FORUM TV-SATСубота
27.04.2024, 07:54

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Супутникові новини » СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти. (Профілактика. Неполадки. Аварії.)
СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти.
RATVODДата: П`ятниця, 01.05.2009, 01:10 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Онлайн
Запуски супутників

Проекти. Контракти. Профілактика. Неполадки. Аварії.




Всі, хто викладає новини будь-якого роду,

повинні виставляти посилання на першоджерело !!!


Посилання повинно виглядати так: і бути активним
RATVODДата: Середа, 12.08.2009, 23:05 | Повідомлення # 91
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Онлайн
12.08.2009

Космічний апарат " Азіасат - 5 " виведений на орбіту.

11 серпня 2009 року, в 23:47 московського часу з космодрому Байконур
успішно здійснений старт ракети-носія «Протон-М» з космічним апаратом « АзіаСат - 5 ».

Пуск ракети-носія проведений в штатному режимі. У відповідність з циклограмою виведення орбітальний блок (космічний апарат з розгінним блоком «Бриз-М») відокремився від третього рівня ракети-носія і продовжив автономний політ. Подальше виведення на цільову орбіту виконувалося за рахунок чотирьох включень маршевого двигуна розгінного блоку.

Відділення космічного апарату від розгінного блоку сталося в 9:02 з московським часом.

Супутник «АзіаСат-5» призначений для надання послуг зв'язку в діапазонах З і Ku країнам Східної і Південної Азії. КА виготовлений фірмою Space Systems Loral (США). Маса КА- 3760 кг Термін службы- 15 років (точка стояння на орбіті 100,5 гр в.д.)

Контракт на запуск з використанням ракети «Протон-м» уклали оператора супутникового зв'язку Asia Satellite Telecommunications Holding Ltd. (Гонконг, КНР) і компанія International Launch Services Inc. (ILS). ILS має ексклюзивне право на маркетинг РН «Протон» на міжнародному ринку. Власником контрольного пакету в ILS є Державний космічний науково-виробничий центр імені М.В.Хрунічева, розробник і виробник РН «Протон» і розгінного блоку «БРІЗ-М».

Це був шостий старт РН «Протон» в 2009 році. В результаті п'яти попередніх пусків цього року, «Протон» успішно вивів на орбіту шість космічних апаратів:

-два апарати ( «ЕКСПРЕСС-МД-1» і «Експресс-АМ44») рамках Федеральної космічної програми (лютий);

-один КА для Міністерства оборони Росії

-три іноземні космічні апарати (у квітні КА W2A, в травні КА IndoStar II/ProtoStar II, в червні КА Sirius-FM5 ) в рамках комерційних програм ILS .

Для ILS це четвертий пуск РН «Протон-м» в поточному році і 53-ий з початку комерційної експлуатації цієї ракети (з квітня 1996 року). Крім того, це дванадцятий старт РН «Протон» з космічним апаратом, виготовленим Space Systems/Loral. РН «Протон» втретє використовувався для виведення корисного навантаження для компанії AsiaSat.

Детальніше про програму запуску КА «АзіаСат-5» читайте на нашому сайті в розділі "Інформація про пуски".

ДЛЯ ДОВІДКИ.

Нинішній успішний пуск ракети-носія "Протон" став 9 пуском ракет-носіїв виробництва ГКНПЦ імені М.В.Хрунічева в 2009 році. До цього було здійснено 8 пусків, з них:

· 5 пусків ракет-носіїв «Протон» (з них 4 «Протон-м»; 1 «Протон-до»): в рамках Федеральної космічної програми на орбіту були виведені два космічні апарати «ЕКСПРЕСС-МД-1» і «Експресс-АМ44»; в результаті другого пуску в лютому на орбіту був виведений космічний апарат на користь Міністерства оборони; третій успішний пуск РН «Протон-м» був здійснений в квітні, внаслідок чого на орбіту був виведений комерційний космічний апарат W2A; у травні на орбіту РН «Протон-м» був виведений космічний апарат IndoStar II/ProtoStar II, а в липні - космічний апарат Sirius FM5.

