FORUM TV-SATВівторок
19.03.2024, 11:19

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Супутникові новини » СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти. (Профілактика. Неполадки. Аварії.)
СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти.
RATVODДата: П`ятниця, 01.05.2009, 01:10 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28336
Статус: Оффлайн
Запуски супутників

Проекти. Контракти. Профілактика. Неполадки. Аварії.




Всі, хто викладає новини будь-якого роду,

повинні виставляти посилання на першоджерело !!!


Посилання повинно виглядати так: і бути активним
RATVODДата: Субота, 13.07.2019, 18:02 | Повідомлення # 1276
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28336
Статус: Оффлайн
Virgin Orbit провела дроп-тест ракети-носія,

що запускається з літака




У середу компанія Virgin Orbit (сестринський проект Virgin Galactic) провела
в небі над Каліфорнією дроп-тест ракети, яка запускається з борта літака Boeing 747.


Дане випробування є ключовим для організації космічних місій з виведення супутників на орбіту Землі.

Ракета LauncherOne довжиною в 21.3 метра була запущена з літака Boeing 747, який пролітав на висоті 10 668 метрів над полігоном для випробувань бази ВПС Едвардз в пустелі Мохаве.

Метою проведення даного випробування було спостереження за тим, як ракета відривається від крила літака Boeing 747 і падає на грунт пустелі напередодні першого реального орбітального запуску, наміченого на цей рік.

Відзначається, що тест не передбачав запуск двигуна ракети.



«Сам пуск пройшов неймовірно гладко, ракета чудово відокремилася», - коментує старший льотчик-випробувач Келлі Латімер.

Генеральний директор Virgin Orbit Ден Харт назвав випробування «грандіозним кроком вперед» на шляху до реалізації проекту.

«Це підтвердження ретельної підготовки не тільки самої ракети, але також літака, наземного обладнання та опрацювання всієї процедури польоту», - заявив він.

Розташована в Каліфорнії компанія Long Beach, заснована Річардом Бренсоном, буде використовувати дану систему для запуску в космос малих супутників - вагою від 300 до 500 кілограмів.

В інтерв'ю телеканалу CNBC директор компанії Ден Харт висловив надію на те, що перший повноцінний запуск ракети з використанням даної системи відбудеться «вже до кінця цього літа». Однак до першого комерційного запуску слід почекати після цього ще як мінімум 10 тижнів. В даний час на заводі компанії Virgin виготовляється шість ракет, а в майбутньому планується щорічно випускати «понад 20» таких ракет в рік, - додав Харт.



Відносо стислі графіки запусків не виглядають настільки вже неймовірними. На відміну від компанії Virgin Galactic, команда Orbit не планує відправляти в космос пілотовані кораблі - це питання ще може обговорюватися, але ймовірність мала. При цьому у команди є досить мотивацій для того, щоб поспішати. У компанії Virgin сподіваються заробляти на одному запуску від 10 до 15 мільйонів доларів, що досить вигідно в порівнянні з іншими системами запусків з борта літака і багатьма стандартними ракетами. У разі успішної реалізації проекту, це може стати непоганим варіантом для багатьох операторів, які прагнуть скоротити витрати.

Літак Boeing 747, який отримав ім'я «Cosmic Girl» (Космічна дівчина), буде злітати з різних точок земної кулі, забезпечуючи доступ на орбіти, яких важко досягти з фіксованих точок запуску.

Нещодавно в компанії Virgin Orbit повідомили про укладення угоди з ANA Holdings - материнською компанією All Nippon Airways, що дозволить принести послугу в Японію.

У меморандумі про взаєморозуміння міститься звернення до ANA з проханням вивчити можливість надання наземної підтримки, обслуговування та, можливо, повітряного судна.

У компанії Virgin Orbit планують проведення перших запусків з Авіакосмічного порту Мохаве в пустелі у Каліфорнії.

