FORUM TV-SATП`ятниця
26.04.2024, 15:19

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Цифрове телебачення DVB » Цифрове ефірне ТБ в Україні ( DVB-T2 ) (Без обговорення !!!)
Цифрове ефірне ТБ в Україні ( DVB-T2 )
marsДата: Неділя, 03.05.2009, 09:23 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 98
Статус: Оффлайн


DVB-T ( англ. Digital Video Broadcasting - Terrestrial)
- європейський стандарт ефірного цифрового мовлення , один з сімейства стандартів DVB . Використовується, насамперед, у різних європейських, азіатських та африканських державах, а також у Австралії як стандарт для передачі цифрового телебачення і радіо. Північноамериканський обидва до DVB називається ATSC , японський ISDB , в Китайській Народній Республіці DMB-T / H . DVB-T в різних країнах часто має інші скорочення, наприклад, у Великобританії і Ірландії воно називається «Digital Terrestrial Television (DTT)» або відповідно до вартості «Pay-TV» або «Freeview», в Іспанії «Televisión Digital Terrestre (TDT) », під Франції «Télévision Numérique Terrestre (TNT)».

Стандарт дозволяє передавати стисле відео, звук і дані в транспортному потоці MPEG , що використовує COFDM -модуляцію.

DVB-T в Україні


З 2006 року відеопотік всіх цифрових телеканалів у Києві транслювався в стандарті MPEG-2, але вже в 2008-2009 в ефірі з'явилися канали і в


Лідія Погребняк, «День»

Добавив: Олександр Глущенко




RATVODДата: Середа, 05.11.2014, 12:33 | Повідомлення # 226
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Власник "Зеонбуду" має намір продати

свою міноритарну частку




"Зеонбуд" готовий був пустити телегрупи Пінчука і Коломойського в свій капітал
пропорційно кількості їх телеканалів, що транслюються цифровим провайдером


Провайдер цифрового телебачення "Зеонбуд" хоче продати свою міноритарну частку найбільшим телегрупи України.
Про це пише ЛІГАБізнесІнформ.

За інформацією видання, у вересні представники "Зеонбуду" провели ряд зустрічей з топ-менеджментом телегруп Ігоря Коломойського ("1 + 1 медіа") та Віктора Пінчука (StarLightMedia), на яких їм було запропоновано стати співвласниками компанії. "Про це розповів Юрій Стець, глава наглядової ради 5 каналу. Також цю інформацію підтвердили менеджери "1 + 1 медіа" і StarLightMedia. Ні Коломойський, ні Пінчук не поспішають ставати партнерами загадкових власників "Зеонбуду" (хто власник цієї компанії-монополіста - достовірно невідомо) ", - пише видання.

Директор телеканалу, що входить до StarLightMedia, розповів, що "Зеонбуд" готовий був пустити телегрупи Пінчука і Коломойського в свій капітал пропорційно кількості їх телеканалів, що транслюються "Зеонбудом". У StarLightMedia таких чотири, у "1 + 1 медіа" - три. Враховуючи, що всього "​Зеонбуд" транслює в своїй мережі 32 телеканали, йшлося про частку близько 10% для кожного.

Юрій Стець уточнив, що переговори з телеканалами від імені Зеонбуду веде майбутній депутат від "Опозиційного блоку" Юрій Мороко. За словами Стеця, саме Мороко (офіційно безробітний) є реальним керівником провайдера. "В" Зеонбуд "розуміють, що без колишнього адмінресурсу їм буде не так солодко. Тому Мороко ходив по телегрупам з пропозицією увійти в долю, - каже Стець. - Але всі відмовилися".

