FORUM TV-SATСубота
27.04.2024, 05:44

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Цифрове телебачення DVB » Цифрове ефірне ТБ в Україні ( DVB-T2 ) (Без обговорення !!!)
Цифрове ефірне ТБ в Україні ( DVB-T2 )
marsДата: Неділя, 03.05.2009, 09:23 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 98
Статус: Оффлайн


DVB-T ( англ. Digital Video Broadcasting - Terrestrial)
- європейський стандарт ефірного цифрового мовлення , один з сімейства стандартів DVB . Використовується, насамперед, у різних європейських, азіатських та африканських державах, а також у Австралії як стандарт для передачі цифрового телебачення і радіо. Північноамериканський обидва до DVB називається ATSC , японський ISDB , в Китайській Народній Республіці DMB-T / H . DVB-T в різних країнах часто має інші скорочення, наприклад, у Великобританії і Ірландії воно називається «Digital Terrestrial Television (DTT)» або відповідно до вартості «Pay-TV» або «Freeview», в Іспанії «Televisión Digital Terrestre (TDT) », під Франції «Télévision Numérique Terrestre (TNT)».

Стандарт дозволяє передавати стисле відео, звук і дані в транспортному потоці MPEG , що використовує COFDM -модуляцію.

DVB-T в Україні


З 2006 року відеопотік всіх цифрових телеканалів у Києві транслювався в стандарті MPEG-2, але вже в 2008-2009 в ефірі з'явилися канали і в


Лідія Погребняк, «День»

Добавив: Олександр Глущенко




satBuffonДата: Середа, 17.08.2011, 15:59 | Повідомлення # 91
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
Оголошено переможців на цифрове мовлення у кількох регіонах




За підсумками вчорашнього засідання, 16 серпня, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення (Нацрада з ТБ) оголосив переможців конкурсу на цифрові частоти з регіональним покриттям. Ці компанії отримають ліцензії на мовлення в цифровому форматі.

Список переможців викладений в. Doc-файлі на сайті регулятора.

Всього було розглянуто 550 заявок регіональних і місцевих мовників з Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківській, Київській, Кіровоградській обл. і АР Крим. Це близько половини всіх поданих заявок. Друга частина розглядається на засіданні Нацради сьогодні, 17 серпня.

На сьогодні в даних регіонах залишилося ще 72 вільних місця, на які буде оголошено повторний конкурс. Якщо виникне ситуація, коли в якомусь з міст буде більше переможців, ніж каналів, частоти будуть виставлятися на конкурс повторно, відзначив глава Нацради Володимир Манжосов. Але поки що такої ситуації не виникало.

Нагадаємо, у цьому конкурсі компанії змагаються за 4 вільних місця в регіональному мультиплексі МХ-5, тобто, за чотири канали в кожному з 165 міст, де будуть розташовані передавачі компанії "Зеонбуд". На конкурс на цифрові частоти з регіональним покриттям було подано заявок від 182 1055 ТРК, з них 37 регіональних і місцевих мовників 145. З ТРК близько 182 13,2% - нові компанії та студії.

Завтра, 18 серпня, відбудеться засідання регулятора, на якому будуть оголошені підсумки конкурсу на мовлення для загальнонаціональних ТРК.

Джерело:
kozakuaДата: П`ятниця, 19.08.2011, 23:26 | Повідомлення # 92
V.I.P

Країна:
повідомлень: 3493
Статус: Оффлайн
19 августа в Киеве началась тестовая трансляция цифрового эфирного телесигнала в новом стандарте - DVB-T2




В настоящее время на 26 ДМВ-канале (514 МГц) в тестовом режиме доступен просмотр восьми телеканалов:
1. Интер
2. ТРК Украина
3. ICTV
4. Новый канал
5. СТБ
6. НТН
7. М1
8. K1






Прием DVB-T2 сигнала осуществлялся сет-топ-боксомHumax HDR-FOX T2 в технической лаборатории Mediasat.

Напомним, оператором цифровой сети является компания «Зеонбуд», которая в марте этого года взяла на себя обязательства по организации телевещания в стандарте DVB-T2/MPEG-4 и строительству сети, которая будет состоять из четырех мультиплексов (MX-1, MX-2, MX-3, MX-5), вещание которых будет осуществляться в 167 населенных пунктах Украины. Работы по установке передающего оборудования планируется завершить в концу этой осени.

Раздача сигнала в регионы будет осуществляться при использовании мощностей спутника Astra 1G (31,5 гр.в.д). Отметим, что с помощью специального оборудования можно принимать сигнал пакета «Зеонбуд» на следующих параметрах – частота 11992 МГц, поляризация горизонтальная, скорость потока 27500 Мс/с, FEC 8/9, DVB-S2/8PSK/Multistream.

Издатель журнала Mediasat Александр Глущенко сообщил, что в апрельском выпуске издания опубликовано интервью с заместителем директора компании "Зеонбуд", в котором говорилось, что осенью компания-провайдер запустит сеть в эксплуатацию. Многие с недоверием относились к этой информации и поддавали ее критике. Но как показала практика, компания выполнила свои обязательства и в кратчайшие сроки построила сеть. То о чем так долго говорили и что не могли реализовать годами, при правильном подходе решено было буквально за год.

