FORUM TV-SATП`ятниця
19.04.2024, 02:05

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Супутникові новини » СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти. (Профілактика. Неполадки. Аварії.)
СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти.
RATVODДата: П`ятниця, 01.05.2009, 01:10 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Запуски супутників

Проекти. Контракти. Профілактика. Неполадки. Аварії.




Всі, хто викладає новини будь-якого роду,

повинні виставляти посилання на першоджерело !!!


Посилання повинно виглядати так: і бути активним
RATVODДата: Вівторок, 12.09.2017, 19:09 | Повідомлення # 1111
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
«Протон-М» провела успішний запуск

супутника зв'язку
Amazonas 5




Компанія International Launch Services (ILS) провела успішні пускові роботи, відправивши на орбіту
телекомунікаційний супутник Amazonas 5 на борту ракети важкого класу "Протон-М».


Запуск відбувся в понеділок увечері з космодрому «Байконур» у Казахстані, - йдеться на сайті ГКНПЦ ім. М.В. Хрунічева.

Місія по організації запуску апарату на орбіту стартувала ще 8 серпня, коли Amazonas 5 був доставлений на «Байконур» на борту вантажного літака АН.

Amazonas 5 є супутником зв'язку, побудованим компанією Space Systems / Loral на базі платформи SSL 1300 по замовленню іспанського оператора Hispasat.

Космічний апарат важить близько 5,9 тонни, має дві розгорнутих сонячних батареї, 24 транспондера в Ku-діапазоні, а також 34 - в Ka-діапазоні. Термін його експлуатації становить 15 років.

Hispasat буде використовувати Amazonas 5 для доставки відеоконтенту і послуг інтернет зв'язку в Латинській Америці. Він замінить супутник Amazonas 4А, у якого була виявлена ​​несправність системи живлення в 2014 році.

Запуск в понеділок став третьою пусковою місією ракети «Протон» у 2017 році і 415-ою за весь час її льотної історії.

Наступний пуск заплановано на 28 вересня, коли ракета-носій «Протон-М» виведе на орбіту супутник зв'язку AsiaSat 9.



- 12 вересня, 2017

Редакція


RATVODДата: П`ятниця, 29.09.2017, 19:45 | Повідомлення # 1112
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Ракета "Протон-М" вивела на орбіту

супутник зв'язку
Asiasat-9




Ракета "Протон-М» компанії International Launch Services виконала місію
з підйому на орбіту супутника зв'язку азіатського оператора.


Ракета "Протон-М» завершила доставку на орбіту нового супутника зв'язку масою в 6 141 кг, що належить Asia Satellite Telecommunications.

Новий космічний апарат, побудований компанією Space Systems / Loral (SS / L) на базі супутникової платформи SSL -1300, за допомогою встановлених на його борту 28 транспондерів С-діапазону, 32 транспондерів Ku-діапазону і додаткового модуля Ka-діапазону забезпечить надійне покриття територій , які обслуговуються супутником Asiasat-4 (зона Перської затоки, Китай, Сибір, Японія, Австралія і Нова Зеландія). Також послугами супутника будуть користуватися нові клієнти, що знаходяться на території Індонезії та Монголії.

Мета місії полягала в доставці супутника Asiasat-9 на геоперехідну орбіту (GTO) за допомогою верхнього ступеня Breeze-M за п'ять «підпал-кроків»; тривалість такого польоту, згідно з планом, становить 9 годині 13 хвилин.

Після розкриття панелей сонячних батарей і проходження перших тестів працездатності супутник почне свій рух в орбітальну позицію 122 ° східної довготи на геостаціонарній орбіті, де він замінить супутник Asiasat-4. Запланований термін експлуатації супутника - 15 років.

Згідно з інформацією прес-служби оператора, супутник AsiaSat-9 забезпечить додаткову ємність, велику потужність і поліпшене покриття, необхідні для роботи таких служб, як DTH, перегін і дистрибуція відеоконтенту, а також для роботи таких сервісів з передачі даних, як приватні мережі VSAT ( корпоративні мережі, магістральні канали мобільного зв'язку і так далі) і служб широкосмугового доступу в країнах Азіатсько-Тихоокеанського регіону.

У C-діапазоні новий супутник забезпечить більшу потужність, дасть додаткову пропускну здатність, більшу ефективність і більш широке покриття, завдяки, зокрема, використанню найпотужніших в Азії ламп біжучої хвилі (TWTA).

Що стосується Ku-діапазону, то тут супутник забезпечить передачу трьох нових виділених надпотужних променів, що покривають територію Індонезії (EIRP в низхідному каналі до 55 dBW), М'янму (до 55 dBW) і Монголію (до 52 dBW), а крім того - розширених східно -азіатских і австралазіатских променів. Можливість перехресного перемикання променів дозволить перемикати АПЛІНК і даунлінків між різними променями Ku-діапазону.


footprint Аsiasat 9


В компанії AsiaSat також назвали такі унікальні властивості і сучасні функціональні особливості нового супутника:

> Супутник здатний передавати три могутні промені в Ku-діапазоні, що покривають територію М'янми, Індонезії та Монголії, а також має нову функцію перехресного перемикання променів, що забезпечує додаткову гнучкість покриття. Наприклад, підйом сигналу через східно-азіатський промінь і його спуск через мьянманский промінь, або навпаки;

> Супутник має подвоєну спектральну щільність (біт/Гц) - це зроблено для підтримки більш високого співвідношення параметрів mod/cod в регіонах з посиленням потужності EIRP в низхідному каналі на 3dB.

> У супутнику вдосконалений G/T контур аплинка (dB/K), що дозволяє оптимізувати використання призначених для користувача підсилювачів потужності HPA для віддалених регіонів.

> Спеціальна конструкція фільтрів супутника дозволяє підвищити пропускну здатність транспондерів C-діапазону. Завдяки поєднанню більш високої потужності і більш широких каналів супутник AsiaSat 9 володіє істотно більш високою пропускною здатністю.

