технології формування і трансляції сигналу. Системи супутникового безпосереднього мовлення, які вже сьогодні знайшли широке вживання в Росії, в найближчих 2-3 роки інтенсивно розвиватимуться в площині телебачення високої чіткості і 3D-трансляций».

www.sat24.ru

Повідомляє: www.cnews.ru


RATVODДата: Субота, 28.08.2010, 14:36 | Повідомлення # 51
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Японія вступила в еру 3D-телебачення

( + відео )

3D-зображення тепер можна переглянути і на екрані домашнього телевізора.
У Японії почали продавати телевізори нового покоління.
Коштує останнє слово техніки близько 4,5 тисяч доларів, і доки йому немає аналогів.

Зображення, що двоїться, на екранах телевізорів тепер означає лише те, що це тривимірне відео: Отже в цьому випадку з вашими телевізорами все гаразд. Для його перегляду не вистачає стереотелевизора і спеціальних окулярів. Об'ємний ефект "Аватара" перейшов з кінотеатрів на домашні екрани. Те, що телебачення майбутнього стало реальним, питань ні у кого не викликає. Тепер головне питання - в його ціні.

Фактично, це звичайний телевізор, а стереоизображение - одна з його нових функцій. Один з 3D-телевизоров, 50-дюймова плазмова панель, коштує майже 4,5 тисяч доларів. Але доки оскільки жодна телекомпанія світу в даний час не транслює сигнал в стереокачестве, для того, щоб дивитися об'ємне відео, необхідно купувати записані відповідним чином диски і спеціальні програвачі вартістю від півтора до чотирьох тисяч доларів залежно від об'єму вбудованого носія пам'яті.

Принцип дії стереотелевидения заснований на оптичному обмані. Зображення знімається камерою з двома об'єктивам, розташованими відносно один одного приблизно так само, як очі у людини. Кожен об'єктив знімає по 60 кадрів в секунду, потім зняте відео об'єднується, і кадри програються поперемінно. Спеціальні окуляри, отримуючи сигнал від сенсора, як би "моргають", блокуючи зображення то для правого, то для лівого ока із швидкістю 120 разів в секунду. В результаті виникає ілюзія реального світу, на який навіть японці дивляться широко розкритими очима.

Одна з мешканок Японії Акане Накадзіма, що побачила телебачення нового формату, захоплюється: "Приголомшливо! Там на екрані хвиля розбивалася об берег, було відчуття, ніби бризки прямо на мене летять"
.
В той же час, перший день продажів стереотелевизоров, принаймні, в Токіо, показав, що для багатьох це той випадок, коли бажання доки розходяться з можливостями. "Я б хотів купити такий телевізор, але треба почекати, коли ціна трохи впаде", - упевнений потенційний покупець Кейіті Коїдзумі. Втім, в деяких є вагоміші причини не квапитися з покупкою. "Я вирішила, що не купуватиму цей телевізор. У мене від мигтіння ока швидко втомлюються", - призналася молода японка.

Тим часом, деякі кабельні мережі в Японії вже заявили, що починають передавати програми в тривимірному форматі, і в зв'язку з цим виробники телевізорів нового покоління в найближче майбутнє дивляться з оптимізмом. Старший менеджер компанії Panasonic Цутія Кодзі поділився планами: "Сьогодні ми почали продажі в Японії і незабаром готуємося вийти із стереотелевизорами на ринки останніх країн, включаючи Європу і Росію. Якщо говорити про плани, то цього року по всьому світу ми маємо намір випустити біля одного мільйона тривимірних панелей".

Конкуруюча версія тривимірних телевізорів з'явиться в Японії вже влітку. Ось тоді фахівці і прогнозують справжнє пожвавлення попиту. " Дуже хочу купити тривимірний телевізор, але не зараз. Я вирішив діждатися, коли останні виробники почнуть продавати свої моделі, аби порівняти і вибрати кращу", - пояснив практичний покупець..

Японія завершує перехід на цифрове мовлення. Дні аналогового телебачення тут визнані в буквальному розумінні. У токійських магазинах електроніки на табло ведеться зворотний відлік часу, який залишився до повної відмови від старого формату. Не виключено, що незабаром такі ж табло відлічуватимуть дні до моменту, коли двомірне мовлення, як німе кіно, теж піде в історію, а його місце займе об'ємний телеефір.

vesti.ru


RATVODДата: Субота, 28.08.2010, 14:36 | Повідомлення # 52
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Японія вступила в еру 3D-телебачення

( + відео )

3D-зображення тепер можна переглянути і на екрані домашнього телевізора.
У Японії почали продавати телевізори нового покоління.
Коштує останнє слово техніки близько 4,5 тисяч доларів, і доки йому немає аналогів.

Зображення, що двоїться, на екранах телевізорів тепер означає лише те, що це тривимірне відео: Отже в цьому випадку з вашими телевізорами все гаразд. Для його перегляду не вистачає стереотелевизора і спеціальних окулярів. Об'ємний ефект "Аватара" перейшов з кінотеатрів на домашні екрани. Те, що телебачення майбутнього стало реальним, питань ні у кого не викликає. Тепер головне питання - в його ціні.

Фактично, це звичайний телевізор, а стереоизображение - одна з його нових функцій. Один з 3D-телевизоров, 50-дюймова плазмова панель, коштує майже 4,5 тисяч доларів. Але доки оскільки жодна телекомпанія світу в даний час не транслює сигнал в стереокачестве, для того, щоб дивитися об'ємне відео, необхідно купувати записані відповідним чином диски і спеціальні програвачі вартістю від півтора до чотирьох тисяч доларів залежно від об'єму вбудованого носія пам'яті.

Принцип дії стереотелевидения заснований на оптичному обмані. Зображення знімається камерою з двома об'єктивам, розташованими відносно один одного приблизно так само, як очі у людини. Кожен об'єктив знімає по 60 кадрів в секунду, потім зняте відео об'єднується, і кадри програються поперемінно. Спеціальні окуляри, отримуючи сигнал від сенсора, як би "моргають", блокуючи зображення то для правого, то для лівого ока із швидкістю 120 разів в секунду. В результаті виникає ілюзія реального світу, на який навіть японці дивляться широко розкритими очима.