"Теперь осталось запустить сеть по всей стране, а компаниям-дистрибьюторам оборудования позаботится о появлении в Украине приемного оборудования, так как рынок открыт и его емкость оценивается минимум в 10 млн. устройств", - добавил А. Глущенко.

Как сообщалось ранее, с 16 по 17 августа Национальный совет по телевидению и радиовещанию Украины определил телекомпании, которые стали победителями конкурса на право вещания в цифровом мультиплексе с региональным покрытием МХ-5, а 18 сентября были объявлены компании-победители, которые получили право вещания в мультиплексах с общенациональным покрытием (МХ-1, МХ-2, МХ-3).

Джерело


Dreambox DM 7020 HD, Dreambox DM 800 HD Se HDD 2.5" 500 GB,AzBoX Elit HD HDD 3.5" 2 ТB ,DRE 4000
(90,85,80,75,66,60,53,39,36,31,19,16,13,9,4.8E - 4W)
RATVODДата: П`ятниця, 26.08.2011, 19:28 | Повідомлення # 93
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
У Нацраді кажуть, що "цифру" поділили чесно,

але ще не остаточно




Глава Нацради з питань телебачення і радіомовлення Володимир Манжосов заперечує, що конкурс з розподілу ліцензій на цифрове мовлення був непрозорим.
Про це йдеться в його листі до генсекретаря міжнародної організації "Репортери без кордонів" Жану-Франсуа Жульяр у відповідь на заяву "Репортерів без кордонів" про непрозорість проведення конкурсу на місця у цифрових мультиплексах.
Читати далі ...
"Національна рада не може погодитися з Вашим твердженням, висловленим у відкритому листі, про непрозорість проведення конкурсу. На нашу думку, конкурс проходив відкрито, за участю всіх зацікавлених сторін. Національна рада максимально сприяв конкурсантам ...", - йдеться в листі, який наводить " Телекритика ".
Манжосов повідомляє, що всього "було розглянуто 1040 заяв, поданих на отримання ліцензії на мовлення в багатоканальної телемережі МХ-5, і 59 заяв, поданих на отримання ліцензії на каналі мовлення в багатоканальних мережах МХ-1, МХ-2, МХ-3, МХ-5 ".
"Головними критеріями під час визначення переможців цифрового конкурсу було забезпечення повноцінного 24-годинного мовлення, фінансова та економічна заможність телекомпаній, наявність власного продукту і оригінальність концепції", - пояснює Манжосов.
За його словами, Нацрада розуміє, що місцеві мовники мають різні фінансові можливості і не завжди можуть забезпечити цілодобове мовлення, тому "готовий розглядати питання про зміну конкурсних умов для повторного конкурсу на МХ-5".
"Мова йде про можливість здійснення спільного мовлення декількома телекомпаніями або співробітництво регіонального та місцевого мовників", - уточнив голова Нацради.
Він підкреслив, що "серед пріоритетів Національної ради - недопущення монополізації медіа-простору та підтримка нових компаній".
"Конкурс на цифрове мовлення, результати якого були оголошені 16-18 серпня цього року, є лише черговим кроком введення цифрового мовлення в Україні", - зазначив Манжосов.
"Найближчим часом Національна рада оголосить новий повторний конкурс на місця в МХ-5 (регіональному мультиплексі), в якому можуть взяти участь телекомпанії, які зараз не стали переможцями", - запевнив він.
Крім того, за словами Манжосова, до 2015 року буде розглянута можливість створення регіональних локальних мультиплексів.
Як відомо, 18 серпня були оприлюднені результати конкурсу з розподілу ліцензій на цифрове мовлення, і їх отримали канали, які належать бізнесменам Валерію Хорошковському, Віктору Пінчуку, Рінату Ахметову і Борису Колеснікову.
"Репортери без кордонів" закликали Нацрада з питань телебачення і радіомовлення переглянути результати конкурсу з розподілу ліцензій на цифрове мовлення.

«Українська правда»
RATVODДата: Неділя, 28.08.2011, 11:23 | Повідомлення # 94
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
"5 канал" стурбований: ефірні компанії

ліцензії на цифрове мовлення не отримують




"5 канал" висловлює занепокоєння процесом і результатами конкурсу Національної Ради України з питань телебачення і радіомовлення на вільні місця в цифрових мультиплексах серед регіональних компаній.

Про це йдеться в прес-релізі каналу.

"Виходячи з того, що за офіційними умовами конкурсу пріоритет на отримання ліцензій повинні в першу чергу діють ефірні мовники," 5 канал "висловлює незгоду з рішенням Нацради щодо партнерів" 5 каналу "телекомпаній" Полісся ТВ "," Автор ТВ "," НБМ -Запоріжжя "і ТОВ" ТРК ТРТ-ТБ ", - говориться в прес-релізі. - При підготовці до участі в конкурсі компаніями були дотримані всі умови, надані повні пакети документів та концепції мовлення.

Читати далі ...
За рішенням Нацради вищеназвані телекомпанії були позбавлені можливості отримати ліцензії на цифрове мовлення. Очевидних причин для такого рішення Національної Ради не існує, і ніяких пояснень телекомпанії не отримали. Такі рішення членів Нацради позбавляють глядачів у різних куточках України можливості отримувати чесну і неупереджену інформацію, гарантовану Конституцією України ".

