FORUM TV-SATСубота
27.04.2024, 02:18

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Цифрове телебачення DVB » Цифрове ефірне ТБ в Україні ( DVB-T2 ) (Без обговорення !!!)
Цифрове ефірне ТБ в Україні ( DVB-T2 )
marsДата: Неділя, 03.05.2009, 09:23 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 98
Статус: Оффлайн


DVB-T ( англ. Digital Video Broadcasting - Terrestrial)
- європейський стандарт ефірного цифрового мовлення , один з сімейства стандартів DVB . Використовується, насамперед, у різних європейських, азіатських та африканських державах, а також у Австралії як стандарт для передачі цифрового телебачення і радіо. Північноамериканський обидва до DVB називається ATSC , японський ISDB , в Китайській Народній Республіці DMB-T / H . DVB-T в різних країнах часто має інші скорочення, наприклад, у Великобританії і Ірландії воно називається «Digital Terrestrial Television (DTT)» або відповідно до вартості «Pay-TV» або «Freeview», в Іспанії «Televisión Digital Terrestre (TDT) », під Франції «Télévision Numérique Terrestre (TNT)».

Стандарт дозволяє передавати стисле відео, звук і дані в транспортному потоці MPEG , що використовує COFDM -модуляцію.

DVB-T в Україні


З 2006 року відеопотік всіх цифрових телеканалів у Києві транслювався в стандарті MPEG-2, але вже в 2008-2009 в ефірі з'явилися канали і в


Лідія Погребняк, «День»

Добавив: Олександр Глущенко




RATVODДата: П`ятниця, 27.01.2017, 21:18 | Повідомлення # 256
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
1 + 1 медіа вбачає загрозу нацбезпеці

в відключенні
аналогового мовлення в цьому році




Більше 10% незахищених верств населення України може залишитися без безкоштовного доступу
до національних телеканалів під час переходу на цифрове мовлення. Як наслідок, близько 5 млн українців можуть
бути позбавлені безкоштовного доступу до національних каналах. Таку думку озвучили в телевізійному холдингу 1 + 1 медіа.


«Група 1 + 1 медіа завжди виступала одним з ініціаторів відключення аналогового мовлення. Однак плани державних регуляторів ставлять під загрозу доступність сигналу для великої частини населення. Незважаючи на ситуацію з зоною цифрового покриття країни, вважаємо перехід з липня 2017 ризикованим і несе загрозу не тільки інформаційній безпеці країни, але і вільному доступу до інформації громадян України», - йдеться в повідомленні прес-служби холдингу.

Відповідно до ліцензійних умов, провайдер ефірно-цифрового мовлення «Зеонбуд», повинен охоплювати не менше 95% населення. За експертною оцінкою 1 + 1 медіа, зона охоплення населення сигналом Т2 менше на 10-15% і знаходиться в межах 80-85%.

«Вже зараз ми розуміємо, що більшість населення, особливо в невеликих населених пунктах залишаться з темними екранами. Це стосується не тільки 1 + 1, але і каналів групи Інтер та Першого Національного, які мають найбільше аналогове ефірне покриття. Звичайно, перехід на цифру неминучий і корисний для розвитку телевізійної галузі, але плани перейти у 2017 році повністю на цифрове мовлення може позбавити величезну кількість людей доступу до національних каналах. Ми готові сприяти державі і допомогти розробити гнучкий і безболісний план переходу, який не буде ризикованим», - прокоментував Андрій Мальчевський, директор департаменту дистрибуції та розвитку мережі мовлення 1 + 1 медіа.

Відключення аналогового мовлення в 2017 році призведе до переходу частини непокритих цифровим сигналом домогосподарств на безкоштовне супутникове мовлення, де представлена ​​частина російськомовного телевізійного продукту у вигляді міжнародних версій російських телеканалів. Це дозволить проникнути даним каналам на територію України. А частина населення взагалі залишиться без доступу до національних каналів.

Втім, у своєму повідомленні 1 + 1 медіа не уточнює, коли саме Україні необхідно здійснити перехід з аналогового ефірного телемовлення на цифрове.

Нагадаємо, раніше глава Нацради повідомив про прохання холдингів «1 + 1 медіа» і «Інтер Медіа Груп» відкласти відключення аналогового мовлення в Україні до 2019 року.

- 27 січня, 2017

Редакція


RATVODДата: П`ятниця, 03.02.2017, 18:05 | Повідомлення # 257
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Нацрада просить «Зеонбуд» зменшити тарифи

для регіональних телеканалів




Яким все ж цікавим чином вирішили оприлюднити свою позицію з кількох важливих питань телеком-ринку
в Нацраді з питань телебачення і радіомовлення - не на засіданні або брифінгу для журналістів,
а в звіті про роботу за минулий рік.


Завдяки йому ми дізналися, що регулятор весь рік листувався з Держкіно з приводу прокатних посвідчень, виданих російським фільмам і серіалам, що регулятор не бачить сенсу в щорічній подачі даних про власників українських мовників і чим далі - тим цікавіше. Виявляється, регулятор веде переговори з «Зеонбудом» про зменшення тарифів для місцевих каналів. При цьому відключення «аналога» має відбутися до 30 червня, на що нібито дав згоду Концерн РРТ - головна жертва відключення.

У звіті регулятор нагадує: завдяки його зверненню до Кабміну уряд своєю постановою (№ 269) від 6 квітня 2016-го вніс зміни до Плану використання радіочастотного ресурсу, закріпивши фінальний термін використання в Україні аналогового телевізійного мовлення - 30 червня 2017 року.