> Використання ламп LTWTA з охолодженням за рахунок теплопровідності дозволило поліпшити схему панелей, що, в свою чергу, дає можливість забезпечити більш стійкі показники ефективної ізотропної випромінюваної потужності (EIRP) в каналах, а отже - більший ступінь стабільності і продуктивності для мульти-транспондерних клієнтів.

> На супутнику встановлено систему Star Tracker ( «Зоряний датчик»), що дає підвищену надійність і чіткість при визначенні напрямків - приблизно на 20% вище в порівнянні з космічними апаратами, обладнаними лише традиційними наземними датчиками.

> Стаціонарні плазмові двигуни (SPT), обладнані системами на основі ефекту Холла, що використовують електрику для зміни швидкості космічного апарату, мають більшу ефективність порівняно з хімічними двигунами. Результатом є велика стабільність і надійність, що гарантують бездоганну роботу супутника в заданій орбітальній позиції і якісний прийом на кордонах зон покриття.

Борис Скуратівський

- 29 вересня, 2017



RATVODДата: П`ятниця, 29.09.2017, 20:20 | Повідомлення # 1113
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
DTH-платформа Sky Deutschland продовжила контракт

на оренду транспондерних ємностей на супутнику
SES




Велика німецька платформа платного ТБ уклала довгострокову угоду
на повторну оренду потужностей SES Video.


Про це Mediasat повідомили в прес-службі супутникового оператора.

Відповідно до угоди, оголошеної SES, Sky Deutschland оновила контракт на оренду семи транспондерів в орбітальній позиції 19,2 градуса східної довготи, щоб доставити свій відеоконтент мільйонам домогосподарств і передплатників.

Орбітальна позиція 19,2 градуса східної довготи - це найважливіша позиція для доставки відео в Європі, яка забезпечує трансляцію більше 450 німецькомовних каналів і охоплює до 17,5 мільйона супутникових телевізійних будинків по всій Німеччині. Кількість каналів в цій позиції стає дедалі більше, і збільшилася більш ніж на 25 відсотків з кінця 2012 року. Крім того, оскільки висока якість зображення стає все більш важливим для глядачів, число HD телеканалів на супутниках ASTRA зросла більше ніж у два рази за той же період - більш ніж 160 HD телеканалів і шість Ultra HD каналів в позиції 19,2 градуса східної довготи.

«Довгострокова співпраця зі Sky Deutschland підкреслює, що супутник є ключовою інфраструктурою для поширення сигналу для провідних операторів платного ТБ. Широке охоплення і асортимент послуг SES Video означають, що у нас є хороші можливості для того, щоб передплатники Sky Deutschland могли використовувати весь спектр високоякісного контенту в стандартному, високому і ультрависокому дозволі, - сказав Фердинанд Кайзер, генеральний директор SES Video. - Остання довгострокова угода на продовження оренди потужностей - це третя угода, яку ми підписали з основними клієнтами платного телебачення за останні 18 місяців, що чітко підтверджує позицію SES Video як пріоритетного партнера для доставки відео по всьому світу».

- 29 вересня, 2017

Редакція


RATVODДата: Середа, 04.10.2017, 10:02 | Повідомлення # 1114
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Європейська ракета Ariane 5

вивела на орбіту два супутники зв'язку




Ракета Ariane 5, запущена з космодрому в Куру, Французька Гвіана, в рамках місії, що отримала назву Політ VA239,
успішно вивела на орбіту супутники
Intelsat 37e і BSAT-4a.


Супутник Intelsat 37e, виведений в космос в рамках даної місії, був запущений на орбіту на замовлення міжнародного оператора Intelsat. А відправившийся в космос разом з ним BSAT-4a був запущений в рамках на умовах «під ключ», укладеного між японської Broadcasting Satellite System Corporation (BSAT) і американським виробником супутників SSL.

У процесі польоту першим у відкритий космос вийшов супутник Intelsat 37e, що відокремився від ракети Ariane 5 на 29-ій хвилині після старту. Потім, приблизно через 18 хвилин, за ним послідував супутник BSAT-4a.

Супутник Intelsat 37e, побудований компанією на базі платформи Boeing, став останнім на сьогоднішній день супутником компанії Intelsat з серії апаратів високої пропускної здатності EpicNG. Він також є четвертим на сьогоднішній день апаратом серії EpicNG, запущеним на орбіту силами компанії Arianespace (раніше - в січні і серпні 2016 року за допомогою ракет типу Ariane 5 були запущені супутники Intelsat 29e і Intelsat 33e, а в лютому поточного року ракета підвищеної вантажопідйомності вивела в космос супутники SKY Brasil-1 / Intelsat 32e).

В цілому, супутник Intelsat 37e став 59-им космічним апаратом компанії Intelsat, який був виведений на орбіту компанією Arianespace, починаючи з 1983 року, а також 55-им запущеним супутником компанії, виробленим компанією Boeing. Партнерство між Boeing і Intelsat почалося ще в 1987 році. У плані космічних місій, які повинна провести компанія Arianespace, значаться ще три супутники компанії Intelsat. Два з них - Horizon-3e і ViaSat 3F1 - будуть супутниками, виробленими компанією Boeing.

Супутник Intelsat 37e, маса якого при запуску склала 6 440 кг, забезпечить ємності для організації магістральних каналів систем бездротового зв'язку, корпоративних VSAT-мереж і мобільних мереж. Апарат буде працювати в орбітальній позиції 342 градуса східної довготи.

Другий «пасажир» космічного рейсу, успішно виконаного сьогодні ракетою Ariane 5, - супутник BSAT-4a - буде використовуватися для передачі сигналу DTH-платформ в Японії, а також для розширення доступності служб, які використовують сучасні телевізійні технології (такі, як телебачення надвисокої чіткості 4K / 8K). Супутник буде працювати з орбітальної позиції 110 градусів східної довготи.

