FORUM TV-SATСубота
27.04.2024, 07:39

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Цифрове телебачення DVB » Цифрове ефірне ТБ в Україні ( DVB-T2 ) (Без обговорення !!!)
Цифрове ефірне ТБ в Україні ( DVB-T2 )
marsДата: Неділя, 03.05.2009, 09:23 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 98
Статус: Оффлайн


DVB-T ( англ. Digital Video Broadcasting - Terrestrial)
- європейський стандарт ефірного цифрового мовлення , один з сімейства стандартів DVB . Використовується, насамперед, у різних європейських, азіатських та африканських державах, а також у Австралії як стандарт для передачі цифрового телебачення і радіо. Північноамериканський обидва до DVB називається ATSC , японський ISDB , в Китайській Народній Республіці DMB-T / H . DVB-T в різних країнах часто має інші скорочення, наприклад, у Великобританії і Ірландії воно називається «Digital Terrestrial Television (DTT)» або відповідно до вартості «Pay-TV» або «Freeview», в Іспанії «Televisión Digital Terrestre (TDT) », під Франції «Télévision Numérique Terrestre (TNT)».

Стандарт дозволяє передавати стисле відео, звук і дані в транспортному потоці MPEG , що використовує COFDM -модуляцію.

DVB-T в Україні


З 2006 року відеопотік всіх цифрових телеканалів у Києві транслювався в стандарті MPEG-2, але вже в 2008-2009 в ефірі з'явилися канали і в


Лідія Погребняк, «День»

Добавив: Олександр Глущенко




RATVODДата: Середа, 18.06.2014, 12:08 | Повідомлення # 211
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
10 першочергових кроків для збереження

телебачення в
Україні - підсумки




17 червня Громадська рада при Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення представила «10 першочергових кроків для збереження телебачення в Україні». Їх виконання допоможе побудувати мережу ефірного цифрового мовлення та забезпечити громадянам вільний доступ до інформації.

Павло Моісеєв, Голова Громадської ради, Директор з правових питань МГО «Інтерньюз-Україна» нагадав, що саме 17 червня 2015, відповідно договору «Женева-2006», Україна повинна відключити аналогове телемовлення. Для подолання інформаційної кризи новому складу Національної ради необхідно вжити швидкі і рішучі дії.

Ігор Розкладай, секретар Громадської ради, юрист Інституту Медіа Права, звернув увагу на те, що держава має вирішити питання з переходом на цифру комплексно, як на законодавчому рівні, так і шляхом координації дій державних органів. Також важливо дати оцінку діяльності оператора «Зеонбуд», як з точки зору закону, так і в дотриманні ліцензійних вимог.

Олександр Глущенко, член Громадської ради, видавець інформаційно-аналітичного журналу про телебачення MediaSat зазначив, що процес цифровізації в Україні розвивається за неконтрольовану сценарієм, в ході якого роль держави, його інтереси і права громадян відсунуті на задній план.

Серед першочергових 10 кроків, які необхідно зробити для побудови ефірного цифрового мовлення,

Громадська рада визначила:


- затвердити технічний регламент цифрового мовлення;
- визначити стан покриття країни цифровим ефірним телесигналом;
- скасувати кодування ефірного цифрового сигналу;
- розробити та оприлюднити покроковий план відключення аналогового сигналу з конкретними датами і вказівками періодів одночасного мовлення в цифрі і аналогу;
- забезпечити роз'яснювальну кампанію серед громадян про умови і необхідності переходу на ефірне цифрове мовлення, а не тільки реклами «Телебачення Т2», яку сприймають як чергову послугу в сфері пакетного ТБ.


Також важливо закінчити впровадження системи, що забезпечує захист дітей від вредностного реклами.

Безумовним пріоритетом є оприлюднення позиції і звернення до Міжнародного союзу електрозв'язку щодо незаконного використання частот в Криму і частини Донецької та Луганської областей. Також важливим є посилений контроль з виконання ліцензійних умов кабельними операторами. Зокрема, це стосується забезпечення доступу до універсальної програмної послуги та ретрансляції телевізійних каналів, розповсюдження яких на території України заборонено судом та / або які не відповідають вимогам Європейської конвенції про транскордонне мовлення.

Для підвищення рівня прозорості та підзвітності Національній раді необхідно привести у відповідність Річний звіт Плану розвитку телерадіоінформаційного простору.

План розвитку має включати в себе наступну інформацію:

- поточний стан телерадіоінформаційного простору;
- коло питань, які регулятор прагне вирішити в наступному році;
- перспективи використання цифрових мультиплексів, а також політики регулювання нових технологій.


На завершення прес-конференції члени Громадської ради надали перелік з 10-ти першочергових кроків Нацраді, а копію документа закопали в пляшці перед входом до Нацради. Цей символічний знак буде служити щоденним нагадуванням і поштовхом до виконання рішення громадської ради. Рівно через рік, 17 червня 2015 року, учасники акції відкопають документ і проконтролюють виконання вимог.

2014-06-17
18:03

mediasat


RATVODДата: Четвер, 17.07.2014, 14:58 | Повідомлення # 212
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Нацрада скасувала кодування цифрових каналів



Сьогодні, 17 липня 2014 року, Національна рада з ТБ і РМ в ході першого засідання в оновленому складі скасувала Рішення № 2464 від 12.10.2011 «Про звернення Державного комітету телебачення і радіомовлення України», згідно з яким "Зеонбуд" повинен був забезпечити кодування сигналу ефірних каналів, що входять у мультиплекси. За скасування Рішення проголосувало 7 членів Нацради. Про це повідомляє кореспондент Mediasat.

Протягом найближчого часу буде готовий текст рішення. Згідно з попередніми даними, на підготовку до відключення кодування та забезпечення доступу телеглядачів відводиться термін в 1 місяць.



2014-07-17

Mediasat


RATVODДата: Неділя, 20.07.2014, 00:00 | Повідомлення # 213
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Через місяць українці отримають вільний доступ

до всіх телеканалів в
«цифрі»




Національна рада з питань телебачення і радіомовлення скасувала кодування українських телеканалів у цифровій мережі компанії «Зеонбуд».
Таке рішення регулятор прийняв на вчорашньому засіданні. Згідно з рішенням, на підготовку до відключення кодування та забезпечення доступу глядачів до телеканалів відводиться місяць. Як стверджує голова Нацради Юрій Артеменко, кодування українських телеканалів було незаконним, оскільки в ліцензіях на трансляцію в мережі «Зеонбуду», які отримували телеканали, прописано, що доступ повинен бути відкритим.

Вільний вибір


Скасування кодування в першу чергу зруйнує монополію ринку абонентського приймального обладнання. Нагадаємо, раніше держава вибрала тільки двох ключових постачальників сет-топ-боксів, які могли приймати сигнал цифрового телебачення, - «Стронг» і «Ромсат». Ці компанії штучно стримували ринкову конкуренцію і продавали пристрої за 535-700 грн. Водночас аналогічні ресивери можна було купувати практично в два рази дешевше, відзначають учасники ТВ-ринку.

За словами голови представництва компанії Dune HD в Україні Олександра Глущенка, найпростішу приставку для прийому цифрового сигналу у форматі T-2 в Україні можна буде купити за ціною від 250 грн. «Тепер всі компанії, які займаються продажем обладнання, отримали можливість розвивати цей ринок в Україні, інвестувати в нього, популяризуючи ефірну«цифру» і збільшуючи глядацьку аудиторію», - зазначає Глущенко.
«Українці повинні самі вирішувати, на чому їм їздити - на" Таврії "або на Maybach» - провела аналогію з ТВ-приймачами перший заступник голови Нацради Ольга Герасим'юк.

Глущенко повідомив «Капіталу», що після скасування кодування його компанія планує вивести на український ринок гібридні пристрої для прийому телевізійного сигналу. «Ми завеземо приставки, які матимуть також доступ до інтернету. З їх допомогою користувач, крім ефірного цифрового телебачення (32 канали), отримає доступ до додаткових українських та міжнародних аудіо-та відеоресурсів », - розповів менеджер, додавши що така ТВ-приставка буде коштувати в районі 700 грн.

