FORUM TV-SATЧетвер
28.03.2024, 16:43

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Новини телеканалів » Новини телеканалів і Медіа-груп України
Новини телеканалів і Медіа-груп України
RATVODДата: Середа, 04.01.2017, 18:59 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Новини телеканалів

і
Медіа-груп України


RATVODДата: Середа, 25.12.2019, 10:43 | Повідомлення # 256
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Коли Netflix потіснить Megogo, Волю, Зеонбуд.



Скоро! Прогноз ТВ-ринку на 2020 рік


2020 рік несе багато сюрпризів і українське телебачення виразно зміниться. Ми (Liga.Tech) поспілкувалися з одним із ключових експертів у цій сфері - Сергієм Бойко, екс-президентом групи Воля.

Зараз він розвиває компанію BigDataUa і має в своєму розпорядженні величезну кількість цифр і ринкових інсайдів.

Деякими Сергій поділився з нами. Вийшов прогноз. 10 головних подій, які, мабуть, відбудуться в Україні в наступному році. А також тенденції, які торкнуться наш ринок.

Якщо коротко, то Netflix неминуче наступає не тільки в Європі, але і навіть в нашій країні (Сергій озвучив показники), а традиційні провайдери телебачення дешевшають. Тут можна згадати про Волю і Зеонбуд. Доля останнього, до речі, не дуже зрозуміла.

І скільки взагалі зараз стоять Воля і Зеонбуд?

А тепер все по порядку

20 січня кодується супутниковий сигнал українських медіа груп. Куди підуть люди?

Я не очікую дива. Згадайте, коли влітку 2018 року відключали аналогове ефірне телебачення, були завищені очікування, що багато людей - не менше 500-600 тисяч домогосподарств - перейдуть на платний прийом. Наприклад, на кабельне ТБ.

Цього не сталося. Для мене це було очікувано. Бенефіціарами можна назвати хіба що IPTV / OTT провайдерів (Тб в інтернеті - Ред.). Вони підібрали тих абонентів, у яких була або погана якість Т2 сигналу, або вони не були готові переходити на кабельне ТБ.

Це відповідає світовому тренду. Зараз єдині сегменти платного ТБ, які ростуть, - це супутник з 1-2% зростання і IPTV / OTT - 200-300% зростання в рік.

Україна від трендів не відрізняється. Єдиний сегмент, який буде рости в найближчі п'ять років - сервіси інтернет-відео та ТБ.

Супутникове ТБ в нашій країні зараз - це 4 млн домогосподарств. З них кардшарінгом (плата піратам за злом картки) користуються близько 25%, тобто, близько мільйона. Оцінка 1 + 1 та інших платних платформ трохи вище: вони вважають, що 55%. Тобто, близько 2,5 млн домогосподарств користуються кардшарінгом.

Я ж вважаю, що це не так, оскільки тяга до «повної халяви» у нас більше, ніж бажання платити хоч щось.

Тому моя оцінка - не менше 3 млн у нас дивляться незакодований супутник, не сплачуючи нікому і нічого.

Тому тільки для одного мільйона кардшарінгових абонентів, хто платить за піратські карти, постане питання: бігти на ринок за новою приставкою або шукати інший вид прийому телебачення.

Далі ми з медіагрупами теж не сходимося в горизонтальній осі.

Мій прогноз: з цього мільйона не більше 500 000 перейде на різні платформи платного ТБ.

Причому найбільше, в моєму розумінні, виявиться саме на IPTV / OTT. Не менш ніж 250 000 домогосподарств. Інші 250 000 розподіляться між кабельним і супутниковим ТБ.

Оцінка медіагруп вище: вони вважають, що в платне ТБ перейде 1 млн, з яких більше 500 000 - на платні супутникові платформи.