Компанія Arianespace запускала в космос всі супутники компанії B-SAT з моменту створення останньої, що підкреслює унікальні можливості Arianespace на ринку. З 1989 року компанія Arianespace запустила в космос в цілому 29 GTO-супутників для японських операторів, що становить 75% від загальної кількості геостаціонарних супутників Японії.

Запуск компанією Arianespace супутника BSAT-4a також став продовженням тривалого партнерства з компанією SSL: починаючи з 1983 року, компанія запустила на орбіту в цілому 64 космічні апарати, створених даним виробником. А ще три (Azerspace2 / Intelsat-38, Eutelsat 7C і Intelsat 39) - очікують в черзі на запуск.

Політ VA239 став уже дев'ятим запуском, пведеним компанією Arianespace з початку поточного року. Зокрема, в поточному році було проведено 4 місії з використанням ракети підвищеної вантажопідйомності 14 лютого (коли на орбіту відправилися супутники Sky Brasil-1 і Telkom 3S), 4 травня (супутники SGDC і Koreasat-7), 1 червня (ViaSat-2 і Eutelsat 172B) і 28 червня (Hellas Sat 3-Inmarsat S EAN і GSAT-17).



Борис Скуратівський

- 03 жовтня, 2017



RATVODДата: Середа, 04.10.2017, 14:14 | Повідомлення # 1115
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
60 років Супутнику:

Сім маловідомих фактів




Сьогодні виповнилося 60 років з моменту запуску першого штучного супутника Землі.


4 жовтня 1957 року перший в світі штучний супутник вийшов на орбіту. З запуску Супутник-1 почалася космічна ера і космічна гонка, яка досягла свого піку, коли астронавти Аполлона-11 Ніл Армстронг і Базз Олдрін вийшли на поверхню Місяця в липні 1969 року.

Ми зібрали кілька цікавих фактів, які ви, можливо, не знаєте про Супутники.

Вага Супутника


Супутник-1 в реальному розмірі


Супутник важив 83 кілограмів і був 58 сантиметрів завширшки. Це відноситься до тіла супутника. Також у нього були дві подвійні антени, велика з яких становила 3,9 метра в довжину.

Таким чином, супутник був досить малий у порівнянні з сьогоднішніми космічними апаратами. Для порівняння - орбітальний супутник NASA Cassini Saturn розміром з автобус. Але підняття чогось настільки ж важкого, як Супутник-1 в жовтні 1957 року було подвигом.

Два місяці по тому Сполучені Штати спробували запустити свій перший супутник - Vanguard Test Vehicle 3, який важив 1,6 кг. Але ця спроба була невдалою.

Об'єкт Д


Супутник-1 в розібраному стані © Fine Art Images


Уряд хотів, щоб перший супутник був набагато більшим.

Початковий план був запустити супутник вагою 1400 кг, який був би оснащений різними науковими інструментами. Але розвиток цього супутника під кодовою назвою «Об'єкт Д» просувався повільніше, ніж очікувалося, і чиновники все більше турбувалися про те, що США можуть перегнати їх в космосі. Тому вони вирішили спочатку запустити найпростіший супутник.

Супутник-1 не мав наукових приладів. Тим не менше, дослідники дещо дізналися про атмосферу Землі, вивчивши звукові сигнали, видані супутником.

"Об'єкт Д" (Супутник-3) був запущений на орбіту в травні 1958 року, через шість місяців після Супутника-2, який запустив в космос собаку Лайку.

Неполадки перед стартом


При запуску були неполадки © nasa.gov


Супутник-1 був небезпечно близький до тієї ж долі, що й супутник TV3 Сполучених Штатів, який був зруйнований в результаті невдалого запуску 6 грудня 1957 року.

Супутник-1 було піднято ракетою Р-7, що складається з чотирьох прискорювачів першого ступеня, відомих як блоки Б, В, Г і Д, прикріплені до другого ступеня (блок А). Під час запуску основний двигун ракети-носія Блок Г досяг свого передбачуваного рівня тяги пізніше, ніж очікувалося.

В результаті через 6,5 секунди після запуску ракета почала відхиляться на 1 градус від номінальної траєкторії через 8 секунд після підйому. Намагаючись виправити кут тангажу, який збільшувався, двигуни рульового управління №2 і 4 на основній ступені повернули на 8 градусів, аналогічні двигуни на підсилювачах блоків В і Д повернули на 17-18 градусів, а хвостові рулі повертаються на 10 градусів.

Супутник-1, в кінці кінців, вийшов на еліптичну орбіту, найближча точка до поверхні Землі була 228 кілометрів, а найдальша 947 км. Супутник через кожні 96 хвилин огинав Землю.

Загибель Супутника


Місія Супутника тривала довше передбачуваного © Sovfoto


Супутник-1 був оснащений трьома срібно-цинковими батареями, які були розраховані на двотижневу роботу. Але батареї протрималися довше: Супутник продовжував посилати радіосигнал протягом 22 днів.

Космічний корабель продовжував огинати Землю в тиші ще кілька місяців. Супутник згорів в атмосфері 4 січня 1958 року.

Супутник плутали з ракетою


Супутник плутали з ракетою © Robert W. Kelley


Хоча Супутник-1 був маленьким, його було досить добре видно з Землі через біноклі і навіть неозброєним оком, якщо у вас був гарний зір і точно знали, куди дивитися.

Багато людей повідомляли про те, що в кінці 1957 року бачили політ супутника, але експерти вважають, що більшість цих спостережень пов'язано з ракетою Р-7. Довжина ракети була 26 м. Вона також досягла орбіти і була покрита світловідбиваючими панелями. Корпус ракети згорів в атмосфері 2 грудня 1957 року.

Супутник дав старт NASA


Супутник дав старт NASA © NASA


В якості технічного досягнення Супутник привернув увагу світової громадськості, особливо в США. розповідали історики NASA в 2007 році під час 50-річного ювілею Супутника.

"Його розмір був більш вражаючим. Крім того, публіка боялася, що здатність Рад запускати супутники також позначиться на здатності запуску балістичних ракет, які можуть нести ядерну зброю з Європи в США ".