В StarLightMedia та "Зеонбуд" відмовилися коментувати тему переговорів. Гендиректор "1 + 1 медіа" Олександр Ткаченко факт переговорів спростував. "Наша група не отримувала пропозицій від акціонерів" Зеонбуду "про придбання компанії. Такі заяви не більш ніж чутки, - зазначає Ткаченко. - Ми б самі хотіли дізнатися структуру власності "Зеонбуду"

4 листопада 2014

9274051


RATVODДата: Понеділок, 10.11.2014, 20:56 | Повідомлення # 227
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Нацрада скоротила з 32 до 16 число

безкоштовних телеканалів в соцпакеті



фото: polezno.kg


Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення затвердила скорочення числа безкоштовних телеканалів в соцпакеті з 32 до 16 шляхом виключення з універсальної програмної послуги (УПП) цифрових телеканалів. За відповідне рішення проголосувала 5 членів Національної ради, двоє утрималися, передає кореспондент РБК-Україна.

"Визнати таким, що втратило чинність, рішення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення від 29 серпня 2012 № 1260" Про затвердження правил формування програмної послуги в пакетах програм провайдера програмної послуги ", зареєстроване в Міністерстві юстиції України 24 вересня 2012 року за № 1645/21957 ", - говориться в проекті рішення від 6 листопада.

Йдеться про скасування чинної редакції універсальної програмної послуги, тобто так званого соціального пакету з 32 телеканалів, які кабельний провайдер зобов'язаний надавати абонентам безкоштовно. До 2012 р в соцпакет включалися тільки 16 каналів, але виключно аналогових.

Дане рішення набуває чинності з 1 січня 2015

06.11.2014


9274051


RATVODДата: П`ятниця, 28.11.2014, 22:30 | Повідомлення # 228
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Нацрада перенесла розгляд питань

про переоформлення ліцензій
«Зеонбуду»




27 листопада Національна рада з питань телебачення і радіомовлення зняла з порядку денного свого засідання питання про переоформлення чотирьох ліцензій провайдера цифрових мультиплексів МХ-1, МХ-2, МХ-3, МХ-5 «Зеонбуд».

Компанія «Зеонбуд» просила Нацраду переоформити її ліцензії, записавши до них перелік програм (телеканалів). Як відомо, за три роки своєї діяльності провайдер так і не вніс переліку каналів у свої ліцензії. У жовтні він нарешті подав заяву про переоформлення ліцензій, але тоді Нацрада перенесла розгляд питання до завершення позапланової перевірки компанії.

27 листопада зняти питання з розгляду запропонував член Нацради Олег Черниш, який повідомив, що заяви потребують доопрацювання, оскільки в деяких з каналів, які має намір вписувати до своєї ліцензії «Зеонбуд», уже анульовано ліцензії. Його підтримали всі члени Нацради.

Нагадаємо, що 27 листопада Нацрада, реагуючи на звернення СБУ, оголосила «Зеонбуду» попередження за порушення пункту 4 «Положення про порядок видачі ліцензії провайдера програмної послуги» в частині зобов'язання провайдера програмної послуги виконувати умови ліцензії щодо розповсюдження програм у складі чотирьох мультиплексів МХ-1, МХ-2, МХ- 3, МХ- 5 у відкритому вигляді. Нацрада дала «Зеонбуду» час на усунення порушень (розкодування каналів) до 31 грудня 2014 року.

Це вже друге попередження компанії за кодування каналів. Але перше попередження провайдер оскаржив і в жовтні виграв справу в першій інстанції. Нині триває розгляд апеляційної скарги Нацради, тому попередження поки що чинне.

28.11.2014

9274051


RATVODДата: П`ятниця, 12.12.2014, 23:36 | Повідомлення # 229
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Нацрада з ТБ і РМ оприлюднила етапи відключення

аналогового сигналу




Міжвідомча робоча група з вирішення проблемних питань реалізації в Україні програми впровадження цифрового телерадіомовлення розробила і оприлюднила етапи відключення аналогового телесигналу, повідомляє кореспондент «proIT».

«10 грудня міжвідомча робоча група з вирішення проблемних питань реалізації в Україні програми впровадження цифрового телерадіомовлення напрацювала проект рекомендацій Нацради по виключенню аналогового і переходу на цифровий стандарт мовлення», - йдеться в повідомленні Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

Зокрема на першому етапі (до 15 червня 2015 року) будуть відключені Київська, Чернігівська, Житомирська, Рівненська, Волинська, Львівська, Закарпатська, Харківська та Сумська області, а також анексований Росією Крим. На другому етапі відключення (до 31 грудня 2015) від аналога повинні бути відключені Івано-Франківська, Хмельницька, Вінницька, Чернівецька та Одеська області. На третьому етапі (до 30 червня 2016 року) планується відключити Полтавську, Тернопільську, Черкаську, Кіровоградську, Миколаївську, Херсонську, Дніпропетровську і Запорізьку області. Також на четвертому етапі (до 2017 року) повинні бути відключені Луганська та Донецька області.