Якщо ж говорити про решту три мільйони супутникових домогосподарств, то мій прогноз такий: 85% з тих людей, які до 20 січня братимуть безкоштовний супутник, перейдуть на безкоштовний Т2. Решта залишаться, швидше за все, на безкоштовному відкритому супутнику, але без українських каналів. Ніхто не побіжить купувати приставки і платити абонентську плату заради українських каналів, які є безкоштовними в ефірі. Будуть дивитися російські відкриті версії на супутнику, а українські - з цифрового ефіру.

Таким чином, ринок платного ТБ України після кодування майже нічого не отримає в натуральному вираженні.

24.12.2019



RATVODДата: П`ятниця, 03.01.2020, 17:01 | Повідомлення # 257
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Міжнародні канали «Медіа Групи Україна»

почали роботу в Ізраїлі




«Медіа Група Україна» уклала контракт на ретрансляцію міжнародних телеканалів
Ukraine 1/Ukraine 2 і NLO TV 1/NLO TV 2 з компанією Terra TV
- творцем платформи ALTRU на базі ізраїльського телекомунікаційного провайдера НОТ.


Сьогодні НОТ - найбільший оператор в своєму сегменті з найбільшою часткою абонентів цифрового телебачення.

У 2019 відбувся офіційний запуск платформи ALTRU, в яку входить 65 ефірних каналів, а також великий VOD архів. В Ізраїлі проживає багато українців, тому велика увага команда ALTRU приділяє підбору українських каналів. Важливо, що серед них тепер є і міжнародні версії телеканалів «Україна» та НЛО TV - Ukraine 1/Ukraine 2 і NLO TV 1/NLO TV 2.

Олександр Ремезовский, директор департаменту дистрибуції платних каналів «Медіа Групи Україна»: «За півроку існування пакету українських каналів в Ізраїлі ми набрали значну кількість абонентів. Це наше спільне досягнення - унікальність платформи і широта нашого контенту - це поєднання успіху для українських абонентів. А розподіл мов, української та російської - 50/50, і можливість вибору звукової доріжки - розширює нашу цільову аудиторію».

Ukraine 1/Ukraine 2 і NLO TV 1/NLO TV 2 - пакет українських каналів з міжнародними правами для всього світу. Канали представлені в HD-якості в режимі 24/7 для провайдерів всіх типів (аналогових, цифрових, супутникових OTT-операторів, і ін). Канали відрізняє тематична диференціація, і разом вони закривають широкий спектр глядацьких інтересів.

Ukraine 1 - це кращі українські серіали, художні фільми, документальні, соціальні та інформаційні програми: серіали «Співачка», «Клан ювелірів», «На лінії життя», «Ляля», «Доктор Ковальчук», скріптед-реаліті «Реальна містика» , «Агенти справедливості» і ін. Ukraine 2 - програми та шоу: «Говорить Україна», «Місія: краса», «Свекруха або невістка», «Кращий кухар на селі» та ін.

NLO TV 1 - це гумористичні серіали і розважальні програми ( «Як гартувався стайл», «Суперкопом», «СишИшьШоу», «Мамахохотала» і ін.). NLO TV 2 - шоу і передачі з навчальними елементами ( «Чистоплюї», «Роздовбаї", "Еврочекін» та ін). Лайфхак, незвичайні подорожі, експерименти, приправлені гострим гумором, для самої вимогливої ​​аудиторії.

Юрій Гольдштейн, директор по маркетингу ALTRU: «Ми дуже раді співпраці з компанією« Медіа Група Україна», що представляє ці канали в Ізраїлі. Ми сподіваємося, що до тисяч задоволених клієнтів платформи ALTRU будуть додаватися нові, які знайдуть для себе на нашій платформі той контент, який не зможуть подивитися більше ніде в Ізраїлі».

ПлатформаALTRU - унікальне технологічне рішення на базі оператора HOT, яке дозволяє на одному ресивері здійснювати трансляцію кабельного і інтернет-телебачення. Глядач НОТ через знаходячийся в його розпорядженні ресивер може підключатися до порталу ALTRU. У лінійці каналів HOT портал ALTRU знаходиться на 111 кнопці. Кожен день оновлюється архів фільмів, серіалів і програм. Залежно від рейтингу змінюється кількість і якість каналів.

