FORUM TV-SATСереда
24.04.2024, 00:53

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Цифрове телебачення DVB » Цифрове ефірне ТБ в Україні ( DVB-T2 ) (Без обговорення !!!)
Цифрове ефірне ТБ в Україні ( DVB-T2 )
marsДата: Неділя, 03.05.2009, 09:23 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 98
Статус: Оффлайн


DVB-T ( англ. Digital Video Broadcasting - Terrestrial)
- європейський стандарт ефірного цифрового мовлення , один з сімейства стандартів DVB . Використовується, насамперед, у різних європейських, азіатських та африканських державах, а також у Австралії як стандарт для передачі цифрового телебачення і радіо. Північноамериканський обидва до DVB називається ATSC , японський ISDB , в Китайській Народній Республіці DMB-T / H . DVB-T в різних країнах часто має інші скорочення, наприклад, у Великобританії і Ірландії воно називається «Digital Terrestrial Television (DTT)» або відповідно до вартості «Pay-TV» або «Freeview», в Іспанії «Televisión Digital Terrestre (TDT) », під Франції «Télévision Numérique Terrestre (TNT)».

Стандарт дозволяє передавати стисле відео, звук і дані в транспортному потоці MPEG , що використовує COFDM -модуляцію.

DVB-T в Україні


З 2006 року відеопотік всіх цифрових телеканалів у Києві транслювався в стандарті MPEG-2, але вже в 2008-2009 в ефірі з'явилися канали і в


Лідія Погребняк, «День»

Добавив: Олександр Глущенко




RATVODДата: Середа, 04.07.2012, 13:33 | Повідомлення # 181
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
У Харківську область передадуть

54 000 пільгових тюнерів для «цифри»




Для пільговиків Харківської області виділено 54 000 TВ-тюнерів, які дозволять дивитися цифрове телебачення.


Про це повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін.

«Прогнозувалося на Харківську область виділити близько 30 000 тюнерів для пільговиків. Ми, провівши системний аналіз і зумівши переконати в Києві керівництво, зупинилися на цифрі 54 000. Сьогодні зібрані вже практично всі необхідні заявки - і ми чекаємо надходження обладнання », - повідомив губернатор.

За словами Добкіна, передавати людям обладнання будуть через керівництво районів області. Таким чином, жителі області зможуть приймати цифровий сигнал.

Україна повинна перейти з аналогового (антенного) на цифрове телебачення до 2015 року. Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вибирала (голосувала) за ті телекомпанії, які отримають ліцензії на мовлення в цифровому форматі . Поки цей конкурс не відіб'ється на «пересічних» споживачах. Але незабаром усім, хто користувався антенним телебаченням, доведеться закуповувати спеціальні «приймачі», щоб дивитися «цифру»: аналогові передавачі просто відключать. Буде вибір: цифрове телебачення (раніше - антена), кабельне та супутникове.

Перший конкурс пройшов в серпні 2011 року. Були обрані 28 національних каналів і компаній, які повинні вести мовлення на частотах у кожному з 165 міст, де будуть стояти передавачі компанії «Зеонбуд».

Було прийнято рішення, що пільговики зможуть отримати «приймачі» безкоштовно: для цього потрібно подати заяву в районне відділення праці та соцзахисту.



RATVODДата: Четвер, 12.07.2012, 11:46 | Повідомлення # 182
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
Нацрада зобов'язала кабельників

віщати всі цифрові канали «Зеонбуду»




Пакети універсальної програмної послуги (УПП) доповнено програмами телерадіоорганізацій, які здійснюють мовлення в стандарті DVB-T2 в мережі «Зеонбуд». Про це повідомили в Нацраді з ТБ і радіомовлення.
Тепер кабельники у пакети програм УПП повинні включати програми телерадіоорганізацій, які здійснюють мовлення в стандарті DVB-T2 відповідно до ліцензій Національної ради в мультиплексах МХ - 1, 2, 3, 5. Відповідне рішення було прийнято на засіданні регуляторного органу 11 липня.
Відзначимо, що в цих мультиплексах зараз ведуть мовлення 25-28 телеканалів в залежності від регіону. 24 з них - загальнонаціональні канали. До очени в мережу потрібно включити ще 4 нацканала.
Голова Національної ради Володимир Манжосов зазначив, що це рішення буде стосуватися як загальнонаціональних, так і регіональних мовників, які отримали ліцензії на цифрове мовлення. Він підкреслив, що дане питання вже неодноразово розглядалося. «Ми аналізували ситуацію, радилися під час зустрічей з провайдерами програмної послуги перед тим, як прийняти таке рішення. Також до нас звернулися переможці цифрових конкурсів з відповідною вимогою. Отже, ми виконали норму закону », - зазначив Володимир Манжосов.



RATVODДата: Субота, 21.07.2012, 19:37 | Повідомлення # 183
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
У Львові планують відкрити

Перший громадський канал




На основі комунального підприємства Львівської обласної ради «Телекомпанія« Львів-ТБ »планується зробити Перший громадський телеканал. Нову сітку планують запустити з 6 серпня. Канал хоче отримати супутникову ліцензію і місце в мультиплексі. Про це розповів новий директор телекомпанії Ярослав Климович.