Одна з мешканок Японії Акане Накадзіма, що побачила телебачення нового формату, захоплюється: "Приголомшливо! Там на екрані хвиля розбивалася об берег, було відчуття, ніби бризки прямо на мене летять"
.
В той же час, перший день продажів стереотелевизоров, принаймні, в Токіо, показав, що для багатьох це той випадок, коли бажання доки розходяться з можливостями. "Я б хотів купити такий телевізор, але треба почекати, коли ціна трохи впаде", - упевнений потенційний покупець Кейіті Коїдзумі. Втім, в деяких є вагоміші причини не квапитися з покупкою. "Я вирішила, що не купуватиму цей телевізор. У мене від мигтіння ока швидко втомлюються", - призналася молода японка.

Тим часом, деякі кабельні мережі в Японії вже заявили, що починають передавати програми в тривимірному форматі, і в зв'язку з цим виробники телевізорів нового покоління в найближче майбутнє дивляться з оптимізмом. Старший менеджер компанії Panasonic Цутія Кодзі поділився планами: "Сьогодні ми почали продажі в Японії і незабаром готуємося вийти із стереотелевизорами на ринки останніх країн, включаючи Європу і Росію. Якщо говорити про плани, то цього року по всьому світу ми маємо намір випустити біля одного мільйона тривимірних панелей".

Конкуруюча версія тривимірних телевізорів з'явиться в Японії вже влітку. Ось тоді фахівці і прогнозують справжнє пожвавлення попиту. " Дуже хочу купити тривимірний телевізор, але не зараз. Я вирішив діждатися, коли останні виробники почнуть продавати свої моделі, аби порівняти і вибрати кращу", - пояснив практичний покупець..

[video]<objectstyle="height:344px;width:425px"><paramname="movie"value="http://www.youtube.com/v/OAdivBsN3Wk"><paramname="allowFullScreen"value="true"><paramname="allowScriptAccess"value="always"><embedsrc="http://www.youtube.com/v/OAdivBsN3Wk"type="application/x-shockwave-flash"allowfullscreen="true"allowScriptAccess="always"width="425"height="344"></object>[/video]

Японія завершує перехід на цифрове мовлення. Дні аналогового телебачення тут визнані в буквальному розумінні. У токійських магазинах електроніки на табло ведеться зворотний відлік часу, який залишився до повної відмови від старого формату. Не виключено, що незабаром такі ж табло відлічуватимуть дні до моменту, коли двомірне мовлення, як німе кіно, теж піде в історію, а його місце займе об'ємний телеефір.

vesti.ru


RATVODДата: Субота, 28.08.2010, 14:36 | Повідомлення # 53
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Японія вступила в еру 3D-телебачення

( + відео )

3D-зображення тепер можна переглянути і на екрані домашнього телевізора.
У Японії почали продавати телевізори нового покоління.
Коштує останнє слово техніки близько 4,5 тисяч доларів, і доки йому немає аналогів.

Зображення, що двоїться, на екранах телевізорів тепер означає лише те, що це тривимірне відео: Отже в цьому випадку з вашими телевізорами все гаразд. Для його перегляду не вистачає стереотелевизора і спеціальних окулярів. Об'ємний ефект "Аватара" перейшов з кінотеатрів на домашні екрани. Те, що телебачення майбутнього стало реальним, питань ні у кого не викликає. Тепер головне питання - в його ціні.

Фактично, це звичайний телевізор, а стереоизображение - одна з його нових функцій. Один з 3D-телевизоров, 50-дюймова плазмова панель, коштує майже 4,5 тисяч доларів. Але доки оскільки жодна телекомпанія світу в даний час не транслює сигнал в стереокачестве, для того, щоб дивитися об'ємне відео, необхідно купувати записані відповідним чином диски і спеціальні програвачі вартістю від півтора до чотирьох тисяч доларів залежно від об'єму вбудованого носія пам'яті.

Принцип дії стереотелевидения заснований на оптичному обмані. Зображення знімається камерою з двома об'єктивам, розташованими відносно один одного приблизно так само, як очі у людини. Кожен об'єктив знімає по 60 кадрів в секунду, потім зняте відео об'єднується, і кадри програються поперемінно. Спеціальні окуляри, отримуючи сигнал від сенсора, як би "моргають", блокуючи зображення то для правого, то для лівого ока із швидкістю 120 разів в секунду. В результаті виникає ілюзія реального світу, на який навіть японці дивляться широко розкритими очима.

Одна з мешканок Японії Акане Накадзіма, що побачила телебачення нового формату, захоплюється: "Приголомшливо! Там на екрані хвиля розбивалася об берег, було відчуття, ніби бризки прямо на мене летять"
.
В той же час, перший день продажів стереотелевизоров, принаймні, в Токіо, показав, що для багатьох це той випадок, коли бажання доки розходяться з можливостями. "Я б хотів купити такий телевізор, але треба почекати, коли ціна трохи впаде", - упевнений потенційний покупець Кейіті Коїдзумі. Втім, в деяких є вагоміші причини не квапитися з покупкою. "Я вирішила, що не купуватиму цей телевізор. У мене від мигтіння ока швидко втомлюються", - призналася молода японка.

Тим часом, деякі кабельні мережі в Японії вже заявили, що починають передавати програми в тривимірному форматі, і в зв'язку з цим виробники телевізорів нового покоління в найближче майбутнє дивляться з оптимізмом. Старший менеджер компанії Panasonic Цутія Кодзі поділився планами: "Сьогодні ми почали продажі в Японії і незабаром готуємося вийти із стереотелевизорами на ринки останніх країн, включаючи Європу і Росію. Якщо говорити про плани, то цього року по всьому світу ми маємо намір випустити біля одного мільйона тривимірних панелей".