Нагадаємо, влітку минулого року міжнародні канали «Медіа Групи Україна» також почали роботу на OTT-платформі Kartina.TV.

03 січня, 2020

Редакція


RATVODДата: Субота, 11.01.2020, 18:50 | Повідомлення # 258
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
StarLightMedia створює продюсерський центр,

який очолить
Олексій Гладушевський




StarLightMedia буде займатися виробництвом мультиплатформних серіалів.


Холдинг StarLightMedia має намір створити власний продюсерський центр StarLight Originals, основною місією якого буде пошук, розробка і виробництво мультиплатформних серіалів.

Очолить новий підрозділ Олексій Гладушевський, який до останнього часу обіймав посаду генерального директора Нового каналу.

«Хочу в цій історії - StarLight Originals - піднімати теми, які в ефірному телебаченні не піднімаються, - каже Олексій. - Рівень контенту - інший. Ми створимо те, що будемо показувати на платформі і в ефірі, а також те, що тільки на платформі. Зараз працюємо над бізнес-планом, стратегією і напрямками контенту. Розумію, що починається складна історія, буде витрачатися багато сил і енергії. Я завжди був творцем. Мені хотілося самому створювати художні серіали, цікаві програми ... Зараз розумію, що хочу запустити цей серіальний підрозділ. Я бачу, як це повинно бути. Уже готовий гори звернути».

Нагадаємо, в лютому минулого року StarLightMedia створила єдиний дивізіон PayTV & Digital, керівником якого стала Юлія Трибушна.

10 січня, 2020

Редакція


RATVODДата: Неділя, 12.01.2020, 22:10 | Повідомлення # 259
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
За який контент українського ТБ ми будемо платити в 2020 році?

Роздуми вголос.




12 січня, 2020

RATVODДата: Вівторок, 14.01.2020, 15:36 | Повідомлення # 260
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
UATV зупинив прямоефірне мовлення



UATV більше не мовить у прямому ефірі.


З учорашнього дня, 13 січня, програми каналу виходять в запису, повідомляє Детектор Медіа.

Згідно з даними, 12 січня в ефір вийшли останні випуски новин UATV російською та англійською мовами, також припинилися випуски кримськотатарською та арабською. Канал проіснував 4 роки.

Замість цього на базі UATV буде запускатися новий мовник для тимчасово окупованих територій. Як розповіла керівник інформаційного мовлення державного каналу для непідконтрольних територій Олена Трибушна, новий мовник буде запущений 15 січня, і деякий час він буде працювати паралельно з UATV.

Нагадаємо, в липні з'явилася інформація про те, що Команда Президента України Володимира Зеленського запропонувала створити всесвітній російськомовний телеканал. Глава офісу Президента Кирило Тимошенко заявив, що новий мовник буде вести «боротьбу за уми» українців і росіян в Донбасі, Криму та Росії.

У жовтні інформацію про запуск російськомовного каналу для мовлення на непідконтрольних територіях підтвердив міністр культури, молоді, спорту, інформаційної політики та туризму в Україні Володимир Бородянський. Він повідомив, що мовник з'явиться в січні.

Лада Васюкова

14 січня, 2020



RATVODДата: Вівторок, 14.01.2020, 20:26 | Повідомлення # 261
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
ФК «Шахтар» планує запустити

власний телеканал




Футбольний клуб «Шахтар» планує запуск власного телеканалу.


ФК вже подав відповідну заявку на ліцензування до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, передає Tribuna.com.

Дану інформацію підтвердив член Нацради Олег Черниш. Він припустив, що новоявлений канал буде проходити дистрибуцію через МГУ.

«Деталей поки сказати не можу. Потрібно спілкуватися безпосередньо з «Шахтарем» і холдингом «Медіа Група Україна». Логічно припустити, що канал буде проходити дистрибуцію через них. Але це тільки припущення», - сказав Черниш.

