FORUM TV-SATСубота
04.05.2024, 06:31

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Цифрове телебачення DVB » Цифрове ефірне ТБ в Україні ( DVB-T2 ) (Без обговорення !!!)
Цифрове ефірне ТБ в Україні ( DVB-T2 )
marsДата: Неділя, 03.05.2009, 09:23 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 98
Статус: Оффлайн


DVB-T ( англ. Digital Video Broadcasting - Terrestrial)
- європейський стандарт ефірного цифрового мовлення , один з сімейства стандартів DVB . Використовується, насамперед, у різних європейських, азіатських та африканських державах, а також у Австралії як стандарт для передачі цифрового телебачення і радіо. Північноамериканський обидва до DVB називається ATSC , японський ISDB , в Китайській Народній Республіці DMB-T / H . DVB-T в різних країнах часто має інші скорочення, наприклад, у Великобританії і Ірландії воно називається «Digital Terrestrial Television (DTT)» або відповідно до вартості «Pay-TV» або «Freeview», в Іспанії «Televisión Digital Terrestre (TDT) », під Франції «Télévision Numérique Terrestre (TNT)».

Стандарт дозволяє передавати стисле відео, звук і дані в транспортному потоці MPEG , що використовує COFDM -модуляцію.

DVB-T в Україні


З 2006 року відеопотік всіх цифрових телеканалів у Києві транслювався в стандарті MPEG-2, але вже в 2008-2009 в ефірі з'явилися канали і в


Лідія Погребняк, «День»

Добавив: Олександр Глущенко




RATVODДата: Середа, 27.02.2013, 10:41 | Повідомлення # 196
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28371
Статус: Оффлайн
Число абонентів ефірного цифрового ТБ на Україні досягло 2,5 млн



До ефірному цифровому телебаченню на Україні за станом на кінець 2012 підключено 2,5 млн домогосподарств або близько 7 млн людей. За словами голови Держкомтелерадіо України Олександра Курдіновича, до 2013 р. доступ до цифрового телебачення отримають 12 млн громадян України.

Україна має остаточно перейти на ефірне цифрове телебачення до 2015 р. На початку 2012 р. Кабінетом міністрів України була прийнята програма з безкоштовної роздачі малозабезпеченим верствам населення дешевих телеприставок для прийому цифрового сигналу. Олександр Курдінович заявив, що до теперішнього часу близько 800 тис. українських домогосподарств отримали такі телеприставки, а цифрове мовлення в тестовому режимі розпочалося на 90% території України.

Цифрове супутникове мовлення представлено на Україні слабо. У 2012 р. супутникове ТБ на домашні антени брало близько 3 млн домогосподарств, при цьому всі українські платні супутникові платформи - Viasat Ukraina, «НТВ + Україна» та Xtra TV - в сукупності мають трохи більше 300 тис. передплатників.



RATVODДата: Середа, 20.03.2013, 12:19 | Повідомлення # 197
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28371
Статус: Оффлайн
Верховна Рада не проводитиме слухання щодо цифрового мовлення

Томенко хоче розібратись із « Зеонбудом »




19 березня Верховна Рада не прийняла постанову № 1258 «Про парламентські слухання: впровадження цифрових стандартів мовлення в Україні».
Про свідчать результати вчорашнього голосування у парламенті.

За постанову проголосувало 168 народних депутатів, проти - 14, утрималось - 62, не голосувало - 135.

Нагадаємо, Комітет пропонував провести слухання спочатку у березні, а потім - 5 червня 2013 року.

Голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко, коментуючи таке рішення парламенту, зазначив, що Комітет з питань свободи слова та інформації проведе комітетські слухання за участю фахівців та експертів у даній галузі. Про це йдеться на персональному сайті голови Комітету.

«Це цілком прогнозований результат голосування, адже абсолютна більшість народних депутатів прекрасно знає, хто стоїть за компанією, яка забезпечує перехід українського телебачення з аналогового на цифрове мовлення», - зазначив Микола Томенко.

Він нагадав, що Комітет з питань свободи слова та інформації одноголосно ухвалив рішення пропонувати парламенту розглянути таке спеціальне рішення, як впровадження цифрових стандартів мовлення в Україні, яке безпосередньо торкнеться українців вже через два роки.

Україна як член Міжнародного союзу електрозв'язку підписала міжнародну угоду, відому як «Женева-2006», що регламентує порядок переходу телерадіомовлення з аналогових на цифрові стандарти доставки сигналу. Угода встановлює граничний термін перехідного періоду, що закінчиться 17 червня 2015 року.

«На сьогодні Нацрада з питань телебачення і радіомовлення ухвалила низку рішень, за якими право мовити в цифровому мовленні отримали десятки телекомпаній, які до моменту такого рішення взагалі не мовили. Натомість не отримали права на цифровий формат мовлення багато популярних сьогодні телекомпаній», - зауважив Микола Томенко.

Підготовкою до переведення з аналогового на цифрове мовлення в Україні опікується приватна компанія «Зеонбуд», яка зареєстрована на Кіпрі і власники якої досі не відомі.

«Якщо ми не з'ясуємо, хто є власником, головним провайдером цифрового мовлення в Україні, то у 2015 році "кнопка" усього українського телебачення буде знаходитись у Кіпрі з невідомими власником, який в конкретний момент або перекупить всю систему телебачення, або буде керувати нею», - вважає Микола Томенко.

Щодо фінансування і підготовки до переходу на цифрове мовлення, то Микола Томенко повідомив, що організація «Зеонбуд» встановила на власний розсуд тарифи, які платять всі організації телерадіомовлення - і загальнонаціональні, і регіональні ТРК. Вони, в середньому, складають близько 25 млн грн на рік.

«Бюджетних коштів, які виділяються на регіональні ТРК, недостатньо для такої оплати приватній кіпрській фірмі, а тому вони змушені будуть зменшувати свій ефірний час, таким чином наближаючись до "тихої" приватизації всіх місцевих і обласних ТРК», - вважає голова Комітету.

Він звернув увагу на ще одну гостру соціальну проблему. Йдеться про виділення перед виборами близько півмільярда гривень на придбання соціально незахищеними верствами населення приймаючих пристроїв для цифрового мовлення (декодерів). «На сьогодні не зрозуміла ані система забезпечення цими декодерами громадян, ані кількість людей, які потребують цієї допомоги, ані технічні умови використання таких пристроїв», - зауважив Микола Томенко.

«Таким чином, Україна має зобов'язання за два роки повністю перейти на цифрове мовлення. На сьогоднішній день держава абсолютно не контролює цю ситуацію. Перехід на цифрове мовлення буде здійснюватися приватною компанією з Кіпру... На жаль, провладна більшість із зрозумілих усім причин відмовилася розглядати цю ситуацію у сесійній залі. Але Комітет бере цю ситуацію під контроль та проведе з цього приводу спеціальні комітетські слухання», - підсумував Томенко.