Конкуруюча версія тривимірних телевізорів з'явиться в Японії вже влітку. Ось тоді фахівці і прогнозують справжнє пожвавлення попиту. " Дуже хочу купити тривимірний телевізор, але не зараз. Я вирішив діждатися, коли останні виробники почнуть продавати свої моделі, аби порівняти і вибрати кращу", - пояснив практичний покупець..

Японія завершує перехід на цифрове мовлення. Дні аналогового телебачення тут визнані в буквальному розумінні. У токійських магазинах електроніки на табло ведеться зворотний відлік часу, який залишився до повної відмови від старого формату. Не виключено, що незабаром такі ж табло відлічуватимуть дні до моменту, коли двомірне мовлення, як німе кіно, теж піде в історію, а його місце займе об'ємний телеефір.

vesti.ru


RATVODДата: Субота, 28.08.2010, 14:37 | Повідомлення # 54
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Японія вступила в еру 3D-телебачення

( + відео )

3D-зображення тепер можна переглянути і на екрані домашнього телевізора.
У Японії почали продавати телевізори нового покоління.
Коштує останнє слово техніки близько 4,5 тисяч доларів, і доки йому немає аналогів.

Зображення, що двоїться, на екранах телевізорів тепер означає лише те, що це тривимірне відео: Отже в цьому випадку з вашими телевізорами все гаразд. Для його перегляду не вистачає стереотелевизора і спеціальних окулярів. Об'ємний ефект "Аватара" перейшов з кінотеатрів на домашні екрани. Те, що телебачення майбутнього стало реальним, питань ні у кого не викликає. Тепер головне питання - в його ціні.

Фактично, це звичайний телевізор, а стереоизображение - одна з його нових функцій. Один з 3D-телевизоров, 50-дюймова плазмова панель, коштує майже 4,5 тисяч доларів. Але доки оскільки жодна телекомпанія світу в даний час не транслює сигнал в стереокачестве, для того, щоб дивитися об'ємне відео, необхідно купувати записані відповідним чином диски і спеціальні програвачі вартістю від півтора до чотирьох тисяч доларів залежно від об'єму вбудованого носія пам'яті.

Принцип дії стереотелевидения заснований на оптичному обмані. Зображення знімається камерою з двома об'єктивам, розташованими відносно один одного приблизно так само, як очі у людини. Кожен об'єктив знімає по 60 кадрів в секунду, потім зняте відео об'єднується, і кадри програються поперемінно. Спеціальні окуляри, отримуючи сигнал від сенсора, як би "моргають", блокуючи зображення то для правого, то для лівого ока із швидкістю 120 разів в секунду. В результаті виникає ілюзія реального світу, на який навіть японці дивляться широко розкритими очима.

Одна з мешканок Японії Акане Накадзіма, що побачила телебачення нового формату, захоплюється: "Приголомшливо! Там на екрані хвиля розбивалася об берег, було відчуття, ніби бризки прямо на мене летять"
.
В той же час, перший день продажів стереотелевизоров, принаймні, в Токіо, показав, що для багатьох це той випадок, коли бажання доки розходяться з можливостями. "Я б хотів купити такий телевізор, але треба почекати, коли ціна трохи впаде", - упевнений потенційний покупець Кейіті Коїдзумі. Втім, в деяких є вагоміші причини не квапитися з покупкою. "Я вирішила, що не купуватиму цей телевізор. У мене від мигтіння ока швидко втомлюються", - призналася молода японка.

Тим часом, деякі кабельні мережі в Японії вже заявили, що починають передавати програми в тривимірному форматі, і в зв'язку з цим виробники телевізорів нового покоління в найближче майбутнє дивляться з оптимізмом. Старший менеджер компанії Panasonic Цутія Кодзі поділився планами: "Сьогодні ми почали продажі в Японії і незабаром готуємося вийти із стереотелевизорами на ринки останніх країн, включаючи Європу і Росію. Якщо говорити про плани, то цього року по всьому світу ми маємо намір випустити біля одного мільйона тривимірних панелей".

Конкуруюча версія тривимірних телевізорів з'явиться в Японії вже влітку. Ось тоді фахівці і прогнозують справжнє пожвавлення попиту. " Дуже хочу купити тривимірний телевізор, але не зараз. Я вирішив діждатися, коли останні виробники почнуть продавати свої моделі, аби порівняти і вибрати кращу", - пояснив практичний покупець..

[c][/c]

Японія завершує перехід на цифрове мовлення. Дні аналогового телебачення тут визнані в буквальному розумінні. У токійських магазинах електроніки на табло ведеться зворотний відлік часу, який залишився до повної відмови від старого формату. Не виключено, що незабаром такі ж табло відлічуватимуть дні до моменту, коли двомірне мовлення, як німе кіно, теж піде в історію, а його місце займе об'ємний телеефір.

vesti.ru


RATVODДата: Субота, 28.08.2010, 14:37 | Повідомлення # 55
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Японія вступила в еру 3D-телебачення

( + відео )

3D-зображення тепер можна переглянути і на екрані домашнього телевізора.
У Японії почали продавати телевізори нового покоління.
Коштує останнє слово техніки близько 4,5 тисяч доларів, і доки йому немає аналогів.

Зображення, що двоїться, на екранах телевізорів тепер означає лише те, що це тривимірне відео: Отже в цьому випадку з вашими телевізорами все гаразд. Для його перегляду не вистачає стереотелевизора і спеціальних окулярів. Об'ємний ефект "Аватара" перейшов з кінотеатрів на домашні екрани. Те, що телебачення майбутнього стало реальним, питань ні у кого не викликає. Тепер головне питання - в його ціні.

Фактично, це звичайний телевізор, а стереоизображение - одна з його нових функцій. Один з 3D-телевизоров, 50-дюймова плазмова панель, коштує майже 4,5 тисяч доларів. Але доки оскільки жодна телекомпанія світу в даний час не транслює сигнал в стереокачестве, для того, щоб дивитися об'ємне відео, необхідно купувати записані відповідним чином диски і спеціальні програвачі вартістю від півтора до чотирьох тисяч доларів залежно від об'єму вбудованого носія пам'яті.