У списку потенційних точок запуску також Космічний центр імені Кеннеді у Флориді, База ВПС Андерсен на острові Гуам, британський космопорт на Корнуоллі і аеропорт Таранто-Гроттальє в Італії.

Борис Скуратівський

12 липня, 2019



RATVODДата: Понеділок, 15.07.2019, 21:32 | Повідомлення # 1277
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28336
Статус: Оффлайн
Китай розробляє повертаємий супутник

нового покоління



Фото: Spaceflight

Китай розробляє повертаємий супутник нового покоління
для комерційного використання.


За повідомленням видання Xinhua, перший запуск відбудеться в 2020 році.

Виступаючи недавно з доповіддю в Салоні наукової комунікації, головний конструктор розробляємого Китайською академією космічних технологій повертаємого супутника Чжао Хуейгуан зазначив, що китайський апарат нового покоління зможе повернути на Землю з космосу від 500 до 600 кг корисного вантажу.

До сих пір Китай запустив в космос 25 повертаємих супутників, і, за словами Чжао, сфера їх використання зміщується від досліджень ресурсів до космічної науки.

У квітні 2016 року Китай запустив в космос свій 25-ий подібний супутник - SJ-10 з метою проведення 19 наукових експериментів, серед яких - вирощування в космосі ембріонів мишей і дослідження термокапіллярної конвекції.

«Завдяки проведенню даної місії ми вдосконалили відновлювану супутникову платформу. В даний час наш супутник здатний повертати на Землю з космосу 250 кг корисного вантажу», - коментує Чжао.

Інвестиційний звіт показує, що швидке зростання частки космічної мікрогравітаційні промисловості в розробці нових матеріалів, електронних технологій і біологічної фармації, а це значить, що комерційний відновлюваний супутник має хороші перспективи, - додає Чжао.

Він також прогнозує подальше поліпшення показників китайських відновлюваних супутників за такими параметрами, як вантажопідйомність, рівень мікрогравітації, орбітальна експериментальна ємність, служби даних, енергопостачання та термін експлуатації в космосі.

За словами Чжао, в найближчі 10 років Китай запустить від 10 до 15 повертаються супутників, що дозволить задовольнити попит на внутрішньому і міжнародному ринках.

Борис Скуратівський

15 липня, 2019.



RATVODДата: Вівторок, 16.07.2019, 18:42 | Повідомлення # 1278
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28336
Статус: Оффлайн
NASA зробить збірку супутника

прямо на орбіті




NASA спільно з компанією Made in Space протестує збірку супутника
безпосередньо на орбіті.


Випробувальний корабель буде запущений в 2022 році, передає Хайтек+.

Згідно з даними, в ході співпраці NASA надасть свої ресурси компанії Made in Space, яка розробить корабель для 3D-друку Achinaut One.
Космічний апарат буде відправлений у космос за допомогою ракети-носія Electron.

«Після виходу на навколоземну орбіту апарат почне друкувати дві балки довжиною по 10 метрів з боків корабля, на яких будуть розгорнуті сонячні панелі. Вони зможуть виробляти в п'ять разів більше енергії, ніж аналогічні панелі такої ж площі», - пише ресурс.

Таке рішення необхідно, щоб спростити процес виведення супутників на орбіти. Оскільки ракети-носії можуть піднімати обмежену вагу, можливість відправляти в космос тільки деталі для подальшої збірки на місці змогла б вирішити цю проблему.

Відзначається, що в разі успішного тестування технології можуть бути використані в різних напрямках: виробництво комунікаційних антен, великих космічних телескопів, створення платформи для відправки людей на Місяць, польоту на Марс і т.д.

Лада Васюкова

16 липня, 2019.



RATVODДата: Вівторок, 16.07.2019, 20:22 | Повідомлення # 1279
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28336
Статус: Оффлайн
Індонезія ризикує втратити права

на орбітальну позицію
113 гр.с.д.



Фото: Keysight Technologies Satellite Communication

Індонезії належать права на використання орбітальної позиції 113 градусів східної довготи,
однак вона повинна зайняти дану точку робочим супутником, щоб не втратити її.