RATVODДата: Понеділок, 15.04.2013, 13:54 | Повідомлення # 198
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28371
Статус: Оффлайн
«Кафа» почала публікувати програму цифрового ТБ



Все більше феодосійців переходять від аналогового телебачення до цифрового, набуваючи і встановлюючи у себе вдома тюнери.


Передбачається, що аналогове телебачення незабаром піде в минуле, повний перехід на цифрове телебачення, згідно з підписаною Україною міжнародною угодою "Женева-2006", має відбутися до 2015 року.

На численні прохання наших читачів тепер в кожному випуску «Кафи Суботньої» ми будемо публікувати програму цифрового ТБ, всього планується друкувати програму 20 каналів. За всім побажанням щодо переліку каналів можна звертатися в редакцію «Кафи» за телефоном: 3-23-01.

Автор: Ксенія Серікова



RATVODДата: Четвер, 15.08.2013, 13:20 | Повідомлення # 199
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28371
Статус: Оффлайн
АППК направила пропозиції до Концепції нового проекту

Закону України « Про перехід України на цифрове телебачення »




Робоча група з розробки проекту Закону України щодо забезпечення успішного переходу на цифрові стандарти мовлення, яка створена при комітеті Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації , до кінця серпня планує завершити формування Концепції нового законопроекту.

Координатором законопроекту на першому засіданні обраний Юрій Крайняк, керуючий партнер юридичної підприємством JURIMEX.

АППК направила свої пропозиції до Концепції нового закону, які, на думку громадського об'єднання, є невідкладними заходами щодо забезпечення розвитку систем платного ТБ у зв'язку з переходом на цифрові стандарти мовлення.

Так, АППК запропонувала:

1. Установити, що телевізійний сигнал провайдера багатоканальної мережі, несучий програми універсальної програмної послуги (далі - УПУ), поширюється без використання системи умовного доступу.

2. Встановити критерії для програм УПУ та порядок її формування в перехідний період, виходячи з принципів надання пріоритету включення до УПУ програм державних, регіональних мовників, з урахуванням технічних можливостей провайдерів програмної послуги.

3. Установити, що кількість програм УПУ не може перевищувати певного відсотка від загальної кількості програм, які провайдер надає абонентам у складі програмної послуги.

4. У зв'язку з переходом України на цифрове телебачення, провайдери, які не використовують радіочастотний ресурс, змушені змінювати характеристики програмної послуги (зміна УПУ, переліку програм, перехід на цифрові технології ретрансляції та інше). Враховуючи те, що переоформлення ліцензії провайдера вимагає законодавчого врегулювання, АППК запропонувала в новому законопроекті чітко визначити інформацію, яку містить бланк ліцензії провайдера згідно з типовим зразком ліцензії, затвердженим Кабінетом Міністрів України, а також встановити підстави і порядок переоформлення ліцензії провайдерів програмної послуги.

5. Встановити обов'язок провайдера багатоканальної мережі забезпечити можливість доступу провайдерів програмної послуги до цифрового ефірного сигналу програм УПУ (у разі якщо робочою групою не буде ухвалено рішення про розкодування сигналу УПУ, - п.1).



RATVODДата: Четвер, 19.09.2013, 23:21 | Повідомлення # 200
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28371
Статус: Оффлайн
Українці не охоче переходять на "цифру"

( дослідження )

Портрет ефірного цифрового телеглядача за даними соціологічного дослідження Незалежної асоціації телерадіомовників .


13вересня під час Міжнародного форуму « Цифрове мовлення в Україні » відбулася презентація дослідження « Поінформованість населення про перехід на цифрове телебачення ». Опитування проводилося в липні 2013 року серед жителів міст України з чисельністю більше 50 тис. , у віці 14-65 років. Вибіркова сукупність становить 2014 респондентів , похибка становить 2,2 % при частоті ознаки близької до 50%. Проект відбувся за підтримки Міжнародного фонду « Відродження».

За даними дослідження , цифровий тип прийому сигналу є основним для 29,3 % респондентів , тоді як аналоговим ще користується 70,7 % опитаних , ефірне цифровий є основним для 5,7 % респондентів. Користувачі « ефірної цифри » переважно чоловіки ; в домогосподарстві мають один телевізор; найбільш лояльна до « ефірної цифри» аудиторія у віці до 25 років.

При цьому 4 % користувачів незадоволені якістю отриманого сигналу , а 12,9 % опитаних відзначали , що у них відсутні деякі обіцяні телеканали.

Переважна більшість опитаних (87% ) чули про те , що в 2015 році Україна перейде на цифровий формат мовлення . Основним джерелом інформації стало телебачення . Як було зазначено на форумі , інформаційну кампанію про перехід на цифрове телебачення можна вважати чи не наймасштабнішим за останні роки. При цьому ефективність рекламної кампанії є неоднозначною : «Оцінюючи рекламну кампанію цифрового ефірного телебачення з точки зору отримання ефекту поінформованості ( Аwareness ) , зрозуміло , що ця кампанія є дуже вдалою , адже обізнаність становить 87 % , а якщо оцінювати з точки зору отримання ефекту дії ( аction ) , або ще точніше , ефекту купівлі та використання ( Buying & Using ) , ми бачимо , що цей показник становить лише 3%. Це ті , хто купив сет- топ -бокс і ефірний цифровий сигнал є для них основним » , - зазначив Віталій Гордузенко керівник Дослідницького центру Незалежної асоціації телерадіомовників .





RATVODДата: П`ятниця, 20.09.2013, 14:16 | Повідомлення # 201
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28371
Статус: Оффлайн
Цифрова революція в Україні неминуча



13 вересня у рамках масштабного медійного проекту KievMediaWeek відбувся VII Міжнародний Форум « Цифрове мовлення в Україні » , традиційно організований Незалежною асоціацією телерадіомовників ( НАМ) .

Експерти зі Швейцарії , Німеччини , Франції , Грузії , Великобританії та України аналізували стан переходу України на цифрове мовлення за останній рік та його перспективи в 2013-2014 роках.

За словами Тетяни Лебедєвої , почесного голови НАМ , цифрова революція - це реальність , яка впевнено крокує по нашій країні , і не можна недооцінювати ступінь її впливу , зате навпаки , потрібно передбачати і враховувати ризики , втрати , можливості для медіа та глядачів , щоб ніхто з них не програв у цій цікавій битві за цифрове майбутнє.

Головними питаннями , на яких сьогодні повинна сконцентруватися Українське медіаспільнота і українська влада , відповідальна за перехід України на цифрове мовлення , на думку Ів Саломон , експерта Ради Європи , є розподіл частотного ресурсу , ціноутворення , покриття та технічні ресурси . Не менш важливими залишаються питання надання ресурсу для суспільного мовлення та дотримання стандартів медіа плюралізму . «Якщо цифрове мовлення не хоче стати динозавром , воно повинно конкурувати з іншими сучасними способами мовлення , які надають значно більший плюралізм » , - переконана Ів Саломон .