«Ми хочемо показати керівництву нашої держави, області, всім, що ми створимо перший український громадський канал, який буде побудований за всіма параметрами суспільного мовлення», - розповів Ярослав Климович. Він має намір зареєструвати торгову марку «Перший громадський канал» і планує, що телеканал буде фінансуватися за рахунок місцевого бюджету та абонентської плати.

Зараз телекомпанія, 2011 втратила ефірні ліцензії і зараз працює як студія-виробник, повторно готує документи на отримання супутникової і ефірної цифрової ліцензій у Національній раді з питань телебачення і радіомовлення. Найближчим часом планує підписати угоду з операторами супутників Sirius або Amos про надання послуги з трансляції сигналу. «І ми будемо боротися за місце в цифровому мультиплексі (МХ-5). Якщо Нацрада розуміє, що ми повинні створювати суспільне мовлення і маємо зобов'язання перед Радою Європи, то я думаю, що вона повинна віддати перевагу нашої телекомпанії ", - говорить Климович.

Нову сітку телеканалу з новими проектами «Фракція», «Ми тут живемо», «Львівський вимір» та ін планується запустити вже з 6 серпня.

«Ми тут живемо» - проект про «чесних, порядних» людей, які живуть в «Галичині» і яким вдалося побудувати успішний бізнес. Програма «Фракція» зроблена на основі трансляцій сесій обласної ради: «Ми беремо запис сесії обласної ради, запрошуємо представників фракцій обласної ради, і з ними йде обговорення дискусії, чому депутати не проголосували за ті чи інші питання», - розповідає директор.

У понеділок буде виходити програма «Львівський вимір», ток-шоу, яке буде будуватися на основі найбільш резонансних публікацій у ЗМІ.
У студію будуть запрошені журналісти, які писали ці публікації, героїв публікацій, експерти.

Також кожен четвер з 12:00 до 14:00 буде транслюватися проект «Четверта влада» у форматі прес-конференцій он-лайн. Прес-конференції будуть проводитися з відомими політиками, бізнесменами, діячами. Одночасно трансляція програми буде йти на телебаченні, на радіо «Незалежність», на сайті каналу і в друкованому вигляді висвітлюватися в газеті «Львівщина».

Новий проект «телерадіо» розповідатиме про діяльність депутатів сільських рад: «Щоб глядачі розуміли, що влада робить у селах, дотримується вона слова перед своєю громадою. Через такі програми ми хочемо дійти до суспільства і активізувати її », - зазначає пан Климович.

kozakuaДата: Вівторок, 28.08.2012, 12:53 | Повідомлення # 184
V.I.P

Країна:
повідомлень: 3493
Статус: Оффлайн
Т2: бесплатное телевидение и "золотые" приставки




Надо отдать должное компании "Зеонбуд", которая сумела в кратчайшие сроки развернуть по всей стране сеть цифрового эфирного телевидения. Однако, что имеем на выходе?
По словам генерального директора компании «Зеонбуд» Виктора Галича, на 6 августа «уже 2 миллиона 17 тысяч телезрителей получили возможность бесплатно смотреть общенациональные каналы» .
А вот цитата с сайта Т2: "В 2011 году компаний была построена и уже работает национальная сеть эфирного цифрового телевидения, одна из крупнейших в Европе. Теперь 95% украинцев, по заверениям компании, могут принимать новое цифровое телевидение. Уже сейчас в эфире всей страны 28 лучших общенациональных каналов, а скоро все 32. Просмотр 32 каналов для всех телезрителей БЕСПЛАТНЫЙ!"

Да, именно, просмотр «бесплатный», хотя и весьма ограниченного количества телеканалов. Но при этом данные бесплатные каналы кодируются, и для их приема надо купить специальный тюнер от всего двух китайских производителей по цене от 500 до 700 грн. (в зависимости от модели и места приобретения). Красная цена таким приставкам у производителя 200 грн. Таким образом, «Зеонбуд» неплохо зарабатывает на продаже этим самых кодированных "золотых" ТВ-тюнеров. Не исключено также, что при тотальном охвате украинских зрителей также введет и абонплату.
Хотя подключение вроде бы элементарное, оказывается, и с ним возникают проблемы. И если аналоговое ТВ будет двоиться или рябить, то здесь просто выведется надпись "Нет сигнала". А проблемы возникают. Так, я подключал тюнер на даче, расположенной всего в 5-10 км от ближайшего передатчика на открытой местности. При этом удалось получить устойчивый прием всего пяти малоизвестных каналов, плюс трех тестовых, которые ничего не показывали. Все же общеукраинские каналы то появлялись, то пропадали, а затем вообще перестали появляться на экране ("нет сигнала"). Конечно, я идею не бросил, а перепробовал различные антенные усилители (для «польской антенны»), но это не дало никаких результатов. Вполне возможно, что надо купить специальную антенну. Но для этого надо затратить еще 100-200 грн. И в результате выходим почти на 1000 грн. За такие деньги можно подключить и спутниковое ТВ, и при этом смотреть не 32 канала, а «гораздо больше».
Кстати, современным телевизорам не нужен тюнер, достаточно вставить САМ-модуль. «Зеонбуд» обещает их к сентябрю. «В сентябре ожидаем поступление в продажу первой партии в 250 тысяч САМ-модулей, устройств, которые позволят владельцам современных телевизоров подключиться к цифровой сети, не покупая дополнительно цифровой тюнер», - обещает Галич. Так что, как говорится, поживем-увидим. Если оператор выпустит модули по цене от 200 грн. и снизит в два раза стоимость тюнеров, тогда можно будет говорить о бесплатном эфирном телевидении.
Пока же по-прежнему лучше выбирать между спутниковым и кабельным ТВ. В глубинке, где нет кабельщиков, однозначно лучше выбрать «спутник», чтобы не зависеть от расстояния до передатчиков и прихотей оператора-монополиста, а в городах, где может быть неустойчивый прием из-за железобетонных препятствий — выбирать кабельное ТВ. Так, например, у провайдера ВОЛЯ за 25 грн. можно смотреть 43 канала. Если учесть плату за аренду ТВ-тюнера, то вместе это 38 грн. Таким образом, не надо выкладывать сразу все деньги за оборудование. Плюс, можно заказывать пакеты с большим числом телеканалов, тематические пакеты и даже HDTV.