Без платного пакету


Під час засідання Нацради керівник юридичного відділу компанії «Зеонбуд» Ірина Аляб'єва виступила проти скасування кодування. На її думку, відкриття ринку телевізійних приставок сприятиме появі на ньому неякісного дешевого продукту. Вона також додала, що якщо кодування телеканалів буде знято, то компанії не вдасться впровадити платні телевізійні пакети для українців. Нагадаємо, раніше в компанії заявляли про можливий запуск ТВ-пакету з 20 каналів, куди мали увійти Discovery, Eurosport, National Geografic та інші.

31 млн грн коштувало кодування телеканалів. Тепер його потрібно зняти.

«Скасування кодування назавжди позбавить українців можливості перегляду платних тематичних телеканалів», - вказала юрист і запропонувала регулятору розглянути можливість перенесення основних новинних загальнонаціональних телеканалів в муліплекс МХ-1 і відкрити їх, інші ж телеканали залишити закодованими. Таку пропозицію в Нацраді не підтримали. «Ми вам нічого не забороняємо, просто хочемо, щоб ви працювали у відповідності з ліцензіями», - зазначив глава Нацради.

За словами співрозмовників «Капіталу», блокування телеканалів дійсно позбавить можливості «Зеонбуд» запустити платну послугу, проте, за їх словами, при запуску цифрового телебачення вона і не планувалася.

А каналам подобається


Як запевняє Аляб'єва, на зняття кодування компанія повинна буде витратити 28 млн грн. «При цьому кодування обійшлася в 31 млн. У нас не передбачені гроші на такі витрати», - нарікає вона. Однак Глущенко упевнений: зняти кодування можна безкоштовно протягом кількох годин.

В цілому учасники ринку позитивно сприйняли рішення регулятора. «Думаю, таке рішення, прийняте на перших же засіданнях, - хороший знак, що дає надію на перемогу розуму і об'єктивність нового складу», - сказав генеральний директор телеканалу М1 Валентин Коваль. Він вважає, що це рішення - перший в ряду необхідних кроків щодо нормалізації ситуації з цифровим мовленням.

Ігор Пилипівський

2014-07-18

РroTV


RATVODДата: Понеділок, 28.07.2014, 14:51 | Повідомлення # 214
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
« Зеонбуду » дали термін



Рішення Нацради з питань телебачення і радіомовлення скасувати кодування цифрового сигналу «Зеонбудом» фактично розділило медіаринок на тих, хто безапеляційно підтримує цю зміну і тих, хто прогнозує падіння доходів мовників, побоюється серйозних технічних збоїв і, як результат - дискредитації цифрового ТБ, як такого.

При цьому прихильниками скасування кодування виступають Нацрада, профільні асоціації, народні депутати і незалежні експерти, а на фінансових і технічних ризиках акцентують увагу виключно мовники. Складно прогнозувати, чиї аргументи переважають, але з упевненістю можна сказати одне: риторика голови Нацради Юрія Артеменка та його заступника Григорія Шверка свідчить про незвичайну для держрегулятора рішучість закрити питання кодування сигналу «Зеонбудом» до 17 серпня 2014 без всяких поблажок.

Факт кодування «Зеонбудом» цифрового сигналу з самого початку - січня 2012 року - став однією з головних «больових» точок провайдера-монополіста. Кодування, нав'язана ринку в односторонньому порядку без будь-яких консультацій з представниками галузевих організацій та громадськості, створила прецедент небувалої щедрісті держави. З метою просування цифрового ТБ в маси, зокрема, серед малозабезпечених верств населення з держбюджету було виділено 300 млн. грн. на закупівлю цифрових тюнерів DVB-T2. Ніколи раніше держава не витрачала такі нечувані кошти на розвиток бізнесу приватної компанії, якою є ТОВ «Зеонбуд».

Решта верств населення для прийому сигналу цифрового ТБ змушені купувати тюнери за свої гроші. При цьому ціни на пристрої назвати ринковими складно - вони стартують від 580-600 грн. Для порівняння найдешевший телевізор діагоналлю 19 дюймів з вбудованим тюнером DVB-T2 можна купити за 1200 грн. Але картинку він покаже тільки, якщо сигнал буде незакодований.

На даний момент ключовими вигодонабувачами від кодування сигналу можна назвати:

• двох виробників приставок - «Ромсат» і Strong - які отримали монопольне право продажу своєї продукції на території України;

• «Зеонбуд» - завжди має можливість запустити бізнес-модель платного телебачення з регулярною абонплатою;

• провайдери кабельного, супутникового, IPTV, OTT-телебачення - зберігають платоспроможну абонентську базу соціальних ТВ-пакетів.


Якщо «Зеонбуд» скасує кодування, в першу чергу від цього виграють глядачі. По-перше, ті, хто купив сучасний телевізор, зможуть дивитися цифрове ТБ, не купуючи тюнер. Кількість таких домогосподарств стрімко зростає з року в рік. За даними GfK, якщо 2012 було продано 23,9% телевізорів з вбудованим тюнером DVB-T2, то за період січень-червень 2013 їх було вже 34,5%, а за аналогічний період 2014 - 51,1%. По-друге, ті, хто не зможе розщедритися на новий телевізор, зможуть заощадити на тюнері - на ринку з'являться десятки нових виробників, що призведе до істотного зниження ціни за пристрій.

Однак останній аргумент критикує «Медіа Група Україна». У її прес-службі стверджують, що скасування кодування цифрового сигналу призведе до появи на ринку сірих, несертифікованих сет-топ-боксів, що дозволяють дивитися цифрове телебачення, а значить і до збільшення сірого ринку заробітку на цьому теледивлення (за аналогією з так званим безкоштовним супутником). Потенційні поломки таких сет-топ-боксів будуть дискредитувати саме цифрове ТБ в цілому і вже цим несуть ризик, вважають в медіахолдингу. «По-друге, це призведе до технічних збоїв у роботі існуючої бази сет-топ-боксів у зв'язку з необхідністю їх переналаштування в мережі. Скасування кодування як дію, спрямовану на популяризацію цифрового ТБ, може працювати тільки з масованою медіа-підтримкою переходу на нього - шляхом реклами, інформаційної кампанії для населення, що пояснює, що і як люди повинні робити (як існуючі глядачі Т2, так і нові) », - вважають у прес-служде «Медіа Групи Україна». Резюмуючи, телевізійники підкреслюють, що рішення Нацради було прийнято без обговорення наступних кроків, а також без залучення до нього всіх учасників ринку.

Але у коментарі «proIT» голова Нацради Юрій Артеменко спростував відсутність консультацій з учасниками ринку: «Що стосується« Зеонбуду », перед тим, як ми приймали рішення, ми проводили консультації і переговори з« Зеонбудом », представниками медіагалузі, громадськості. І наше рішення було побудовано на основі запиту, який сформулювали і Незалежна асоціація мовників та члени Індустріального телевізійного комітету та представники всіх телевізійних каналів ».

Коментуючи бажання «Зеонбуду» провести з Нацрадою консультації щодо механізмів та шляхів виконання рішення про скасування кодування сигналу, Юрій Артеменко наголосив: «Ми не роз'яснювальний орган, щоб пояснювати, що і як включати. За нашими даними, це можна зробити і за один день, тобто дуже швидко. Тому рішення прийнято, дано термін один місяць. Рішення, безумовно, набуде чинності через місяць (з момент прийняття - прим. Ред.) ».

Тим часом, Олександр Селюк, менеджер по роботі з інтернет провайдерами Divan.TV, стверджує, що скасування кодування - не такий простий процес, як здається. «Якщо провайдер переходить з кодованого на некодованих цифровий сигнал, то частина обладнання необхідно буде замінити, що спричинить істотні матеріальні витрати. Крім цього необхідно буде задіяти величезну кількість людського ресурсу і часу, що додатково збільшує суми витрат і ускладнює такий перехід ». При цьому він не приховує, що кодування ефірного мовлення вигідно провайдеру. «Це дає можливість отримувати більший дохід», - говорить Олександр Селюк.

Оцінюючи перспективи «Зеонбуду» за саботажу рішення Нацради директор асоціації «Телеком-палата України» Костянтин Грицак, передбачає, що провайдер цифрового ТБ на даний момент вже не має таких впливових покровителів, як раніше. «Їм (представникам провайдера - прим. Ред.) Буде важче спілкуватися з держорганами, але у них є можливість оскаржити рішення Нацради в суді», - прогнозує Костянтин Грицак.