Повідомляється також, що пілотний проект з відключення аналогового сигналу планується реалізувати в Києві.

12.12.2014

RATVODДата: Середа, 24.12.2014, 21:57 | Повідомлення # 230
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Нацрада з ТБ і РМ переоформила ліцензії
«Зеонбуду»




Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 24 грудня переоформила чотири ліцензії провайдера загальнонаціональних цифрових мультиплексів МХ-1, МХ-2, МХ-3 і МХ-5 - ТОВ «Зеонбуд», вказавши в додатках до ліцензій перелік каналів у мультиплексах, повідомляє «Телекритика».

У ліцензіях «Зеонбуду» зазначено, що максимальна кількість каналів у мультиплексі (ресурс мережі) - 8 каналів.

МХ-1: «Інтер», «Україна», «1 + 1», НТН, К1, НТКУ, ICTV, Enter Film

МХ-2: Zoom, «Індиго», СТБ, ТЕТ, К2, Новий канал, М1, 5 канал

МХ-3: «Мега», «Піксель», Xsport, НЛО TV, 2 + 2, Dobro, «Еспрессо TV», Business

МХ-5: Tonis, БТБ, «Вінтаж», «Ескулап TV», а також регіональні телерадіокомпанії.

24.12.2014




slavasamДата: Вівторок, 13.01.2015, 17:10 | Повідомлення # 231
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
«Зеонбуд» розкодував усі канали




Нацрада давала «Зеонбуду» час до 31 грудня на розкодування каналів – він нарешті виконав рішення
Провайдер цифрового телебачення ТОВ «Зеонбуд» із початку 2015 року зняв кодування і розпочав трансляцію всіх телеканалів у відкритому доступі у всіх чотирьох мультиплексах МХ-1, МХ-2, МХ-3, МХ-5. Про це повідомляє сайт Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.
Моніторинг Національної ради підтвердив, що з нового року «Зеонбуд» скасував кодування. Таким чином, компанія виконала рішення Нацради, яке зобов'язувало її забезпечити населенню вільний доступ до перегляду телеканалів.
Тепер з'явилася реальна можливість не лише вільно переглядати 32 телеканали, але й розшириться для громадян вибір приймачів цифрового сигналу, з'явиться конкуренція на ринку, вважає голова Національної ради Юрій Артеменко.
Нагадаємо, що 17 липня Нацрада зобов'язала «Зеонбуд» протягом місяця розкодувати сигнал цифрового ефірного телебачення і забезпечити виконання умов ліцензій телеканалів щодо розповсюдження програм у відкритому вигляді. Протягом місяця цього не відбулося. Відтак, 21 серпня Нацрада оголосила попередження «Зеонбуду» за невиконання рішення і дала два тижні на виправлення порушень (тобто розкодування). «Зеонбуд» оскаржив попередження і в жовтні виграв справу в першій інстанції.
10 вересня «Зеонбуд» розкодував 16 каналів: НТН, Новий канал, СТБ, ТЕТ, Tonis, Перший національний, «Україна», «Мега», М1, К1, «Інтер», «1+1», ICTV, 5 канал, «2+2», БТБ. Нацрада взяла до відома часткове виконання «Зеонбудом» рішення про розкодування. Пропозиції оголосити компанії попередження, звернутися до суду про анулювання ліцензії або ж просто дати компанії чітко визначений строк на остаточне виконання рішення Нацради (до 13 вересня, до 1 листопада або до 31 грудня 2014 року) не набрали достатньої кількості голосів Нацради.
Станом на 25 вересня «Зеонбуд» розкодував сигнал 20 телеканалів із 32 (16 загальнонаціональних і 4 регіональних). За даними Нацради, закодованими залишалися телеканали «Ентер-фільм», Zoom, «Кіноточка», К2, «Піксель», Xsport, НЛО TV, Dobro, «Голдберрі», Business, «Вінтаж ТВ», «Ескулап-TV».
З вечора 10 жовтня по ранок 13 жовтня (на вихідні 11-12 жовтня) «Зеонбуд» знову увімкнув кодування майже всіх 32 телеканалів у мультиплексах, крім каналу «112-Україна».
15 жовтня Нацрада призначила позапланову перевірку компанії «Зеонбуд» на предмет розкодування сигналу телеканалів, а також виконання інших умов ліцензії та законодавства України.
27 листопада Нацрада оголосила «Зеонбуду» попередження за результатами розгляду листа Служби безпеки України, в якому йшлося про те, що з вересня поточного року по теперішній час ТОВ «Зеонбуд» частково кодує сигнал телеканалів, що суперечить ліцензійним умовам та обмежує доступ громадян до телебачення. Нацрада дала «Зеонбуду» час на усунення порушень (розкодування каналів) до 31 грудня 2014 року.
джерело
RATVODДата: П`ятниця, 23.01.2015, 21:41 | Повідомлення # 232
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Нацрада регулятора обговорила з працівниками КРРТ