«З метою розробки поетапного плану відключення аналогового телебачення Нацрада провела кілька робочих зустрічей з представниками провідних медіагруп за участю представників Держспецзв'язку, НКРЗІ, УДЦР, а також представників операторів телекомунікацій - Концерну РРТ і «Зеонбуду». Проаналізувавши різні сценарії відключення аналогового телебачення, частина телекомпаній погодилася, що завершення переходу від аналогового до цифрового мовлення має здійснюватися до 30 червня 2017 року. При цьому телеканали можуть припинити використання аналогових каналів мовлення за власним бажанням до зазначеного терміну, звернувшись до Нацради з відповідною заявою», - йдеться в звіті.

Проти відключення «аналога», як відомо, виступили групи «1 + 1 медіа» і «Інтер медіа груп» - обидві просять відстрочити відключення до 2019 року. А ось єдиного провайдера ефірного цифрового телебачення - компанію «Зеонбуд» - регулятор практично не згадує в своєму звіті. Як і головні проблеми переходу - якість покриття Т2, прозорість власності «Зеонбуду» і подальшу долю Концерну РРТ. Як виявилося, після двох років холодної війни (в 2014-2015-му) регулятор почав вибудовувати діалог з (не) монополістом: «З метою спрощення умов діяльності мовників Нацрада звернулася до «Зеонбуду» з пропозицією зменшити тарифи для місцевих мовників», - поінформував регулятор, не вказавши дату звернення і не розповівши про отриманння відповіді. Чи законно таке звернення, теж не зовсім зрозуміло (як відомо, регулятор не має права втручатися в комерційну діяльність своїх ліцензіатів). Відомо лише, що восени 2015 року компанія наполовину зменшила тарифи і окремо надала мовникам знижку в розмірі 50%.

Позиція Концерну РРТ, який після відключення «аналога» стає практично банкрутом, в звіті не вказана. Але є інша інформація: за даними УДЦР, «максимальне використання можливостей стандарту DVB-T2 дозволяє спланувати 5 загальнонаціональних мультиплексів». У «Зеонбуду» таких, як відомо, чотири. Невже п'ятий мультиплекс таки піде Концерну РРТ, як передбачалося раніше?

А ще Нацрада вказала на те, що брала активну участь в засіданнях робочої групи з питань впровадження 4G, чому (впровадженню), крім аналогових частот, заважають цифрові частоти: «У жовтні 2016- го УДЦР представив звіт, в якому проаналізовано зайнятість смуги радіочастот 470 -862 МГц і містяться пропозиції щодо звільнення смуги радіочастот 790-864 МГц (перший цифровий дивіденд) від радіоелектронних засобів мовлення. Для звільнення смуги першого цифрового дивіденду, за оцінками фахівців УДЦР, необхідно перенести 27 цифрових частотних присвоєнь з діапазону 61-69 ТВК в нижній, а також вимкнути 26 РЕЗ аналогового мовлення ... Для впровадження радіотехнології LTE до кінця червня 2017 року має бути звільнена від РЕМ смуга частот першого цифрового дивіденду ... Зараз в діапазоні частот 790-862 МГц діють 67 ліцензій Нацради з використанням 89 РЕЗ аналогового мовлення і 27 РЕЗ цифрового мовлення. Для вивільнення діапазону частот першого цифрового дивіденду від РЕЗ радіомовної служби (телебачення) і перекладу ліцензіатів Нацради на інші частоти потрібні певні організаційно-технічні заходи і значні фінансові витрати », - йдеться в звіті. Хто ці 67 ліцензіатов- «щасливчиків» - не вказано, як і те, які фінансові витрати на них чекають.

Також регулятор розповів про результати звернення до УДЦР із заявою про зміну стандарту мовлення з DVB-T (MPEG-2) на DVB-T2 (MPEG-4) власників специфічних ліцензій київської регіональної «цифри» - «Ера продакшн» і «Експрес-інформ », які ведуть мовлення в столиці на 41 і 43 ТВК. У липні минулого року регулятор, продовжуючи їм ліцензії, зобов'язав поміняти стандарт до грудня минулого року. Як виявилося, розрахунки проведені, зміни можливі і навіть більше - компанії зможуть транслювати по 8 каналів кожна вже в серпні: «УДЦР запропонував до закінчення робіт з перепланування в смузі радіочастот 470-694 МГц (до серпня 2017 року) розглянути питання зміни типу компресії радіосигналу (з MPEG-2 на MPEG-4) зі збереженням стандарту мовлення DVB-T, що дозволить збільшити кількість телепрограм до 8 на кожному телевізійному каналі. «Ера продакшн» і «Експрес-інформ» погодилися на пропозицію зміни типу компресії радіосигналу з MPEG-2 на MPEG-4 і переоформили ліцензії», - йдеться в звіті. Так що в «київській цифрі» буде стабільно 48 каналів (проти 32 в інших регіонах).

Крім усього іншого, регулятор вказав у звіті своє спірне рішення про погодження «Зеонбуду» його старих-нових роликів «соціальної» реклами: «Для забезпечення населення інформацією про цифрове ефірне телебачення Нацрада створила окремий розділ на своєму веб-сайті, де можна ознайомитися з загальною інформацією про перехід на цифрове мовлення. Крім того, Нацрада проаналізував відеоролики, які інформують громадян про впровадження в Україні цифрового ефірного телевізійного мовлення і надала висновок, що вони можуть розміщуватися в засобах масової інформації як соціальна реклама».

Нагадаю, відмінність нових роликів від старих - колосальна: зник логотип Т2 (торгова марка «Зеонбуду»), словосполучення «купите приймач» замінено на «виберіть приймач», а в кінці вказано сайт Нацради як джерело інформації. У рекламі не уточнюється, що приймачі Т2 потрібні тільки для старих телевізорів, а закадровий голос говорить глядачам, що в цифрі є 32 телеканали, хоча насправді їх не більше 30, оскільки провайдер вже відключив за борги «Вінтаж» та «Бізнес».