Dreambox DM 7020 HD, Dreambox DM 800 HD Se HDD 2.5" 500 GB,AzBoX Elit HD HDD 3.5" 2 ТB ,DRE 4000
(90,85,80,75,66,60,53,39,36,31,19,16,13,9,4.8E - 4W)
kozakuaДата: Вівторок, 11.09.2012, 13:00 | Повідомлення # 185
V.I.P

Країна:
повідомлень: 3493
Статус: Оффлайн
До середины 2014 г. в Украине планируют отключить аналоговое ТВ


До середины 2014 г. в Украине планируют отключить аналоговое телевидение. Об этом «proIT» заявил представитель компании «Зеонбуд».

По его словам, основная задача компании на данный момент перевести на «цифру» оставшихся 9 млн абонентов, которые сейчас смотрят аналоговый эфир.

Напомним, что провайдер цифрового ТВ «Зеонбуд» к концу 2012 года ожидает, что его аудитория составит около 7-8 млн человек.




Dreambox DM 7020 HD, Dreambox DM 800 HD Se HDD 2.5" 500 GB,AzBoX Elit HD HDD 3.5" 2 ТB ,DRE 4000
(90,85,80,75,66,60,53,39,36,31,19,16,13,9,4.8E - 4W)
kozakuaДата: Середа, 12.09.2012, 20:01 | Повідомлення # 186
V.I.P

Країна:
повідомлень: 3493
Статус: Оффлайн
Нацрада визначила переможців на залишок вільних місць у МХ-5


Переможцями стали 25 компаній, у 34 населених пунктах переможців не визначено, у 44 населених пунктах не було претендентів

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 12 липня підбила підсумки конкурсу на вільні місця в мультиплексі МХ-5, оголошеного 6 червня 2012 року. Переможцями стали 25 телерадіокомпаній із 46, які подали заяви.

Вінницька область

Баланівка, Вінниця, Володимирка, Погребище, Ямпіль - обласна асоціація «Вінницька громадська телерадіокомпанія "Вінниччина"», м. Вінниця


Волинська область


Горохів, Ковель, Луцьк, Любешів, Нововолинськ, Шацьк - ТОВ «Слово Волині», м. Луцьк Волинської обл.


Донецька область


Краматорськ - ТОВ «Телерадіокомпанія "Сат-плюс"», м. Слов'янськ Донецької обл.

Торез - ТОВ «Телерадіокомпанія "Юніон"», м. Макіївка Донецької обл.

Житомирська область

Андріївка - немає переможця

Івано-Франківська область

Дебеславці-Микуличин - Івано-франківське обласне телебачення «Галичина», м. Івано-Франківськ (також отримало місце в мультиплексі в Бережанах Тернопільської області)

Київська область

Березань, Кагарлик - ТОВ «Персей ТВ», м. Київ

Біла Церква - немає переможця

Київ - ТОВ «Медіамережі», м. Київ

Кіровоградська область

Кіровоград, Новоархангельськ, Новомиргород, Новоукраїнка, Олександрія, Устинівка - ТОВ «Редакція газети "Україна - центр"», м. Кіровоград

Крим

Алупка, Алушта, Білогірськ, Аннівка, Джанкой, Євпаторія, Керч, Кіровське, Красноперекопськ, Партеніт, Сімферополь, Заводське, Судак, Феодосія, Форос, Чапаєвка, Ялта - немає переможців

Львівська область

Броди, Новий Розділ, Підбуж - немає переможців

Львів - ТОВ «Мультиплексресурс», м. Львів

Львів - ПРАТ «Телерадіокомпанія "Люкс"», м. Львів

Миколаївська область

Березнегувате - немає переможця

Новий Буг - Некомерційна установа - міжрайонна телерадіокомпанія, м. Новий Буг Миколаївської обл.

Одеська область

Березівка, Жовтень, Ізмаїл, Кам'янське, Ковбасова Поляна, Миколаївка, Сарата - немає переможців

Котовськ - КП «Телекомпанія «Котовське ефірне телебачення», м. Котовськ Одеської обл.