Правила Міжнародного союзу електрозв'язку (ITU) накладають на супутникових операторів зобов'язання реалізовувати свої затверджені схеми до певних дат. У випадку з Індонезією - це серпень 2019 року.

У серпні 2012 року Міністерство зв'язку і інформатики Індонезії направило в ITU заявку на використання даної орбітальної позиції, вказавши, що супутник, який буде в ній працювати, отримав назву Palapa-C1-B. В ITU дали Індонезії 7 років на те, щоб задіяти дану орбітальну позицію.

В травні 2017 року Індонезія уклала контракт з китайською компанією China Great Wall Industry Corp, що займається будівництвом супутників. Однак в даному контракті зазначено, що новий супутник повинен бути запущений не раніше червня 2020 року.

І це - головний біль для Індонезії. Країна вже має супутник, який працює в даній орбітальній позиції (Palapa D), проте апарат використовує далеко не всі частоти, зазначені в заявці, поданій в ITU.

Зазвичай в подібній ситуації оператори орендують або навіть купують супутник, здатний працювати на необхідних частотах, проте в даному конкретному випадку це виявилося неможливим, оскільки потрібно HTS-апарат (з підвищеною пропускною спроможністю), - заявили в міністерстві.

Тому Індонезія звернулася в ITU з проханням про продовження терміну. У виданні Space Intel Report вважають, що даний дозвіл буде надано в силу того, що Індонезія є країною, що розвивається. Однак поки в ITU не приймуть позитивного рішення, в Міністерстві зв'язку та інформатики Індонезії збережеться стурбованість.

Борис Скуратівський

16 липня, 2019.



RATVODДата: Понеділок, 22.07.2019, 18:47 | Повідомлення # 1280
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28336
Статус: Оффлайн
Супутник «Ямал-601» був введений в експлуатацію

і успішно замінив
«Ямал-202»




Супутник зв'язку «Ямал-601» ввели в експлуатацію
майже через місяць після досягнення робочої точки.


Раніше космічний апарат мав проблеми з двигуном, повідомляється на сайті «Газпром космічні системи».

«Кілька днів тому всі мережі, які працювали на супутнику «Ямал-202", були успішно переведені на новий супутник», - сказано в повідомленні компанії.

За кілька днів до цього «Газпром космічні системи» отримала повне управління супутником «Ямал-601».

Нагадаємо, супутник зв'язку «Ямал-601» був запущений 30 травня з космодрому Байконур. Після досягнення точки 49 ° східної довготи він повинен був замінити на орбіті діє там супутник «Ямал-202» і надавати послуги зв'язку.

Однак 5 червня стало відомо, що «Ямал-601» не досяг робочої точки в призначений термін. Причиною послужили проблеми з двигуном апарату.

Через пару днів, фахівці провели першу 2-годинну спеціальну операцію по «довиведенію» супутника. Цей маневр був одним з безлічі запланованих, в результаті яких апарат зайняв штатну позицію 49 ° східної довготи

Лада Васюкова

22 липня, 2019.



RATVODДата: Понеділок, 22.07.2019, 20:32 | Повідомлення # 1281
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28336
Статус: Оффлайн
НВО Енергомаш: Всі ракети «Протон-М»

вже оснащені двигунами. Виробництво зупинене



Фото: ТАСС

Виробництво двигунів для ракет «Протон-М» закінчено.


За даними НВО Енергомаш, всі замовлені ракети вже забезпечені необхідними деталями, пише РИА Новости.

Як повідомив гендиректор підприємства Ігор Арбузов, було створено максимально необхідну кількість двигунів для успішного завершення проекту по запуску ракет.

«Ми практично на сьогоднішній день припинили виробництво з урахуванням того, що створено необхідний заділ для того, щоб центр імені Хрунічева зібрав необхідну кількість ракет для завершення цієї програми», - сказав Арбузов.