Тематика кожного Цифрового форуму відповідає вимогам часу , зазначив на відкритті заходу Микола Фартушний , член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення . За його словами , проблема переходу України на цифрове мовлення є організаційною і технічною , але точно не політичною .

Дарко Раткай , старший керівник проектів комітету технологій та інновацій Європейського союзу мовників (EBU , Швейцарія ) , вважає , що завдяки технічним можливостям цифрового телебачення , багато завдань можна здійснювати автоматично , зосередившись на якості контенту: « Мовники однозначно повинні виграти від переходу на « цифру » , але їм потрібно перш встигнути за потребами своїх споживачів ».

Про те , як змінилася робота журналіста в умовах цифровізації розповів Антуан Кормер , ведучий і журналіст каналу France24 ( Франція ) : «Ще 20 років тому France 24 був оперативним , швидким каналом Франції , ми першими доносили новини до своїх глядачів . Але сьогодні ми не перші , бо у світі існує близько 3 млрд смартфонів , а отже , 3 млрд осіб , які самі генерують , знімають і подають оперативні , живі новини ». Також пан Кормер озвучив вартість переходу на цифрове мовлення для французьких каналів: « Технічні інвестиції - від 3 до 50 млн євро, залежно від студії , кількості програм , їх типу. Вартість мовлення в Європі - від 7 до 14 млн євро на рік , якщо ви віщаєте в якості HD , це коштує 14 млн євро. Вартість виробництва програм - від 10 до 100 млн євро на рік. Все залежить від якості та напрямки програм . Але варто відзначити , що в порівнянні з аналоговим мовленням , ціна на цифрове мовлення для телеканалів зменшилася в деяких випадків до 8 разів ».

Про грузинські перспективи переходу на цифрове мовлення розповів спеціальний гість Цифрового Форуму , Уча Сетурі , юрист Інституту розвитку свободи інформації.

Форум складався з трьох основних секцій. Перша з них - «Результати « цифровий »реформи 2013 : як вирішуються питання тарифів і компаній , які до цих пір не мають ліцензії » - зібрала медіа експертів , представників телекомпаній , які не отримали ліцензії на мовлення в «цифрі » і чиновників. Зокрема , участь у панельній дискусії взяли : Микола Фартушний , член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення , Микола Княжицький , народний депутат ВРУ , Дмитро Котляр , незалежний медіа експерт , Геннадій Сергєєв , директор МТРК «Чернівці » (м. Чернівці) , Юлія Винокур , директор TV-4 , (м. Тернопіль).

Під час другої секції Цифрового Форуму - « Цифрова телеаудиторія : що змінилося за останній рік» - відбулося обговорення динаміки придбання населенням сет- топ -боксів , безкоштовне надання їх малозабезпеченим сім'ям . Віталій Гордузенко , керівник Дослідницького центру НАМ презентував результати дослідження « Поінформованість аудиторії про перехід на цифру ». Також у цій секції взяли : Дмитро Кравченко , заступник голови Державного комітету телебачення і радіомовлення України , Олексій Петренко , генеральний директор компанії Strong Ukraine , Ольга Большакова , керівник центру адвокації та лобіювання НАМ .

Завершився VII Міжнародний форум « Цифрове мовлення в Україні » першою межіндустріальной дискусією « Цифрове радіо : чи потрібно воно в Україні ». Участь у ній взяли : Катерина М'ясникова , виконавчий директор НАМ , Дмитро Кравченко , заступник голови Державного комітету телебачення і радіомовлення України , Валерій Юрченко , заступник генерального директора НРКУ з питань розвитку мереж радіомовлення , Дмитро Маковеєнко , керівник відділу радіочастот Українського НДІ радіо і телебачення , Володимир Гончаревський , директор з розвитку Медіа Групи ТАВР , Костянтин Мешалкин , керівник регіонального департаменту радіогрупи УМХ .

Про те , як переходила на цифрове радіо Європа , розповів учасникам Цифровий Форуму Гельмут Бауер , незалежний аналітик з питань цифрового радіо , член ради директорів Інституту Європейського медіа права ( Німеччина ) .
***
VII Цифровий Форум відбувся за підтримки Міжнародного фонду " Відродження" , а також за підтримки спільного проекту Ради Європи та Європейської Комісії « Впровадження європейських стандартів в українському медійному середовищі » ( за фінансової підтримки Уряду Канади ) ».

Партнери Форуму - Французький культурний центр , компанія ПепсіКо .

Медіапартнери Цифрового форуму: « Перший діловий канал» , ТРК Ера , канал « БТБ » , журнал « Медіасат » , канал ZIK.TV , Sostav.ua , Рекламастер , журнал « Телесвіт » , портал ZIK , Телекритика , Медіабізнес , канал Business , Ukrlife . tv , IT Expert .



RATVODДата: П`ятниця, 04.10.2013, 15:10 | Повідомлення # 202
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28371
Статус: Оффлайн
Україна стрімко переходить на цифрове мовлення



Кількість глядачів , які вже отримали можливість дивитися телебачення європейської якості , досягло позначки в 7 мільйонів .


Цифрове телебачення в Україні відбулося . Сучасна ефірна цифрова мережа побудована , все більше глядачів приєднуються до безкоштовного перегляду кращих програм українського телебачення у цифровому стандарті . Тепер будь-який українець може « зловити » на звичайну антену 28 загальнонаціональних
та 4 регіональних телеканалу. Держава успішно виконує соціальну функцію щодо забезпечення незахищених верств населення телетюнерами , повідомляє інформаційно -аналітичний портал Inpress.ua .

За словами глави Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Володимира Манжосова , досягнення вагомих результатів по « оцифруванню » України стало можливим завдяки плану з впровадження цифрового ефірного телемовлення , який Нацрада запропонувала ще в 2011 році. Над реалізацією цього плану відповідно до доручення президента працював цілий ряд державних органів різних рівнів .

«Ці зусилля дозволили країні не тільки зберегти телеінформаційний простір , але і значно його розширити , побудувавши в Україні сучасну ефірну цифрову мережу , одну з найбільших в Європі» , - запевнив Манжосов.

Важко переоцінити і соціальну складову проекту . Впровадження « цифри » дозволило зрівняти в правах на доступ до повноцінного мовленню міське населення і жителів сіл і віддалених районів. Більшість українців не мають можливості дивитися програми кабельного телебачення , тому істотно обмежені у виборі і доступі до різних точок зору та програмних продуктів телеканалів. Крім того , технологія аналогового мовлення вже давно застаріла. Аналоговий сигнал занадто ємний , цифровий сигнал можна використовувати в 8 разів ефективніше - розмістити до 8 цифрових каналів замість одного аналогового , пише Mediasat .

Подальше просування технології вимагає ще багатьох зусиль. За приблизними оцінками , кількість глядачів застарілого аналогового телебачення становить понад 25 мільйонів . 7 з них вже придбали собі спеціальні пристрої - декодери , які адаптують цифровий сигнал навіть для аналогових телевізорів старіших поколінь. Держава подбала і про доступ до якісного телебачення для малозабезпечених верств населення. У 2012 році за державний рахунок для них було закуплено понад 800 тисяч декодерів . Таким чином , більше 2 млн громадян із соціально незахищених сімей отримали можливість дивитися цифрове ефірне телебачення.