03.02.2017



RATVODДата: Четвер, 09.02.2017, 17:25 | Повідомлення # 258
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Нацрада відмовилася переносити

відключення
«аналога» на 2018 рік




Нацрада з питань телебачення і радіомовлення не захотіла відтермінувати відключення
ефірного аналогового телебачення на рік - до 30 червня 2018 року
.


Відповідну зміну запропонував внести до Плану розвитку національного телерадіоінформаційного простору член Нацради Олег Черниш, що викликало бурхливу дискусію колег, в ході якої виявилося, що Олег Миколайович - єдиний серед членів регулятора противник відключення «аналога» 30 червня.

Черниш пропонував звернутися в Держспецзв'язку, щоб там ініціювали внесення змін до відповідних документів і погодили перенос використання частотного ресурсу, відведеного під ефірне аналогове телебачення, на рік - до 30 червня 2018 року. Чиновник звернув увагу на соціальну відповідальність, а також відсутність всеукраїнського покриття «цифрою Т2» і держпрограми по видачі тюнерів Т2 малозабезпеченим. При цьому він послався на листи «Інтера» та «1 + 1», які виступили проти відключення «аналога» цього літа.

Член Нацради Сергій Костинский заперечив, що таке рішення - крок назад, який блокує технічний прогрес. А ще, як виявилося, регулятор отримав листа від міжнародних партнерів, яким наші аналогові передавачі «заважають розвивати цифрову мережу». Хоча, як відомо, аналогове покриття в прикордонних регіонах України відсутнє і там якраз є телебачення «іноземних партнерів». Чи буде Нацрада писати листи «іноземним партнерам» в зв'язку з порушеннями з їхнього боку, Костинский не повідомив. Але розповів, що «аналог» планують залишити тільки на Донбасі і прикордонних територіях - відповідний законопроект відправлений на розгляд Комітету ВР з питань свободи слова.

Член Нацради Валентин Коваль зазначив, що Нацрада не може займатися «соціальними питаннями» (тобто вимірюванням покриття Т2 і видачею тюнерів малозабезпеченим) і переносити через це відключення аналогового ТБ не варто. Індустрія щорічно втрачала 300 млн грн, переплачуючи за «цифру Т2» і паралельно оплачуючи «аналог». Якщо ще на рік відкласти - побачимо «зорепад» телеканалів з цифровими ліцензіями: національні та місцеві мовники будуть масово відмовлятися від них. Черниш нагадав, що мовники, яким важко платити двічі, можуть звернутися до Нацради і здати аналогову ліцензію. А оскільки таких заяв немає і телегрупи стільки років оплачують «аналог» і «цифру», - не такі вже вони й бідні.

Член Нацради Олександр Ільяшенко розповів, що умовна відстрочка з відключенням «аналога» може бути тільки до кінця 2017 року року, але вносити зміни з цього питання не треба. І нагадав, що раніше чиновники з Держспецзв'язку просили вказати кінцевою датою 1 січня 2017 року і як раз-таки Нацрада наполягла, щоб перехід відстрочили ще на півроку. А заступник голови регулятора Уляна Фещук згадала про угоду «Женева-2006», за яким країна обіцяла відключити «аналог» ще влітку 2014 го. І додала, що Мін'юст не зареєструє Нацраді документ, що суперечить постанові Кабміну, в якому чітко прописана кінцева дата використання аналогових частот - 20 червень 2017 року. У Черниша і тут знайшовся контраргумент: мовляв, насправді «Женева-2006» передбачала, що країни можуть самі визначити дату відключення «аналога».

Голова регулятора Юрій Артеменко, вислухавши колег, присоромив Черниша за те, що представляє в Нацраді позицію «1 + 1» (хоча це і позиція «Інтера»). В ході дискусії також з'ясувалося, що регулятор отримав листа від StarLightMedia та «Медіа Групи Україна»: судячи з усього, в них викладено інша точка зору. Також Артеменко нагадав, що в грудні на одній з робочих груп по «цифрі» телегрупи домовилися про проведення аудиту цифрового покриття за місяць, але цього так і не сталося. А раз так - телегрупи все влаштовує. На це заперечив директор з розвитку мережі «1 + 1 медіа» Андрій Мальчевський, який був присутній на засіданні з іншого питання: він запевнив, що про місячний термін ніхто не домовлявся. Артеменко продовжив: регулятор замовляв в УДЦР прорахунок покриття Т2 в декількох областях і центр «дуже швидко це зробив». Коли саме замовляли і яким був результат вимірювань, Артеменко не розповів.

В результаті Нацрада затвердила План розвитку без пропозиції Олега Черниша. У голосуванні утримався, відповідно, Олег Черниш.

09.02.2017



RATVODДата: Вівторок, 23.05.2017, 13:59 | Повідомлення # 259
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Голова Нацради розповів, чому Україна цього року

не перейде з
аналогового на цифрове телемовлення




Завершення процесу переходу з аналогового на цифрове телебачення в Україні ні в 2017-му, ні в 2018 роках не відбудуться.
Про це повідомляє
Укрінформ з посиланням на слова голови Національної ради з питань телерадіомовлення Юрія Артеменка.


«Як голова регулятора я вам скажу поки неофіційно: перехід на цифру 30 червня 2017 року не відбудеться. Я очікую, що найближчим часом постанова Кабміну, перенесе на певний термін дату переходу на цифрове телемовлення. Мій прогноз: це буде не раніше, ніж 2019 рік. Тобто, в 2018 році цього не буде», - сказав Артеменко.

Він пояснив це низкою причин. Не готова інфраструктура, непрозорий власник оператора цифрової мережі «Зеонбуд», недостатня кількість сет-топ-боксів, неповне покриття цифровим ефірним сигналом, небажання деяких каналів переходити на цифру і блокування ними цього процесу.

За словами Артеменка, деякі канали з точки зору бізнесу не хочуть повного переходу з аналогового на цифрове телебачення.