Одеса - ТОВ «Телеконект», смт Авангард Одеської обл.

Полтавська область

Кременчук - Кіровоградська ОДТРК, м. Кіровоград

Полтава - ТОВ «Телерадіокомпанія «Інформаційно-рекламне телебачення - Полтава», м. Полтава

Рівненська область

Антопіль - ТОВ «Телерадіокомпанія "Ритм"», м. Рівне

Антопіль, Дубровиця - ТОВ «Телерадіокомпанія "Рівне 1"», м. Рівне

Тернопільська область

Бережани - Івано-франківське обласне телебачення «Галичина», м. Івано-Франківськ (також отримало місце в мультиплексі в Дебеславцях-Микуличині в Івано-Франківській області)

Бережани, Бучач, Кременець, Тернопіль, Чортків - ТОВ «TV-4», м. Тернопіль

Харківська область

Лозова, Кегичівка - виробниче мале підприємство «Горизонт», м. Первомайський Харківської обл.

Харків - ТОВ «Медіаресурс», м. Харків

Хмельницька область

Білогір'я, Кульчіївці, Полонне - немає переможців

Хмельницький - ТОВ «Телекомпанія «Проскурів», м. Хмельницький

Черкаська область

Умань - ТОВ «Обласна незалежна телерадіокомпанія "Ятрань"», м. Умань Черкаської обл.

Черкаси - немає переможця

Чернігівська область

Ніжин - ДКП ТРК «Ніжинське телебачення», м. Ніжин Чернігівської обл.

Прилуки - КП ТК «Прилуки» Прилуцької міської ради, м. Прилуки Чернігівської обл.

Чернігів - ДО «Новгород-сіверська регіональна державна телерадіокомпанія "Сіверська"», м. Новгород-Сіверський Чернігівської обл.

У 34 населених пунктах, де були претенденти, Нацрада не надала переваги жодній з компаній і не визначила переможця.

У 44 населених пунктах претендентів не виявилося, тож конкурс на них припинено рішенням Нацради. У деяких із цих населених пунктів вільними залишилися по два канали в мультиплексі.




Dreambox DM 7020 HD, Dreambox DM 800 HD Se HDD 2.5" 500 GB,AzBoX Elit HD HDD 3.5" 2 ТB ,DRE 4000
(90,85,80,75,66,60,53,39,36,31,19,16,13,9,4.8E - 4W)
kozakuaДата: П`ятниця, 14.09.2012, 16:32 | Повідомлення # 187
V.I.P

Країна:
повідомлень: 3493
Статус: Оффлайн
Strong продав 250 тис. сет-топ-боксів, «Ромсат» дані не оприлюднює


У торгівельні мережі надійшло 400 тис. сет-топ-боксів – дані Держкомтелерадіо

Державний комітет телебачення і радіомовлення отримав 1 млн 384 тис. 907 заявок на отримання безкоштовних сет-топ-боксів. Такі дані оприлюднив 14 вересня на засіданні громадської ради при Держкомтелерадіо голова комітету Олександр Курдінович.

За даними Держкомтелерадіо, 600 тис. сет-топ-боксів надіслано «Укрпоштою» адресатам, 400 тис. - надійшло в торгівельні мережі.

Інформацію Олександра Курдіновича міжнародному форму «Цифрове мовлення в Україні» оприлюднила керівник центру законодавчих ініціатив Незалежної асоціації телерадіомовників Ольга Большакова.

У роздрібних мережах України продано вже близько 250 тис. сет-топ-боксів компанії Strong Ukraine, повідомив на Цифровому форумі представник цього постачальника Олексій Петренко. Загалом з початку року Strong Ukraine поставив в Україні вже близько 1 млн цифрових ресиверів.

Компанія «Ромсат» дані щодо своїх поставок і продажів оприлюднити не змогла.

Strong Ukraine і «Ромсат» (а також наближена до неї компанія «РКІ - Консалтинг») - єдині компанії, які отримали ліцензію на оснащення своїх сет-топ-боксів системою кодування Irdeto. Ці ж компанії є переможцями тендерів Держкомтелерадіо на постачання сет-топ-боксів за бюджетні кошти. На запитання, чи не вважають вони ознакою монополізму те, що ліцензію Irdeto надано тільки їм, Олексій Петренко відповів: «Ми давно займалися цим питанням, тому ми були готові».




Dreambox DM 7020 HD, Dreambox DM 800 HD Se HDD 2.5" 500 GB,AzBoX Elit HD HDD 3.5" 2 ТB ,DRE 4000
(90,85,80,75,66,60,53,39,36,31,19,16,13,9,4.8E - 4W)
RATVODДата: Понеділок, 17.09.2012, 19:32 | Повідомлення # 188
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
Експерти: Перехід з аналога на цифру повинен

відбуватися з урахуванням особливостей регіону




Керівники найбільших телевізійних груп вважають, що перехід з аналогового телебачення на цифрове має здійснюватися з урахуванням особливостей регіонів в Україні.

Таку думку вони висловили в ході конференції «Телебачення як бізнес» в рамках Kyiv Media Week, передає «Телекритика».