Принцип дії стереотелевидения заснований на оптичному обмані. Зображення знімається камерою з двома об'єктивам, розташованими відносно один одного приблизно так само, як очі у людини. Кожен об'єктив знімає по 60 кадрів в секунду, потім зняте відео об'єднується, і кадри програються поперемінно. Спеціальні окуляри, отримуючи сигнал від сенсора, як би "моргають", блокуючи зображення то для правого, то для лівого ока із швидкістю 120 разів в секунду. В результаті виникає ілюзія реального світу, на який навіть японці дивляться широко розкритими очима.

Одна з мешканок Японії Акане Накадзіма, що побачила телебачення нового формату, захоплюється: "Приголомшливо! Там на екрані хвиля розбивалася об берег, було відчуття, ніби бризки прямо на мене летять"
.
В той же час, перший день продажів стереотелевизоров, принаймні, в Токіо, показав, що для багатьох це той випадок, коли бажання доки розходяться з можливостями. "Я б хотів купити такий телевізор, але треба почекати, коли ціна трохи впаде", - упевнений потенційний покупець Кейіті Коїдзумі. Втім, в деяких є вагоміші причини не квапитися з покупкою. "Я вирішила, що не купуватиму цей телевізор. У мене від мигтіння ока швидко втомлюються", - призналася молода японка.

Тим часом, деякі кабельні мережі в Японії вже заявили, що починають передавати програми в тривимірному форматі, і в зв'язку з цим виробники телевізорів нового покоління в найближче майбутнє дивляться з оптимізмом. Старший менеджер компанії Panasonic Цутія Кодзі поділився планами: "Сьогодні ми почали продажі в Японії і незабаром готуємося вийти із стереотелевизорами на ринки останніх країн, включаючи Європу і Росію. Якщо говорити про плани, то цього року по всьому світу ми маємо намір випустити біля одного мільйона тривимірних панелей".

Конкуруюча версія тривимірних телевізорів з'явиться в Японії вже влітку. Ось тоді фахівці і прогнозують справжнє пожвавлення попиту. " Дуже хочу купити тривимірний телевізор, але не зараз. Я вирішив діждатися, коли останні виробники почнуть продавати свої моделі, аби порівняти і вибрати кращу", - пояснив практичний покупець..

Японія завершує перехід на цифрове мовлення. Дні аналогового телебачення тут визнані в буквальному розумінні. У токійських магазинах електроніки на табло ведеться зворотний відлік часу, який залишився до повної відмови від старого формату. Не виключено, що незабаром такі ж табло відлічуватимуть дні до моменту, коли двомірне мовлення, як німе кіно, теж піде в історію, а його місце займе об'ємний телеефір.

vesti.ru


RATVODДата: Субота, 28.08.2010, 14:37 | Повідомлення # 56
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
3D телевізор - небезпечно для здоров'я ?



Питання про те, чи шкідливі 3D окуляри і 3D телевізори для здоров'я людини
став одним з головних аргументів противників
3D-манії, що охопила світ
.

Головні болі, порушення зору, навіть епілептичні припадки - чи правда 3D зображення настільки шкідливо,
або це всього лише окремі випадки індивідуальної непереносимості ?

На ці питання відповіла компанія Samsung.

3D телевізор Коли "Світ 3D" відвідував останні прес-конференції компанії Samsung присвячені 3D телевізорам, ми відмітили, що журналістів дуже цікавить питання безпеки перегляду 3D відео для здоров'я. На зустрічі перед прем'єрою першої в Росії 3D телетрансляції, представник Samsung Володимир Дурбажев навіть здивувався, чому це питання не стало першим питанням конференції. І дійсно, частенько можна почути, що хтось випробовує дискомфорт або нездужання після перегляду відео в 3D окулярах. Судячи з усього, необхідні дослідження були проведені і західні представництва компанії Samsung обнародували список рекомендацій і застережень для власників 3D телевізорів. Скептики здивуються, але ці рекомендації мало чим відрізняються від аналогічних порад, які ви знайдете в інструкції до будь-якого звичайного телевізора або монітора.

На жаль, рекомендації ці лише на англійському, але як тільки з'явиться офіційна інформація з російського представництва Samsung, ми обов'язково повідомимо вас. Отже, ось деякі з них:

"Діти і підлітки можуть бути більш схильні до можливого ризику для здоров'я від перегляду зображення в 3D, тому за ними слід здійснювати спостереження під час перегляду таких зображень"

"Певні поєднання миготливих зображень або світлових плям можуть викликати у деяких глядачів епілептичні припадки або напади."

"Якщо Ви страждаєте від епілептичних припадків або нападів, або якщо подібні проблеми виникали у кого-небудь з ваших родичів, перед переглядом 3D зображень слід проконсультуватися з лікарем."

"Епілептичні стани можуть спостерігатися також в осіб, не страждаючих епілепсією і в родинній історії хвороби яких дане захворювання не зустрічається."

"Вагітним, літнім людям, особам з серйозними захворюваннями, особам з порушеннями сну або знаходиться в стані алкогольного сп'яніння слід уникати активування 3D режиму в їх телевізорах"

"Перегляд 3D телевізора може викликати розлади рухового апарату, розлади сприйняття довколишньої дійсності, дезорієнтацію, перенапруження очей і порушення позной стабільності"

"Якщо Ви відчуваєте стомлення очей або їх сухість або ж якщо Ви страждаєте вищепереліченими симптомами, негайно припините використання телевізора і не відновлюйте перегляд як мінімум 30 хвилин, поки не перестанете відчувати неприємні симптоми"

www.mir3d.ru

Джерело - журнал MEDIASAT


RATVODДата: Субота, 28.08.2010, 14:37 | Повідомлення # 57
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
3DTV - поточні проблеми

Тема об'ємного відео зараз широко обговорюється на виставках і в пресі.
Багато людей задаються питанням, наскільки це потрібно і чи немає 3D просто тимчасовим заскоком
бо рекламним прийомом; але поза сумнівом, в
цифровому кіно ця технологія виявилася успішною
і приносить великі гроші
.
Тепер всі заговорили про 3D на пристроях користувачів - телевізорах, комп'ютерах, телефонах.