Проте цього року на продовження забезпечення технікою соціально незахищених українців коштів у бюджеті немає. У ході парламентських слухань представники влади зазначили, що продовжать шукати можливості фінансування подальшої « оцифровки » системи телемовлення в інтересах широких верств населення.

Зокрема , за словами Олександра Курдіновича , Держкомтелерадіо вже веде роботу з продовження цієї вкрай важливої соціальної програми в поточному році. Для цього необхідно близько 300 млн грн.

Рівень готовності цифрової мережі ефірного мовлення в Україні дозволяє говорити про початок відключення аналогового сигналу , каже голова Нацради Володимир Манжосов. Однак , за його словами , починати цей процес потрібно не пізніше ніж за рік до фінальної дати відключення аналога , тобто в середині наступного року. Такий підхід дозволить Україні йти в ногу з європейськими країнами. Адже зараз майже всі західноєвропейські країни вже ведуть мовлення в «цифрі » , а наші найближчі сусіди - Польща , Словаччина та Румунія - вже в липні цього року почали відключати аналогові ретранслятори .

Довідка


Наземне цифрове мовлення в стандарті DVB -T ( пакет із 10 телепрограм) почалося в тестовому режимі 1 квітня 2009 року в Києві, Житомирській , Київській та Одеській областях.

У травні 2009 р. Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення затвердила План заходів із введення цифрового телерадіомовлення на Україні , підготовлений Міністерством транспорту та зв'язку.

Урядову програму розвитку цифрового ТБ було затверджено постановою Кабінету міністрів України від 26 листопада 2008 року № 1085 « Про затвердження Державної програми впровадження цифрового телерадіомовлення ».

Програмою передбачено до 2015 року впровадити в смугах частот 174-230 МГц і 470-862 Мгц радіотехнології цифрового телерадіомовлення стандарту DVB -T

RATVODДата: Четвер, 10.10.2013, 20:51 | Повідомлення # 203
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28371
Статус: Оффлайн
Цифрове телебачення: розширюючи горизонти



Чим може здивувати нас звичайний телевізор? Виявляється , його можливості практично безмежні. З появою цифрового ефірного телебачення Т2 ми увійшли в епоху нових технологій і нових можливостей. На сьогодні це можливість дивитися 32 безкоштовних телеканалу у відмінній якості. А вже в недалекому майбутньому - записувати улюблені програми , замовляти фільми , дивитися онлайн -телебачення , слухати цифрове радіо , а може навіть читати електронну газету.

Крок до Європи


У це важко повірити , але в 21-му столітті , коли кількість активних сім-карт мобільних операторів впевнено перевищує число жителів країни (включаючи немовлят і людей похилого віку ) , розкіш дивитися кабельне або супутникове телебачення з сотнями телеканалів можуть собі дозволити не більше 30 % населення України .

Більшість же українців , які проживають у сільській місцевості і невеликих містечках в глибинці , дивляться 3-5 ефірних телеканалів , будучи обмеженими в отриманні інформації. І без будь-яких перспектив розширити можливості прийому сигналу в рамках скромного бюджету : супутникова тарілка далеко не всім по кишені , а кабельне телебачення далі районних центрів свої мережі , як правило , не розвиває .

На щастя , з недавніх пір до всього вищесказаного можна додати дієслово в минулому часі. Обмеження, пов'язані з технічними параметрами аналогового мовлення відходять у минуле. Якщо раніше в багатьох регіонах України телеглядачі могли дивитися не більше 5 каналів , то з появою цифрового телебачення у більшості глядачів з'явилася можливість дивитися відразу 32 ефірних телеканалу самих різних тематичних блоків і при цьому - абсолютно безкоштовно . Це прямо передбачено ліцензією Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення .

Як же переходить Україна на цифрове телебачення ?


По-перше , мережа побудували швидко. Всього за рік мережа передавачів , встановлених компанією « Зеонбуд » , покрила сигналом територію , на якій проживає 95 % населення країни , розповідає генеральний директор компанії Віктор Галич. При цьому « павутина » з 664 цифрових станцій з передавальними антенами , які встановлені на телемачтах на висоті від 100 до 300 метрів , стала однією з найбільших в Європі . Станції оснащені якісним і надійним обладнанням , світових виробників , таких як німецькі компанії Rohde & Schwarz , KATHREIN , SPINNER і американські Andrew , Harris . «Мережа зажадала $ 134 млн. приватних інвестицій - і ні копійки державних грошей на її будівництво не пішло . Хоча в багатьох країнах такі проекти фінансуються саме за рахунок платників податків. Завдяки всім цим показникам , в ході телекомунікаційної виставки IBC -2012 в Амстердамі досвід України щодо переходу на «цифру» був визнаний найбільш динамічним у світі » , - зазначив він.

По-друге , ми відразу стали використовувати для трансляції сигналу цифровий формат DVB -T2 - найбільш сучасний з усіх існуючих на сьогоднішній день. У той час як багато європейських країн , які пройшли більш тривалий шлях ( у деяких він досягав 10-12 років) , спочатку запровадили менш досконалий формат «Т» (від англ. Terrestrial - наземний ) і тільки зараз , разом з Україною , поступово переходять на « Т2 ».

По-третє , Україна випередила багато європейських країн за кількістю цифрових безкоштовних каналів , які пропонуються глядачам в якості мінімального пакету . Якщо у нас в будь-якому з регіонів можна приймати 32 телеканалу ( 28 загальнонаціональних та 4 регіональних) , то, наприклад , Угорщина обмежилася лише сім'ю безкоштовними загальнонаціональними цифровими каналами , Швеція - одинадцятьма . Лише частина каналів є повністю безкоштовними з 25 цифрових програм у Нідерландах. Схожа з Україною ситуація з «вільними » телеканалами тільки у Франції і в Польщі. Тут « в цифрі » працює 29 і 30 ефірних каналів відповідно.

Потрібно особливо підкреслити , що наша країна відразу пішла по соціально -орієнтованого шляхи надання максимально широкого переліку безкоштовних каналів в ефірі. У той час як у деяких країнах , наприклад у Британії та Іспанії , « цифровіки » спочатку пробували продавати глядачам взагалі всі програми , не залишаючи безкоштовними навіть державні канали. З часом через хвилювань в суспільстві від такого підходу вирішили відмовитися.

Широкі можливості цифрового телебачення


У липні 2015 року, відповідно до міжнародного договору «Женева -2006» , Україна повинна повністю відмовитися від аналогового телебачення . На сьогоднішній день багато європейських країн вже виконали цю умову. Виключно у цифровому форматі працюють телекомпанії Туреччини , Норвегії , Швейцарії , а також практично всіх країн Євросоюзу , крім Румунії , Болгарії та Угорщини. Перехід практично скрізь був поетапним : поступово від аналога відключали по кілька регіонів. Швидше за все , таким же він буде і в Україні .