Такі побоювання не зникли після того, як 31 січня 1958 року США запустили свій перший успішний супутник Explorer 1. Американські офіційні особи вжили низку заходів для підвищення технологічних можливостей країни. Вони включали створення Агентства перспективних дослідницьких проектів (пізніше перейменованого в Агентство перспективних дослідницьких проектів оборони або DARPA) в лютому 1958 року і NASA в жовтні того ж року. (Організація-попередник NASA - Національний консультативний комітет з аеронавтики - існує з 1915 року).

Супутник породив бітників


Термін "бітники" з'явився від Супутника © incunabula.ru


Величезний культурний вплив Супутника можна побачити в хвилі неологізмів в англійській мові. Багато слів до сих пір використовуються.

Одне з слів, яке відоме багатьом, і навіть перекочувало в російську мову - це "бітник". Термін придумав в 1958 році оглядач газети "Сан-Франциско" Трава Кан. Він просто додав закінчення від "супутника" до слова "beat".

Таким чином Супутник зробив популярним закінчення "nik", який став в деяких словах еквівалентом "er" в англійській мові.

Закінчення "нік" навіть обігравалося в серіалі Друзі, де Росс одягнувся в картоплю "spudnik".


- 04 жовтня, 2017

RATVODДата: П`ятниця, 06.10.2017, 07:31 | Повідомлення # 1116
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Lockheed Martin представила

нову лінійку
супутникових платформ




Врахувавши запити своїх клієнтів з оборонного і комерційного сектора,
які бажають отримати більший вибір розміріві орбітальних параметрів для своїх супутників,
компанія Lockheed Martin представила нове сімейство супутникових платформ,
в якому були об'єднані індивідуальні напрацювання, зроблені при виробництві попередніх космічних апаратів.


Використовуючи напрацювання, отримані при виробництві загальних компонентів для супутникових платформ різного розміру - від декількох сантиметрів до понад дев'ять метрів - в компанії Lockheed сподіваються налагодити недороге і швидке масове виробництво таких платформ.
Про це заявила на минулому 19 вересня в рамках щорічної конференції Air Force Association Air Cyber ​​Space ланч-брифінгу, присвяченому запуску нової лінійки, віце-президент з питань стратегій і розвитку бізнесу в компанії Lockheed Martin Space Systems Кей Сирз.

«У виробництві схожих компонентів є свої переваги», - сказала вона, зазначивши, що створення супутників стане менш дорогим, більш швидким, а самі вони - більш надійними.

Вперше в історії всі супутникові платформи від компанії Lockheed будуть проведені на загальних компонентах, число яких становить понад 280, що дає можливість говорити про створення лінійки супутникових платформ. За словами Сирз, на цю роботу пішло близько п'яти років, і було витрачено приблизно 300 мільйонів доларів.

Ключові елементи кожної платформи будуть загальними для всієї лінійки з цілого ряду компонентів, включаючи такі елементи, як силова установка, маховики, кардани, системи управління живленням, сонячні панелі, технологічні батареї, системи термоконтролю, програмне забезпечення та авіоніка.

Наявність таких загальних компонентів, за словами Сирз, дозволить компанії більш ефективно використовувати свій ланцюжок виробництва і поставок вузлів. Програмне забезпечення від Lockheed також дозволить швидко перенастроювати кожну платформу - в залежності від потреб конкретної місії або типу супутника.

Найменшим членом нового сімейства платформ стане серія LM 50, яка об'єднує гнучкі платформи для нано-супутників. Ці космічні апарати масою від 10 до 100 кілограмів розробляються за участю компанії Terran Orbital, яка, за словами Сирз, пропонує сучасні технології виробництва нано-супутників, а також володіє необхідним операційним досвідом, якого не вистачає компанії Lockheed. У червні в компанії Lockheed Martin Ventures повідомили про неназвані «стратегічні інвестиції» в компанію Terran Orbital, що є виробником нано-супутників.

Як зазначила Сирз, в нано-супутниках, зокрема, зацікавлені військово-повітряні сили, яким ці апарати потрібні для проведення технологічних і операційних випробувань.

Космічний апарат серії LM 400, який має масу від 140 до 800 кілограмів, являє собою модернізовану версію старої малої супутникової платформи виробництва компанії, на яку доданий двигун і яка отримала можливість літати на низькій навколоземній орбіті, геостаціонарній орбіті, а також - використовуватися при проведенні міжпланетних польотів. Завдяки використанню технології 3D-друку та інших інновацій в сфері виробництва, зазначила Сирз, компанія Lockheed може випустити готовий супутник вже через 24 місяці після розміщення замовлення.

Серія LM 1000 є новітньою платформою від Lockheed для проведення місій, що вимагають супутників середнього розміру. Маса платформи, розробленої для обертання на різних орбітах і міжпланетних місій, становить від 275 до 2 200 кілограмів. Платформа містить безліч загальних компонентів з платформою більшого розміру LM 2100, що дозволяє знизити вартість виробництва і використовувати її для розміщення корисних модулів високої потужності, зокрема - для проведення місій дистанційного зондування.

Серія LM 2100 представляє найбільшу супутникову платформу виробництва компанії, її маса становить 2 300 кілограмів. Це модернізована версія платформи A2100, в яку було внесено 26 удосконалень, що додали їй додаткову потужність і гнучкість, заявили в компанії. Зокрема, мова йде про ходові двигунах Hall і багатоцільових сонячних панелях.


lockheed-martin-satellite-buses-lineup


«Тепер у нас є по одному сімейству супутникових платформ для кожного типу місій, вони повністю інтегровані з наскрізними можливостями наших наземних станцій, модулів корисного навантаження, а також програмних додатків», - заявив виконавчий віце-президент Lockheed Martin Space Systems Рік Емброуз, представляючи нову лінійку супутникових платформ.