З'явилися і консалтингові агентства, які досліджують цю тему і дають поради компаніям, як правильно вкладати гроші в 3D і які труднощі можуть чекати на цій дорозі. Одна з американських консалтингових компаній DIGDIA випустила відповідний звіт і підготувала публікацію в журналі Communications Technology. Ця стаття і лягла в основу даного матеріалу.

3D в цифровому кіно

Технологія 3D в кіно стала активно використовуватися в середині 50-х. У 1953 році, за даними DIGDIA, було знято близько 30 фільмів в 3D- більше, ніж в 2009-м, і ледве менше того, що планується зняти в 2010-м. Проте такі фільми не стали популярними і практично не показувалися і не знімалися в подальші роки. Все змінилося з появою цифрового кіно. Воно легко справляється з передачею якісного зображення для кожного ока, і, крім того, сучасні технології зйомки і обробки відео дозволяють створити якісне зображення. Перший об'ємний цифровий фільм вийшов в 2005-м, це був Chicken Little кіностудії Disney.

Виявилось, що глядачам новий формат подобається. Квиткові каси частенько отримують від прокату 3D-версии в два, а то і в три рази більше, ніж від звичайної. Фільми, подібні "Хмарно, можливі осідання у вигляді фрикадельок" або "Аватар", багато тижнів захоплюють перші місця в списку популярності у глядачів. "Аватар" зумів стати першим фільмом з валовою виручкою більше двох мільярдів доларів. Цей успіх сприяє подальшому зростанню виробництва 3D контента і подальшим вкладенням в технології і устаткування. Які тут є підводні камені? Все це сум'яття приведе до того, що 3D стануть знімати все кому не лінь. Отже незабаром з'явиться і неякісні 3D-фільми.
На сайті www.3dathome можна знайти список фільмів в 3D - починаючи з тих, що були зняті з 20-х років 20 століть і включаючи ті, які ще лише плануються.

Економіка 3D

Як пояснює Insight Media, ще одне консалтингове агентство, що досліджує тему 3D, 50-60% доходу голлівудські мейджоры отримують не від прокату фільму в кінотеатрах, а від продажів фільмів на DVD і Blu-ray. Тому виробники контента дуже зацікавлені в розвитку 3D в будинку. У 2010-м на 3D Blu-ray планується випустити від 15 до 25 фільмів. Всі основні виробники телевізорів заявили про випуск моделей 3D - від однієї до 14 моделей в 2010 році.
Проте потрібно враховувати, що не всі можуть дивитися 3D. Як відзначив представник каналу Discovery, який разом з IMAX і Sony планує запустити 3D канал до 2011 року, близько 12% глядачів мають проблеми з бінокулярним зором і тому не можуть дивитися 3D.

Пересилка подвоєного зображення

Для 3D потрібний більший об'єм інформації, так потрібно передавати ліві і праві зображення.
У кінотеатрі типовий 2D кінофільм вимагає близько 200 Гігабайт даних. Для 3D фільму буде потрібно порядка 350 Гігабайт. Якщо фільм поступає в кінотеатр на диску, особливих проблем немає. Але зростаюче число кінотеатрів отримують свої файли через супутник. Пересилка 3D фільму через звичайний супутниковий транспондер з 40 Мбіт/с зажадає мало не день. Платити потрібно буде більше і часу витрачати теж більше.
Окрім фільмів, є 3D контент, що передається безпосередньо з місця дії, такий як матч зірок NBA торік. Він передавався через супутник в невелике число залів. Цього року такі трансляцій планується значно більше, зокрема, ESPN збирається віщати в реальному часі 85 спортивних подій, включаючи Кубок світу по футболу.

Трансляція ігор NBA організована таким чином. Починається все з декількох 3D-камер (3ality). Ці камери пов'язані з пересувною телевізійною студією (Turner), де режисер вибирає плани і кути огляду для камер. (У 3D з'являється можливість міняти напрям осей здвоєних камер, що знімають кожна для свого ока, таким чином, режисер повинен не лише вибрати, з яких камер йде зображення і в якому збільшенні, але і передбачити, на що дивитиметься глядач, і як, відповідно, мають бути зведені камери. Цей процес по-англійськи називається convergence.) Відео обробляється, коректується за кольором і так далі, за допомогою устаткування post production (3ality & Quantel). Потім 3D-изображение кодується і стискується (Sensio). Після цього потік даних передається через розподільну мережу (Cinedigm) на супутник (IDC) і приймається на антени, розташовані на дахах кінотеатрів. Далі потік розпаковується (IDC/Sensio), посилається на сервер цифрового кіно (Doremi), і потім через інтерфейс Dual-Link HD SDI і кодер CineLink II компанії T.I. передається на проектор (Christie), де і формується 3D (REALD).

Домашній показ

Перша проблема - це пропускна спроможність. Для поширення 3D потоків компанія BSkyB виділяє 18 Мбіт/с. Це більше, ніж BSkyB надає для HDTV, і істотно більш того, що виділяється каналам HDTV в кабельних мережах. Таким чином, кабельні і супутникові оператори, які тільки що насилу виділили ємкість для HDTV, тепер, для передачі 3D, повинні ще її розширити.
По-друге, кабельні і супутникові провайдери повинні надавати послуги в рамках своєї встановленої бази сет-топ боксів. Якщо приставка відносно нова, то на неї можна завантажити нове ПО. Якщо немає, то буде потрібно нову приставку.
По-третє, потрібно звернути увагу на інтерфейс HDMI. Недавно розроблена версія HDMI 1.4 для роботи з 3D. Вона передбачає дозвіл 1080p для кожного ока (1080p/24Гц або 720p/50 або 60Гц). Це означає проблеми для кабельних і супутникових провайдерів, оскільки їх сет-топ бокси не підтримують HDMI 1.4 і можливість передачі 2х1080p. Мають бути розроблені нові варіанти стандарту.