· 2 пуски ракети-носія «Гуркіт»: у березні на орбіту виведений європейський космічний апарат GOCE; 6 липня на орбіту виведено три супутники військового призначення.

· 1 пуск РН «Космос-3М», в результаті якого 21 липня на орбіту були виведені 2 КА: один апарат військового призначення, другий малий космічний апарат «Стерх» системи «КОСПАС-sarsat».


RATVODДата: Четвер, 13.08.2009, 10:46 | Повідомлення # 92
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Онлайн
Напередодні запуску супутника

"Intelsat 14" ракето-носієм "Atlas 5"

Ракета Atlas 5

Спочатку Atlas була розроблена як перша
американська міжконтинентальна балістична ракета
.

Згодом вона стала родоначальницею цілої серії космічних носіїв Atlas. У 1987 р. було прийнято рішення про комерційне використання РН Atlas з РБ Centaur. Рішення було прийняте у зв'язку з бурхливим зростанням ринку супутникового зв'язку і очікуваним вибуховим зростанням кількості запусків геостационарных супутників зв'язку. До того ж більш ніж успішна діяльність європейського концерну Arianespace не давала спокійно спати американським аерокосмічним компаніям. (До речі, саме з фрази "Бажання потіснити Arianespace на ринку пускових послуг" починалися більшість розповідей про які-небудь комерційні проекти американських фірм в області геостационарных запусків.) Перший комерційний пуск Atlas IIAS був зроблений в 1990 р.

Сьогодні ILS використовує три сімейства РН Atlas: Atlas II (Atlas IIA, Atlas IIAS), Atlas III (Atlas IIA, Atlas IIIB) і Atlas V (серії 400 і 500). РН сімейства Atlas II здатні виводити на геопереходную орбіту від 2812 кг (6200 lb) до 3719 кг (8200 lb), Atlas III - до 4500 кг, Atlas V - до 8670 кг РН серії Atlas II на сьогодні є основним типом носія, використовуваного ILS для частных, державних і військових запусків. 24 травня 2000 р. відбувся перший пуск РН Atlas IIIA. 21 лютого 2002 р. був вироблений перший пуск Atlas IIIB. Ці носії відрізняються один від одного версією розгінного блоку Centaur: на Atlas IIIA встановлена однодвигунова модифікація, на Atlas IIIB - дводвигунова. На Atlas III були вперше на американському носієві застосовані двигуни російської розробки. РД-180, розроблений в НВО Енергомаш ім. В.П. Глушко, є версією двигуна РД-170, який застосовувався на першому рівні РН "Енергія" і застосовується в РН "Зеніт". Той же двигун встановлений і на першому рівні РН Atlas V.

Проте в 90-х роках питання ціни стало хвилювати не лише комерційних операторів. Військові структури теж турбувалися цим питанням. У травні 1995 р. ВПС США випустили запит на розробку і створення ракет-носіїв за програмою ELLV (Evolved Expendable Launch Vehicle), де головними критеріями були: низька вартість, універсальність, можливість варіювати масу корисного навантаження, що виводиться. У вересні 1995 р. корпорація Lockheed Martin отримала контракт на розробку носія за програмою EELV, вигравши контракт сумою в 30 млн доларів.