Відзначається, що на даний момент заявка «Шахтаря» разом з усіма необхідними документами проходить перевірку Нацрадою. Це займе близько місяця.

Нагадаємо, в лютому поточного року буде запущений ще один футбольний телеканал - Футбол 3. Компанія вже отримала ліцензію на супутникове мовлення.

У 2020 році «Футбол 3» замінить «Футбол 1» і «Футбол 2» в базових пакетах послуг провайдерів, в той час як «канали-попередники» стануть доступні тільки по окремій підписці.

Лада Васюкова

14 січня, 2020

RATVODДата: Середа, 15.01.2020, 20:17 | Повідомлення # 262
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Телеканал «Прямий» заявив,

що не буде кодувати
супутниковий сигнал




Телеканал продовжить супутникове мовлення в некодованому режимі.


Після 20 січня, коли медіагрупи почнуть кодувати супутниковий сигнал власних телеканалів, супутникове мовлення каналу «Прямий» продовжиться у відкритому вигляді. Про це канал повідомив на офіційному сайті.

«Не дивлячись на те, що з 20 січня медіа-групи будуть кодувати власні сигнали супутникового мовлення, телеканал «Прямий» буде працювати в стандартному режимі», - йдеться в публікації.

Очікуваний початок кодування каналів медіагруп активно обговорюється в мережі глядачами та учасниками процесу. Це навіть привело до появи шахраїв, які обманюють покупців Viasat Ukraine, продаючи останнім замість супутникових ефірні телеприймачі.

Нагадаємо, влітку 2017 року Нацрада схвалила перейменування телеканалу Tonis в «Прямий», в результаті чого в українському телепросторі почав роботу новий інформаційний мовник.

15 січня, 2020

Редакція


RATVODДата: Середа, 15.01.2020, 20:31 | Повідомлення # 263
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
StarLightMedia запустила тестове мовлення

шести каналів в HD




StarLightMedia запустила шість своїх каналів в HD-якості.


Телеканали почали тестове мовлення з 13 січня, повноцінно працювати в HD вони почнуть з 20 січня, повідомляє Телекритика.

Згідно з даними, дивитися канали StarLightMedia (СТБ, ICTV, Новий канал, Оце, М1 і М2) в HD-версії зможуть тільки клієнти провайдерів платного телебачення. У SD-версії телеканали групи будуть доступні тільки у аналогових провайдерів кабельного телебачення і у ефірній цифровій мережі DVB-Т2.

«13 січня на супутнику AMOS 7 запущено тестове HD-мовлення. Дата повного переходу на кращий формат призначена на 20 січня 2020 року. Канали групи в HD будуть доступні у ОТТ провайдерів, DTH і в мережах кабельних операторів, у яких на це є технічна можливість», - прокоментував комерційний директор дивізіону Digital & PayTV StarLightMedia Микола Фаенгольд.



Відзначається, що для переходу на HD провайдерам платного телебачення необхідно перебудувати обладнання і перейти на нові частоти. На початку грудня команда StarLightMedia для цього надала активовані САМ-модулі всім партнерам. Провайдерам залишається тільки встановити пристрої по прикладеній інструкції.

Нагадаємо, ще в травні минулого року StarLightMedia офіційно підтвердили запуск HD-мовлення в 2020 році. Вже тоді говорилося, що канали групи в HD почнуть роботу на початку січня 2020 року.

Лада Васюкова

15 січня, 2020



RATVODДата: Середа, 15.01.2020, 20:39 | Повідомлення # 264
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Стало відомо, коли «Громадське ТБ»

припинить супутникове мовлення




Незважаючи на припинення мовлення з супутника, телеканал продовжить роботу
в мережах операторів платного кабельного та IP-телебачення.


1 лютого телеканал «Громадське ТБ» припиняє мовлення з космічного апарату Astra 4A, розташованого в орбітальній позиції 4,8 гр.с.д.