Формати

Є багато варіантів передачі зображення для правого і лівого ока в транспортному потоці.
В разі компаній BSkyB і DIRECTV правое/левое зображення посилаються, використовуючи формат side-by-side. Обоє зображення стискуються по горизонталі із зменшенням дозволу і поміщаються поруч в звичайному кадрі для 2D.

З іншого боку, після всестороннього тестування американська стандартизуюча організація CableLabs рекомендує варрант over/under, коли в цьому ж кадрі зображення для різних очей розташовані одне під іншим. Більший дозвіл по горизонталі може сприяти створенню адекватнішого об'ємного зображення і менше залежить від дисплея.
Окрім способу розміщення зображень в кадрі потрібно ще замислюватися і про спеціальне кодування для 3D. Для Blu-ray вибраний варіант Multi-View Coding (MVC). MVC використовує функцію MPEG4, названу scalable video, яка дозволяє кодувати багаточисельні версії одного зображення в одному потоці. Спочатку призначена для потокової передачі даних з декількома варіантами дозволу ця методика тут використовується для кодування лівого і правого кадрів. Як показали виміри, при використанні MVC для передачі зображення для другого ока буде потрібно додатково від 40 до 70% смуги. Чи захочуть операторів її виділяти? Кожен вирішуватиме сам.

Призначені для користувача пристрої


Ще одна проблема - нерозбериха на рівні телевізорів. Наприклад, якщо у минулому хтось купив 3D-совместимый телевізор, чи буде він працювати з 3D сьогоднішнього дня? Аналітики радять краще купити новий. Старі моделі не підтримують 3D Blu-ray, оскільки не підтримується HDMI 1.4. Компанія Mitsubishi збирається надавати спеціальне пристрій-перехідник. У ряді випадків можливо відновити ПО. Але не можна сказати, що це зручно для клієнтів.
(Детально про різні варіанти призначених для користувача пристроїв, які пропонуються в 2010-м, можна прочитати в звіті Insight Media.)

Споживачі доки не дуже розбираються, що саме означає 3D в назві фільму. Наприклад, є фільми типа "Монстри проти прибульців", які зараз продаються в анаглифном варіанті 3D, що передбачає використання червоно-зелених окулярів. Ці ж фільми незабаром з'являться і в сучаснішому 3D-стандарте для Blu-ray. По обкладинці важко визначити, що саме продається.
Ще підступнішим є перетворення 2D в 3D, пропоноване деякими моделями телевізорів 2010 років. (Прим: У тому числі і телевізорами Самсунг 3D серії 7000, які виробляються в Росії.) В принципі, це працює для випадку повільно змінних сцен, але в інших випадках, швидше, викликає головний біль. Тобто ця технологія дискредитує 3D.
В даний час 3D також з'являється в мобільних пристроях, наприклад, телефонах. Мобільні пристрій володіють меншими дисплеями, для них личить автостереоскопічне стерео з невеликою зоною створення якісного 3D-эффекта. Існують декілька таких технологій, і більшість з них дає хорошу картинку. Ці технології вже поширені в Японії.

Стандарти

Поки стандарти в 3D TV практично відсутні, але ведеться активна робота з їх підготовки. Перші специфікації для Blu-ray і HDMI вже з'явилися. Над рядом стандартів ведеться активна робота. Наприклад, DVB збирається прискорити роботу за рішенням ряду проблем для різних платформ, включаючи передачу сигнальної інформації, метаданих, оптимізацію кодування, виведення тексту і планує створити якісь специфікації до кінця цього року. (Детальніше про плани по стандартизації 3D можна прочитати в матеріалах, написаних за підсумками виставки NAB, - см, наприклад, broadcastengineering).
Для узгодження зусиль ряд компаній об'єдналися в консорціум 3D@Home (www.3dathome.org). Він допомагає стандартизуючим органам координувати роботу.
Таким чином, на даний момент в області 3D існує безліч проблем. У статті розглянуті лише деякі з них. Найближчими роками нас чекає маса змін і маса нових цікавих можливостей в цій сфері.

telemultimedia.ru


RATVODДата: Субота, 28.08.2010, 14:37 | Повідомлення # 58
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Телебачення 3-го покоління

Всесвітній 3DTV форум

Перший всесвітній 3DTV форум пройде в Лондоні в кінці травня.

Форум вперше збере професіоналів, чия діяльність так чи інакше пов'язана з 3D телебаченням, а також всіх тих, хто має намір розвивати даний напрям. В ході його проведення планується обговорити питання, що стосуються всіх аспектів технології і її поширення.

Окрім 30 доповідей, представлених лідируючими експертами по 3D телебаченню, до програми форуму увійдуть дискусії, на яких обговорюватимуться перспективи розвитку технології, а також майстер-класи від фахівців індустрії.

Учасники обговорюватимуть питання прийому і передачі сигналу, правові аспекти, дистрибуцію і зберігання контента, різні бизнес-модели, а також і питання виробництва телевізійного контента в 3D (від повнометражних картин до короткометражного кіно і документальних фільмів). Також на форумі планується порушити питання відмінності форматів в різних країнах світу і можливі физико-психологические наслідки перегляду 3D на невеликому екрані.

У форумі візьмуть участь найбільші кабельні оператори, виробники устаткування, виробники і дистриб'ютори контента, а так само організації, що займаються стандартизацією формату.

З доповідями виступлять Директор по Стратегічному розвитку компанії Virgin Media Кевін Боган, Віце-президент по стратегічному розвитку компанії Orange Джордж Пеналв, Керівник міжнародного напряму Discovery Communications Джон Хоникат, і інші видні представники індустрії.

Заявлені наступні теми і питання:

- HD інфраструктура як основа для майбутніх інновацій

- Можливості використання HD тюнерів для доставки 3D

- Виробництво і стандарти, вживані до контенту, необхідні для мовлення по кабелю, з супутника, а також для перегляду на екрані мобільного телефону і комп'ютера.

- Приведення 3D до єдиного формату: чи можливе співіснування декількох форматів?

- Монетізация 3DTV: розробка оптимальних бізнес моделей

і безліч інших питань.

Спонсорами форуму стали компанії Samsung, SISVEL TECHNOLOGY і NDS Videoguard.