В рамках програми по створенню лінійки супутникових платформ компанія Lockheed, за словами Сирз, також почала пропонувати вдосконалену інтегровану наземну систему із загальною кодовою основою, що дозволяє використовувати її для управління цілим масивом з безлічі супутників, що обертаються на різних орбітах.

За її словами, наземні системи привертають до себе велику увагу клієнтів. «Зокрема, в них сильно зацікавлені в Військово-повітряних силах».

Борис Скуратівський

- 05 жовтня, 2017



RATVODДата: Вівторок, 10.10.2017, 15:13 | Повідомлення # 1117
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Türksat замовить у Airbus

виробництво супутника Türksat-5B




6 жовтня турецький міністр транспорту і зв'язку Ахмет Арслан заявив про те, що уряд Туреччини вирішив
замовити у компанії Airbus Defence and Space виробництво двох супутників в рамках програми Türksat-5B.


Згідно з інформацією, яка є у розпорядженні редакція порталу новин супутникової індустрії SpaceWatch, уряд Туреччини і компанія Airbus Defence and Space впритул підійшли до підписання контракту, що передбачає будівництво двох геостаціонарних супутників. Залишилося узгодити лише вартість даного контракту.

Вибір на користь компанії Airbus був зроблений за результатами тендеру на реалізацію проекту зі створення супутника Türksat-5B, в якому брали участь і інші компанії, серед яких, зокрема, була і японська Mitsubishi Electric Corporation (MELCO), яка побудувала геостаціонарні супутники зв'язку Türksat -4A і Türksat-4B. За деякими даними, в тендері на створення супутника Türksat-5B брала участь також компанія Thales Alenia Space, яка має давню історію індустріального партнерства з компанією Türksat.

Однією з ключових умов участі в тендері була вимога турецької сторони щодо того, щоб 25% всіх робіт, пов'язаних з виробництвом супутника Türksat-5B, були виконані турецькими компаніями.

У вересні 2017 року генеральний директор компанії Türksat Дженк Сіна заявив представникам індустрії про те, що програма зі створення супутника Türksat-5B є свого роду «розминкою» перед виробництвом супутника Türksat-6A, який буде побудований силам виключно місцевих компаній.

У компанії Türksat є амбітні плани, пов'язані з доставкою супутників Türksat-5B і Türksat-6A на геостаціонарну орбіту. Крайній термін резервування за компанією трьох орбітальних позицій для супутників, що працюють в Ku-діапазоні, закінчується в середині 2021 року, тому в Türksat намір забезпечити запуск супутників до кінця 2020 року.

Створення і запуск супутників Türksat-5B і Türksat-6A є частиною більшого, більш амбітного плану по розміщення на орбіті десяти турецьких супутників до 2023 року, створення власної системи для космічних запусків, а також реалізації проекту зі створення в країні космічної індустрії світового класу, яка б дозволяла створювати супутники для регіональних потреб, запускати їх на орбіту, а також виробляти і постачати на міжнародні ринки компоненти, необхідні для виробництва супутників.

Повідомлення про вибір компанії-виробника супутника Türksat-5B було озвучено на тлі чуток (яким схильні вірити багато аналітиків) про те, що ось-ось буде завершено створення Турецького національного космічного агентства, яке зможе формувати порядок денний покупок і виробничих процесів для реалізації амбітних турецьких космічних проектів.

Борис Скуратівський

- 10 жовтня, 2017



RATVODДата: Середа, 11.10.2017, 18:33 | Повідомлення # 1118
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
SpaceX Ілона Маска запустила

десять супутників для мобільної мережі
Iridium




Місія стала вже 14-м запуском, проведеним компанією SpaceX з початку року,
і 17-м випадком успішної посадки після польоту першого ступеня ракети Falcon 9.


Розташована в Каліфорнії приватна компанія SpaceX, що займається організацією космічних запусків, в понеділок успішно вивела 10 супутників на низьку навколоземну орбіту за допомогою ракети Falcon 9.

Ракета, що вивела в космос супутники компанії Iridium Communications, які повинні стати частиною супутникового угруповання Iridium NEXT, стартувала з космодрому ВПС США Ванденберг в штаті Каліфорнія в 5:37 за літнім часом тихоокеанського узбережжя (12:37 за Гринвічем) і приземлилася на палубу самохідної баржі , що дрейфує в акваторії Тихого океану.

У момент приземлення першого ступеня ракети на баржу, глядачі, що спостерігали за прямою трансляцією запуску в Інтернеті, могли бачити, як члени команди компанії SpaceX, які керували місією з кімнати управління, аплодували і бурхливо висловлювали свою радість.

Згідно з інформацією агентства Сіньхуа, дана місія стала 14 запуском, проведеним компанією SpaceX з початку поточного року, а також 17-ою успішною посадкою першого ступеня ракети Falcon 9. У компанії SpaceX вже навчилися повторно використовувати побувалі в космосі перші щаблі ракети Falcon 9 і націлені на створення повністю багаторазової ракети, яка дозволить знизити вартість проведення космічних місій.

Супутники Iridium Next почали відділятися від ракети приблизно через 57 хвилин після старту - на це пішло приблизно 15 хвилин.

Генеральний директор компанії SpaceX Ілон Маск розмістив в мережі Instagram фото, яке демонструє процес відділення супутників від ракети. «Останній з десяти супутників компанії Iridium, призначених для організації глобального зв'язку, доставлений на орбіту, що знаходиться на висоті в кілька сотень миль над поверхнею землі, де він буде обертатися зі швидкістю в 17 000 миль на годину. Супутники будуть здійснювати витки навколо Землі за 90 хвилин», - заявив Маск.

Це був третій запуск з дев'яти, організованих компанією SpaceX на замовлення компанії Iridium, що створює на орбіті глобальне супутникове угруповання нового покоління Iridium NEXT. Сьогодні число супутників в орбітальному угрупованні досягло 30. Перший запуск з цієї серії був проведений в січні, а другий - 25 червня.

На початку цього місяця в компанії оголосили про початок тестування в реальних умовах служби Iridium Certus на вже діючих супутниках Iridium NEXT.