При цьому він уточнив, що в разі укладення нових контрактів виробництво може бути відновлено.

До слова, Державний космічний науково-виробничий центр імені М. В. Хрунічева повідомив про те, що ракета «Протон-М» була відправлена ​​на космодром Байконур для підготовки до запуску супутників EUTELSAT 5 West B і MEV-1.

Запуск буде виконаний в рамках контракту, укладеного в 2016 році компанією International Launch Services (ILS) і глобальним оператором супутникового зв'язку Eutelsat.

Лада Васюкова

22 липня, 2019.



RATVODДата: Субота, 03.08.2019, 14:15 | Повідомлення # 1282
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28336
Статус: Оффлайн
4 серпня SpaceX запустить на орбіту

ізраїльський супутник зв'язку Amos-17




Ізраїльська компанія Spacecom планує запустити в космос найбільш сучасний супутник,
який буде надавати послуги клієнтам компанії на території Африки.


Космічний апарат буде запущений в космос 4 серпня з космодрому на мисі Канаверал, штат Флорида, на борту ракети Falcon 9 компанії SpaceX.

Супутник, що отримав назву Amos-17, був побудований аерокосмічної фірмою Boeing за кресленнями і проектом, розробленим в компанії Spacecom (відома також як Space-Communication Ltd.) з ізраїльського міста Рамат-Ган.

Запуск супутника з космодрому на мисі Канаверал, штат Флорида запланований на 1:50 за київським часом 4 серпня (3 серпня, 18:50 за місцевим часом). Апарат вже розміщений в капсулу у верхній частині ракети Falcon 9 компанії SpaceX. У разі несприятливих погодних умов запуск супутника може бути відкладений на один день, заявив представник компанії Spacecom на прес-конференції в Телль-Авіві.

Проектний термін експлуатації супутника, призначеного для обслуговування клієнтів в Африці, становить 20 років. Фірма вже отримала попередні замовлення на оренду транспондерів супутника на загальну суму в 58 мільйонів доларів, - йдеться в прес-релізі компанії. При цьому генеральний директор компанії Spacecom Девід Поллак на прес-конференції в центральному офісі фірми в Рамат-Гані висловив надію на те, що після запуску супутника будуть підписані також інші угоди.

«Запуск супутника Amos 17 стане важливою віхою для зміцнення позицій Ізраїлю в космосі і зростання компанії, - заявив Поллак на прес-конференції. - Цей апарат - один з найсучасніших супутників у світі.»



Супутник Amos 17 вартістю в 250 мільйонів доларів важить 6.5 тонни, а його довжина з розгорнутими сонячними батареями дорівнює 35 метрів, що приблизно дорівнює довжині трьох автобусів. 55% маси супутника при старті складе маса палива, необхідного для досягнення планової орбітальній позиції над Африкою.

«Африка - величезний континент, з найбільш високими темпами зростання населення в світі - згідно з прогнозами, до 2050 року кількість жителів Африки досягне позначки в 2.5 мільярда,» - заявив на прес-конференції директор відділу розвитку бізнесу і технологій в компанії Spacecom Еран Шапіро.

Крім цього, Африка може похвалитися найвищим відсотком молодого населення в світі - майже половину жителів континенту складають люди у віці до 18 років. На континенті спостерігається зростаючий попит на контент, при цьому кількість домогосподарств, які використовують послуги цифрового ТБ до 2022 року буде збільшуватися приблизно на 20% в рік.

При цьому континент страждає від недостатньо розвинутої інфраструктури доступу в Інтернет і характеризується наявністю великих територій, які слабо покриті мережами доступу або взагалі позбавлені можливості підключення до послуг зв'язку.

Для підключення до Інтернету через супутник Amos-17 місцевим жителям необхідно буде встановити простий термінал з живленням від сонячних батарей.

За словами Шапіро, супутник стане першим над Африкою апаратом, що надає послуги супутникового зв'язку з високою пропускною спроможністю (HTS), а також зв'язок в С-діапазоні, що забезпечує широкий вибір послуг.