Але для того , щоб почати цей процес , необхідно щоб більшість телеглядачів мали можливість прийому цифрового сигналу. Для цього існує спеціальний декодер ( сет- топ -бокс , ресивер) , який « навчить » навіть аналоговий телевізор старого покоління приймати цифрове телебачення , немає необхідності і в новій антені , що також дуже зручно. Установка такого обладнання як декодер - звичайна європейська практика . Як і в Євросоюзі , в Україні для цього використовується стандартне обладнання , яке можна купити в будь-якому магазині електроніки і підключити навіть без допомоги стороннього фахівця .

Всього в Україні близько 25 млн. глядачів приймають телебачення з ефіру , з них більше 8 млн. вже підключилися до телебачення « Т2 ». У нашій країні передбачена державна підтримка малозабезпечених сімей , так за даними голови комітету Держкомтелерадіо України Олександра Курдіновича вже близько 800 тис. сімей безкоштовно отримали цифрові ресивери за рахунок держбюджету. За прогнозами комітету Держкомтелерадіо , до 2015 року ресіверами будуть забезпечені всі нужденні сім'ї .

Ще одна незаперечна перевага технології DVB -T2 полягає в тому , що переглядом безкоштовних цифрових телеканалів його функціонал не обмежується. У міру розвитку мережі кількість каналів можна розширювати за рахунок платних пакетів , куди увійдуть , наприклад , спортивні , навчальні, наукові програми .
При цьому 32 канали завжди залишатимуться безкоштовними. Можна буде записувати улюблені програми для відстроченого перегляду за технологією push VOD , замовляти фільми з мережевих серверів , дивитися онлайн -телебачення , слухати цифрове радіо. «Наші інженери постійно працюють над розвитком технічних можливостей мережі і стежать за всіма технологічними новинками. Можу запевнити телеглядачів телебачення « Т2 » , що попереду їх чекає ще багато приємних сюрпризів. Є ідея забезпечити телеглядачам і жанровий телегід , і щоденну електронну газету на екрані телевізора. Можливо , замахнемся і на мобільне телебачення , яке дозволить прийом програм на екрани мобільних телефонів , планшетів » , - каже Віктор Галич. За його словами , рішення про розвиток мережі і додаткові сервіси приймає Національна рада з телебачення і радіомовлення України .

Протягом найближчих 2-5 років нам належить освоїти і оцінити всі реальні можливості цифрової мережі « Т2 ». Цілком можливо , що вона стане основою для більш глобального технологічного прориву нашої країни не тільки в європейському , а й у світовому масштабі.

Степан Гоптарев



RATVODДата: П`ятниця, 22.11.2013, 11:29 | Повідомлення # 204
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28371
Статус: Оффлайн
Комітет свободи слова підтримав

Концепцію закону щодо переходу на цифру




Комітет з питань свободи слова та інформації одноголосно підтримав Концепцію законопроекту щодо переходу аналогового ефірного телебачення України на цифрові стандарти телевізійного мовлення.

Таке рішення народні депутати ухвалили на черговому засіданні Комітету, що відбулося 20 листопада.

Законопроект, який розроблятиметься на підставі цієї Концепції, має встановити чіткі і прозорі правила, які б дозволили здійснити максимально ефективний перехід України на цифрове телебачення, забезпечити захист інтересів глядачів та учасників телевізійного ринку. Концепція передбачає вирішити низку організаційних та технічних завдань, забезпечення населення сет-топ-боксами, діяльності оператора ефірної цифрової багатоканальної телемережі та інші.

«Особлива частина» Концепції визначає момент відключення аналогового мовлення; критерії якості телесигналу; підстави відключення аналогового сигналу; тарифи оператора ефірної багатоканальної телемережі; введення в дію нових ефірних багатоканальних телемереж - ліцензування оператора; стимулювання розвитку цифрових технологій в кабельних багатоканальних телемережах; універсальну програмну послугу тощо.

Проект пропонує встановити, що інформація про перехід на цифрове мовлення відноситься до соціальної реклами; визначити, що замовниками соціальної реклами є Національна рада, органи місцевого самоврядування та оператор багатоканальної телемережі; зобов'язати ЗМІ, які фінансуються з державних бюджетів (телебачення, радіо, друковані ЗМІ), щотижня, в обсязі не менше 2% площі або часу, що виділені для реклами, розміщувати соціальну рекламу про перехід на цифрове мовлення тощо.





RATVODДата: Неділя, 12.01.2014, 22:17 | Повідомлення # 205
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28371
Статус: Оффлайн
Ефір нового формату



Перехід на цифрове мовлення виводить телебачення в Україні на новий рівень.


Сучасна ефірна цифрова мережа вже повністю побудована (ми бачимо інформаційні ролики про нього , як про телебачення " Т2 " ), все більше глядачів приєднуються до безкоштовного перегляду кращих програм українського телебачення у цифровому форматі. Тепер більшість українців може "піймати " на звичайну антену 32 телеканали.

Цифрові переваги


До недавнього часу в нашій країні більшість глядачів у буквальному сенсі дивилися телевізор по-старому , приймаючи сигнал в аналоговому стандарті . Близько 70 % населення України , особливо в невеликих містах , селищах і селах , не мали можливості дивитися більше 3-5 каналів . Оскільки в глибинках кабельне телебачення не працює , а " тарілки " супутникового телебачення попросту фінансово недоступні , жителі невеликих містечок і селищ були серйозно обмежені в обсязі та якості отримуваної інформації і у виборі телепрограм , телеканалів , які вони дивилися.

Вирішити ці фундаментальні проблеми допомогло цифрове ефірне телебачення , яке прийшло на зміну аналоговому .
Переваг чимало. По-перше , за рахунок більш сучасної технології сигнал йде без перешкод і забезпечує високу якість картинки , без "снігу" або роздвоєння зображення , а також забезпечує високу якість звукового супроводу. По-друге , в одній смузі частот замість одного аналогового можна розмістити цілих вісім цифрових каналів. Для України це означає , що замість 3-5 каналів , жителі навіть найвіддаленіших сіл і селищ можуть отримувати якісний сигнал 32 телеканалів - 28 загальноукраїнських та 4 -х регіональних . При цьому антена залишається тією ж , а сигнал за допомогою спеціального приймача ( сет- топ- боксу) може приймати телевізор будь-якого покоління .

За прогнозами фахівців цифрова мережа розвиватиметься , в недалекому майбутньому можливе впровадження додаткових сервісів для телеглядачів. Йдеться про такі переваги "цифри" як можливість записувати улюблені серіали або передачі за технологією push VOD , користуватися зручним жанровим телегідом і т.д. . "Наші фахівці постійно працюють над розвитком мережі і стежать за всіма світовими новинками. Можу запевнити телеглядачів телебачення" Т2 " , що попереду їх чекає ще багато приємних сюрпризів" , говорить генеральний директор " Зеонбуд " Віктор Галич , провайдера національної цифрової мережі . Однак зауважив він що , рішення про розвиток мережі і додаткові сервіси приймає Національна рада з телебачення і радіомовлення України . І є велика ймовірність , що такі рішення будуть прийняті найближчим часом .