У цілях зменшити вартість розробки і підвищити вантажопідйомність носія, Lockheed Martin звернула увагу на ракетний двигун російської розробки. РД-170 - воістину легендарний двигун. На момент пуску в серію він був найпотужнішим ракетним двигуном в світі. По тязі його перевершував лише двигун першого рівня РН Saturn - основного носія американської місячної програми. Правда, до кінця 80-х, коли був пущений РД-170, американський двигун вже не використовувався. Розробка РД-170 йшла 14 років і закінчилася двома пусками РН "Енергія". Після чого програма була закрита, і двигун фактично залишився не в справ. Ще він використовувався в першому рівні РН "Зеніт", але нечасті пуски цього носія (навіть з врахуванням проекту Sea Launch) не могли задовольнити розробників ні морально, ні матеріально. Тому був народжений проект розробки версії цього двигуна - РД-180 - для представлення його на світовому ринку. У 1996 р. Lockheed Martin вибрала цей двигун для установки на ракеті-носієві, EELV, що розробляється за програмою (в той момент ця розробка ще не мала власної назви).

Тим часом ВПС США прийняли рішення вибрати ще одного розробника за програмою EELV. Ймовірно, це було зроблено для більшої надійності. Другою компанією, що взялася за розробку EELV, став Boeing. Проте, гроші на розробку продовжували поступати. У 1998 р. ВПС США відпустили 1,15 млрд доларів на розробку РН і як оплата 9 пусків.

У 1999 р. на космодромі на мисі Канаверал почалося переобладнання пускового комплексу номер 41 (раніше використовуваного для твору пусків РН Titan IV). У тому ж році РН, що розробляється за програмою EELV, отримала назву Atlas V. Таким чином Lockheed Martin хотіла акцентувати увагу майбутніх споживачів на спадкоємності основних принципів старого носія, в першу чергу, зрозуміло, надійності.

У травні 2000 р. був вироблений перший пуск Atlas III, який показав надійність роботи російського двигуна. У тому ж році закінчилися роботи по устаткуванню пускового комплексу, і перші частини ракети почали поступати на космодром із заводу-виготівника.

Протягом всього 2001 р. і половини 2002-го велася збірка, доведення і випробування РН. 9 серпня 2002 р. РН Atlas V успішно виведений на орбіту супутник Hot Bird 6.

Atlas V, серія 400

На РН цієї модифікації використовуються бічні прискорювачі, РБ Centaur і головний обтічник, які були розроблені в рамках програми Atlas II і Atlas III.
Загальна маса 333298 кг
Загальна висота 58,3 м
Atlas Centaur
Висота 32,46 м 12,68 м
Діаметр 3,81 м 3,05 м
Двигун РД-180 RL10A-4-2 (один або два двигуни)
Тяга 3,82 МН 99,2 кН (однодвигуновий варіант)
198,4 кН (дводвигуновий варіант)
Маса палива 284089 кг 20830 кг
Суха маса 20743 кг 1914 кг (однодвигуновий варіант)
2106 кг (дводвигуновий варіант)

Atlas V, серія 500

Ця версія відрізнятиметься наявністю спеціально розробленого головного обтічника, діаметром 5 м, і спеціально розроблених бічних прискорювачів. Також доопрацювання розгінного блоку Centaur дозволить виводити супутники не на геопереходную орбіту, а відразу на геостационарную.
Загальна маса 333298 кг
Загальна висота 59,7 м
Atlas Centaur
Висота 32,46 м 12,68 м
Діаметр 3,81 м 3,05 м
Двигун РД-180 RL10A-4-2 (один або два двигуни)
Тяга 3,82 МН 99,2 кН (однодвигуновий варіант)
198,4 кН (дводвигуновий варіант)
Маса палива 284089 кг 20830 кг

Суха маса

21173 кг
1914 кг (однодвигуновий варіант)
2106 кг (дводвигуновий варіант)

Джерело: Журнал "Теле-супутник" 10 (84) Жовтня 2002 р.


RATVODДата: Четвер, 13.08.2009, 11:39 | Повідомлення # 93
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Онлайн
Україна і Канада вирішили запустити в 2011 р.

спільний супутник зв'язку

Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко 12 серпняна засіданні Кабінету Міністрів заявила,
що
український супутник зв'язку планують запустити у вересні 2011 р., передає «Уніан»

За словами Юлії Тимошенко, Україна спільно з Канадою вже відпрацювала програму виробництва і запуску супутника зв'язку.