«Наприклад, зараз «Інтер Медіа Груп» і «1 + 1 медіа» мають найбільше покриття в аналоговому форматі, тому що вони зайняли мережі УТ-1, УТ-2, УТ-3. А якщо перейдуть на цифру, то вони будуть вже всі рівні - і «Україна», і «ICTV», і «Інтер», і «1 + 1», вони всі будуть мати однакове покриття», - заявив голова Нацради.

Крім того, на думку Артеменко, не зацікавлені в повному переході на цифрове телебачення в найближчі роки і політики.

«З огляду на те, що ми входимо в стадію чергових виборів 2019 року, то всі політичні сили будуть зацікавлені в тому, щоб «виїхати »на аналоговому ресурсі»
, - сказав керівник регулятора.

У той же час він зазначив, що окремі телеканали, в тому числі багато місцевих, зацікавлені в якнайшвидшому повному перехіді на цифрове телебачення, «тому що платять одночасно за мовлення і в цифрі, і в аналогу».

- 22 травня, 2017

Редакція


RATVODДата: Неділя, 25.06.2017, 07:23 | Повідомлення # 260
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Відключення аналогового ефірного ТБ в Україні

можуть перенести на рік




Аналогове ефірне телебачення на території України може продовжити роботу ще, принаймні, один рік.


Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, (НКРЗІ) схвалила проект постанови Кабміну про продовження використання технології аналогового ефірного телебачення до 30 липня 2018 року. Про це кореспонденту Mediasat повідомили в прес-службі НКРЗІ.

Члени комісії погодили проект нормативно-правового акту, спрямованого Адміністрацією Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, без зауважень.

Таким чином, ефірне телебачення в Україні може продовжити паралельну роботу в цифровому та аналоговому форматі ще рік.

Нагадаємо, це не перший випадок зміщення дати відключення аналогового телемовлення на більш пізній термін. До цього планувалося виконати перехід з аналогового на цифровий стандарт в 2015 році, але, в силу різних обставин, було прийнято рішення про перенесення даного процесу на 17 червня 2017 року.

Минулого місяця Голова Нацради Юрій Артеменко розповів, чому Україна цього року не перейде на цифрове ТБ.

Відзначимо, переведення ефірного телебачення в Україні на цифровий стандарт є зобов'язанням нашої держави рамках угоди «Женева-2006». Будівництво національної мережі наземного цифрового мовлення здійснюється із застосуванням технології DVB-T2.

- 22 червня, 2017

Редакція


RATVODДата: Вівторок, 04.07.2017, 21:42 | Повідомлення # 261
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Кабмін переніс дату переходу України

на цифрове телемовлення на 2018 рік




Кабінет міністрів України на сьогоднішньому засіданні пролонгував терміни використання аналогового телебачення
до 30 червня 2018 року, тим самим змістивши дату переходу на цифрові стандарти телемовлення.


Леонід Євдоченко, глава Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації пояснив таке рішення «існуванням ряду невирішених фінансових і соціально-економічних проблем, які стримують процес переходу від аналогового до цифрового мовлення».

Нагадаємо, 22 червня НКРЗІ схвалила проект постанови Кабміну про продовження використання технології аналогового ефірного телебачення до 30 липня 2018 року. А в травні глава Нацради Юрій Артеменко пояснював, чому в цьому році в Україні не буде відключено ефірне аналогове ТБ.

Таким чином, ефірне телебачення на території України ще протягом одного року буде здійснювати паралельну діяльність як в цифровому (DVB-T2), так і аналоговому форматі.

- 04 липня, 2017

Редакція


slavasamДата: Субота, 19.08.2017, 15:58 | Повідомлення # 262
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Україна перейде з аналогового на цифрове телебачення

30 березня 2018 року



Уряд переніс початок відключення аналогового ефірного телемовлення.


Кабінет Міністрів України переніс відключення аналогового телебачення з 30 червня на 30 березня 2018 року. Про це пише «Детектор Медіа» з посиланням на текст постанови Кабміну №563 «Про внесення зміни до розділу I Плану використання радіочастотного ресурсу України» від 19 липня 2017 в редакції від 9 серпня 2017 року.

У тексті постанови йдеться, що термін припинення використання радіотехнології «аналогове телевізійне мовлення» переноситься з 30 червня 2017 року на 30 березня 2018.

При цьому 4 липня на своєму засіданні уряд прийняв постанову «Про внесення зміни до Плану використання радіочастотного ресурсу України», яким було передбачено перенесення відключення аналогового телевізійного мовлення з 30 червня 2017 на 30 червня 2018 року.

Однак з невідомих причин прийнятий 4 липня текст постанови так і не був оприлюднений.

У серпні на Урядовому порталі було оприлюднено текст постанови №563 «Про внесення зміни до розділу I Плану використання радіочастотного ресурсу України» від 19 липня 2017 в редакції від 9 серпня 2017 року, в якій вже фігурує дата 30 березня 2018. Документ оприлюднений серед рішень, датованих 9 серпня.
джерело
RATVODДата: Середа, 11.10.2017, 13:00 | Повідомлення # 263
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
На місце телеканалу «Вінтаж» в «цифрі»

претендують відразу 5 каналів




Наступного четверга, 19 жовтня, Нацрада з питань телебачення і радіомовлення збирається
підвести підсумки конкурсу на місце телеканалу «Вінтаж» в цифровій мережі «Зеонбуду».


Про це сьогодні на прес-конференції в «Укрінформі» заявив глава Нацради Юрій Артеменко. У якості претендентів на місце каналу в «цифрі» (МХ-5) він назвав телеканали «112 Україна», NewsOne, «Плюсплюс» і «Рада», а також ТОВ «Гравіс-кіно».

За умовами конкурсу, оголошеного в серпні, 50% від загального обсягу мовлення переможець зобов'язаний присвячувати соціально важливим програмам (інформаційним і соціально-політичним), що задовольняє інформаційні потреби громадян. Конкурсна гарантія - 131 570 грн. Тим учасникам, хто програв, вона не повертається.