Як зазначила Катерина Лапшина, директор з медіа-СКМ, в цьому питанні не можна застосовувати єдину мірку, згідно з якою потрібно відключити аналогове телебачення.

«Дуже різні регіони України з точки зору, який сигнал домінує у населення і через який тип прийому люди дивляться телебачення. Важливо розуміти особливості тих чи інших регіонів і адаптувати до них стратегію переходу », - вважає Лапшина.

Ярослав Порохняк, голова правління «Інтер медіа груп», вважає за доцільне застосувати в Україні практику Китаю, де перехід на цифрове телебачення також здійснювався по регіонах.

«Мені в цьому плані дуже подобається досвід Китаю, який розуміє, що не може бути 100% покриття ефірним цифровим телебаченням, оскільки там є певні технологічні проблеми з прийомом каналів у гірській місцевості, в малонаселених зонах», - сказав він.

Олександр Богуцький, генеральний директор ICTV, зазначив, що оскільки канали зараз оплачують трансляцію і аналогового, і цифрового сигналу, то потрібно максимально форсувати перехід.

«Ми вважаємо, звичайно, що сигнал повинен бути відкритим, що на ринку пристроїв повинна бути конкуренція, чим більше людей отримають їх безкоштовно, можливо, від держави - це теж прискорить процес. Держава на етапі переходу могла б хоч якось підтримати мовників і хоча б за щось заплатити - хоч за аналог або цифру », - сказав Богуцький.

З іншого боку, керівник ICTV відзначив, що важко визначити відсоток охоплення цифровим ТБ, по якому в регіоні має бути виключене аналогове ТБ: «Якщо в області, наприклад, буде 70% охоплено, то 30% - це може бути до 30 тис. чоловік . Питання - чесно залишити 30 тис. чоловік без телебачення. Не чесно ».



RATVODДата: Субота, 29.09.2012, 09:45 | Повідомлення # 189
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
Для закупівлі пільгових ТВ-тюнерів

знадобиться 260 млн грн з бюджету




Державний комітет телебачення і радіомовлення оцінює бюджет закупівлі додаткових тюнерів для прийому цифрового телевізійного сигналу для пільгових категорій населення в 260 млн грн, повідомив глава комітету Олександр Курдінович під час веб-конференції у виданні "Телекритика" у вівторок.

"Ми просили Мінфін передбачити на ці цілі (закупівлю ТВ-приймачів - ред.) 260 млн грн для закупівлі приблизно 500 тис. пристроїв. Це та кількість пристроїв, на які є заявки громадян, але немає коштів у цьому році", - сказав А . Курдінович.

При цьому глава Держкомтелерадіо зазначив, що на сьогоднішній день в проекті держбюджету коштів на закупівлю телетюнерів в 2013 році не передбачено.

За даними відомства, у поточному році від пільгових категорій населення надійшло 1 млн 384,907 тис. заявок на отримання безкоштовних тюнерів і близько 600 тис. громадян вже отримали пристрої. До кінця цього року планується доставити ще 885 тис. пристроїв.

Як повідомлялося, в 2012 році держава виділила на закупівлю цифрових ТВ-пристроїв 450 млн грн.



RATVODДата: Неділя, 14.10.2012, 00:39 | Повідомлення # 190
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
Нацрада виставила на конкурс

69 вільних радіочастот




На засіданні Національної ради 10 жовтня 2012 прийнято рішення про оголошення конкурсу на отримання ліцензій на мовлення з використанням вільних радіоканалів і затверджені конкурсні умови, передає кореспондент «proIT».


«На конкурс буде винесено 69 вільних радіочастот у дрібних населених пунктах і в тих містах, де за результатами попередніх конкурсів не були визначені переможці або взагалі не виявилося претендентів на мовлення», - зазначив голова Національної ради Володимир Манжосов.

Конкурсні умови залишаються колишніми. Зокрема, з програмної концепції телерадіоорганізацій вони такі:

для загальнонаціональної категорії мовлення

- Обов'язкове розміщення соціально важливих програм;

- Рекомендовано розміщення дитячих передач;

- Здійснення мовлення без ретрансляції програм інших мовників, використання позивних інших мовників.

для регіональних і місцевих категорій мови

- Рекомендовано розміщення дитячих передач;

- Здійснення мовлення без ретрансляції програм інших мовників, використання позивних інших мовників.

Конкурсна гарантія для учасників складе 10% від максимального розміру ліцензійного збору.



kozakuaДата: Вівторок, 30.10.2012, 22:39 | Повідомлення # 191
V.I.P

Країна:
повідомлень: 3493
Статус: Оффлайн
В Украину поступили первые DVB-T2-модули для цифрового ТВ




Устройство позволяет бесплатно просматривать программы национальных телеканалов в цифровом качестве

Первая партия САМ-модулей для цифровой эфирной телесети компании Зеонбуд поступила в Украину. Об этом заявил генеральный директор компании Виктор Галич.

С помощью САМ-модуля или модуля условного доступа телезритель получает возможность бесплатного просмотра телеканалов в цифровом качестве, сегодня таких каналов в пакете - 32. Устройство размером с мобильный телефон является альтернативой приставкам, которые уже есть в продаже, и подключается непосредственно в гнездо цифрового телевизора стандарта DVB-T2.