питання переходу на цифрове мовлення в Україні




20 січня 2015 на території Концерну РРТ відбулася зустріч членів Національної ради з директорами обласних телерадіопередавальніх центрів Закарпатської, Волинської, Львівської, Рівненської, Житомирської, Київської, Чернігівської, Сумської та Харківської областей. Її мета - обговорення проблемних питань переходу на цифровий стандарт мовлення до 17 червня 2015 року.

Учасникам наради були представлені графічні карти покриття території областей цифровим сигналом, надана інформація щодо відсотка охоплення їм населення, наявності «білих плям» в покритті, а також озвучено проблемні питання та пропозиції щодо їх вирішення.

Серед проблемних питань переходу до цифрового телебачення керівники ОРТПЦ назвали недостатнє покриття територій областей цифровим сигналом, відсутність вимірювальних приладів та затвердженої методики вимірювання охоплення території цифровим сигналом, недостатню інформованість населення про порядок і строки відключення аналогового телебачення. Також відмічено, що у Концерну РРТ немає ліцензії провайдера програмної послуги на окремий мультиплекс, а в регіональних мовників - ліцензій на цифрове мовлення. Бюджет Концерну РРТ на 2015 рік не передбачає відключення аналогового мовлення в першому регіоні.

Члени Національної ради запевнили, що висловлені пропозиції директорів ОРТПЦ щодо термінів переходу на цифрове мовлення окремих областей з метою забезпечення інформаційної безпеки держави обов'язково будуть враховані в проекті Плану розвитку національного телерадіоінформаційного простору, громадське обговорення якого зараз триває.

RATVODДата: П`ятниця, 23.01.2015, 21:46 | Повідомлення # 233
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Голова Нацради допускає перенесення термінів

впровадження
цифрового ТБ в Україні




Голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко допускає перенесення термінів впровадження цифрового ТБ в Україні. Про це він заявив в інтерв'ю РБК-Україна.

"Я не заперечую той факт, що ми можемо відкласти впровадження цифрового телебачення до кращих часів, як це робилося і в інших країнах. Зокрема, і в Росії. Що ми в підсумку можемо втратити? Ми можемо втратити якісну картинку аналогового телебачення у прикордонних областях. Але тут теж треба розуміти, що сьогодні у прикордонних, гірських областях, як правило, "аналог" і не дивляться. Люди в цих регіонах дивляться супутник, більш якісний і зрозумілий для них", - зазначив Артеменко.

На запитання, який відсоток населення України зараз охоплений цифровим телебаченням і коли буде остаточно відключено аналогове телебачення, глава Нацради послався на дані оператора цифрового телебачення "Зеонбуд". "95% - це неправильні цифри. Для цього не потрібно навіть проводити якісь заміри. Досить виїхати у віддалений район, включити телевізор, і ви побачите, що там немає цього цифрового телебачення", - додав Артеменко.