"Це відбулося в той час, - говорить генеральний директор" 5 каналу "Іван Адамчук, - коли Нацрада мала автоматично переоформити ліцензії чинним мовникам. Підкреслюю - переоформити! Зі свого боку сподіваємося, що Нацрада як регуляторний орган, який повинен бути гарантом розвитку телевізійного мовлення в Україну, принципово глибоко і зважено підійде до питання конкурсного розподілу ліцензій на цифрове мовлення, щоб у суспільства не виникало жодних питань щодо прозорості роботи Національної Ради України з питань телебачення і радіомовлення. Закликаємо представників регуляторного органу дотримуватись у своїй діяльності прозорість і неупередженість, розуміючи всю повноту відповідальності перед законом ".

Джерело.


viskomДата: Понеділок, 29.08.2011, 12:13 | Повідомлення # 95
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 1940
Статус: Оффлайн
Пакет "Зеонбуд" в Multistream (31.5E)

На спутнике Astra 1G, 31.5° в.д. появился пакет в западном луче на 11992H, DVB-S2/8PSK, SR 27500, FEC 8/9, Multistream, 4 потока. Битрейт пакета - 72,79 Мбит/с.
Это пакет Зеонбуда для раздачи сигнала для сети наземных DVB-T2 передатчиков по Украине.

Multistream - часть стандарта DVB-S2. Суть в том, что в одном пакете (на одной несущей) идут несколько независимых транспортных потоков. Каждый из них выглядит как отдельный TS-поток с каналами. Технически возможно каждый из потоков передавать с разной модуляцией (QPSK/8PSK) и FEC. С недавних пор Multistream стал активно применяться для спутниковой доставки сигнала для наземных цифровых передатчиков. Поэтому, как правило, все TS-потоки идут с одинаковыми параметрами.
По сравнению с передачей каждого пакета на своей отдельной несущей получается выигрыш во-первых за счёт более плотного использования спектра и во-вторых за счёт возможности использовать транспондер в режиме насыщения, что даёт больше мощности для полезного сигнала.


Sat-Integral S-1237 HD Able
kozakuaДата: Середа, 31.08.2011, 14:02 | Повідомлення # 96
V.I.P

Країна:
повідомлень: 3493
Статус: Оффлайн
Приставки для приема нового вида телевидения можно будет купить с осени




Представители ТВ-каналов ссчитают, что покупательского бума можно ждать два года

Оператор цифровой сети «Зеонбуд» через неделю намерен оповестить телеканалы, которые получили лицензии на цифровое вещание, о готовности к коммерческой эксплуатации около половины необходимых передатчиков. Об этом «Комментариям» сообщили в компании-операторе. По словам замдиректора «Зеонбуда» Андрея Шумилова, к концу сентября в эксплуатацию будет введена вся цифровая сеть.

Напомним, что в августе были проведены конкурсы на вещание в новой цифровой общенациональной сети, в которой поместится 28 всеукраинских телеканалов и по 4 ТРК в каждом регионе.

«Зеонбуд» попытается оперативно решить проблему с приставками, необходимыми для приема нового вида телевидения. «Через пару недель в магазинах появятся первые ресиверы. Они будут стоить не больше, чем бюджетный мобильный телефон – $50. Мы рассчитываем, что около половины домохозяйств, которые сейчас принимают аналоговое вещание, примут решение о покупке таких устройств», - сказал Андрей Шумилов.

При этом он уточнил, что «Зеонбуд» уже протестировал цифровые приставки китайской компании ZTE и корейской компании Humax. «К нам приезжало руководство ZTE. Они очень заинтересованы в нашем рынке. Ведь речь идет о потенциальном заказе в 11-12 млн. устройств. Кроме того, обосновавшись в Украине, они потом могут расшириться на российский рынок, где также было принято решение развивать «цифру»», - говорит Шумилов.

Представитель «Зеонбуда» рассказал, что компания будет содействовать тому, чтобы поставщики оборудования находили местных продавцов и дилеров. Оператор будет выкладывать на своем сайте информацию о ресиверах, которые прошли тесты в сети, а также делиться контактами их производителей со всеми заинтересованными лицами. «Я думаю, в нашей стране найдутся предприимчивые люди, которые смогут заработать на перепродаже этих устройств в общей сложности $50-100 млн.», - говорит менеджер.

Шумилов также уточнил, что украинская компания Romsat, уже закупила первую партию сет-топ-боксов в размере 6 тысяч. «Нам также предоставил на тесты свои устройства и один украинский производитель – «Меридиан им. С.П. Королева»», - добавил он.

На этом предприятии «Комментариям» рассказали, что они уже налаживали в 2009 году серийное производство приставок под телевизионный стандарт DVB-T (предшественник стандарта DVB-T2). Напомним, что когда в 2008 году Нацсоветом была сделана первая неудачная попытка запустить цифровое ТВ, для вещания был определен именно этот стандарт. «Меридиан» тогда выпустил первую партию ресиверов. Но их 6 тыс. устройств продать удалось только тысячу. Львиная доля партии до сих пор пылиться на складах.