«Я хочу повідомити, що разом з Національним космічним агентством, з паном Зінченком зі всією командою, яка представлена КБ «Південне», ПО «південмаш», «Хартрон», «Арсенал», іншими ключовими заводами - знаковими флагманами української науки і техніки, сьогодні разом з урядом і разом з експортним агентством Канади відпрацювали програму виробництва і запуску на орбіту власного супутника зв'язку. Це буде перший національний український супутник», - відзначила прем'єр-міністр.

Також Тимошенко додала, що систему фінансового забезпечення виробництва і запуску супутника на сьогодні вже ясно, а також готові виробничі потужності.

«Я думаю, найближчим часом ми розвернемо серйозну роботу, яка дасть нам можливість запустити наш український супутник 1 вересня 2011 року», - сказала Тимошенко.

«Вважаю, що з політикою в Україні все закінчиться добре, і ми зможемо до вересня 2011 року довести цей проект до логічного завершення", - підкреслила прем'єр.

Нагадаємо, що у вересні 2008 року заступник генерального директора Національного космічного агентства України (НКАУ) Едуард Кузнецов повідомив, що підприємства НКАУ готові почати реалізацію проекту із створення телекомунікаційного супутника, який називатиметься "Либіддю". Він сказав, що для будівництва українського супутника необхідно 25-26 місяців, і якщо почати працювати в грудні цього (2008) року, то в 2011 році Україна зможе запустити власний супутник.

У березні 2009 року глава НКАУ Олександр Зінченко повідомив, що НКАУ продовжує працювати над програмою «Либіддю», і виразив надію, що до 2012 року Україна зможе запустити свій супутник, який позитивно відіб'ється на проведенні Чемпіонату Європи з футболу 2012 роки, коли трансляції всіх матчів Україна здійснюватиме через свій супутник.

proit.com.ua


RATVODДата: П`ятниця, 14.08.2009, 16:07 | Повідомлення # 94
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Онлайн
Супутники JSAT і Optus D3

будуть запущені 21 серпня

Компанія Arianespace уточнила терміни проведення найближчих запусків.
Так 21 серпня ракета Ariane 5 виведе на орбіту два телекомунікаційні супутники: Optus D3 і JSAT.

Супутник JSAT побудований компанією Lookheed Martin, оснащений 30 транспондерами Ku-диапазона і 12 транспондерами з-діапазону. Потужності супутника використовуватимуться японським оператором Sky Perfect JSAT. Сигнал супутника покриватиме Азіатсько-тихоокеанський регіон, острів Гаваї і Океанію.

Супутник Optus D3 побудований компанією Orbital Sciences Corp, оснащений 32 транспондерами Ku діапазону, які будуть використані для мовлення DTH платформ, послуг інтернету і телефонії на території Австралії і Нової Зеландії.

Запуск двох супутників відбудеться 21 серпня між 10:00 і 14:09 по Київському часу.

www.sat.net.ua


RATVODДата: П`ятниця, 14.08.2009, 16:19 | Повідомлення # 95
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Онлайн
Україна не збирається зупинятися

на одному супутнику, їх буде п'ять або сім

Національне космічне агентство України вчора оголосило про початок створення
національної космічної системи зв'язку.
В рамках цієї програми в 2011 роцібуде запущений перший український супутник зв'язку
.