Информацию о том, что модули уже поступили в Украину, подтвердили и представители фирм-поставщиков. "Да, действительно, в начале недели мы завезли авиаперевозкой первую партию САМ-модулей. Сейчас каждый из них активируем в телесети, тестируем и отправляем в торговые сети", - сказал руководитель украинского офиса компании Strong Андрей Жолдаков.

Представитель еще одного поставщика модулей - директор по развитию компании Romsat Максим Водолазкий сообщил, что завезенные модули произведены французской компанией Neotion, которая входит в тройку мировых лидеров этого сегмента.

Напомним, по итогам мая более четверти миллиона человек по всей Украине подключились к цифровой сети, что на тот момент позволяло им бесплатно принимать 24 общенациональных телеканала.

Напомним также, в Украине осуществляется переход на цифровое телевизионное вещание. Провайдером сети эфирного цифрового вещания является компания Зеонбуд. Сейчас в сети Зеонбуда уже идет вещание тех телерадиокомпаний, которые победили в конкурсе на частоты. Всего в цифровом пакете будет доступно 32 канала - 28 общенациональных и 4 региональных.

Цифровой сигнал стандарта DVB-T2 кодируется, и для просмотра эфирного ТВ необходимы специальные тюнеры. Первая партия таких декодеров уже поступила в Украину и была распродана за четыре дня. По предварительным прогнозам, украинцы купят около миллиона




Dreambox DM 7020 HD, Dreambox DM 800 HD Se HDD 2.5" 500 GB,AzBoX Elit HD HDD 3.5" 2 ТB ,DRE 4000
(90,85,80,75,66,60,53,39,36,31,19,16,13,9,4.8E - 4W)
kozakuaДата: Четвер, 06.12.2012, 13:37 | Повідомлення # 192
V.I.P

Країна:
повідомлень: 3493
Статус: Оффлайн
В «Зеонбуде» придумали,

как заработать 100 млн на зрителях




Владельцы монопольного провайдера цифрового ТВ планируютпродавать обладателям ТВ-приставок платный пакет каналов

Представители крупных кабельных сетей называют такой вид конкуренции нечестным.

Общенациональный провайдер эфирного цифрового телевидения «Зеонбуд» в первом квартале следующего года намерен запустить пакет платных каналов. Об этом «proIT» сообщил директор компании Виктор Галич.

«Мы ожидаем в ближайшее время решения Национального совета по вопросам ТВ и радиовещания, в котором будут изложены принципы формирования пакета», - сказал менеджер. Идея запуска платного эфирного телевидения прорабатывалась оператором с начала года.

В платный пакет сможет войти до 20 каналов в обычном цифровом качестве (SD) или 7-8 каналов высокой четкости (HD), таких как Discovery, Eurosport, National Geografic. Их собственникам «Зеонбуд» намерен платить роялти, как это сейчас делают кабельные и спутниковые операторы. Комментарии по этому поводу в Нацсовете вчера получить не удалось. Глава регулятора Владимир Манжосов не брал трубку, а член Нацсовета Лариса Мудрак «сбивала» звонки.

По словам Виктора Галича, ежемесячная плата за услугу составит примерно 40 грн. Компания рассчитывает на то, что дополнительной услугой воспользуется 10 и более процентов от абонентской базы. Директор телевизионной платформы «НТВ+ Украина» Игорь Давыденко считает, что правообладатели западных каналов должны быть заинтересованы в получении дополнительных роялти от эфира. При этом он добавил, что «Зеонбуд» свои предложения о покупке прав вроде бы еще не рассылал.

По данным «Зеонбуда» на 1 декабря, населению уже продано в розничных сетях и развезено «Укрпочтой» 2,034 млн цифровых приставок и Кам-модулей (включая 760 тыс, которые достались бесплатно льготникам). Как говорит Галич, в декабре «по почте доедут» еще 125 тыс декодеров для малоимущих граждан. Учитывая существующую абонентскую базу, «Зеонбуд» может иметь доход от продажи платного кино в раз мере чуть более 100 млн грн. в год.Это будет небольшим довеском к тому, что оператор уже получает от услуг, которые предоставляет как оператор трансляции каналов. При условии, что 1 национальный канал обязан платить «Зеонбуду» 2,4 млн грн в месяц, годовой доход компании от этой деятельности должен составлять около 900 млн грн.

Эта цифра может заметно подрасти, если государство примет решение о выделении еще одной порции денег на закупку приставок для льготников. По словам главы Госкомтелерадио Александра Курдиновича, летом ведомство получило 1,3 млн заявок на телевизионных устройства для льготников. Но 450 млн грн выделенных бюджетных средств хватило только на закупку 885 тыс устройств.

Поэтому Госкомтелерадио настаивало на внесении в проект бюджета 2013 еще 250 млн грн на покупку недостающих 500 тыс. устройств. Но в зарегистрированном в понедельник законопроекте о госбюджете этой суммы не оказалось. «Сложно сказать, почему это произошло. Мы в бюджетом запросе безусловно просили Минфин заложить необходимую сумму», - заявил «Комментариям» во вторник Курдинович. В то же время, по информации Галича, вопрос денег должен быть разрешен уже сегодня на обсуждении бюджета в верхах. «Это будет либо отдельная строка в бюджете, либо закупки тюнеров под госгарантии», - отметил он.