"За моїм інтуїтивним баченням, це точно не 95%. У деяких регіонах - 60%, десь - 50%, а в деяких прикордонних і гірських мова йде тільки про 10-20%", - уточнив співрозмовник РБК-Україна.

За словами Артеменка, на сьогодні є одне нормативний припис, який передбачений міжнародною угодою "Женева-2006".

"Згідно з ним, із середини цього року ми повинні відключити аналогове телебачення і перейти на цифрове, і вже із середини 2015 року не будуть захищатися аналогові частоти у прикордонних областях. Тому в середині 2015 року, якщо Польща, наприклад, включить цифрове телебачення, воно буде забивати наше аналогове", - наголосив глава Нацради.

Нагадаємо, Нацрада запропонувала Раді встановити мільйонні штрафи за такі порушення, як допустив "Інтер".



RATVODДата: Четвер, 29.01.2015, 20:15 | Повідомлення # 234
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
ТОВ "Зеонбуд":

Артеменко в черговий раз дезінформував громадськість




Юрій Артеменко, голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, розмістив у соціальній мережі Facebook інформацію про діяльність ТОВ "ЗЕОНБУД", яка не відповідає дійсності.

Так, Артеменко стверджує, що на запитання члена Нацради Олега Черниша - "Чи була у Зеонбуд можливість заблокувати свою апаратуру, щоб терористи або росіяни не змогли її використовувати для показу своїх пропагандистських програм?" технічний персонал компанії відповів - "Була, але команди ніхто не давав".

Компанія "ЗЕОНБУД" заявляє, що це твердження Артеменко не відповідає дійсності, і що на вищезгадане питання Черниша йому був наданий таку відповідь: "Такої можливості немає, у зв'язку з тим, що ряд об'єктів державного Концерну РРТ в зоні АТО, де розташоване передавальне обладнання ТОВ "ЗЕОНБУД", були захоплені озброєними людьми. Персонал компанії не має фізичного доступу до обладнання, канали зв'язку не працюють ". Цей діалог відбувся у присутності восьми працівників "ЗЕОНБУД" і п'яти членів Нацради. Юрій Артеменко на цій зустрічі не був присутній. Необхідно також відзначити, що по кожному випадку захоплення передавального обладнання "ЗЕОНБУД" в терміновому порядку письмово інформувало особисто Юрія Артеменка, як голови Нацради, РНБОУ, і телекомпанії, які мають ліцензії на мовлення в цифровій мережі.

І дуже дивно, що керівник Нацради і його члени тільки через півроку зацікавилися, чи можна зупинити трансляцію сепаратистами пропагандистських програм, яку вони ведуть за допомогою захопленого обладнання цифрової мережі.

Але, на жаль, це не поодинокий факт ігнорування Нацрадою гострих питань інформаційної безпеки України. З серпня місяця компанія "ЗЕОНБУД" неодноразово звертала увагу Нацради на те, що її рішення про скасування використання в цифровій мережі системи умовного доступу є помилковим і завдає великої шкоди інформаційної безпеки країни. І один з таких питань, це те, що жителі прикордонних територій з Росією змушені дивитися пропагандистські програми російських телеканалів, у зв'язку з тим, що цифрові приймачі приймають всі, без винятку, програми, які є в ефірі. А з урахуванням того, що кордон майже 2,5 тис. Кілометрів, то це дуже велика проблема. І саме з цієї проблеми технічний персонал компанії надав на питання Олега Черниша ствердну відповідь про наявність принципової технічної можливості зробити так, що цифрові приймачі будуть приймати виключно українські канали. Але Юрій Артеменко все переплутав.

Для того, щоб через півроку в Facebook керівник Нацради знову не написав "А чому ж не зробили?", Надаємо пояснення з цього важливого питання.

По-перше, згідно із законодавством, виключно Нацрада має право приймати рішення про введення будь-яких обмежень на перегляд тих чи інших каналів.