У свою чергу Роман Химич, експертна група Netton.Telecom, вважає, що «Зеонбуд» швидше за все, «буде затягувати час, посилаючись на необхідність щось підкрутити,« допив », дозаказать і т.п. питання технічного характеру ». «Ситуація навколо« Зеонбуду »- похідна від фактичного впливу Ахметова та Сім'ї. Якщо їм вдасться залучити як співвласників Зеонбуду когось із нинішніх можновладців - статус-кво збережеться. Якщо ні - продовжиться процес «відлучення» компанії від ринку », - робить висновок Роман Химич.

Тим часом, Микола Томенко, голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформації, який виступив одним з ініціаторів розпуску попереднього складу Нацради, в коментарі «proIT» також висловив думку, що «Зеонбуд» буде прагнути відстрочити дію рішення. «Але Нацрада має співпрацювати перш з медіаекспертами та громадськістю, а не з фірмою, яка зацікавлена​​», - зазначив Микола Томенко і анонсував черговий наступ на непорушні раніше позиції «Зеонбуду»: «На черзі рішення про перегляд ліцензій і тарифів, які необгрунтовано завищені» .

Всеволод Некрасов

24.07.2014


RATVODДата: Середа, 20.08.2014, 00:15 | Повідомлення # 215
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
«Зеонбуд» не розкодував цифрові телеканали

і попросив три місяці відстрочки




Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на своїй вчорашній нараді розглянула питання про невиконання її рішення щодо зняття кодування з цифрових телевізійних каналів компанією «Зеонбуд». Про це повідомила заступник глави Нацради Ольга Герасим'юк.

За її словами, остаточне рішення з цього питання регулятор прийме в четвер на своєму засіданні. «Воно (рішення) буде залежати від того, що представники компанії зроблять після нашої з ними розмови. Але факт невиконання рішення нами зафіксований і зараз ми готуємо свою реакцію і вимоги », - розповіла представник Нацради.

Герасемьюк також додала, що невиконання процедури декодування сигналу «Зеонбуд» пояснив формальною причиною. Якою саме - представник Нацради не повідомила. «Зеонбуд також просив ще три місяці для виконання цієї процедури», - додала Герасим'юк.

У самому «Зеонбуд» на запит «Капіталу» з цього приводу не відповіли. Але, як розповів виданню референт директора компанії «Зеонбуд» Віктора Галича, зараз компанія веде переговори з Нацрадою щодо зняття кодування. На його думку, вимоги Нацради спочатку були жорсткими.

Як вже писали, 17 липня Нацрада скасувала кодування українських телеканалів у цифровій мережі «Зеонбуд».
Згідно з рішенням, на підготовку до відключення кодування та забезпечення доступу глядачів до телеканалів відводився місяць.

RATVODДата: Середа, 20.08.2014, 00:21 | Повідомлення # 216
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Нацрада з ТБ і РМ не має наміру переносити

термін розкодування сигналу
«Зеонбудом»




Національна рада з питань телебачення і радіомовлення не планує змінювати термін виконання зобов'язань покладених на ТОВ «Зеонбуд» в частині розкодування телевізійного сигналу, який минув 18 серпня 2014. «Нацрада чекає дотримання закону в установленому порядку. Також регулятор виносить питання «Зеонбуду» на наступне засідання, яке відбудеться в четвер, 21 серпня », - передає кореспондент «proIT» з посиланням на повідомлення прес-служби госрегулятора.

Нагадаємо, що 17 липня 2014 року Нацрада прийняла рішення, яким зобов'язав «Зеонбуд» розкодувати сигнал цифрового ефірного телебачення і визначив у місячний термін забезпечити виконання умов ліцензій каналів з ​​розповсюдження програм у відкритому вигляді.

У п'ятницю, 15 серпня, «Зеонбуд» звернувся до Нацради з проханням відстрочити рішення до 1 січня 2015 року. У листі до регуляторного органу «Зеонбуд» посилається на те, що не всі канали надали письмове підтвердження про те, що не заперечують проти поширення їхніх програм у відкритому вигляді. Також товариство повідомило регулятору, що відповіді воно отримало тільки від трьох телерадіоорганізацій.

19.08.2014

RATVODДата: Четвер, 21.08.2014, 23:17 | Повідомлення # 217
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Нацрада з телерадіомовлення наказала "Зеонбуду"

протягом двох тижнів розкодувати сигнал




Якщо "Зеонбуд" буде і далі затягувати виконання даного рішення, в подальшому

мова може йти про позбавлення ліцензії та створенні нового провайдера цифрового ТБ


Національна рада з питань телебачення і радіомовлення винесла провайдеру цифрової телемережі ТОВ "Зеонбуд" попередження і зобов'язав розкодувати сигнал протягом тижня, повідомляє «портал «Дело».

За словами голови Нацради, якщо "Зеонбуд" буде і далі затягувати виконання даного рішення, в подальшому мова може йти про позбавлення ліцензії та створенні нового провайдера цифрового ТБ. Крім того, Нацрада має намір звернутися в Генпрокуратуру з проханням вивчити діяльність цієї організації.

Раніше Нацрада вже наказувала компанії розкодувати сигнал, але термін пройшов 18 серпня. У той же час "Зеонбуд" попросив відстрочки до січня 2015 року.

Нацрада 17 липня наказала провайдеру в місячний термін розкодувати сигнал, який був закодований раніше за приписом попереднього складу регулятора.

Як повідомлялося, в жовтні 2011 року минулий склад Нацради рекомендував "Зеонбуду" закодувати сигнал, керуючись тим, що при встановленні системи кодування сигналу держава матиме можливість контролювати пристрої прийому телесигналу, що надходитимуть на ринок.

21 серпня 2014



RATVODДата: Вівторок, 26.08.2014, 20:56 | Повідомлення # 218
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
На порозі суду.

Якщо цифрові канали не розкодують, може з'явитися «Зеонбуд-2»



Навіть дитині ясно, що зняти кодування з цифрових каналів буде непросто
Фото: Іван Чернічкін


Національна рада з питань телебачення і радіомовлення винесла провайдеру єдиною загальнонаціональною цифрової телемережі компанії «Зеонбуд» попередження і зобов'язав її розкодувати сигнал телевізійних каналів у своїй мережі протягом двох тижнів. Якщо оператор не виконає рішення, йому можуть підшукати заміну.

Тягнуть час


Нагадаємо, Нацрада вже наказував компанії розкодувати сигнал, але вона не зробила це у встановлений термін, 18 серпня. Причиною невиконання рішення регулятора в «Зеонбуд» назвали те, що більшість телеканалів-ліцензіатів письмово не підтвердили згоду на відкрите мовлення. Компанія також попросила відстрочку для виконання цієї процедури до січня 2015 г. Однак така пропозиція Нацрада не підтримав.

«Ми повинні зробити все для того, щоб українці якомога швидше отримали можливість купувати дешеві пристрої для прийому цифрового сигналу», - заявив під час обговорення нового терміну зняття блокування член Нацради Олег Черниш. Відзначимо, раніше держава вибрала тільки двох ключових постачальників сет-топ-боксів, які могли приймати сигнал цифрового телебачення, - «Стронг» і «Ромсат». Ці компанії штучно стримували ринкову конкуренцію і продавали пристрої за 535-700 грн, тоді як аналогічні ресивери можна було купувати практично в два рази дешевше.

Спочатку Черниш запропонував дати повторно «Зеонбуду» на зняття блокування три дні. У той же час його колега Григорій Шверк рекомендував збільшити цей період до місяця. У підсумку термін в два тижні задовольнив більшість членів регулятора. Така невелика відстрочка, на думку члена Нацради Катерини Котенко, дасть можливість скоротити час судових тяжб, якщо «Зеонбуд» не виконає і цей припис Нацради. «Мені чомусь здається, що суди будуть, а зараз« Зеонбуд »попросту тягне час», - зазначила вона.

Новий провайдер


За словами голови Нацради Юрія Артеменка, якщо «Зеонбуд» буде і далі затягувати виконання відповідного рішення, в майбутньому йтиметься про позбавлення його ліцензії і створенні нового провайдера цифрового телебачення. Згідно з процедурою, регулятору потрібно винести два попередження компанії, а потім звернутися до суду з вимогою анулювати ліцензію.