При проектуванні апарату були враховані кліматичні умови Африки - він буде передавати один промінь для кожної країни, замість безлічі тонких променів, що передаються стандартними HTS супутниками. Його цифровий модуль забезпечить високу доступність послуг і спростить адаптацію і розширення клієнтської бази, - заявляють в компанії. Апарат зможе працювати з існуючими наземними терміналами З-діапазону, що позбавить від необхідності модернізувати обладнання.

Після запуску супутник Amos-17 «проподорожує» в космосі 11 днів, перш ніж досягне проектної орбітальній позиції. Ще два дні піде на розгортання антен і сонячних панелей. Він буде обертатися навколо Землі на висоті в 36 000 км зі швидкістю в 11 000 кілометрів на годину.

Компанія Spacecom надає послуги супутникового зв'язку операторам супутникового ТБ, провайдерам послуг телефонії та доступу в Інтернет, урядам і приватним компаніям. Фірма почала свою діяльність в 1993 році, запустивши з тих пір кілька супутників для обслуговування різних куточків планети.

В даний час в розпорядженні компанії є три діючих супутника: Amos 3 і Amos 7 розташовані над Європою, які обслуговують клієнтів у Європі, Африці і на Близькому Сході, а також Amos 4, розташований над Індією і Непалом і призначений для обслуговування Азії і Африки.

Борис Скуратівський

31 липня, 2019.



slavasamДата: Понеділок, 05.08.2019, 21:06 | Повідомлення # 1283
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Супутник Amos-17 запустять у найближчі дні


Відповідно до заяв компанії Spacecom, супутник Amos-17 стане найсучаснішим супутником підвищеної пропускної здатності з тих, які коли-небудь надавали послуги зв'язку для клієнтів в країнах Африки.

SpaceX здійснить запуск супутника Amos-17 зі стартового майданчика бази ВПС США вже у вівторок ввечері, 6 серпня за місцевим часом (вранці 7 серпня за київським часом). Апарат повинні були вивести ще вчора, 4 серпня, однак цього не відбулося у зв'язку з підозрами в можливі неполадки системи двигунів.

У понеділок телекомунікаційна компанія Spacecom, розташована в місті Рамат-Ган і є оператором супутників серії AMOS (Affordable Modular Optimized Satellite - «доступний модульний оптимізований супутник») повідомила Тель-авівському фондовій біржі про те, що запуск супутника був перенесений на кінець дня вівторка, і в даний час компанія чекає отримання остаточного дозволу.

Спочатку запуск супутника повинен був відбутися в неділю ввечері (за місцевим часом), проте, він був відкладений після того, як в одному з двигунів ракети Falcon 9 компанії SpaceX був виявлений «потенційно проблемний клапан».

«Як повідомили в компанії SpaceX, після успішного проведення додаткових тестів на стартовому майданчику було прийнято попереднє рішення про проведення запуску супутника Amos-17 рано вранці (за київським часом - прим.ред.) 7-го серпня. Остаточне рішення буде прийнято після отримання відповідних дозволів від керівництва стартового комплексу », - заявили в Spacecom.
У компанії Spacecom заявляють, що після виходу на орбіту супутник Amos-17 стане найсучаснішим з усіх супутників підвищеної пропускної здатності, коли-небудь надавали послуги зв'язку для країн Африки, розташованих на південь від Сахари. Крім того, супутник зможе забезпечити покриття сигналом території країн Близького Сходу і Європи, задовольняючи тим самим потреби швидко зростаючого ринку супутникових послуг.

«Статичні вогневі випробування ракети Falcon 9 закінчені», - повідомила компанія SpaceX в своєму Твіттері в неділю. - «В даний час наша команда активно працює над підготовкою наміченого на 6 серпня запуску супутника AMOS-17 з майданчика №40 космічного центру в штаті Флорида, чекаючи остаточного підтвердження від керівництва центру».
Ракета багаторазового використання Falcon 9, розроблена і вироблена компанією SpaceX Ілона Маска, являє собою двоступеневу ракету для доставки на орбіту супутників та інших корисних вантажів.