3DTV прогнози

22,5 мільйонів домогосподарств у всьому світі буде підключено до послуг 3D в 2015 році.
Жителі 22.5 мільйонів будинків зможуть дивитися 3D телебачення в найближчих 5 років. Такі дані були представлені в звіті, підготовленому робочою групою, в якою увійшли представники компаний-операторов, а також виробників і постачальників контента. Таким чином, в 2015 приблизно 1,6% всіх домогосподарств в світі будуть підключені до 3D.
Проте, провідний аналітик Informa Telecoms & Media Саймон Мюрей вважає, що на сьогоднішній день ринок доки недостатньо розвинений.

Передбачається, що лідером даного напряму 3DTV як і раніше буде США, по прогнозах до 2015 року 9,2 домогосподарств в Америці буде підключено до 3DTV послуг, других за значимістю регіоном стане Західна Європа - 6,8 домогосподарств, на третьому місці Азіатсько-тихоокеанський регіон з 4,6 мільйонами домогосподарств.

"Ми віримо в розвиток 3DTV, але ми також розуміємо, що воно не буде дуже інтенсивним зважаючи на технологічні обмеження. Основне зростання 3DTV станеться після того, коли користувачам не треба буде надівати окуляри для перегляду, а така можливість, найімовірніше, з'явиться вже після 2015 року", - вважає пан Мюрей.

Також розвиток 3D телебачення обмежується недостатнім об'ємом контента і високою вартістю його виробництва.

comnews.ru


RATVODДата: Субота, 28.08.2010, 14:37 | Повідомлення # 59
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Модна хвороба під назвою 3DTV

нестримно прогресує

Модна хвороба під назвою 3D-телебачення нестримно прогресує:
тепер її підхопили зв'язківці, які загрожують незабаром заразити і абонентів
.

В ході нинішнього "Связь-Експокомма" відразу два крупні російські оператори заявили про готовність транслювати 3D. Є технологія, є деяка кількість устаткування з її підтримкою, є інфраструктура, яка, як виявилось, "готова", і навіть контента трохи є. Але все це не дає відповіді на головне питання - а чи готові глядачі споживати те вельми сире блюдо, яке їм пропонується?

Якщо судити по досягненнях батька "Термінатора" і його казки про планету синіх татуйованих ельфів, то начебто народ для 3D дозрів. Але одна справа сучасний кінотеатр - величезні екрани, карколомний звук і безконечний потік попкорна з пепси, що створюють непередаваний "ефект присутності" і навіть "співучасті". І зовсім інша справа квартира - вітальня, а може бути навіть і кухня, в якій люди здатні відчувати лише один ефект, - ефект присутності на кухні.

Будучи прибічником технологічного прогресу, я щиро радію кожному прориву, який створює для людини нові, зрозумілі і, безперечно, корисні можливості або хоч би робить буденне життя трішки простіше або краще. Останнім часом телеіндустрія не балує нас такими дарунками, не вважаючи, звичайно, HDTV і систем телеприсутності, що виросли на його грунті, про корисність яких, між іншим, можна і посперечатися. Тому, коли на хвилі успіху тривимірних блокбастерів на ринку серйозно запахло 3D-телевидением, я наївно чекав чогось особливого. Наприклад, схожого на голографічні джедайские системи зв'язки, що генерують в будь-якому зручному місці об'ємне, "живе" зображення. Лише не таке засмикане і синюшне, як у Лукаса, звичайно, тому що адже глядачі не джедаи.

Але те, що деякі діячі ринку намагаються видати за 3D-телевидение, відверто пахне темною стороною. Узяти хоч би витрати існуючих 3D-технологий, які мають на увазі обов'язкове використання спеціальних окулярів, - затворах або поляризаційних. За це гострі на мову колеги вже охрестили такі технології "очковим телебаченням". Між іншим, ці самі окуляри можуть створювати масу незручностей: наприклад, при неправильному освітленні того простору, в якому встановлений 3D-телевизор стає помітно мерехтіння, швидко стомливе очі. Я вже не говорю про очкариків - ним, тобто нам, і так постійно доводиться дещо носити на носі. Не всякий, чи знаєте, ніс умістить і витримає дві пари очок.

Ще одна технологічна тонкість. Учасники ринку довго сперечалися, яким же має бути 3D-телевидение по відношенню до глядача - опуклим або увігнутим. Кваплюся обрадувати апологетів обох концепцій: сучасні 3D-телевизоры здатні відтворювати і той і інший візуальний ефект одночасно. Але невдача: тепер виробники контента вимушені сушити голову над тим, що в кадрі вип'ячувати, а що, навпаки, заглиблювати. Допустимо, знаменита брюссельська скульптурна композиція "пісяючий хлопчик" не залишить глядачів байдужими, якщо струмінь виглядатиме реалістично і направлена з телевізора прямо в око або на улюблений килим. Ця ж композиція в увігнутій інтерпретації із струменем, що б'є в екран з глибини, виглядатиме програшно.

Всі ці технологічні нюанси ускладнюють і без того непростий процес виробництва контента, а головне - ставлять під велике питання премиальность даної послуги. Ну який же це преміальний сервіс, якщо ради сумнівного задоволення глядачі повинні миритися з незручностями, дефіцитом контента, та ще і немало платити за це? І момент-то для розкручування не дуже відповідний - багато хто лише-лише усвідомив достоїнства HDTV і ледве придбав бажаний телевізор високої чіткості, а ринок ним вже чергову дорогу іграшку втюхивает.