Про необхідність вибору нового провайдера цифрового телебачення заговорили і самі учасники цього ринку. Вчора Телекомунікаційна палата України (ТПУ) виступила з пропозицією виставити на конкурс або аукціон ліцензію на використання цифрового ефіру. «Можливість участі в такому конкурсі або аукціоні повинні мати всі бажаючі гравці - як окремі провайдери, так і їх об'єднання. А переможець, на нашу думку, повинен заплатити ліцензійний збір, який збільшить доходи держави », - йдеться в повідомленні ТПУ.

$ 134 млн витратив «Зеонбуд» на створення цифрової мережі


Новим цифровим провайдером може стати консорціум, створений українськими провайдерами, вважає директор Телекомунікаційної палати Костянтин Грицак. «Поки потрібно говорити про принцип. Особисто мені видається, що це може бути корпорація гравців, грошей у одного не вистачить », - розповів він« Капіталу ».

Нагадаємо, на створення цифрової мережі «Зеонбуд» свого часу витратив близько $ 134 млн. «У окремого оператора справді немає таких грошей, а от можливий створення консорціуму дійсно може бути виходом із ситуації», - підкреслив генеральний директор київського інтернет-оператора IPnet Дмитро Грищук, додавши, що його компанія також готова розглянути можливість входження в таку корпорацію в разі її створення. Відзначимо також, що на цифрову ліцензію віднедавна претендує і Державний концерн радіозв'язку, радіомовлення і телетрансляцій. Підприємство планує побудувати одну-дві мережі, в кожній з яких буде по вісім каналів. У «Зеонбуду» зараз чотири загальнонаціональні мережі з місцем на 32 каналу.

Кримінальна відповідальність


Незважаючи на такі пропозиції та ініціативи, Нацрада все ж сподівається, що «здоровий розум у« Зеонбуду »переможе» і компанія виконає волю регулятора. В іншому випадку оператору загрожують не тільки позбавленням ліцензії, але й кримінальною відповідальністю. «Я особисто буду звертатися до депутатів з проханням направити в Генеральну прокуратуру депутатське звернення, щоб там за фактом численних порушень почали слідчі дії», - заявив глава Нацради.

Отримати коментарі у представників компанії «Зеонбуд» виданню вчора не вдалося, директор компанії Віктор Галич на телефонні дзвінки не відповідав.

Ігор Філіпповский

22 серпня 2014




RATVODДата: Вівторок, 26.08.2014, 20:57 | Повідомлення # 219
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Борис Колесніков вирішив допомогти «Зеонбуду»

не знімати кодування з «цифри»




Компанія «Тотвельд» (спортивний телеканал XSPORT) звернулася до суду з позовом до єдиного в країні загальнонаціонального провайдера цифрового телебачення компанії «Зеонбуд» з вимогою заборонити йому транслювати телеканал у відкритому доступі. Крім цього, «Тотвельд» просить суд визнати право телеканалу на трансляцію в закодованому вигляді. Про це йдеться в постанові Господарського суду Києва від 20 серпня 2014

Згідно з документом, перше судове засідання у справі призначено на 10 вересня. Відзначимо, власником ТОВ «Тотвельд» є хокейний клуб «Донбас» з Донецька, контрольований народним депутатом Борисом Колесніковим. Канал володіє ліцензіями на супутникове та ефірне цифрове мовлення. Зв'язатися з представниками телеканалу вчора не вдалося.

28 загальнонаціональних телеканалів і десятки регіональних знаходяться в мережі «Зеонбуду»


Зняття блокування з цифрових телеканалів в мережі компанії «Зеонбуд» - це вимога Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, а не ініціатива самого «Зеонбуду». Нагадаємо, 17 липня регулятор відвів місяць на проведення цієї процедури. Але провайдер цифрового телебачення так і не виконав припис. Причиною в «Зеонбуд» назвали те, що більшість телеканалів-ліцензіатів письмово не підтвердили свою згоду на відкрите мовлення. Відзначимо, що в мережі «Зеонбуду» - 28 загальнонаціональних телеканалів і десятки регіональних.

Як свідчить лист «Зеонбуду», адресований Нацраді, проти зняття блокування виступив той же телеканал XSPORT. А деякі телеканали не погодилися взяти на себе відповідальність за порушення авторських прав на контент внаслiдок відкритого мовлення. «Ми на першу частину листа (щодо відкритого доступу до каналу) відповіли своєю згодою, а на другу вирішили не відповідати. Адже згідно з нашим договором з «Зеонбудом» ми і так відповідаємо за порушення авторських прав », - повідомив генеральний директор телеканалу М1 Валентин Коваль.

Незважаючи на всі пояснення «Зеонбуду», Нацрада на засіданні наприкінці минулого тижня все-таки винесла попередження провайдеру і дала йому додатково ще два тижні на виконання процедури зняття блокування з цифрових телеканалів.

Судовий позов спортивного телеканалу до провайдера можна розцінити як спробу сповільнити процес відключення блокування, каже медіаюрист Андрій Соломаха. «Якщо суд прийме обмежувальну постанову щодо забезпечення судової справи, то на час його розгляду«Зеонбуд» може звільнитися від обов'язку виконувати рішення Нацради», - каже юрист, додаючи, що судова справа може затягнутися на тривалий термін.

Не виключає такого розвитку подій і член Нацради Григорій Шверк. «Може й бути таке, що ці компанії домовилися. Але будемо дивитися вже за рішенням суду », - сказав він «Капіталу». Разом з тим Шверк зазначив, що Нацрада не має наміру робити поблажки «Зеонбуду» і очікує, що компанія вже 5 вересня розкодує сигнал доступу до цифрових телеканалів. «Цей судовий позов - це взаємовідносини двох юридичних осіб. І Нацрада не має до цього ніякого відношення. Але ми чекаємо, що «Зеонбуд» розблокує сигнал, інакше Нацрада розглядатиме можливість пошуку нового провайдера цифрової мережі», - додав Шверк.

До речі, Соломаха відзначає, що Нацрада має повне право застосувати санкції і до самого телеканалу XSPORT. «У цифровій ліцензії телеканалу вказаний відкритий доступ. І або телеканал на цю умова погодиться, або Нацрада може винести йому попередження з подальшим позбавленням ліцензії », - вважає юрист.

Ігор Філіпповский

26 серпня 2014




RATVODДата: Четвер, 11.09.2014, 16:06 | Повідомлення # 220
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Цифрові телеканали-аутсайдери поміняли власників

і почнуть нове життя




Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланові перевірки відразу чотирьох телеканалів,
які віщають в цифровій мережі компанії «Зеонбуд». Таке рішення регулятор прийняв на своєму засіданні 4 вересня 2014р.


Мовлення з порушеннями


Зокрема, під роздачу регулятора потрапили такі телеканали, як «Ескулап ТБ» (OOO Аспера 2011), «g» (ТОВ «Голдбері»), «Вінтаж ТВ» (ТОВ «Корона Санрайс») і «Добро ТВ» (телерадіокомпанія «нові комунікації »). За словами голови Нацради Юрія Артеменка, всі ці мовники не дотримувалися ліцензійні умови щодо програмної концепції.

Так, «Ескулап ТБ» збільшив частку програм іноземного виробництва до 14 годин на добу, хоча за ліцензією має транслювати їх всього 7 годин. При цьому телеканал практично відмовився від програм власного виробництва - замість 10 годин, зазначених у ліцензії, телеканал показує їх лише 17 хвилин. Схожі порушення і у решти мовників, які потрапили під моніторинг Нацради.

Нові власники


Заступник генерального директора телеканалу «Ескулап ТБ» Валерій Межинський заявив, що компанія не заперечує проти проведення перевірок. «Нове керівництво телеканалу також вважає, що перевірка потрібна, оскільки канал не може мовити, як він робив це раніше», - розповів він, пояснивши, що недавно компанія змінила власника.

Згідно з єдиним державним реєстром, новим власником OOO «Аспера 2011» стала компанія «Топфільм медіа», яка в свою чергу належить Ірині Кропівіна. «Це молода дівчина - їй лише 25 років, економіст за освітою. Вона пропрацювала в бізнесі і, я так розумію, на підйомі, викупила телеканал «Ескулап», - описував в одному з інтерв'ю свою начальницю Межинський.

[b]В $ 2-3 млн міг обійтися цифрової телеканал із загальнонаціональним покриттям
[/b]

Змінили власників і інші цифрові телеканали - «Вінтаж ТВ» і «Ласкаво ТВ». Власником першого став якийсь Роман Ворона, а генеральним директором призначена Олеся Кисель, яка раніше керувала «Погода ТБ». За її словами, новий власник ніяк не пов'язаний з іншими телеканалами зі згаданої вище четвірки. Кисіль не змогла розповісти, яким бізнесом займається Роман Ворона, пославшись на некоректність розповсюдження такої інформації.