«Пріоритетом hromadske зараз є Діджитал. Для ефективного використання ресурсів ми вирішили зосередитися на тому, в чому ми дійсно сильні, замість того, щоб підтримувати дорогу платформу і все одно не мати можливості конкурувати з великими комерційними майданчиками», - говорить виконавчий директор hromadske Марина Голота.

При цьому дивитися програми телеканалу «Громадське ТБ» як і раніше зможуть абоненти кабельних операторів і IPTV / OTT провайдерів. Канал також продовжить роботу на офіційному сайті і на платформі Youtube. Повний список телевізійних мереж, де доступний перегляд «Громадське ТБ», можна знайти на сайті каналу.

Нагадаємо, «Громадське ТБ» розпочало супутникове мовлення в травні 2015 року зі азербайджанського космічного апарату AzerSpace 1. У травні 2016 року канал отримав ліцензію на супутникове мовлення строком на 10 років і «переїхав» на супутник Astra 4A.

Відзначимо, в кінці минулого року голова громадської організації hromadske Наталя Гуменюк попереджала, що в 2020 році «Громадське ТБ» припинить супутникове мовлення.

15 січня, 2020

Редакція


RATVODДата: Четвер, 16.01.2020, 17:09 | Повідомлення # 265
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Медіагрупи перенесли кодування

супутникових каналів з 20 на 28 січня



Фото: Keysight Technologies Satellite Communication

Таке рішення прийнято у зв'язку з неготовністю населення
до кодування супутникових каналів.


Медіахолдинги 1 + 1 media, «Медіа Групи Україна», Inter Media Group і StarLightMedia прийняли рішення змінити дату початку кодування сигналу своїх супутникових каналів з 20 січня на 28 січня 2020 року.

«Рішення було прийнято сьогодні, 16 січня, на прохання офіційних супутникових операторів XtraTV і Viasat і за результатами аналізу рівня готовності населення. За їх повідомленнями, зараз відбувається стрімке зростання інформаційних запитів від українців щодо кодування, а попит на підключення до послуги істотно перевищує пропозицію», - йдеться в повідомленні прес-служб медіагруп.

Ярослав Пахольчук, генеральний директор 1 + 1 media, каже, що не дивлячись на всебічне інформування абонентів супутника про зміни в мовленні, на жаль, не всі завчасно подбали про придбання тюнерів, повернувшись до цього питання тільки зараз.

«Проект кодування супутникового сигналу, який посів у нас майже рік активної роботи і кілька років планування і підготовки, добігає кінця. Це був дуже непростий процес, що включає багато послідовних етапів і паралельних робіт, а також об'єднав величезну кількість учасників ринку. Але ми задоволені тим, з якими результатами підходимо до фінішу - ми реалізували всі наші плани і на даний момент повністю готові до кодування: ми підключили все необхідне обладнання, наші партнери підтвердили технічну готовність, ми вже запустили HD-версії наших каналів, а масштаби проведених рекламних та інформаційних кампаній забезпечили високий рівень обізнаності наших глядачів і високий попит на підключення у наших партнерів. Ми бачимо, що глядачі наших телеканалів активно переходять на інші технології перегляду, в тому числі DTH. З огляду на ситуацію, що склалася з активністю, ми прийняли рішення підтримати запит провайдерів про перенесення кодування на один тиждень. Ми розуміємо, що перепідключити понад 4 млн домогосподарств - завдання непросте, і ми прогнозували, що основний пік підключень доведеться на останні тижні перед кодуванням. Для нас важливо, щоб партнери-провайдери встигли цей попит повністю задовольнити і щоб кожен глядач комфортно продовжив дивитися наші канали. А тому ми прийняли рішення, що повний перехід на кодований сигнал відбудеться 28 січня 2020 року», коментує Юлія Трибушна, директор дивізіону Digital & PayTV StarLightMedia.

З урахуванням сформованої черги на підключення до послуг операторів супутникового телебачення медіагрупи прийняли рішення про зміщення дати кодування супутникового сигналу своїх розважальних каналів.