Компанія, що надає послуги супутникового зв'язку, замовила у компанії Thales Alenia Space виробництво, складання і тестування 81 супутника типу Iridium NEXT, 75 з яких будуть запущені силами компанії SpaceX.

Дані 75 супутників повинні з"явитися на орбіті до середини 2018 року.

Глобальне супутникове угруповання нового покоління буде мати перехресну архітектуру на низькій навколоземній орбіті (LEO), забезпечуючи 100% -ве покриття всієї планети, включаючи акваторії океанів, авіалінії і полярні райони, повідомляє агентство Сіньхуа.

Борис Скуратівський

- 11 жовтня, 2017



RATVODДата: Середа, 11.10.2017, 18:58 | Повідомлення # 1119
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Супутник AsiaSat 9 прибув

в призначену орбітальну позицію




Супутник AsiaSat 9, що належить оператору AsiaSat, прибув в призначену йому
орбітальну позицію 122 східної довготи і почав трансляцію сигналу.


У даній орбітальній позиції супутник замінить апарат AsiaSat 4.

На борту супутника встановлено безліч транспондерів C-, Ku- і Ka-діапазону, які будуть використовуватися для трансляції каналів DTH-платформ, дистрибуції відео, а також надання послуг широкосмугового VSAT-доступу і мобільного зв'язку.

Серед нових променів в Ku-діапазоні, що передаються з супутника, вперше є промінь, спрямований на територію М'янми; також присутні виділені промені для Індонезії і Монголії, два розширених променя Ku-діапазону, спрямовані на острови Австралазії і країни Східної Азії. Крім того, супутник транслює широкий промінь C-діапазону, спрямований на Азіатсько-Тихоокеанський регіон.

«Я радий повідомити про те, що місія по запуску супутника AsiaSat 9 пройшла відповідно до наміченого плану, а також про те, що наслідком зусиль, які були докладені членами нашої команди, стало успішне розміщення нашого найбільшого супутника, призначеного для обслуговування клієнтів в країнах азіатсько-тихоокеанського регіону в найближчі 15 років, в ключовій орбітальній позиції 122 східної довготи», - заявив генеральний директор і президент AsiaSat Ендрю Джордан.

Супутник AsiaSat 9 був запущений в кінці вересня з космодрому Байконур в Казахстані на борту ракети «Протон».

Борис Скуратівський

- 11 жовтня, 2017



RATVODДата: Четвер, 12.10.2017, 07:53 | Повідомлення # 1120
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Ракета Falcon 9 з телекомунікаційним супутником

стартувала з мису
Канаверал



Запуск ракети-носія Falcon 9 © EPA / SPACEX

Незабаром після запуску стало відомо, що нижня частина ракети-носія
зробила спуск на платформу в Атлантичному океані


Американська компанія SpaceX запустила в середу ракету-носій Falcon 9 з телекомунікаційним супутником подвійного призначення SES-11/EchoStar 105. Старт відбувся о 18:53 за часом Східного узбережжя США (1:53 мск четверга) з космодрому на мисі Канаверал (штат Флорида) . Пряму трансляцію запуску SpaceX вела на своєму інтернет-сайті.

Даний гібридний апарат призначений для заміни відразу двох супутників - AMC-15 і AMC-18. Перший з цих апаратів, що належить EchoStar, використовувався для надання телекомунікаційних послуг на території США і країн Карибського басейну.

Для доставки супутника на орбіту SpaceX повторно використала щабель Falcon 9, яка раніше вже застосовувалася при запуску в лютому цього року вантажного корабля Dragon до Міжнародної космічної станції, після чого благополучно повернулася на Землю.

SpaceX вдалося і цього разу успішно посадити щабель, яка приземлилася на гігантську плавучу платформу в Атлантичному океані. У компанії підкреслили, що хочуть повторно використовувати її при подальших запусках.

Це вже третя успішна спроба багаторазового використання нижнього елемента носія, здійснена компанією. Вперше SpaceX повторно використала щабель, що вже побував в космосі, при запуску телекомунікаційного супутника SES-10 в кінці березня цього року. Другий раз це сталося при виведенні на орбіту болгарського супутника зв'язку BulgariaSat-1 в червні.

Незабаром після запуску стало відомо, що нижня частина ракети-носія зробила керований спуск на платформу в Атлантичному океані.
"Нижній щабель Falcon 9 приземлилася на платформу", - заявив представник компанії в ефірі прямої трансляції, яку SpaceX вела на своєму сайті.

Раніше даний елемент носія вже використовувався при запуску в лютому цього року вантажного корабля Dragon до Міжнародної космічної станції, після чого благополучно повернувся на Землю. У компанії підкреслили, що хочуть повторно використовувати щабель і надалі.

Falcon 9 запустила супутник подвійного призначення SES-11 / EchoStar 105, який буде використовуватися для надання телекомунікаційних послуг на території Сполучених Штатів і країн Карибського басейну, а також для ретрансляції кабельного ТБ і телебачення високої чіткості в США, Канаді та Мексиці.



- 12 жовтня, 2017

slavasamДата: П`ятниця, 20.10.2017, 20:59 | Повідомлення # 1121
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
SpaceX запустить два нові супутники для ізраїльської Spacecom,

незважаючи на минулорічну невдачу




Незважаючи на жахливий вибух ракети Falcon 9 компанії SpaceX, що трапився рік тому і знищив супутник Amos 6,
ізраїльська компанія Spacecom відновлює співпрацю з компанією Ілона Маска.


Ізраїльський супутниковий оператор Spacecom домовився про запуск свого наступного супутника за допомогою ракети Falcon 9 від компанії SpaceX в 2019 році, а також цілком можливо запустить в 2020 ще один апарат, скориставшись послугами компанії Ілона Маска.

У прес-релізі, наданому компанією Spacecom редакції Mediasat, йдеться, що вона «має намір використовувати повні кредити від невдалого у вересні 2016 року запуску супутника Amos 6, яких повинно вистачити на оплату вартості запуску супутника Amos 17». У ще одному прес-релізі, який компанія направила на Ізраїльську фондову біржу, то кажуть, що місія 2019 року проведена з використанням ракети Falcon 9, вже побувала в космосі.