Розгінний блок ракети, яка повинна вивести в космос супутник Amos-17, вже двічі використовувалася раніше для проведення подібних місій: в липні 2018 року його вивела на орбіту супутник Telstar 19V канадської телекомунікаційної компанії Telesat, а в листопаді 2018 - побудований в Японії катарський супутник Es 'hail-2.
джерело
RATVODДата: Середа, 07.08.2019, 08:13 | Повідомлення # 1284
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28336
Статус: Оффлайн
Ракета Ariane 5 з двома супутниками зв'язку

стартувала з космодрому
Куру




Носій повинен вивести на орбіту апарати Intelsat 39 і EDRS-C


Європейська ракета-носій важкого класу Ariane 5 стартувала в ніч на середу з космодрому Гвіанского космічного центру. Пряма трансляція польоту ведеться на сайті компанії Arianespace, що здійснює комерційні пуски з Куру.

На борту європейського носія знаходяться два супутника зв'язку: Intelsat 39 і EDRS-C. Intelsat 39 запускається для найбільшого міжнародного оператора зв'язку Intelsat Це вже 61 апарат, виведений Arianespace для корпорації за період з початку таких пусків в 1983 році.

Супутник Intelsat 39 масою 6,6 т покликаний забезпечувати широкосмуговий доступ в інтернет, а також передачу відеосигналу для трансляцій в зонах Африки, Європи, Азії та Близького Сходу. Він прийде на зміну Intelsat 902, який був виведений на орбіту в 2001 році. Оснащений передавачами C- і Ku- діапазонів, він буде мати орбітальну позицію в 62 градуса східної довготи.

Лазерний зв'язок


Другий апарат - EDRS-C масою 3186 кг виводиться в рамках спільного проекту ЄКА і корпорації Airbus по космічному зв'язку, здійснюваного з 2015 року. Супутник стане другою ланкою в системі SpaceDataHighway, розробленої військово-космічним відділенням Airbus - Airbus Defence and Space. Апарат за допомогою лазерного терміналу, заснованого на новітніх технологіях, буде забезпечувати оптичну передачу даних зі швидкістю 1,8 гігабайти в секунду.

За даними Arianespace, ця мережа "дозволить поліпшити якість послуг з екологічного моніторингу Землі, а також спостереження з цілями забезпечення безпеки, підвищення ефективності заходів, що вживаються у разі катастроф і врегулювання криз". Апарат EDRS-C здатний встановлювати зв'язок на відстанях до 45 тис. км з супутниками моніторингу Землі, розміщених на низьких орбітах. Він також може отримувати дані з безпілотних атмосферних безпілотних апаратів, розвідувальних та інших літаків.

Раніше запуск Ariane 5 з цими супутниками, запланований спочатку на 24 липня, був відкладений у зв'язку з невдалим запуском ракети Vega. Вона повинна була вивести на орбіту військовий супутник Falcon Eye 1 Об'єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ).

Однак через збій в роботі двигуна другого ступеня вона не змогла вийти на розрахункову висоту, була підірвана за дистанційною командою з центру управління польотом. Її уламки впали в Атлантичний океан в 400 км від найближчого узбережжя.

Нинішній пуск Ariane 5 став третім в цьому році для даного носія і сьомим за рахунком, проведеним Arianespace з Гвіанского космічного центру.
Супутники повинні бути виведені на орбіти через 33 хвилини після старту ракети з Куру.

06 серпня, 2019.

RATVODДата: Середа, 07.08.2019, 08:24 | Повідомлення # 1285
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28336
Статус: Оффлайн
Ізраїльський супутник зв'язку AMOS-17

виведений на навколоземну орбіту




Вивід супутника на орбіту пройшов за розкладом


Американська компанія SpaceX успішно вивела у вівторок на навколоземну орбіту ізраїльський телекомунікаційний супутник AMOS-17.
Трансляція ведеться на сайті SpaceX.