По-друге, цифрові приймачі, за допомогою яких виконується перегляд телепрограм, у тому числі російських телекомпаній, є кінцевим прийомним обладнанням споживачів і не входить до складу передавального обладнання "ЗЕОНБУД". Крім того, "ЗЕОНБУД" не має ніякого відношення до питання виробництва цифрових приймачів, ввезення їх на територію України, їх поширення та експлуатації. Таким чином, всі питання, пов'язані з цифровими приймачами, не є зоною організаційної та юридичної відповідальності "ЗЕОНБУД".

У той-же час, технічний персонал нашої компанії вважає, що є принципова можливість зробити так, що приймачі цифрової мережі не братимуть програми російських каналів. Але, це можливо у разі проведення організаційно-технічних заходів компаніями, які постачають в країну цифрові приймачі, а саме:

- Замовити виробникам приймачів розробку нового програмного забезпечення;

- Узгодити нове програмне забезпечення з компанією "IRDETO", система умовного доступу якої використовується в приймачах;

- Провести тестування нового програмного забезпечення на працездатність в цифровій телемережі "ЗЕОНБУД";

- Провести через ефір оновлення програмного забезпечення приймачів, які вже знаходяться в експлуатації, за допомогою передавального обладнання "ЗЕОНБУД".


За попередніми розрахунками, таку роботу можна виконати протягом 6 місяців, але більш точні терміни повинні вказати компанії-постачальники приймачів.

Окремо звертаємо Вашу увагу на те, що можливість блокування прийому програм російських телеканалів в прикордонних зонах може бути реалізована виключно за допомогою цифрових приймачів, які мають систему умовного доступу. Саме тому "ЗЕОНБУД" неодноразово звертало увагу Нацради на той факт, що рішення регулятора про скасування використання системи кодування є помилковим і таким, що завдає значної шкоди інформаційної безпеці України.

Враховуючи вищезазначене, вважаємо, що Нацраді необхідно терміново звернутися до фірм-постачальників цифрових приймачів для вирішення питання блокування перегляду російських програм за допомогою оновлення програмного забезпечення цифрових приймачів. У свою чергу, "ЗЕОНБУД" готовий надати всі необхідні консультації з цього питання і оперативно виконати роботи, пов'язані з тестуванням оновленого програмного забезпечення цифрових приймачів і його установку через ефір за допомогою передавального обладнання "ЗЕОНБУД".

Прес-служба ТОВ "ЗЕОНБУД"

29.01.2015



FokusnikДата: Понеділок, 16.02.2015, 13:02 | Повідомлення # 235
новачок

Країна:
повідомлень: 2
Статус: Оффлайн
Проти «Зеонбуду» порушено справу

за зловживання монопольним становищем на ринку


Антимонопольний комітет України (АМКУ) порушив справу про зловживання провайдером цифрового ефірного телебачення стандарту DVB-T2 - ТОВ «Зеонбуд» - монопольним (домінуючим) становищем на загальнодержавному ринку телекомунікаційних послуг з розповсюдження в цифровому форматі (стандарт DVB-T2 (MPEG-4) телевізійних програм. Про це повідомляє прес-центр АМКУ.

Як відомо, 23 грудня 2014 року АМКУ визнав «Зеонбуд» монополістом. Враховуючи публікації в ЗМІ позиції компанії «Зеонбуд», яка не погодилася з цим визначенням, АМКУ нарешті оприлюднив копію свого розпорядження № 641-р від 23 грудня 2014 року.
За повідомленням відомства, при проведенні дослідження ринку телекомунікаційних послуг з розповсюдження в цифровому форматі висновки АМКУ базувалися на інформації, яку було отримано в 2014 році, зокрема від:
- органів державної влади, а саме, Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, Державного комітету телебачення і радіомовлення України;
- загальнонаціональних телеканалів українських медійних груп (Inter Media Group, StarLight Media, «1+1 Media»);
- експертних організацій, асоціацій;
- інших учасників зазначеного ринку.

«Наразі Антимонопольний комітет України продовжує дослідження цього ринку, зокрема порушено справу про зловживання ТОВ «Зеонбуд» монопольним (домінуючим) становищем на загальнодержавному ринку телекомунікаційних послуг з розповсюдження в цифровому форматі (стандарт DVB-T2 (MPEG-4) телевізійних програм», - йдеться в повідомленні.