Примітно, що «Добро ТВ» не так давно дістався все тієї ж компанії «Погода ТБ». У свою чергу її новим опосередкованим власником цього року стала компанія «Медіа Європа А. С.» (Чехія, Прага). Представник «Добро ТВ» Тарас Свирид, також заявив, що його телеканал ніяк не пов'язаний з вищевказаними мовниками.

Нове життя


Варто відзначити, що всі чотири телеканали були створені саме напередодні конкурсу за місця в цифровій мережі в 2011 р. Незважаючи на конкуренцію за ефір, місця вони отримали. Однак після цього мовники не стали дотримуватися програмної концепції. Замість цього вони транслюють старі фільми, часто повторюють контент і т. Д. Учасники ринку ще тоді відзначили, що ці телеканали отримували ліцензії для подальшого їх перепродажу. За словами одного з керівників українських телеканалів, новим власникам вони могли обійтися в $ 2-3 млн.

З приходом нових власників, за словами представників телеканалів, ситуація з мовленням зміниться в кращу сторону. Валерій Межинський повідомив, що «Ескулап ТБ» набере штат, почне виробництво власного контенту, а також, можливо, змінить програмну концепцію і назву. Про можливість зміни програмної концепції заявила також і директор телеканалу «Вінтаж ТВ». «Спочатку нам потрібно привести своє мовлення у норму, а там подивимося», - заявила вона, додавши, що над новим каналом буде трудиться команда, з який вона в місці працювала на телеканалі «Погода ТБ».

Також, за її словами, в планах телеканалу заробляти на рекламі, оскільки зараз така стаття доходів у мовника відсутня. «Нові телеканали - це завжди конкуренти на рекламному ринку», - відзначає генеральний директор телеканалу «24» Роман Андрейко. Один з його колег додав, що цим телеканалам світить на цьому ринку не більше 5-10%. «Адже це нішеві телеканали, та й до популярності їм ще далеко», - пояснив співрозмовник видання. Відзначимо, що конкурувати телеканалам доведеться з такими загальнонаціональними мовниками, як «1 +1», «СТБ», «Новий канал», М1 та іншими.

За прогнозами Всеукраїнської рекламної коаліції (ВРК), в 2014 р телевізійний рекламний ринок скоротиться на 13% і складе 4,4 млрд грн.

Ігор Філіпповский

2014-09-05



RATVODДата: Четвер, 11.09.2014, 16:15 | Повідомлення # 221
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
« Зеонбуд » розкодував 15 ефірних цифрових телеканалів



Провайдер цифрової телевізійної мережі компанія «Зеонбуд» розкодувала сигнал своїх телеканалів-ліцензіатів, які входять в універсальну програмну послугу (УПП) в аналоговому ефірі. Про це «Капіталу» повідомив член громадської ради при Національній раді з питань телебачення і радіомовлення Олександр Глущенко.

Зокрема, на даний момент у відкритому доступі транслюються такі телеканали як НТН, «Новий канал», СТБ, ТЕТ, «Тоніс», УТ-1, «Україна», «Мега», М1, К-1, «Інтер», ICTV, «5 канал», 2 + 2, і 1 +1. Зазначимо, всього в мережі компанії 28 загальнонаціональних мовників.

«"Зеонбуд" заявляв, що неможливо зняти кодування, а сьогодні зняв кодування в різних мультиплексах з різних телеканалів - парадокс. Заяви та дії відрізняються », - сказав Глущенко, додавши, що таким чином« Зеонбуд »ставить у нерівні умови телеканали, які все ще закриті.

Відзначимо, згідно з рішенням Нацради від 16 липня 2014 року, всі телеканали в мережі «Зеонбуд» повинні бути у відкритому доступі. Регулятор дав місяць компанії на виконання рішення. Однак, компанія не виконала припис та вже 21 серпня Нацрада винесла їй попередження і повторно наказала зняти кодування до 6 вересня.



Ігор Філіпповский

2014-09-10




RATVODДата: Субота, 27.09.2014, 01:00 | Повідомлення # 222
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
«Зеонбуд» розкодував 20 каналів із 32

Нацрада




Провайдер чотирьох загальнонаціональних цифрових каналів «Зеонбуд» розкодував сигнал 20 телеканалів із 32. Про це на брифінгу 25 вересня повідомив член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Владислав Севрюков.

За даними Нацради, закодованими залишаються телеканали «Ентер-фільм», Zoom, «Кіноточка», К2, «Піксель», Xsport, НЛО TV, Dobro, «Голдберрі», Business, «Вінтаж ТВ», «Ескулап-TV».

Нагадаємо, що 17 липня Нацрада зобов'язала «Зеонбуд» протягом місяця розкодувати сигнал цифрового ефірного телебачення і забезпечити виконання умов ліцензій телеканалів щодо розповсюдження програм у відкритому вигляді. Протягом місяця цього не відбулося. Відтак, 21 серпня Нацрада оголосила попередження «Зеонбуду» за невиконання рішення і дала два тижні на виправлення порушень (тобто розкодування).

10 вересня «Зеонбуд» розкодував 16 каналів: НТН, Новий канал, СТБ, ТЕТ, Tonis, Перший національний, «Україна», «Мега», М1, К1, «Інтер», «1+1», ICTV, 5 канал, «2+2», БТБ.

11 вересня Нацрада взяла до відома часткове виконання «Зеонбудом» рішення про розкодування. Пропозиції оголосити компанії попередження, звернутися до суду про анулювання ліцензії або ж просто дати компанії чітко визначений строк на остаточне виконання рішення Нацради (до 13 вересня, до 1 листопада або до 31 грудня 2014 року) не набрали достатньої кількості голосів Нацради.

Тим часом «Зеонбуд» оскаржує попередження Нацради в суді.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи планує Нацрада повернутися до питання «Зеонбуду», заступник голови Нацради Григорій Шверк заявив, що регулятор розраховує, що «Зеонбуд» до кінця року розкодує всі канали. «Ми маємо право в будь-який час повернутися до цього питання, бо в нас не прийнято остаточне рішення з цього питання», - сказав він.

Член Нацради Олег Черниш наголосив, що в регулятора постійно виникають питання до діяльності «Зеонбуду». Зокрема, на останньому засіданні робочої групи з впровадження цифрового телебачення члени робочої групи запропонували «Зеонбуду» надати інформацію про покриття по першій запланованій до можливого відключення аналогового ТБ зоні (північно-західні регіони України). Втім, додав пан Черниш, звернення робочої групи не є обов'язковим до виконання «Зеонбудом», а є радше проханням.

26.09.2014

9274051


RATVODДата: Субота, 27.09.2014, 13:36 | Повідомлення # 223
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Нацрада взялася за цифру. Дубль 2



Нацрада оголосила попередження цифровим телеканалам «Ескулап-TV», Dobro, «Вінтаж ТВ».
У відповідь вони обіцяють перезапуск і розвиток власного виробництва. Каналу Xsport пощастило – йому не випало санкцій.
Тим часом регулятор призначив позапланові перевірки ще двох цифрових каналів – Business та «Кіноточка»,
а також спробує повторно перевірити «Голдберрі»


Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження ТОВ «Аспера 2011» (телеканал «Ескулап-TV»), ТОВ «ТРК "Нові комунікації"» (телеканал Dobro), ТОВ «Корона санрайс» (телеканал «Вінтаж ТВ») і взяла до відома наявність порушень умов ліцензії ТОВ «Тотвельд» (телеканал Xsport). Відповідні рішення Нацрада ухвалила на засіданні 25 вересня за результатами позапланових перевірок компаній, призначених 4 вересня. Водночас 25 вересня Нацрада призначила позапланові перевірки ще двох переможців цифрового конкурсу - ТОВ «ТРК "Погода-ТБ"» (телеканал Business) і ТОВ «ТРК "Україна"» (телеканал «Кіноточка»).