Впрочем, в «Меридиане» утверждают, что готовы модернизировать производство под определенный Нацсоветом стандарт DVB-T2. «Если нам будет сделан заказ хотя бы на 5-10 тыс. устройств, то мы сможем гарантировать розничную стоимость в размере $52-55. И это не предел. Чем больше будет требуемая партия, тем дешевле обойдутся устройства», - рассказывают на именном предприятии.

Представитель «Зеонбуда» добавил, что у руководства страны есть понимание того, что около 1,5 млн малоимущих семей нужно будет обеспечить приставками за счет бюджета. «Мы рассчитываем, в 2012 году на эти нужды будет заложено около 400 млн. грн», - заявил Шумилов. Представители «Меридиана» считают, что у них в таком случае появится возможность получить крупный госзаказ. Ведь это предприятие контролирует государство.

Несмотря на большую уверенность представителей цифрового оператора в бешеном спросе на декодеры, как только они там появятся, менеджеры телеканалов настроены более скептично. Они почти смирились с тем, что в первые годы вещания «цифру» некому и не на что будет принимать. Как отмечает глава цифрового комитета «ИТК» Валентин Коваль, по статистике 80% населения покупают цифровые приставки за месяц до полного отключения аналогового вещания и в течение месяца после . А наше государство обязалось совершить соответствующий переход до конца 2015 года. Хотя сейчас существует большая вероятность, что этот дед-лайн будет уменьшен на два года.


Джерело


Dreambox DM 7020 HD, Dreambox DM 800 HD Se HDD 2.5" 500 GB,AzBoX Elit HD HDD 3.5" 2 ТB ,DRE 4000
(90,85,80,75,66,60,53,39,36,31,19,16,13,9,4.8E - 4W)
RATVODДата: Четвер, 01.09.2011, 10:23 | Повідомлення # 97
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
«Зеонбуд» отримав для побудови

цифрової мережі 75% німецького обладнання




Оператор цифрової мережі «Зеонбуд» щодня вводить в тестовий режим по 10 передавальних станцій. Про це в офіційному листі до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення заявила гендиректор «Зеонбуд» В. Галич.

Він зазначив, що станом на 30 серпня 2011 отримав 75% обладнання передавальних станцій, у тому числі 508 передавачів німецької компанії «Роде енд Шварц». З 167 передавальних станцій вже змонтовано 103 - 32 з них працюють в тестовому режимі.

У свою чергу в Нацраді заявили що «Зеонбуд» виконує взяті на себе зобов'язання з розвитку загальнонаціональної цифрової телемережі.

Нагадаємо, що в серпні були проведені конкурси на мовлення в нової цифрової загальнонаціональної мережі, в якій поміститься 28 всеукраїнських телеканалів і по 4 ТРК в кожному регіоні.

Джерело


kozakuaДата: Четвер, 01.09.2011, 19:24 | Повідомлення # 98
V.I.P

Країна:
повідомлень: 3493
Статус: Оффлайн
Нацсовет: «Зеонбуд» смонтировал уже 103 станции




Провайдер общенациональных цифровых мультиплексов МХ-1, МХ-2, МХ-3, МХ-5 «Зеонбуд» смонтировал уже 103 передаточные станции из 167, 32 из них работают в тестовом режиме. Об этом компания сообщила официальным письмом Национальном совете по вопросам телевидения и радиовещания, сказал на брифинге председатель Нацсовета Владимир Манжосов .

По данным «Зеонбуду», ежедневно в тестовый режим переводится по 10 передающих станций. По состоянию на 30 августа 2011 получено 75% оборудования передающих станций, в том числе 508 передатчиков немецкой компании Rohde & Schwarz.

В «Зеонбуд» заявили, что ход строительства цифровых телесетей МХ-1, МХ-2, МХ-3, МХ-5 происходит в сроки, которые компания отметила в своих обязательствах при получении лицензии провайдера программной услуги.

Как писала ТК, монтаж цифрового оборудования «Зеонбуду» на сооружениях Концерна РРТ начался в июне.


Джерело


Dreambox DM 7020 HD, Dreambox DM 800 HD Se HDD 2.5" 500 GB,AzBoX Elit HD HDD 3.5" 2 ТB ,DRE 4000
(90,85,80,75,66,60,53,39,36,31,19,16,13,9,4.8E - 4W)
kozakuaДата: П`ятниця, 02.09.2011, 18:25 | Повідомлення # 99
V.I.P

Країна:
повідомлень: 3493
Статус: Оффлайн
Повторний цифровий конкурс для регіональних компаній оголосять не раніше ніж через місяць