Нагадаємо, супутник Amos 6 був знищений під час вибуху ракети Falcon 9, що стався в процесі підготовки до статичного випробування на вогнестійкість за два дні до планованого запуску. Супутник компанії Spacecom в цей момент вже перебував у вантажному модулі ракети, що було зроблено за згодою обох сторін з метою економії часу між випробуваннями і пуском.

Супутник Amos 17, призначений для надання телекомунікаційних послуг в країнах Африки і створюваний компанією Boeing Satellite Systems International, призначений для заміни на орбіті іншого супутника - Amos 5. Нагадаємо - компанія Spacecom втратила Amos 5, побудований АТ «ІСС» імені академіка М.Ф. Решетньова », в 2015 році через збій в системі харчування. Даний апарат прослужив на орбіті всього чотири роки. Плановий термін експлуатації супутника Amos 17 складе 19 років.

З лютого поточного року компанія Spacecom орендує у гонконгського супутникового оператора AsiaSat супутник AsiaSat 8. Угода про оренду вартістю в 22 мільйони доларів на рік укладено на чотирирічний термін з можливістю пролонгації ще на рік.

Компанії Spacecom ще тільки належить визначитися з виробником супутника Amos 8 для заміни не відбувся апарату Amos 6, проте в компанії вже заявили про наявність опції на запуск супутника силами компанії SpaceX в другій половині 2020 року. У компанії вже заявили, що супутник Amos 8 буде меншого розміру, ніж апарат Amos 17, що має масу в 5 500 кілограмів і стоїть 161 мільйон доларів.

Згідно з інформацією, переданою на Ізраїльську фондову біржу, компанія Spacecom заплатить за запуск супутника Amos 8 на борту ракети Falcon 9 стандартну ціну в 62 мільйони доларів. У Spacecom також можуть розірвати контракти з SpaceX в разі, якщо затримка запуску перевищить прописані в угоді максимальні терміни.
джерело
RATVODДата: Субота, 21.10.2017, 14:06 | Повідомлення # 1122
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Eutelsat купує Noorsat.

Вартість угоди - 75 мільйонів




Компанія Eutelsat Communications придбала у Orbit Holding Group з Бахрейну компанію Noorsat,
яка надає послуги супутникового зв'язку в країнах Близького Сходу.


Компанія Noorsat, заснована в 2004 році, є головним дистриб'ютором супутникових ємностей компанії Eutelsat на Близькому Сході. Вона обслуговує топових клієнтів і пропонує практично ексклюзивні послуги по забезпеченню трансляцій понад 300 телеканалів, що віщають з найпопулярніших серед жителів Близького Сходу і Північної Африки орбітальних позицій, які належать Eutelsat: 7.2/8 градусів західної довготи і 25,5 градуса східної довготи.

Купівля компанії Noorsat повністю відповідає більш широкій стратегії компанії Eutelsat, спрямованій на упорядкування дистрибуції ємностей на ключових ринках трансляції відеоконтенту, що дасть можливість збільшити їх цінність. Це дозволить компанії Eutelsat більш стабільно розвивати довгострокові комерційні проекти на провідних ринках в арабських країнах, ще більш наблизитися до кінцевого споживача, а також забезпечити умови для розвитку телебачення високої чіткості і збільшити продажі додаткових послуг в сфері відео, - йдеться в прес-релізі, поширеному головним офісом паризького супутникового оператора.

Мішель Азібер, що займає в компанії Eutelsat посаду комерційного директора і директора з розвитку, заявив: «Можливості та розуміння реалій місцевого ринку, напрацьовані компанією Noorsat, допоможуть нам ще більш консолідувати свої позиції на динамічному близькосхідному ринку відео-послуг. Інтегрувавши платформу послуг і команду Noorsat, ми ще більше підкреслимо нашу прихильність якісному обслуговуванню клієнтів на одному з ключових ринків в рамках нашої глобальної мережі».

Компанія Eutelsat придбала 100% акцій Noorsat приблизно за 75 мільйонів доларів, без боргових зобов'язань. Купівля збільшить консолідований річний дохід компанії Eutelsat на 15 мільйонів доларів після проведення всіх необхідних реструктуризацій. Кілька негативний вплив покупки на рентабельність EBITDA компанії Eutelsat буде нівельовано поточними маржинальними цілями.

Борис Скуратівський

- 19 жовтня, 2017



RATVODДата: Вівторок, 31.10.2017, 09:11 | Повідомлення # 1123
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Falcon 9 вивела на орбіту супутник Koreasat-5A


Фото: spaceflightinsider.com

Супутник KoreaSat-5A був виведений на орбіту 30 жовтня на борту ракети Falcon 9.


Для пускового провайдера SpaceX цей запуск став 16 успішним за рік. Перша ступінь Falcon 9 успішно повернулася на керований морський майданчик «Of Course I Still Love You» в Атлантичному океані.

Koreasat-5A - другий супутник південнокорейського оператора KT Sat, запущений в цьому році. Він замінить Koreasat-5, у якого після 11 років служби вийшов з ладу привід сонячних батарей. Супутник займе орбітальну позицію 113 ° східної довготи і забезпечить розширене покриття на території Перської затоки, Індійського океану, Східно-Китайського і Південно-Китайського морів, збільшивши міжнародну присутність оператора. На борту супутника встановлено 36 транспондерів Ku-діапазону: 12 на частоті 36 МГц і 24 на частоті 54 МГц. При цьому одна восьма ємності супутника буде віддана в оренду монгольського телемовнику DDish TV. Першим у KT Sat в цьому році був запущений супутник Koreasat-7.