В ефірі телеканалів вже демонструється інформаційне повідомлення про початок введення кодування з 28 січня, зокрема на каналі «Інтер» нами була помічена наступна інфо-плашка:



Інформація про кодування на телеканалі Інтер:



Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в 2019 році 1 + 1 media подала 9 заяв на піратські кардшаринг-сервіси.

16 січня, 2020

Редакція


RATVODДата: Четвер, 16.01.2020, 18:37 | Повідомлення # 266
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
«Україна 24» мовитиме на супутнику

в некодованому вигляді




Канал «Україна 24» отримає супутникову ліцензію та не кодуватиме свій сигнал.


16 січня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення задовольнила заяву каналу «Україна 24» (ТОВ «Аспера 2011») про видачу супутникової ліцензії.

Програмна концепція ідентична тій, яка передбачена цифровою ефірною ліцензією каналу «Україна 24».

Канал мовитиме на супутнику в некодованому вигляді, повідомив директор юридичного департаменту «Медіа Групи Україна» Євген Буцан. «Мова йде про розширення технічних можливостей для розповсюдження сигналу. Сигнал буде некодований, відкритий», – сказав він.

Таким чином, «Україна 24» – єдиний загальнонаціональний канал «Медіа Групи України», що залишиться на супутнику у відкритому доступі. Три канали «Футбол» – кодовані, а телеканали «Україна», НЛО TV та «Індиго TV» закодують свій супутниковий сигнал 28 січня 2020 року.

Крім того, в каналу змінився директор. Замість Івана Букрєєва (керівник нішевих каналів «Медіа Групи Україна») директором ТОВ «Аспера 2011» став Андрій Романенко.

Нагадаємо, «Україна 24» — інформаційний телеканал, який запустила «Медіа Група Україна» Ріната Ахметова, переформатувавши свій телеканал «Ескулап TV». На початку грудня «Україна 24» розпочав технічне мовлення в мережі цифрового ефірного провайдера «Зеонбуд». 16 грудня телеканал «Україна 24» розпочав цілодобове ефірне мовлення на всій території України, у кабельних мережах операторів, на супутниковій платформі Xtra TV та ОТТ-платформі Oll.tv.

Мар'яна Закусило

16 січня 2020



RATVODДата: Неділя, 19.01.2020, 21:53 | Повідомлення # 267
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Супутникове кодування.

1+1 media не буде кодувати сигнал 1+1 international



Фото: pixabay

Група застерігає від маніпуляцій і просить абонентів
безкоштовного супутникового телебачення зробити свій вибір.


Група 1+1 media кодує супутниковий сигнал шістьох свої телеканалів: 1+1, 2+2, ТЕТ, «ПлюсПлюс», «УНІАН ТБ», «Бігуді». Телегрупа залишає відкритим сигнал міжнародної версії телеканалу «1+1» − 1+1 international. Холдинг зробив офіційне повідомлення, у якому розвінчав міфи та маніпуляції довкола супутникового кодування каналів телегруп.

Супутникове кодування дозволить побороти піратство. Абоненти платних ТБ-послуг зможуть дивитися телеканали телегруп у HD-якості: «Ми розуміємо, що цей крок несе певні незручності для окремих громадян, проте він має критичну важливість для розвитку українського телебачення. Після кодуванняя супутникового сигналу глядачі будуть захищені від провайдерів-піратів, які, пропонуючи їм нелегально відкрити сигнал каналів, наживаються на українцях. Також абоненти відчують значну різницю у якості зображення, адже канали поступово переходять на покращений HD-формат, і стануть причетними до процесу виготовлення нового якісного українського телевізійного контенту», − йдеться у повідомленні групи.

Глядачі безкоштовного супутникового телебачення мають кілька варіантів вибору: «Кабельне, інтернет- та цифрове ефірне (Т2) телебачення, не зазнають змін, тому їх користувачам не варто турбуватись. Абоненти супутника можуть обрати найбільш зручний для них спосіб дивитись телеканали після кодування: залишитись на супутнику та дивитись ТБ легально або ж обрати інший спосіб перегляду – кабельне, інтернет- та цифрове ефірне телебачення. Для того, аби продовжити на супутнику дивитись канали, які будуть закодовані, абоненту необхідно придбати та встановити сучасний тюнер супутникового телебачення із маркуванням «УТБ»; укласти угоду з офіційним провайдером Viasat або XTRA TV; обрати тарифний план та сплачувати його щомісячну вартість».