Як писала «Телекритика», 23 грудня Антимонопольний комітет України визнав ТОВ «Зеонбуд» монополістом на ринку телекомунікаційних послуг з розповсюдження в цифровому форматі (стандарт DVB-T2 (MPEG-4) телевізійних програм. «Поки що це рішення означає, що держава отримала право контролювати і регулювати діяльність "Зеонбуду", у тому числі комерційну: тарифи, якість послуг, умови їх надання», - пояснила керівник центру адвокації та лобіювання Незалежної асоціації телерадіомовників Ольга Большакова.

Виконавчий директор Незалежної асоціації телерадіомовників Катерина М'ясникова сподівається, що визнання «Зеонбуду» монополістом означатиме відкриття економіки тарифів оператора. І таким чином ринок зможе оцінити, як формується вартість послуг компанії.

«Зеонбуд» не погодився з визнанням його монопольного становища та заперечив, що має переваги перед іншими мережами і технологіями.

ТК
piolДата: Вівторок, 24.03.2015, 09:32 | Повідомлення # 236
V.I.P

Країна:
повідомлень: 147
Статус: Оффлайн
Сегодня в Украине отключат цифровое телевидение
Концерн радиовещания, радиосвязи и телевидения с 9:00 24 марта приостановит предоставление услуг по обслуживанию передатчиков провайдера цифрового телевидения ООО "Зеонбуд" на всей территории Украины, за исключением Донецкой и Луганской областей на территориях, подконтрольных украинской власти.
Об этом говорится в сообщении концерна.
"На протяжении последних четырех месяцев ООО «Зеонбуд» постоянно нарушает условия договора с Концерном РРТ в части расчетов за предоставленные услуги. По состоянию на 23 марта 2015 ООО «Зеонбуд», несмотря на предупреждения о временном прекращении предоставления услуг, которое было отправлено еще 6 марта 2015 года, не рассчитался с Концерном РРТ за предоставленные услуги в 2014-2015 годах", - отмечается в сообщении.
Несмотря на это, 23 марта не произошло даже частичного погашения долга.
"Основным условием непрерывного и качественного предоставления телекоммуникационных услуг является необходимость своевременной оплаты за них. Не получая средства в надлежащих объемах предприятие не может своевременно рассчитываться с энергоснабжающими организациями, которые, в свою очередь, вынуждены отключать от энергопитания объекты Концерна РТТ", - говорится в сообщении госпредприятия
viskomДата: Вівторок, 24.03.2015, 12:21 | Повідомлення # 237
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 1940
Статус: Оффлайн
«Зеонбуд» виплатив КРРТ частину боргів, тому цифрове ТБ не відключатимуть

джерело


Sat-Integral S-1237 HD Able
RATVODДата: Середа, 03.06.2015, 11:40 | Повідомлення # 238
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Нацрада готує заяву щодо відстрочення

переходу на
цифрове ТБ



Фото: глава Нацради Юрій Артеменко

Україна поки що до цього не готова


Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення готує заяву про відстрочення переходу до цифрового телебачення. Про це в ході засідання парламентського комітету з питань свободи слова та інформаційної політики повідомив голова Національної ради Юрій Артеменко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми готуємо зараз заяву, я думаю, що на наступному тижні, про можливу відстрочку цього процесу (переходу на цифрове телебачення, - ред.)", - Розповів Артеменко.

За його словами, країна не готова до переходу на цифрове телебачення у зв'язку з неповним покриттям, і відсутністю повного забезпечення малозабезпечених верств населення передавачами.

Нагадаємо, раніше вже повідомлялося, що перехід на цифрове телебачення може затягнутися на рік.