Нацрада ще не визначилася з новими умовами конкурсу

Повторний цифровий конкурс для регіональних і місцевих компаній на місця в мультиплексі МХ-5 може бути оголошений не раніше ніж через місяць. Про це на брифінгу повідомив голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Володимир Манжосов.
За його словами, після проведеного в серпні цифрового конкурсу залишилася 151 частота, окрім цього Нацрада отримала заяву ТОВ «ЄС Продакшен груп» (канал UBR) про відмову від виграних 11 частот в обласних центрах, тож їх теж мають виставити на повторний конкурс.
«Ми плануємо протягом місяця підготуватися до оголошення щодо проведення повторного конкурсу на 151 частоту. Також на конкурс будуть виставлені частоти, від яких відмовився переможець конкурсу на деяких частотах в обласних центрах - канал UBR», - сказав пан Манжосов.
Заступник голови Нацради Лариса Мудрак уточила: «Є місяць на оплату ліцензійного збору. І тому ми маємо цей місяць почекати для того, щоб подивитися, можливо, ще якісь компанії переглянуть свій підхід. Навіть коли вони стали переможцями, вони мають право переглянути свої фінансові можливості. Тому чекаємо місяць, а після цього оголошуємо новий конкурс».
На запитання «Телекритики», чи визначилися вже члени Нацради з новими умовами конкурсу, адже раніше вони заявляли про намір їх змінити, Володимир Манжосов відповів, що Нацраді потрібно ще вивчити це питання.


Джерело


Dreambox DM 7020 HD, Dreambox DM 800 HD Se HDD 2.5" 500 GB,AzBoX Elit HD HDD 3.5" 2 ТB ,DRE 4000
(90,85,80,75,66,60,53,39,36,31,19,16,13,9,4.8E - 4W)
kozakuaДата: Субота, 03.09.2011, 09:39 | Повідомлення # 100
V.I.P

Країна:
повідомлень: 3493
Статус: Оффлайн
Украинские операторы платного ТВ договариваются о правилах работы с правообладателями

В связи с запуском эфирного цифрового вещания на Украине встал вопрос о его конкуренции с существующими операторами платного ТВ. Как мера по организации взаимоотношений участников телевизионной отрасли на Украине образована Ассоциация Правообладателей и поставщиков контента, и операторы платного ТВ собираются подписать Кодекс деловой этики для пресечения недобросовестной конкуренции и незаконного использования объектов интеллектуальной собственности.
28-29 августа 2011 года в Одессе состоялось совещание дистрибъюторов, представителей телепрограмм и провайдеров программной услуги по вопросам развития систем платного телевидения в Украине. Мероприятие организовали Ассоциация Правообладателей и поставщиков контента совместно с Ассоциацией «Укртелесеть» при поддержке специализированного информационно- аналитического журнала о ТВ «Медиасат». В совещании приняли участие руководители всех отраслевых объединений провайдеров программной услуги, компаний – поставщиков контента для телесетей, в том числе группы компаний ТРК «Украина», «ИНТЕР», «1+1», крупнейшие провайдеры программной услуги «Воля-кабель», «ВИЖН ТВ». Совещание состоялось под эгидой народного депутата Украины, Первого заместителя председателя Комитета по вопросам свободы слова и информации Верховной Рады Украины Елены Бондаренко, которая в мае этого года была избрана Президентом Ассоциации Правообладателей и поставщиков контента. Во время встречи обсуждались проблемные вопросы развития систем платного телевидения Украины в связи с переходом Украины к цифровому эфирному вещанию, возможное подписание участниками отрасли Кодекса деловой этики как мере пресечения недобросовестной конкуренции и незаконному использованию объектов интеллектуальной собственности и др. Также участники совещания ознакомились с презентацией новой Ассоциации Правообладателей и поставщиков контента (сокращенно – АППК), которую возглавила Елена Бондаренко. «Основной целью АППК является содействие созданию демократического открытого информационного пространства в Украине и наилучшее удовлетворение потребностей телезрителя. Достичь этой цели возможно лишь при непосредственном участии всей индустрии. Приглашаем всех учасников телевизионного рынка к сотрудничеству», - отметила в своем выступлении Елена Бондаренко. Активную дискуссию на совещании вызвал проект Кодекса деловой этики, представленный Президентом Ассоциации «Укртелесеть» Виктором Скрипником. «Мы понимаем, что Кодекс скорее носит философский характер, однако, его подписание способствует дальнейшему развитию рынка на цивилизованной основе». Константин Грицак, директор Телекоммуникационной палаты Украины, выступая с докладом по вопросу совместного доступа операторов телекоммуникаций к инфраструктуре, отметил, что ограничение органами местного самоуправления доступа к жилому фонду и другие проблемы могут быть урегулированы только на законодательном уровне, поскольку Национальная комиссия по вопросам регулирования связи и Национальный совет по вопросам телевидения и радиовещания не имеют соответствующих полномочий. Согласованные и конкретные предложения участники совещания планируют подготовить на Форум операторов кабельного телевидения Украины, который состоится в конце октября в рамках восточно-европейской выставки ЕЕВС в Киеве.


Джерело


Dreambox DM 7020 HD, Dreambox DM 800 HD Se HDD 2.5" 500 GB,AzBoX Elit HD HDD 3.5" 2 ТB ,DRE 4000
(90,85,80,75,66,60,53,39,36,31,19,16,13,9,4.8E - 4W)
kozakuaДата: Вівторок, 06.09.2011, 21:05 | Повідомлення # 101
V.I.P

Країна:
повідомлень: 3493
Статус: Оффлайн
Вещатели просят депутатов проверить законность цифрового конкурса и открыть структуру собственности «Зеонбуда»

Представители телерадиоиндустрии обратились в парламентский Комитет по вопросам свободы слова и информации с просьбой проверить законность проведения Национальным советом по вопросам телевидения и радиовещания цифрового конкурса . Об этом попросили члены Независимой ассоциации телерадиовещателей на встрече с председателем комитета Андреем Шевченко 6 сентября.