«Ескулап-TV»


Позапланова перевірка ТОВ «Аспера 2011» («Ескулап-TV») встановила, що в ефірі каналу відсутні дитячі програми, зменшено обсяг категорії «інше» з 6 годин до 2,5 годин на добу. Збільшено обсяг вітчизняних програм (із 17 до 18 год 26 хв на добу), інформаційних (із 6 год до 6 год 43 хв на добу), просвітницьких (із 3 год 20 хв до 4 год 43 хв), фільмопоказу (із 7 год до 9 год 9 хв на добу). Крім того фільми в ефірі телекомпанії транслюються без позначок класифікації відеопродукції.

Перший заступник директора ТОВ «Аспера 2011» Валерій Межинський запевнив Нацраду, що компанія більшість зауважень уже виправила: «Ми вже зменшили кількість кінопоказу, додали дитячі передачі, і всі позначки кваліфікації продукції є. Тобто порушення, які характеризувалися недбалістю роботи, припинені».

За його словами, компанія має намір зайнятися власним виробництвом програм: «Наше завдання зараз - довести до 11,5 годин видачу в ефір програм власного виробництва. Ми готуємо підрозділ власного виробництва, закуповуємо техніку, створюємо студію, щоб виготовляти програми власного виробництва, укладаємо договори з українськими виробниками про спільне виробництво. Будемо брати у співпрацю соціальні електронні ЗМІ, які ґрунтується на мобільних джерелах. Це величезне джерело оперативної та об'єктивної інформації, яку можна потім використовувати як платформу».

Пан Межинський на запитання члена Нацради Владислава Севрюкова відповів, що канал влаштовує чинна програмна концепція і компанія приводить свою діяльність у відповідність до неї. «Коли висували компанію на цифровий конкурс, обіцяли зробити канал здорового способу життя. Загальнонаціональні канали обходять цю важливу тему, яка необхідна для глядача, тож наші програми будуть у цьому напрямку», - розповів заступник директора «Ескулап-TV».

На запитання Катерини Котенко, що буде змінюватися в самій компанії, пан Межинський повідомив: «Планується створення повноцінної компанії з технологічним процесом, студією, вже розробили і затвердили штатний розпис. До того керівництво компанії здійснювалося хаотично. Згідно зі штатним розписом буде понад 70 осіб, ми будемо до кінця року їх підбирати. Зараз ще не набрали, бо тільки закуповуємо техніку і будуємо студію».

Пані Котенко поцікавилася, чи оплачує ТОВ «Аспера 2011» послуги оператора і провайдера цифрових мультиплексів ТОВ «Зеонбуд», на що пан Межинський відповів ствердно і додав, що «боргів на сьогоднішній день наче немає».

Голова Нацради Юрій Артеменко запитав у Валерія Межинського, у якому вигляді транслюється канал «Ескулап-TV» у мережі «Зеонбуду» - відкрито чи кодовано:

- Ви у відкритому вигляді транслюєтеся?
- Так.
- Вас розкодував «Зеонбуд»?
- Так, безумовно. А який смисл у кодуванні?
- Сигнал до глядачів доходить у відкритому вигляді?
- Так.
- А спочатку вас кодували?
- Як я працюю на каналі - вже не кодували.


Тут у цей діалог втрутився член Нацради Олег Черниш, який повідомив, що телеканал «Ескулап-TV» досі йде в кодованому вигляді. Хоча в результатах перевірки компанії, на що звернув увагу член Нацради Олександр Ільяшенко, вказано: «Умови розповсюдження програм за ліцензією і фактично - у відкритому вигляді (за інформацією робочої групи на підставі довідки ліцензіата)». Дискусію припинив член Нацради Владислав Севрюков, перекинувши провину на «Зеонбуд», який кодує сигнал: «Канал видає від себе сигнал у відкритому вигляді. Давайте не змішувати це із "Зеонбудом"».

Зрештою, хоча Валерій Межинський просив зважити на те, що компанія відреагувала на всі зауваження, члени Нацради заявили, що розглядають порушення, які були допущені і які тягнуть на попереджння. Всі, крім Григорія Шверка, який утримався, проголосували за оголошення попередження.

Нагадаємо, що влітку цього року ТОВ «Аспера 2011» змінило власника, місцезнаходження, директора і склад редакційної ради. Замість Вікторії Глуховської власником компанії стало київське ТОВ «Топфільм медіа». За даними Єдиного державного реєстру, ТОВ «Топфільм медіа» - новостворена юридична особа зі статутним фондом в обсязі 5 тис. гривень (при цьому вона стала власником ТОВ «Аспера 2011» зі статутним фондом в обсязі 500 тис. грн.), яку було зареєстровано 24 червня 2014 року. Її керівник і власник - Ірина Кропива. Ця ж пані замість Вікторії Глуховської стала новим директором ТОВ «Аспера 2011».

ТОВ «Аспера 2011» переїхало на вул. Булаховського 30-А в Києві - за цією ж адресою зареєстрована його компанія-власник ТОВ «Топфільм медіа». Раніше «Аспера 2011» була зареєстрована за однією адресою (вул. Червонопрапорна, 28-а в Києві) з іншими каналами, які називали «цифровими пустишками», - ТОВ «Корона санрайс» і ТОВ «Голдберрі».

Dobro


Позапланова перевірка ТОВ «ТРК "Нові комунікації"» (Dobro) встановила, що в ефірі збільшено обсяг телеторгівлі (з 2 год до 16,5 год на добу) за рахунок зменшення інформаційних, просвітницьких, дитячих програм, відсутності розважальних програм, фільмопоказу та реклами. Обсяг власних програм зменшено із 7 год 24 хв до 1 год 56 хв на добу.

За визначенням членів Нацради, Dobro фактично перетворився на канал телеторгівлі.

Крім того, в компанії змінилися директор (17 січня) та адреса (7 квітня), але заяву на переоформлення ліцензії компанія подала лише 4 вересня. За даними єдиного державного реєстру, керівником ТОВ «ТРК "Нові комунікації"» є Олександр Товстонюк, компанія знаходиться за адресою вул. Первомайського, 11-А в Києві.

У своїх поясненнях керівництво компанії вказало, що через фінансові труднощі не всі матеріали та програми власного виробництва були вчасно виготовлені, але компанія вже виправилася і дотримується умов програмної концепції.

На засіданні Нацради канал представляв Сергій Амелічев, який представився виконувачем обов'язків директора. Також він представляв і телеканал Business (ТОВ «ТРК "Погода ТБ"»).

Зі слів пана Амелічева, назва каналу Dobro означала, що в ефірі будуть програми про здоров'я, проекти суспільного спрямування. «На час, коли я став в. о. директора, порушення виправлені, й останні два тижні ми виконуємо умови ліцензії. До цього справді були порушення», - визнав він.

Усі члени Нацради проголосували за оголошення компанії попередження.

Нагадаємо, що ТОВ «ТРК "Нові комунікації"» завжди була спорідненою компанією з ТОВ «ТРК "Погода ТБ"». До 2010 року власниками цих компаній, які володіли ліцензіями на супутникове мовлення під логотипами Star TV і «Погода ТБ», були Юрій та Наталія Лященки. За даними джерел «Телекритики», восени 2010 року вони продали свої канали «групі юристів Андрія Портнова», а неофіційним куратором медіаактивів вважався народний депутат Валерій Писаренко. При цьому офіційно, за даними держреєстру, власником ТОВ «ТРК "Погода ТБ"» залишалося ТОВ «Простір ТБ», а власником ТОВ «ТРК "Нові комунікації"» - ТОВ «Про радіо» (вони залишаються ними й досі).

Влітку 2011 року обидва супутникові канали перемогли в цифровому конкурсі Нацради, отримавши ліцензії на місця в загальнонаціональному цифровому мультиплексі МХ-3. Обидва канали поступово розвивалися, аж поки восени 2013 року не відбулася кардинальна зміна: компанії було продано іншим власникам, і на їхніх місцях в МХ-3 були запущені канали Business (замість «Погоди ТБ») і Dobro (на місці Star TV). Канал Business донедавна був пов'язаний з умовним медіаходингом колишнього першого віце-прем'єр-міністра Сергія Арбузова, хоча той це заперечував.

Обидва цифрові ліцензіати дотепер пов'язані досить заплутаною структурою власності, виступаючи співвласниками одне одного. При цьому директором "Нових комунікацій», «Про радіо» і «Простір ТБ» є Олександр Товстонюк, директором «Погоди ТБ».