Читайте також: Нацрада планує продовжити ліцензію "Інтера" на 10 років, - нардеп; Нацрада просить зменшити квоту європейського контенту на телеканалах України

20.05.2015




RATVODДата: Вівторок, 09.06.2015, 20:40 | Повідомлення # 239
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Україна зможе повністю перейти на цифрове ТБ

не раніше 31 грудня 2018, - експерт




Вже з 17-го червня Україна почне переходити на цифрове телебачення. При цьому згідно споконвічного плану, до кінця 2016-го року на території країни взагалі не повинно залишатися аналогового телебачення. Тим не менш, на сьогоднішній день і населення, і інфраструктура, і сама держава поки що не готові до такого різкого відмови від звичної системи мовлення.

11-го червня, у четвер, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення планує зробити офіційну заяву про те, що перехід на цифрове мовлення буде відстрочений.

Член Нацради Олег Черниш розповів ЛігаБізнесІнформ про можливі причини відсутності прогресу в даному питанні і про те, які проблеми необхідно вирішувати в першу чергу, щоб в Україні все ж з'явилося сучасне цифрове ТБ, нехай навіть пізніше, ніж планувалося.

За словами Черниша, вже 17-го червня мають бути відключені 57 станцій аналогового ТБ. Ці станції, згідно з даними Українського держцентру радіочастот, можуть стати перешкодою для цифрових станцій сусідніх держав, де сучасна система мовлення вже давно стала звичною.

Безпосередньо сам перехід на цифрове мовлення пройде в 4 етапи, в рамках кожного з яких аналогове ТБ буде відключено в певних областях України.

Перехід можна чекати лише з березня 2016-го року, незважаючи на те, що в женевському договорі вказані інші терміни. Дата остаточного переходу поки невідома, проте, на думку Черниша, цього можна чекати не раніше 31-го грудня 2018-го року.

Соціологічні дослідження показали, що 5,7 мільйона українських сімей вибирають кабельне ТБ, 4,5 мільйона - супутникове, а ще 6,2 мільйона віддали перевагу ефірному мовленню. З них лише близько 1,6 мільйонів сімей дивляться цифрове ТБ. Таким чином, щоб повномасштабно перейти на «цифру», потрібно забезпечити тюнерами ще 4,6 мільйонів сімей.

За словами Черниша, придбати set-top-box на сьогоднішній день не так-то й просто. Україна потрібна нова повноцінна державна програма, що забезпечує пільгові категорії українського населення, а також скасовує мита на ввезення для даних пристроїв. Крім того, потрібно стимулювати і вітчизняного виробника займатися виготовленням тюнерів. Саме від темпів придбання set-top-box'ів українськими домогосподарствами і залежатимуть остаточні терміни переходу на «цифру».

Відповідні пропозиції Національної ради мають бути передані на розгляд Кабміном до кінця цього місяця.

Оксана Житнюк -

9 червня 2015




RATVODДата: Середа, 09.09.2015, 20:43 | Повідомлення # 240
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Число телеканалів в універсальній програмній послузі

може скоротитися - Нацрада з телерадіомовлення




Медіарегулятор попередив про можливі зміни

у складі універсальної програмної послуги



Кількість телеканалів в універсальній програмній послузі (УПП) може знизитися в найближчому майбутньому. Про це заявив заступник голови Національної ради з телебачення і радіомовлення Григорій Шверк.

Він повідомив, що відповідні зміни можуть з'явитися в підготовлюваним законопроекті "Про аудіовізуальних послуги". На даний момент в УПУ входять всі загальнонаціональні телеканали. За словами Шверк, їх число може знизитися, можуть залишитися тільки громадські та регіональні телеканали.

За скорочення телеканалів в УПУ раніше виступали кабельні провайдери, серед них найбільший учасник ринку, група компаній "Воля". Відповідно до закону "Про телебачення і радіомовлення", універсальною програмною послугою є обов'язкове забезпечення абонентам можливості перегляду пакета програм, які відповідно до ліцензій здійснюють наземне ефірне мовлення на території розташування відповідної багатоканальної мережі. Зараз у УПУ входить більше 20 загальнонаціональних телеканалів, а також регіональні канали в залежності від регіону.



8 вересня 2015



Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Цифрове телебачення DVB » Цифрове ефірне ТБ в Україні ( DVB-T2 ) (Без обговорення !!!)
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024