Телегрупа акцентує на тому, що кодуються лише розважальні телеканали України: «Звертаємо вашу увагу, що без ТБ ніхто не залишиться. Кодуються не всі українські телеканали, а лише комерційні, функція яких − розважати глядача. У відкритому доступі залишаться суспільні та частина інформаційних телеканалів, серед яких і міжнародний телеканал 1+1 international».

Також телегрупа відповіла на маніпуляції з приводу доступу до російських телеканалів, які ведуть відкрите супутникове мовлення: «Перегляд російських каналів, які є у відкритому доступі на супутнику – це свідомий самостійний вибір отримання пропаганди від країни-агресора, тому кодування не може бути ні причиною, ні приводом. Як телемовники, ми закликаємо дивитися національне телебачення саме у легальний спосіб. Тільки шляхом інвестицій у виробництво контенту українське ТБ зможе стати модним, сучасним і таким, що задовольняє телевізійні та кінопобажання українців внутрішніми ресурсами. Частково забезпечить це саме кодування супутникового сигналу. І хоч, дійсно, зміни, які наступлять після нього, спочатку створять певний дискомфорт для абонентів супутника, однак без цього українське телебачення не розвиватиметься, а новий вітчизняний контент не зможе створюватися стрімко та якісно», – підсумовує холдинг.

Нагадаємо, 28 січня буде закодовано супутниковий сигнал 23 телеканалів: СТБ, ICTV, Нового каналу, М1, М2, «Оце» (StarLightMedia); «1+1», «2+2», ТЕТ, «ПлюсПлюс», «УНІАН ТБ» і «Бігуді» (1+1 media); «Інтер», НТН, К1, К2, «Мега», «Піксель», Zoom, «Enter-фільм» (Inter Media Group); «Україна», НЛО TV, «Індиго TV» («Медіа Група Україна»).

Від Telekritika

17.01.2020

RATVODДата: Середа, 22.01.2020, 17:45 | Повідомлення # 268
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Олена Трибушна пішла з реформованого UATV



Вона побажала каналу удачі, «якщо він дійсно
нестиме проукраїнські змісти на окупований Донбас»
.


Олена Трибушна залишила посаду керівника інформаційного мовлення державного телеканалу для тимчасово окупованих територій, який створюється замість телеканалу іномовлення UATV.

Про це вона повідомила на Facebook.

Причиною звільнення вона назвала різне бачення процесу реалізації проєкту з його іншими новими керівниками.

«Я вірю в ідею міністра Володимира Бородянського повернути уми й серця мешканців окупованих територій з допомогою українського ТБ і в ту концепцію, яку ми обговорювали. Але в перші ж тижні стало зрозуміло, що з рештою нових керівників проекту ми надто по-різному бачимо процес його реалізації. З етичних міркувань подробиць не буде. Щиро бажаю новому каналу удачі, якщо він дійсно нестиме проукраїнські змісти на окупований Донбас. Усе буде на виду. Це ж телек»

«Детектор медіа» намагався отримати коментар у пані Трибушної. Вона написала в sms: «Я нічого не додам до того, що вже написала».



Нагадаємо, 12 січня телеканал іномовлення України UATV припинив мовлення в прямому ефірі, з 13 січня програми виходять у запису. 15 лютого замість UATV має розпочати мовлення новий державний розважально-інформаційний канал для тимчасово окупованих територій, який мовитиме українською та російською мовами та показуватиме розважальний контент виробництва українських медіагруп і власні новини.