Нагадаю, за моєю інформацією, переможцем конкурсу стане супутниковий телеканал «Рада». Державному мовнику нібито готові збільшити статтю витрат на цифрове мовлення: він буде витрачати з держбюджету близько 1,5 млн грн на місяць або 18 млн грн на рік.

Дивує участь в конкурсі відразу двох претендентів від телегрупи «1 + 1 медіа» - ТОВ «Гравіс-кіно» і «Плюсплюс». У телеканалу «Плюсплюс» немає загальнонаціональної цифрової ліцензії - тільки супутникова, і цифрова допомогла б йому скласти конкуренцію іншому анімаційному мовнику - каналу групи «Інтер» «Піксель», у якого цифрова ліцензія є. На ТОВ «Гравіс-кіно» вже записані аналогові ліцензії телеканалу «2 + 2», подаватися з ним на конкурс компанія не зможе - у каналу вже є загальнонаціональна цифрова ліцензія, правда, записана на іншу компанію - «Реал Естейт». Але недавно стало відомо, що телегрупа готується до запуску каналу американських комедійних серіалів Paramount Comedy по франшизі холдингу Viacom. Невже Плюси ризикнуть оформити цифрову ліцензію під нього? Варто зазначити, що жоден з мовників не вписується в конкурсні умови.

Участь Плюсів в конкурсі виглядає дивно і з інших причин. Фінансовий і виконавчий директор телегрупи Ярослав Пахольчук в недавньому інтерв'ю повідомив, що зміст цифрової ліцензії групі невигідно: «Ми вважали доцільність цифрового мовлення в« Зеонбуді» для одного з каналів групи. Канал прибутковий, дає хороші показники маржинальністі. Так, у нас в групі є прибуткові телеканали. І це не тільки «Плюсплюс». Ми вважали, скільки додасть йому мовлення в «цифрі», враховуючи щомісячну вартість послуг «Зеонбуду», вартість цифрової ліцензії, і зрозуміли, що це невигідно», - розповідав Пахольчук.

Участь телеканалу «112 Україна» в конкурсі, мабуть, пояснюється його бажанням вирішити затяжний конфлікт з регулятором через п'ять регіональних цифрових ліцензій. У 2014 році представники каналу неодноразово повідомляли Нацраді, що готові відмовитися від них, якщо регулятор віддасть їм місце в загальнонаціональній «цифрі».

Телеканалу NewsOne загальнонаціональна цифрова ліцензія потрібна, мабуть, для розширення мережі мовлення і конкуруванні на одному рівні з іншими інформаційними телеканалами ( «112 Україна», ZIK, «Еспресо», «5 канал», «Прямий»), у яких вже є місця в «цифрі».

Нагадаю, всього в загальнонаціональній цифрі 28 мовників. Крім телеканалу «Вінтаж» проблеми з ліцензією є у телеканалу «Бізнес» - він не веде мовлення в «цифрі» більше року. Але «Зеонбуд», на відміну від випадку з телеканалом «Вінтаж», не поспішає просити Нацраду виключити канал з цифрової мережі. У липні регулятор дозволив «Зеонбуду» позбутися від ретрансляції «Вінтаж», незважаючи на те, що йде касаційний процес. При цьому цифрова ліцензія каналу залишається дійсною. Чому регулятор так сильно поспішав з проведенням конкурсу, невідомо.

Фото - storage.canalblog.com


10.10.2017



RATVODДата: Четвер, 12.10.2017, 08:45 | Повідомлення # 264
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Два власники «Зеонбуду» виявилися

реально існуючими
кіпрськими бізнесменами



Фото - facebook.com

Двоє з чотирьох власників монополіста ефірного цифрового телебачення
виявилися відомими на Кіпрі бізнесменами. Про це свідчать дані з відкритих джерел.


«Зеонбуд» стверджує, що нею володіють три кіпріота - Деметріс Феллас (Demetris Phellas), Ренос Мічалак Янго (Renos Michalaki Yiangou) і Дякоу Грегоріс (Diacou Gregoris), а також британець Томас Адріан Девід Майлз (Thomas Adrian David Mills). У кожного - по 25%. Дякоу Грегоріс і Деметріс Феллас раніше входили до правління напівдержавного найбільшого телекомпровайдера Кіпру - Сyta. Прибуток компанії в 2014 році склав майже $ 130 млн. Компанія також працює на британському ринку (під брендом Cyta UK), пропонуючи «індивідуальні мережеві рішення» для клієнтів на базі місцевої платформи IP-MPLS.

Деметріс Феллас працював в Сyta на посаді фінансового виконавчого директора з 2006-го по 2009-й. Чим він займається зараз, зрозуміти складно.

А ось Дякоу Грегоріс (на фото) зазначив в LinkedIn, що очолює приватну авіакомпанію Cobalt Air і паралельно є гендиректором у власній консалтинговій компанії George Diacou & Sons. В описі останньої вказано консалтинг по телекомунікаціях і IТ. В описі також є інформація про те, що компанія працює з Банком розвитку Китаю для фінансування великих проектів. У своєму Фейсбуці номінальний співвласник «Зеонбуду» хвалиться успіхами Cobalt Air - мовляв, за рік існування вона увійшла в число лідерів серед авіаперелітних компаній Кіпру. А згадок про український бізнес, зрозуміло, немає.

Знайти будь-яку інформацію про двох інших номінальних власників «Зеонбуду» мені поки не вдалося. Нагадаю, свого часу Микола Томенко називав власниками компанії Рината Ахметова, Дмитра Фірташа та Олександра Януковича, але всі троє від зв'язку з (не) монополістом відхрестилися. Сірим кардиналом компанії називають нардепа «Оппоблоку» Юрія Мороко, який багато років пропрацював в структурах СКМ.