Вартість проекту складе 4,6 млн. Апарат для телекомунікацій буде розроблений українськими і канадськими фахівцями. Тим часом, за словами експертів, супутник дозволить також координувати дії підрозділів озброєних сил України в реальному часі.
Генеральний директор Національного космічного агентства України (НКАУ) Олександр Зінченко вчора повідомив про початок створення національної космічної системи зв'язку. За його словами, в рамках цієї програми у вересні 2011 року буде запущений перший український супутник зв'язку. Апарат вагою 3,2 т на орбіту виведе вітчизняна ракета "Зеніт-3SLB" з космодрому Байконур в Казахстані. Він забезпечуватиме передачу супутникового телебачення, доступ до інформаційних мереж і роботу корпоративних і відомчих наземних супутникових станцій, що належать, зокрема, Міністерству оборони.
Вартість супутника складе 4,6 млн, а термін його експлуатації - не менше 15 років. Роботи по його виготовленню проводитимуться українськими КБ "Південне", ПО "південмаш", підприємствами "Хартрон" і "Арсенал" за участю канадської компанії MacDonald Dettwiler & Associates. Пан Зінченко уточнив, що для повного фінансування проекту НКАУ досягло домовленості з Експортним агентством Канади про виділення кредиту державному підприємству "Укркосмос". Кредит буде наданий під державні гарантії строком на 10 років під 5,1% річних декількома траншами. При цьому найбільша частина поступить вже цього року.
Необхідність запуску власного супутника зв'язку пов'язана з національною безпекою, стверджує заступник генерального директора НКАУ Едуард Кузнецов. "Закритість телекомунікацій може забезпечити лише власний супутник. Крім того, уміла експлуатація власного супутника - це великий і прибутковий бізнес. Сьогодні українські телекомпанії орендують іноземні супутники за -20 млн в рік. Ці засоби можуть залишатися в Україні", - говорить він.
Експерти називають запуск першого українського супутника зв'язку серйозним кроком до створення єдиної системи управління озброєними силами. "Він дозволить координувати дії підрозділів озброєних сил України в реальному часі", - відзначає директор військових програм Центру ім. Разумкова Микола Сунгуровський і додає, що сучасні супутники, як правило, багатоцільові, оскільки чисто військовий супутник - "дуже дороге задоволення". На думку члена комітету Верховної ради по питаннях національної безпеки і оборони Олександра Кузьмука (Партія регіонів), одного супутника зв'язку, який частково використовуватиметься в оборонних цілях, недостатньо. Тим часом Олександр Зінченко вчора завірив, що Україна не має наміру обмежуватися одним супутником. "У перспективі їх буде п'ять або сім", - сказав він, не уточнивши, втім, терміни запуску апаратів.

АНДРІЙ '-КИСЛОВ
kommersant.ua


RATVODДата: Субота, 15.08.2009, 21:55 | Повідомлення # 96
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Онлайн
Супутник " Koreasat - 2 "

Супутник "Koreasat-2" покинув позицію 113E і прямує в позицію 75E.

Супутник працюватиме у позиції 75Е під назвою "ABS-1A" спільно з супутником "ABS-1", до запуску "ABS-2" в 2012 році.


RATVODДата: Вівторок, 18.08.2009, 14:12 | Повідомлення # 97
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Онлайн
Український супутник заважає французам

Європейська супутникова мережа Eutelsat направила в Національне космическок агентство України (НКАУ) свої вимоги по координації частотного ресурсу майбутнього українського супутника, пише «Ділова столиця»

Як повідомили журналістів, в цих вимогах затверджується, що майбутній український супутник може перешкодити роботі щонайменше двох французьких апаратів Eutelsat. Всього їх в наявності у французів 27.

На думку експертів, вочевидь, йдеться про розділі прибалтійського і східноєвропейського ефіру між Eutelsat і НКАУ.

По міжнародних нормах, перш ніж вітчизняний супутник виявиться на орбіті, українські зв'язківці повинні погоджувати параметри його роботи з європейськими колегами.

Нагадаємо, що український супутник зв'язку планують запустити у вересні 2011 р.

proit.com.ua


RATVODДата: Вівторок, 18.08.2009, 14:52 | Повідомлення # 98
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Онлайн
Росія запустить 5 нових супутників

Підприємство"Космічний зв'язок", що є державним оператором супутникового зв'язку Росії, має намір
найближчими роками відновити своє орбітальне угрупування п'ятьма важкими супутниками, пишуть Вести
.