Обережно , сигнал відключається


У 2006 році в Женеві країни-члени Міжнародного союзу електрозв'язку , в тому числі Україна , підписали угоду про повний перехід на цифрове мовлення до 2015 " Піонером " у цьому питанні виступив Люксембург , що не дивно , враховуючи чисельність населення цієї держави -малятка в 470 тис. чоловік. Ця держава повністю відмовилося від аналогового мовлення ще у вересні 2006 року. У тому ж році його приклад наслідували Нідерланди , а потім ще 23 країни , включаючи США і Німеччину в 2009 р., і нашого найближчого європейського сусіда Польщу , яка завершила перехід на " цифру" в липні 2013 року. Варто відзначити і складності , з якими зіткнулися стани при переході на цифру. Спочатку , ще в 1990 -х - 2000 -х рр. . , Більшість країн Європи починали переходити на цифровий формат " DVB -Т" . При цьому перехід у деяких країн затягнувся - на 5-12 років. За цей час був розроблений більш сучасний стандарт передачі сигналу " DVB- Т2 " . І багато Європейські країни вимушені переходити на новий стандарт мовлення вкладаючи додаткові кошти.

Але , на відміну від багатьох інших сфер , у телевізійних цифрових технологіях ми опинилися попереду. У ході телекомунікаційної виставки IBC - 2012 в Амстердамі досвід України щодо переходу на "цифру" був визнаний найбільш динамічним у світі: найбільшу у всій Європі мережа побудували в 2011 році всього за рік , при цьому - з використанням найсучаснішої технології - стандарту " DVB - Т2 "або просто" Т2 " . Він дозволяє передавати більш якісний сигнал з великою кількістю каналів . У такому ж стандарті " Т2 " працює " цифра " у Великобританії , Італії , Іспанії , Швеції , розгортає в цьому стандарті свою мережу і Росія .

Якщо говорити про параметри цифрової ефірної мережі в Україні , то в даний час мережа повністю побудована і повноцінно функціонує у форматі " Т2 " з охопленням 95 % населення країни. У розгортання системи вкладено $ 134 млн. приватних інвестицій , держава на реалізацію проекту не витратила бюджетні кошти. У систему увійшли 4 мультиплекси - МХ 1 , МХ 2 , МХ 3 , МХ 5 (у даному випадку термін " мультиплекс " означає групу цифрових каналів , які займають смугу частот одного аналогового каналу). На Україні встановлено 664 передавача. У роботі мережі використовується обладнання кращих світових виробників , таких як німецькі компанії Rohde & Schwarz , KATHREIN , SPINNER та американські Andrew , Harris .

Сьогодні цифровий сигнал приймають уже більше 9 млн. чоловік. За прогнозами фахівців цей показник складе до кінця 2014 року - понад 15 млн. чоловік. За прогнозами фахівців така динаміка дозволяє зробити висновок , що Україна зуміє повністю перейти на цифрове мовлення до терміну , позначеному Женевським договором - до липня 2015. Втім , офіційно дата відключення аналогового мовлення в Україні визначається Національною радою України з телебачення і радіомовлення .

Щоб не застати зненацька рішенням про відключення аналогового сигналу соціально незахищені верстви населення , держава самостійно подбала про забезпечення їх приймачами для цифрового сигналу. "У нашій країні передбачена державна підтримка малозабезпечених сімей" , - повідомляє голова комітету Держкомтелерадіо України Олександра Курдіновича . "На сьогодні вже близько 800 тис. сімей безкоштовно отримали цифрові декодери за рахунок держбюджету" . На жаль , в 2013 році коштів на продовження переобладнання технікою соціально незабезпечених українців в бюджеті не знайшлося. Однак ця проблема не залишається без уваги представників державної влади , і вони продовжують шукати можливості для подальшого забезпечення наших співвітчизників необхідним обладнанням , за словами Олександра Курдіновича до 2015 року декодерами будуть забезпечені всі нужденні сім'ї .

Афанасій Веретенников



RATVODДата: Вівторок, 18.02.2014, 00:26 | Повідомлення # 206
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28371
Статус: Оффлайн
ТОНІС , «Банк ТВ» і канали «Інтера» та «України»

будуть вести мовлення у форматі HD




Вісім телекомпаній-переможців конкурсу на вільні місця в цифрових мультиплексах (багатоканальні телемережі МХ- 1 , МХ- 2 , МХ- 3 , МХ- 5 ) із загальнонаціональним покриттям отримали право мовлення у форматі HD. Таке рішення 18 серпня прийняла Національна рада з питань телебачення і радіомовлення .

Перелік каналів:

«Інтер»
«Україна»
«Кіноточка» (канал медіагрупи « Україна » )
ТОНІС
«МЕГА»
Enter music
«МТВ - Україна»
«Банк ТВ»
.


Також на мовлення у форматі HD претендували : ICTV , Новий канал , М1 , СТБ , «Хокей» , НТКУ і Goldberry (канал Едуарда Прутніка ) .

Також після голосування про наміри мовлення у форматі HD оголосили представники Національної телекомпанії України .

Для мовлення у форматі HD в мультиплексах залишилося ще два вільних місця.



slavasamДата: Середа, 26.02.2014, 17:08 | Повідомлення # 207
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Заборонити кодування, скасувати ліцензії «Зеонбуду», змінити частотне планування


Впровадження цифрового ефірного телебачення стандарту DVB - T2 протягом останніх двох років відбувалося непрозоро , з порушеннями нормативно - правових актів і міжнародних угод. Нижче піде мова про ключові недоліки , які завадили цифровізації українського телеефіру.

1 . Непрозорий конкурс за вибором оператора - провайдера чотирьох мультиплексів , розрахований на компанію , створену за один місяць до початку конкурсу (ТОВ « Зеонбуд »). Крім того , це грубе порушення антимонопольного законодавства .

2 . Непрозорий і несправедливий конкурс з відбору телекомпаній для мовлення в чотирьох цифрових ефірних мультиплексах . Безпідставно переможцями було оголошено кілька телекомпаній , створених перед конкурсом . Зате кілька телекомпаній з досвідом роботи , відомих серед глядачів , в мультиплексів не потрапили. Згідно з міжнародною практикою та елементарної логіки , телекомпаніям , які говорять в аналоговому ефірі , надається право мовлення в цифровому мультиплексі чергу , без конкурсу. Крім того , резервуються цифрові канали для суспільних потреб (таких як канали « Культура» , «Рада» , дитячих , пізнавальних тощо). Зокрема , так було реалізовано наповнення мультиплексів у Росії та інших країнах СНД.