Загалом, сонм очкастих і носатих телеглядачів з одного боку і кіношників з камерами, схожими на біноклі-переростки, з іншого боку - вся ця концепція виглядає дуже непереконливою для масового тиражування. Але оператори несподівано вхопилися за неї і стали вивчати можливість здійснення трансляції 3D-телевидения на базі існуючої інфраструктури. Їх можна зрозуміти, адже вони, не прикладаючи особливих зусиль, вписалися в рекламний потік, ініціатором і головним джерелом якого виступають виробники телевізорів. І в просуванні 3D зв'язківці можуть досягти успіху навіть більше, ніж крупні телекомпанії і постачальники супутникового телебачення, тому що почали робити це раніше. В ході "Связь-Експокомма" відразу два крупні оператори - "Акадо-столица" і "Вимпелком" - заявили про готовність запропонувати абонентам таку послугу - в разі, якщо буде що пропонувати. А це означає, що як тільки з'явиться контент - з'явиться і послуга. Ось тільки ті, хто її готує, схоже, не сушать голову над питанням, що прозвучало на самому початку. Або просто вдають, що не ламають.

ДАНИЛО ШЕПОВАЛЬНИКОВ,обозреватель журналу "Стандарт"
© ComNews


RATVODДата: Субота, 28.08.2010, 14:38 | Повідомлення # 60
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Модна хвороба під назвою 3DTV

нестримно прогресує

Модна хвороба під назвою 3D-телебачення нестримно прогресує:
тепер її підхопили зв'язківці, які загрожують незабаром заразити і абонентів
.

В ході нинішнього "Связь-Експокомма" відразу два крупні російські оператори заявили про готовність транслювати 3D. Є технологія, є деяка кількість устаткування з її підтримкою, є інфраструктура, яка, як виявилось, "готова", і навіть контента трохи є. Але все це не дає відповіді на головне питання - а чи готові глядачі споживати те вельми сире блюдо, яке їм пропонується?

Якщо судити по досягненнях батька "Термінатора" і його казки про планету синіх татуйованих ельфів, то начебто народ для 3D дозрів. Але одна справа сучасний кінотеатр - величезні екрани, карколомний звук і безконечний потік попкорна з пепси, що створюють непередаваний "ефект присутності" і навіть "співучасті". І зовсім інша справа квартира - вітальня, а може бути навіть і кухня, в якій люди здатні відчувати лише один ефект, - ефект присутності на кухні.

Будучи прибічником технологічного прогресу, я щиро радію кожному прориву, який створює для людини нові, зрозумілі і, безперечно, корисні можливості або хоч би робить буденне життя трішки простіше або краще. Останнім часом телеіндустрія не балує нас такими дарунками, не вважаючи, звичайно, HDTV і систем телеприсутності, що виросли на його грунті, про корисність яких, між іншим, можна і посперечатися. Тому, коли на хвилі успіху тривимірних блокбастерів на ринку серйозно запахло 3D-телевидением, я наївно чекав чогось особливого. Наприклад, схожого на голографічні джедайские системи зв'язки, що генерують в будь-якому зручному місці об'ємне, "живе" зображення. Лише не таке засмикане і синюшне, як у Лукаса, звичайно, тому що адже глядачі не джедаи.

Але те, що деякі діячі ринку намагаються видати за 3D-телевидение, відверто пахне темною стороною. Узяти хоч би витрати існуючих 3D-технологий, які мають на увазі обов'язкове використання спеціальних окулярів, - затворах або поляризаційних. За це гострі на мову колеги вже охрестили такі технології "очковим телебаченням". Між іншим, ці самі окуляри можуть створювати масу незручностей: наприклад, при неправильному освітленні того простору, в якому встановлений 3D-телевизор стає помітно мерехтіння, швидко стомливе очі. Я вже не говорю про очкариків - ним, тобто нам, і так постійно доводиться дещо носити на носі. Не всякий, чи знаєте, ніс умістить і витримає дві пари очок.

Ще одна технологічна тонкість. Учасники ринку довго сперечалися, яким же має бути 3D-телевидение по відношенню до глядача - опуклим або увігнутим. Кваплюся обрадувати апологетів обох концепцій: сучасні 3D-телевизоры здатні відтворювати і той і інший візуальний ефект одночасно. Але невдача: тепер виробники контента вимушені сушити голову над тим, що в кадрі вип'ячувати, а що, навпаки, заглиблювати. Допустимо, знаменита брюссельська скульптурна композиція "пісяючий хлопчик" не залишить глядачів байдужими, якщо струмінь виглядатиме реалістично і направлена з телевізора прямо в око або на улюблений килим. Ця ж композиція в увігнутій інтерпретації із струменем, що б'є в екран з глибини, виглядатиме програшно.

Всі ці технологічні нюанси ускладнюють і без того непростий процес виробництва контента, а головне - ставлять під велике питання премиальность даної послуги. Ну який же це преміальний сервіс, якщо ради сумнівного задоволення глядачі повинні миритися з незручностями, дефіцитом контента, та ще і немало платити за це? І момент-то для розкручування не дуже відповідний - багато хто лише-лише усвідомив достоїнства HDTV і ледве придбав бажаний телевізор високої чіткості, а ринок ним вже чергову дорогу іграшку втюхивает.

Загалом, сонм очкастих і носатих телеглядачів з одного боку і кіношників з камерами, схожими на біноклі-переростки, з іншого боку - вся ця концепція виглядає дуже непереконливою для масового тиражування. Але оператори несподівано вхопилися за неї і стали вивчати можливість здійснення трансляції 3D-телевидения на базі існуючої інфраструктури. Їх можна зрозуміти, адже вони, не прикладаючи особливих зусиль, вписалися в рекламний потік, ініціатором і головним джерелом якого виступають виробники телевізорів. І в просуванні 3D зв'язківці можуть досягти успіху навіть більше, ніж крупні телекомпанії і постачальники супутникового телебачення, тому що почали робити це раніше. В ході "Связь-Експокомма" відразу два крупні оператори - "Акадо-столица" і "Вимпелком" - заявили про готовність запропонувати абонентам таку послугу - в разі, якщо буде що пропонувати. А це означає, що як тільки з'явиться контент - з'явиться і послуга. Ось тільки ті, хто її готує, схоже, не сушать голову над питанням, що прозвучало на самому початку. Або просто вдають, що не ламають.

ДАНИЛО ШЕПОВАЛЬНИКОВ,обозреватель журналу "Стандарт"
© ComNews


Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Телебачення 3D TV » Стереоскопічне телебачення 3D TV
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024