Когда «Зеонбуд» запустит платный пакет, для кабельщиков настанут тяжелые дни. Дело в том, что и монопольный владелец эфирной сети и мелкие кабельные сети работают, по сути, по одному и тому же принципу – они транслируют каналы населению. Но вот экономика процесса сильно отличается. Если проводных ТВ-операторов государство обязывает транслировать все эфирные каналы за свой счет, то «Зеонбуд» наоборот получает за их распространение деньги. Причем, как уже было подмечено, не малые. В итоге получается, что средств на закупку платного контента, у эфирного монополиста изначально будет больше, чем у мелких кабельщиков, которые все средства «бросают» на обслуживание так называемой универсальной услуги (социальный пакет).

Если «Зеонбуд» добавит к 32-ум бесплатным каналам, которые сейчас транслируются в сети еще 20 платных, и все это будет стоить всего 40 грн в месяц, то провайдер, по сути, станет прямым конкурентом кабельщикам. Например, расценки у «Воли» (крупнейший игрок на рынке проводного ТВ, 1,7 млн абонентов) схожи: пакет «Украина+мир» (отечественные и западные адоптированные каналы) компания сейчас продает за 45 грн/мес, а пакет их девяти HD-каналов стоит у «Воли» 40 грн.

Президент компании «Воля» Сергей Бойко считает, что «Зеонбуд» как новый провайдер платного телевидения станет их нечестным конкурентом. «Согласно закону «О телекоммуникациях», компания не может субсидировать одну услугу за счет доходов от другой. И «Зеонбуду» нужно будет доказать, что он этого не делает. Это будет сложно, как как оператор будет использовать для доставки новых каналов зрителям уже существующую инфраструктуру», - отмечает Бойко. В случае если достаточно доказательств не будет приведено, главе «Воли» придется обратить внимание регуляторных органов на этот вопрос.

Провайдеры спутникового ТВ конкуренции не опасаются. Игорь Давыденко («НТВ+ Украина») отмечает, что «Зеонбуду» вряд ли удастся заполучить права на премиальный контент. Проблема у новоиспеченного провайдера, по его словам, заключается в том, что далеко не все каналы продают права на эфирную версию трансляции в Украине. Зачастую телевизионные «сливки» уходят на спутник.



Dreambox DM 7020 HD, Dreambox DM 800 HD Se HDD 2.5" 500 GB,AzBoX Elit HD HDD 3.5" 2 ТB ,DRE 4000
(90,85,80,75,66,60,53,39,36,31,19,16,13,9,4.8E - 4W)
RATVODДата: П`ятниця, 07.12.2012, 19:10 | Повідомлення # 193
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
В ефірі приховані резерви



Регіональні телеканали, програвши в конкурсі на цифрове мовлення, намагаються зберегти свій бізнес. Вони вимагають від Національної ради з питань телебачення і радіомовлення виділити їм додаткові частоти. У відомстві стверджують, що виконати ці вимоги їм заважає відсутність вільних радіочастот. Втім, в операторі цифрової мережі - компанії "Зеонбуд" - вважають, що в задіяних мультиплексах ще вистачить місця для 20 телеканалів.

Депутати Луганської обласної ради звернулися до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення з проханням створити для місцевих телекомпаній, які не отримали ліцензії на цифрове мовлення, окремий цифровий мультиплекс. За словами ініціатора звернення, депутата Олександра Тимошенко, з 12 телеканалів, які працюють в області, місце в цифрових мультиплексах отримали тільки три-Луганська ОДТРК, ТРК "Регіональна телевізійна система" і ТРК "Ірта". Решта дев'ять телеканалів після відключення аналогового мовлення припинять роботу. "Місцеві телекомпанії будуть змушені залишити без роботи сотні співробітників, а потенційну глядацьку аудиторію - без улюблених програм, цікавих жителям певного міста або району", - йдеться у зверненні.

Згідно з планом впровадження в Україні цифрового телебачення, під регіональне та місцеве мовлення відведена всього половина одного з чотирьох діючих мультиплексів - MX-5. Тобто в зоні покриття кожного з 167 передавачів по всій Україні можуть віщати чотири місцевих телеканалу, одним з яких є обласна телерадіокомпанія. Нацрада вже проводив два конкурси на регіональні частоти, які учасники ринку критикують за непрозорість - найбільш привабливі ліцензії в обласних центрах і великих містах отримали маловідомі новостворені компанії. За результатами останнього конкурсу (пройшов у вересні) вільними залишаються ще 119 частот.

У Нацраді "Комерсант" повідомили, що вже ознайомилися зі зверненням луганських депутатів, але допомогти мовникам не можуть. "З таким же проханням до нас уже зверталися з Одеси, там ситуація ще гірша", - говорить перший заступник голови регулятора Оксана Головатенко. В Одеській області без ліцензій на "цифру" залишилося 13 місцевих мовників. "Для організації нового регіонального мультиплексу потрібен радіочастотний ресурс, а він сьогодні зайнятий аналоговим телебаченням, - пояснює пані Головатенко. - Як тільки відключимо аналогове мовлення, будемо вирішувати питання".