Отметим, что 6 сентября обстоятельства проведения и результаты цифрового конкурса должны стать одной из тем заседания комитета, но из-за отсутствия кворума (на заседание пришел лишь председатель Андрей Шевченко) решение комитета принять не удалось.

В ответ на обращение вещателей Андрей Шевченко сказал, что будет просить членов комитета обратиться с открытым письмом в Нацсовет, чтобы она аргументировала законность проведения цифрового конкурса и разъяснила его критерии, а также чтобы до решения этого вопроса в судебном порядке пока не проводила повторных цифровых конкурсов.

Кроме того, председатель предложит комитета заслушать внеочередной отчет Нацсовета и провести парламентские или слушания о введении цифрового вещания в Украине.

Представители телерадиокомпаний особенно настаивали на том, чтобы парламентский комитет оказал содействие в раскрытии структуры собственности провайдера четырех общенациональных мультиплексов «Зеонбуд», которая до сих пор не известна общественности (как писала «Телекритика», владельцем провайдера есть Planbridge Limited с Кипра , за которым стоит консорциум анонимных частных инвесторов). Очевидно, по этому поводу будет отправлено депутатский запрос от членов комитета.

На встрече поднимался также вопрос обоснованности тарифов «Зеонбуду» . По мнению вещателей, они непомерно высоки. Напомним, что НАМ уже обратился по поводу тарифов «Зеонбуду» в Антимонопольный комитет , и АМКУ сейчас их изучает . Андрей Шевченко тоже планирует выяснить этот вопрос в АМКУ и Национальной комиссии по вопросам регулирования связи, а также поинтересоваться на этот счет в Счетной палаты (поскольку платить провайдеру-оператору будут и государственные ТРК) и Государственной налоговой службы.

Телевизионщики просят также народных депутатов обратиться в Конституционный суд относительно официального толкования нормы закона «О телевидении и радиовещании» относительно приоритетности действующих лицензиатов при переходе на цифру, а именно, должны ли они получать цифровые лицензии путем переоформления или путем конкурса.

Как сообщала «Телекритика», 18 августа Нацсовет определил победителей конкурса на свободные места в цифровом мультиплексе МХ-1, МХ-2, МХ-3, МХ-5 с общенациональным покрытием . Были распределены все 28 мест . Восемь телекомпаний получили право сказать в формате повышенного качества HD («Интер», «Украина», «Киноточка», ТОНИС, «Мега», Enter music, «МТВ Украина», «Банк ТВ»).

16 и 17 августа Национальная рада по вопросам телевидения и радиовещания определил победителей конкурса на свободные места в цифровом мультиплексе МХ-5 с региональным покрытием . В нескольких городах победителей не определили, в общем осталась 151 частота, а также 11 частот в областных центрах, от которых отказался канал UBR - на них Нацсовет обещает объявить повторный цифровой конкурс .

По данным НАМ, вследствие конкурса лицензии не получили 68 действующих региональных и несколько ведущих общенациональных каналов (общенациональная ТРК «Эра», региональные «2 +2», «Сити», ТBi т.д.). Зато поддержаны вновь каналы, принадлежащие неизвестным лицам, и выданы лицензии всем существующим государственным вещателям. В западных областях не получила лицензию ни одна существующая частная региональная компания.


Джерело


Dreambox DM 7020 HD, Dreambox DM 800 HD Se HDD 2.5" 500 GB,AzBoX Elit HD HDD 3.5" 2 ТB ,DRE 4000
(90,85,80,75,66,60,53,39,36,31,19,16,13,9,4.8E - 4W)
kozakuaДата: Понеділок, 19.09.2011, 14:51 | Повідомлення # 102
V.I.P

Країна:
повідомлень: 3493
Статус: Оффлайн
Цифровое тв может быть предоставлено лишь 65-70% населения Украины, - эксперты

Цифровое вещание может быть предоставлено лишь 65-70% населения Украины, согласно экспертной оценке Дмитрия Маковеенко из Украинского государственного института радио и телевидения. Такое мнение он высказал в ходе первой панельной дискуссии V Международного Форума "Цифровое вещание в Украине", который состоялся 13 сентября 2011 г. в Киеве в рамках проекта Kiev Media Week.

Основными темами на форуме стали результаты цифрового конкурса и услуги, предлагаемые рынку компанией "Зеонбуд".

Маковеенко, как участник секции, рассказал о покрытии страны цифровым сигналом. По его словам, план развития «цифры» в государственной программе предусматривает покрытие цифровым вещанием 95% населения, а в действительности, по его экспертной оценке, цифровое вещание будет покрывать лишь 65-70% населения Украины.