11.10.2017



RATVODДата: П`ятниця, 03.11.2017, 19:46 | Повідомлення # 265
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
«Нацрада не зробила нічого,

щоб змусити
«Зеонбуд» дотримуватися умов ліцензії»:



Фото Кирила Авраменко

Плюси відповідають регулятору про ризики, пов'язані з кодуванням супутникового сигналу


Днями член Нацради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський опублікував в своєму Фейсбуці великий пост про ризики, пов'язані з кодуванням супутникового сигналу, яке телегрупи запланували на травень наступного року.



А вчора на конференції #TIM 2017 про це говорив інший член Нацради - Олександр Ільяшенко. Ознайомившись з претензіями регулятора, група «1 + 1 медіа» вирішила розставити в цьому питанні крапки над «i», підготувавши докладну відповідь Андрія Мальчевського членам Нацради.

Пропоную ознайомитися:

«Держава має бути зацікавлена в здоровому економічному стані приватних каналів і ця місія, в тому числі, лежить на її уповноваженому органові − Нацраді з питань телебачення та радіомовлення, яка видає ліцензії на мовлення та регулює ринок. Це важливо, адже фінансове здоров'я телеканалу є обов'язковою передумовою його незалежності. Кодування сигналу телеканалів на супутнику − це величезний крок вперед у цьому процесі.

Два члени Нацради Костинський та Ілляшенко заявили останніми днями, що кодування українських каналів несе загрозу нацбезпеці. Залишимо осторонь питання, що такі заяви виходять за межі компетенції очільників Нацради, бо є втручанням у господарську діяльність приватних телеканалів. Нас бентежить інше. Завдання інформування населення мають нести на собі, в першу чергу, Суспільне мовлення, яке утримується за рахунок платників податків, державні канали типу «Рада», і це без численних інформаційних мовників, які не збираються вводити кодування.

Абсолютно на всіх розвинених ринках великі розважальні канали є закодованими і їх дистрибуція є багатовекторною, щоразу з розвитком технологій вона тільки ускладнюється. При цьому правовласники мають контролювати контент, який створюють та дистрибютують. Зазвичай права на нього мають чітко визначену географію мовлення, і враховуючи покриття супутників (яке виходить далеко за межі України), єдиним інструментом обмеження такого сигналу є кодування.

Натомість, ми очікуємо від Нацради підтримку в боротьбі з піратством (для супутника це кардшарінг). За останні 10 років у цьому сегменті нічого не було зроблено! Адже саме цей сегмент дистрибуції є найбільш ризикованим і саме в ньому український глядач має можливість дивитись російський контент (за який, ще й гроші платить неофіційно). А ті українці, які не мають можливості платити за телебачення, повинні мати можливість доступу до ефірного мовлення, яке стрімко переходить у цифрову еру. Позиція останніх років «1+1 медіа» і полягала в тому, що «цифра» має бути реальною, а не номінальною. І тут, в першу чергу, регулятора повинні хвилювати питання заявлених 95% покриття та бенефіціарних кіпріотів. Натомість Нацрада нічого конкретного щодо дотримання компанією «Зеонбуд» умов ліцензії так і не зробила. І саме вона (цифра) повинна давати доступ до телебачення для соціально незахищених верств населення. Що стосується територій до яких тимчасово «ускладнений» доступ, то для таких речей, власне, і був створений канал UATV, який знову ж таки фінансується платниками податків.

І на кінець, ще раз про загрози інформаційній та національній безпеці. Безумовно, на супутнику залишаються чимало відкритих російських телеканалів, однак що й де дивитися − це власний вибір кожного глядача. Не можна вирішити за нього, що йому обрати до перегляду. Ці ж російські канали і програмний продукт (який транслюється на цих каналах) є доступним в інтернеті. І при бажанні, а саме воно є рушійною силою пошуку контенту, глядач/користувач легко отримує доступ до нього. Дуже складно вплинути на такого глядача та спонукати його відмовитися від якісного російського контенту. Саме тому давно вже назріло питання ліцензування провайдерів ОТТ-сервісів. Крім того, що і як дивитися − це все ж особистий вибір кожного. Саме тому держава повинна займати проактивну позицію в цьому питанні, і більше того, створювати сприятливі передумови для розвитку української медіа-індустрії. Ми як завжди відкриті до конструктивного діалогу»
.

Бажання вибудовувати конструктивний діалог - це прекрасно. Я готова надати майданчик всім, кому є що сказати по темі. Не треба соромитися!

03.11.2017

RATVODДата: Субота, 11.11.2017, 10:45 | Повідомлення # 266
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Телеканал «Рада» став переможцем

в конкурсі на мовлення в мережі
МХ-5




Одноголосним рішенням регулятора «Парламентський телеканал «Рада»» визначено переможцем
в конкурсі на цифрове телемовлення в мережі МХ-5 (DVB-T2 / MPEG-4).
Ліцензія видана строком на 7 років
.


Крім «Ради» серед претендентів були «УНІАН ТБ», дитячий канал «Плюсплюс», а також інформаційні канали NewsOne і «112-Україна».

Таким чином, телеканал «Рада» отримав можливість цілодобового мовлення в мережі ефірного цифрового телебачення. Нагадаємо, раніше це місце було закріплено за телеканалом «Вінтаж» (ТОВ «Корона Санрайс»), який був відключений за несплату провайдеру «Зеонбуд» послуг з розповсюдження цифрового ефірного сигналу.

- 09 лмстопада, 2017

Редакція


RATVODДата: Понеділок, 13.11.2017, 19:02 | Повідомлення # 267
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Аналогово-цифровий колапс

українського телебачення




У світлі активізації «відключення» аналогу 30 березня 2018 року,
почався активний діалог між медіагрупи, «Зеонбудом» і державою.