"У реалізації знаходиться програма "4+1", що має на увазі створення п'яти космічних апаратів важкого класу. "Експресс-АМ4" знаходиться у виробництві, підписаний контракт на створення двох космічних апаратів "Експресс-АМ5" і "Експресс-АМ6", є плани по апаратах "Експресс-АМ7" і "Експресс-АМ8", - повідомив виконуючий обов'язки генерального директора ФГУП "Космічний зв'язок" Юрій Прохоров.

Як повідомляє "Інтерфакс", супутник "Експресс-АМ8" повинен буде вийти на орбіту разом з апаратом "Експресс-МД2". Аналогічним чином в лютому 2009 року були запущені "Експресс-АМ44" і "Експресс-МД1".

"По "Експресс-АМ8" підготовлена вся технічна документація, визначена подоба, зрозумілі завдання його використання. Супутник вирішуватиме завдання в зоні Африки, Атлантики і Південної Америки", - сказав Прохоров.

Керівник "Космічного зв'язку" також повідомив, що джерела фінансування створення "Експресс-МД2" знаходяться у стадії переговорів. "Фінансову підтримку для будівництва цього апарату ми знайдемо. Державне підприємство "Космічний зв'язок" і притягнені банківські фінансові ресурси дозволять реалізувати цю програму", - відзначив Прохоров.

Після відновлення орбітального угрупування "Космічний зв'язок" має намір приступити до виконання нової програми розвитку. "Ми повинні визначити на основі світових тенденцій ринку зв'язку і мовлення, куди і як повинне розвиватися наше угрупування після завершення етапу оновлення", - уклав керівник підприємства.

Концепція розвитку космічного зв'язку Росії фахівці організації розробляє спільно НДІ радіо.


RATVODДата: Вівторок, 18.08.2009, 15:03 | Повідомлення # 99
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Онлайн
На космодром Байконур доставлений КА «Німік-5»

Вчора вранці на аеродромі «Ювілейний» зробив посадку літак АН-124-100, який доставив
на космодром Байконур канадський телекомунікаційний космічний апарат
«Німік-5».

Фахівцями підприємств Роськосмоса проведені роботи по вивантаженню контейнера з космічним апаратом з вантажного відсіку літака і його доставка в монтажно-випробувальний корпус 92-50, де проводитиметься підготовка КА до запуску.

Контракт на запуск КА «Німік-5» за допомогою ракети носія «Протон М» уклала компанія International Launch Services Inc.

КА «Німік-5» виготовлений Space Systems Loral за замовленням канадського оператора супутникового зв'язку Telesat і призначений для прямого телевізійного вішання на території Канади і континентальної частини США.

Пуск ракети космічного призначення «Протон-м» з розгінним блоком «Бриз-м» і космічним апаратом «Німік-5» запланований на 18 вересня ц.р., повідомила прес-служба Роськосмоса .

Це буде сьомий пуск РН «Протон» з початку року.

Фото: КЦ "Південний"

khrunichev.ru


RATVODДата: Середа, 19.08.2009, 14:05 | Повідомлення # 100
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Онлайн
На Байконур доставлений розгінний блок «БРИЗ-М»

для запуску канадського супутника зв'язку

Розгінний блок «Бриз-М», який використовуватиметься як четвертий рівень ракети - носія «Протон-М»
для виведення на цільову орбіту космічного апарату «Німік-5», сьогодні літаком доставили на Байконур.

Цього ж дня розгінний блок перевезли з аеропорту «Ювілейний» в одне з приміщень монтажно - випробувального комплексу майданчика 92 і встановили в стенд для проведення автономних перевірок. У сусідньому чистовому приміщенні починаються роботи, заплановані з космічним апаратом. Паралелльно в Міке йде тестування і збірка трьох рівнів РН "Протон-М".

khrunichev.ru


RATVODДата: Середа, 19.08.2009, 16:48 | Повідомлення # 101
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Онлайн
Пакистан запустить власний супутник в 2011 році

Пакистан має намір обзавестися власним супутником,
що працює на орбіті
, через півтора-два роки.