Среди предложений Маковеенко как наиболее безболезненно пережить этап перехода на "цифру", - разработка плана поэтапного отключения аналогового ТВ, внесение изменений в план использования радиочастотного ресурса Украины, разработка технического регламента внедрения цифрового вещания, разработка механизма государственного контроля за обеспечением покрытия цифровым сигналом территории страны. Региональным вещателям Маковеенко советует реанимировать идею создания локальных маломощных мультиплексов, учитывая, что в условиях работы сети компании "Зеонбуд" есть много "белых пятен" для возможности работы местных вещателей.

Тему тарифов подняла в своем докладе Ольга Большакова, руководитель Центра законодательных инициатив Независимой Ассоциации телерадиовещателей, продемонстрировав расчеты стоимости услуг операторов телекоммуникаций, Ассоциация подала на рассмотрение Антимонопольного комитета Украины. Участие в обсуждении тарифов приняли Анатолий Антоненко, эксперт по тарифной политике, Валентин Коваль (Телеканалы М1 и М2) - руководитель крупного общенационального канала, что попал в "цифру", и Владимир Синькевич (корпорация "Аверс") - представитель местного телеканала, который получил лицензию на вещание на всей Волынской области.

Вещатели пришли к выводу, что адекватным расходом на обеспечение цифрового сигнала является 15-20% годового дохода телеканала. Общенациональный канал, по подсчетам Коваля, достигнет этих показателей примерно в 2018 г.

В то же время, по словам Синькевич, его канал этого показателя не достигнет никогда, поэтому ему придется дофинансировать канал за счет корпорации в целом. Оба вещателя сошлись во мнении, что введение тарифов, установленных "Зеонбуд", требуют от руководителей каналов значительных привлечений от инвесторов. Это свидетельствует о довольно странной ситуации, когда телевизионный бизнес, который был успешным, или по крайней мере не убыточным, вынужден через внешние факторы быть зависимым от других инвесторов.


Джерело


Dreambox DM 7020 HD, Dreambox DM 800 HD Se HDD 2.5" 500 GB,AzBoX Elit HD HDD 3.5" 2 ТB ,DRE 4000
(90,85,80,75,66,60,53,39,36,31,19,16,13,9,4.8E - 4W)
RATVODДата: Вівторок, 20.09.2011, 12:36 | Повідомлення # 103
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
« Зеонбуд » може покрити «цифровою»

тільки половину України


Запланована мережа оператора цифрового телебачення «Зеонбуд» покриє тільки 55-60% території країни.


Про це «proIT» розповів провідний інженер Українського НДІ радіо і телебачення Дмитро Маковеенко.

«Що стосується покриття населення, то найбільш оптимістичною оцінкою для« Зеонбуд » є показник 70%. Хоча деякі експерти відзначають, що мова йде про 62-65% », - додав Маковеенко.

Зазначимо, що оператор узяв на себе зобов'язання перед державою покрити 95% населення країни.

За оцінками Маковеенко, щоб збільшити покриття населення до 90-92% потрібно буде встановити ще як мінімум 50 передавачів потужністю 200-500 Ватт. А сьогоднішня мережа складається з 167 цифрових передавачів. Збільшення їх кількості до 217 може обійтися провайдеру за грубими підрахунками ще в $ 12,5 млн. Раніше господарі «Зеонбуд» декларували загальний обсяг інвестицій на рівні - $ 150 млн.

«У деяких регіонах залишилися відповідні за технічним характеристикам вишки Концерну РРТ, на яких не встановлені передавачі« Зеонбуд »», - говорить Дмитро Маковеенко. Він також додає, що у великих містах треба буде обов'язково збільшити потужність передавачів, так як їх радіус дії в ряді випадків істотно менше аналогових. Тому в районах, до яких дотягувався «аналог», «цифра», нібито, буде недоступна.

У той же час в «Зеонбуд» розкритикували такі заяви, назвавши їх самопіаром фахівців.

«Скільки ми обіцяли, стільки й покриємо», - говорить представник компанії. Хоча він зізнався, що використані не всі частоти. У компанії відзначають, що їм довелося відмовитися від установки передавачів у ряді сіл Криму та Закарпаття. Це пояснюється тим, що дороге обладнання (близько $ 250 тис. - один передавач) невигідно використовувати в місцевості, де одна телевізійна вишка забезпечить сигналом лише декілька сотень сімей.

Нагадаємо, що в серпні Національна рада з питань ТБ і радіомовлення провела конкурс на місця для мовників в новій цифровій мережі.
Було визначено 28 переможців - загальнонаціональних телеканалів. Крім того, право на мовлення у «цифрі» отримали сотні регіональних ТРК.

Джерело:


RATVODДата: Середа, 21.09.2011, 13:37 | Повідомлення # 104
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
158 частот «Зеонбуд» не пройшли

міжнародну координацію


158 частот, на яких буде працювати провайдер загальнонаціональних мультиплексів «Зеонбуд», не пройшли міжнародну координацію

Про це повідомив начальник відділу радіочастот НДІ Радіо та телебачення Дмитро Маковеенко під час міжнародного форуму «Цифрове мовлення в Україні» 13 вересня.

За його словами, координацію не пройшли частоти в таких великих містах як Одеса, Херсон, Миколаїв, Севастополь, Сімферополь, Чернівці, Тернопіль, Хмельницький, Вінниця, Івано-Франківськ.