Я б не сказав, що процес сильно просунувся вперед, але невеликі зрушення все ж є. Так би мовити, маховик запущено. Чітко видно, що не вистачає політичного і вольового рішення у кожної зі сторін. Кожен намагається тягнути ковдру на себе, вкласти поменше, отримати побільше і при цьому не нести відповідальності.



Якщо провести аналіз, то дорожня карта взаємин і вимог виглядає приблизно наступним чином.

Медіагрупи:


> УДЦР на замовлення «1 + 1» провів заміри: карти перевірки фактичного покриття менше теоретичної на 10-15% від розрахункової. Але залишаються зони розбіжності всередині покриття, «ложки».
> Медіагрупа не хоче втрачати ці території і наполягає на їх покритті.
> «1 + 1» і «Інтер» сходяться на тому, що необхідно збільшити кількість передавачів на 47 шт. Стосується це тільки одного МХ.
> «1 + 1» не проти, щоб «Зеонбуд» змінив модуляцію, що призведе до неможливості збільшити кількість телеканалів більше 8, але розширить карту покриття на 10-15%.
«Медіа Група Україна» виступила за перехід на цифру і відключення аналогового мовлення, згідно з нормативними документами і в зазначені терміни.

Розбіжність покриття на карті і при замірах «Зеонбуд»:



«Зеонбуд»:


> Проблема з покриттям є в прикордонних зонах, оператор про це неодноразово заявляв. Але технічно це вписується в 95% населення, покритих сигналом (що робити з рештою 5%?).
> Оператор готовий добудувати 47 передавачів для одного МХ, якщо всі мовники, які будуть входити в МХ, будуть оплачувати їх, але на будівництво необхідний мінімум РІК!
> «Зеонбуд» готовий збільшити потужність сигналу на станціях, які вкажуть медіагрупи.
> Не готовий змінити модуляцію мережі з 256 QAM на 64, через бажання розвиватися і збільшувати кількість телеканалів.
> Не готовий збільшувати кількість каналів в МХ-5 і кількість енкодерів - затратно, хоча мережа частково пустує (при 256 QAM 2/3 SR - 34 мегабіт для МХ, 1 канал займає 2,5 Мбіт), а інвестиції в першу чергу підуть на будівництво 47 передавачів.

Визначена перша пілотна зона відключення аналога - Одеська! Відключення аналога по території України буде поетапним (за основу взята карта покриття від УДЦР), з можливістю регіональним каналам піти з аналога останніми. Те, що процес почався, і діалог прагне трансформуватися в справу - прекрасно.

Підніму кілька актуальних питань в світлі відключення аналога, на які ніхто не звертає увагу.

1. Ніде не рекламується дата початку відключення аналогового мовлення. Ринок ні фізично, ні технічно не буде готовий до збільшення попиту на Т2 приймачі і не зможе задовольнити його. Статистика інтернет-магазину «АГСат» говорить про те, що на 100 замовлень Т2 приймачів припадає близько 2-3 супутникових. За прогнозами аналітиків, без реклами і пропаганди, в середньому в місяць продається близько 100 тисяч ресиверів, гранична роздрібна вартість на які стартує від 270 грн. Поки не буде чіткої і, головне, гарантованої дати відключення аналога, ринок нічого робити не буде. Ніхто не готовий в черговий раз вкладати гроші в рітейл ефірними боксами. Багато хто пам'ятає цифрову еволюцію в Україні: спочатку DVB-T / MPEG-2, потім DVB-T / MPEG-4, потім DVB-T2 / MPEG-4, після чого, БІНГО (!!!), DVB-T2 / MPEG- 4 з кодуванням Irdeto, де на кожному витку у бізнесу залишалися контейнери з непроданими коробками ... Так що, нікому обіцянки не цікаві, гарантії б роздобути.

2. Для багатьох телеглядачів буде новиною, що передавальна антена знаходиться не завжди там, звідки віщав аналог і мережу цифрового ефірного ТБ побудована так, що прийом повинен вестися на зовнішню антену на матчі з висотою підвісу - 10 м. Тобто, ніяких кімнатних антен, ніякого відбитого сигналу, кожному свою окрему зовнішню антену. Ось вже дійсно, сюрприз, коли в рекламі говорили прикупити тільки приймач, а про антену ні слова, як не слова про інші «цифрові» сюпризи, які увірвуться в життя українців з переходом на Т2 несучи негатив і рекламації в маси. І якщо в тріо медіагрупи / провайдер / держава починає вимальовуватися консенсус, то пора визнати, що потрібен квартет, де будуть враховуватися ще й інтереси споживача, читай глядача, і він з об'єкта перетвориться в суб'єкт переговорного процесу ...

Багато ввідних, які ще не обговорювалися, необхідно додати в обговорення і внести в дорожню карту, тому що без реалізації та подолання деяких з них, цифрове ТБ і його прийом населенням - перетворюється в рівняння з багатьма невідомими !!!

Активні дії почнуться буквально на цьому тижні ...

Грудень покаже ... Залишилося недовго ...

Карта прорахунку покриття від «Зеонбуд»



Карти альтернативного прорахунку покриття «Зеонбуд»

Одеський інститут



УГЦР за допомогою спеціалізованої програми французької компанії ATDI




Олександр Глущенко

- 13 листопада, 2017

RATVODДата: Середа, 27.12.2017, 11:08 | Повідомлення # 268
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Львівський комунальний телеканал продовжує

розширювати мовлення на
Донбасі




Минулого тижня Нацрада з питань телебачення і радіомовлення видала дозвіл
на тимчасове мовлення на територіїпроведення АТО телеканалу
«Перший Західний»,
що належить Львівській обласній раді (КП «ТК« Львів-ТБ »).


Компанія мовитиме в трьох містах Луганської області: смт Марківці (на 48 ТВК), Сватове (на 38 ТВК) і в Біловодську (на 43 ТВК). Потужність передавачів - 0,2 кВт.