Глава агентства по ядерній енергетиці країни Самар Мубаракманд повідомив, що згідно плану, що діє, запуск відбудеться в квітні 2011 року. Об'єм засобів, що виділяються на дану програму, поки не позначений.

Виступаючи по місцевому пакистанському телебаченню він повідомив, що перший національний супутник повинен буде зайнятися моніторингом погодних умов і відстежуванням з космосу програм реалізації сільськогосподарських ініціатив. За словами експерта, фінансуватися створення апарату буде з бюджету Комісії з планерування.

"Гроші на створення супутника будуть виділені додатково, це не проводитиметься в збиток програмам розвитку атомної енергетики або науково-космічним програмам", що діють в країні, - сказав він.

www.sat24.ru

Повідомляє: www.cybersecurity.ru


RATVODДата: Середа, 19.08.2009, 16:52 | Повідомлення # 102
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Онлайн
Супутник "KazSat" похований

Завершення роботи космічного апарату "KazSat"

Супутник "KazSat", внаслідок нештатної ситуації, що сталася в системі управління, з 8 червня 2008 року знаходився в режимі неорієнтованого польоту.

Відхиляючись від точки стояння, космічний апарат був загрозою для вільної роботи інших супутників, що належать іноземним державам і розміщеним на геостаціонарній орбіті.

Можливе зіткнення космічних апаратів на орбіті могло привести до невиправних наслідків і виникнення в Республіки Казахстану зобов'язань по відшкодуванню нанесеного при цьому матеріального збитку.

Відповідно до Рішення Уряду Республіки Казахстан, в період з 6 серпня 2009 року по 13 серпня 2009 року були проведені заходи щодо відведення аварійного космічного апарату "KazSat" на орбіту поховання.

14 серпня 2009 року супутник "KazSat" переведений на орбіту поховання, всі роботи по управлінню польотом космічного апарату завершені.

www.sat24.ru


RATVODДата: П`ятниця, 21.08.2009, 18:41 | Повідомлення # 103
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Онлайн
Супутник " ЯМАЛ - 300 "

20 серпня 2009 року в ході роботи авіакосмічного салону МАКС-2009 був заключений контракт між

ГКНПЦ імені М.В.Хрунічева і ВАТ «Інформаційні Супутникові Системи» імені академіка М.Ф. Решетнева»

на запуск індонезійського супутника «ТЕЛКОМ-3» і російського супутника зв'язку «ЯМАЛ-300»

на ракеті-носієві «Протон-М» з розгінним блоком «Бриз-М». Запуск запланований на 2011 рік.



RATVODДата: Субота, 22.08.2009, 22:02 | Повідомлення # 104
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Онлайн
Запуск супутника Eutelsat W7 відкладений

Як повідомляється в прес-релізі корпорації "Енергія"

запуск супутника "Eutelsat W7" перенесений на 2010 рік.

Інформацію також підтверджує, таблиця запусків "NASA". Точна дата запуску супутника в 2010 році також не відома. Запуск супутника "Eutelsat W7" відкладається зв'язку з банкротством компанії "Морський старт"

www.sat24.ru


RATVODДата: Середа, 26.08.2009, 21:30 | Повідомлення # 105
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Онлайн
Супутник " Astra 1F "

Супутник "Astra 1F" прибув в позицію 57E,
де працюватиме до запуску супутника "NSS12" в 4-м кварталі 2009 року.

Після запуску супутника "NSS12",
супутник "Astra 1F" продовжить роботу у позиції 19.2E.



Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Супутникові новини » СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти. (Профілактика. Неполадки. Аварії.)
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024