Завдяки значній кількості запусків і більш вигідною ціновою політикою SpaceX починає вигравати конкуренцію у United Launch Alliance (ULA) на ключовому ринку державних і оборонних замовлень, пише SpaceNews. Суми останніх контрактів NASA на запуск у цих агентств склали $ 97 млн ​​для SpaceX (з носієм Falcon 9) і $ 154 для ULA (з носієм Atlas 5). При цьому в комерційному секторі стандартна вартість місії Falcon 9 - $ 62 млн.

За кількістю успішних запусків за один рік SpaceX обігнав «Протон-М» і Arianespace. Однак, у конкурентів залишаються сильні сторони: вони можуть виводити на орбіту по два супутника за один запуск, в той час як Falcon 9 - тільки один.

До кінця року у SpaceX заплановано ще як мінімум три запуски, один з яких - дебютний запуск важкої ракети-носія Falcon Heavy.

- 31 жовтня, 2017



RATVODДата: Четвер, 02.11.2017, 20:30 | Повідомлення # 1124
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Чому супутник збереже свою актуальність

навіть з настанням ери
5G




Організація 5GPP - керуючий орган в рамках ЄС, відповідальний за узгодження правил
використання майбутнього стандарту 5G, домігся серйозного прогресу у визначенні принципів того,
яким чином новий стандарт зв'язку буде застосовуватися на практики в швидкому зростанні середовищі,

- пише менеджер з маркетингу продуктів компанії OneAccess Networks Тьєррі масон.


Оператори телекомунікацій, яким доведеться робити серйозні інвестиції в заміну щогл, антен, базових станцій та іншого обладнання з метою підтримки стандарту 5G, з величезним нетерпінням очікують того дня, коли керуючий орган опублікує специфікації. А ось провайдери супутникового зв'язку цього моменту не чекають. В даний час супутник не є частиною програми розгортання 5G, і як результат - поставщики супутникового обладнання і провайдери послуг супутникового зв'язку можуть бути випханими на узбіччя ринку, втративши інтерес користувачів, для яких сьогодні супутник є основним вибором.

З комерційної точки зору, провайдери послуг зв'язку (CSP) розуміють, що здатність підтримувати всі типи телекомунікацій дає їм гнучкість при виборі рішень для своїх клієнтів, що робить такого провайдера максимально привабливим в очах замовника. Таким чином, має сенс гармонізація супутника і 5G, особливо - в тих випадках, коли технологія супутникового зв'язку може стати доповненням для 5G.

Список можливих практичних ситуацій, в яких дуже до речі було б поєднання можливостей супутника і 5G, набагато ширше, ніж це може здатися на перший погляд. І це не тільки ті рідкісні випадки, коли супутниковим мовникам потрібно більш широкий канал, коли необхідна пряма трансляція відеопотоку зі стадіону або матеріалів для випусків новин. Супутник також буде мати величезне значення в тих районах, де доступ до мереж 5G і їх покриття будуть обмежені, дозволяючи, наприклад, доставляти 5G трафік у віддалені райони або доповнюючи «повільні» наземні канали завдяки використанню багатоканальних технологій, а також забезпечуючи зв'язок з рухомими автомобілями і літаками.

На щастя, цей аргумент був почутий в 5GPP, і в результаті був створений SaT5G - Європейський дослідницький проект H2020, мета якого полягає в тому, щоб при розробці стандартів нового покоління «примирити» супутниковий зв'язок і 5G. Дана група розробляє економічно вигідні супутникові рішення категорії «plug and play» для 5G, що дають можливість операторам і постачальникам мережевого обладнання прискорити процес впровадження 5G в усіх куточках Землі, створюючи одночасно нові рішення на зростаючому ринку для гравців супутникового сектора.

Завдяки впровадженню цього проекту Sat5G забезпечить умови для здійснення справжнього прориву у використанні багатоканальних технологій для забезпечення безперешкодного використання супутникових та наземних технологій для потреб 5G. Зокрема, він дозволяє оптимізувати, тобто розширити можливості для передачі інформації в магістральних каналах, а також розвантажити мережі, передавши частину трафіку на супутник. З точки зору практичного використання, це означає, що 5G зможе скористатися наявними можливостями супутникового мовлення і багатоадресної роздачі, що надаються як функції віртуальної мережі в рамках SDN / NFV середовища. Це також означає, що провайдери послуг зв'язку зможуть розширити свою 5G інфраструктуру і практичні можливості її використання шляхом інтеграції супутникового зв'язку в API на основі стандартів 5G. Ці важливі інновації і спроби стандартизації знижують необхідні інвестиції і прискорюють окупність у випадках, коли можливості для запуску 5G обмежені або вимагають більш довгих організаційних процесів.

Вплив цієї роботи не можна недооцінювати. Вона не тільки повертає провайдерів супутникового зв'язку в 5G ландшафт, але також розширює можливості провайдерів в рамках нової інфраструктури - тобто, робить те, що може потенційно прискорити впровадження 5G, і, в кінцевому підсумку, принесе в індустрію додаткові доходи, що дасть розширені можливості і гнучкість в обслуговуванні кінцевих користувачів.

Борис Скуратівський

- 02 листопада, 2017



RATVODДата: П`ятниця, 03.11.2017, 19:11 | Повідомлення # 1125
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
EchoStar 105 / SES-11 виведений на геостаціонарну орбіту

і переданий замовнику



Зображення з сайту space.skyrocket.de

Компанія Airbus повідомила про завершення орбітальних випробувань супутника EchoStar 105 / SES-11
і передачі контролю над космічним апаратом замовнику.


Цей супутник запущений 11 жовтня і 19 жовтня виведений на геостаціонарну орбіту в позицію 105 ° з.д.

24 транспондери С-діапазону EchoStar 105 / SES-11 належать оператору SES і будуть використовуватися для створення магістральних каналів і роздачі телеконтенту локальним операторам на території Північної Америки. Компанія EchoStar отримує 24 транспондера Ku-діапазону для розширення свого сервісу безпосереднього супутникового мовлення.

- 03.11.2017



Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Супутникові новини » СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти. (Профілактика. Неполадки. Аварії.)
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024