Запуск ракети-носія Falcon 9 з AMOS-17 був здійснений о 19:23 за часом Східного узбережжя США (2:23 мск) з пускового комплексу 40 на базі ВПС США на мисі Канаверал (штат Флорида). Вивід супутника на орбіту пройшов за розкладом - через 31 хвилину після старту носія. Повернення на Землю першого ступеня Falcon 9, який до цього двічі використовувався в запусках SpaceX, в цьому випадку не планувалося.

Відзначається, що AMOS-17, що належить компанії Space Communication, стане найсучаснішим супутником, обслуговуючим Африку. Згідно з інформацією, опублікованою на сайті компанії, його робота значно поліпшить якість і масштаби мовлення, широкосмугової передачі даних і зв'язку на цьому континенті. Планується, що супутник проведе на земній орбіті більше 20 років.

07 серпня, 2019.

RATVODДата: Середа, 07.08.2019, 20:54 | Повідомлення # 1286
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28336
Статус: Оффлайн
Російські вчені представили проект

«заправної станції» для супутників




У Росії планують створити групу супутників для підзарядки інших апаратів на орбіті.


Проект вчених Військово-космічної академії імені А. Ф. Можайського допоможе продовжити термін служби супутників в 1,5 рази, передає ТАСС.

Повідомляється, що проект вже винесли на розгляд Головного управління науково-дослідницької діяльності та технологічного супроводу передових технологій Міноборони Росії.

Суть розробки в тому, що група апаратів зможе заряджати вже «вивітрілі» супутники шляхом перетворення енергії сонця і збору відображається від поверхні планет світла.

Така космічна «заправка» повинна продовжити життя супутників приблизно в 1,5 рази і заощадити близько 3 мільярдів рублів на кожному врятованому апараті.

У такому випадку відпадає потреба в постачанні супутників додатковими акумуляторами, що допоможе знизити вагу космічних апаратів.

Нагадаємо, в березні фахівці компанії «Російські космічні системи» представили проект апарату для переробки космічного сміття.

Лада Васюкова

06 серпня, 2019.



RATVODДата: Середа, 07.08.2019, 20:59 | Повідомлення # 1287
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28336
Статус: Оффлайн
SpaceX планує регулярно влаштовувати

групові запуски малих супутників




SpaceX збирається організувати регулярні групові запуски
малих супутників різних виробників.


Компанія буде відправляти угруповання в космос на своїх ракетах Falcon 9, передає ТАСС.

«Програма пайової участі в запуску мікросупутників SmallSat надасть операторам малих супутників регулярні цільові місії Falcon 9 на сонячно-синхронну орбіту», - повідомили в SpaceX.

Відзначається, що загальна вага супутників для запуску повинен складати не більше 150 кг. Вартість відправки угруповання в космос не перевищить 2,25 мільйона доларів.

Крім того, в SpaceX пообіцяли, що такі групові запуски будуть проводитися незалежно від планових висновків великих супутників і не будуть відстрочені з яких-небудь організаційних причин.

Нагадаємо, SpaceX здійснить запуск супутника Amos-17 зі стартового майданчика бази ВПС США вже сьогодні ввечері, 6 серпня, за місцевим часом (вранці 7 серпня за київським часом).

Лада Васюкова

06 серпня, 2019.



RATVODДата: Середа, 07.08.2019, 21:24 | Повідомлення # 1288
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28336
Статус: Оффлайн
Роскосмос знизив вартість

відправки супутників в космос на ракетах
«Союз-2»



Зображення: Світ космосу

Підприємство «Главкосмос пускові послуги», що належить Роскосмосу, знизило
послуги на запуски малих супутників на ракетах «Союз-2», передає РІА Новини.