«Вінтаж ТВ»


Позапланова перевірка ТОВ «Корона санрайс» («Вінтаж ТВ») встановила, що в ефірі відсутні власні, розважальні програми та продукт категорії «інше», зменшено обсяг реклами, натомість збільшено обсяг фільмопоказу (із 7 год до 14 год 50 хв на добу), інформаційних програм (з 2 год до 4 год 4 хв на добу), вітчизняних програм (із 17 год до 24 год на добу). Крім того фільми в ефірі телекомпанії транслюються без позначок класифікації відеопродукції, а замість логотипу «Вінтаж ТВ» використовується знак Vintage. 28 серпня і 10 вересня компанія подала заяви на переоформлення ліцензії у зв'язку зі зміною власників, директора, складу редакційної ради, поштової адреси, логотипу, адреси студії.

У своїх поясненнях керівництво компанії вказало, що ТОВ «Корона санрайс» перебуває в стадії реорганізації бізнесу, пов'язаною зі зміною власників, і нині відбувається підготовка до перезапуску каналу. У компанії стверджують, що зараз розробляють зміни до програмної концепції, набирають колектив і підбирають приміщення для нової студії, а більшість встановлених порушень уже усунуто.

Новий директор компанії Олеся Кисель (вона з 2011 по 2013 рік очолювала телеканал «Погода ТБ») повідомила, що вже наступного дня, 26 вересня, компанія подасть у Нацраду нову програмну концепцію разом із сіткою та детальним описом програм.

Позаяк члени Нацради проголосували за попередження.

Нагадаємо, що в серпні компанія змінила своїх власників, директора й адресу. Власником компанії раніше значилася Ірина Коморська, тепер же ним став Роман Ворона. Директором замість Ірини Коморської стала Олеся Кисель - у минулому директор і генеральний продюсер телеканалу «Погода ТБ». Компанія переїхала з вулиці Червонопрапорної, 28-А (раніше - спільна адреса ТОВ «Корона санрайс», ТОВ «Аспера 2011» і ТОВ «Голдберрі») на вулицю Солом'янську, 3 - туди, де в минулому були розташовані ще два цифрові ліцензіати - ТОВ «ТРК "Нові комунікації"» і ТОВ «Погода ТБ».

На засіданні Нацради 25 вересня компанію «Корона санрайс» представляла разом з Олесею Кисель юрист компанії Jurimex Катерина Неманіхіна. Вона ж представляла ще одного цифрового ліцензіата - ТОВ «Голдберрі», яке придбала компанія дружини Миколи Княжицького ТОВ «Новини-ТВ» (супутниковий телеканал «Еспресо TV»). Сама пані Неманіхіна і директор «Еспресо TV» та «Голдберрі» Катерина Єрмолович заявили, що це не є свідченням того, що в «Корони санрайс» і «Голдберрі» один власник. «Це дві абсолютно різні компанії. Юрист є фахівцем у медіаправі і представляє різні компанії», - сказали вони.

Xsport


Позапланова перевірка ТОВ «Тотвельд» (Xsport) встановила зменшення обсягу спортивних трансляцій (з 18,5 год до 13 год 15 хв на добу) та реклами, відсутність телеторгівлі та збільшення інформаційних програм (з 1 год 15 хв до 2 год 39 хв на добу), власних програм (з 5 год до 6 год 57 хв на добу) та вітчизняних програм (з 19 год до 21 год 20 хв на добу).

Представників каналу, що належить хокейному клубу «Донбас» Бориса Колеснікова, на засіданні Нацради не було.

Владислав Севрюков звернув увагу на те, що Xsport повідомляє, що надає сигнал «Зеонбуду» у відкритому вигляді, хоча саме Xsport судиться із «Зеонбудом» з вимогою заборонити розкодовувати цифровий ефірний сигнал.

Члени Нацради не змогли з першого разу прийняти рішення щодо результатів перевірки Xsport. Четверо (Севрюков, Шверк, Ільяшенко, Черниш) проголосували за те, щоб узяти наявність порушень до відома, двоє (Артеменко і Герасим'юк) - за оголошення попередження. Катерина Котенко утрималася, пояснивши: «Я вважаю, що за дані порушення не варто оголошувати попередження. Але враховуючи систему складних відносин каналу з Національною радою, зокрема тезу Владислава Севрюкова, я не хочу йти назустріч компанії». Проте оскільки жодне рішення не набрало голосів, Нацрада переголосувала - і пані Котенко приєдналася до більшості.

Business


Нацрада призначила позапланову перевірку ТОВ «ТРК "Погода ТБ"» (телеканал Business) на підставі даних моніторингу за 8 вересня, який зафіксував, що окремі програми каналу не містять вихідних даних, фактичний ефір відрізняється від програмної концепції (зменшено частку програм власного виробництва з 12 год 40 хв до 3 год 8 хв на добу, національного продукту - з 18 год 46 хв до 15 год 51 хв, а також збільшено частку іноземного продукту з 5 год 14 хв до 8 год 8 хв). Крім того, протягом доби транслювався анонс фільму «Насолода», який має обмежену глядацьку аудиторію.

Представник каналу Business Сергій Амелічев не заперечував проти призначення перевірки, хоча й не згоден з усіма даними моніторингу: «Я вважаю, що деякі аспекти не дуже вірно відображені. Стосовно власного виробництва - його дуже багато. Можливо, його оцінили не так. Стосовно "Насолоди" - каюсь, було. Це австралійський серіал про дівчат з будинку терпимості».

«Кіноточка»


Ще одну позапланову перевірку призначено ТОВ «ТРК "Україна"» (телеканал «Кіноточка»). Моніторинг ефіру за 9 вересня зафіксував відсутність інформаційно-аналітичних програм, анонсів та елементів оформлення ефіру.

Директор юридичного департаменту ТРК «Україна» Євген Буцан спробував переконати Нацраду спершу переоформити ліцензію «Кіноточки» на «Індиго TV»: «Чи можемо ми повернутися до питання переоформлення ліцензії, а потім проводити перевірку?». «Можемо, але краще повернутися до скасування результатів цифрового конкурсу», - пригрозив Юрій Артеменко.

Користуючись нагодою, Олег Черниш вирішив з'ясувати в пана Буцана, чому ТРК «Україна» виступає проти вилучення з універсальної програмної послуги цифрових каналів. Пан Буцан наголосив, що може висловити лише власну думку з цього приводу. «Особисто я вважаю, що все має базуватися на нормах права. Є закон про телебачення і радіомовлення, ми йдемо за цим законом. Критерій, який закладений у поняття універсальної програмної послуги, - це наземне ефірне мовлення. На мій погляд, потрібно дивитися ширше на цю проблему. Фактично цифрове - це теж наземне ефірне мовлення, лише має технологічну відмінність: в один потік складено сигнал декількох каналів. Але його сутність - розповсюдження за допомогою наземних РЕЗ мовлення і використання радіочастотного ресурсу. Тому потрібно розглянути ситуацію з усіх сторін, враховуючи плани переходу на цифрове мовлення. Щодо аргументів про недостатні можливості кабельних мереж - потрібно їх вивчити, чи справді вони об'єктивні, чи просто це застарілі мережі, які власник не хоче модернізувати».

Тоді Олег Черниш поцікавився, як узгоджуються ліцензії ТРК «Україна» на канали «Україна», НЛО TV і «Кіноточка» з антимонопольними обмеженнями закону про телебачення і радіомовлення, за якими одна компанія не може мати кілька ефірних ліцензій на одну територію. «На жаль, я не можу відповісти - треба вивчати питання. Але я впевнений, що узгоджується», - відповів пан Буцан.

Нагадаємо, що в серпні 2011 року ТОВ «ТРК "Україна"» виграла в конкурсі на місця в цифрових загальнонаціональних мультиплексах три ліцензії: власне, для каналу «Україна», а також для каналів з назвами НЛО TV і «Кіноточка». При цьому «Кіноточка» здобула право мовити в стандарті підвищеної якості high definition (HD). У лютому 2012 року НЛО TV і «Кіноточка» розпочали тестове мовлення в мультиплексах «Зеонбуду». У квітні 2013 року відбувся повноцінний запуск каналу НЛО TV, який позиціонується як молодіжний. Тоді ж Іван Букреєв в інтерв'ю «Телекритиці» розповів, що готується фіналізація варіантів повного запуску «Кіноточки», для якої холдинг хотів також отримати супутникову ліцензію. Однак повноцінного старту «Кіноточки» дотепер не відбулося (хоча мовлення ведеться).