3 . Кодування цифрового ефірного сигналу телеканалів , що входять в склад безкоштовних програм (універсальна програмна послуга ) - це заздалегідь запланована власниками « Зеонбуда » угода з використанням коштів , взятих з бюджету для безкоштовної роздачі тюнерів , закуплених за цінами , більше ринкових. Це єдиний прецедент у світі, привів до збільшення ціни приймачів ( тюнерів ) майже вдвічі з двох причин : ускладнення моделі тюнерів і необхідності оплати роялті компанії Irdeto за підтримку дорогої системи умовного доступу Irdeto Cloaked .

4 . Використання прогресивного сучасного стандарту DVB - T2 - це правильно , але переваги DVB - T2 стандарту ( а саме збільшення ресурсу мережі на 35-45 wacko не використовуються. Іншими словами наявними близько 32 телеканалів можна додати ще 6-7 стандартної чіткості SD кожен з 4 мультиплексів , загалом 24-28 телеканали. Це зменшило б витрати телекомпаній на трансляцію телепрограм приблизно вдвічі. Крім того , це підвищило б популярність DVB - T2 шляхом введення деяких платних телепрограм та інших мультимедійних послуг для частини платоспроможних користувачів .

5 . Використання Українським державним центром радіочастот (УДЦР ) архаїчної багаточастотної системи частотного планування ( MFN ) замість одночастотної ( SFN ) - це грубе порушення Державної програми впровадження цифрового телерадіомовлення ( постанова Кабінету Міністрів України № 1085 від 26.11.2008 р. ) і Міжнародної угоди « Женева - 2006 ». Це порушення може призвести до втрати Україною значної радіочастотного ресурсу і тому має стати предметом розслідування правоохоронних органів. Зокрема, використання MFN замість SFN позбавляє однією з найважливіших переваг цифрового ефірного телебачення - приймати цифровий сигнал приймачем від сусідніх передавачів на одній і тій же частоті. Є втрачається можливість економити частотний ресурс і приймати цифрове телебачення портативними кімнатними антен для 90-95 % населення у містах з багатоповерховою забудовою. У мережі SFN антени не потрібно встановлювати на даху , а приймати сигнал можна навіть мобільними телефонами. Через використання MFN зменшуються можливості використання всіх цифрових частот , наданих Україною міжнародної угоди « Женева -2006 » , і отримання додаткових цифрових частот після вимкнення аналогового телебачення.

6 . Заява Нацради , Держкомтелерадіо , УДЦР , « Зеонбуду » , що 167 станцій MFN мережі « Зеонбуду » забезпечує покриття цифровим сигналом для 95 % населення , не відповідає дійсності і не підтверджено вимірами , ні розрахунками. Фахівцями УНДІРТ (Одеса ) ще в 2011 році розрахований , що покриття мережі « Зеонбуд » навіть з використанням спрямованих приймальних антен на дахах будинків досягає максимум 60-70 % населення. Реальна практика використання DVB - T2 - приймачів показує , що в умовах Києва з багатоповерховою забудовою та горбистій нерівномірним ландшафтом цифровий сигнал досягає не більше 30 % населення при використанні одного передавача на центральній передавальної вежі Концерну РРТ.

Що необхідно зробити , щоб виправити ці недоліки і наблизити Україну до переходу з аналогового на цифрове телебачення в найкоротші терміни - до літа 2015 року ?

1 . Зобов'язати Нацраду заборонити кодування сигналу без згоди телерадіокомпаній. Це потрібно зробити негайно . Це зменшить ціну приймачів майже вдвічі (до $ 25-35 ) , а отже зменшить навантаження на держбюджет при підтримці малозабезпечених користувачів аналогового ефірного телебачення. Відповідно до міжнародної практики , така підтримка надається не раніше ніж за півроку до відключення аналогового сигналу.

2 . Для забезпечення покриття 95-98 % , яке існує в аналоговій мережі Першого національного , необхідно встановити цифрове обладнання на всіх приблизно 500 передавальних станціях Концерну РРТ в одному з мультиплексів (наприклад , МХ -1). Це означає , що перед відключенням аналогового телебачення потрібно додатково встановити передавальне обладнання на 300-320 передавальних станціях мультиплексу МХ -1 в першу чергу для програм суспільного мовлення (14-16 телепрограм стандартної чіткості і 10-12 радіопрограм ) .

3 . Для виконання п. 2 зобов'язати УДЦР провести додатковий розрахунок , виділення і присвоєння частот в одному мультиплексі для 300-320 передавальних станцій одночастотного синхронного режиму роботи ( SFN ) в кожній з 81 SFN-зон згідно з угодою « Женева - 2006». Введення додаткового мультиплексу порушить нинішній монополізм і зменшить ціни за трансляцію телепрограм для телекомпаній.

4 . Зобов'язати Нацраду включити без конкурсу в мультиплекс МХ - 1 додатково 7-8 телеканалів (перш загальнонаціональних телеканалів , які використовують аналогові частоти) , а також запропонувати цифрове мовлення радіокомпаніям - насамперед для УР -1 , УР -2 , УР-3. Зобов'язати Нацраду сприяти створенню консорціуму загальнонаціональних телекомпаній , які зможуть спільно фінансувати збільшення кількості станцій одного мультиплексу , використовуючи мережу станцій державного Концерну РРТ. Врахувати , що в мережах Концерну РРТ працює близько 500 аналогових передавачів , які можливо модернізувати цифрові , заощадивши значні кошти . Ці передавачі належать Концерну РРТ і телекомпаніям .

5 . У зв'язку з порушенням антимонопольного законодавства при визначенні провайдера цифрового телебачення в 2010 році скасувати рішення Нацради її власне рішення 2010 про видачу ліцензій провайдера мультиплексів МХ - 1 , МХ - 2 , МХ -3 , МХ -5 компанії « Зеонбуд » і провести повторний конкурс серед провайдерів.

6 . Зобов'язати УДЦР і Нацрада використовувати методику , розроблену УНДІРТ за ініціативою Незалежною асоціацією мовників , для розрахунку малопотужних цифрових частот , які зможуть використовувати місцеві телекомпанії для переходу на цифрове телебачення до вимкнення аналогового сигналу.

7 . Постановою Верховної Ради створити Координаційну комісію з регулювання переходу на цифрове телебачення та підготовки Програми поступового відключення аналогового телебачення. Згідно міжнародній практиці , термін паралельного мовлення в аналоговому і цифровому режимі повинен тривати не менше 1,8-2 років. Програму поступового відключення аналогового телебачення потрібно починати готувати негайно і бажано прийняти її як Закон України .

Якщо здійснити запропоновані кроки , Україна має шанс перейти на цифру з найменшими втратами як для телевізійного ринку , так і для телеглядачів.
джерело
RATVODДата: Четвер, 13.03.2014, 22:13 | Повідомлення # 208
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28371
Статус: Оффлайн
Несанкціоноване втручання в багатоканальну телемережу ТОВ «Зеонбуд» у Криму



Починаючи з 10 березня 2014 р. в роботу обладнання, що входить до складу багатоканальної телемережі ТОВ « Зеонбуд » , що розміщено на території Автономної Республіки Крим було скоєно несанкціоноване втручання .