Згідно з даними, ціни на запуски знизилися практично в два рази - від 15 тисяч до 17 тисяч доларів за кілограм.

«Вартість запуску космічних апаратів формату кубсат розмірності 3U (зі сторонами 10х10х30 см) складе 170 тисяч доларів. В рамках запуску мікросупутників на цих же місіях компанія вже підписала контракти з рядом замовників за ціною від 15 тисяч до 17 тисяч доларів за кілограм», - повідомили в «Главкосмосі».

Відзначається, що ще в минулому році вартість таких послуг становила близько 20-30 тисяч доларів за кілограм вантажу.

Нагадаємо, нещодавно про намір організувати регулярні групові запуски малих супутників різних виробників заявила компанія SpaceX. Вартість відправки угруповання вагою не більше 150 кг складе 2,25 мільйона доларів.

Лада Васюкова

07 серпня, 2019.



RATVODДата: Неділя, 18.08.2019, 10:15 | Повідомлення # 1289
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28336
Статус: Оффлайн
Китайський SpaceX: Компанія LinkSpace

випробувала ракету RLV-T5



Джерело: YouTube

Китайська компанія LinkSpace провела тестування ракети RLV-T5.


Очікується, що в майбутньому компанія зможе на рівних конкурувати зі SpaceX Ілона Маска, передає Online.ua.

Згідно з даними, випробувана ракета на даний момент є найдосконалішою китайською розробкою у відповідній ніші. Серед переваг - низька вартість запусків і висока швидкість повторень циклів.

В рамках тестового запуску RLV-T5 була піднята на 300 метрів і плавно опущена вниз менш ніж через хвилину. Показник точності посадки склав 7 сантиметрів.

Нагадаємо, як стало відомо минулого місяця, Китай розробляє повертаємий супутник нового покоління для комерційного використання. За попередніми даними, перший запуск відбудеться в 2020 році.

Лада Васюкова

14 серпня, 2019.



RATVODДата: Вівторок, 20.08.2019, 18:01 | Повідомлення # 1290
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28336
Статус: Оффлайн
Туреччина розширить своє супутникове угруповання



Супутникове угрупування турецької компанії Turksat,
в яку сьогодні входять апарати 3A, 4A і 4B, буде розширено.


Про це повідомляє видання Hürriyet Daily News з посиланням на міністра транспорту та інфраструктури Туреччини.

У своєму інтерв'ю міністр Джахіт Турхан заявив, що Туреччина буде надавати послуги супутникового зв'язку для клієнтів в Азії, Африці та Європі, використовуючи угруповання з шести супутників. За словами Турхан, турецькі супутники охоплять своїм сигналом навіть території тюркських республік Центральної Азії і Китаю.

В даний час Туреччина також має в своєму розпорядженні в космосі три наукові супутники (Götürk-1, Göktürk-2 і супутник для спостереження за поверхнею Землі - RASAT).

В даний час Туреччина експлуатує супутники, що знаходяться на трьох різних довготах земної кулі, і планує запустити в космос ще один, Turksat 5A, для роботи в орбітальній позиції 31 градус східної довготи. За словами Турхан, супутник Turksat 5A, що знаходиться в даний час у виробництві, забезпечить країні можливість отримати права на використання нових частот. У свою чергу, ще один новий супутник - Turksat 5B - дозволить розширити доступну ємність в позиції 42 градуси східної довготи, а також освоїти нові частоти.

Супутники Turksat 5A і 5B створюються компанією Airbus. Їх запуск намічений на 2020 і 2021 роки відповідно.

На початку 2022 року, за словами Турхан, в космос планується запустити черговий апарат - Turksat 6A. Він додав, що в даний час цей супутник вже споруджується в Центрі збірки, інтеграції та випробувань супутникових систем, розташованому на території цехів Turkish Aerospace (TAI) в столиці країни - Анкарі.

Борис Скуратівський

20 серпня, 2019.



Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Супутникові новини » СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти. (Профілактика. Неполадки. Аварії.)
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024