І от на старті осіннього сезону 2014 року з'ясувалося, що «Медіа Група Україна» запланувала ребрендинг «Кіноточки» на «Індиго TV» паралельно із запуском «Індиго TV» на супутнику. На заваді стала Нацрада, яка відклала переоформлення ліцензії та вирішила подумати, чи дозволяти переформатовуватися телеканалам, які з певними програмними концепціями перемогли в конкурсі на місця в цифрових мультиплексах.

Заступник голови Нацради Григорій Шверк на брифінгу 25 вересня повідомив, що Нацрада вже визначилася зі своєю позицією: «Ми вважаємо, що якщо канали до цього часу не здійснювали мовлення згідно з умовами ліцензії, вони будуть покарані попередженням. Але після цього ми вважаємо, що будемо надавати згоду на зміну програмної концепцію цим каналам». Судячи з його слів, після перевірок і можливих санкцій, і «Кіноточка», і «Голдберрі», і всі інші зможуть переформатуватися.

«Голдберрі»


До речі, про ТОВ «Голдберрі» - його позапланову перевірку, призначену 4 вересня, регулятору провести не вдалося: працівник Нацради не виявив ліцензіата за його адресою. А тим часом компанію придбали структури Миколи Княжицького. Тож Нацрада призначила повторну позапланову перевірку «Голдберрі». Детальніше про угоду, плани покупця та позицію Нацради - читайте тут.

Мар'яна Закусило

26.09.2014


RATVODДата: Четвер, 23.10.2014, 19:44 | Повідомлення # 224
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
« Зеонбуд » не ручається за працездатність

цифрових приймачів з Росії




За інформацією компанії «Зеонбуд» в Україні почали надходити нелегальні цифрові приймачі, повідомляє кореспондент «proIT».

У зв'язку з тим, що в Україні з Росії почали надходити нелегальні цифрові приймачі, а також щоб уникнути претензій від споживачів, пов'язаних з неякісним прийомом сигналу або обмеженим набором послуг такими приймачами, компанія «Зеонбуд», попереджає телеглядачів про значні ризики, пов'язаних з їх придбанням, інформують в прес-службі компанії.

Це пов'язано з тим, що:

- Ці приймачі не сертифіковані на території України, завезені в країну нелегально, а також не перевірена їх працездатність і сумісність з цифровою телемережею «Т2»;

- Програмне забезпечення цифрової телемережі «Т2» постійно вдосконалюється, відповідно, існує велика ймовірність того, що більшість таких приймачів при черговому оновленні програмного забезпечення не зможуть приймати цифровий сигнал;

- В цифровій телемережі планується трансляція додаткового пакета з 20 кращих в світі пізнавальних каналів, нелегальні приймачі не будуть їх приймати;

- В цифровій мережі планується надання телеглядачам додаткових сервісів, які такі приймачі не зможуть приймати.


Як відрізнити нелегальний приймач? У зв'язку з тим, що переважна їх більшість виготовлено російською компанією, то в меню таких приймачів, а також керівництві користувача відсутня українська мова. На приймачах немає знаків сертифікації в Україні і вказівки на відповідність національним стандартам. В призначеному для користувача меню немає країни Україна, а інформація з гарантійного обслуговування адресується жителям Росії.

В даний час у великих торгових мережах продаються тільки сертифіковані в Україні цифрові приймачі «Т2» . Перелік моделей цифрових приймачів, які протестовані в цифровій мережі на якість, сумісність і працездатність , вказаний на офіційному сайті компанії «Зеонбуд».

23.10.2014

RATVODДата: П`ятниця, 24.10.2014, 00:16 | Повідомлення # 225
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
«Зеонбуд» через суд скасував попередження Нацради



Провайдер чотирьох загальнонаціональних мультиплексів - компанія «Зеонбуд» - виграла суд першої інстанції з оскарження попередження Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. 14 жовтня Окружний адміністративний суд міста Києва задовольнив позов «Зеонбуду» до Нацради, визнав протиправним і скасував рішення Нацради від 21 серпня № 740 про оголошення компанії попередження.

Текст постанови оприлюднено в єдиному державному реєстрі судових рішень. Згодом окремою ухвалою до нього було внесено виправлення і вказано, що постанову було ухвалено 24 вересня.

Як відомо, 17 липня Нацрада зобов'язала «Зеонбуд» протягом місяця розкодувати сигнал цифрового ефірного телебачення і забезпечити виконання умов ліцензій телеканалів щодо розповсюдження програм у відкритому вигляді. Протягом місяця цього не відбулося. Відтак, 21 серпня Нацрада Доступно тільки для користувачів
«Зеонбуду» за невиконання рішення і дала два тижні на виправлення порушень (тобто розкодування).

Суд визнав рішення про попередження протиправним з тих мотивів, що Нацрада не приймала попередньо рішення про проведення позапланової перевірки «Зеонбуду» і не складала актів із встановленими фактами порушення умов ліцензії чи вимог законодавства. Крім того, Нацрада неналежним чином поінформувала «Зеонбуд» про запланований розгляд питання - запросила представників компанії за один день до засідання, а не за три дні, а також не надала суду доказів, що «Зеонбуд» отримав це запрошення.

Суд прийшов до висновку, що «відповідачем (Нацрадою) було порушено порядок розгляду питання про порушення позивачем законодавства або умов ліцензії. Вказане позбавило позивача («Зеонбуд») надати пояснення, докази, клопотання, а також порушило його право на об'єктивне відображення стану справ щодо додержання умов ліцензій та вимог чинного законодавства».

Національна рада подала апеляцію, повідомив на засіданні регулятора 22 жовтня член Нацради Олег Черниш. На його думку, відомство програє в апеляції: «Практика така, що суд зазвичай виносить рішення на користь позивача. Тут шансів у нас немає: ми не повідомили «Зеонбуд» за три дні. Я вважаю, що цю справу ми програли».

Водночас Нацрада призначила 15 жовтня позапланову перевірку «Зеонбуду». Олег Черниш вважає, що в регулятора будуть підстави за результатами цієї перевірки оголосити нове попередження.

Нагадаємо, що 17 липня Нацрада зобов'язала «Зеонбуд» протягом місяця розкодувати сигнал цифрового ефірного телебачення і забезпечити виконання умов ліцензій телеканалів щодо розповсюдження програм у відкритому вигляді. Протягом місяця цього не відбулося. Відтак, 21 серпня Нацрада оголосила попередження «Зеонбуду» за невиконання рішення і дала два тижні на виправлення порушень (тобто розкодування). «Зеонбуд» оскаржив попередження і виграв справу в першій інстанції.

10 вересня «Зеонбуд» розкодував 16 каналів: НТН, Новий канал, СТБ, ТЕТ, Tonis, Перший національний, «Україна», «Мега», М1, К1, «Інтер», «1+1», ICTV, 5 канал, «2+2», БТБ. Нацрада взяла до відома часткове виконання «Зеонбудом» рішення про розкодування. Пропозиції оголосити компанії попередження, звернутися до суду про анулювання ліцензії або ж просто дати компанії чітко визначений строк на остаточне виконання рішення Нацради (до 13 вересня, до 1 листопада або до 31 грудня 2014 року) не набрали достатньої кількості голосів Нацради.

Станом на 25 вересня «Зеонбуд» розкодував сигнал 20 телеканалів із 32 (16 загальнонаціональних і 4 регіональних). За даними Нацради, закодованими залишалися телеканали «Ентер-фільм», Zoom, «Кіноточка», К2, «Піксель», Xsport, НЛО TV, Dobro, «Голдберрі», Business, «Вінтаж ТВ», «Ескулап-TV».

З вечора 10 жовтня по ранок 13 жовтня (на вихідні 11-12 жовтня) «Зеонбуд» знову увімкнув кодування майже всіх 32 телеканалів у мультиплексах, крім каналу «112-Україна». Про це «Телекритиці» повідомив Олег Черниш, підтвердивши інформацію керівника компанії Dune HD Олександра Глущенка.

15 жовтня Нацрада призначила позапланову перевірку компанії «Зеонбуд» на предмет розкодування сигналу телеканалів, а також виконання інших умов ліцензії та законодавства України.

22.10.2014



Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Цифрове телебачення DVB » Цифрове ефірне ТБ в Україні ( DVB-T2 ) (Без обговорення !!!)
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024