В цілому, як відомо, «Зеонбуд» будує мережу на 672 частотах, призначених для чотирьох мультиплексів.

Разом з тим керівник центру законодавчих ініціатив Незалежної асоціації телерадіомовників Ольга Большакова повідомила, що НАМ зверталася з інформаційними запитами до Національної комісії з регулювання зв'язку, Українського державного центру радіочастот та Міністерства транспорту з проханням надати документи по координації.

«Якщо« Зеонбуд »працює не на частотах, виділених Україні угодою« Женева-2006 » (а в Україні поки будуються багаточастотні мережі, а не синхронні зони, як було передбачено« Женевою-2006 »- ред.), То його частоти були надані Україні сусідами в ході міжнародної координації. Нас цікавить, що Україна віддала натомість і чи залишився у неї частотний ресурс для створення мультиплексів МХ-4, -6, -7, -8 », - сказала пані Большакова.

Відповідей на свої запити по суті НАМ поки не отримала.

Джерело: «Телекритика»


RATVODДата: Середа, 21.09.2011, 13:40 | Повідомлення # 105
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Покриття першою і єдиною мережею

цифрового телемовлення
«Зеонбуд»,

на думку ряду експертів, не відповідає обіцяному




Телеканали будуть платити по $ 2,5 млн. на рік за трансляцію сигналу в новій цифровій мережі


Проте представники оператора зазначають, що такі заяви - ніщо інше як самопіар.

За розрахунками начальник відділу радіочастот Українського НДІ радіо і телебачення Дмитра Маковеенко, запланована мережа оператора цифрового телебачення «Зеонбуд» покриє тільки 55-60% території країни. Про це він повідомив «Коментарям».

«Що стосується покриття населення, то найбільш оптимістичною оцінкою для « Зеонбуд » є показник 70%. Хоча деякі експерти відзначають, що мова йде про 62-65% », - додав Маковеенко. Зазначимо, що оператор узяв на себе зобов'язання перед державою покрити 95% населення країни.

За оцінками Маковеенко, щоб збільшити покриття населення до 90-92% потрібно буде встановити ще як мінімум 50 передавачів потужністю 200-500 Ватт. Зазначимо, що сьогоднішня мережа складається з 167 цифрових передавачів. Збільшення їх кількості до 217 може обійтися провайдеру за грубими підрахунками ще в $ 12,5 млн.

Нагадаємо, господарі «Зеонбуд» декларували загальний обсяг інвестицій на рівні - $ 150 млн. «У деяких регіонах залишилися відповідні за технічним характеристикам вишки Концерну РРТ, на яких не встановлені передавачі« Зеонбуд »», - говорить Дмитро Маковеенко. Він також додає, що у великих містах треба буде обов'язково збільшити потужність передавачів, так як їх радіус дії в ряді випадків істотно менше аналогових. Тому в районах, до яких дотягувався «аналог», «цифра», нібито, буде недоступна.

За інформацією «Коментарів» в «Зеонбуд» навіть звернулися представники одного з телеканалів із заявою, в якій висловили невдоволення якістю покриття мережі, зокрема не відповідністю анонсованого рівня. Потрібно зазначити, що для телеканалів питання дотримання «цифровим оператором» умов співпраці принциповий. Адже їм прикро було б платити по $ 2,5 млн на рік за ретрансляцію сигналу в мережі, яка виявилася недобудованою.

Нагадаємо, що в серпні Національна рада з питань ТБ і радіомовлення провів конкурс на місця для мовників в нової цифрової мережі.
Було визначено 28 переможців - загальнонаціональних телеканалів. Крім того, право на мовлення у «цифрі» отримали сотні регіональних ТРК.

У «Зеонбуді» розкритикували такі заяви, назвавши їх самопіаром фахівців. «Скільки ми обіцяли, стільки й прокроем», - говорить представник компанії. Хоча він зізнався, що використані не всі частоти. У компанії відзначають, що їм довелося відмовитися від установки передавачів у ряді сіл Криму та Закарпаття. Це пояснюється тим, що дороге обладнання (близько $ 250 тис. - один передавач) невигідно використовувати в місцевості, де одна телевізійна вишка забезпечить сигналом лише декілька сотень сімей.

Представники невизнаного телевізійного монополіста додають, що цифрові передавачі покривають територію в 4 рази ефективніше, ніж аналогові. Тому, мовляв, усі претензії телеканалів безпідставні, тому що в багатьох загальнонаціональних каналів аналогова мережа зараз складається всього з трохи більше 100 потужних передавачів. Це менше, ніж у «Зеонбуд».

У той же час представники провайдера відзначають, що покривати 100% населення країни вони поки не збираються, оскільки інвестиції в забезпеченні сигналом залишилися 5% несоразмерен з передбачуваним комерційним ефектом. Можливо, на ці цілі дасть грошей держава. Правда, в компанії не вважають целесеобразним в цей крок: у людей, що живуть у важкодоступних районах, є рівнозначна альтернатива - супутникове ТБ.

Джерело: Comments.UA

Джерело фото: «Shutterstock»


Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Цифрове телебачення DVB » Цифрове ефірне ТБ в Україні ( DVB-T2 ) (Без обговорення !!!)
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024