У січні має відбутися конкурс на посаду керівника нового каналу для тимчасово окупованих територій. До цього обов’язки директора виконує Юлія Островська, нещодавно призначена заступницею директора. 3 січня керівником інформаційного мовлення нового каналу призначили Олену Трибушну, колишню головну редакторку 24-го каналу. 10 січня на телеканалі побував Олексій Кірющенко – режисер серіалу «Слуга народу». Джерела «Детектора медіа» не виключали, що йому може дістатися якась посада на новому каналі.

22 січня 2020



RATVODДата: Понеділок, 27.01.2020, 17:21 | Повідомлення # 269
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
У NEWSONE заявили, що не будуть

кодувати
супутникове мовлення




Фото: NEWSONE

Мовлення телепрограм з супутника продовжиться у відкритому вигляді.


Телеканал NEWSONE прийняв рішення не кодувати сигнал з супутника. Про це він повідомив на офіційному сайті.

«Відомі українські телеканали групи StarLightMedia, всі канали 1 + 1 media, InterMediaGroup і Медіа Групи Україна в кінці січня будуть доступні тільки у певних супутникових провайдерів на платній основі. Разом з тим, на основних «українських» супутниках Amos і Astra в безкоштовного показу залишаться тематичні телеканали. Серед них і інформаційно-новинний телеканал - NEWSONE», - йдеться в інформаційному повідомленні.

Таким чином, користувачі супутникового телебачення зможуть і далі приймати сигнал телеканалу з двох космічних апаратів: Astra-4A (4,8 гр.с.д.) на частоті 12073 МГц і Amos-3 (4 гр.з.д.) на частоті 11140 МГц.

Нагадаємо, раніше телеканал «Прямий» також заявив, що не буде кодувати супутниковий сигнал. Пізніше стало відомо, що супутникове мовлення у відкритому вигляді продовжить інформаційний телеканал «Україна 24».

Відзначимо, медіагрупи закодують супутниковий сигнал своїх каналів 28 січня.

Додамо, роком раніше NEWSONE почав повноцінне супутникове мовлення в HD-форматі.

27 січня, 2020

Редакція


RATVODДата: Четвер, 30.01.2020, 10:02 | Повідомлення # 270
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Медіагрупи закодували супутниковий сигнал

в ніч
з 28 на 29 січня




Чотири найбільші українські медіа-групи прийняли рішення
про кодування своїх каналів на супутнику.


Медіахолдинги 1 + 1 media, StarLightMedia, Inter Media Group і «Медіа Група Україна» активували систему умовного доступу (кодування) на своїх телеканалах, які ведуть мовлення з супутника. Це сталося 28 січня, починаючи з 23:59.

Таким чином, починаючи з 29 січня на супутнику закодовані наступні 22 канали:

Inter Media Group: Інтер, НТН, К1, К2, Мега, Піксель, Zoom, Enter-фільм.
1 + 1 Media: 1 + 1, 2 + 2, ТЕТ, Плюсплюс, Бігуді.
Медіа Група Україна: Україна, НЛО ТБ, Індіго ТБ
StarlightMedia: ICTV, СТБ, Новий канал, Оце, М1, М2.


Нагадаємо, спочатку кодування супутникового сигналу було заплановано на 20 січня, проте пізніше медіагрупи прийняли рішення про перенесення кодування на 28 січня, пояснивши це неготовністю населення і великим попитом на придбання необхідного провайдерського обладнання.

З 4 листопада медіахолдинги практикували блекаути своїх каналів - тобто короткочасні маятникові відключення супутникового сигналу абонентам.

Для подальшого перегляду каналів телегруп, глядачеві буде потрібно підключитися до операторів супутникового телебачення Viasat або XtraTV.
Або ж до іншого офіційного оператора платного телебачення.

Разом з тим багато українських телеканалів на супутнику продовжать мовлення у відкритому доступі. Які саме - дивіться у відеоролику нижче.



Також рекомендуємо читачам прочитати статтю «Чому закодують українські телеканали і як їх дивитися».

29 січня, 2020

Редакція


Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Новини телеканалів » Новини телеканалів і Медіа-груп України
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024