«Перший західний» вже має дозволу на мовлення на 44 ТВК у місті Білолуцьку і селі Зоринівка Луганській області, а також на 40 ТВК у селі Бахмутівка Новоайдарського району Луганської обл. в цифровому стандарті DVB-T2.

У телеканалу немає ефірних аналогових (цифрових) частот у Львові - тільки супутникова ліцензія (раніше він ділив мовлення з ТРК «Львів», яка увійшла в систему НГТУ). Мовник підконтрольний ВО «Свобода», корупційні скандали, пов'язані із закупівлею техніки, в яких був замішаний канал, ще свіжі в пам'яті.

Цікаво, навіщо жителям Донбасу телеканал з львівськими регіональними новинами і іншим місцевим контентом? І звідки у комунального мовника кошти на розвиток мережі саме на Донбасі?

26.12.2017

RATVODДата: П`ятниця, 16.02.2018, 12:58 | Повідомлення # 269
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Нацрада погодила план поетапного

виключення
аналогового телемовлення




Нацрада з питань телебачення і радіомовлення схвалила проект плану поетапного виключення
аналогового телерадіомовлення з 30 березня за винятком територій з особливим режимом мовлення.


Відповідне рішення було прийнято на засіданні Національної ради 15 лютого, передає БізнесЦензор з посиланням на прес-службу регвлятора.
Зокрема, Нацрада погодила без зауважень два проекти постанови Кабінету міністрів, розроблених з метою врегулювання питань відключення аналогового телевізійного сигналу, а також спеціального режиму мовлення в зоні АТО і на окуповані території Криму.

Так, розробленим Адміністрацією Держслужби спеціального зв'язку та захисту інформації проектом пропонується в Плані використання радіочастотного ресурсу України відзначити, що термін припинення використання радіотехнології аналогового телевізійного мовлення - 30 березень 2018 року, за винятком територій з особливим режимом мовлення.

У той же час іншим проектом, розроблених Мінінформполітікі пропонується до переліку адміністративно-територіальних одиниць, на яких може здійснюватися аналогове мовлення після його відключення на всій території України, внести Донецьку та Луганську області, а також окремі райони Херсонської області.

Як повідомлялося, в середині січня Нацрада з питань телебачення і радіомовлення України схвалила проект плану поетапного виключення аналогового телерадіомовлення з червня і запропонувала п'ять областей для впровадження пілотного проекту з відключення аналогових радіоелектронних засобів в березні 2018 року.

Згідно з планом, в лютому 2018 року Національна рада має прийняти окреме рішення про перехід від аналогового до цифрового мовлення по першій області та країні в цілому. В цілому, припинення аналогового мовлення в країні очікується в червні 2018 року.
Нагадаємо, влітку 2017 року Кабінет міністрів продовжив терміни використання радіотехнологій аналогового телевізійного мовлення до 30 березня 2018 року.

15.02..2018

RATVODДата: Понеділок, 05.03.2018, 22:34 | Повідомлення # 270
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
У цифровій мережі Концерну РРТ буде

вдвічі менше передавачів, ніж у
«Зеонбуду»




Концерн РРТ має намір побудувати мережу цифрового ефірного телебачення,
використовуючи вдвічі менше передавачів, ніж використовує компанія «Зеонбуд» зараз.


У новій мережі державного підприємства буде всього 70 населених пунктів (проти 160 у «Зеонбуду»).

Нагадаю, на засіданні 1 березня Нацрада з питань телебачення і радіомовлення задовольнила прохання КРРТ і вніс зміни в свої попередні рішення про замовлення прорахунку частот для розвитку цифрової мережі цією компанією. У тексті рішення регулятора міститься повний список внесених змін: з переліку частот виключили 200 населених пунктів (без вказівки потужності частот), вказавши новий прорахунок для 70 населених пунктів:





Оптимізація нового покриття дивує. Наприклад, для покриття цифровою мережею Київської області (в розумінні Концерну РРТ) досить одного Києва з передавачем на 4 кВт, для прикордонної з Польщею Волинської області - тільки Луцька та Ковеля. Також дещо дивує мережа для Одеської області - майже проігнорована частина області за Дністровським лиманом (Білгород-Дністровський, Арциз, Ізмаїл та Болград), в Концерні РРТ пропонують поставити тільки один передавач на 0,5 кВт в Кам'янському. Хоча в тій же Одеській області незабаром запрацює місцева регіональна цифрова телемережа на 10 каналів у 22-х населених пунктах.



Як уже повідомлялося, прорахунок частот замовлений в УДЦР в діапазоні 174-250 МГц, в якому сьогодні віщає «метрове» ефірне аналогове телебачення. Для порівняння, у конкурента Концерну РРТ - приватної компанії «Зеонбуд» - 4 мультиплекси (МХ-1, МХ-2, МХ-3, МХ-5) з мережею в 160 населених пунктах, а в аналогової мережі Концерну РРТ - до 450 передавачів по всій Україні. Восени минулого року на «цифровому форумі» гендиректор УДЦР Володимир Корсун запевняв, що половина з замовлених для Концерну РРТ 372 частот метрового діапазону 174-230 МГц вже була прорахована, а після обробки Генштабом відправлена ​​на міжнародну координацію.

Петро Семерей був призначений на пост гендиректора Концерну РРТ в кінці грудня минулого року, до цього він очолював приватну компанію «Телемережі України» (має свої вишки в Хмельницькій, Волинській та Херсонській областях), якій Нацрада двічі відмовляла у видачі ліцензії провайдера цифрового мультиплексу МХ- 4.

Фото - tov-tob.livejournal.com


05.03.2018

Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Цифрове телебачення DVB » Цифрове ефірне ТБ в Україні ( DVB-T2 ) (Без обговорення !!!)
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024