В результаті такого втручання , мовлення загальнонаціональних і регіональних українських каналів на території Автономної Республіки Крим було припинено , а представникам ТОВ « Зеонбуд » повідомлено про заборону доступу на об'єкти, де розміщено устаткування .

Передавачі та обладнання , що входять до складу багатоканальної телемережі , були переналаштовані і станом на сьогоднішній день , за наявною у нас інформацією , поширюють в ефір програми мовників , які не мають ліцензії мовлення в цифровій телемережі ТОВ « Зеонбуд ».

При цьому , поширення в ефір програм телеканалів , які не мають ліцензій мовлення в багатоканальної телемережі ТОВ « Зеонбуд » , здійснюється невідомим для нас провайдером / оператором , незаконно використовує назву нашої компанії , вказуючи її як « провайдера » , яка поширює такі програми.

11 березня 2014 ТОВ « Зеонбуд » звернулася з листами за відповідними роз'ясненнями до Концерну радіомовлення , радіозв'язку та телебачення , а також до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення .

Зараз , ТОВ « Зеонбуд » докладає максимум зусиль для отримання доступу до обладнання та відновлення мовлення загальнонаціональних каналів.

Прес - служба компанії ТОВ « Зеонбуд »

RATVODДата: Понеділок, 21.04.2014, 09:12 | Повідомлення # 209
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28371
Статус: Оффлайн
КРРТ має намір скласти конкуренцію « Зеонбуду »



Концерн радіомовлення , радіозв'язку і телебачення ( КРРТ ) має намір стати провайдером цифрового мовлення , передають «Українські новини».


«Концерн за досить короткий час готовий стати провайдером цифрового ефірного мовлення по всій території України . Ми вважали і на сьогоднішній день вважаємо, що потрібно розвивати цифрове телебачення саме в синхронних цифрових зонах , які були детально прораховані . У першу чергу ми повинні більше прив'язуватися до географічного , адміністративного поділу України . Починати перехід на цифру потрібно з областей , що межують з іншими країнами , щоб не створювати перешкод для наших закордонних колег. Україна абсолютно здатна в 2015 році перейти на цифрове телебачення » , - заявив виконуючий обов'язки генерального директора КРРТ Костянтин Захаренко.

Також він підкреслив , що ті канали , які виробляють мовлення у відкритому доступі , ні в якому разі не повинні кодуватися , оскільки це напряму суперечить політиці відкритості , а в разі незакодованого мовлення парк приймачів , здатних приймати канали значно розшириться , оскільки будь-який сучасний телевізор випускається вже з готовою можливістю приймати сигнал в DVB - T2.

Крім того , Захаренко заявив , що КРРТ готове побудувати два мультиплексу в стандарті DVB -T2 , кожен з яких може забезпечити до 14 каналів в стандартній якості , що дасть можливість забезпечити реальний обхват до 95 % населення України якісним телебаченням .

На думку концерну , держава повинна мати як мінімум два мультиплекси для того , щоб забезпечити потреби в поширенні інформації державних мовників , а також основних телевізійних каналів.

17.04.2014

«Українські новини»
RATVODДата: Вівторок, 03.06.2014, 15:42 | Повідомлення # 210
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28371
Статус: Оффлайн
Кому воно взагалі потрібноцифрове мовлення?



Навмисно назвав першу статтю, присвячену III Міжнародному форуму «Цифрове мовлення в Україні », саме так. Адже, нажаль, саме так сьогодні можна визначити ставлення до цього майже на всіх рівнях. Це відчувається геть всюди – від простого глядача аж до керівництва держави. І найголовніша проблема, що навіть середня ланка фахівців, саме тих, хто ще півроку тому обговорював цю тему, сьогодні просто «вимкнулися».

Між тим, ця чаша нас не мине. І сподівання, що кожний з нас, хто сьогодні та чи інакше дотичний до проблеми, за шість років буде вже далеко – слаба втіха. Адже телебізнес все одно залишиться, глядачі – також. Навіть держава Україна – маю велику надію – теж залишиться. Проте добра половина її громадян буде позбавлена телебачення. Взагалі.

Це виглядає досить публіцистично, але сьогодні, за шість років від відключення аналогових передавачів, ми все ще проходимо публіцистичну фазу обговорення: на питання «як це буде?» ми відповідаємо точно так, як три роки тому, наприкінці червня 2006-го, коли керівники Укрчастотнагляду робили презентацію результатів «Женеви-2006». Адже з того часу не виникло жодного додаткового, і при тому актуального на теперішній час документу. Ми все ще працюємо з картою покриттів зразка травня-2006, і навіть прорахунки вартості переходу втратили актуальність у зв’язку з економічними реаліями.

Ми так і не маємо «лідера процесу». Тобто за законом він є – Національна Рада з питань телебачення і радіомовлення. Але чи є у Національної Ради фахівці, гроші і важелі, аби рухатися вперед? Справа не в членах Нацради, не в апараті Нацради. Просто коли писали той закон, навіть не уявляли собі рівень завдання, понадіялися, що згодом внесуть зміни, уточнять, перероблять…

Є лідер по факту і за фахом – Концерн РРТ, але не маючи законного підґрунтя і керуючись якимись одномоментними імпульсами, Концерн будує експериментальні мережі, які викликають у фахівців більше питань, ніж відповідей.

Біда в тому, що державні «лідери процесу» сьогодні не уявляють, на які гроші будувати мережі. І дивляться вгору. І при цьому розуміють, що ця «гора» за півроку зміниться, і нема тому щось робити зараз – все одно переробляти. Говорити про «європейсьість» держави на цьому тлі взагалі не хочеться.

Ще є загальнонаціональні мовники, які начебто свою пропозицію (вже вкотре!) зробили, і цю пропозицію начебто почули, проте відповіді немає. Тобто вона є (принаймні була), але оскільки її не озвучено – вважаємо, що її немає.

Моє ставлення до проведення цього форуму було таким: якщо найближчим часом ми все одно не розраховуємо на якісь рішучі кроки з боку держави, навіщо витрачати гроші індустрії на форум? Проте думка, що хоча б хтось має хоча б щось робити, перемогла, і форум відбудеться. Ми вважаємо за потрібне консолідувати фахівців, дізнаватися більше про досвід колег з інших країн, демонструвати і далі свою рішучість брати участь у процесі переходу.

Принаймні, ми таким чином створюємо команду, яка буде готова діяти, коли держава «дозріє». Адже вона – той єдиний, кому реально потрібно скласти відповідь на запитання у заголовку.

***

Міжнародний форум «Цифрове мовлення в Україні» - головний професійний майданчик для вільного спілкування фахівців, зацікавлених у процесі впровадження цифрового телебачення (ЦТБ) в Україні. Цього року Форум відбудеться 25 вересня у конференц-залі готелю Radisson SAS. Попередня реєстрація обов’язкова.

Валентин Коваль



Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Цифрове телебачення DVB » Цифрове ефірне ТБ в Україні ( DVB-T2 ) (Без обговорення !!!)
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024