Для організації нового регіонального мультиплексу потрібен радіочастотний ресурс, а він сьогодні зайнятий аналоговим телебаченням

Вільним від мовників сьогодні є мультиплекс MX-4. У 2008 році ліцензію на його розвиток отримала компанія "Українська цифрова телемережа", але організувати мовлення їй так і не вдалося. З літа минулого року Нацрада намагається позбавити компанію ліцензії через суд. "Наскільки я знаю, суд першої інстанції ми виграли, але вони подали апеляцію", - розповідає Оксана Головатенко.

Втім, в операторі діючої цифрової мережі компанії "Зеонбуд" стверджують, що вільний ресурс в мультиплексах є. Ще в кінці січня в компанії заявили про плани запустити в діючих мультиплексах ще 20 мовників. Керівництво "Зеонбуду" тоді казало, що має намір транслювати платні канали, такі як Eurosport, Discovery, National Geographic, що дозволить збільшити доходи і швидше окупити інвестиції в мережу, які становлять $ 134 млн. Зараз основне джерело заробітку "Зеонбуду" - плата телеканалів за трансляцію сигналу, складова, згідно з діючими тарифами, близько $ 100 млн на рік.

У "Зеонбуд" як і раніше хочуть організувати платне мовлення і зверталися до Нацради за відповідним дозволом, розповів учора "Комерсант" генеральний директор компанії Віктор Галич. "Мені здається, 32 безкоштовних каналу для України цілком достатньо. Але остаточне рішення повинен прийняти регулятор", - зазначив він. Пані Головатенко запевнила "Комерсант", що їй нічого не відомо про можливості "Зеонбуду" розширити мовлення в діючих мультиплексах. "Я обов'язково переговорю з паном Галичем з цього приводу", - пообіцяла вона. Після цього кореспонденту "Комерсант" передзвонив Віктор Галич і повідомив, що можливість запустити нові телеканали з'явиться лише після отримання додаткових радіочастот.



kozakuaДата: Вівторок, 18.12.2012, 11:18 | Повідомлення # 194
V.I.P

Країна:
повідомлень: 3493
Статус: Оффлайн
Нацсовет не даст "Зеонбуду" внедрить платный пакет ТВ-каналов




Национальный совет по вопросам телевидения и радиовещания не даст разрешения общенациональному провайдеру эфирного цифрового телевидения "Зеонбуд" на внедрение платного пакета телеканалов.

Об этом "proIT" рассказал член Национального совета Николай Фартушный.

"Относительно платного пакета телеканалов от "Зеонбуд", то действующим законодательством такой пакет не предусмотрен. И чтобы его внедрить, нужны изменения в законодательстве", - заявил член Нацсовета.

При этом Фартушный отметил, что "Зеонбуд" не обращался в Национальный совет с подобным предложением.

Напомним, что в начале декабря директор компании Виктор Галич заявил о том, что "Зеонбуд" в первом квартале 2013 года намерен запустить пакет платных каналов в своей сети, и ждет разрешения от Нацсовета.

"Мы ожидаем в ближайшее время решения Национального совета по вопросам ТВ и радиовещания, в котором будут изложены принципы формирования пакета", - заявлял менеджер.




Dreambox DM 7020 HD, Dreambox DM 800 HD Se HDD 2.5" 500 GB,AzBoX Elit HD HDD 3.5" 2 ТB ,DRE 4000
(90,85,80,75,66,60,53,39,36,31,19,16,13,9,4.8E - 4W)
RATVODДата: П`ятниця, 28.12.2012, 17:03 | Повідомлення # 195
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
Нацрада затвердила нову редакцію Плану розвитку

національного телерадіоінформаційного простору




Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення затвердила нову редакцію Плану розвитку національного телерадіоінформаційного простору. Як повідомили в прес-службі Нацради з телерадіомовлення, відповідне рішення було ухвалене на засіданні ради 26 грудня.

Під час обговорення цього питання член Національної ради Микола Фартушний пояснив, що в основному робота над планом проходила за трьома напрямками: внесення редакційних правок і уточнень, у зв'язку із змінами, що сталися протягом року; облік недосконалих законодавчих норм і відділення багатоканальних ефірних цифрових телемереж від багатоканальних мереж, призначених для радіомовлення та використання технологій типу "Телесело", "МІТРІС", "ММDS"; врахування пропозицій громадськості щодо розвитку локальних мультиплексів для забезпечення потреб місцевого мовлення.
Н.Фартушний зазначив, що проект цього документа, відповідно до закону, пройшов процедуру громадського обговорення, і більшість пропозицій, що надійшли до регуляторного органу від громадськості і галузевих об'єднань, були враховані.

Рішення Національної ради про внесення змін до Плану розвитку національного телерадіоінформаційного простору набере чинності з дня його офіційного опублікування.

Ольга Кіхтенко



Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Цифрове телебачення DVB » Цифрове ефірне ТБ в Україні ( DVB-T2 ) (Без обговорення !!!)
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024